Postaa kokkauskuvia

  • Keskustelun aloittaja Keskustelun aloittaja DonX
  • Aloitettu Aloitettu
Spaghetti ja jauhelihakastike oli viimeksi niin hyvää että piti tehdä uudestaan.

IMG_20231016_214528800.jpg

Jotenkin tuo näyttää niin mauttomalta tekeleeltä, jossa maistuu lähinnä vain ketsupin etikka ja sokeri...

Kerropa, mitä mausteita jauhelihakastikkeessa on?
 
Kantapaloista suikaleiksi pilkottua Huhtahyvät meetvurstia ja Kotivaran pepperoni-salamia.

Tomaattikastikkeeseen Muttiin sekoitin noin ½ purkkia ndujaa, hippusen suolaa, viidenpippurin sekoitusta sekä oreganoa.

Juustoiksi Polar täyteläistä raastettuna ja Granalorolo mozzarellaa.

Hävettää kertoa, mutta käytin monen vuoden tauon jälkeen House pizza-alustaa pizzakiven sijaan ja ihme kyllä sain venyteltyä PPPP 250g pallon tuohon koko leveydeltä ja pohja oli yllättäen täysin sormilla kannateltavan rapea.


DSC06839.JPG DSC06833.JPG DSC06831.JPG DSC06825.JPG
 
Kantapaloista kuutioiksi pilkottua Huhtahyvät meetvurstia ja Kotivaran pepperoni-salamia, Hot Devils jalapenoa, ananasta ja valkosipulia.

Tomaattikastikkeeseen Muttiin sekoitin noin ½ purkkia ndujaa, hippusen suolaa, viidenpippurin sekoitusta sekä oreganoa.

Juustoiksi Polar täyteläistä raastettuna ja Granalorolo mozzarellaa.

PPPP 250g pakastepallo ja otti 10 minuuttia 275°C asteessa kotiuunissa, kun oli sen verran reippaasti täytteitä.

DSC06883.JPG
 
Huhtahyvät kantapaloista leikattuja meetvurstikuutioita, kinkkua, mozzarellaa ja Valio Polar täyteläisestä raastettua juustoa.

Taikina tehty yön yli kohotuksella Pirkka Parhaat Pizzanpaistajat keskivahvoista 00-vehnäjauhoista ja tomaattikastikkeessa on Muttia sekä Ndujaa.

Tuli vähän kotikutoisen näköinen tuolla pizza-alustalla paistaessa, mutta maku ratkaisee :)

DSC06976.JPG DSC06973.JPG
 
Tuli pyytämättä ja tilaamatta hirveä jauhettuna. Pyöräytin burgerit ja loput pakkaseen hirvipyöryköiksi. Puolukkamajoneesista tuli onnistunut. Sopivasti kirpeä ja makea. Lihapyörykät oli kanssa hyviä. Terveyspommi - pekonia, kermaa ja voissa paistettu. Aattelin vielä kermakastikkeeseen laittaa uimaan, kun noita syödään.
hirviburgeri.jpg

hirvipyorykat.jpg
 
Tuli tuossa tehtyä Napolilaista Sfogliatellea tämän kaverin ohjeilla kauhean työlästähän tämä oli, mutta on se vaan hyvää. Tuli tehtyä vähän pienempiä versioita itse ja silavan sijasta käytettyä voita. Keskimmäisessä kuvassa tuo taikina on rullattuna voin kanssa ja tekeytynyt yön yli jääkaapissa, että tulee nuo kerrokset.
Sfogliatelle.jpgSfogliatelle2.jpgSfogliatelle3.jpg
 
Tuli tuossa tehtyä Napolilaista Sfogliatellea tämän kaverin ohjeilla kauhean työlästähän tämä oli, mutta on se vaan hyvää. Tuli tehtyä vähän pienempiä versioita itse ja silavan sijasta käytettyä voita. Keskimmäisessä kuvassa tuo taikina on rullattuna voin kanssa ja tekeytynyt yön yli jääkaapissa, että tulee nuo kerrokset.
Sfogliatelle.jpgSfogliatelle2.jpgSfogliatelle3.jpg
Eroaako toi jotenkin lehti- tai voitakinista? Tuliko sulla YouTuben suosituksiin miksi ton tekeminen on niin vaikeaa? ;)
 
