Postaa kokkauskuvia

  • Keskustelun aloittaja Keskustelun aloittaja DonX
  • Aloitettu Aloitettu
Mikä tälläisissä on parasta ennen-päiväys jos itse teke?e
Ei mitään hajua?

Jääkaapissa on vielä 2 valmistuksen jälkeen avaamatonta purkkia ja yksi avattu.

Täytyy varmaan aattona koittaa kinkun kanssa vieläkö voi syödä.
 
Kalaa teki mieli.
Iskin siikafileen kahtia.
Toisen pään graavasin.
Toisen pään suolasin ja maustoin ja iskin pannulle.
Tein samalla pottumuussiin.
Maito oli kyytipoikana.

Yleensä taidetaan paistaa kala nahkapuoli ensiksi, että siitä saa rapean. Ja suomut kannattaa poistaa. Oletko vain tottunut tekemään noin vai oliko siinä joku idea taustalla?
 
Semmoinen ape tälle iltaa noin kokeiluluontoisesti. Kyllä tuota nahkaa dipin kanssa mutustaa. Jos tuosta oikein viimeisen päälle haluaisi niin pitäisi olla paistamaton nahka ja vaikka fileerausveitsellä tms. lihat ja rasva pois mahdollisimman tarkasti. Pätee oikeastaan sama sääntö kuin beef jerkyn kanssa eli rasva mahdollisimman tarkkaan pois ja sitten nahanpaloja vedessä puoli tuntia keittäen ja vielä pannulla käyttäen. Sitten kuivuriin ja lopuksi rasvapaisto niin pitäisi noiden pitäisi pullahtaa. Mutta kyllä nämä näinkin menee.
Pitääpä koittaa tätä, ainakin jos nahkaa saa ilmaiseksi, tämä oli siis se ohje, jolla teit? Mitä olen videoista nähnyt, niin nehän näyttävät pullahtavan kunnolla, samoin kuin riisin voi pullauttaa.
 
@jonesky12345 postauksesta lähti liikkeelle pankkitilille epäsuotuisa tapahtumasarja... :facepalm:

20191223_153318.jpg

Paljon interwebissä Cuga Foodsia ja muita vastaavia kanavia seuranneena, haaveilin tiskillä kyseisestä, kaltaiselleni lihansyöjälle "saavuttamattomasta" aarteesta. Tällöin itse kauppias liimautui kylkeeni (heterolla tavalla) ja lähti mukaan fiilistelyyn. Menin elvistelemään, että vielä on puolet liikaa hintaa, niin..... Piru vie, lupasi Joulun kunniaksi puolet hinnasta veks, jos otan varmasti kunnon satsin :)

No, puhe-elimellä toisen aristokraattisen lihansyöjän saavutettuani, tulimme tulokseen, että pannaan puokkiin, koska saattaa olla "once in a lifetime"...

20191223_154207.jpg

Ja siitä sitten "edullisia" Japanilaisia Wagyu A5 ulkofilepiffejä 4 kappaletta.... :D

20191223_154439.jpg

Oli vaan niin pirun iso kötkäle, että jokainen steikki oli siinä 400g per kipale :eek:

20191223_154921.jpg

Todettiin, että nämä on näitä kauppareissuja, joista ei vaimoille puhuta ;)


Pahoittelut että ei ollut (vielä) kokkauskuvia, mutta sen verran erikoinen tapahtuma oli (mm. kassatyttö voitti palkinnon kertasummasta), että ajattelin uskaltaa postata.


Tällaisella persaukisella palkansaajalla tavallisesti mitään saumaa/järkeä vastaavaan, mutta kuten edellä mainittu, niin ehkä "once in a lifetime"...:tup:
 
Tein tabouleh (tai tabbouleh, tabouli, tapuuli tai ties mikä) salaattia. Aivan jäätävän hyvä salaatti jos ei jaksa aina vetää näitä perussalaatteja mitä noin yleisesti tehdään. Menee ihan tuommoisenaankin mutta toimiva kombo on ottaa falafeleja, pitäleipää ja tsatzikia kylkeen.

Netistä löytyy about miljoona ohjetta, mutta itse laitan salottisipulin sijaan mielummin punasipulia ja lorotan sekaan omenaviinietikkaa ja vähennän sitruunaa, lisäksi en kyllä laita niin paljon persiljaa ja minttua kuin monissa ohjeissa sanotaan. Tiedä sitten onko tuo enää tabouleh salaatti mutta tulee parempaa kun ei noudata kaikkia hifistiohjeita, syön sushinkin liialla soijakastikkeella ja katkon spagetin ennen keittämistä.

