Postaa kokkauskuvia

  • Keskustelun aloittaja Keskustelun aloittaja DonX
  • Aloitettu Aloitettu
Lammaspullia tomaattikastikkeessa ja perunamuusia.

IMG_20210401_210100.jpg
 
Kaupassa oli ilmakuivattukinkku loppu ja jotain pikkusuolaista piti kuitenkin hankkia parsan kaveriksi. Tässä perinteistä possun kylkisiivua yön yli 10% suolavedessä suolattuna. Tavaraa riitti kahteen pellilliseen niin toiseen pellilliseen suunnitelin jonkinlaisen hotchili-hunaja-savuaromi sivelyn.


Vastalääke ruuan terveyshaitoille olikin jo valmiiksi hankittuna. :hmm: 1617448087848.jpg
 
Viimeksi muokattu:
Olipa kiinostava noinniinkuin italialaisiin ruolkiin, kunnes:

Suomalaisissa ilmakuivatuissa tulppaa olemaan liiankin usein se savuaromisively suoritettuna...
Mitenkään moittimatta, kyllä se minusta esim. noihin aamiaispekoneihin sopiikin.
Huomasin että joku sively pitää olla, ilman sivelyä jääneet muuttuvat mureneviksi lastuiksi kypsyessään. Johtui varmaan törkeästä suolamäärästä.
 
Juu ei sovi. Paitti näille entrecote-ihmisille mitkä tykää että pihvissä on enemmän läskiä ja rasvaa kuin lihaa. Itse en ole niitä ihmisiä. Ulkofilee paras oli sitten possu tai nauta.

Porsaan ulkofilee on nyt hirveetä paskaa versus porsaan sisäfilee. Sä et vaan osaa tehdä entrecotea ja olet valinnut väärät palat.

Naturell porsaan sisäfile ja 56c lämpöön on melkeinpä parasta lihaa.
 
Sä et vaan osaa tehdä entrecotea ja olet valinnut väärät palat.
En osaa tehdä en, mutta mä oletan että ravintolakokit osaa ja entrecoteeta en ole syönyt kuin ravintolassa enkä ole hyvää sellaista vielä saanut.
Aikoinaan tuli vietettyä monta kesää Ranskassa merenranta paikoilla ja seurua jonka kanssa liikuin halus aina syödä kalaravintoloissa ja koska mä en voi sietää mereneläviä niin yleensä ainoa lihavaihtoehto oli etrecotee. Ja mä soin niitä eri paikoissa vuosien varrella varmaan toistakymmentä ja aina se oli yhtä ällöttävää. Jotku varmasti siitä tykkää, mutta mä en voi sitä sietää.
 
En osaa tehdä en, mutta mä oletan että ravintolakokit osaa ja entrecoteeta en ole syönyt kuin ravintolassa enkä ole hyvää sellaista vielä saanut.
Aikoinaan tuli vietettyä monta kesää Ranskassa merenranta paikoilla ja seurua jonka kanssa liikuin halus aina syödä kalaravintoloissa ja koska mä en voi sietää mereneläviä niin yleensä ainoa lihavaihtoehto oli etrecotee. Ja mä soin niitä eri paikoissa vuosien varrella varmaan toistakymmentä ja aina se oli yhtä ällöttävää. Jotku varmasti siitä tykkää, mutta mä en voi sitä sietää.

No en varsinaisesti ihmettele jos rannikolla olevasta kalaravintolasta saa huonosti tehtyä pihviä
 
Lasagneen tuli 1.5l ragua (4h haudutettu nautaa 700g, 280g pampan pablo -raakamakkaraa
Tuli nälkä!

Miten päädyit tuohon makkaran? Ilmeisesti toimi ihan hyvin? Itse olen jotain Italialaista raakamakkaraa joskus lasagneen laittanut, mutta ei ole enää sitä saanut. Sitä Luigia tuosta samasta sarjasta harkinnut korvaajaksi.
 
Gluteeniton pekoni & herkkusienipasta. Kermaisuus tehty kananmunalla ja juustolla carbonaran tyyliin, lisäksi viimeistely ruokalusikallisella ranskankermaa. Yrtteinä tuoretta persiljaa ja kuivattua timjamia. Herkkusieniä freesattu matalalla lämmöllä pekonien ja parin valkosipulikynnen kanssa.