Eroaako toi jotenkin lehti- tai voitakinista? Tuliko sulla YouTuben suosituksiin miksi ton tekeminen on niin vaikeaa? ;)
Taikina itsessään on aikalailla vain vettä ja jauhoja + vähän suolaa ja sokeria/hunajaa, työlääksi tekee tuon takinan saaminen tarpeeksi ohueksi ja käsittely on työlästä koska on niin ohut taikina, itse käytin pastamankelia millä sai aika mukavasti sopivan paksuiseksi, ja siitä voin kanssa rullaaminen tiiviiksi pötköksi. Kaksi paria käsiä helpottaa huomattavasti. Mutta lopputulos on kyllä rapea ja täyte on makea appelsiinin makuinen "mannapuuro"
 
Hirrrrveetä....eiku hirven jauhelihasta tehty lihapullia+pekonia+juustoa viherpippurikermakastikkeessa...ai että oli hyvää!

IMG20231114171119.jpgIMG20231114172421.jpgIMG20231114172822.jpg
 
Huhtahyvät kantapaloista leikattuja meetvurstikuutioita, kinkkua, mozzarellaa ja Valio Polar täyteläisestä raastettua juustoa.

Taikina tehty yön yli kohotuksella Pirkka Parhaat Pizzanpaistajat keskivahvoista 00-vehnäjauhoista ja tomaattikastikkeessa on Muttia sekä Ndujaa.

Tuli vähän kotikutoisen näköinen tuolla pizza-alustalla paistaessa, mutta maku ratkaisee :)

DSC06976.JPG DSC06973.JPG
jos sulla ois kotiruuan myymälä nii voisin kyll hakee lätyn jos toisenki joka päivä :D
 
Jaa no ei mitää, toi vaan näyttää niin leviältä kun yleensä sisukat on ollu paksumpia ja "pienempiä".
E: tai sitten oon vaan idiootti ja toi on paistettu eripäin kuin tottunu :btooth:
Viimeaikoina on ollut ainakin s-ryhmällä tarjouksessa sisäfilettä kohtuuhinnalla. Kaupassa katselin ja on kyllä pirun isoa palaa sisäfileeksi :D

E: tarkennuksena se että eiköhän se silti ole sisäfilettä, naudat vaan ei ole niin luisia kuin täälläpäin
 
Noh, vaikka 6kg ostin ni ei kaikkea tarvi laittaa lautaselle...k-marketilla hyvä tarjous. Tosta nyt vaan tuli semmoinen "ravintola-annos" tällä kertaa. Pahoittelut....
 
"Coq au vin" joskin kukko on kana eli, kanaa viinissä. Porkkanaa, varsiselleriä, sipulia, valkosipulia, herkkusieniä, pekonia, kanan paistileikettä, punaviiniä, tomaattipyrettä, valkopippuria ja pari laakerinlehteä.
kana.jpg
 
Jaa no ei mitää, toi vaan näyttää niin leviältä kun yleensä sisukat on ollu paksumpia ja "pienempiä".
E: tai sitten oon vaan idiootti ja toi on paistettu eripäin kuin tottunu :btooth:

Siinä köntissä on aika monta ”osaa” mitkä vähän määrää sitä kokoa lautasella. Köödefileestä ja tsätöprieenistä mignoniin jne

Noh, vaikka 6kg ostin ni ei kaikkea tarvi laittaa lautaselle...k-marketilla hyvä tarjous. Tosta nyt vaan tuli semmoinen "ravintola-annos" tällä kertaa. Pahoittelut....

Paljos oli kg?
Vaikka en sinänsö sisäfileen ylinystävä olekaan, kun maukkaampia osia on tarjolla.
 
  • Tykkää
Reactions: Six
Siinä köntissä on aika monta ”osaa” mitkä vähän määrää sitä kokoa lautasella. Köödefileestä ja tsätöprieenistä mignoniin jne



Paljos oli kg?
Vaikka en sinänsö sisäfileen ylinystävä olekaan, kun maukkaampia osia on tarjolla.
27e/kg k-marketeissa
 
27e/kg k-marketeissa

Viime viikkoina on kyllä selkeästi ollut ylitarjontaa naudasta, kun on ulkofilettäkin vaikka ollut 13€/kg. Harmi edelleen se, että lokaaleissa kaupoissa käytännössä noita perus juttuja vain tarjolla, varsinkin nyt kun joidenkin mielestä grillilausi on ohi, toki kaikki ostan hyllystä pois kun tulee sopivan halpaa vastaan :)
 
