Postaa kokkauskuvia

  • Keskustelun aloittaja Keskustelun aloittaja DonX
  • Aloitettu Aloitettu
Dodiiii....kinkku on kamadossa! :giggle:

IMG_20201222_204849.jpgIMG_20201222_222846.jpgIMG_20201223_182416.jpg
Edit. Lopputulos..

Siinä se nyt on! Eka joulukinkkuni kamadossa! Aivan loistava savumaku. Käytin omenapuuta savustukseen. N. 5kg luuton juhlakinkku. 10 h, reilu, meni kamadossa. Paistolämpötila n 110C. 82 C otin ulos. Pöytään huomenna....=)
 
Viimeksi muokattu:
Uuniin menossa gluteeniton tattarilasagne. Ohje löytyi . Omassa kokeilussa valkokastike tuli Dolmion purkista, alkuperäisen 4 dl kermaa ja saman verran parmesania raastettuna tuntui melko tuhdilta omaan tarpeeseen. Lasse levyjen kaulinta oli yllättävän helppoa tälläiselle jolla on jauhopeukalo keskellä lämmentä, seuraavaan perinteiseen lasgneen kaulitsen ilmanmuuta itse levyt.

IMG_20210110_131753.jpgIMG_20210110_131746.jpg
 
Viikonlopun pöytään valmistin kunnon retro-ruokaa, kaalilaatikkoa.

Reseptejä löytyi jos jonkinlaisia ja niitä yhdistelemällä tämä syntyi. Muutamia poimintoja resepteistä, ruskistetut kaalit haudutetaan ja haudutusliemessä kypsennetään riisit, aineksissa oli perinteisten lisäksi myös hieman porkkanaa ja valkosipulia. Haudutin laatikkoa uunissa ohjeita miedommalla lämmöllä pidemmän aikaa.

IMG_20210116_140419.jpgIMG_20210116_150020.jpgIMG_20210116_151539.jpgIMG_20210116_174612.jpgIMG_20210116_181215.jpg
 
Pihvejä jäi vielä tälle päivälle ja ajattelin käyttää joulukinkusta jäänyttä nestettä (pakastimessa jääpalapusseissa) ja maustaa niiden avulla jonkun ohuen kastikkeen / liemen.
 
Tullut lähiaikoina tehtyä paljon salaatteja arkena. On nekin hyviä, kun jaksaa vaan nähdä vähän vaivaa.

20210107_172445.jpg
Manchego - ilmakuivattu kinkku

20201029_205633.jpg
Vuohenjuusto - broileri

20201224_202343.jpg
Vuohenjuusto - paahdettu punajuuri

20210120_180247.jpg
Poro - leipäjuusto - puolukka
 
Tullut lähiaikoina tehtyä paljon salaatteja arkena. On nekin hyviä, kun jaksaa vaan nähdä vähän vaivaa.

20210107_172445.jpg
Manchego - ilmakuivattu kinkku

20201029_205633.jpg
Vuohenjuusto - broileri

20201224_202343.jpg
Vuohenjuusto - paahdettu punajuuri

20210120_180247.jpg
Poro - leipäjuusto - puolukka

Näyttää hyvältä. Oisitko halunnu pistää reseptii, vois jotai vaikka kokeilla.
 
Näyttää hyvältä. Oisitko halunnu pistää reseptii, vois jotai vaikka kokeilla.
Voin tässä joku päivä miettiä, että mitä tuli laitettua. On nuo salaatit enemmän sellaisia "mitähän tällä kertaa laittaisi lautaselle" -luomuksia kuin varsinaisen reseptin pohjalta tehtyjä. :)
 
Voin tässä joku päivä miettiä, että mitä tuli laitettua. On nuo salaatit enemmän sellaisia "mitähän tällä kertaa laittaisi lautaselle" -luomuksia kuin varsinaisen reseptin pohjalta tehtyjä. :)

Okei, pirun hyviltä nuo kaikki näyttää. Just sellaisilta astetta hienommilta salaateilta joissa raaka-aineet selvästi sopii yhteen.
 
