Postaa kokkauskuvia

  • Keskustelun aloittaja Keskustelun aloittaja DonX
  • Aloitettu Aloitettu
Noniin, innostuin mienki pitäkstä aikaa jotain värkkäämään.

Meinasin syntymäpäiväksi tehdä ensin hampparia, mutta suunnitelmat meni miten meni. Sitten vappupäivä, mutta ei tehny mieli kun närästi toista päivää. Tänään sitten helppasi, niin eikun puuhiin.

Täytteenä jääsalaattia, mummonkurkkuja, mustaa Koskenlaskijaa, aurajuustoa, paprikamajoneesia (Meiran, en jaksanu alkaa tekemään), kuulotettua sipulia, pekonia ja pihvinä jonkinlainen "smash burger" pihvi 20% naudan jauhelihasta. Lisukkeena Mummon puikularanskalaisia. Sämpylä oli Vaasan The BRG Gourmet.

Kyllähän tämä maistu. Yhdistelin erilaisia ideoita hyvistä hamppareista mitä olen syönyt. Taidan kyllä jatkossaki Heseissä ja Scaneissa käydä, kun onhan tässä hommaa pelkästään yhden annoksen tekemisessä :lol:

Mummonkurkut oli hyviä, kun semmonen perus maustekurkku on hieman ilkeätä minun makunystyröille. Helppo oli hölskytellä purkkiin.

Hamppari.png
 
Viimeksi muokattu:
Laatupannu, koneistettu paksuhko pohja ja erillinen teräskahva plussaa. Luusi tuon kahvan pysyvän kohtuu viileänä valettuihin verrattuna. Noiden hinta uutena on aika kova tälläkin hetkellä, olisko luokkaa 70€.
 
Painaviahan nämä ovat, ja reuna monen käyttöön liian matala. Lisäksi kahva pyöreänä kettumainen kun paistaessa tietysti kahvalle roiskeita niin se on ihan älyttömän liukas. Tuosta kun jauhoja kippaa kattilaan niin ei meinaa välillä pannu kääntyä kun veivaa kahvaa ...täytyy muista paperilla sipaista ennenkuin tarttuu pannuun. Vaimo ei noin painavaa suostu käyttämään, eikä kyllä teräspannuakaan, että pannuja on sitten aina minimissään kolme käytössä. Nyt neljä kun on korkeareunainenkin tefloni pastojenpyörittelyjä varten. Ja laatikossa ne, joita ei juuri käytetä. Kuten valurautainen pikkulettupannu, valurautainen parilapannu, ja valurautaiset annospannut, 4kpl. ;-)
Kerta ollaan kokkauskuvat-osiossa niin aktivoidut ja otat sen lettupannun käyttöön ja teet vaikka pinaattilettuja. Kuva tietysti tänne :). Mulla on 4 pikkuletun valurautupannu jossa emaloitu sininen kahva, sillä on tullut välillä pinaatti- ja porkkanalettuja tehtyä.
 
Burgeri on vähän samanlainen keksintö kuin olut janojuomaksi: ei koskaan lähde jano. Burgerin pikaruokatapauksessa: hidas ja monimutkainen tehtävä, ja hankala syötävä. ;-)
Ite tykkään eniten burgerissa less is more ajattelusta. Laadukas liha on se tärkein, sämpylä toisiksi tärkein ja soosit ja mahdolliset muut lisukkeet vasta sitten. Ja se on voitava syödä käsin, ei mitään järkeä tunkea ylitäyteen ja sitten pursuilee joka suuntaan.

Kuvottaa joka kerta kun näkee jonkun megapläjäyksen missä on nachoja ja sipulirenkaita tungettu väliin ja joku tikku pitää tornia pystyssä, siinä saa sitten kirurgin tarkkuudella leikellä ja yrittää että saisi vähän kaikkea joka haarukalliseen, ei onnistu melkein koskaan ja lautasella on lopulta epämääräinen kasa mönjää.

Tämän hetken suosikkibursa on One Sixtyn tekemä Tallinnassa jonka hampparin välistä löytyy vain pihvi, 1 soosi ja pieni määrä punasipulia. Mitään ei puutu. Voi ottaa toisen jos haluaa lisää :)
 
Näyttää hyvältä, olisiko jonkin sortin teko- ja paisto-ohjetta?
Hmmm...noh, possun sisäfile halki, nuijitaan tasaiseksi. Täytetään vaikka(mun versio) dijonilla, kinkulla, juustoraasteella,homejuustolla,chiligoudalla, mausteilla, hot bourbon-kastikkeella. Kääritään rullalle. Sidotaan pekonisiivuilla, eli ampekoni puoliksi ja latoo tasaisesti läpi. Päälle Garlic-kastiketta. Kamadoon savustukseen. Lämpö n 100-110. Kunnes sisälämpö 68 jolloin folioon hetkeksi vetäytymään. Jos haluaa pinnan rapeaksi niin suoralle tulelle vielä lopussa hetkeksi... Ei tän kummempaa. Bon apetit! :cool:
 