Carbonaraksi en tätä kutsu, mutta jotain sinne päin ;)

7012BE73-AE7D-4F21-AD9F-943EAB3B18DC.jpeg
 
Lasagneen tuli 1.5l ragua (4h haudutettu nautaa 700g, 280g pampan pablo -raakamakkaraa ja 100g pekonia, selleriä sipulia ja porkkanaa, 800g tomaattimurska, 500g paseerattu tomaatti, 1dl punkku plus suola ja pippuria, lopuksi 2dl maito), 1l bechamelia (maito, 100g voita 1,5dl jauhoja, valkopippuri ja muskottipähkinä, parmesania 1,5dl), kerrosten väliin ja päälle noin 300g raastettua cheddaria yhteensä ja 250g tuorelasagnelevyjä. Pasta/soosi suhde oli 6/5 ja maku oli aivan uskomattoman hyvä! Ragun tein autenttisen italialaiseen tyylliin siinä mielessä ettei siihen kuulemma kuulu mitään yrttejä.
Hyvänkuuloinen setti, mukavan erilainen lasagne mihin olen tottunut mutta varmasti hyvää! Vois kokeilla joskus. Tulee lasagnea ihan liian vähän varioitua sillon harvoin kun sitä tekee.
 
Laita oma resepti? :) kysyin niitä aiemmin täällä, en ollut aiemmin tällä tehnyt, enkä myöskään koskaan aiemmin ollut käyttänyt noita tuorepastalevyjä. Niitä tulee ostettua jatkossakin. Seuraavaksi vois koittaa sitä ricottaa bechamelin sijaan.
Meillä rouva vastaa siitä juusto-/valkokastikkeesta, mä vastaan jauhelihasta+tomaattikastikkeesta ja täyttö menee sit yhdessä. Eli koskaan ei tule samanlaista :D varsinkin siis tomaatti+jauheliha menee fiiliksellä. Mut katsotaan saisinko jotain kaivettua..yritän muistaa.
 
Burgereita kananmunalla ja pekonilla air fryerissä näin viikonloppuna. :drool:
Yleensähän pihvit vaatii vain suolan ja pippurin, mutta olen alkanut noiden lisäksi käyttämään tuota Lidlin mausteseosta Chili & Pepper hillitysti sekä paria teelusikallista sinappia lisänä pihveihin.

Burgeri kasataan jäjestyksessä: pohja, majoneesi, jäävuorisalaatti, kananmuna, pihvi, pekoni, sipuli, kurkkusalaatti, kansi majoneesilla.

Tuotteen ulkonäkö ei ehkä ole sitä parasta mahdollista, mutta maussa ei ollut mitään valittamista.
Parempaa kuin perus mäkkäristä.

Ensi kerralla ehkä vielä vähän enemmän suolaa ja mustapippuria.
Toki tuo pekonin suolaisuus kompensoi hyvin tuota pihvin suolan puutetta.

Tuli ostettua kahta eri kokoa hampparisämpylää kun ei ollut vielä selvillä kuinka moni meistä syö burgereita ja miten isoja.
Päädyin sitten tuohon ratkaisuun että 3 pihviä 400g jauhelihasta, eli 3 burgeria.

Edit. taitaa kuvassa olla sipulia väärässä välissä. :D
IMG_20210410_133432.jpg


IMG_20210410_134724.jpg


IMG_20210410_140522.jpg

IMG_20210410_143652.jpg


IMG_20210410_143714.jpg
 
Burgereita kananmunalla ja pekonilla air fryerissä näin viikonloppuna. :drool:
Yleensähän pihvit vaatii vain suolan ja pippurin, mutta olen alkanut noiden lisäksi käyttämään tuota Lidlin mausteseosta Chili & Pepper hillitysti sekä paria teelusikallista sinappia lisänä pihveihin.

Burgeri kasataan jäjestyksessä: pohja, majoneesi, jäävuorisalaatti, kananmuna, pihvi, pekoni, sipuli, kurkkusalaatti, kansi majoneesilla.

Tuotteen ulkonäkö ei ehkä ole sitä parasta mahdollista, mutta maussa ei ollut mitään valittamista.
Parempaa kuin perus mäkkäristä.

Ensi kerralla ehkä vielä vähän enemmän suolaa ja mustapippuria.
Toki tuo pekonin suolaisuus kompensoi hyvin tuota pihvin suolan puutetta.

Tuli ostettua kahta eri kokoa hampparisämpylää kun ei ollut vielä selvillä kuinka moni meistä syö burgereita ja miten isoja.
Päädyin sitten tuohon ratkaisuun että 3 pihviä 400g jauhelihasta, eli 3 burgeria.

