Postaa kokkauskuvia

  • Keskustelun aloittaja Keskustelun aloittaja DonX
  • Aloitettu Aloitettu
Rapistin pekonit uunissa.
Silppusin vähän palvea, sipulia, chiliä, paprikaa ja valkosipulia ja oliiviöljytilkan kera pannulle makuilemaan.
Pastat kiehumaan ja pekoni silpuksi pannulle ja mausteita kehiin ja kermat pannulle.
Ja sörsselit lautaselle.
Oli hyvää.

D3-BCA1-C5-58-B7-493-F-953-E-3-E8-E97-ABBFE4.jpg

2-A8013-B5-2482-4-DEE-86-AE-18-BFF90-FC6-B2.jpg

C539-FDE7-4403-44-AB-BAD6-9-CFDFD837752.jpg

FB520732-9-F91-4-ECA-B774-4-EE9-B2-DDE658.jpg

C5-BF560-D-D76-F-4486-B17-D-27-CAE1570235.jpg

A3-E77-FE8-D054-4-AD6-B021-5142-E3-C08-E88.jpg
 
Koska koko vitun suomi oli kesällä täynnä niin ei saanut joka kesäistä Savonlinnan Veskarin Atomia ja paikallisella pikkutorilla oli Kerihyvän lörtsyjä, niin demosin sitten himassa Atomit ja tuli kyllä hyvää.
atomi.jpg
 
Meikäki
Koska koko vitun suomi oli kesällä täynnä niin ei saanut joka kesäistä Savonlinnan Veskarin Atomia ja paikallisella pikkutorilla oli Kerihyvän lörtsyjä, niin demosin sitten himassa Atomit ja tuli kyllä hyvää.
atomi.jpg
Näyttää herkulliselta mutta arvostelevat havainnot:
-kurkkusalaatti 3 kerroksessa, miksei kerros per lisuke?
-kuvassa lihapiirakkaa ei käytetä taskuna, vaan erillisinä hampurilaissämpylöinä! Voi antaa toki anteeksi runsastäytteisissä seteissä (itekki vedän näin monesti leivänpaahtimen kautta)
+-pihvit makkaroiden sijasta
+ei berliinin makkaraa (se on sitä halpaa ja mautonta), oikein olla käyttämättä. Wurstit sopii lihapiirakoihin
+++grillitasku syömisen helpottamiseksi, erittäin kova plussa. kokki selvästi osaa varautua tulevaan.
+söisin!

Meni 2 tuntia tämän viestin kirjoitamiseen kun yritin etsiä omia kuvia muttei löytynyt. Lihapiirakat kunniaan!
 
Meikäki

Näyttää herkulliselta mutta arvostelevat havainnot:
-kurkkusalaatti 3 kerroksessa, miksei kerros per lisuke?
-kuvassa lihapiirakkaa ei käytetä taskuna, vaan erillisinä hampurilaissämpylöinä! Voi antaa toki anteeksi runsastäytteisissä seteissä (itekki vedän näin monesti leivänpaahtimen kautta)
+-pihvit makkaroiden sijasta
+ei berliinin makkaraa (se on sitä halpaa ja mautonta), oikein olla käyttämättä. Wurstit sopii lihapiirakoihin
+++grillitasku syömisen helpottamiseksi, erittäin kova plussa. kokki selvästi osaa varautua tulevaan.
+söisin!

Meni 2 tuntia tämän viestin kirjoitamiseen kun yritin etsiä omia kuvia muttei löytynyt. Lihapiirakat kunniaan!
[/QUOTE
-Lisukkeiden kerrokset ei kiinnosta, pääasia että niitä kaikki on
-Kuvassa ei ole lihapiirakka vaan LÖRTSY ja sitä ei halkaista vaan käytetään kaksinkerroin
-Atomiin ei kuulu makkarat vaan pihvi ja Veskarilla on tuplapihvi jota tässä replikoin
-Atomiin ei kuulu makkarat vaan jauhelihapihvi ja kananmuna
 