Tuli pyhäpäivän ratoksi tehtyä itse pastaa ja kana-pekoni kastiketta kaveriksi. Hyvvee tuli!

kanapasta.jpg
Tuolta otin mallia pastan tekoon:

Jauhoja tosin laitoin vain n. 80g per muna. Oli aika täydellisen tuntuinen taikina tuolla suhteella. Sai kaulittua todella ohueksi ja oli helppoa käsitellä.

Ja kastikkeeseen tuli simppelisti kanaa, pekonia, kermaa, valkosipulia, parmesaania sekä suolaa ja pippuria.
 
IMG_4451.JPG
Baby back -ribsejä ensimmäistä kertaa. Tavallisesti savustan lihakaupasta omien toiveiden mukaan leikattuja Spare ribsejä, mutta kun Prismasta 60% alennuksella sain Snellmannin maatiaispossun valmiiksi marinoitua niin piti kokeilla. Marinoiduissa väri on jo valmiiksi ruskeanpunainen, mutta ihan hyvä pinta näyttäisi muutenkin tulevan jo 1½ tunnin savustelun perusteella. Ajattelin 3 tuntia 125C:ssä, ei mitään suihkuttelua tai foliointia vaan lopussa BBQ kastike pintaan.

Ihan hyviä tuli, mutta ovat kuivempia verrattuna rasvaisempiin spare ribseihin. Ehkä vielä lyhyempi savustusaika riittäisi. Liha irtosi luista puhtaasti, mutta ei kuitenkaan varissut. Lihaa on niin ohuesti, että smokeringia ei erota vaan liha on läpeensä punertavaa.
IMG_4453.JPG
IMG_4454.JPG
 
Viimeksi muokattu:
Oli kyllä hyvännäköistä settiä noi @SweeneyTodd sapuskat. Perunoista kysymys: teitkö siis valurauta "tasolla" nuo grillissä vai miten? Itse teen lähinnä perunanyyttejä (joissa voi käyttää mielikuvitusta mitä sinne foliopakettiin laittaa perunoiden kaveriksi) mut en ole varsinaisesti grillannut/paahtanut. Vois olla kiva kokeilla.

Itse olen kans huomannut vartaat hyviksi, aika "mauttomaankin" lihaan saa hyvän pinnan kauttaaltaan kun grillaa vartaassa. Kunhan saa pidettyä huolen että ei vedä ylikypsäksi = kuivaksi niin hyvä tulee. Viimeksi naudan ulkofilettä tein ja siitäpä ei ole kuvia mutta lyhyesti: siistin ensin naturelli uf-pihvin, sit reilun kokoisia palasia (taisin yhden pihvin 3 osaan leikata) pariksi tuntia marinoitumaan. Sit tungin lihat vartaisiin, pyyhin pinnat, kuumalla grillialustalla 2-3min puoleltaan (aika tuntui suht pitkältä mut katselin kelloa tossa grillissä tuo näytti olevan hyvä aika eli sellainen medium kuin itse tykkään). Hetken kun antaa vetäytyä niin kyllä toimii!

Naudan uf on tietysti maukkaampi ja toimii "aina" jos ei vedä kuivaksi mut suunnilleen samalla meiningillä myös kana. Porsaan kanssa voi sitten miettiä ja toimia hieman eri tavalla koska voi olla rasvaisempia (kassler) osia jolloin syttyy helposti tuleen..toisaalta tuollaista lihaa voi vähän huolettomammin grillata koska on niin rasvainen ja toisaalta pakko saada kypsäksi niin pitää se ottaa huomioon.
 
Oli kyllä hyvännäköistä settiä noi @SweeneyTodd sapuskat. Perunoista kysymys: teitkö siis valurauta "tasolla" nuo grillissä vai miten? Itse teen lähinnä perunanyyttejä (joissa voi käyttää mielikuvitusta mitä sinne foliopakettiin laittaa perunoiden kaveriksi) mut en ole varsinaisesti grillannut/paahtanut.
.......
Sit tungin lihat vartaisiin, pyyhin pinnat, kuumalla grillialustalla 2-3min puoleltaan

Ite olen tykännyt vartaat sun muutkin grillata ihan ritilällä hiilloksen päällä, tulee sitä grillauksen makua ja aromaa ruokaan. Potut esikeittää ja puoliraakoina heittää ritilälle, vartaissa tai ilman, öljyä pintaan.

