Postaa kokkauskuvia

  • Keskustelun aloittaja Keskustelun aloittaja DonX
  • Aloitettu Aloitettu
Hyvälle näyttää. Mitä laitoit pastan sisään ja tarjoilitko jonkun kastikkeen kera? Pitää noita joku kerta kokeilla.
Tuohon tuli jauhelihaa (sikanauta), tuorejuustoa (paprikachili) ja juustoraastetta (Valio TexMex). ja tietty mausteita, tais nyt mennä Poppamiehen Burger-Rub. Pekonin päälle ennen savustamista sitten vielä vähän maustetta ja loppuglaseeraus (Poppamiehen SmokyHickoryBBQ:lla). Tärkein juttu on valmiita tuotoksia pitää jääkaapaissa väh 4 tuntia ennen kypsentämistä, niin pasta pehmenee. Osa syöjistä ei edes koko pastaa huomannut. Tarjosin evään jonkun kaupan valmismajoneesisalaatin kanssa.
 
IMG-20230908-WA0008.jpgIMG20230908182537.jpgIMG20230908175910.jpg

Grillattua lohta, pottuja ja bearnaisekastike. Jälkkäri kokeilu(poimittu IG:stä...) eli kärvennetty ananas ja vaahterasiiraappia. Ihan ok.
 
Screenshot_2023-09-18-16-32-15-74_965bbf4d18d205f782c6b8409c5773a4.jpgIMG20230918154812.jpgIMG20230918155606.jpg

Savustettu flank steak....liha kypsyi liian nopeasti niii meni asettelu hieman improvisaation puolelle. Muuten onnistui kaikki täydellisesti!

Edit:
Jos vielä joku valkosipulin ystävä on kiinnostunut tuosta dipistä niin tässä resepti:
IMG20230917131951.jpg
Ainekset kippoon. Valkosipulin määrä maun mukaan murskataan joukkoon. Vispataan tasaiseksi. Noin miinuutti kaksi riittää. Ja nam...!
Sopii dipiksi, leivän päälle, lihan päälle jne.
 
Viimeksi muokattu:
1695053201189.jpeg
Uuniomenasose

En muista olenko tänne postannut aikaisemmin, mutta noh...

Pari vuotta sitten vanhempien luona kattelin telkkaria ja Strömsö oli Yle Femilla sopivasti. Siinä tehtiin syksyn sadon herkkuja ja yksi kiinnitti huomioni: Uuniomenasose.

En ole koskaan ollut mikään omenasoseen/hillon ystävä. Aina liian makeaa. Itse tehtynä pitää kuin haukka vahtia, ettei pala. Strömsön väki kehui ja mieki päätin kokeilla. En ole sen jälkeen tehnyt muulla tavalla omenasosetta.

Tällä kertaa tyypilliseen tapaan noin kilon verran kotimaisia omenoita pilkoin lohkoiksi ja vuokaan. Sekoitin mittakupissa desin ruokosokeria, teelusikallisen vaniljasokeria, ripaus kanelia ja inkiväärijauhetta. Jos olisin muskottipähkinäjauhepussin löytänyt, olisin sitäki laittanut. Kaadoin sitten omppujen päälle ja sekoittelin. Sitten viskasin 150 asteiseen uuniin pariksi tunniksi, puolitoista olisi riittänyt. Sitten kun aika kului, otin uunista pois ja muusasin sileäksi sauvasekoittemilla.

Lämpimänä maistoin ja ah... Jotenkin raikasta ja tosi hapokasta. Makeus ei niin hurja, ehkä hitusen voisi sokeria vähentää. Ronskimmin ehkä inkiväärijauhetta? Pitääpä huomenna aamupuuron kanssa kokeilla.
 
Yön yli jääkaapissa levännyt Pirkka Parhaat Pizzataikina 00-jauhoista 250g pizzapallo.

Täytteet:
• Mutti Pizza Sauce Aromaticaa tomaattikastikkeena
• Valio Polar® Täyteläinen juustoa raastettuna
• Mozzarellaa
• Huhtahyvät Meetvurstin kantapaloista leikattuja suikaleita
• Atrian palvirouhetta
• Pirkka Parhaat pizzajuustomuruja
• Oreganoa

Pizzakivi oli kotiuunissa 280°C asteinen ja valmista tuli 5 minuutissa.

DSC06588.JPG DSC06587.JPG
 
Eli paistetaan reilusti naudan paistijauhelihaa, se kattilaan, lykätään riittävä määrä valmissoppaa purkista,
mutta ei riittävää märää vettä. Eli tehdään jotain muhenoksen ja keiton välistä.

Mä teen aina niin, että ostan sen perus 400g (vai onko se 425g) jalostajan hernarin ja sekaan 400g paitettua jauhelihaa johon heitetty mausteeksi grillimaustetta ja jauhettua cayennepippuria oman maun mukaan. Vettä hiukan vajaa 1.5 hernari purkillista.
Ennen tuon tekemistä hernari oli mulle sellainen ruoka, että kyllä sitä söi, mutta ei se mitään erityisen hyvää ollut. Nykyään kylmillä pakkasilla tuo on oikeastaan se ainoa ruoka jota haluaa syödä.
 