-Lisukkeiden kerrokset ei kiinnosta, pääasia että niitä kaikki on
-Kuvassa ei ole lihapiirakka vaan LÖRTSY ja sitä ei halkaista vaan käytetään kaksinkerroin
-Atomiin ei kuulu makkarat vaan pihvi ja Veskarilla on tuplapihvi jota tässä replikoin
-Atomiin ei kuulu makkarat vaan jauhelihapihvi ja kananmuna

Oikeaoppiseen atomiin kuuluu kinkku tai kananmuna, ei pihviä tai makkaraa. Ihan hyvän näköinen lihapiirakka tai täytetty lörtsy, mutta puhdasoppinen atomi se ei ole.

Toki kokki saa aina omia ruokiaan kutsua millä nimellä haluaa, ei tämä niin vakavaa ole :)

 
Oikeaoppiseen atomiin kuuluu kinkku tai kananmuna, ei pihviä tai makkaraa. Ihan hyvän näköinen lihapiirakka tai täytetty lörtsy, mutta puhdasoppinen atomi se ei ole.

Toki kokki saa aina omia ruokiaan kutsua millä nimellä haluaa, ei tämä niin vakavaa ole :)

Tiädä sitten, niinkuin sanottu, mä lähinnä replikoin Savonlinnan Veskarin Atomia tuplapihvillä jossa on jauhelihapihviä ja kananmunaa.. Oli se sitten oikea tai ei.
 
Olinpa puuhastelutuulella, kun tuli ostettua halpoja porsaan filepihvejä lihatiskiltä. Ei varmaan optimaalisia leikkeiden tekoon paksuuden puolesta, mutta kait nekin toimii. Tiskiä vain tulee maan vietävästi.

Päädyin tekemään oopperaleikkeen, eli paistettu kananmuna kaveriksi. En sitten tiedä on se kuinka "oikea" leike variantti näin suomalaisittain, kun vain muutama maininta löytyi.

Kananmunan keltuainen olisi voinu olla juoksevampi. Kaveriksi sitten puikuloista muusi. Kyllähän se maistu.

Oopperaleike.jpg
 
Olinpa puuhastelutuulella, kun tuli ostettua halpoja porsaan filepihvejä lihatiskiltä. Ei varmaan optimaalisia leikkeiden tekoon paksuuden puolesta, mutta kait nekin toimii. Tiskiä vain tulee maan vietävästi.
Leikkeille kyllä käsi täältä! Toimii. Eikö porsaan filepihvit ole ihan hyvä tuohon, noitahan voi ensin taputella ohuemmaksi ennen kuin leivittää? Itse olen varmaan aina tehnyt possun ulkofileestä juuri noin..
 
Leikkeille kyllä käsi täältä! Toimii. Eikö porsaan filepihvit ole ihan hyvä tuohon, noitahan voi ensin taputella ohuemmaksi ennen kuin leivittää? Itse olen varmaan aina tehnyt possun ulkofileestä juuri noin..
Nämä oltiin ilmeisesti jo taputeltu ohuemmaksi, joten taputtelin nuijalla ihan pikkusen vielä. Tokihan jos itse leikkaisi fileestä palat, saisi suuremman leikkeen tehtyä. Mutta tuon kokoinen oli aivan sopiva itselle.
 
Hyvän näköiset sämpylät, oisko jotain ohjetta heittää/linkkiä ohjeeseen? Alkaa jo vähän kyllästyttää noi kaupan valmiit sämpylät.

Ei lainatun viestin sämpylät, mutta tässä kyllä erittäin hyvien hampparisämpylöiden ohje:



Spoilerissa kopioituna tekstimuodossa resepti, suosittelen katsomaan myös tuon videon ensimmäisellä kerralla:

Ainekset:
Tangzhong:
60g täysmaito
27g vettä
20g jauhoja

Taikina:
120g täysmaito (30c)
9g kuivahiivaa
320g jauhoja
7g suolaa
35g sokeria
1 kokonainen kananmuna
1 keltuainen
42g voita

Voiteluun:
1 muna
Tilkka maitoa

Ohje:

Sekoita 120g noin 30 asteista maitoa kuivahiivan kanssa. Anna seistä noin 8 minuuttia.