Okei, pirun hyviltä nuo kaikki näyttää. Just sellaisilta astetta hienommilta salaateilta joissa raaka-aineet selvästi sopii yhteen.
Tässä ekaa reseptiä

Vuohenjuusto-broileri
Pohjalle salaatteja, miniluumutomaatteja, kurkkua ja paprikaa.
Sen päälle ripotellaan valmista siemenseosta ja kanaa. Tuossa oli sellaiset kaupan valmiit vuolu-broiskut. Joku savustettu versio.
Pannu ja reilusti voita kuumaksi ja vuohenjuusto 0,5 - 1cm siivuina sinne. Kun väri alkaa sivussa vähän nousemaan, kääntö ja hetki vielä toiselle puolelle paistopintaa. Kiekot salaatin päälle ja koko komeuden päälle pirskotellaan oliiviöljyä ja hunajaa.

Kannattaa syödä heti, kun vuohenjuusto on vielä päältä rapeaa ja sisältä pehmeää. Jäähtyy ja kiinteytyy aika nopeesti.
 
Toinen resepti.

Poro-leipäjuusto-puolukka
Ensin kannattaa tehdä kastike. Sauvasekoittimella tai blenderillä sekaisin joku 0,5 dl puolukoita, loraus öljyä (pari ruokalusikallista about), vähän sitruunamehua (tl) , omenaviinietikkaa vähän enemmän ku öljyä ja hunajaa ja sokeria maun mukaan. Laitoin yhteensä ehkä ruokalusikallisen. Olis voinut olla vähän makeempaa.

Lautaselle raidat kastikkeesta ja päälle salaatteja (tuohon tuli rucolaa ja friseetä)
Vähän luumutomaatteja siivuina seuraavaksi sekä suolakurkkua paloiteltuna.
Puolukoita voi tässä välissä vähä ripotella mausteeksi ja korosteeksi.
Kylmäsavuporoa käytin tuohon. Niistä taittelin tuollaisen ruusukkeen ja ympärille kasasin leipäjuuston paloja.

Kastiketta vielä päälle makua antamaan ja ei kun syömään.
 
IMG_20210123_114411.jpgIMG_20210123_200950.jpgIMG_20210123_204558.jpg

Kassler 3 kg, 8h11min kamadossa,lämpötila 120-130, sisä 89.

Edit. Ja tuli kokeiltua ensi kertaa karhunkäpälät revitykseen myös...aivan loistavat ja edulliset. Voittavat haarukat 6-0 varsinkin jos isompi lihaklöntti.
 
Viimeksi muokattu:
Tuli tosta viimeisestä @Nightuser viestistä mieleen että omia suosikkeja on kyllä lohi. Sitä saa edullisesti ja on monikäyttöistä. Viimeksi taisi olla viikko sitten jossain tarjous (taisi olla 7e/kg ja fileoituna 8e/kg). Yhden kalan kotiutin ja kotona vähän siistin vielä filettä ja nypin ruodot irti. Sen jälkeen 1/5 kalasta graaviin (menee 2min aikaa...ja seuraavana päivänä loistavaa leivänpäällistä), 1/4 paistelin samana iltana ja syötiin salaatin kans (perus feta-salaatti maistui tosi hyvin) ja seuraavana päivänä syötiin loput sit perunamuusin kans. Monikäyttöistä, halpaa ja helppoa työstää, ei tarvi ihmetellä miksi on yleensäkin suosittua ruokaa.
 
Harmittaa kyllä aivan helvetisti että en tykkää kalasta. Tommonen kunnon lohi on käsittämättömän hyvän näköistä mutta maku ei iske pätkääkään.
 
Itsellekin kala on jotenkin niin ja näin. Paistetut muikut menee joskus, lohi myös, mutta ei mitään hirveitä määriä pysty syömään. Kylmäsavu ja graavilohi on tekstuuriltansa niin kauheata. Kerran kokeilin kaupassa kun maistattaja oli silliä, mutta piti kovalla tahdonvoimalla sanoa "Joo, on hyvää...."
 