  • Tykkää
Reactions: Six
Siinä köntissä on aika monta ”osaa” mitkä vähän määrää sitä kokoa lautasella. Köödefileestä ja tsätöprieenistä mignoniin jne



Paljos oli kg?
Vaikka en sinänsö sisäfileen ylinystävä olekaan, kun maukkaampia osia on tarjolla.
Sisukalle on aina paikkansa, mutta joo nykyään saa monia maukkaampia osia onneksi. Itse oon tykästynyt picanhaan ja flap steakiin. Hanger steak on myös erinomainen ja sitä välillä (aika harvoin) saa tosi edukkaasti. Pirkanmaalla löytyy citymarketeista monesti hyvään hintaan noita pirkanmaan lihapalvelun lihoja eri leikkuista ja ne on aina ollut erinomaisia. Etenkin jos löytää punalaputettuna, koska vähärasvainen naudan kokoliha säilyy reippaasti yli viimesen käyttöpäivän.
 
  • Tykkää
Reactions: Six
1700474367429.png


Karjalanpaistia ja öö.. kermaperunoita.. Liha on kassleria+briskettiä, niin hyvin maukasta tuli, kunhan antoi aikaa kypsentyä. Perunat KOTIMAISTA-pussista. Siellä on myös sipulia, mutta se on kutistunut pieneksi. Ehkä ensi kerralla laitan sipulit myöhemmin sisään.

Hirveä kuoriminen ja pilkkominen + n. 6h kypsennys, niin eipä tätä kannata tehdä, jos ei tykkää kokkailusta.
 
mini juustokakut.jpg


Minijuustokakkuja viimeinen erä uunista. Eli muffinssivuoassa keksipohja + juustokakkutaikina kaadettu päälle. Viimeinen erä ei niin tasaisella pinnalle, kun meinasi taikina loppua kesken, niin päällyskerros jäi vähän ohueksi.
 
  • Tykkää
Reactions: Six
1700474367429.png


Karjalanpaistia ja öö.. kermaperunoita.. Liha on kassleria+briskettiä, niin hyvin maukasta tuli, kunhan antoi aikaa kypsentyä. Perunat KOTIMAISTA-pussista. Siellä on myös sipulia, mutta se on kutistunut pieneksi. Ehkä ensi kerralla laitan sipulit myöhemmin sisään.

Hirveä kuoriminen ja pilkkominen + n. 6h kypsennys, niin eipä tätä kannata tehdä, jos ei tykkää kokkailusta.
Karjalanpaistihan on yks helpoimpia ruokia. Kamat vaan pataan ja antaa rauhassa muhia. Kasvikset jättää reilumman kokoisiksi paloiksi vielä niin ei mene ihan mössöksi.
 
Parit kiekot PPPP 170g pizzapalloihin.

1. Tonnikala, kinkku, mozzarella ja Valio Polar
2. Tonnikala, kinkku, mozzarella, Valio Polar ja aurajuusto
3. Tonnikala, kinkku, mozzarella, Valio Polar, aurajuusto ja valkosipuli

1.JPG 2.JPG 3.JPG
 
Sunnuntaille pizzaa

• 170g Pirkka Parhaat & Pizzanpaistajat pizzataikina
• Huhtahyvät kantapaloista leikattuja meetvurstisiivuja
• Ananasta
• Aurajuustoa
• Hot Devils jalapenoa
• Pizzajuustomuruja

275°C ja 6 minuuttia.

DSC06998.JPG DSC06996.JPG
 
Possun ulkofilettä.

Päällä suolaa, viiden pippurin sekoitusta, chilijauhetta ja savugrillimaustetta.

EDIT: Sain siirrettyä nälkää hyvin, kun tein vielä ohuet ranut raaasta perunasta lisukkeeksi.

Ranujen päälle suolaa, ketchuppia ja Shiracha Mayoa ja toiseksi lisukkeeksi omatekemiä valkosipulimaustekurkkuja.

DSC07003.JPG DSC07004.JPG DSC07009.JPG
 
Viimeksi muokattu:

Uusimmat viestit

Statistiikka

Viestiketjuista
258 305
Viestejä
4 490 306
Jäsenet
74 193
Uusin jäsen
MetsänSankari

Hinta.fi

Back
Ylös Bottom