Sekoita loput kuiva-aineet (yleiskoneen) kulhossa. Ala pyörittää pienellä teholla ja lisää maito-kuivahiivaseos hiljalleen sisään. Anna pyöriä puoli minuuttia ja lisää Tangzhong -massa, kokonainen kananmuna sekä keltuainen kulhoon. Nosta yleiskoneen nopeus keskitasolle ja sekoita kunnes aineet kunnolla sekoittunut keskenään. Lisää voi kulhoon ja vaivaa vielä noin 7 minuuttia.

Tee taikinasta nätti pallo ja kohota huoneenlämmössä kunnes koko on tuplaantunut. (Noin 1h 15min - 1h 45min)

Laita vähän jauhoja työtasolle ja tee 6 x 110g palloa. Asettele uunipellille, laita toinen uunin pelti suojaksi ja Anna kohota 1h 45min huoneenlämmössä.

Riko muna kulhoon ja sekoita pienen määrän maitoa kanssa. Voitele taikinapallot munaseoksella ja laita uunin keskitasoon 190 asteeseen noin 15-17 minuutiksi paistumaan.

Ota sämpylät pois uunista ja sivele vielä sulaa voita päälle.

Anna hetki jäähtyä ja nauti!

Itse olen todennut tuon reseptin osalta, että 6 osaan jakamalla tulee vähän turhan isoja ja olenkin itse tehnyt tuolla ohjeella 8kpl settejä.

Alla aiemmin kesältä oma tekemä hamppari ja kuva näistä sämpylöistä.

106006704_10222788440277826_2349834371085003149_o.jpg105515245_10222788440317827_4517136520562359283_o.jpg94143854_10222170962201260_9159945969872142336_o.jpg
 
Nopsat tortillat: lätyt, kanasiivut (curry ,mustapippuri), juusto, tacosoosi, tacosalaatti, makea sinappikastike, smetana. Enjoy:


IMG20200821181426.jpg


IMG20200821181543.jpg
IMG20200821181611.jpg

IMG20200821181637.jpg

IMG20200821181655.jpg
 
Viimeksi muokattu:
Ongelmia kuvien postauksessa foorumille, ja kuvat ei-niin houkuttelevia.
Mutta maku oli 5/5

Sloppy Joe suomalaisittain

- Ranskanleipä
- Jauhelihaa
- 1 paprika
- 1 sipuli
- Jalapenoja viipaleina
- Käytin itse valmista mausteseosta, Santa Marian Taco Cayenne
- Juustoraastetta oman maun mukaan
- Creme Fraichea muutama ruokalusikallinen ( jäi kuvista pois)
- Perus BBQ-kastiketta mikä sattuu maistumaan.
- Paprikamajoneesia valmistuksen jälkeen väliin.

Kehitysideoita
- Täytettä tällä reseptilla ihan liikaa normaaliin ranskanleipään, joko 2 ranskanleipää tai muita leipiä enemmän niin saa täytteet mahtumaan.
- Tulisuutta ja poltetta ehkä allekirjoittanut kaipaisi, kokonaisuus parani kummasti kun heitti vähän srirachaa väliin.
- Aurajuusto voisi olla täydellinen tähän jos tykkää aurasta. Ja minähän tykkään, sitä siis ensi kerralla.
- Kenties joku oikeasti savuinen smoky bbq-kastike sopisi tähän paremmin.

Tuota kokonaisuutta ei sitten kannata pitää uunissa 200 °C kuin maksimissaan sen 10min, muuten leipä palaa.
Just sen verran että juusto sulaa ja leipä saa kivan rapsakkuuden.
 

