Postaa kokkauskuvia

  • Keskustelun aloittaja Keskustelun aloittaja DonX
  • Aloitettu Aloitettu
Jestas sentään.
Milloin pääsee mökkeilemään

Venähti se seuraava mökkireissu melkein vuodella, mutta taas olisi mökkisafkoja väsätty:

Perjantai:
Meni myöhäksi ja väsättiin vain leikkelelautanen:
1.jpg
Leikkelelautanen: noin 10 eri leikkelettä, salamia ja kinkkua, viikunoita, viinirypäleitä, ilmakuivattua tomaattia, artisokkia, kapriksia, Dorado Naval Moral -juustoa, pecorino Romanoa ja omenapuusavucheddaria.


Lauantai brunssi:

2.jpg
Brunssileipä: Kananmuna, Ventricina Picante -salamia, sinappimajoneesia, tomaattia, salaatinversoja, punasipulia, sipsiä ja omenapuusavucheddaria, sämpylän välissä.

Lauantai päivällinen:

3.jpg
Voissa ruskistettua leipää ja hanhenmaksaa.

4.jpg
Pitkään oluessa kypsytettyjä rusakon koipia, porkkanaa ja palsternakkaa.

5.jpg
Ahvenfileitä voissa paistettuna, lähimetsän suppilovahveroista valmistettu kermakastike, fenkoli-appelsiinisalaatti ja täysjyväsinappivinaigrette.

6.jpg
Sous vide -kypsennettyä karitsankaretta, leivinuunipaahdetuista perunoista tehtyä perunamuusia, punaviini-puolukkakastiketta ja mustikalla värjättyä pikkelöityä retikkaa.

7.jpg
Vanilja-Galliano-maito-, puolukkahyydykkeistä ja omenamehusta stabiloidusta vaahdosta kasattu kerroshyydyke lähialueen puolukoilla ja omenilla.


Ja tässä vielä fiilistelykuva perunoiden ja rusakon valmistuksesta:
8.jpg
 
Lauantain kokkailua
Ensin merilohen savustus, tosin en ottanut kuvaa valmiista kun oli niin hyvän tuoksunen että syötiin se

IMG_3508.jpeg


Sitten päätin tehdä Burgundin pataa ensimmäistä kertaa elämässäni.

Yritin noudattaa ohjetta, tosin suomalaisissa resepteissä aina laitetaan kaikki samaan joten käytin ulkomaisia. Niissä tehdään vaiheittain

Pidän chileläisistä viineistä joten käytin Pinor Noir Cono Sur
Enkä laittanut pekonia vaan possun kylkeä.
Hillosipulit korvasin banaanisalottisipuleilla.

IMG_3506.jpeg


IMG_3507.jpeg
 
Jääkaapissa oli 2½ kiloinen kasslerpala, josta leikkasin pihvejä, keittolihoja ja suikaleita.

Paistoin suikaleet samassa vuoassa airfryerissa, jossa haudutin niitä 2 tuntia 135°C asteessa.

DSC08776.JPG DSC08767.JPG
 
Savustettu lehtipihvi ja juustopottuja

20241012_180138.jpg


Ensi viikolle työlounasta eli pekonimaksakastiketta
20241013_175406.jpg
 
Tonkatsua tiskiin.

Noin 200 g annoksia, kevyt nuijiminen possun paistiviipaleille.
marinadi 600 grammalle 4 rkl soijakastike, 4 rkl vettä, valkosipulia, inkivääriä, mustapippuria
Jauhotus, munatus, pankotus. Pankon maustoin suolalla ja pippurilla ja kuivatulla chilillä.
paisto rypsiöljyssä nyt testiksi
majoa ja teriyakia päälle, koitin myös sweet baby rays bbq kanssa ja toimii!

WhatsApp-Kuva 2024-10-13 klo 11.53.08_08e5625b.jpg


IMG-20241013-WA0003.jpg


IMG-20241013-WA0006.jpg


WhatsApp-Kuva 2024-10-13 klo 16.38.09_77a6c54e.jpg

IMG-20241013-WA0007.jpg


IMG-20241013-WA0008.jpg
 
Tänään piti tehdä kaksi ruokaa airfryerissa, kun poika ei suostu syömään lohta.

Tyttären kanssa syötiin puolet tuoreesta merilohesta ja huomenna kokkaan loput pakkaseen ja teen siitä myöhemmin lohikiusausta.

DSC08785.JPG
 
Huomasin Myllyn Paras Neljän viljan hiutalepaketissa simppelin puolukkapiirakan reseptin, joten otin kokeiluun. Sokeri korvattu Hermesetas-sokerinkorvikkeella, päällä Valion vaahtoutuvaa vaniljakastiketta. Kyllä maistui :drool:

1000054087.jpg

1000054088.jpg
 
Kalasoppaa keittelin kirjolohen perkuu jämistä. Oli mukana parin ahvenen fileetkin.
Suolaa, maustepippuria,ruohosipulia ja sit sulatejuustoa tuli mukaan.
kalan jämät keittelin ensin ja liemen käytin soppaan. Sit irrottelin kalat ruodoista ja Kippasin ne sopan sekaan loppuvaiheessa.

