Postaa kokkauskuvia

  • Keskustelun aloittaja Keskustelun aloittaja DonX
  • Aloitettu Aloitettu
Eilen loimulohta:
IMG20231202160447.jpgIMG20231202183317.jpg

Tänään airfryerissa 4 "sveitsin leikkeitä" erittäin onnistuneesti!
IMG20231203162740.jpg
 
Kolmen yön yli kohotuksella 320g pizzapallo Pirkka Parhaat keskivahvasta 00-vehnäjauhosta.

Täytteet:
• Kinkkua
• Ananasta
• Valion aurajuustoa
• Hot Devils jalapenoa
• Valkosipulia
• Mozzarellaa

Oma sekoitus Mutti tomaattikastikkeesta, Valio Polar® Täyteläinen juustoraastetta ja Oregoa.

Taikina meni pitkällä kohotuksella niin löysäksi, että paistoin suosiolla pizza-alustalla, ettei se pääse repeämään pizzakivelle siirtäessä.

DSC07038.JPG DSC07036.JPG
 
1701894649613.jpeg
Suovaskäristystä, pottuvoilla ja omena-puolukkahillolla.

Pakasteessa oli vuoden odottanut suovaskäristys köntti (kylmäsavustettua poroa), niin päätinpä itsenäisyyspäivän kunniaksi sen tehdä.

Käristelin teräspannulla käristystä, sipulia viskasin sekaan. Vähän väliä kaadoin vettä pannulle, kun oli keertyny pohjalle hieman fondia. Maustoin suolalla ja valkopippurilla, lisäsin vettä, kansi päälle ja hautumaan.

Pottuvoihin keitin yhden ison puikulan. Ruskistin hieman voita toisessa kattilassa. Kun pottu oli kypsä, kuorin sen (tykkään kuoret päällä keittää ja kuoria sen jälkeen, jotenki parempi minusta). Kaadoin ruskistuneen voin ja muusasin. Lisäsin hieman suolaa, sipulijauhetta ja raastoin hiukka muskottipähkinää (Ruotsista löyty kokonaista...) ja sekoitin. Lisukkeeksi laitoin vielä tekemääni omena-puolukkahilloa.

Olihan tämä hyvää pitkästä aikaa. Suovas on kyllä astetta normaalia käristystä suolaisempaa, pitäs vähän kokeilla on tarviiko oikeastaan lisätä suolaa. Vai tuleeko se savusta se suolaisempi maku?
 
Olihan tämä hyvää pitkästä aikaa. Suovas on kyllä astetta normaalia käristystä suolaisempaa, pitäs vähän kokeilla on tarviiko oikeastaan lisätä suolaa. Vai tuleeko se savusta se suolaisempi maku?

Kyllähän kylmäsavustetun lihan suolapitoisuus on helposti siellä 5 % paikkeilla, joten tuleehan tuollaisen annoksen suolamääräksi aikamoinen ilman lisättyä suolaakin.
 
Enemmän kyllä viehättää se että on laitettu kasviksia kylkeen opin mukaan. Itellä jää aina laittamatta laiskuutta kun ei jaksa pilkkoa :facepalm:
Heh, emmäkää noin nätisti jaksais laittaa. Kaikki sekasin vaa ja läjä sit lautaselle (ts. tekee 2-4 päivän satsin kerralla) :) Mut kyl ne kuuluu ateriaan. e: ja ku tekee hyvää salaattia, nii sitä mättää naamariin sellaisenaanki. Reseptejä kyl riittää ja helpompaa ku kaikki muu ruuanlaitto.
 
Viimeksi muokattu:
Oltiin tuossa jokunen viikonloppu parin kaverin kanssa mökkeilemässä. Ei ollut sähköliettä lainkaan, joten täytyi keskittyä tarkemmin kokkailuun. Sous vide oli kyllä mukana, joten helpotti toimintaa vähän.

Perjantain herkut:

ruokaa (1).jpeg
Karitsan tartar Ullan pakarin junttakakolla.

ruokaa (2).jpeg
Lohi-Hauki keitto, kermalla, smetanalla, rakuunalla, inkiväärillä ja vahvalla chilillä. Jonkinlainen mukaelma tai ainakin idea Hard Kokilta.

ruokaa (3).jpeg
Megrelian khachsapuri, ohje kurssilta Georgiasta, juustoina eestikaupasta jotain mikä oli lähimpänä sulgunia ja fetaa.

ruokaa (4).jpeg
kerrosjälkiruoka, vaniljakerma, luumu, granaattiomena, kvittenilikööri, vaniljatuorejuusto, digestive keksi

Lauantai:
Aamupala:

ruokaa (5).jpeg
Naudan sous vide paahtopaistileipä, gruyere juustolla, pikkelöidyllä punasipulilla, dijonmajoneesilla ja rucolan versolla.