Jos tekee jollain "tasolla", niin sehän on melkein sama sitten paistaa keittiössä paistinpannulla (kärjistys). Uutisissa oli taannoin juttua Lontoon barbecue-messuilta. Avotulella lihakönttien valmistus on nykyään kuuminta hottia!
 
Ite olen tykännyt vartaat sun muutkin grillata ihan ritilällä hiilloksen päällä, tulee sitä grillauksen makua ja aromaa ruokaan. Potut esikeittää ja puoliraakoina heittää ritilälle, vartaissa tai ilman, öljyä pintaan.

Jos tekee jollain "tasolla", niin sehän on melkein sama sitten paistaa keittiössä paistinpannulla (kärjistys). Uutisissa oli taannoin juttua Lontoon barbecue-messuilta. Avotulella lihakönttien valmistus on nykyään kuuminta hottia!
Joo,siis noinhan se menee ja mulla tuossa väärä termi tuo "taso" tarkoitin siis grilli "ritilää" vai mikä se on :D en käytä tasoa oikeastaan ollenkaan, mun grillissä puolet ritilää ja puolet tasoa. Taso on oikeastaan aika epäkäytännöllinen koska aina likainen (siitä ei voi polttaa juttuja pois) ja kaikki rasva yms jää siihen.
 
Oli kyllä hyvännäköistä settiä noi @SweeneyTodd sapuskat. Perunoista kysymys: teitkö siis valurauta "tasolla" nuo grillissä vai miten?
Kiitos. Perunat tuli tällä kertaa tehtyä tylsästi uunissa. Eli pyörittelin perunat öljy-mausteseoksessa ja viskasin pellillä uuniin. Sopivasti siinä grillailun aikana kypsyi maukkaiksi. Viimeiset ehkä 5 min. oli kiertoilmalla ja grilli asetuksella, niin sai vähän rapeaa pintaa.

Kanat oli marinadissa pari tuntia ja samalla tavaralla kostuttelin niitä grillaillessa. Aika mehevänä pysyi, vaikka pinta olikin hyvin paistettu. Ihan vaan suoraan hiilien päällä ritilällä grillasin.
 
Taso on oikeastaan aika epäkäytännöllinen koska aina likainen (siitä ei voi polttaa juttuja pois) ja kaikki rasva yms jää siihen.
Ainakin valurautatason saat puhtaaksi, kun kuumennat sen ja kippaat siihen vettä pienen kerroksen ja annat kiehua. Lastalla siinä samalla vetelet pinnasta kiinni jääneet palat ja karstat pois. Kun vesi on kiehunut pois, niin keräät irronneet roskat pois ja pyyhit vielä levyn paperilla. Tarvittaessa sitten öljyä pintaan tai rasvapoltto. En sitten tiedä miten hyvin toimii, jos on jotain muuta materiaalia, mutta kokeile.
 
Lidlissä saa 12e aika hyviä hiiliteräspannuja mitkä käy suht hyvin tohon Master Touchin reikään. Vähän kun pieni paellapannu. Oli erinomainen ostos tuohon hintaan!

E: ei ollukka grillisäie :D No olkoon silti täälläkin :D
 
Perunoista: maailman parhaat paistetut perunat syntyy ankanrasvassa paistamalla. Kannattaa kokeilla. Myydäänköhän jossain suomessa ankanrasvaa tölkeissä? Lidlin ankasta ei irronnut niin kauheasti rasvaa mutta kyllä siitäkin pienen määrän paistaa.
 
Perunoista: maailman parhaat paistetut perunat syntyy ankanrasvassa paistamalla. Kannattaa kokeilla. Myydäänköhän jossain suomessa ankanrasvaa tölkeissä? Lidlin ankasta ei irronnut niin kauheasti rasvaa mutta kyllä siitäkin pienen määrän paistaa.
Tämä on niin totta. Itse olen käyttänyt paljon hanhenrasvaa, joka on vähintään yhtä hyvää jos ei parempaakin. Deli Delistä ostin joskus aikanaan. Listalla on vieläkin samanlainen 3,7 kg tölkki 23,90€, mutta tilapäisesti loppu. Tuossa rasvassa on avaamattomana pitkä parasta ennen -päiväys. Avaamisen jälkeen purkitin pienempiin purkkeihin ja pakastin osan. Tuolla hinnalla rasvaa voi käyttää jopa uppopaistamiseen. Kokeilun perusteella ei rajoitu pelkästään perunoihin, uppopaistamalla tuli esim. hyvät jättikatkaravut ja turskapallerot.