Liitteet

  • IMG_20200821_160959.jpg
    IMG_20200821_160959.jpg
    2,7 MB · Luettu: 161
  • IMG_20200821_163500.jpg
    IMG_20200821_163500.jpg
    4,9 MB · Luettu: 180
  • IMG_20200821_164137.jpg
    IMG_20200821_164137.jpg
    3,2 MB · Luettu: 203
  • IMG_20200821_165216.jpg
    IMG_20200821_165216.jpg
    4,2 MB · Luettu: 218
  • IMG_20200821_165328.jpg
    IMG_20200821_165328.jpg
    2,4 MB · Luettu: 208
Viimeksi muokattu:
Olin siskon luona viikonlopun ja hällä oli Tammisen leikkeitä jääkapissa, joten paistoinpa ne. Kyytipojaksi Knorrin bearnaisekastiketta (olen kokeillut itse tehdä, pitäs olla varovaisempi vesihauteen kanssa), uusia pottuja kotoa (puikkoja ja jokin pyöreä myös) ja pakasteherneitä väriksi.

Oli oikein mainio päivällinen, bearnaisekastike oli aika namia, toisaalta mitäpä se määrä voita ei parantaisi.

Leike_soosilla.jpg
 
Tuli pidettyä mökkiviikonloppu työpaikan ydinporukalla (joka sisälsi tällä kertaa 6 raavasta ajatustyöläistä).

Kuten odotettua, viikonloppu oli kostea (pun intended), joten teemaksi jäi enemmänkin syöminen ja juominen muiden aktiviteettien jäädessä tuon ilmankosteuden vuoksi.

Itse olin jo etukäteen valmistellut graavattuja herkkuja:
graavilohi.jpggraavikeltuaiset.jpg
Perinteistä norjalaista sokeri, merisuola, tilli, musta- ja rosepippurilla sekä Friida-munien keltuaisia suola/sokeri-seoksessa. Graavatut ja kuivatut keltuaiset käytin mm. maustevoihin sekä ihan kanssa eläjien yleiseksi ihmettelyn ja maistelun aiheeksi.

Yhtenä ruokana valmistettiin karitsan karetta reilummalla otteella kera pottumuusin ja vihersalaatin:
räkki.jpgräkki2.jpg

Sitten löytyi Waguy A5 ulkofilettä Japanista. Tätäkään ei moni ollut maistanut, niin ihan suolapalaksi kaiken märän keskellä oikein mainio maistelukohde:
waguy.jpg

Liiterajoituksen vuoksi jatketaan seuraavassa viestissä...
 
...jatkoa edellisestä

waguy2.jpg
A5:sta napostelupaloina.

Seuraava eväs oli pitkään muhinutta Black Angus briskettiä kevyesti salaatin kera:
brisket.jpgbrisket2.jpg

Viimeisimpänä, muttei vähäisimpänä Charolais-karjan sisäfilettä kumppanina lohkoperunat ja maustevoi (sifi kun ei ole kaikkien mielestä tarpeeksi maukasta):
sifi3.jpgsifi4.jpg


Perus makkarat ja hodarit jäivät nyt ilman kuvatuksia, johtuen kuvaajien hyvinvoinnista näitä nautittaessa ;)

Muutenkin kattauksissa ja kuvien laaduissa eroja johtuen hyvinkin epäsäännöllisestä kokkauksesta. Kuka milloinkin mitäkin väsäsi ja joko muisti tai ei tallentaa tilanteet virtuaaliselle verkkokalvolle.
 
Viimeksi muokattu:
Juman kekka, tuommoisista pöperöistä vois jo melkeen antaa vaikka vasemman kiveksen.
 
Hyvät setit @Phat-J :lla. Kun jaksaa itse säätää niin huippusapuskat jossain mökillä niin voi saada hyvinkin laadukkaan viikonlopun ihan järkevään hintaan (jos miettii duunikuvioita ja sitä että tilaa jostain pitopalvelusta kinkkukiusausta). Tosta munien suolauksesta en ole kuulutkaan :D tai mitä sokeri-suolausta sit olikaan.
 