Edit. taitaa kuvassa olla sipulia väärässä välissä. :D
IMG_20210410_133432.jpg


IMG_20210410_134724.jpg


IMG_20210410_140522.jpg

IMG_20210410_143652.jpg


IMG_20210410_143714.jpg

Kaikki airfryerilla(pekonin,sipulin,pihvin jne...) vai pannun kautta?
 
Vaimot päästi pitkästä aikaa pojat lockdownista vähän nautiskeleen, niin hilpasin äkkiä kaverille ennen kuin mieli muuttuu...

Esivalmisteluna otin järkyttävän määrän sidekudosta omaavan näköisen lihan ja ranskalaista pakkasnestettä sulamaan sekä panin munankeltuaisia marinadiin.
20210410_155250.jpg 20210410_135436.jpg

Wagyun rasvaisuudesta johtuen sitä ei kannata esisuolata (dry brine), niin maustoin puoli tuntia ennen H-hetkeä järjestyksessä: MSG, rock salt, telliacherry, valkosipulijauhe = löytyi kyllä voittokombo :thumbsup:

Kaapista löytyi vain joku kuppanen vanha Tefali, mutta hyvin se ruskisti. Kaveriksi näille tuon Wagyun rasvassa paistettua riisiä kaikillä höysteillä.
20210410_161618.jpg 20210410_162237.jpg

Vaikka itse sanonkin, niin lopputulos oli suht mukiinmenevä, vaikka näyttävästä pleittauksesta tai wine pairingista ei tällä kertaa ollut tietoakaan :rofl:
20210410_163633.jpg

Vähän oli jopa liian maukasta ja täyteläistä (engl. rich), että sai tällanen isokin mies öklön olon tuosta kaikesta. Onneksi oli tuota ruoansulattajaa mukana, niin sillähän se lähti...

Ens kerralla samaan settiin vaikka ihan normiriisiä, niin pysyy aisoissa.
 
Kaikki airfryerilla(pekonin,sipulin,pihvin jne...) vai pannun kautta?

Joo, kaikki air fryerissä. Kananmunat paistoin siinä air fryerin mukana tulleessa kakkuvuoassa kun en kehannut ihan suoraan sinne pohjallekaan lätkäistä. :D
Kyllähän tuo onnistuu mutta jatkossa ehkä kuitenkin munat pannun kautta.
Sehän tuossa on kun kaikki ei mahdu sinne fryeriin yhtäaikaa, niin munat ja sipulin voisi tehdä pannulla ja pihvit ja pekonit sitten fryerissä tulevaisuudessa.
Tuolla tavalla saa valutettua nuo enimmät rasvatkin pois lihoista.

Siis taikinaanko sä sen sotket?

Sinne vaan jauhelihan sekaan muiden mausteiden kanssa ennen kuin alkaa vaivaamaan pihvejä.
 
Joo, kaikki air fryerissä. Kananmunat paistoin siinä air fryerin mukana tulleessa kakkuvuoassa kun en kehannut ihan suoraan sinne pohjallekaan lätkäistä. :D
Kyllähän tuo onnistuu mutta jatkossa ehkä kuitenkin munat pannun kautta.
Sehän tuossa on kun kaikki ei mahdu sinne fryeriin yhtäaikaa, niin munat ja sipulin voisi tehdä pannulla ja pihvit ja pekonit sitten fryerissä tulevaisuudessa.
Tuolla tavalla saa valutettua nuo enimmät rasvatkin pois lihoista.



Sinne vaan jauhelihan sekaan muiden mausteiden kanssa ennen kuin alkaa vaivaamaan pihvejä.

Kiitos. Itse keltanokka vielä fryerin kanssa, siksi kyselen. Pekonia kyllä testattu, mutta noita muita ei vielä. :thumbsup:
 
Voishan sitä kokeilla. Toisaalta on se niin kätevää kaataa noin desi makaroonia kiehuvaan veteen ja odottaa kahdeksan minuuttia, näin yksinasuvana. Mutta lasagnen kanssa voisi todellakin kokeilla, kun se on jo omanlaisena savotta.
 
Sinne vaan jauhelihan sekaan muiden mausteiden kanssa ennen kuin alkaa vaivaamaan pihvejä.
Ei kannata tehdä noin, tulee lihamureketta, ei burgeri pihviä. Kandee mahdollisimman vähän käsitellä, ei edes suolaa tarvitse sekaan sotkea.

