Rapistin pekonit uunissa.
Silppusin vähän palvea, sipulia, chiliä, paprikaa ja valkosipulia ja oliiviöljytilkan kera pannulle makuilemaan.
Pastat kiehumaan ja pekoni silpuksi pannulle ja mausteita kehiin ja kermat pannulle.
Ja sörsselit lautaselle.
Oli hyvää.
Koska koko vitun suomi oli kesällä täynnä niin ei saanut joka kesäistä Savonlinnan Veskarin Atomia ja paikallisella pikkutorilla oli Kerihyvän lörtsyjä, niin demosin sitten himassa Atomit ja tuli kyllä hyvää.
Koska koko vitun suomi oli kesällä täynnä niin ei saanut joka kesäistä Savonlinnan Veskarin Atomia ja paikallisella pikkutorilla oli Kerihyvän lörtsyjä, niin demosin sitten himassa Atomit ja tuli kyllä hyvää.
Näyttää herkulliselta mutta arvostelevat havainnot:
-kurkkusalaatti 3 kerroksessa, miksei kerros per lisuke?
-kuvassa lihapiirakkaa ei käytetä taskuna, vaan erillisinä hampurilaissämpylöinä! Voi antaa toki anteeksi runsastäytteisissä seteissä (itekki vedän näin monesti leivänpaahtimen kautta)
+-pihvit makkaroiden sijasta
+ei berliinin makkaraa (se on sitä halpaa ja mautonta), oikein olla käyttämättä. Wurstit sopii lihapiirakoihin
+++grillitasku syömisen helpottamiseksi, erittäin kova plussa. kokki selvästi osaa varautua tulevaan.
+söisin!
Meni 2 tuntia tämän viestin kirjoitamiseen kun yritin etsiä omia kuvia muttei löytynyt. Lihapiirakat kunniaan!
Näyttää herkulliselta mutta arvostelevat havainnot:
-kurkkusalaatti 3 kerroksessa, miksei kerros per lisuke?
-kuvassa lihapiirakkaa ei käytetä taskuna, vaan erillisinä hampurilaissämpylöinä! Voi antaa toki anteeksi runsastäytteisissä seteissä (itekki vedän näin monesti leivänpaahtimen kautta)
+-pihvit makkaroiden sijasta
+ei berliinin makkaraa (se on sitä halpaa ja mautonta), oikein olla käyttämättä. Wurstit sopii lihapiirakoihin
+++grillitasku syömisen helpottamiseksi, erittäin kova plussa. kokki selvästi osaa varautua tulevaan.
+söisin!
Meni 2 tuntia tämän viestin kirjoitamiseen kun yritin etsiä omia kuvia muttei löytynyt. Lihapiirakat kunniaan!
[/QUOTE
-Lisukkeiden kerrokset ei kiinnosta, pääasia että niitä kaikki on
-Kuvassa ei ole lihapiirakka vaan LÖRTSY ja sitä ei halkaista vaan käytetään kaksinkerroin
-Atomiin ei kuulu makkarat vaan pihvi ja Veskarilla on tuplapihvi jota tässä replikoin
-Atomiin ei kuulu makkarat vaan jauhelihapihvi ja kananmuna
-Lisukkeiden kerrokset ei kiinnosta, pääasia että niitä kaikki on
-Kuvassa ei ole lihapiirakka vaan LÖRTSY ja sitä ei halkaista vaan käytetään kaksinkerroin
-Atomiin ei kuulu makkarat vaan pihvi ja Veskarilla on tuplapihvi jota tässä replikoin
-Atomiin ei kuulu makkarat vaan jauhelihapihvi ja kananmuna
Oikeaoppiseen atomiin kuuluu kinkku tai kananmuna, ei pihviä tai makkaraa. Ihan hyvän näköinen lihapiirakka tai täytetty lörtsy, mutta puhdasoppinen atomi se ei ole.
Toki kokki saa aina omia ruokiaan kutsua millä nimellä haluaa, ei tämä niin vakavaa ole
Oikeaoppiseen atomiin kuuluu kinkku tai kananmuna, ei pihviä tai makkaraa. Ihan hyvän näköinen lihapiirakka tai täytetty lörtsy, mutta puhdasoppinen atomi se ei ole.
