Postaa kokkauskuvia

  • Keskustelun aloittaja Keskustelun aloittaja DonX
  • Aloitettu Aloitettu
Superpikainen lounas ennekuin pitää mennä isännän hauvaa vahtiis, juustopaprikapasta:

IMG_20240719_111941.jpg
 
Jääkaapin tyhjennystalkoot ja päästä keksitty vegaani rib (Lidl), grillijuusto, sipuli, suolakurkku BBQ kastike, salaatti paahtoleivän väliin tehty rib burger :D EI ole kauneimmasta päästä mutta maku oli hyvä ja sai jääkappia tyhjemmäksi.
2024-07-24 18.47.26.jpg
 
Jokunen viikonloppua sitten pidettiin synttäreitä mökillä, noin 30 hengelle. Tässä jotain ruokia viikonlopun menusta:

Pe: kanaa, possua ja kasviksia vartaissa. Melonisalaatti
IMG-20240714-WA0012.jpg

la:
Ramen ja chashulla (sous vide kypsytettyä). Gyozaa. Kaikki tehty alusta asti itse, paitsi gyozan ulkotaikina oli valmiita. (possun jauheliha jaksettiin jopa itse jauhaa)
IMG_20240713_201455.jpgIMG-20240714-WA0014.jpgIMG_20240713_202705.jpg
muutama valmistuskuvakin
IMG_20240709_225202.jpgIMG_20240709_224222.jpg

yöpala

naudan ulkofilettä sous vidella ja ohuiksi siivuiksi patongin väliin. Pikkelöityä punasipulia, pecorinoa, herneen palkoa ja valkosipulimajoneesia. Ehkä muita lisukkeita
IMG_20240714_174522.jpgIMG_20240714_043727.jpg
 
Ei sulla olisi reseptiä laittaa?

"Helppo omenapiirakka ( Philips XXL )
taikina:
• 2 kananmunaa
• 1½ dl sokeria
• 2 dl vehnäjauhoja
päälle:
• 2 - 4 omenaa koosta riippuen
• sokeria (fariini/demerara)
• kanelia
• noin 50 g voita
Tarvittaessa kuori omenat, poista siemenkota ja leikkaa siivuiksi.
Vatkaa munat sokerin kanssa. Lisää jauhot ja sekoita taikina tasaiseksi. Nosta/kaada taikina voideltuun vuokaan. Laita omenaviipaleet taikinan päälle ja ripottele päälle sokeria ja kanelia. Leikkaa kylmästä voista päälle paloja. Nosta vuoka ritilälle, työnnä pöhöttimeen ja paista 185°C:ssa n. 20 minuuttia, sitten 195°C:ssa n. 5 minuuttia."
 
"Helppo omenapiirakka ( Philips XXL )
taikina:
• 2 kananmunaa
• 1½ dl sokeria
• 2 dl vehnäjauhoja
päälle:
• 2 - 4 omenaa koosta riippuen
• sokeria (fariini/demerara)
• kanelia
• noin 50 g voita
Tarvittaessa kuori omenat, poista siemenkota ja leikkaa siivuiksi.
Vatkaa munat sokerin kanssa. Lisää jauhot ja sekoita taikina tasaiseksi. Nosta/kaada taikina voideltuun vuokaan. Laita omenaviipaleet taikinan päälle ja ripottele päälle sokeria ja kanelia. Leikkaa kylmästä voista päälle paloja. Nosta vuoka ritilälle, työnnä pöhöttimeen ja paista 185°C:ssa n. 20 minuuttia, sitten 195°C:ssa n. 5 minuuttia."
Eri resepti kuin minkä mukaan minä tein.
 
Olisko tää sitten:

Omena-murupiirakka.

