Kyseessä oli syöttöprosessin ylijäämä. Simaa tein 2l satsin kivikovasta fariinisokerista ja jääkaapista löytyneistä sitrushedelmistä. Hapanjuurta laitoin arviolta 2-3ml eli alle teelusikallisen. Pullotusvaiheessa tänään tuoksui normaalilta. Noin viikon päästä selviää maku.Hapanjuurihan ei lopu vaan sitä voi jatkaa. Jos laitat simaan saat kyllä todella hapanta lientä eli en välttämättä suosittelisi. Maista jotain hapanta sour olutta ja mieti sitten haluatko samanlaista simaa
Toi maitohappobakteeri/vastaavat mitkä sitä hapanjuurta nimenomaan hapattavat kyllä muuttaa sokeria hapoksi jatkuvasti.Kyseessä oli syöttöprosessin ylijäämä. Simaa tein 2l satsin kivikovasta fariinisokerista ja jääkaapista löytyneistä sitrushedelmistä. Hapanjuurta laitoin arviolta 2-3ml eli alle teelusikallisen. Pullotusvaiheessa tänään tuoksui normaalilta. Noin viikon päästä selviää maku.
Onko ohjetta jakaa?Nyt onnistui hapanleipä kivasti, piti muotonsakin. Aikaisemmin olen käyttänyt liikaa juurta, gluteeni ehtinyt tuhoutua ennen uuniin menoa, tällä kertaa punnitsin taikinaan menevän juuren.
Silppua haluamiasi juureksia kattilaan, esim sipulia, valkosipulia, porkkanaa, vähän timjamia ja freesaa kevyesti oliiviöljyssä.Saisko joltain parhaimmat ohjeet punaviini ja pippurikastikkeeseen...
Heitäppä ohjetta miten tuon juuston teet, tai miten oot saanut heran erottumaan noin helpohkon näköisesti.Huomiseksi täytyy valmistaa mehukas lasse. Mehukkaan lassen valmistaminen on työlästä, siispä hyvä aloittaa valmistelut jo edellisenä päivänä, jottei tule sellaista 5 tunnin keittiössä hääräämistä yhteen pötköön.
3,7 litraa maitoa = 414 grammaa juustoa
Tärkeä laaduntarkkailuvaihe. Seuraavaan satsiin saa lisätä enemmän suolaa. Täytyy lassen päälle ripotella sitten hitusen.
Huomiselle jää pastan ja juustokastikkeen tekeminen.
Juoksutetta ihan pullon ohjeen mukaan, taitaa olla milli per litra. Ehkä vähän ylimäärästä tulee laitettua. Lämpötilan pitää olla 32c kun juoksutteen lisää maitoon. Sekoitus ja 5-10 min syrjässä niin valmista tulee.Heitäppä ohjetta miten tuon juuston teet, tai miten oot saanut heran erottumaan noin helpohkon näköisesti.
Jotenkin kuulostaa tuo mehukas lasse homolta. Miten se oli lasse taas niin mehukkaana iltapäivällä, valmistelutkin oli kohillaan niin ei tarvinut hieroa viittä tuntia... Siinä kun selittäisi julkisesti tuota, ei siis mitenkään vittuiluna vaan huumorilla.Huomiseksi täytyy valmistaa mehukas lasse. Mehukkaan lassen valmistaminen on työlästä, siispä hyvä aloittaa valmistelut jo edellisenä päivänä, jottei tule sellaista 5 tunnin keittiössä hääräämistä yhteen pötköön.
3,7 litraa maitoa = 414 grammaa juustoa
Tärkeä laaduntarkkailuvaihe. Seuraavaan satsiin saa lisätä enemmän suolaa. Täytyy lassen päälle ripotella sitten hitusen.
Huomiselle jää pastan ja juustokastikkeen tekeminen.
Varmaan aina päässyt liian kuumaksi. Tosin enemmän tai vähemmän kaljoissa innostuu tuollaisista.Juoksutetta ihan pullon ohjeen mukaan, taitaa olla milli per litra. Ehkä vähän ylimäärästä tulee laitettua. Lämpötilan pitää olla 32c kun juoksutteen lisää maitoon. Sekoitus ja 5-10 min syrjässä niin valmista tulee.
Ei mikään ihme että ei tuu mehukasta lassea ku jätit kokonaan pois ylimääräisen tomaattimurskapurkin ja vedet jolla huljutellaan siitä purkista loputkin tomaattimurskan jämät.Mehukkuudessaan ei ihan yltänyt Kriston lassen tasolle, mutta kyllä sitä söi
Butter chicken näyttää hyvältä. Pitäisi joskus kokeilla itsekkin. Joutuu vain vähän tuunaamaan koska en voi sietää tomaattia.Tämän viikon kokkailuja:
Butter chickenin yritystä. Ihan hyvää tuli, vaikka olisi kaivannut vielä vähän viilaamista.
Mitäs tämä on?Uusi ketju löytyi...laitetaan nyt tännekin sitten kamadolla väännettyä kokeiluja parin viikon ajalta...lisätietoja saa kysymällä.
Naudan flank steak savustettuna.Mitäs tämä on?