IMG_20191231_195604.jpg
 
Tein tabouleh (tai tabbouleh, tabouli, tapuuli tai ties mikä) salaattia. Aivan jäätävän hyvä salaatti jos ei jaksa aina vetää näitä perussalaatteja mitä noin yleisesti tehdään. Menee ihan tuommoisenaankin mutta toimiva kombo on ottaa falafeleja, pitäleipää ja tsatzikia kylkeen.

Netistä löytyy about miljoona ohjetta, mutta itse laitan salottisipulin sijaan mielummin punasipulia ja lorotan sekaan omenaviinietikkaa ja vähennän sitruunaa, lisäksi en kyllä laita niin paljon persiljaa ja minttua kuin monissa ohjeissa sanotaan. Tiedä sitten onko tuo enää tabouleh salaatti mutta tulee parempaa kun ei noudata kaikkia hifistiohjeita, syön sushinkin liialla soijakastikkeella ja katkon spagetin ennen keittämistä.

IMG_20191231_195604.jpg
Toi on muuten jäätävän hyväää. Varsinkin grilliruuan kanssa. Raikas ja kevyt ja mun mielestä kyllä pitää olla minttua ja raikkautta kunnolla.
 
@jonesky12345 postauksesta lähti liikkeelle pankkitilille epäsuotuisa tapahtumasarja... :facepalm:

20191223_153318.jpg

Paljon interwebissä Cuga Foodsia ja muita vastaavia kanavia seuranneena, haaveilin tiskillä kyseisestä, kaltaiselleni lihansyöjälle "saavuttamattomasta" aarteesta. Tällöin itse kauppias liimautui kylkeeni (heterolla tavalla) ja lähti mukaan fiilistelyyn. Menin elvistelemään, että vielä on puolet liikaa hintaa, niin..... Piru vie, lupasi Joulun kunniaksi puolet hinnasta veks, jos otan varmasti kunnon satsin :)

No, puhe-elimellä toisen aristokraattisen lihansyöjän saavutettuani, tulimme tulokseen, että pannaan puokkiin, koska saattaa olla "once in a lifetime"...

20191223_154207.jpg

Ja siitä sitten "edullisia" Japanilaisia Wagyu A5 ulkofilepiffejä 4 kappaletta.... :D

20191223_154439.jpg

Oli vaan niin pirun iso kötkäle, että jokainen steikki oli siinä 400g per kipale :eek:

20191223_154921.jpg

Todettiin, että nämä on näitä kauppareissuja, joista ei vaimoille puhuta ;)


Pahoittelut että ei ollut (vielä) kokkauskuvia, mutta sen verran erikoinen tapahtuma oli (mm. kassatyttö voitti palkinnon kertasummasta), että ajattelin uskaltaa postata.


Tällaisella persaukisella palkansaajalla tavallisesti mitään saumaa/järkeä vastaavaan, mutta kuten edellä mainittu, niin ehkä "once in a lifetime"...:tup:

Tätä on kauppias kyllä ottanut tiskiin sillä mielellä että jos kukaan ei osta niin hän tekee siitä itse uudenvuoden pihvit :D Tai sit tota liikkuu ihan tosissaan tuommoisina paloina asiakkaiden kärryihin.
 
Toi on muuten jäätävän hyväää. Varsinkin grilliruuan kanssa. Raikas ja kevyt ja mun mielestä kyllä pitää olla minttua ja raikkautta kunnolla.

Mun mielestä omenaviinietikka tuo sopivasti just makeutta ja semmosta raikkaampaa hapanta makua mukaan. Tosin en ole yrittien ylin ystävä kovin isoissa määrissä noin yleisesti muutenkaan.

Tämä hyvä puolihan on myös se että noi raaka-aineiden suhteet voi olla vähä mitä sattuu ja silti on hyvää. Eli ei kannata mitata grammalleen ohjeen mukaan vaan testaa mikä omasta mielestä paras yhdistelmä.
 
Mun mielestä omenaviinietikka tuo sopivasti just makeutta ja semmosta raikkaampaa hapanta makua mukaan. Tosin en ole yrittien ylin ystävä kovin isoissa määrissä noin yleisesti muutenkaan.

Tämä hyvä puolihan on myös se että noi raaka-aineiden suhteet voi olla vähä mitä sattuu ja silti on hyvää. Eli ei kannata mitata grammalleen ohjeen mukaan vaan testaa mikä omasta mielestä paras yhdistelmä.
Kannattaa kokeilla kesällä grillauksen lomassa. Aivan jäätävän hyvää jonku rasvasen makkaran ja pekoniparsojen ja pihvien lomassa.
 
