Postaa kokkauskuvia

  • Keskustelun aloittaja Keskustelun aloittaja DonX
  • Aloitettu Aloitettu
Tekaisin pannulla Naanleipää muiden touhujen ohessa.
Valkosipulia, paprikoita ja chiliä paahdoin puoli tuntia uunissa.
Kypsensin samaan aikaan kattilassa 3 Rosamunda-pottua.
Loppuviikosta tehtyyn kasvisliemeen laitoin lisää hautumaan purjoa, paprikaa ja vähän sipulia toiseen kattilaan.
Kuorin paahtuneet valkosipulit.
Paprikat ja valkosipulit kattilassa olevan rehuliemen sekaan ja sauvavatkaimella hienommaksi.
Potutkin sekaan ja hienoksi.
Heitin sekaan klöntin Koskenlaskijaa ja purkillisen tuorejuustoa.
Mustapippuria piti hiukan rouhia sekaan ja merisuolaa sekaan.
Maut alkoi olemaan kohdillaan ja juustot aika lailla sulina jo, kuohukermaa sekaan ja kevyt kiehautus.
Hyvää tuli ja ihan täyttävääkin murskatun potun ansiosta ja leivän kera.

IMG_8460.JPG
IMG_8461.JPG
IMG_8462.JPG
IMG_8463.JPG
IMG_8464.JPG
IMG_8466.JPG
IMG_8467.JPG
IMG_8468.JPG
IMG_8469.JPG
 
Tekaisin pannulla Naanleipää muiden touhujen ohessa.
Valkosipulia, paprikoita ja chiliä paahdoin puoli tuntia uunissa.
Kypsensin samaan aikaan kattilassa 3 Rosamunda-pottua.
Loppuviikosta tehtyyn kasvisliemeen laitoin lisää hautumaan purjoa, paprikaa ja vähän sipulia toiseen kattilaan.
Kuorin paahtuneet valkosipulit.
Paprikat ja valkosipulit kattilassa olevan rehuliemen sekaan ja sauvavatkaimella hienommaksi.
Potutkin sekaan ja hienoksi.
Heitin sekaan klöntin Koskenlaskijaa ja purkillisen tuorejuustoa.
Mustapippuria piti hiukan rouhia sekaan ja merisuolaa sekaan.
Maut alkoi olemaan kohdillaan ja juustot aika lailla sulina jo, kuohukermaa sekaan ja kevyt kiehautus.
Hyvää tuli ja ihan täyttävääkin murskatun potun ansiosta ja leivän kera.

IMG_8460.JPG
IMG_8461.JPG
IMG_8462.JPG
IMG_8463.JPG
IMG_8464.JPG
IMG_8466.JPG
IMG_8467.JPG
IMG_8468.JPG
IMG_8469.JPG
Viittiitkö tohon naan leipään laittaa ohjeen? Näyttää suht hyvältä. Pirun rasvaselta., mutta hyvältä.
 
Vetäisin kyllä ihan lonkalta aineksia tuohon, mutta laitoin reilun puolisen purkkia kermaviiliä kulhoon, yleensä laitan turkkilaista jogurttia mutta se olikin loppu jääkaapista.
Vettä kuumensin kupissa ehkä puolitoista desiä.
Kuivahiivaa heitin sekaan vajaan pussillisen. Arvioisin ehkä grammoissa 6-8 grammaa.
Sokeria heitin kämmenen mitalla, eli ehkä pieni teelusikallinen.
Suolaa heitin samalla kämmenen mitalla, mutta ehkä hiukan reilummin, reilu teelusikallinen ehkä.
Jauhoja meni arviolta 6-8 desiä ja aloitin samalla vaivaamisen.
Mätkin taikinaa vaivaten käsin kunnes se irtoili kulhosta hyvin.
Nostatin taikinaa mikrossa reilun 25 minsaa (mikro tietysti pois päältä).
Sulatin vähän voita ja raastoin tuoretta valkosipulia voin sekaan, joskus olen murskannut paahdettuja kynsiä voin sekaan.
Kaulin taikinasta noita lättyjä ja heitin valurautapannulle ja toiselle pinnoitetulle pannulle paistumaan.
Pinnoitetulla pannulla tuli tänään parempia lopputuloksia.
Kun käänsin lätyn, voitelin samalla voivalkosipuliseoksella pannun päälle jäävää pintaa.
Kypsiin leipiin voitelin toisenkin paistopinnan voivalkosipuliseoksella.
Leivät ehti sopivasti tekeytyä lautasella kun soppakin valmistui.
Ja omasta mielestä noi leivät on parhaita kun ne on pari tuntia olleet paistumisen jälkeen.
 