Toki kokki saa aina omia ruokiaan kutsua millä nimellä haluaa, ei tämä niin vakavaa ole
Tiädä sitten, niinkuin sanottu, mä lähinnä replikoin Savonlinnan Veskarin Atomia tuplapihvillä jossa on jauhelihapihviä ja kananmunaa.. Oli se sitten oikea tai ei.
Olinpa puuhastelutuulella, kun tuli ostettua halpoja porsaan filepihvejä lihatiskiltä. Ei varmaan optimaalisia leikkeiden tekoon paksuuden puolesta, mutta kait nekin toimii. Tiskiä vain tulee maan vietävästi.
Päädyin tekemään oopperaleikkeen, eli paistettu kananmuna kaveriksi. En sitten tiedä on se kuinka "oikea" leike variantti näin suomalaisittain, kun vain muutama maininta löytyi.
Kananmunan keltuainen olisi voinu olla juoksevampi. Kaveriksi sitten puikuloista muusi. Kyllähän se maistu.
Olinpa puuhastelutuulella, kun tuli ostettua halpoja porsaan filepihvejä lihatiskiltä. Ei varmaan optimaalisia leikkeiden tekoon paksuuden puolesta, mutta kait nekin toimii. Tiskiä vain tulee maan vietävästi.
Leikkeille kyllä käsi täältä! Toimii. Eikö porsaan filepihvit ole ihan hyvä tuohon, noitahan voi ensin taputella ohuemmaksi ennen kuin leivittää? Itse olen varmaan aina tehnyt possun ulkofileestä juuri noin..
Leikkeille kyllä käsi täältä! Toimii. Eikö porsaan filepihvit ole ihan hyvä tuohon, noitahan voi ensin taputella ohuemmaksi ennen kuin leivittää? Itse olen varmaan aina tehnyt possun ulkofileestä juuri noin..
Nämä oltiin ilmeisesti jo taputeltu ohuemmaksi, joten taputtelin nuijalla ihan pikkusen vielä. Tokihan jos itse leikkaisi fileestä palat, saisi suuremman leikkeen tehtyä. Mutta tuon kokoinen oli aivan sopiva itselle.
Sekoita 120g noin 30 asteista maitoa kuivahiivan kanssa. Anna seistä noin 8 minuuttia.
Sekoita loput kuiva-aineet (yleiskoneen) kulhossa. Ala pyörittää pienellä teholla ja lisää maito-kuivahiivaseos hiljalleen sisään. Anna pyöriä puoli minuuttia ja lisää Tangzhong -massa, kokonainen kananmuna sekä keltuainen kulhoon. Nosta yleiskoneen nopeus keskitasolle ja sekoita kunnes aineet kunnolla sekoittunut keskenään. Lisää voi kulhoon ja vaivaa vielä noin 7 minuuttia.
Tee taikinasta nätti pallo ja kohota huoneenlämmössä kunnes koko on tuplaantunut. (Noin 1h 15min - 1h 45min)
Laita vähän jauhoja työtasolle ja tee 6 x 110g palloa. Asettele uunipellille, laita toinen uunin pelti suojaksi ja Anna kohota 1h 45min huoneenlämmössä.
Riko muna kulhoon ja sekoita pienen määrän maitoa kanssa. Voitele taikinapallot munaseoksella ja laita uunin keskitasoon 190 asteeseen noin 15-17 minuutiksi paistumaan.
Ota sämpylät pois uunista ja sivele vielä sulaa voita päälle.
Anna hetki jäähtyä ja nauti!
Itse olen todennut tuon reseptin osalta, että 6 osaan jakamalla tulee vähän turhan isoja ja olenkin itse tehnyt tuolla ohjeella 8kpl settejä.
Alla aiemmin kesältä oma tekemä hamppari ja kuva näistä sämpylöistä.
Ongelmia kuvien postauksessa foorumille, ja kuvat ei-niin houkuttelevia.
