Postaa kokkauskuvia

  • Keskustelun aloittaja Keskustelun aloittaja DonX
  • Aloitettu Aloitettu
IMG-20240120-WA0006.jpeg


Hangover
 
IMG_0873.jpeg

Justihin otin uunista. Puoliviisi meni ja 22.55 ulos. Nyt vetäytymässä ja tunnin päästä terassille jäähtymään ja sitten jääkaappiin. Huomenna tämä sitten menee isolle porukalle.

leppäsavustettu (pinta) porsaan kassler, atrian. Raaka, 2,5kg pala. Eka tunti nakuna liemessä 200°c ja sitten 130° reilu kolme tuntia. Sitten revintä ja viimeinen reilu tunti vielä revittynä liemessä. Sisälämpötila oli 89° 4 tunnin jälkeen.
 
Paistoin kanaa ja sitten keitin riisin kanasta irronneissa nesteissä ja mausteissa. Kanaa tosiaan pidin suolavedessä vuorokauden. Ei ainakaan tullut liian suolaista todellakaan. Kanan paistoin ensin 71-asteeseen ja sitten uuni täysille ja koitin saada nahasta rapeaa, mutta eipä siitä tullut ja varmaan ehti mennä vähän kuivaksi ainakin rinta, mutta ei se niin paljon haittaa, kun sekoitin sitten riisin kanssa. Muuten siis pyrin Hainase chickeniin tapaiseen, paitsi etten keittänyt kanaa.

IMG_20240122_212557.jpg
IMG_20240122_213647.jpg
 
Pullaa pullaa, pikkupojat vaativat lähes joka toinen päivä pullaa, niin isi on oppinut leipomaan
Hyvännäköistä pitkoa.
Meillä ei juuri tuosta samasta syystä leivota eikä osteta mitään leivonnaisia. Tulee muksujen syötyä herkkuja ihan riittävästi muutenkin.
 
Hyvännäköistä pitkoa.
Meillä ei juuri tuosta samasta syystä leivota eikä osteta mitään leivonnaisia. Tulee muksujen syötyä herkkuja ihan riittävästi muutenkin.
Nyt mennyt muutama vklp ilman karssuja tai sipsiä, kun on pullaa ollut silloin tällöin.
 
Kerrankin sattui puhelin sopivasti kouraan kokkaillessa niin muistin napata pari kuvaa, että pääsee tännekin osallistumaan.

Kaalilaatikko vaimon reseptiä mukaillen, eli kaali käytetään pannulla voi + suola + pippuri kanssa kääntymässä ja pidetään rapeana. Kotona tuo tehtiin jotenkin kasaan keittämällä tms. aikoinaan etten ikinä siitä tykännyt (haju oli sitä luokkaa että poistuin usein kavereille tässä kohtaa), mutta tämä on ihan eri tavaraa ja muodostunut yhdeksi arkilemppariksi.

Verrattain simppeli ruoka, eikä ole niin tarkkaa mitä sinne tunkee kunhan löytyy kaali + jauheliha + riisi + kerma. Loput voi pitkälti säveltää sen mukaan mitä muuta löytyy kaapista. Nyt unohdin laittaa aurajuuston jämät tuohon päälle vaikka oli tarkoitus.
 

Liitteet

  • 1.jpg
    1.jpg
    487,7 KB · Luettu: 109
  • 2.jpg
    2.jpg
    439,3 KB · Luettu: 118
  • 3.jpg
    3.jpg
    344,3 KB · Luettu: 125
  • 4.jpg
    4.jpg
    319,1 KB · Luettu: 123
focaccr.jpg


Focaccia leipää, rapsakka päältä pehmeä sisältä. Mun leipomiset on rajoittuneet pizzapohjiin mut päätin leventää repertuaaria leipiin. 50% tipo 0 jauhoja loput durumia, 12h kylmäkohotus jääkaapissa ja 2h lämpimässä ennen paistoa. Oliiviöljyä, rosmariinia ja vähän pepperonia pinnalle, harvinaista syödä leipää joka maistuu ihan sellaisenaan ilman mitään lisukkeita.
 
IMG20240128185951.jpgIMG20240128190448.jpg
Piti takassa tehdä mutta surkean ajoituksen takia joutuivat airfryeriin...hyviä silti :D :D :D
 
Karjalanpaistin tapaista lihapataa possun kasslerista.

Ensin ½ tuntia 225 asteessa, sitten 3 tuntia 150 asteessa ja siihen vielä tunnin jälkilämmöt päälle.