1695567505622.jpeg
Paistettua siikaa, panko-parmesaani pottuja ja herneitä

Pappa betalar oli kerran ja osti minulle pari siikafilettä kerran. Leikkasiin osiin ja laitoin pakastimeen odottamaan käyttöä. Tänään oli mucho grandeimman palasen vuoro.

Suolasin aamulla savusuolalla ja jääkaappiin. Kun oli päivällisen aika, otin jääkaapista ison puikulaperunan ja veitsellä sitten tuollaisiksi paksuiksi ranuiksi. Sekotin mausteita, raastettua parmesaania ja pankoa kaskenään. Öljysin perunat ja viskasin mausteet sekaan ja 200 asteiseen uuniin 25 minuutiksi. Siikafileen paistoin hiiliteräspannulla aikamoisessa määrässä kirkastettua voita. Päätin tällä kertaa vähän runsaammassa rasvassa ja voi kiesus kun alkoi haluttamaan roiskesuojaa. Herneet keitin pakasteesta noin 10 kymmenen minuuttia ja pieni nokare voita sitten lopuksi. Kun siika oli valmista, rouhaisin punapippuria päälle.

Lopputulos oli hyvä. Ekaa kertaa sain näin hyvän värin kalaan. Herneet oli maukkaita. Perunatkin oli namia, en sitten tiedä toiko panko ja parmesaani mitää ekstraa, muuta kuin lisää tiskiä.
 
Millä spekseillä uunitit setin? Olisi possun niskaa kilon köntsä pakkasessa ja en jaksaisi tehdä pulled porkia toista kertaa putkeen niin voisi tehdä tuollaisen pataruoan tapaisen ensi viikonlopuksi :)
 
Millä spekseillä uunitit setin? Olisi possun niskaa kilon köntsä pakkasessa ja en jaksaisi tehdä pulled porkia toista kertaa putkeen niin voisi tehdä tuollaisen pataruoan tapaisen ensi viikonlopuksi :)
Duunasin reseptin ruokaa valmistaessa itselleni talteen ja tätä ohjetta voisi varmaan soveltaa myös normiuunissa jos taloudesta ei löydy airfryeria.
POSSUA JA PERUNOITA KERMAKASTIKKEESSA

Ainekset:
• Porsaan kassleria
• Perunoita
• 1 pieneksi pilkottu sipuli
• Ruokaöljyä
• 2 dl kermaa
• Reilu desi kylmää vettä
• 1 rkl vehnäjauhoja

Mausteet:
• Viiden pippurin maustetta
• Valkopippuria
• Suolaa

Valmistaminen:
1. Leikkaa kasslerista sopivan kokoisia paloja.
2. Pese, kuori ja pilko perunat pienehköiksi kuutioksi.
3. Laita lihat, perunat, sipulit sekä mausteet vuokaan ja lorauta päälle ruokaöljyä ja sekoita kaikki keskenään.
4. Kypsennä 180°C asteessa 25 minuuttia ja muista sekoittaa monta kertaa kypsennyksen aikana, että kaikki ainekset kypsyvät tasaisesti ja lisää kypsennysaikaa tarvittaessa.
5. Kun lihat ja perunat ovat kypsyneet, sekoita kylmässä vedessä vehnäjauhot ja kaada ne kerman kanssa vuokaan, niin että pinta melkein peittyy.
6. Jatka kypsentämistä 180°C asteessa ja sekoitele välillä.
7. Ruoka on valmista, kun kerma sekä jauhot ovat suurustuneet kastikkeeksi.

Näillä aineksien määrillä kermakastike suurustui valmiiksi 18 minuutissa ja nopeammin jos käyttää enemmän vehnäjauhoja.

Mainitsin monta kertaa sanan "sekoita", mutta se on tärkeää ruoan kypsymisen sekä ja kermakastikkeen muodostumisen kannalta

Jos haluaa verisuonet tukkoon, ruokaan voi lisätä vielä pekonia.
 
1696759483494.png
Omenapiirakka

Omenasesonki meinellään ja pitäähän sitä klassikkoa tehdä. Päätin käyttää Yhteishyvän reseptiä, kun kaurahiutaleet kuullosti mielenkiintoiselta lisältä.