Mutta maku oli 5/5
Sloppy Joe suomalaisittain
- Ranskanleipä
- Jauhelihaa
- 1 paprika
- 1 sipuli
- Jalapenoja viipaleina
- Käytin itse valmista mausteseosta, Santa Marian Taco Cayenne
- Juustoraastetta oman maun mukaan
- Creme Fraichea muutama ruokalusikallinen ( jäi kuvista pois)
- Perus BBQ-kastiketta mikä sattuu maistumaan.
- Paprikamajoneesia valmistuksen jälkeen väliin.
Kehitysideoita
- Täytettä tällä reseptilla ihan liikaa normaaliin ranskanleipään, joko 2 ranskanleipää tai muita leipiä enemmän niin saa täytteet mahtumaan.
- Tulisuutta ja poltetta ehkä allekirjoittanut kaipaisi, kokonaisuus parani kummasti kun heitti vähän srirachaa väliin.
- Aurajuusto voisi olla täydellinen tähän jos tykkää aurasta. Ja minähän tykkään, sitä siis ensi kerralla.
- Kenties joku oikeasti savuinen smoky bbq-kastike sopisi tähän paremmin.
Tuota kokonaisuutta ei sitten kannata pitää uunissa 200 °C kuin maksimissaan sen 10min, muuten leipä palaa.
Just sen verran että juusto sulaa ja leipä saa kivan rapsakkuuden.
Olin siskon luona viikonlopun ja hällä oli Tammisen leikkeitä jääkapissa, joten paistoinpa ne. Kyytipojaksi Knorrin bearnaisekastiketta (olen kokeillut itse tehdä, pitäs olla varovaisempi vesihauteen kanssa), uusia pottuja kotoa (puikkoja ja jokin pyöreä myös) ja pakasteherneitä väriksi.
Oli oikein mainio päivällinen, bearnaisekastike oli aika namia, toisaalta mitäpä se määrä voita ei parantaisi.
Tuli pidettyä mökkiviikonloppu työpaikan ydinporukalla (joka sisälsi tällä kertaa 6 raavasta ajatustyöläistä).
Kuten odotettua, viikonloppu oli kostea (pun intended), joten teemaksi jäi enemmänkin syöminen ja juominen muiden aktiviteettien jäädessä tuon ilmankosteuden vuoksi.
Itse olin jo etukäteen valmistellut graavattuja herkkuja:
Perinteistä norjalaista sokeri, merisuola, tilli, musta- ja rosepippurilla sekä Friida-munien keltuaisia suola/sokeri-seoksessa. Graavatut ja kuivatut keltuaiset käytin mm. maustevoihin sekä ihan kanssa eläjien yleiseksi ihmettelyn ja maistelun aiheeksi.
Yhtenä ruokana valmistettiin karitsan karetta reilummalla otteella kera pottumuusin ja vihersalaatin:
Sitten löytyi Waguy A5 ulkofilettä Japanista. Tätäkään ei moni ollut maistanut, niin ihan suolapalaksi kaiken märän keskellä oikein mainio maistelukohde:
Liiterajoituksen vuoksi jatketaan seuraavassa viestissä...
Seuraava eväs oli pitkään muhinutta Black Angus briskettiä kevyesti salaatin kera:
Viimeisimpänä, muttei vähäisimpänä Charolais-karjan sisäfilettä kumppanina lohkoperunat ja maustevoi (sifi kun ei ole kaikkien mielestä tarpeeksi maukasta):
Perus makkarat ja hodarit jäivät nyt ilman kuvatuksia, johtuen kuvaajien hyvinvoinnista näitä nautittaessa
Muutenkin kattauksissa ja kuvien laaduissa eroja johtuen hyvinkin epäsäännöllisestä kokkauksesta. Kuka milloinkin mitäkin väsäsi ja joko muisti tai ei tallentaa tilanteet virtuaaliselle verkkokalvolle.