• 1 200 grammaa punaiset omenat
• 140 grammaa yleisjauhoja
• 140 grammaa sokerit
• 120 grammaa durumvehnä-semolina
• 12 grammaa leivinjauheet
• 60 grammaa voit

Vaihe 1/4

Kuori omenat ja poista siemenet. Raasta omenat. Sekoita pienessä kulhossa jauhot, durumvehnä-semolina, sokeri ja leivinjauhe.

Vaihe 2/4

Levitä leivontavuoan pohjalle tasaisesti kolmannes kuivaseoksesta. Ripottele seoksen päälle kolmasosa omenaraasteesta. Ripottele sitten omenoiden päälle ohut kerros kuivaseosta. Toista tätä kolme kertaa tai kunnes omenaa ei enää ole jäljellä. Viimeistele piiras kuivaseoksella.

Vaihe 3/4

Raasta hieman kylmää voita murupiirakan päälle. Aseta leivontavuoka Airfryer-koriin. Käytä määritettyä lämpötilaa ja aikaa ja käynnistä laite.

Aika

35 min

Lämpötila 150 °C

Vaihe 4/4

Omena-murupiirakka on valmis, kun sen pinta muuttuu kullankeltaiseksi. Tarjoile piirakka lämpimänä.
 
Mietteitä? leivän toinen puoli pannulla ennen kypsennystä ja jotain lientä?
Tuo tehty yhden ohjeen mukaan mutta ei varmaan huono idea tuo paahtaminen. Lientä...hmm...en tiedä, mahdollisesti vaikka sitäkin. Majoneesin pitää ainakin olla paksumpi ensi kerralla. Ihan ok omasta mielestä mutta vaimo ainakin tykkäsi kybällä. Joudun kuulemma tekemään uudestaan....
 
Pakko ja aivan pakko kysyä, onko tuo neste lihasta vai lisättyä ja minkä kokoinen tuo oli?
Lisättynä sillä, että menikö savustuksessa kauan?
Neste on lisättyä(kokista mm) ja lihasta. Oli pieni, ehkä 1,5 kg. Oisko mennyt kolmisen tuntia n 100 asteessa. 68 asteessa folioon.
 
grillasin haukipihvejä, muusia ja jugurttikastiketta mukaan.
 

Liitteet

  • 20240804_072007.jpg
    20240804_072007.jpg
    247,5 KB · Luettu: 79
  • 20240804_075936.jpg
    20240804_075936.jpg
    148,5 KB · Luettu: 79
  • 20240804_102029.jpg
    20240804_102029.jpg
    241,7 KB · Luettu: 82
  • 20240804_103204.jpg
    20240804_103204.jpg
    378,2 KB · Luettu: 83
  • 20240804_111050.jpg
    20240804_111050.jpg
    188 KB · Luettu: 85
Jos ei ole ruotoja jauhettamisen jälkeen niin kuulostaa hyvältä. Haukeen kun vielä lisäisi vaikka 30% lohta ja vähän tuoretta tilliä niin on jo hemmetin hyvä kalaruoka.
 
Teki mieli mustikkajuustokakkua, joten leivoin sellaisen. Hitto miten raikasta ja hyvää. Korvasin sokerin Hermesetas-leivontasokerinkorvikkeella ja käytin maustamatonta Philadelphia -tuorejuustoa, johon lisäsin vanilja-uutetta. Liivatteen korvasin agar agarilla. Resepti.

20240807_100607.jpg
20240807_101501.jpg
20240807_101440.jpg
 
Rosvopaistia hirvestä, ja pikku kinkusta.
4-5 tuntia valkeaa kuopassa, sitten hiilokset kottikärryyn, paistit pohjalle, hiekkaa päälle ja noin viis tuntia siellä, pikku valkea hiekkojen päällä.
Hirvi marinaadissa yön yli ja sitte käärittiin pekonilla jottei kuivuis ja samaan nyyttiin kasviksia. Kinkku sellaisenaan.
7kerrosta märkää voipaperia, 7kerrosta, märkää sanomalehteä ja 7 kerrosta foliota.