Päivällinen:
ruokaa (6).jpeg
Grillattu broccolini, burrata ja pistaasi.

ruokaa (7).jpeg
Hevosenfile pihvit (sous vide + grilli), olutkastike (sous vide naudasta jääneestä liemestä), Hunajapikkelöity selleri, vaahterasiirappipikkelöity retikka, grillattut retikka (tää ei oikein toiminut, en suosittele), persimon, porkkana ja raitajuuri.

ruokaa (8).jpeg
Vaniljajäätelö, sahrami-valkoviini-sokeriliemessä kypsennetty omenapäärynä.

Sunnuntai:

ruokaa (9).jpeg
Mukaelma edellisen päivän leivästä, juusto vaihtui appenzelleriin ja leipä kakosta karpolo chiabattaan.
 
ATRIAN MAUSTEINEN JOULUKANA noin 1,7kg

Oli sen verran kookas lintu, joten en alkanut askartelemaan ja laittamaan vartaaseen pyörimään, vaikka jäsenet oli kiinnitetty.

Laitoin vuokaan ja paistoin 180°C asteessa ensin selän puolelta 30 minuuttia ja sitten mahan puolelta 40 minuuttia.

Varmistin linnun kauniin sekä rapean rusketuksen suihkauttelemalla pari kertaa ruokaöljyä pintaan kypsennyksen aikana.

DSC07248.JPG
 
Minkälaisella reseptillä väännät?
450g vettä
375g perusjauhoa
275g 00-jauhoa

Sekoita keskenään, anna olla 1-2h
(Autolyysi)

Lisää seuraavaksi

200g juurta
,sekoita tasaiseksi ja anna olla 30 min

Lisää
25g vettä,
20g suolaa
25g oliiviöljyä

Sitten vaan vaivaa valmiiksi ja laittaa laakeeseen astiaan, jossa sitten kääntelee puolen tunnin tai tunnin välein joku 4-6h. Viimeisen taittelun jälkeen antaa olla 1-2h ennen kuin kippaa taikinan alustalle
(Bulk fermentaatio)

Muotoilun jälkeen leipäset (tästä tulee 2kpl) asettaa johonkin kankaalla peitettyyn astiaan, kääräsee muovipussiin ja jääkaappiin yön yli.

Paista kuumassa padassa 230 astetta 25min kannen kanssa ja ilman kantta kunnes väri sopiva, noin 15-25min.

IMG-20231228-WA0000.jpeg


Oikeestaan parraimmat ohjeet tohon kaikkeen taitteluun ja muotoiluun saa YouTubesta, tossa toi täti tekee hyvännäköstä settiä.

 
Ruokaa on mukava tehdä, mutta aina inhonnut leipomista. Tuossakin käännellään, vaivataan ja sekoitellaan useampi kerta, aikaa menee koko päivä. Sitten vielä juuri. Ei vaan jaksa, mutta arvostan niitä, jotka jaksaa. On kyllä hyvännäköistä! :tup:
 
Ruokaa on mukava tehdä, mutta aina inhonnut leipomista. Tuossakin käännellään, vaivataan ja sekoitellaan useampi kerta, aikaa menee koko päivä. Sitten vielä juuri. Ei vaan jaksa, mutta arvostan niitä, jotka jaksaa. On kyllä hyvännäköistä! :tup:
Toi on silleen kiva, että sitä voi tehdä kaiken muun lomassa, ei tarvitse silmä kovana vahtia mitään ja tiskiä ei tule paljoakaan. Paperilla se tuntuu paljolta, mutta ei se sitä oikeastaan ole :tup:
 
Piti tehdä halvalla sapuskaa niin kokeilin tommosta mössöä....800g makaronia, 700g jauheliha, kastikkeen tein purkista mutti pizzakastikkeesta ja kolmesta pussista spagettikastikejauhoa ja lisäsin joitain mausteita tohon sekaan ja pari isoa sipulia, vaikka pari lautasellista päivässä söin tota niin liian ison kattilan tein niin jouduin koiralle syöttämään loput kun vanheni jo jääkaapissa 4-5 päivää....tais maksaa noin 10e toi iso kattilallinen

Ton jälkeen tein vastaavan mutta vähän pienemmän annoksen ja lisäsin edellisestä poiketen myös palotellun paprikan joukkoon ja se on selkeesti jo maukkaampi kokonaisuus, seuraavaks pitää kokeilla laittaa pari valkosipulin kynttä vielä tohon vaikka en hirvee valosipuli fani olekaan niin antanee aavistuksen vivahdetta.