Viime päivinä tullu kokkailtua ja syötyä aasialaista ruokaa oikein urakalla. Ekassa kuvassa valmistumassa kimchi. Tuli sellanen reilu litran purnukka täyteen kun oli sen verran paljon kiinankaalia. :D

Kimchi.PNG

Kimchin kanssa tehtiin bulgogia ja riisiä. Naudanliha jäi surkean harmahtavan väriseks vaan. :confused2:

Bulgogi.PNG

Ja viimesenä vielä tänään tehtyä stir fry:ta, eli naudanlihaa osterikastikkeessa.

Wok.PNG
 
Tätä ei ole vielä kokattu, mutta hehkutetaan nyt kuitenkin. 2018 ja 2019 maailman paras pihvi -tittelin voittanutta ayshiren ulkofilettä. :)

Hieman yli 5kg otin työmaalta ja tarkoitus näitä kypsennellä viikonloppuna. :)
 

Liitteet

  • IMG_20200903_160339-01_001.jpg
    IMG_20200903_160339-01_001.jpg
    433,7 KB · Luettu: 209
Viime päivinä tullu kokkailtua ja syötyä aasialaista ruokaa oikein urakalla. Ekassa kuvassa valmistumassa kimchi. Tuli sellanen reilu litran purnukka täyteen kun oli sen verran paljon kiinankaalia. :D

Kimchi.PNG

Kimchin kanssa tehtiin bulgogia ja riisiä. Naudanliha jäi surkean harmahtavan väriseks vaan. :confused2:

Bulgogi.PNG

Ja viimesenä vielä tänään tehtyä stir fry:ta, eli naudanlihaa osterikastikkeessa.

Wok.PNG

Hieno setti ja kiinnostus heräsi.
Oisko jotain ohjetta näihin?
 
Hieno setti ja kiinnostus heräsi.
Oisko jotain ohjetta näihin?

Joo! Kimchiin ja bulgogiin löytyy ainakin selkeät ohjeet, mutta tohon stir fry settiin ei mitään tarkkaa ohjetta oo kun se meni aika lailla soveltamalla. :D

Tässä ohjetta Kimchille ja bulgogille voin copy pasteta tähän alas ohjeen, jonka mukaan kutakuinkin tein. Ihan noin paljon en laittanut soijakastiketta vaan puolitin sen määrän 3rkl, ettei tullu liian suolasta. Lihana käytin flank steak ja hanger steak kun molempia sattu löytymään.

PS. Asian pear kulkee nimellä "omenapäärynä" ainakin mitä itsellä tullu kaupassa vastaan ja Kimchi-ohjeessa ton korealaisen chilipippurijauheen voi korvata vaikka tavallisella chilijauheella ja laittaa esim. paprikajauhetta sekaan lisäks, että saa nätin punasen värin.

MAIN
  • 800 g / 1.76 pounds rib eye or top sirloin (or any tender prime beef cut), thinly sliced, 2mm to 3mm (1/8 inch) thickness
  • 1 onion (130 g / 4.6 ounces), optional, peeled & thinly sliced
  • 2 stalks green onion (55 g / 2 ounces), optional, thinly sliced
  • 1/2 carrot (55 g / 2 ounces), optional, peeled & thinly sliced
  • 1 Tbsp toasted sesame oil
  • 1 Tbsp toasted sesame seeds
  • 1 Tbsp cooking oil
BULGOGI MARINADE
  • 6 Tbsp soy sauce (I use regular Kikkoman soy sauce)
  • 3 Tbsp brown sugar
  • 2 Tbsp rice wine (mirin)
  • 1 asian pear or red apple (155 g / 5.5 ounces)
  • 1/2 onion (80 g / 2.8 ounces)
  • 1 Tbsp minced garlic
  • 1 tsp minced ginger
  • 1/8 tsp ground black pepper
 
Joo! Kimchiin ja bulgogiin löytyy ainakin selkeät ohjeet, mutta tohon stir fry settiin ei mitään tarkkaa ohjetta oo kun se meni aika lailla soveltamalla. :D

Tässä ohjetta Kimchille ja bulgogille voin copy pasteta tähän alas ohjeen, jonka mukaan kutakuinkin tein. Ihan noin paljon en laittanut soijakastiketta vaan puolitin sen määrän 3rkl, ettei tullu liian suolasta. Lihana käytin flank steak ja hanger steak kun molempia sattu löytymään.