Tuli aika suunmyötäistä popsittavaa pottumuusin kanssa :p

DSC07485.JPG
 
Oli prismassa luullista keittolihaa, niin muhittelinpa siitä ajan kanssa oikein vanhanajan lihakeiton. Muksuillekin maistui paljon paremmin kuin ne hätäiset lihaliemikuutio+pakastejuures -versiot.
lihakeitto.jpg

Laitetaan vielä toinenkin kuva. Sousvidessä tehtyä nyhtöpossua uuniperunan kaverina. Lisänä tuoresalsaa ja cheddar + ranskankerma + bbq-kastike.
uuniperuna.jpg
 
Aamupala jäi väliin, joten siirryin suoraan syömään lounasta.

Meetvurstia, kinkkua, valkosipulia, ananasta, sinihomejuustoa ja mozzarellaa.

Ei mikään kaunis ja tuli aika paljon täytteitä laitettua, mutta tämä olikin syötäväksi tarkoitettu, eikä näytteille asetettavaksi.

DSC07522.JPG
 
Tein tuossa joku aika sitten Viherahon klassisen herkkujen herkun niin laitetaas tännekin näytille. Siinä on ranuja, grillimakkaraa, kalapuikkoja, kananmunia, lihapyöryköitä, makarylliä, maksamakkaraa, pinaattiohukaisia, vähän riisiä ja mausteena pari lihaliemikuutiota, voita ja joku Poppamiehen kastike. Raaka-aineet ovat halvimpia mahdollisia tuotteita mitä löysin. Valmistusohje: laita kaikki ainekset, paitsi kananmunat, kylmään veteen ja käännä levy kuismalle. Kun vesi alkaa poreilemaan, käännä levy ykköselle tai kakkoselle ja hauduta tunti tai miksei kaksi. Kananmunat lisätään ihan lopuksi, että ne jäävät koostumukseltaan juokseviksi. Lopputulos oli juuri sitä mitä odotin: ei täysin oksettavaa, mutta ei hyvääkään ja suutuntuma oli vastenmielinen. Haju 3/5, maku 1/5.

20231202_175208.jpg
 
Tein tuossa joku aika sitten Viherahon klassisen herkkujen herkun niin laitetaas tännekin näytille. Siinä on ranuja, grillimakkaraa, kalapuikkoja, kananmunia, lihapyöryköitä, makarylliä, maksamakkaraa, pinaattiohukaisia, vähän riisiä ja mausteena pari lihaliemikuutiota, voita ja joku Poppamiehen kastike. Raaka-aineet ovat halvimpia mahdollisia tuotteita mitä löysin. Valmistusohje: laita kaikki ainekset, paitsi kananmunat, kylmään veteen ja käännä levy kuismalle. Kun vesi alkaa poreilemaan, käännä levy ykköselle tai kakkoselle ja hauduta tunti tai miksei kaksi. Kananmunat lisätään ihan lopuksi, että ne jäävät koostumukseltaan juokseviksi. Lopputulos oli juuri sitä mitä odotin: ei täysin oksettavaa, mutta ei hyvääkään ja suutuntuma oli vastenmielinen. Haju 3/5, maku 1/5.
Vähän sitä luokkaa, että kaikki syödään mitä kaapista löytyy. Hävikki nolla, mutta oliko pakko kaikkea yhteen pataan laittaa?

Moni noista aineksista olisi mennyt paremmin yksinään napostellen.

Silti hieno osoitus ihmisten monimuotoisuudesta, että joillekin tulee edes mieleen vetää tämmöinen satsi yhteen soosiin.
 
Hirven briskettiä kokeilussa....katotaan mitä tästä tulee...to be continued...

IMG20240203101625.jpgIMG20240203111057.jpg

Vihdoinkin valmista ja syöty...tein kuten naudan brisketti mutta...tulipahan kokeiltua. Nauta paljon parempi. Maku ja ulkonäkö hyvä mutta sitkeempi. Ei pahasti mutta kuitenkin. Jää kokeiluksi.
IMG20240203182623.jpgIMG20240203183219.jpgIMG20240203183352.jpgIMG20240203183851.jpg
 
Viimeksi muokattu:
Mä tykkään thai ja vastaavista ruuista paljon, siitä huolimatta tein merimiespihvejä koska joskus tulee nälkä joka ei lähde riisillä ja nuudeleilla tai kanalla ja tofulla.
20240120_161927.jpg
 
Tein ensimmäistä kertaa elämässäni focaccia-leipää ja täytyy kyllä sanoa, että eipä ole parempaa leipää tullut suuhun laitettua. Rapea kuori ja niin ilmavan pehmeää sisältä :drool:
Varmasti herkullista, mutta ilmeisesti tuo airfryer kypsennys tekee sen, että ulkonäkö ei kauheasti foccacciaa muistuta. Uupuu isot ilmataskut sisältä ja öljyisen kiiltelevä ja ruskistinut pinta. Tai sitten on joku light-respti, jossa ei oliiviöljyllä läträillä.
Mutta joo, kyllä itse tehty ja tuore leipä on aina parempaa kuin kaupasta ostettua. Peukku tälle ehdottomasti.
 