Tulipa kokeiltua tehdä kanadalaisten pikaruoka mättöä poutinea (lausutaan putin).

Mummon maalaisranskalaisia käytin. Kastikkeen tein roux menetelmällä, voita ja jauhoja ruskistelin miedolla lämmöllä, vettä pikku hiljaa lisäsin. Sinne sitten lihaliemikuutio (kun ei ollu jauhetta sopivasti saatavilla), worcesterkastiketta pikkasen ja tomaattipyrettä väriksi. En tiedä mikä vastaisi eniten "cheese curdeja", niin tuollaisia pikkuisia mozzarella palljoa sinne sekaan.

Oli kyllä aika suolainen ja outo kokemus. Kyllä se kastike antoi hyvää makua, mutta kasteli ranskikset aikamoisesti. Myös näissä ranskiksissa oli myös potun kuorta, niin se meni aika ikäväksi pureskella.

Pitääpä yrittää saada tummemmaksi kastiketta, suola-arvoja passelimmaksi ja parempaa juustoa kaksiä, jos tulevaisuudessa tekee uudestaan.

Poutine.jpg
 
Tulipa kokeiltua tehdä kanadalaisten pikaruoka mättöä poutinea (lausutaan putin).

Mummon maalaisranskalaisia käytin. Kastikkeen tein roux menetelmällä, voita ja jauhoja ruskistelin miedolla lämmöllä, vettä pikku hiljaa lisäsin. Sinne sitten lihaliemikuutio (kun ei ollu jauhetta sopivasti saatavilla), worcesterkastiketta pikkasen ja tomaattipyrettä väriksi. En tiedä mikä vastaisi eniten "cheese curdeja", niin tuollaisia pikkuisia mozzarella palljoa sinne sekaan.

Oli kyllä aika suolainen ja outo kokemus. Kyllä se kastike antoi hyvää makua, mutta kasteli ranskikset aikamoisesti. Myös näissä ranskiksissa oli myös potun kuorta, niin se meni aika ikäväksi pureskella.

Pitääpä yrittää saada tummemmaksi kastiketta, suola-arvoja passelimmaksi ja parempaa juustoa kaksiä, jos tulevaisuudessa tekee uudestaan.

Poutine.jpg

Ongelmana taitaa olla että "cheese curd" (mikä hitto se nyt on taas suomeksi...) on aika spesifi tuote joka saadaan tietyllä tekniikalla ja tietyssä vaiheessa juuston valmistusta. Mozzarella ja muut juustot ovat nimensä mukaan juustoja ja eroavat aika paljon noista.

Luulisin näin katsomatta että raejuuston valmistustapa on lähempänä kuin mozzarella noita mitä tarvitset.
 
Onko tämä nyt sitten hifistelevä Soup de la Chef -nimi ruskealle kastikkeelle? :hungry:

Sitäpä se. Kyllä itseä huvitti aikoinaan ammattikoulussa kokkausta opiskellessa, että silläki menetelmällä oli hienompi nimi, kun pappaki teki kastiketta sillä meneltämällä. :lol:

Ongelmana taitaa olla että "cheese curd" (mikä hitto se nyt on taas suomeksi...) on aika spesifi tuote joka saadaan tietyllä tekniikalla ja tietyssä vaiheessa juuston valmistusta. Mozzarella ja muut juustot ovat nimensä mukaan juustoja ja eroavat aika paljon noista.

Luulisin näin katsomatta että raejuuston valmistustapa on lähempänä kuin mozzarella noita mitä tarvitset.

Itsekin pähkäilin samaa. Asiaa tutkiessa raejuusto pomppasi esiin, mutta ei taida näin äkkiseltään saada sitä kuin rakeena. Ainakin Binging with Babishin poutine videossa herra repi mozzarella könttejä ja pyöritteli korvikkeeksi.

Mikähän juusto sitten sopisi suomalaisempaan versioon putiinista :smiley: Mikä juusto sulaisi samalla tavalla kuin "cheese curdit"?
 
Ylläolevaa itsetehtyä ruokaa haukkumatta, täytyy kyllä tunnustaa että kun jonkin aikaa Montrealissa tuli asusteltua ja poutineen tutustuttua, että se on kyllä iljettävin ja yököttävin ruoka mihin olen maapallolla törmännyt, ja Aasiassa ja Etelä-Amerikassa on tullut syötyä vaikka mitä kyseenalaista... Poutine on ainakin sikäläisittäin vaan niin kammottava sotku pelkkää halpaa rasvaa ja suolaa täysin lötköjen ranskalaisten kera, että en saanut kertaakaan koko annosta alas.