PS. Asian pear kulkee nimellä "omenapäärynä" ainakin mitä itsellä tullu kaupassa vastaan ja Kimchi-ohjeessa ton korealaisen chilipippurijauheen voi korvata vaikka tavallisella chilijauheella ja laittaa esim. paprikajauhetta sekaan lisäks, että saa nätin punasen värin.

MAIN
  • 800 g / 1.76 pounds rib eye or top sirloin (or any tender prime beef cut), thinly sliced, 2mm to 3mm (1/8 inch) thickness
  • 1 onion (130 g / 4.6 ounces), optional, peeled & thinly sliced
  • 2 stalks green onion (55 g / 2 ounces), optional, thinly sliced
  • 1/2 carrot (55 g / 2 ounces), optional, peeled & thinly sliced
  • 1 Tbsp toasted sesame oil
  • 1 Tbsp toasted sesame seeds
  • 1 Tbsp cooking oil
BULGOGI MARINADE
  • 6 Tbsp soy sauce (I use regular Kikkoman soy sauce)
  • 3 Tbsp brown sugar
  • 2 Tbsp rice wine (mirin)
  • 1 asian pear or red apple (155 g / 5.5 ounces)
  • 1/2 onion (80 g / 2.8 ounces)
  • 1 Tbsp minced garlic
  • 1 tsp minced ginger
  • 1/8 tsp ground black pepper

Kiitokset.
Lähtee heti ens viikolla testiin.
Fermentoimalla aikaisemmin habanero soosia tehnyt ja hapankaalin tekeminen ollut mielessä niin tavallaan tulee testattua sekin tässä.
 
Hapankaalia voisi kieltämättä testata. Ihan mielenkiintoisen makuista mitä kokeillut ja kuulemma tekee masulle hyvää. Kimchiä taasen, ei ehkä. Alkaa niin helposti närästämään, ettei tuliset sapuskat pannassa :lol:
 

Ehei, ihan kotimaista Ayshiren hiehoa.


En ole parempaa lihaa vielä syöny. Tuo marmori oli myös aika tautisen hyvää, kuten aina. Mutta se on niin arkista ruokaa ittelle, että sen nyt tietää. Ensimmäistä kertaa söin tuota ayshireä, niin tietääpä ensi kerralla napata samanlainen file kantoon.
 
Ehei, ihan kotimaista Ayshiren hiehoa.


En ole parempaa lihaa vielä syöny. Tuo marmori oli myös aika tautisen hyvää, kuten aina. Mutta se on niin arkista ruokaa ittelle, että sen nyt tietää. Ensimmäistä kertaa söin tuota ayshireä, niin tietääpä ensi kerralla napata samanlainen file kantoon.
Ai hitto, en heti simoissa osannut yhdistää tuohon aikaisempaan viestiin. Väri ja marmorointi toi mieleen jenkkien wagyu-angus-hybridin.
Atria tuota "paras pihvi" uffea mainostaa, mutta ei se kyllä ihan tuolta ole itsellä näyttänyt :confused2:
Kuitenkin aina noissa "rotulihoissa" juurikin se rasvan maku on se merkittävä ero. Jopa jo mustan Anguksen flesu maistuu lähes ankanrasvalta.
Pitänee tuo Ayshire vahvistaa ja testata uudelleen

P.S. Ens kerralla kun noita "työmaalta" kilotolkulla löytyy, niin heitä viestillä ;)
 
Pikkuisen erilainen illallinen tällä kertaa. Ekaa kertaa tuli mieleen että mitäs jos söisi tortillaa tänä iltana.