VAALIPIZZAA

Jääkaapissa yön yli sulaneet 250g ja 170g Pirkka Parhaat & Pizzanpaistajat pizzapalloista.

Kinkkua, tonnikalaa ja mozzarellaa.

Kinkkua, ananasta, mozzarellaa, valkosipulia ja sinihomejuustoa.

kuvakollaasi.jpg
tää jätkä on kyllä nii mahoton tekee noita pitsoja perusta firma voin sanoo että asikkaita ois kotipitsoille. mä tilaisin heti muutamat.
 
Tuli viimein kokeitua tehä briossia. Tosin vähän laiskemman puoleisella reseptillä. Kuivahiivasta taikinajuuren sijaan ja yleiskoneella vaan vaivaus. Sisustasta ei tullut otettua kuvaa.
briossi.jpg
 
Ropa viejo. Ehkä paras pataruoka mitä olen syönyt. Maustaminen onnistui täydellisesti. Riisin kanssa syötiin. Ei tullut annoksesta kuvaa otettua.
ropa-viejo.jpg


Tällä reseptillä pienin muutoksin tein:
 
Airfryerissa valmistettuja kananpojan fileepihvejä maustettuna kermalla, koskenlaskijalla, valkosipulilla, cayannepippurilla ja currylla.

Kyytipojaksi riisiä, joka oli keitetty veteen lisätyssä kanaliemikuutiossa.

DSC07594.JPG
 
Viimeksi muokattu:
Vaimo halusi lehtipihvin. Vaimo sai lehtipihvin bearnaisella ja airfryer pottuja. Pihvi onnistui täydelliseksi mediumiksi mikä on harvinaista ravintoloissa....kebupaikat ainakin vetävät ylikypsäksi kengänpohjaksi...

IMG20240216162200.jpgIMG20240216162638.jpg

Huomenna uusiksi.... :thumbsup:
 
Vaimo halusi lehtipihvin. Vaimo sai lehtipihvin bearnaisella ja airfryer pottuja. Pihvi onnistui täydelliseksi mediumiksi mikä on harvinaista ravintoloissa....kebupaikat ainakin vetävät ylikypsäksi kengänpohjaksi...

IMG20240216162200.jpgIMG20240216162638.jpg

Huomenna uusiksi.... :thumbsup:
Makuja on monia mutta itselle tuo on liian raaka. Iljettää tuo alikypsän lihan koostumus suussa kun se on semmoista pehmeää löllyä ja maistuu liikaa verelle/metallile. Kyllä se kypsä pitää olla tai korkeintaan aavistuksen pinkki.
Ihan näin kuriositeettina että on meitä kypsän lihan ystäviäkin :p
 
  • Tykkää
Reactions: Six
Pihvi onnistui täydelliseksi mediumiksi mikä on harvinaista ravintoloissa....kebupaikat ainakin
Näyttää herkulliselta annokselta, mutta en tiedä hämääkö kuva noin pahasti, kun ei tuo minusta mediumilta näytä. Medium rare korkeintaan jos ei rare. :hmm:

Perunatkin näyttää hyville.
 
  • Tykkää
Reactions: Six
Näyttää herkulliselta annokselta, mutta en tiedä hämääkö kuva noin pahasti, kun ei tuo minusta mediumilta näytä. Medium rare korkeintaan jos ei rare. :hmm:

Perunatkin näyttää hyville.
Hämää kyllä hieman. Ei ihan noin punainen mutta rare se ei ollut kuitenkaan. Katsotaan miten käy tänään kun tehdään uudestaan....:D Ja joo makuja on moneen ja kunnioitan kaikkien mielipidettä. Tämä oli meidän makuun. Jopa vaimokin kehui joka tykkää kypsemmästä pihvistä.
 
