Postaa kokkauskuvia

  • Keskustelun aloittaja Keskustelun aloittaja DonX
  • Aloitettu Aloitettu
Hapanjuuri muuttui tänään pizzaksi. (Kuumempi uuni olisi kivempi :btooth:)
IMG_20200404_145647_855.jpg


Lisäksi myös focaccia taikina jääkaapissa ja lopusta ylijäämästä testi simat.
 
Hapanjuurihan ei lopu vaan sitä voi jatkaa. Jos laitat simaan saat kyllä todella hapanta lientä eli en välttämättä suosittelisi. Maista jotain hapanta sour olutta ja mieti sitten haluatko samanlaista simaa
 
Hapanjuurihan ei lopu vaan sitä voi jatkaa. Jos laitat simaan saat kyllä todella hapanta lientä eli en välttämättä suosittelisi. Maista jotain hapanta sour olutta ja mieti sitten haluatko samanlaista simaa
Kyseessä oli syöttöprosessin ylijäämä. Simaa tein 2l satsin kivikovasta fariinisokerista ja jääkaapista löytyneistä sitrushedelmistä. Hapanjuurta laitoin arviolta 2-3ml eli alle teelusikallisen. Pullotusvaiheessa tänään tuoksui normaalilta. Noin viikon päästä selviää maku.
 
Kyseessä oli syöttöprosessin ylijäämä. Simaa tein 2l satsin kivikovasta fariinisokerista ja jääkaapista löytyneistä sitrushedelmistä. Hapanjuurta laitoin arviolta 2-3ml eli alle teelusikallisen. Pullotusvaiheessa tänään tuoksui normaalilta. Noin viikon päästä selviää maku.
Toi maitohappobakteeri/vastaavat mitkä sitä hapanjuurta nimenomaan hapattavat kyllä muuttaa sokeria hapoksi jatkuvasti.
 
Sous Videllä tein pulled porkia. Kuva ja asettelu on kauheita, maku mahtavan hyvä. :) valmiit sämpylät, punakaalista tehty coleslaw, Poppamiehen smokyapple -kastike ja sipulirouhe täytteenä. Rouhe ehkä vähän turha. Hukkuu muiden makujen alle täysin, mutta tulipahan kokeiltua.
pulledpork.jpg
 
Nyt onnistui hapanleipä kivasti, piti muotonsakin. Aikaisemmin olen käyttänyt liikaa juurta, gluteeni ehtinyt tuhoutua ennen uuniin menoa, tällä kertaa punnitsin taikinaan menevän juuren.
IMG_20200407_191530883.jpg
 
Viimeksi muokattu:
atomi lätty. pohjalla ite väänettyä tomaattisosetta tuoretomaateista, valkosipulia,sipulia,basilikaa,tinjamii ja ruilaus poppamiehen scorpparii, soossi sekasin blenderillä.

20200408_151829.jpg
20200408_152411.jpg
 
Riisiä ja kanaa..
 

Liitteet

  • 1.jpg
    1.jpg
    131,7 KB · Luettu: 81
  • 4.jpg
    4.jpg
    115 KB · Luettu: 83
  • 3.jpg
    3.jpg
    112,1 KB · Luettu: 82
  • 2.jpg
    2.jpg
    117,7 KB · Luettu: 77
IMG_20200410_023449.jpg


Pizzapohjanen joka pitäs tuossa myöhemmin leipoa tänään... Hemmetin unirytmin sekoilut kun saavat aikaan tälläistä

IMG_20200410_052059.jpg IMG_20200410_052432.jpg
Siinä pohja leviteltynä ja tomaattisoosi päälle.

IMG_20200410_053305.jpg
Pekoni, minimozzarellat, pepperonimakkarat ja juusto laiteltuna juuri enne uunia.

IMG_20200410_054225.jpg


Ja valmina näytää tältä. Ja maku on kyllä ihan 9/10, noi pekonit ois kyllä voinu korvata vaikka kinkulla, ei maistu tuolta yhtään, toivat vaan turhaa rasvaisuutta tuohon ja pohja on helvetin pehmoinen ja mehevä, eli nyt kyllä onnistuin paremmin kuin hetkeen.
 
Viimeksi muokattu:
Loput kuvat
Keskellä liekkiä pannu on reunoilta kuumempi ja keskeltä viileämpi.
IMG_20200410_133206.jpg

Tai pannun voi laittaa reunalle, jolloin voi käristää kuumana lihat ja kasvikset vaan hautuu:
IMG_20200410_133226.jpg

Alkaa olla valmista, vielä soosit kohta sekaan:
IMG_20200410_133313.jpg

Ja taas maistui, koko ateria jääkaapista lautaselle 35-40min.
IMG_20200410_133413.jpg
 
Viimeksi muokattu:
Teinpa ankkaa ensimmäistä kertaa elämässäni näin pääsiäisen kunniaksi. Lidlistä tarttui pakasteesta ankan rintaa.