 
Tämä on niin totta. Itse olen käyttänyt paljon hanhenrasvaa, joka on vähintään yhtä hyvää jos ei parempaakin. Deli Delistä ostin joskus aikanaan. Nyt on listalla sama 3,7 kg tölkki 23,90€, mutta tilapäisesti loppu. Tuossa rasvassa on avaamattomana pitkä parasta ennen -päiväys. Avaamisen jälkeen purkitin pienempiin purkkeihin ja pakastin. Tuolla hinnalla rasvaa voi käyttää jopa uppopaistamiseen. Kokeilun perusteella ei rajoitu pelkästään perunoihin, uppopaistamalla tuli esim. hyvät jättikatkaravut ja turskapallerot.

No juuri näin Burgerimies Suomessa -ohjelmassa sellasen monen litran pöntön ankanrasvaa :D Alkoi tekemään mieli hommata sellanen. Se maku on aivan jäätävän hieno!
 
Perunoista: maailman parhaat paistetut perunat syntyy ankanrasvassa paistamalla. Kannattaa kokeilla. Myydäänköhän jossain suomessa ankanrasvaa tölkeissä? Lidlin ankasta ei irronnut niin kauheasti rasvaa mutta kyllä siitäkin pienen määrän paistaa.

Yksi tapa on ostaa confattuja ankankoipia. Säilyttää purkissa tulevan rasvan. Kun rupeaa käymään vähiin niin voi ostaa raakoja ankankoipia mitkä confaa. Koivissa on niin runsaasti rasvaa että määrä kasvaa.
 
No juuri näin Burgerimies Suomessa -ohjelmassa sellasen monen litran pöntön ankanrasvaa :D Alkoi tekemään mieli hommata sellanen. Se maku on aivan jäätävän hieno!
Tuolta samasta kaupasta saa myös pienemmässä tölkissä molempia, ankan- sekä hanhenrasvaa. Saa mielestäni jostain muualtakin, mutta ei nyt tule mieleen missä on tullut vastaan.
 
Tuolta samasta kaupasta saa myös pienemmässä tölkissä molempia, ankan- sekä hanhenrasvaa. Saa mielestäni jostain muualtakin, mutta ei nyt tule mieleen missä on tullut vastaan.
Kaikissa oli saatavuushäiriö.. Vinkatakaa jos löytyy jostain muualta niin laitan tilaukseen. Hanhenrasvassa paistetut makkaraperunat on pakko saada testaukseen
 
Tuolla hinnalla rasvaa voi käyttää jopa uppopaistamiseen. Kokeilun perusteella ei rajoitu pelkästään perunoihin, uppopaistamalla tuli esim. hyvät jättikatkaravut ja turskapallerot.
Kengänpohjakin maistuu varmaan hyvältä uppopaistamalla. Siksi en osta rasvakeitintä. Paisuisi maha entisestään.

Mutta joo, pitää testata noita fiinimpiä rasvoja joku kerta. Nyt on vaan voita tai oliiviöljyä tullut käytettyä perunoiden paistoon.
 
Viikonloppuna tuli kokkailtua siikaa ja herkkusienirisottoa
20210529205124_IMG_0185__01.jpg
Ai että! Molemmat on hyviä ja varmasti hyvä kokonaisuus! Itsellä ei tahdo risotot onnistua...en tiedä mikä siinä on. Viimeksi taas seurailin jotain ohjetta ja siitä tuli "ihan ok" mut en tiedä miksei se kovin hyvää kuitenkaan ole. Toki oma näppituntuma on huonohko,ei siis hirveän useasti ole tullut tehtyä.

Jos on hyviä tipsejä tai linkkejä hyviin resepteihin niin saa jakaa.
 
Ai että! Molemmat on hyviä ja varmasti hyvä kokonaisuus! Itsellä ei tahdo risotot onnistua...en tiedä mikä siinä on. Viimeksi taas seurailin jotain ohjetta ja siitä tuli "ihan ok" mut en tiedä miksei se kovin hyvää kuitenkaan ole. Toki oma näppituntuma on huonohko,ei siis hirveän useasti ole tullut tehtyä.

Jos on hyviä tipsejä tai linkkejä hyviin resepteihin niin saa jakaa.

Tuossa hyvä ohje, kannattaa ostaa oikeaa riisiä ja katsoa se keittoaika:
 
Risototon jujuhan on siinä, että lopussa lisätään voita ja juustoa.
Muutenhan se on vain keitettyä riisiä kasvisliemessä.
Aika ylihypetettyä, mutta hyvää se on jos tykkää riisistä.
 

Statistiikka

Viestiketjuista
258 176
Viestejä
4 488 685
Jäsenet
74 164
Uusin jäsen
wesseli

Hinta.fi

Back
Ylös Bottom