Jauhelihaan tuli kuvassa näkyvä mausteseos. Ihan ok muuten paitsi tekemisessä tuli ihan kauhea haju :lol:
41QwSSNNI7L._SX385_.jpg


Lisäksi lisukkeeksi tuli salsa dippiä mikä sattui olemaan tarjouksessa niin piti kokeilla.
8410076421616

Muut täytteet ovat: Riisi, paprika, kurkku, tomaatti, jäävuorisalaatti.

Paketti meni vielä kiinnikin jotenkin vaikka vähän meinasi liikaa olla täytetty. Pääasia että hyvää oli :giggle:

IMG_20200913_210812.jpg
 
Maksaa teki jälleen mieli, etenkin jauhemaksapihvejä. Ostin sitten viikonloppuna jauhettua maksaa, pottuja, pekonia, jotta voisin tehdä. Sunnuntaina närästi kauheasti, niin siirsin suunnitelmat sitten täksi päiväksi.

Onhan se aika sotkuista, kun pottua pitäs raastaa, mutta loppujen lopuksi vähemmän sotkuisempaa kuin murekemassan kanssa värkkäily. Kauhalla tiputtaa massaa pannulle, niin ne muotoutuu itsestään.

Jos jotain parannettavaa olisi, ehkä jokin maukkaampi pottu ja pekoni voisi olla mukavampaa. Ei oikein nuo isot kesäperunat maistu, kun Lapin puikula miehiä olen. Pekoni, käytin Snellmannin Kunnon Pekonia, jos jokin maukkaampi pekoni olisi, vaikka se HK:n Gourmet Pekoni. Kermakastikkeeseen olisi hitusen sinappia voinu viskata.

Lisukkeeksi vielä sipulia, muusia, puolukkahilloa ja kermakastike, niin kyllä housut tippui :)

Jäi vielä ylimääräisiä pakastettavaksi. Mitenpä toimisi vaikka hampparipihvinä?

Jauhemaksapihvi.jpgJauhemaksapihvi2.jpg
 
Ëi nyt mitään kurmeeta mutta halpaa ja helppoa ja ennenkaikkea hyvää.

Hapankaalipossupatan pienellä twistillä (enemmän pekonia ja smetanaa jne) Hapankaali-possupata | Pataruoat | Yhteishyvä :
pata.jpg

Ja pakollinen perjantaiherkku elikkäs Hornet siivekkäät air fryerin kautta voi/Kania/Scorpion/Siipiweikot/Franks kastikeseokseen ja lujaa tulikuumana kitaan. Ei perjantaiherkku parane, vaikka noitten kaluaminen on erityisen vastenmielistä puuhaa, mutta hämärässä syö ja maku ratkaisee :D
siivet.jpg
 
Pittääpä itekki kokeilla tuota possupataa. Erilaisia makuelämyksiä kaipailen. Vähän tieten tuunata mausteiden kanssa. Ja voishan sitä hapankaalta itsekin kokeilla tehdä.
 
Olinpas taas veihteeksi touhukkaalla päällä ja tein kaalikääryleitä. Aikamoinen savotta, mutta sen arvoisia. Jauhelihana sika-nautaa (60-40), kuulotettu sipuli, kaalen sisustaa ja mausteita (suola, valkopippuri, meirami) meni sisälle. Päälle siirappia ja voi nokareita ja vuokaan meni vielä kaalen keitinvettä. Aluksi 225 kymmenen minuuttia, jonka jälkeen seurasin kehitystä ja vaihtelin 150-175 asteen välillä, taisin 175 päätyä lopuksi. Siellä puolitoista tuntia ja väillä valella nestettä pohjalta.

Kyllä housut tippu kun ekan haukun otin :lol:

Kaalikääryle.jpg
 

Statistiikka

Viestiketjuista
259 692
Viestejä
4 513 106
Jäsenet
74 455
Uusin jäsen
kobbemies

Hinta.fi

Back
Ylös Bottom