20241027_073424.jpg


20241027_080129.jpg


20241027_080443.jpg


20241027_082530.jpg


20241027_083524.jpg


20241027_083955.jpg


20241027_084657.jpg
 
Tämä vielä hieman vaiheessa mutta, vasemmalla 2kpl noin 1200g pihvifileitä kermakastikkeessa. Olleet uunissa 3 tuntia 150C. Otin lämmön pois ja otin sieltä hieman lientä oikealla olevaan kattilaan missä on:
noin 2dl (hieman rapiat) riisiä, vettä, wokkivihanneksia, Kikkoman Teriyaki Glaze ja Diamond Sojasauce Hell kastikkeita.
Kattila menee riisinkeittimeen mihin tumma riisi (brown rice) asetus joten ruoka valmista noin tunnin päästä. Ainakin sen aikaa saa uunivuoka olla vielä jälkilämmöllä uunissa.

Joskus aina kyselty miten ja mistä saan tuota Kikkomanin Teriyaki Glaze kastiketta, itse pyydän kohteliaasti lähi K-kaupan kauppiaalta. Mutta jos teillä ei sellaista satu olemaan niin halvemmalla saa Saksan Amazonista Lee Kum Kee Teriyaki Sauce kastiketta (laitan kuvan noista molemmista, molemmat Saksasta)

Ruokaa_1.11.2024.jpg


Teriyaki Sauce.jpg
 
Karjalanpaistia airfryerissa
😋


Tänään ei kyllä jaksa syödä, mutta oli pakko valmistaa kun lihojen viimeinen käyttöpäivä oli tänään.

DSC08916.JPG
 
Karjalanpaistia ei kyllä kuulu suurustaa. Ja porkkana on taas ehkä "nykyajan päivitys" reseptiin. Aika usein sitä sinne lisätään.
Tuleeko noista lihoista mureita? Itse tykkään hauduttaa karjalanpaistia pitkään (3-6h) matalassa lämpötilassa, jolloin sitkeämmätkin lihan palaset mureutuvat.
 
Karjalanpaisti on kyllä siitä kummallinen safka, että porukka tulee aina keulimaan sillä miten askeettisesti kyseisen ruokalajin pystyy totetuttamaan. Sitä odotellessa, kun saamme kuvan raa'asta lampaan perkuujätteestä kylmässä suolavedessä. Autenttinen resepti, mummo hyväksyy suolan mausteeksi pitkin hampain. Senkin voisi jättää pois.
 
Karjalanpaisti on kyllä siitä kummallinen safka, että porukka tulee aina keulimaan sillä miten askeettisesti kyseisen ruokalajin pystyy totetuttamaan.
No, perinneruoka tehdään yleensä perinteisesti. Jos siitä lähdetään kauheesti sooloilemaan, niin onko enää sama ruoka? Vähän sama ku muillakin perinneresepteillä. Jos iskee kinkkua ja kermaa carbonaraan, niin ei ehkä kannata kutsua sitä carbonaraksi, jos ei halua kuunnella asiasta kuittailua. Toki karjalanpaistiresepteissä on alueellisia eroja, mut esim. suurustaminen ei kyl mee tuon piikkiin.
 
  • Tykkää
Reactions: Six
No, perinneruoka tehdään yleensä perinteisesti. Jos siitä lähdetään kauheesti sooloilemaan, niin onko enää sama ruoka? Vähän sama ku muillakin perinneresepteillä. Jos iskee kinkkua ja kermaa carbonaraan, niin ei ehkä kannata kutsua sitä carbonaraksi, jos ei halua kuunnella asiasta kuittailua. Toki karjalanpaistiresepteissä on alueellisia eroja, mut esim. suurustaminen ei kyl mee tuon piikkiin.

Itsekin viittasin näihin alueellisiin ja ajallisiin eroihin. Tietyt perusperiaatteet, kuten suurustamaton kirkas liemi toistuvat aikalailla kaikissa reseptivarianteissa.

Suomessa näihin perinteisiinkin ruokiin on pula-ajoista ja yleisestä persaukisuudesta johtuen lykätty milloin mitäkin, joten tätäkin vasten jonkun paistipuristin nurina jostain laakerinlehdistä ja "aidosta reseptistä" on nyt vähän kyseenalaista.
 
Hienoa, että tästäkin saadaan keskustelua aikaiseksi, mutta eikö se ole melkolailla sama miten maustaa ja laittaako juureksia esim. porkkanaa vai ei?

Tärkeintä on varmaankin se, että siitä löytyy sikaa ja nautaa ja ehkä lammasta, vaikka olen joskus tehnyt variaation pelkästään kasslerlihasta ja hyvää sekin oli.

Suurustamisesta mainitseminen oli itsellenikin uutta ja en kyllä sitä tekisi karjalanpaistille.
 
Täällähän on melkein japanilainen tunnelma, kun joku olisi ehdottanut muutoksia sushiin. Tuleeko karjalanpaistista sitten palapaistia, jos sen suurustaa?
 

Uusimmat viestit

Statistiikka

Viestiketjuista
257 562
Viestejä
4 475 935
Jäsenet
73 973
Uusin jäsen
ArttuRantanen

Hinta.fi

Back
Ylös Bottom