Sokerina käytön ruokosokeria ja fariinisokeria. Tosi ruskea taikina tuli. Ruskistin voinkin vielä. Latelin sitten omenasiivut taikinan päälle. Kanelia tottakai päälle, samoin kuin sokeria. Siinä käytin erikioishienoa sokeria. Reseptistä poiketen paistoin 200 asteessa 25-30 minuuttia. Lopputulos oli tosi aromikas. Kaurahiutaleet lisäsivät "ruokaisuutta", josta pidän. Sokeria ehkä vois hiukka vähentää taikinasta. Olis vielä vaniljakastiketta ollu, niin avot :D
 
Sunnuntain kunniaks palapaisti-karjalanpaisti-lihapata hybridiä ja muusia oikealla voilla ja kermalla.
Lihana tosin pelkkään nautaa (palapaistia) ja nesteenä punkkua, soijakastiketta ja vettä. Sekaan sipulia, lanttua ja loppuvaiheessa porkkanaa.
Lihojen ruskistus pannulla ja pataan nesteiden ja mausteiden kanssa kera lantun. Yöksi pihalle maustumaan. Seuraavana päivänä uuniin ja uunitusta reilu 5h.

Ja olipahan hyvää!
pata.png

pata1.png



Ja hella on jo siivottu mutta rapatessa roiskui :D
 
Tänään tonnikalaa pannulla.

IMG_2712.jpeg

Hyvältä näyttää. Sellainen vinkki, että tonnikala kannattaa paistaa kuten paistaisit naudanpihvinkin, eli nopeasti ja oikein kuumalla pannulla. Kuvan pihvi näyttäisi siltä, että on ollut liian kylmällä pannulla liian pitkän aikaa. Tonnikala kun kypsyy hetkessä eikä sitä tarvitse edes sisältä kypsäksi saadakaan. Vertaa esim.

20230903_195424.jpg
20230903_200555.jpg


Ja sanoisin että tämäkin meni kyllä yli.
 
@Vaateri
Olet oikeassa tuosta paistamisesta.

Itseasiassa noi pihvit olivat noin 2cm ja sisälle jäi noin 1cm sellaista ”punaista lihaa”
Eli aika mediumi.

Ja kumpikaan meistä ei oikein tykkää siitä ”oikeasta” tyylistä tehdä tonnikalaa
 
Hyvältä näyttää. Sellainen vinkki, että tonnikala kannattaa paistaa kuten paistaisit naudanpihvinkin, eli nopeasti ja oikein kuumalla pannulla. Kuvan pihvi näyttäisi siltä, että on ollut liian kylmällä pannulla liian pitkän aikaa. Tonnikala kun kypsyy hetkessä eikä sitä tarvitse edes sisältä kypsäksi saadakaan. Vertaa esim.
Joo, näyttää enempi keitetyltä, kuin paistetulta. Hyvää oli varmasti silti, mut kyllähän kunnon paisto antaa lisää makua ja suutuntumaa, välittämättä kypsyysasteesta.
 
Pulled pork lasagne. Ja niiiiiin vaarallisen hyvää...! Onneksi tein niin paljon että muutama päivä syödään tätä...yessssss!

IMG20231008154817.jpgIMG20231008170403.jpgIMG20231008172735.jpgIMG20231008172731.jpg

Varmasti hyvää, joskin epämääräistä :)

Sunnuntaibonuksena tein äsken makkaraperunoita Gunnarin ohjeiden mukaan mutta kuvat unohtui niin laitetaan ohje.

 


Chililasagnea


reilusti sipulia ja porkkanaa, ainakin puoli kiloa molempia
muutama chili ja 1-2 valkosipulia ( riippuen motivaatiosta niiden pilkkomiseen )
2 lihaliemikuutiota muutamaan desiin vettä, että saa kaksi mukillista lientä
700g naudan lauhelihaa
puoli litraa maitoa + paketti koskenlaskijaa kastikkeeksi
tomaattimurska
2desiä ruokakermaa
juustoraastetta ( ite laitan cheddaria )
mausteita oman maun mukaan vapaasti ja reilusti

kuullota sipulit voissa kattilassa, itse lisään sipuleihin paprikamaustetta niin saavat kivasti väriä, lisää hetken kuluttua porkkanat ja anna muhia hetki, lisää mukillinen lihalientä joukkoon kun alkaa tuntua, että pian ne palaa

hienonnetut valkosipulit ja chilit pannulle, hetken päästä lisää jauheliha
kun jauheliha on ruskistunut, kattilassa olevat sipulit ja porkkanat ovat muhineet sen varttitunnin ja ne voi laittaa pannulle muiden aineksien kaveriksi
lisää tomaattimurska, ruokakerma, toinen muki lihalientä ja vapaasti valittavat mausteet joukkoon ja anna muhia levyllä noin tunnin

"valkokastike" tehdään sulattamalla koskenlaskija maitoon kattilassa vispilällä hämmennellen

sitten ladotaan vuokaan, uunissa 40-45min 200c. seuraavana päivänä jääkaapista lämmitettynä entistä parempaa :smoke:
 
Pizzaa aineksista mitä jääkaapista löytyi. Tomaattia, pikkusen jauhelihakastiketta, juustoa ja yrttejä.

IMG_20231017_174237336.jpg
 

Statistiikka

Viestiketjuista
262 283
Viestejä
4 550 917
Jäsenet
74 952
Uusin jäsen
Filppu32

Hinta.fi

Back
Ylös Bottom