Oikeaa lähenevän poutine-elämyksen valmistamista varten, ehdottomasti halvinta ja mauttominta raejuustoa mozzarellan sijaan, ja ei mitään itsetehtyä kastiketta, vaan mahdollisimman teollista valmista ruskeaa kastiketta jostain suurkeittiöstä, rasvaa siihenkin tosin olisi hyvä lisätä. Ranskalaiset voisi olla hyvä tehdä edellisenä päivänä valmiiksi ja säilyttää ne yön yli muovipussissa, jotta niistä tulee mahdollisimman lötköjä ja ilman tekstuuria. Koko annos lautaselle ja sitä teollista kastiketta tripla-annos, kunnes lötköt ranut ja juustonokareet uivat siinä. Lämmitä mikrossa niin että pinnalta kuumaa ja sisältä vielä kylmää. Nauti muovihaarukalla kertakäyttöastioista. Valmiin tuotoksen pitäisi näyttää suunilleen tältä:

132723_875ccc047d263cd09d9c865d05352a1c7e160ee4.jpg_facebook.jpg
 
Kyllä alkaa suomalaisen hikisen grillin kestuppiin, sinappiin, kurkkusalaattiin, sipuliin ja mihin lie upotetut makkaraperunat kuulostamaan suorastaan hyvältä tuon poutinen jälkeen :lol:
 
Roipelinsuikaleita oli paketillinen jääkaapissa.
Heitin mausteet pintaan, lirautin suikaleet kananmunassa.
Laitoin lautaselle korppujauhoja, ripauksen merisuolaa ja paprikaa ja sörsselö sekaisin.
Pyörittelin kanapaloja korppujauhossa ja heitin palaset AirFryeriin.
9 minsaa, 180 astetta ja valmista, rasvatonta ja rapeaa tuli.

77714915-7FBD-466F-922A-AC615F802E3E831d08e9885ec963.jpg
 
vinkkinä. pilko tuo pepperoni ja levitä tasaisesti. paljon parempaa.
Se nyt on mielipidekysymys. Itse(kin) pidän pitsasta, jossa kaikki ei ole pientä haketta, ja niin että jokainen suupala ei maistu samalta.
Kaikesta kun tekee pientä että joka suupalalla on kaikkea, tulee tasapaksua syötävää. Täytteitä muutenkin mieluummin vähän liian vähän kuin liikaa.
 
Se nyt on mielipidekysymys. Itse(kin) pidän pitsasta, jossa kaikki ei ole pientä haketta, ja niin että jokainen suupala ei maistu samalta.

Samaa mieltä, salamirouhetta tms. taitavat käyttää vain karvakäsipitseriat ja suurtalouskeittiöt johonkin kiusauksiin tms. Roomasta tuskin tuolla mallilla tehtyä pitsaa löytää.

Hyvän näköinen pitsa Mishalla, pitäisikin taikina vääntää niin voisi huomenna laittaa teräslevyn päälle uuniin. Nälkähän tässä tuli!
 
Itse ainakin pilkon ja nakkelen suht tasaiseen ja hemmetin paljon parempaa kuin kokonainen metvursti kerralla suussa :darra:
 
Kyllähän ne kokonaiset pepperoni/salami siivut ovat näyttävän näköisiä pitsan päällä. Kyllä ne hieman murheita aiheuttaa sitten siivuttaessa. Makuasiaoita ja niistähän pitää kiistellä :lol:

Meetvurstin kyllä ihan suosilla pätkin kahteen tai neljään osaan.

Hyvän näköisiä pitsoja teillä :kissingheart:
 
Taas se aika viikosta, kun pitää tehdä koko työviikolle safkat valmiiksi. Aloitin laiskuuttani helpoimmasta. Tästä pariksi päiväksi. Kylkeen vielä salaatti, niin 5/5 ateria.

täyttävää.jpg
 
Taas se aika viikosta, kun pitää tehdä koko työviikolle safkat valmiiksi. Aloitin laiskuuttani helpoimmasta. Tästä pariksi päiväksi. Kylkeen vielä salaatti, niin 5/5 ateria.

täyttävää.jpg

Ei varmasti huono, mutta eikö työpaikalla ole ruokalaa lähettyvillä?
 