Mulla kyllä uppoaa lähes kaikki kala, silli uusien perunoiden kera, madekeitto ja juuri söin Janssonin kiusausta punajuurisalaatin kera.
Kuva jäi ottamatta kun oli liian hyvää ja hävisi lautaselta :)
Mutta juuri edullisin yleensä Norjalainen kassilohi jää kyllä kauppaan, siinä jo paketista purettaessa haju tökkää ja koko kämppä haisee valmistuksen jälkeen niin pahalle, että ei isommin ruokahalua herättele. Kotimainen makeanveden altaissa kasvatettu kirjolohi menee kyllä, mutta oman kalastusharrastuksen vuoksi tulee harvoin ostettua, kun jotakin paikallista järvikalaa on kuitenkin lähes läpi vuoden saanut pyydystettyä syötäväksi.
 
Lohi on kyllä hyvää monella tapaa. Omasta lähikaupasta saa pirun hyvää savulohta ja vielä parempaa kylmäsavu versiota. Eilen tuli syötyä molempia uunipottujen kera.
Itse tykkään toki kuhasta enempi, se on vaan niin hyvää ihan paistettuna valkopippurin ja suolan kera.

Ite olen systemaattisesti koittanut tutustuttaa (ostaa useampaa sorttia ja kokeilee useamman jutun kanssa) itseni ruokatuotteisiin joista en aiemmin ole välittänyt, vaikkapa sieniin. En edelleenkään ole suurin fani mutta kyllä ne jo uppoaa ihan hyvin, harvoin toki itse laitan.
 
Perinteinen uunilohi ei omia makunystyröitä herätä mutta esim. paistettu kuha/lohi on tosi hyvää ja vielä parempaa jos joku hyvöä kermaviilikastike on kyljessä.
 
Spämmätään nyt perään vielä tämän päivän ruoka. Tai ainakin osa siitä. Oli niin hyvää ja niin nälkä, ettei muuta tullut kuvattua. Quesadilloja siis. Kuvassa kana-refried beans versio. Toisena oli carnitas-paprika-lime-maissi -täytteiset. Ja kaveriksi quacamolea ja salsaa.
20210130_184550.jpg
 
IMG_20210201_162325.jpg

Vaimo päätti kokeilla mustaa riisiä. Lisukkeet ovat kanaa käärittynä pekoniin ja vihanneskastike. Ei makueroa normaaliin riisiin...
 
IMG_20210128_190034.jpg

Minun ensinmäinen tekemä kurpitsakeittoni. Onnistui!!
Kurpitsakeitto oli kieltämättä hyvää, kun tein viime syksyn piirakka ylimääräisistä kurpitsoista keittoa ja pakastin. Toisaalta itsellä tuli mustaa Koskenlaskijaa ja ruokakermaa heitettyä sekaan, niin ei ihme :lol:
 
  • Tykkää
Reactions: Six
Spanish poor mans potatoes.
2021-02-07 16.44.53.jpg

Ei ole kovin edustava kuva kun ehdin jo aloittaa mutta oli pakko ottaa kuva.

Eli pienellä sovelluksella tämä resepti:


Mä lisäsin vähän chorizoa joukkoon kun epsanjalainen ruoka.
Ja sitten pikkusen poikkesin ohjeesta ja ensin paistelin chorizot rapeiksi ja siirsin pois pannulta. Sitten sipulit ja paprikat keskikuumalle pannulle ja paistelin ne pehmeiksi runsaassa oliiviöljyssä.
Sitten pois pannulta ja lisää öljyä ja esikeitetyt perunat (Jazzy) pannulle ja paistelin rapean pinnan ja suolaa sekä savupaprikaa mauksi ja väriksi. Kun pinnat oli rapeita niin lisäsin chorizot takaisin ja paistelin vielä hetken. Sitten lopuks kasvikset takaisin ja hetken aikaa vielä paistoa.