Hyvät setit @Phat-J :lla. Kun jaksaa itse säätää niin huippusapuskat jossain mökillä niin voi saada hyvinkin laadukkaan viikonlopun ihan järkevään hintaan (jos miettii duunikuvioita ja sitä että tilaa jostain pitopalvelusta kinkkukiusausta). Tosta munien suolauksesta en ole kuulutkaan tai mitä sokeri-suolausta sit olikaan.
Viime päivinä tullu kokkailtua ja syötyä aasialaista ruokaa oikein urakalla. Ekassa kuvassa valmistumassa kimchi. Tuli sellanen reilu litran purnukka täyteen kun oli sen verran paljon kiinankaalia.
Kimchin kanssa tehtiin bulgogia ja riisiä. Naudanliha jäi surkean harmahtavan väriseks vaan.
Ja viimesenä vielä tänään tehtyä stir fry:ta, eli naudanlihaa osterikastikkeessa.
Viime päivinä tullu kokkailtua ja syötyä aasialaista ruokaa oikein urakalla. Ekassa kuvassa valmistumassa kimchi. Tuli sellanen reilu litran purnukka täyteen kun oli sen verran paljon kiinankaalia.
Kimchin kanssa tehtiin bulgogia ja riisiä. Naudanliha jäi surkean harmahtavan väriseks vaan.
Ja viimesenä vielä tänään tehtyä stir fry:ta, eli naudanlihaa osterikastikkeessa.
Joo! Kimchiin ja bulgogiin löytyy ainakin selkeät ohjeet, mutta tohon stir fry settiin ei mitään tarkkaa ohjetta oo kun se meni aika lailla soveltamalla.
Tässä ohjetta Kimchille ja bulgogille voin copy pasteta tähän alas ohjeen, jonka mukaan kutakuinkin tein. Ihan noin paljon en laittanut soijakastiketta vaan puolitin sen määrän 3rkl, ettei tullu liian suolasta. Lihana käytin flank steak ja hanger steak kun molempia sattu löytymään.
PS. Asian pear kulkee nimellä "omenapäärynä" ainakin mitä itsellä tullu kaupassa vastaan ja Kimchi-ohjeessa ton korealaisen chilipippurijauheen voi korvata vaikka tavallisella chilijauheella ja laittaa esim. paprikajauhetta sekaan lisäks, että saa nätin punasen värin.
MAIN
800 g / 1.76 pounds rib eye or top sirloin (or any tender prime beef cut), thinly sliced, 2mm to 3mm (1/8 inch) thickness
My best guide to the most delicious and authentic Korean beef bulgogi recipe. With this, you will get juicy, tender and smoky char flavored Korean bbq beef!
Joo! Kimchiin ja bulgogiin löytyy ainakin selkeät ohjeet, mutta tohon stir fry settiin ei mitään tarkkaa ohjetta oo kun se meni aika lailla soveltamalla.
Tässä ohjetta Kimchille ja bulgogille voin copy pasteta tähän alas ohjeen, jonka mukaan kutakuinkin tein. Ihan noin paljon en laittanut soijakastiketta vaan puolitin sen määrän 3rkl, ettei tullu liian suolasta. Lihana käytin flank steak ja hanger steak kun molempia sattu löytymään.
PS. Asian pear kulkee nimellä "omenapäärynä" ainakin mitä itsellä tullu kaupassa vastaan ja Kimchi-ohjeessa ton korealaisen chilipippurijauheen voi korvata vaikka tavallisella chilijauheella ja laittaa esim. paprikajauhetta sekaan lisäks, että saa nätin punasen värin.
MAIN
800 g / 1.76 pounds rib eye or top sirloin (or any tender prime beef cut), thinly sliced, 2mm to 3mm (1/8 inch) thickness
My best guide to the most delicious and authentic Korean beef bulgogi recipe. With this, you will get juicy, tender and smoky char flavored Korean bbq beef!
Kiitokset.
Lähtee heti ens viikolla testiin.
Fermentoimalla aikaisemmin habanero soosia tehnyt ja hapankaalin tekeminen ollut mielessä niin tavallaan tulee testattua sekin tässä.