Ei varmasti huono, mutta eikö työpaikalla ole ruokalaa lähettyvillä?
Itelläni ei ainakaan sellaista mistä saisi yhtä hyvää kuin ite teen, vaikka ite tekemä on 1/4 hinnasta. En näe mitään järkeä käyttää läheisyyden ruokaloita.
Esim. karitsanjauhelihalasagne suppilovahveroilla ja parmesan-juustolla 4 annosta teen noin 10€ yhteensä eli 2,50€ annos, ruokalassa teollisuuskeittiön kuiva eineslasagne paskoista aineista yks annos 8,90€.
 
Viimeksi muokattu:
Hesburger ja pizzeria löytyy molemmat 50-100m säteeltä. Ihan yhtä tasokasta kuin omakin moska, tosin omat sotkut saa valmistettua halvemmalla ja suurempia määriä.
 
Omat eväät kun tekee, niin tietää ainakin mitä saa. Toista on, kun menee johonkin lounasravintolaan, voi ovella ruveta harmittamaan, kun ei olekkaan mieleistä ruokaa.
Hesburgerit ym. nyt ei koskaan petä, kun maistuvat kaikkialla samalta. Tosin vaikka onkin "halpaa", niin nälkä tuleekin jo parin tunnin päästä.

Tämän takia itse tulee monesti tehtyä makaronilootaa/lasagnea/keittoja töihin, lisukkeeksi ruisleipää, tai edes näkkileipää.
Maitoa ruokajuomaksi, hyvä kun nykyään on noita 1,75l purkkeja, joissa kierrettävä korkki.
Edeltävänä päivänä kun on tuollasen avannut, niin jää juuri sopivasti jäljelle töihin.
 
Tulipas tehtyä silakkafileitä.

Jotenki jäänyt kuva, että kauheata tavaraa, ehkä kiitos kouluruoan. Ruisjauhoissa käytin, siellä seassa suolaa ja valkopippuria ja siitä pannulle. Rapsakkaa tuli.

Kuulottelin sipulia voissa hiljoskellen, jotta tulis kivan ruskeita. Perunamuusi oli onnekas sattuma. Keitin puikuloita kuorien kanssa ja vatkaimella muusasin. Voita ja lämmintä maitoa sekaan. Lipsahti maitoa ehkä liikaa, mutta siitä tuli aika mukavan sileä muusi. Normaalisti en saata muusia syödä, mutta meni alas kivuitta. Sekaan myös paahdettua sipulia pussista, niin eiköhän maistu.

Silakke.jpg
 
Pastalevyt tehdään itse.
Sitten valkokastike johon rasva,jauhot,maito,juustoja,valkopippuri,suola sekä muskotti.
Tietenkin tomaattikastike jossa jauhelihaa tms. lihankaltaista tuotetta makumieltymysten mukaan.
Nämä vuokaan, juustoa päälle ja uuniin.
Moni laittaa tuohon tomaattikastikkeeseen paprikaa, chilejä, sieniä jne.
Tämmöstä tulee :
IMG_20180307_181309.jpg

Mutta HUOM! Ei aina tarvitse hifistellä. Natsisiwasta valkokastike purkissa, samoin tomaattikastike. Lisää liha tms. ja kerrostele ne vuokaan.
Samasta kaupasta myös pastalevyjä eli nk. lasagnelevyjä. Juustoraastetta ja mozzarellaa sekaan. Juustoraaste päälle ja uuniin.
Maustaa vaan nuo valmiskastikkeet hieman stydimmin niin hyvää tulee.

Tässä yleispalttinen ohje:
Paras koti-lasagne for ever
 
Onko tuo airfryer niin hyvä kun kohkataan? Piekseekö uunin kuinka kovaa - pääseekö kuinka lähelle rasvakeitintä oikeasti, kerta sitä rasvaakaan ei oo?
 
Mulla on tuo pienin malli.
Isoja annoksia en lähtisi sillä touhuilemaan, mutta kyllä tuolla on joitakin kokeiluja jo tullut tehtyä ja ihan onnistuneita.
Rasvattomuuskin onnistuu hyvin, mutta vielä parempaa tulee kun suihkauttaa ripauksen öljyä sumutinpullolla.
 
Makaroonilaatikko oli päivällisenä.
Siitä jäi tosin kuva ottamatta.

Siihen myöhemmin sitten letut tenaville, ja menihän tuo kahvin kanssa yksi itselläkin alas.20200222_183549.jpg
 

Statistiikka

Viestiketjuista
259 753
Viestejä
4 515 508
Jäsenet
74 467
Uusin jäsen
ffracing75

Hinta.fi

Back
Ylös Bottom