Suosittelen jos haluaa halvalla paljon syömistä ja tykkää pastoista ym, jauheliha tossa melkein sen puolet maksoi koko annoksesta ja jos ei sitä kaipaa joukkoon niin paljon halvemmalla selviää, vois hyvä tulla vaikka jos ostas pari nakkipakettia ja pilkkos ne sekaan
 

Liitteet

  • mössö.jpg
    mössö.jpg
    163,1 KB · Luettu: 213
Viimeksi muokattu:
Ja kun korvaa spagettikastikepussin mausteilla, saa sitä makua eritavalla. En siis vähättele mitenkään tuota, mutta käytännössä siinä pussissa on vain mausteita ja tärkkelystä. Jos huomaa että tykkää vaikka oreganosta, lisää sitä tuohon enemmän tai kokeilee vaikka tuoretta basilikaa.
Ainesosaluettelo
Auringonvalossa kypsyneet tomaatit (53%), maissitärkkelys, sipuli (13%), jodioitu suola, paprika, yrtit ja mausteet (oregano, persilja, basilika, valkopippuri, laakerinlehti, rosmariini), sokeri, auringonkukkaöljy, valkosipuli. saattaa sisältää selleriä, kananmunaa, gluteenia, maitoa, sinappia ja soijaa.
 
Kanakuvista inspiroiden eli täytettyjä kanarintafileitä parmalla,parmesan ja cheddar juustolla, chilikastikkeella ja pinaatilla. Fileet taisivat olla chimichurri-maustettuja valmiiksi. 180 ja n 25 min että sisä oli 76 astetta.

IMG20240110173841.jpgIMG20240110174817.jpgIMG20240110180806.jpgIMG20240110180834.jpg
 
IMG_20240117_180436.jpg

Lämmin kanasalaatti

-pestomarinoidut paprika, sipuli ja kurkku
-kierrepasta
-miniluumutomaatti
-paahdettu provencalebroileri

Pasta ja kasvikset sekaisin kulhossa, lisää teelusikallinen soijaa
Kaada vihannekset lautaselle ja paloittele päälle tomaatit
Juuri ennen syömistä päällimmäiseksi broileripalaset pannulta
Viimeistele halutessa balsamicolla
 
Piti tehdä halvalla sapuskaa niin kokeilin tommosta mössöä....800g makaronia, 700g jauheliha, kastikkeen tein purkista mutti pizzakastikkeesta ja kolmesta pussista spagettikastikejauhoa ja lisäsin joitain mausteita tohon sekaan ja pari isoa sipulia, vaikka pari lautasellista päivässä söin tota niin liian ison kattilan tein niin jouduin koiralle syöttämään loput kun vanheni jo jääkaapissa 4-5 päivää....tais maksaa noin 10e toi iso kattilallinen

Ton jälkeen tein vastaavan mutta vähän pienemmän annoksen ja lisäsin edellisestä poiketen myös palotellun paprikan joukkoon ja se on selkeesti jo maukkaampi kokonaisuus, seuraavaks pitää kokeilla laittaa pari valkosipulin kynttä vielä tohon vaikka en hirvee valosipuli fani olekaan niin antanee aavistuksen vivahdetta.

Suosittelen jos haluaa halvalla paljon syömistä ja tykkää pastoista ym, jauheliha tossa melkein sen puolet maksoi koko annoksesta ja jos ei sitä kaipaa joukkoon niin paljon halvemmalla selviää, vois hyvä tulla vaikka jos ostas pari nakkipakettia ja pilkkos ne sekaan

Pari tomaattimurska purnukkaa kattilaan ja lisää öljyä. Paistaa pussillisen esimerkiksi wokkia ja kaataa sekaan ja lisää paistettua kanaa/jauhelihaa ja antaa hiljakseen porista pitkään. Maustaa oman maun mukaan ja tietysti paljon chilejä. Halvalla pääsee ja terveellistä. Kaveri joskus sanoi ghettomätöksi.
 
IMG_0859.jpeg

Paistoteräksen päällä paistettu 275°C. Täytteenä chorizo-makkaraa, jalapenoja, ananasta(!) ja ihan pikkujämä palvikinkkua ja tais mennä lusikallinen tonnikalaa. Pallomozzarellaa sit päällä ja Pirkan paras ”spicy pepper” soosi sekä valion venyvä ja paukkuva mozzarella-raaste
 

Statistiikka

Viestiketjuista
258 305
Viestejä
4 490 328
Jäsenet
74 193
Uusin jäsen
MetsänSankari

Hinta.fi

Back
Ylös Bottom