Ihan semi helppoa oli tehdä. Kyytipojaksi kermaista appelsiinikastiketta (mehu, kuori, siirappia, ruokakermaa, kasvisliemijauhetta), kermaperunoita (salottia, valkosipulin kynsi, kermaa) ja ihan pikaisesti keitettyä parsakaalta pakasteesta.

Kyllähän sitä söi enemmin kuin selkään ottaa. Aika pureskeltavaa, että leuat tuntu väsyvän. En ihan super himona ollu lihaan, mutta kyllä se näin kokeilussa meni. Ja jäihän sitä vielä, jos kokeilisi jotain muuta kypsästä lihasta.

Ankka.jpg
 
Saisko joltain parhaimmat ohjeet punaviini ja pippurikastikkeeseen...
Silppua haluamiasi juureksia kattilaan, esim sipulia, valkosipulia, porkkanaa, vähän timjamia ja freesaa kevyesti oliiviöljyssä.
Kaada sekaan pari desiä punkkua ja pari desiä lihalientä.
Ite laitan myös sekaan puoli teelusikallista fariinisokeria.
Pieni tujaus jotain viinietikkaa tai balsamicoa, ite käytän balsamicoa.
Sitten soppa kiehuu tunnin verran kannen alla.
Siivilöin sopan, tarkistelen makuja ja yleensä lisään vähän valkopippuria tai mustapippuria.
Vispaan sekaan muutaman palan voita soossin kiehuessa.
Yleensä vielä ihan kevyesti suurustan vähän soossia laiskana tummalla Maizenalla.
Maistele suolat ennen tarjoilua.

Laiskan hyvä pippurikastike on aika helppo, pihvien lilluessa valurautapannussa kerran käännettynä, isken pihvien päälle PALJON mustapippuria, timjamia vähän, muitakin mausteita vähän ja paljon merisuolaa.
Kaadan purkista kermat päälle.
Annan pihvien lillua liemessä niin että kahteen kertaan käännän lihat ja sekoitan suolat ja mausteet.
Joskus isken sinappia vielä sekaan, joskus liekitän konjakilla ennen mausteiden iskemistä pihvien päälle. Joskus heitä chilisoossia sekaan.
Riippuen siitä kuinka paljon olet öljyä tai voita uittanut pannulle, kerma paksuuntuu vähän.
Senkin voi hätätilassa suurustaa tummalla Maizenalla tosi nopeasti kun pihvit heittää lautaselle tarjolle odottamaan soossia.
 
Beercan burgereita tein tässä äkkiseltään. Voin sanoa että ihan hemmetin hyvää oli!
2h weberissä epäsuoralla lämmöllä.

3 nyrkin kokoista jauhelihapalloa
2pkt pekonia

Paina kaljatölkillä lihapalloon kolo, muovaa tölkin ympärille tiiviisti, kiedo pekonit ympärille, ota kaljatölkki pois. Painele pohja alas ja hifistele seinämien kanssa, lisää täytteet.

Täytteeksi
1 suippopaprika
2 isoa keltasipulia
3-4 herkkusientä lohkottuna
1prk Heinz chili beans
Jukolan chilijuustoa kuutioituna
Grillivoita

Pyöräytä pannulla kaikki ainekset öljyssä jotta pehmenevät. Lisää suolaa tms mausteita ja grillivoita

Päälle monterey jackia useampi siivu.

IMG_20200412_102719.jpg


IMG_20200412_115315.jpg


IMG_20200412_131340.jpg
 
Huomiseksi täytyy valmistaa mehukas lasse. Mehukkaan lassen valmistaminen on työlästä, siispä hyvä aloittaa valmistelut jo edellisenä päivänä, jottei tule sellaista 5 tunnin keittiössä hääräämistä yhteen pötköön.

a0.jpg


a1.jpg


a2.jpg


a3.jpg


b6ONqO5.jpg


Epsmpdz.jpg


r4QXVWF.jpg


amslWbc.jpg


S6idqBW.jpg


3,7 litraa maitoa = 414 grammaa juustoa


jOEZOkx.jpg


Tärkeä laaduntarkkailuvaihe. Seuraavaan satsiin saa lisätä enemmän suolaa. Täytyy lassen päälle ripotella sitten hitusen.
HBxrf81.jpg


Huomiselle jää pastan ja juustokastikkeen tekeminen.
 
Huomiseksi täytyy valmistaa mehukas lasse. Mehukkaan lassen valmistaminen on työlästä, siispä hyvä aloittaa valmistelut jo edellisenä päivänä, jottei tule sellaista 5 tunnin keittiössä hääräämistä yhteen pötköön.

a0.jpg


a1.jpg


a2.jpg


a3.jpg


b6ONqO5.jpg


Epsmpdz.jpg


r4QXVWF.jpg


amslWbc.jpg


S6idqBW.jpg


3,7 litraa maitoa = 414 grammaa juustoa


jOEZOkx.jpg


Tärkeä laaduntarkkailuvaihe. Seuraavaan satsiin saa lisätä enemmän suolaa. Täytyy lassen päälle ripotella sitten hitusen.
HBxrf81.jpg


Huomiselle jää pastan ja juustokastikkeen tekeminen.

