Postaa kokkauskuvia

  • Keskustelun aloittaja Keskustelun aloittaja DonX
  • Aloitettu Aloitettu
Kasariruokaa parhaimmillaan, kuten lämpimät voileivät ja makaronisalaatti. Pitääkin tehdä taas jossain välissä :)
Lämpimistä voileivistä puheenollen.. Viime viikonlopulta:

1738951527327.png


Ranskanleipäsiivua, uunin lämmityksen yhteydessä tärkeä alkupaahtaa leipäsiivut molemmin puolin, jättäen sisusta pehmeäksi. Tarkkaa hommaa on. Täytteenä korpela palvirouhe + tomaattipyree + murskattu valkkari + purjosipuli + suippopaprika ja päällimmäiseksi ohuita kirsikkatomaattisiivuja. Juustoa reipas määrä, melkeen menee 2 pikkupussia valmisraastetta. Joukkoon sekoitettuna yks raaka kananmuna (kahteen tämmöiseen annokseen / 12 kpl määrään). Tarjoilu kuvanomaisesti jyrkkäreunaiselta lautaselta, jotta leipä makaa lautasen reunan yli, eli tyhjän päällä, jolloin mätön aikana se viimeinenkin leipä pysyy pohjasta rapeana.
 
Viimeksi muokattu:
Lämppäreitä itekin teen aika usein ja sitten amerikkaisten tyyliin eli Grilled Cheese Sandwich, onnistuu ihan pannullakin pyöritellen mut helpointa jos omistat voileipägrillin ja saa sinne iskettyä.
 
Rehut silpukksi uunipannuun, päälle merisuolaa, pippuria, rosmariinia aivan snadisti ja timjamia aivan snadisti ja uuniin vajaaksi tunniksi 195 astetta hautumaan.
Oliiviöljyä pintaan ja pariin kertaan sekoitus kypsennyksen aikana.
Pari isohkoa ahvenfilettä jääkaapista.
Ahveniin merisuolaa pintaan, pippuria pintaan, ruisjauhoa pintaan, kananmunassa kieritys, korppujauhoa pintaan ja voita ja öljyä pannulle kypsennykseen.

IMG_7892.jpeg
IMG_7893.jpeg
IMG_7894.jpeg
IMG_7896.jpeg
IMG_7898.jpeg


IMG_7899.jpeg
 
Saisko juustopalloille ohjetta?
3 kpl jalapenoja hienonnettua
200-300g sulatejuustoa
200g juustoraastetta
3-4 pkt pekonia

200 astetta 10-12 min

Tavarat kasaan. Sitten muotoillaan palloja lautaselle. Pakkaseen 45min. Kääritään pekoniin. 1-2 viipaletta per pallo että peittää, muuten juusto karkaa.
 
Marinoin pässit lauantaina.
Pässit kuumalle pannulle paistumaan.
Jääkaapista edellisen loppuviikon jätteitä mikroon lämpiämään.
Pässit lautaselle hetkeksi, siinä välissä pannulla tosi pikainen punkkukastike.

IMG_7891.JPG
IMG_7900.JPG
IMG_7901.JPG
IMG_7902.JPG
IMG_7903.JPG
IMG_7904.JPG
IMG_7905.JPG
 
Paistelin pannulla sipulia, paprikaa, otin pannun levyltä ja lisäsin lopussa valkosipulit hautumaan muiden sekaan.
Sekoitin vielä muutaman tilkan osterikastiketta maustumaan sörsselön sekaan.
Samalla pannulla paistelin naudanjauhelihaa.
Sekaan jauhelihan kypsyttyä paljon valkosipulitomaattimurskaa ja sörsselön haudutusta pannulla jonkin aikaa.
Lopuksi sekaan sipulimössöt, lisää merisuolaa aika paljon, lisää mausteitakin, pannu levyltä pois ja koko homma sai jäädä hautumaan kannen alle pannulle.
Toiseen kattilaan klöntti voita ja vehnäjauhoja joku läjä.
Hetken kuluttua perään puolitoista litraa maitoa ja soossin kuumennusta ja sekoittelua ja paksuuntumista odotellen.
Mustapippuria soossiin sekaan ja hetken haudutusta koko ajan sekoitellen.
Kun soossi oli paksua, punaleimaemmerdaleraastetta sekaan paljon ja lopuksi kaipasi vielä merisuolaakin lisää soossiin.
Ei muuta kun uunipannuun sörsselöitä kerroksittain ja lasagnelevyjen kanssa limittämistä.
Pinnalle punaleimaemmerdaleraastetta ja tunniksi uuniin 175 astetta.
Tuoksui ja näytti hyvältä, jäähtyköön ihan rauhassa.