Vetäisin kyllä ihan lonkalta aineksia tuohon, mutta laitoin reilun puolisen purkkia kermaviiliä kulhoon, yleensä laitan turkkilaista jogurttia mutta se olikin loppu jääkaapista.
Vettä kuumensin kupissa ehkä puolitoista desiä.
Kuivahiivaa heitin sekaan vajaan pussillisen. Arvioisin ehkä grammoissa 6-8 grammaa.
Sokeria heitin kämmenen mitalla, eli ehkä pieni teelusikallinen.
Suolaa heitin samalla kämmenen mitalla, mutta ehkä hiukan reilummin, reilu teelusikallinen ehkä.
Jauhoja meni arviolta 6-8 desiä ja aloitin samalla vaivaamisen.
Mätkin taikinaa vaivaten käsin kunnes se irtoili kulhosta hyvin.
Nostatin taikinaa mikrossa reilun 25 minsaa (mikro tietysti pois päältä).
Sulatin vähän voita ja raastoin tuoretta valkosipulia voin sekaan, joskus olen murskannut paahdettuja kynsiä voin sekaan.
Kaulin taikinasta noita lättyjä ja heitin valurautapannulle ja toiselle pinnoitetulle pannulle paistumaan.
Pinnoitetulla pannulla tuli tänään parempia lopputuloksia.
Kun käänsin lätyn, voitelin samalla voivalkosipuliseoksella pannun päälle jäävää pintaa.
Kypsiin leipiin voitelin toisenkin paistopinnan voivalkosipuliseoksella.
Leivät ehti sopivasti tekeytyä lautasella kun soppakin valmistui.
Ja omasta mielestä noi leivät on parhaita kun ne on pari tuntia olleet paistumisen jälkeen.
Kiitos. Sopivan epätarkka näin epätarkalle kokkailijalle.
Laitan testiin seuraavaks kun tyyppaan jotain missä tota leipää voi dipata safkan kanssa.
 
Kiitos. Sopivan epätarkka näin epätarkalle kokkailijalle.
Laitan testiin seuraavaks kun tyyppaan jotain missä tota leipää voi dipata safkan kanssa.
Hyvä idea.
Tein muuten äsken ihan snadin valkosipulimajoneesin sauvavatkaimella ja dippailin noi loput leivät siihen makupaloina.
 
Itse tehty naan-leipä on kyllä todella hyvä lisä ruokiin. Hyvä ja edullinen lisä, toki siinä on oma vaivansa.

Mä en osaa sanoa ohjeita (sen muista että se laittaa taikinaan turkkilaista jugurttia,se lienee se tavallisuudesta poikkeava juttu) kun meillä rouva aina vastaa tuosta mut sillä on hyvä näppituntuma niin se on joka kerta loistavaa. Ja uunituoreena voita/valkosipulivoita pintaan niin hyvä tulee. Seuraavana päivänä tuo ei enää oikein toimi mutta uunituoreena aivan mahtavaa.
 
Pyöräytin lohipastan. Ensimmäistä kertaa kokeilin tuorejuuston käyttöä ja kyllä se sopii ihan hyvin.

Suikaloin ja paistoin lohen kevyesti sipulin, valkopippurin kanssa. Erikseen paistoin sipulin, yhden valkosipulinkynnen(jonka otin pois myöhemmin), pieneksi hakattua persiljaa, pieniä kapriksia, mustapippuria ja yhden sitruunan mehun. Lisäsin pastan ja keitinvettä. Mätkäytin sekaan vajaan purkin philadelphia tuorejuustoa ja lisää pastan keitinvettä. Kun sain seoksen kermaiseksi lisäsin paistetut lohet ja lisää persiljaa joukkoon


lohipasta.jpg
 
Olen puhunut kotona pastakoneesta....ja nyt vaimo sitten oli ostanut synttärilahjaksi minulle semmoisen! Olen nyt googlannut ohjeita jne mutta kysyn silti täältäkin ammattilaisilta lisäapuja, hyviä neuvoja tai ohjeita.:) Vaikka YV:nä jos kuormittaa turhaan tätä sivustoa, paitsi jos muitakin kiinnostaa sama asia.... Kiitos etukäteen!
 
Olen puhunut kotona pastakoneesta....ja nyt vaimo sitten oli ostanut synttärilahjaksi minulle semmoisen! Olen nyt googlannut ohjeita jne mutta kysyn silti täältäkin ammattilaisilta lisäapuja, hyviä neuvoja tai ohjeita.:) Vaikka YV:nä jos kuormittaa turhaan tätä sivustoa, paitsi jos muitakin kiinnostaa sama asia.... Kiitos etukäteen!
 