Maku yllätti kyllä täysin! Aivan järjettömän hyvää ja tulee aivan taatusti tehtyä toistekkin. Alkuperäisestihän toi on kasvisruoka mutta maun takia chorizoa lisäsin mutta voisin kuvitella sen poiskin jättäväni.
Kannattaa kokeilla, yllättää kyllä maku totaalisesti!
 
Tulipa ostettua Lidlistä porsaan sisäfilee, kun sitä haavellu monta viikkoa. Pistin puoliksi ja pakastin toisen.

Suolasin edellisenä päivänä, sitten sinapit ja mausteet seuraavana päivänä, kun pöydällä lämpisi. Pikkusen pannulla väri ja uuniin, kunnes 70 astetta piippasi.

Kyytipojaksi noita paahdettuja etikkapottuja, kun pieni pakkomielle niihin kehittynyt :lol: Ja herneitä. Liemistä pieni kermasoosi myös. Eli aikalailla minun nykyiset "hienomman ruoan" lisukkeet.

Tuli mehukasta ja maistui hyvälle. Pakastin sitten loput myöhemmäksi.

SisäfilePossu.jpg
 
Tulipa ostettua Lidlistä porsaan sisäfilee, kun sitä haavellu monta viikkoa. Pistin puoliksi ja pakastin toisen.

Suolasin edellisenä päivänä, sitten sinapit ja mausteet seuraavana päivänä, kun pöydällä lämpisi. Pikkusen pannulla väri ja uuniin, kunnes 70 astetta piippasi.

Kyytipojaksi noita paahdettuja etikkapottuja, kun pieni pakkomielle niihin kehittynyt :lol: Ja herneitä. Liemistä pieni kermasoosi myös. Eli aikalailla minun nykyiset "hienomman ruoan" lisukkeet.

Tuli mehukasta ja maistui hyvälle. Pakastin sitten loput myöhemmäksi.

SisäfilePossu.jpg
Possun sisäfile on omia suosikkiruoka-aineksiani. Pystyy tekemään suht helposti monenlaista, on mureaa ja kohtuu edullista sun muuta. Itse ostan marinoimattomia ja muutenkin kokonaisena eli pitää hieman jaksaa käsitellä (ottaa pinnasta kalvoja yms pois) mutta sen jälkeen toimii monella tapaa.
 
Paistoin lohenpalan ja kasvikset. Mun mielestä paras tapa paistaa lohi. Pannu lämpimäksi, kala nahkapuoli alaspäin pannulle, mausteet pintaan. Kääntö ja repaistaan nahka irti. Kääntö. Pilkotaan kala palasiksi ja paistetaan molemmilta kyljiltä. Lopuksi vielä palaset poikki niin saa annoskokoon lautaselle. Tuolla keinoin paistuu nopeimmiten, pinta ei pala/käryä/kuivu ja saa joka puolelle makua. On myös helppo jättää noilla keinoin keskeltä hieman raa-aksi niin kala on optimaalisen mehukas.

Kalat kasvisten päälle ja sopivaa chilisoosia pintaan. Todella maukas, nopea ja helppo annos tehdä.

1.png2.png

3.png4.png
 
Tulipa viikonloppuna touhuttua

IMG_20210214_152841_1.jpg

Ollu pakkasessa vuoden Ruotsista ostettua suovas käristyslihaa sellaisina ohuina levyinä, joten päätinpä hemmotella itseäni ystävänpäivän kunniaksi. Jos olisin löytänyt poron kuuta, mutta tyydyin sitten Muurikan silavalla paistamaan. Tuli kyllä hyvää! Lisukkeeksi puolukkahilloa ja suolakurkkua. Pottumuusin tein keittämällä puikuloita kuoret päälllä jotka sitten kuorin pois, voissa paistelin sipulia ja lisäsin maidon sinne. Hyvä muusi tuli, vaikka en voi nokaretta lisänny.