Viikonlopun kunniaksi puolen päivän projekti, eli lasagne alusta asti itse tehtynä. Lihana nautaa ja pekonia. Oli kyllä kaiken työn arvoista. Muksujen, itseni kuin vaimonkin mielestä mielettömän hyvää.
Lasagne1.jpg

Lasagne2.jpg
 
Viikonlopun kunniaksi puolen päivän projekti, eli lasagne alusta asti itse tehtynä. Lihana nautaa ja pekonia. Oli kyllä kaiken työn arvoista. Muksujen, itseni kuin vaimonkin mielestä mielettömän hyvää.
Lasagne1.jpg

Lasagne2.jpg
Onko heittää reseptiä tai paljonko tossa on käytetty mitäkin (paljonko jauhelihaa jne). Mulla on kauheita ongelmia saada oikeen kokoista lasagnea tehtyä. Aina joku loppuu kesken tai sitten tulee semmonen ykskerroksinen räpellys :facepalm: Jotenki vaikee hahmottaa määriä astian koon mukaan vaikka kuinka yrittää tehdä ohjeen mukaan.
 
Onko heittää reseptiä
Alla resepti, minkä mukaan suunnilleen tein. En muista mistä tuon olen joskus ottanut talteen. Lisäsin tuonne pekonin eli laitoin possun jauhelihan tilalle.
Valkokastiketta oli ihan liian vähän. Kannattaa tuplata annos. Jättää mieluummin loput laittamatta kuin jää puutumaan jostain kerroksesta.
Mausteita pistin oman suun mukaisesti eli en mittaillut. Ja lasagnelevyt tein jollain netistä napatulla reseptillä.
Ingredients
Meat Sauce:

  • 1 tbs olive oil
  • 1 small onion, finely chopped
  • 1 small carrot, finely diced
  • 3 cloves garlic cloves, finely chopped
  • 700 g ground beef mince
  • 300 g ground pork mince (/ 150g pekonia)
  • 500 g Passata
  • 400 g crushed tomatoes
  • 2 tbs tomato pure
  • 1 beef bouillon cube, crushed / beef bouillon
  • 1 teaspoon each dried oregano and basil
  • pinch sugar,
  • Salt and pepper, season to your tastes
White Sauce (Béchamel):
  • 2 tbs butter
  • 2 tbs flour, all purpose or plain
  • 4,5 dl milk
  • 0.5 cup fresh shredded parmesan
Lasagna:
  • 300 g fresh lasagna sheets
  • 300 g fresh mozzarella cheese, shredded
  • 1 tbs finely chopped fresh parsley

Instructions
Meat Sauce:
  • Heat oil in a large pot over medium heat, then add in the onion and carrots and cook for 8-10 minutes, or until softened. Add in the garlic and sauté for about 1 minute, until fragrant.
  • Add beef and pork and cook while breaking it up with the end of your spoon, until browned.
  • Pour in the Passata, crushed tomatoes, tomato pure, crushed bouillon and dried herbs. Mix well to combine and bring to a gentle simmer. Season with desired amount of salt and pepper and sugar. Cover and cook for about 30-60 minutes, occasionally mixing, until the sauce has thickened slightly and meat is tender
  • Adjust salt, pepper and dried herbs to your taste.
Parmesan White Sauce:
  • In a large pot, melt butter over medium heat. Remove from hot plate; add the flour and whisk for about 30 seconds, or until well blended.
  • Place pot back onto stove, reduce heat down to low and slowly whisk in 1 cup of the milk until well combined. Once well blended, add the remaining milk in small increments, mixing well after each addition, until all the milk is used and sauce is free from lumps. If the sauce is too thick, add a little more milk until it turns into a nice and creamy consistency.
  • Increase heat to medium and continue cooking sauce while stirring occasionally until it thickens (about 6-7 minutes)
  • Add in the parmesan cheese and remove from heat. Season with salt and pepper and mix until the cheese is melted through.
To Assemble:
  • Preheat oven to 180°C.
  • Spoon meat sauce on the base of a baking dish, then cover with lasagna sheets. (Trim sheets to fit over the meat if needed.)
  • Layer with meat sauce (enough to cover pasta), white sauce and mozzarella cheese. Repeat layers (leaving the remaining cheese for the top).
  • Pour the remaining meat sauce and white sauce over the last layer of lasagna sheets and top with the remaining mozzarella cheese. Bake for 25 minutes or until golden and bubbling.
  • Garnish with parsley and let stand for about 10 minutes before slicing and serving.
 
Viimeksi muokattu:
  • Tykkää
Reactions: Six

Uusimmat viestit

Statistiikka

Viestiketjuista
258 311
Viestejä
4 490 714
Jäsenet
74 194
Uusin jäsen
Juhisti

Hinta.fi

Back
Ylös Bottom