Postaa kokkauskuvia

rth

Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
1 239
Burgeri on vähän samanlainen keksintö kuin olut janojuomaksi: ei koskaan lähde jano. Burgerin pikaruokatapauksessa: hidas ja monimutkainen tehtävä, ja hankala syötävä. ;-)
Hampurilaisten ongelmaksi on muodostunut, että sämpyläm väliin on pakko tunkea helvetisti kamaa sipulirenkaista lähtien.

Sämpylä, suolakurkku, pihvi, juusto ja majoneesi ja sinappi. Ketsuppi on vain lapsille tai juoksuhautoihin millä peitetään kaikki muut maut. Yksinkertaisuus on kaunista.
 
Liittynyt
13.01.2021
Viestejä
172
Itse teen burgerpihvin vaivaamalla, en käytä korppujauhoja tai kananmunaa mutta pelkän lihan vaivaan, koska saan mieluisamman tekstuurin lihaan. Sekoitan jauhelihan ja mausteet, ja annan seisoa muutaman tunnin tai jopa yön yli kylmässä. Ennen paistamista annan pihvien lämmetä huoneenlämpöiseksi. Liha muuttuu vähän kokolihamaiseksi ja helppo kääntää paistamisen aikana niin grillissä kuin paistinpannullakin. Tuostahan on olemassa poikkitieteellinen "Saiturin lehtipihvi", joka tehdään kuten yllä mutta laitetaan pakkaseen ja paistetaan jäisenä.
 
Liittynyt
12.01.2017
Viestejä
420
Noniin, innostuin mienki pitäkstä aikaa jotain värkkäämään.

Meinasin syntymäpäiväksi tehdä ensin hampparia, mutta suunnitelmat meni miten meni. Sitten vappupäivä, mutta ei tehny mieli kun närästi toista päivää. Tänään sitten helppasi, niin eikun puuhiin.

Täytteenä jääsalaattia, mummonkurkkuja, mustaa Koskenlaskijaa, aurajuustoa, paprikamajoneesia (Meiran, en jaksanu alkaa tekemään), kuulotettua sipulia, pekonia ja pihvinä jonkinlainen "smash burger" pihvi 20% naudan jauhelihasta. Lisukkeena Mummon puikularanskalaisia. Sämpylä oli Vaasan The BRG Gourmet.

Kyllähän tämä maistu. Yhdistelin erilaisia ideoita hyvistä hamppareista mitä olen syönyt. Taidan kyllä jatkossaki Heseissä ja Scaneissa käydä, kun onhan tässä hommaa pelkästään yhden annoksen tekemisessä :lol:

Mummonkurkut oli hyviä, kun semmonen perus maustekurkku on hieman ilkeätä minun makunystyröille. Helppo oli hölskytellä purkkiin.

Hamppari.png
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
14.10.2018
Viestejä
435
Hmm, eilen juhlittiin muijan synttäreitä, halusi lettuja, ja kutsui tyrttärenlapset natustamaan. Joten minä, paistovelvollinen, katsomaan pannua. Hmm, vaatii hiukan panoistusta!

Kuvat ennen jälkeen:

180940796_4201911539847527_2401076236918801777_n.jpg
180252990_4201911596514188_2497167769837811539_n.jpg
Ihan kuin olisi tasaisempi lämmönjako kun eristettä poissa.
Tällä kertaa vedin päällipuolelta tuolla vain reunoja, itse paistopinta sai vain
hankaussientä. Jos olisi uusi pannu, jotka kovin röpöläisiä, vetäisisin paistopintaakin ahkerasti.

Ja rasvapoltto päälle, joka siis on ylimainostettu:
talouspaperilla pinta vain kiiltäväksi öljystä, kuumennus, jäähdytys, kesto noi 4 min.
Sitten paistelemaan, ja homma sujui kuin reflonilla ikään.
Lopuksi esiintullut logo, kuva sisältää tuotesijoittelua:

181440677_4201911616514186_4122012498874020703_n.jpg
 
Liittynyt
13.01.2021
Viestejä
172
Laatupannu, koneistettu paksuhko pohja ja erillinen teräskahva plussaa. Luusi tuon kahvan pysyvän kohtuu viileänä valettuihin verrattuna. Noiden hinta uutena on aika kova tälläkin hetkellä, olisko luokkaa 70€.
 