Viikolla tuli käytyä lounaalla Oulun Kaakkuriin vastikään aukaistulla Lenny's Kitchen -grillillä, josta tilasin "Beef melt" -annoksen. Helkkarin hyvä vuokaleipäburgeri. Nyt sitten kaupassa tuli mieleen, että vois koittaa tehdä ite jotkut samantapaiset burgerit. Yhteen burgeriin 2x smash-tyyliin paistettua naudan jauhelihapihviä. Ihan perus nautajauhelihasta pyöritellyt 100g pallot ja litistää kuumalle pannulle, mausteena pelkkä suola. Näiden päälle Montgamery jäck -juustoa ja paistettua pekonisilppua. Leivät käryytetty Oivariini-valkkarimurska -sotkussa. Alimmaiselle leivälle paprikamajoneesi, päälle jalapenot, salaatti, sitten tuplapihvit juustoineen ja pekoneineen, sitte kaupan salaattibaarista napattua karamellisoitunutta punasipulia ja leivän kansi päälle. Oli hyvä. Sai vähän puristaa kasaan, kun aluksi oli niin korkea, ettei meinannut kuvaan mahtua :D

1744392242319.png
 
Viimeksi muokattu:
2.8 kiloa possun kasleria (K-Supermarket Löytis tarjouksessa 10-13.4 4,95€/kg ei tietoa onko muissa K-kauppaketjun kaupoissa).

Antaa "lojua" muutama tunti maustamisen jälkeen ennenkuin laittaa uuniin,125C uuni. 6 tuntia aikaa (ei ole vielä laitettu uuniin) päälle murskattuja pippureita, marinointi & grillaus kastiketta ja rapia puoli pulloa Deroni "Sauce for meat Fresh Garlic BBQ" grilli marinaadi dippiä.

2.8kg_possun_kassler.jpg


Kyytipojaksi varmaankin Jasmiiniriisiä + itämaista wokkivihannesseosta + hieman Kikkoman Teriyaki Glaze marinointi kastiketta valmistaen erikseen riisinkeittimellä (sitten lähempänä kun liha alkaa olla valmista. Hyvinkin mahdollista että lihan "marinointilientä" tulee lisättyä myös riisin sekaan tuonne keittimeen.

Hyvää ja kohtuullisen helppoa (toki vaatii viikonlopun koska vie aikaa valmistaa sekä hieman tilaa jääkaapista otaksuen ettei ole "iso mies" ja vedä kerralla naamaan).

EDIT: Lasivuoka oli keittiöjakkaran päällä ja kuva otettu ns. ylempää. Eli ruokaa ei ole laitettu lattialle. Se hylly on 2m korkea, 40cm leveä ja 28cm syvä. Sopii hyvin keitto jne. keittiöön kuuluville kirjoille ennen jääkaappia & pakastinta.
:)
 
Viimeksi muokattu:
2.8 kiloa possun kasleria (K-Supermarket Löytis tarjouksessa 10-13.4 4,95€/kg ei tietoa onko muissa K-kauppaketjun kaupoissa).

Antaa "lojua" muutama tunti maustamisen jälkeen ennenkuin laittaa uuniin,125C uuni. 6 tuntia aikaa (ei ole vielä laitettu uuniin) päälle murskattuja pippureita, marinointi & grillaus kastiketta ja rapia puoli pulloa Deroni "Sauce for meat Fresh Garlic BBQ" grilli marinaadi dippiä.

2.8kg_possun_kassler.jpg


Kyytipojaksi varmaankin Jasmiiniriisiä + itämaista wokkivihannesseosta + hieman Kikkoman Teriyaki Glaze marinointi kastiketta valmistaen erikseen riisinkeittimellä (sitten lähempänä kun liha alkaa olla valmista. Hyvinkin mahdollista että lihan "marinointilientä" tulee lisättyä myös riisin sekaan tuonne keittimeen.

Hyvää ja kohtuullisen helppoa (toki vaatii viikonlopun koska vie aikaa valmistaa sekä hieman tilaa jääkaapista otaksuen ettei ole "iso mies" ja vedä kerralla naamaan).
Hieman hämäävä kuva noin ensialkuun, aivan kuin tuo lasivuoka olisi pystyasennossa tuossa allaolevan parketin päällä, oikealla puolella matala kirjahylly tms. :smile:
 
Itämaist twistii (Korealaista nuudelia)

20250412_141852.jpg

Maku toi pienen itkun silmään ja puhdisti nenää todella tehokkaasti.
 
Viimeksi muokattu:

Statistiikka

Viestiketjuista
274 606
Viestejä
4 730 828
Jäsenet
77 211
Uusin jäsen
mikpe

Hinta.fi

Back
Ylös Bottom