Tämän sisällön näkemiseksi tarvitsemme suostumuksesi kolmannen osapuolen evästeiden hyväksymiseen.
Lisätietoja löydät evästesivultamme.


On todettu omassa keittiössäkin, paras tulee mahdollisimman vähän käsiteltäessä.
 
Ei kannata tehdä noin, tulee lihamureketta, ei burgeri pihviä. Kandee mahdollisimman vähän käsitellä, ei edes suolaa tarvitse sekaan sotkea.

Tämän sisällön näkemiseksi tarvitsemme suostumuksesi kolmannen osapuolen evästeiden hyväksymiseen.
Lisätietoja löydät evästesivultamme.


On todettu omassa keittiössäkin, paras tulee mahdollisimman vähän käsiteltäessä.


Kiitos tipseistä, tapojahan on monia.
Monesti itsellä nuo pihvit joskus hajoilee jos niitä ei edes vähän käsittele.
Pitää kokeilla ensi kerralla vähemmällä käsittelyllä.
 
Tuli täydellinen ankanrinta! 53c sisälämpö ja oli mureaa, lidlin pakaste. Lisänä sieniä ja parsaa pekonissa ja ankanrasvassa paistettuna ja appelsiinikastike. Appelsiiniä olis pitänyt olla enempi ja parsa meni mössöksi, muuten hyvä, ankka loistava soosi jees. Röstiöperunoitakin tehtiin mutta ne unohtui uuniin :D

Edit: paistoin muuten ankan pannulla täsmälleen tän alla olevan videon mukaan, meni noin 12-15min. Oli oikeestaan melkeen valmis kun käännettiin "mahalleen", kun paistoi molemmista reunoista 2min per puoli tollein pannun reunaa vasten:
Tämän sisällön näkemiseksi tarvitsemme suostumuksesi kolmannen osapuolen evästeiden hyväksymiseen.
Lisätietoja löydät evästesivultamme.


Dodiin....tulipahan kokeiltua! Onneksi. Loistava lopputulos. Mureeta ja hyvää. Tuo pekonipapu-paistoskin oli loistava. Kiitos Joenssen!

IMG_20210424_195534.jpg
Asteet pääsi livahtamaan kyllä 57 asti mutta :thumbsup: :thumbsup: :thumbsup:
 
Ei kannata tehdä noin, tulee lihamureketta, ei burgeri pihviä. Kandee mahdollisimman vähän käsitellä, ei edes suolaa tarvitse sekaan sotkea.

Tämän sisällön näkemiseksi tarvitsemme suostumuksesi kolmannen osapuolen evästeiden hyväksymiseen.
Lisätietoja löydät evästesivultamme.


On todettu omassa keittiössäkin, paras tulee mahdollisimman vähän käsiteltäessä.


Komppaan. Burgerpihvi pysyy kyllä kasassa ilman kananmunaa tai muuta jos vaan rasvapitoisuus on riittävän korkea (>15%). Mehukas ja hyvänmakuinen burger vaatii rasvaisen lihan.
 
Itse teen burgerpihvin vaivaamalla, en käytä korppujauhoja tai kananmunaa mutta pelkän lihan vaivaan, koska saan mieluisamman tekstuurin lihaan. Sekoitan jauhelihan ja mausteet, ja annan seisoa muutaman tunnin tai jopa yön yli kylmässä. Ennen paistamista annan pihvien lämmetä huoneenlämpöiseksi. Liha muuttuu vähän kokolihamaiseksi ja helppo kääntää paistamisen aikana niin grillissä kuin paistinpannullakin. Tuostahan on olemassa poikkitieteellinen "Saiturin lehtipihvi", joka tehdään kuten yllä mutta laitetaan pakkaseen ja paistetaan jäisenä.
 
Noniin, innostuin mienki pitäkstä aikaa jotain värkkäämään.

Meinasin syntymäpäiväksi tehdä ensin hampparia, mutta suunnitelmat meni miten meni. Sitten vappupäivä, mutta ei tehny mieli kun närästi toista päivää. Tänään sitten helppasi, niin eikun puuhiin.

Täytteenä jääsalaattia, mummonkurkkuja, mustaa Koskenlaskijaa, aurajuustoa, paprikamajoneesia (Meiran, en jaksanu alkaa tekemään), kuulotettua sipulia, pekonia ja pihvinä jonkinlainen "smash burger" pihvi 20% naudan jauhelihasta. Lisukkeena Mummon puikularanskalaisia. Sämpylä oli Vaasan The BRG Gourmet.