Liittynyt
14.10.2018
Viestejä
435
Painaviahan nämä ovat, ja reuna monen käyttöön liian matala. Lisäksi kahva pyöreänä kettumainen kun paistaessa tietysti kahvalle roiskeita niin se on ihan älyttömän liukas. Tuosta kun jauhoja kippaa kattilaan niin ei meinaa välillä pannu kääntyä kun veivaa kahvaa ...täytyy muista paperilla sipaista ennenkuin tarttuu pannuun. Vaimo ei noin painavaa suostu käyttämään, eikä kyllä teräspannuakaan, että pannuja on sitten aina minimissään kolme käytössä. Nyt neljä kun on korkeareunainenkin tefloni pastojenpyörittelyjä varten. Ja laatikossa ne, joita ei juuri käytetä. Kuten valurautainen pikkulettupannu, valurautainen parilapannu, ja valurautaiset annospannut, 4kpl. ;-)
 
  • Tykkää
Reactions: Six
Liittynyt
13.01.2021
Viestejä
172
Painaviahan nämä ovat, ja reuna monen käyttöön liian matala. Lisäksi kahva pyöreänä kettumainen kun paistaessa tietysti kahvalle roiskeita niin se on ihan älyttömän liukas. Tuosta kun jauhoja kippaa kattilaan niin ei meinaa välillä pannu kääntyä kun veivaa kahvaa ...täytyy muista paperilla sipaista ennenkuin tarttuu pannuun. Vaimo ei noin painavaa suostu käyttämään, eikä kyllä teräspannuakaan, että pannuja on sitten aina minimissään kolme käytössä. Nyt neljä kun on korkeareunainenkin tefloni pastojenpyörittelyjä varten. Ja laatikossa ne, joita ei juuri käytetä. Kuten valurautainen pikkulettupannu, valurautainen parilapannu, ja valurautaiset annospannut, 4kpl. ;-)
Kerta ollaan kokkauskuvat-osiossa niin aktivoidut ja otat sen lettupannun käyttöön ja teet vaikka pinaattilettuja. Kuva tietysti tänne :). Mulla on 4 pikkuletun valurautupannu jossa emaloitu sininen kahva, sillä on tullut välillä pinaatti- ja porkkanalettuja tehtyä.
 
Liittynyt
03.04.2019
Viestejä
253
Burgeri on vähän samanlainen keksintö kuin olut janojuomaksi: ei koskaan lähde jano. Burgerin pikaruokatapauksessa: hidas ja monimutkainen tehtävä, ja hankala syötävä. ;-)
Ite tykkään eniten burgerissa less is more ajattelusta. Laadukas liha on se tärkein, sämpylä toisiksi tärkein ja soosit ja mahdolliset muut lisukkeet vasta sitten. Ja se on voitava syödä käsin, ei mitään järkeä tunkea ylitäyteen ja sitten pursuilee joka suuntaan.

Kuvottaa joka kerta kun näkee jonkun megapläjäyksen missä on nachoja ja sipulirenkaita tungettu väliin ja joku tikku pitää tornia pystyssä, siinä saa sitten kirurgin tarkkuudella leikellä ja yrittää että saisi vähän kaikkea joka haarukalliseen, ei onnistu melkein koskaan ja lautasella on lopulta epämääräinen kasa mönjää.

Tämän hetken suosikkibursa on One Sixtyn tekemä Tallinnassa jonka hampparin välistä löytyy vain pihvi, 1 soosi ja pieni määrä punasipulia. Mitään ei puutu. Voi ottaa toisen jos haluaa lisää :)
 
Toggle Sidebar

Statistiikka

Viestiketjut
127 803
Viestejä
2 489 790
Jäsenet
49 798
Uusin jäsen
MiikkaN

Hinta.fi

Ylös Bottom