Onnistui kyllä ihan täydellisesti! Kinkustakin tuli todella mehevä ja nyhtöpossun tapaista
 

Liitteet

  • 20240621_203213.jpg
    20240621_203213.jpg
    193,1 KB · Luettu: 207
Reilun 1½ kilon murkula possun ulkkkaria airfryerissa.

Pois ottaessa sisälämpötila oli 74°C astetta ja nyt liha saa levähtää vartin verran folion alla ennen tarjoilua.

DSC08497.JPG


DSC08503.JPG
 
Viimeksi muokattu:
Täytteiksi valikoitui tietenkin hyväksi havaitut Kotivaran pepperonisalami, paprika ja tulinen jalapeno, eikä kannata unohtaa mainita pizzaan puristettua tuoretta valkosipulia. Nam!

Ananasta piti laittaa, mutta se unohtui kaikessa tässä tohinassa. Olisi taittanut tulista jalapenon makua mitä tuli laitettua hitusen liikaa tähän pizzaan.

Juustopuolelta viimeisenä, muttei huonoimpana, päälle eksyi toistaiseksi tuntemattomaksi jäänyttä Coopin minimozzarellaa ja luottojuustona pitämääni Valio Polar® täyteläinen juustosta leikattuja siivuja.

Pizza paistui 275 asteisella pizzakivellä kiertoilmauunissa 5 minuuttia ja ulkonäköpisteitä ei hauheasti voi antaa, mutta maku oli sitäkin parempi.

DSC08572.JPG DSC08569.JPG DSC08567.JPG
 
Täytteiksi valikoitui tietenkin hyväksi havaitut Kotivaran pepperonisalami, paprika ja tulinen jalapeno, eikä kannata unohtaa mainita pizzaan puristettua tuoretta valkosipulia. Nam!

Ananasta piti laittaa, mutta se unohtui kaikessa tässä tohinassa. Olisi taittanut tulista jalapenon makua mitä tuli laitettua hitusen liikaa tähän pizzaan.

Juustopuolelta viimeisenä, muttei huonoimpana, päälle eksyi toistaiseksi tuntemattomaksi jäänyttä Coopin minimozzarellaa ja luottojuustona pitämääni Valio Polar® täyteläinen juustosta leikattuja siivuja.

Pizza paistui 275 asteisella pizzakivellä kiertoilmauunissa 5 minuuttia ja ulkonäköpisteitä ei hauheasti voi antaa, mutta maku oli sitäkin parempi.

DSC08572.JPG DSC08569.JPG DSC08567.JPG
Tuo rälläkkäpizzaleikkuri on kyllä niin 11/10....!:rofl::rofl::rofl::thumbsup:
 
Tuli tehtyä kebabia. Mättömestarin ohjeella jotakuinkin. Tein omatekoiset lohkoperunat kaveriksi ja rehut + kolmenlaista kastiketta päälle. Eipä taas nälkäisenä tullut ihan valmiista annoksesta kuvaa, mutta tuossa höyläämisen jälkeen ennen pannulla ruskistamista ja lohkot + liha lautasella.
kebab.jpg

kebab2.jpg
 
B3909372-B228-40FE-AC92-BB6B2EF37CB7.jpeg

Hiehon long ribs uuniin.


IMG_3810.jpeg

Viiden tunnin jälkeen. Eka kolme ja 1/2 tuntia foliolla peitettynä, sitten folio pois ja ribsien pyöräytys ylösalaisin ja puolitoista tuntia vielä päälle.


63D90677-5D6B-4AEE-A4E8-4B7122D05715.jpeg


Luut lähti irti kun otti kiinni ja vähän nyppäs


IMG_3717.jpeg

Paistoteräksellä paistettu pizza.
 

Statistiikka

Viestiketjuista
255 574
Viestejä
4 440 162
Jäsenet
73 574
Uusin jäsen
Tjho76

Hinta.fi

Back
Ylös Bottom