IMG_20210214_094548_1.jpg

Meinasin kuppikakkuja tehdä, mutta laiskuus iski, tyydyin sitten rubiinisuklaalla marmoroituihin mokkapaloihin. Rubiinisuklaa oli kyllä jännän makuista, hieman hapanta ja sellainen hedelmäinen maku? En kyllä menis maksamaan Cittarin Pirkan levystä, neljä euroa 100 grammaa.... Sopi kyllä kuin nyrkki silmään tuon mokkapalojen kuorrutteen kanssa! Ja sitten pieni kiilto hopeisesta glitter spraysta :lol:

Lidlissä kuulemma oli rubiinisuklaalevyjä, mutta en ainakaan hoksannut kun viimeksi kävin. Mitähän muuta niistä sais tehtyä :hmm:
 
IMG_20210219_162607.jpg

Pakastimesta löytyi vahingossa orpo hirven vasan maksa...Pitihän se pelastaa pannuun. Naaaam! Lisukkeena paistettua sipulia bbq-kastikkeessa ja kukkakaalikoskenlaskijamuussilla! Voi taivas....!!:love::love::love:
 
Alko tekemään mieli suolasta, kun aina pakkasessa on jotain makeaa. Ostin sitten Rönkän kylmäsavuporo rouhetta, smetanaa, kermaa ja jääkaapista löyty mustaleima emmentaalia, niin teinpä poropiirakan. Ei ihan yhtä hyvä tullut kuin äitin tekemä, mutta kyllä kelpasi syödä :lol:

Poropiirakka.jpg
Poropiirakka_siivu.jpg
 
Viikonlopun ruokia.

Kanagyros ja tzatzikia + niitä kasviksia mitä sattui olemaan jääkaapissa.
gyros.jpg

Karjalaisia perinneruokia, sultsina riisitäytteellä
sultsina.jpg

Särää
särä.jpg

Särä nyt toki vähän sinne päin, mutta oli ihan mahdottoman hyvää. Tällä reseptillä tein:
Lemin särä; perinteisistä perinteisin
Sieltä samalla myös vähän tietoa, miten se pitäisi oikeasti tehdä.
 
Mitäs kampetta se tuollainen on, ikinä kuullukkaan, mutta näyttää saakelin hyvältä. Normaali pannukakku kun ei oikein maita niin toi vois mennä kyllä.
 
Mitäs kampetta se tuollainen on, ikinä kuullukkaan, mutta näyttää saakelin hyvältä. Normaali pannukakku kun ei oikein maita niin toi vois mennä kyllä.
En itsekään oikein välitä perinteisestä pannarista ja tämä menee ihan pääruoasta, kun on niin lihaisa.

Taikina:
  • 4 kananmunaa
  • 3dl vehnäjauhoja
  • 6dl maitoa
  • 1/2dl ruokaöljyä
  • suolaa
Taikinan kannattaa antaa turvota sen aikaa kun valmistelee täytteitä ja täytteiksi kelpaa melkein kaikki mitä jääkapista sattuu löytymään.

225 astetta noin 25 minuuttia uunissa.
 
En itsekään oikein välitä perinteisestä pannarista ja tämä menee ihan pääruoasta, kun on niin lihaisa.

Taikina:
  • 4 kananmunaa
  • 3dl vehnäjauhoja
  • 6dl maitoa
  • 1/2dl ruokaöljyä
  • suolaa
Taikinan kannattaa antaa turvota sen aikaa kun valmistelee täytteitä ja täytteiksi kelpaa melkein kaikki mitä jääkapista sattuu löytymään.

225 astetta noin 25 minuuttia uunissa.

Laitetaaks ne täytteet sit ton pohjan päälle niinkuin pizzassa?
 

Statistiikka

Viestiketjuista
259 655
Viestejä
4 512 121
Jäsenet
74 446
Uusin jäsen
Stalker2Pelaaja

Hinta.fi

Back
Ylös Bottom