IMG_7937.jpeg
IMG_7938.jpeg
IMG_7939.jpeg
IMG_7940.jpeg
IMG_7941.jpeg
IMG_7942.jpeg
IMG_7943.jpeg
IMG_7944.jpeg
IMG_7945.jpeg
IMG_7950.jpeg
 
Kun nyt sitten vauhtiin pääsi ja uunikin oli valmiiksi jo kuuma niin kuorinpa pottuja, silppusin niitä pieneen uunipannuun.
Sekaan sipulia, valkosipulia, merisuolaa ja mausteitakin vähän.
Sörsselön sekoitus ja kuohukermaa päälle.
Sörsselö uuniin 50 minsaa 175 astetta.
Pilkoin odotellessa parsakaaleja toiseen uunipannuun.
Pottujen oltua reilut puoli tuntia uunissa, otin aiemmin tehdyn lasagnen ulos uunista.
Heitin parsakaalien päälle vähän kylmäpuristettua rypsiöljyä, merisuolaa ja mustapippuria.
Heitin hetken kuluttua parsakaalit uuniin pottujen kanssa.
Ostin Hesan Itiksen kauppahallin lihatiskiltä puolikkaan naudan sisäfileen, kohtuuhintakin oli, 17,90 kilo muistaakseni.
Pilkoin fileen keskiosaa pihveiksi ja loput rääppikset pilkoin ja maustoin ja marinoin jääkaappiin odottelemaan ensi viikolla wokkaamista.
Laiskana poikkeuksellisesti paistoin pihvejä samalla jauhelihan paistopannulla, siis pinnoitetulla pannulla, yleensä paistan pihvit valuraudassa.
Välissä otin valkosipulipotut uunista pois ja nostin uunin lämmön 230 ja laitoin grillivastuksen päälle.
Parsakaalit saa vähän gratinoitua uunissa.
Pihvit pannulle paistumaan, kerran pihvien kääntö ja pihvien pintaan merisuolaa ja pippureita ja mausteita.
Pihvien päälle kuohukermaa ja pihvien nopea kääntö kerran että mausteet sekoittuu kermaan.
Pihvit lautaselle ja kerman kasaankeittoa pari minsaa.
Parsakaalit uunista lautaselle gratinoituneina ja vähän rehua lautaselle kyytipojaksi.
Oli muuten hyvää.

IMG_7946.jpeg
IMG_7947.jpeg
IMG_7948.jpeg
IMG_7949.jpeg
IMG_7951.jpeg
IMG_7952.jpeg
IMG_7953.jpeg
IMG_7954.jpeg
IMG_7955.jpeg
IMG_7956.jpeg
 
Kokeilin Lidlin Belgian Style Pizzaa ranskanperunoilla.

Tavallisesta poiketen pohja oli ohut ja maukas verrattuna muihin pakastepizzoihin, joissa pohja on pahaa pullataikinaa.

Pizzan pohjasta tuli rapsakkaa kun sen paistoi kiertoilmauunissa pizzakivellä.

Seuraavaksi täytyy kokeilla tehdä alusta saakka itse ja lisätä mukaan ehkä pepperoni-salamia tuomaan lisää makua.

DSC09441.JPG DSC09437.JPG
 

Statistiikka

Viestiketjuista
268 787
Viestejä
4 648 699
Jäsenet
76 305
Uusin jäsen
SeppoJ

Hinta.fi

Back
Ylös Bottom