Hapankaalia voisi kieltämättä testata. Ihan mielenkiintoisen makuista mitä kokeillut ja kuulemma tekee masulle hyvää. Kimchiä taasen, ei ehkä. Alkaa niin helposti närästämään, ettei tuliset sapuskat pannassa
En ole parempaa lihaa vielä syöny. Tuo marmori oli myös aika tautisen hyvää, kuten aina. Mutta se on niin arkista ruokaa ittelle, että sen nyt tietää. Ensimmäistä kertaa söin tuota ayshireä, niin tietääpä ensi kerralla napata samanlainen file kantoon.
En ole parempaa lihaa vielä syöny. Tuo marmori oli myös aika tautisen hyvää, kuten aina. Mutta se on niin arkista ruokaa ittelle, että sen nyt tietää. Ensimmäistä kertaa söin tuota ayshireä, niin tietääpä ensi kerralla napata samanlainen file kantoon.
Ai hitto, en heti simoissa osannut yhdistää tuohon aikaisempaan viestiin. Väri ja marmorointi toi mieleen jenkkien wagyu-angus-hybridin.
Atria tuota "paras pihvi" uffea mainostaa, mutta ei se kyllä ihan tuolta ole itsellä näyttänyt
Kuitenkin aina noissa "rotulihoissa" juurikin se rasvan maku on se merkittävä ero. Jopa jo mustan Anguksen flesu maistuu lähes ankanrasvalta.
Pitänee tuo Ayshire vahvistaa ja testata uudelleen
P.S. Ens kerralla kun noita "työmaalta" kilotolkulla löytyy, niin heitä viestillä
Maksaa teki jälleen mieli, etenkin jauhemaksapihvejä. Ostin sitten viikonloppuna jauhettua maksaa, pottuja, pekonia, jotta voisin tehdä. Sunnuntaina närästi kauheasti, niin siirsin suunnitelmat sitten täksi päiväksi.
Onhan se aika sotkuista, kun pottua pitäs raastaa, mutta loppujen lopuksi vähemmän sotkuisempaa kuin murekemassan kanssa värkkäily. Kauhalla tiputtaa massaa pannulle, niin ne muotoutuu itsestään.
Jos jotain parannettavaa olisi, ehkä jokin maukkaampi pottu ja pekoni voisi olla mukavampaa. Ei oikein nuo isot kesäperunat maistu, kun Lapin puikula miehiä olen. Pekoni, käytin Snellmannin Kunnon Pekonia, jos jokin maukkaampi pekoni olisi, vaikka se HK:n Gourmet Pekoni. Kermakastikkeeseen olisi hitusen sinappia voinu viskata.
Lisukkeeksi vielä sipulia, muusia, puolukkahilloa ja kermakastike, niin kyllä housut tippui
Jäi vielä ylimääräisiä pakastettavaksi. Mitenpä toimisi vaikka hampparipihvinä?
Ja pakollinen perjantaiherkku elikkäs Hornet siivekkäät air fryerin kautta voi/Kania/Scorpion/Siipiweikot/Franks kastikeseokseen ja lujaa tulikuumana kitaan. Ei perjantaiherkku parane, vaikka noitten kaluaminen on erityisen vastenmielistä puuhaa, mutta hämärässä syö ja maku ratkaisee
Pittääpä itekki kokeilla tuota possupataa. Erilaisia makuelämyksiä kaipailen. Vähän tieten tuunata mausteiden kanssa. Ja voishan sitä hapankaalta itsekin kokeilla tehdä.
Olinpas taas veihteeksi touhukkaalla päällä ja tein kaalikääryleitä. Aikamoinen savotta, mutta sen arvoisia. Jauhelihana sika-nautaa (60-40), kuulotettu sipuli, kaalen sisustaa ja mausteita (suola, valkopippuri, meirami) meni sisälle. Päälle siirappia ja voi nokareita ja vuokaan meni vielä kaalen keitinvettä. Aluksi 225 kymmenen minuuttia, jonka jälkeen seurasin kehitystä ja vaihtelin 150-175 asteen välillä, taisin 175 päätyä lopuksi. Siellä puolitoista tuntia ja väillä valella nestettä pohjalta.