Heitäppä ohjetta miten tuon juuston teet, tai miten oot saanut heran erottumaan noin helpohkon näköisesti.
 
Heitäppä ohjetta miten tuon juuston teet, tai miten oot saanut heran erottumaan noin helpohkon näköisesti.

Juoksutetta ihan pullon ohjeen mukaan, taitaa olla milli per litra. Ehkä vähän ylimäärästä tulee laitettua. Lämpötilan pitää olla 32c kun juoksutteen lisää maitoon. Sekoitus ja 5-10 min syrjässä niin valmista tulee.
 
Huomiseksi täytyy valmistaa mehukas lasse. Mehukkaan lassen valmistaminen on työlästä, siispä hyvä aloittaa valmistelut jo edellisenä päivänä, jottei tule sellaista 5 tunnin keittiössä hääräämistä yhteen pötköön.

a0.jpg


a1.jpg


a2.jpg


a3.jpg


b6ONqO5.jpg


Epsmpdz.jpg


r4QXVWF.jpg


amslWbc.jpg


S6idqBW.jpg


3,7 litraa maitoa = 414 grammaa juustoa


jOEZOkx.jpg


Tärkeä laaduntarkkailuvaihe. Seuraavaan satsiin saa lisätä enemmän suolaa. Täytyy lassen päälle ripotella sitten hitusen.
HBxrf81.jpg


Huomiselle jää pastan ja juustokastikkeen tekeminen.
Jotenkin kuulostaa tuo mehukas lasse homolta. Miten se oli lasse taas niin mehukkaana iltapäivällä, valmistelutkin oli kohillaan niin ei tarvinut hieroa viittä tuntia... Siinä kun selittäisi julkisesti tuota, ei siis mitenkään vittuiluna vaan huumorilla.
 
Viimeksi muokattu:
Juoksutetta ihan pullon ohjeen mukaan, taitaa olla milli per litra. Ehkä vähän ylimäärästä tulee laitettua. Lämpötilan pitää olla 32c kun juoksutteen lisää maitoon. Sekoitus ja 5-10 min syrjässä niin valmista tulee.

Varmaan aina päässyt liian kuumaksi. Tosin enemmän tai vähemmän kaljoissa innostuu tuollaisista.
 
Mehukkuudessaan ei ihan yltänyt Kriston lassen tasolle, mutta kyllä sitä söi

Ei mikään ihme että ei tuu mehukasta lassea ku jätit kokonaan pois ylimääräisen tomaattimurskapurkin ja vedet jolla huljutellaan siitä purkista loputkin tomaattimurskan jämät.
 
Tuorepastalla tulee kyllä hyvä Lasse, mutta enpä ole ajatellut keittää niitä ennen uunutusta. Hyvältä näyttää!
 
Tämän viikon kokkailuja:
1.jpg
Uunifetaparsaa. (sori törkyisestä vuoasta.)

2.jpg
Butter chickenin yritystä. Ihan hyvää tuli, vaikka olisi kaivannut vielä vähän viilaamista.

3.jpg4.jpg5.jpg
Kevätkääryleitä ja sweetchili kastiketta. Nämä kyllä onnistuivat aivan nappiin ensikertalaiselta maultaan, vaikka ulkonäkö ei nyt kovin hääppöinen olekkaan:eat:
 
kevyt salaatti mättö sunnuntaille. kanan jauhelihasta pihvivääneetty maustettu santamarin classic american kuiva marinointi- kastikkeeks päälle kermaviiliin homejuustoo muserrettu,valkosipulia,mustapippurit,sitruunapippurit

salaattimättö.jpg
 
Maminha Black Angus, pinnassa Poppamiehen rubbia.
Tuli kokeiltua ensimmäistä kertaa, pinta kiinni grillissä, sitten epäsuoralle kunnes sisälämpötila 54 astetta, vartti lepäilyä foliossa ja pottujen ja salaatin kanssa NAM.
 

Liitteet

  • IMG_0049.jpeg
    IMG_0049.jpeg
    2,1 MB · Luettu: 357
  • IMG_0050.jpeg
    IMG_0050.jpeg
    1,9 MB · Luettu: 380
  • IMG_0051.jpeg
    IMG_0051.jpeg
    1,8 MB · Luettu: 368
Hapanjuurileipä alkaa löytymään. Sunnuntai iltana taikina tuloilleen. Pari settiä stretch and fold ekan tunnin aikana, tunti kohotusta, sit kahteen osaan, nopeesti palloiksi ja jauhotuilla keittiöpyyhkeillä varustettuihin kulhoihin kylmäkohoamaan yön yli. Aamulla uuni kuumaksi ja leipä kivelle.
IMG_20200511_095243.jpg
IMG_20200511_113348.jpg
 

Statistiikka

Viestiketjuista
258 431
Viestejä
4 490 821
Jäsenet
74 157
Uusin jäsen
mursu-90

Hinta.fi

Back
Ylös Bottom