Kyllähän tämä maistu. Yhdistelin erilaisia ideoita hyvistä hamppareista mitä olen syönyt. Taidan kyllä jatkossaki Heseissä ja Scaneissa käydä, kun onhan tässä hommaa pelkästään yhden annoksen tekemisessä :lol:

Mummonkurkut oli hyviä, kun semmonen perus maustekurkku on hieman ilkeätä minun makunystyröille. Helppo oli hölskytellä purkkiin.

Hamppari.png
 
Viimeksi muokattu:
Laatupannu, koneistettu paksuhko pohja ja erillinen teräskahva plussaa. Luusi tuon kahvan pysyvän kohtuu viileänä valettuihin verrattuna. Noiden hinta uutena on aika kova tälläkin hetkellä, olisko luokkaa 70€.
 
Painaviahan nämä ovat, ja reuna monen käyttöön liian matala. Lisäksi kahva pyöreänä kettumainen kun paistaessa tietysti kahvalle roiskeita niin se on ihan älyttömän liukas. Tuosta kun jauhoja kippaa kattilaan niin ei meinaa välillä pannu kääntyä kun veivaa kahvaa ...täytyy muista paperilla sipaista ennenkuin tarttuu pannuun. Vaimo ei noin painavaa suostu käyttämään, eikä kyllä teräspannuakaan, että pannuja on sitten aina minimissään kolme käytössä. Nyt neljä kun on korkeareunainenkin tefloni pastojenpyörittelyjä varten. Ja laatikossa ne, joita ei juuri käytetä. Kuten valurautainen pikkulettupannu, valurautainen parilapannu, ja valurautaiset annospannut, 4kpl. ;-)
Kerta ollaan kokkauskuvat-osiossa niin aktivoidut ja otat sen lettupannun käyttöön ja teet vaikka pinaattilettuja. Kuva tietysti tänne :). Mulla on 4 pikkuletun valurautupannu jossa emaloitu sininen kahva, sillä on tullut välillä pinaatti- ja porkkanalettuja tehtyä.
 
Burgeri on vähän samanlainen keksintö kuin olut janojuomaksi: ei koskaan lähde jano. Burgerin pikaruokatapauksessa: hidas ja monimutkainen tehtävä, ja hankala syötävä. ;-)
Ite tykkään eniten burgerissa less is more ajattelusta. Laadukas liha on se tärkein, sämpylä toisiksi tärkein ja soosit ja mahdolliset muut lisukkeet vasta sitten. Ja se on voitava syödä käsin, ei mitään järkeä tunkea ylitäyteen ja sitten pursuilee joka suuntaan.

Kuvottaa joka kerta kun näkee jonkun megapläjäyksen missä on nachoja ja sipulirenkaita tungettu väliin ja joku tikku pitää tornia pystyssä, siinä saa sitten kirurgin tarkkuudella leikellä ja yrittää että saisi vähän kaikkea joka haarukalliseen, ei onnistu melkein koskaan ja lautasella on lopulta epämääräinen kasa mönjää.

Tämän hetken suosikkibursa on One Sixtyn tekemä Tallinnassa jonka hampparin välistä löytyy vain pihvi, 1 soosi ja pieni määrä punasipulia. Mitään ei puutu. Voi ottaa toisen jos haluaa lisää :)
 
Näyttää hyvältä, olisiko jonkin sortin teko- ja paisto-ohjetta?
Hmmm...noh, possun sisäfile halki, nuijitaan tasaiseksi. Täytetään vaikka(mun versio) dijonilla, kinkulla, juustoraasteella,homejuustolla,chiligoudalla, mausteilla, hot bourbon-kastikkeella. Kääritään rullalle. Sidotaan pekonisiivuilla, eli ampekoni puoliksi ja latoo tasaisesti läpi. Päälle Garlic-kastiketta. Kamadoon savustukseen. Lämpö n 100-110. Kunnes sisälämpö 68 jolloin folioon hetkeksi vetäytymään. Jos haluaa pinnan rapeaksi niin suoralle tulelle vielä lopussa hetkeksi... Ei tän kummempaa. Bon apetit! :cool:
 

Uusimmat viestit

Statistiikka

Viestiketjuista
286 737
Viestejä
4 924 596
Jäsenet
79 236
Uusin jäsen
Mr Reddington

Hinta.fi

Back
Ylös Bottom