Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Huomio: This feature may not be available in some browsers.
Live: io-techin Tekniikkapodcast tänään perjantaina noin klo 15:05 alkaen. Keskustellaan viikon mielenkiintoisimmista tietotekniikka- ja mobiiliaiheista. Suora lähetys YouTubessa. Tule mukaan katselemaan ja keskustelemaan! Linkki lähetykseen >>
kera Lidlin pussimuusin.
Mä en oo koskaan maistanu hyvää valmismuusia tai muusijauhetta lukuunottamatta tota Lidlin versioo. Joskus ostin jonkun pakastemuusin joka oli jossain purkissa, oliskohan ollu Findus niin se oli kyllä niin kammottavaa kamaa että lensin lusikallisen jälkeen roskiin.Suosittelen ostamaan niitä pakasteperunamuuseja. Niihin kun lisää voita, suolaa ja maitoa ja sekoittaa, niin tulee joskus jopa parempaa, kuin itse tehty. Esim. tästä puhun:
Täytyy tehdä viikon sisään ja editoida kuva tähän
..mutta joo, arkena ei ole minullakaan aikaa tehdä Oikeaa Perunamuusia, niin tuollaista mikrossa. Helpot ja maittavat arkiruoat kiinnostaa minuakin tässä ketjussa. Pitäisi tekeminen onnistua 15min aktiivisella kokkaamisella (voi olla uunissa vaikka 4h, mutta aktiivista tekemistä 15min).
Öö.. mitä? Lidin muusi vie aikaa n.5-8min tehdä. Ei taida ihan oikealla muusilla päästä tohon aikaan.Jos perunoiden keittäminen ei ole aktiivista, niin nopeammin taitaa saada aikaan oikean muusin? ;-)
No esimerkiksi niiden perunoiden kuorimiseen.Öö..mihin saa pussimuusissa menemään 8 minuutia, jos passiivista aikaa ei huomioida? Minulta menisi ehkä 45 sekuntia sotkea se jauho sinne veteen. Enkä saisi sitä 8 minuuttia menemään millään kun muussaan keitetyt perunat.
Sen sijaan ranuja en luultavasti saisi itseäni tekemään, liian työlästä, lohkot uunissa paljon helpompi. ;-D
Jos perunoiden keittäminen ei ole aktiivista, niin nopeammin taitaa saada aikaan oikean muusin? ;-)
Itsehän en kuori perunoita, edes muussia (tai ranuja/lohkoja) tehdessä Kuoret on musta iha jees ja perunoista ilman kuoria puuttuu jotain. Muussissaki silpoutuu joukkoon. Tosin jos muille teen, nii sillo häätyy kuoria.Kuten veli @Mikkos sanoi, ne perunat pitää kuoria. Minulla on menee koko lounastunti, jos kuorin pussin perunoita.
Emminäkään kuori perunoita noin periaatteessa, mutta muusiin kuorin koska kuorenpalat ei siellä oikein houkuta.Itsehän en kuori perunoita, edes muussia (tai ranuja/lohkoja) tehdessä Kuoret on musta iha jees ja perunoista ilman kuoria puuttuu jotain. Muussissaki silpoutuu joukkoon. Tosin jos muille teen, nii sillo häätyy kuoria.
e: toki sentäs pesen ja harjaan puhtaaksi ennen keittämistä.
Riippuu vähän jauheesta. Johonkin Mummon Muusiin on lisätty ties mitä skeidaa mukaan ja maistuu ihan hirveältä. Lidlin muusi taas on 99% perunaa eikä juuri mitään muuta lisänä ja se maistuu ihan normaalilta muusilta.Se perunamuusijauhe on 100% perunaa, olomuoto on vaan eri. Siitä saat TÄYSIN samaa kamaa kuin siitä "naturaalista" potusta mutta 200% nopeammin ja useimmiten laatu on tasaisempaa.
Se nopeus ja helppous alkaa vaikuttamaan aika helvetisti kun pitää tehdä sapuskaa 100+ kokoisille porukoille ja laatu ei saa kärsiä.
Puolivalmisteille on aikansa ja paikkansa ja niitä ei oo häpeä käyttää.
PS. tein 15 vuotta ravintolakokin hommia joten uskon tietäväni mistä puhun.
Meilläkin rouva alkoi mainostamaan näitä pakastimesta löytyviä muusseja, kun itse ylistin lidlin pussimuussia. Se lidlin versio on todellakin 99% pelkkää pottua, ja siitä tulee lähes omatekoisen muussin veroista. No rouva kuitenkin halusi että kokeilen tuollaista oolannin pakastepussia. Se ei ollut valmista, vaan jotakin pientä pellettiä joka piti sotkea veteen. Maku oli ihan ok, enkä välttämättä osaisi erottaa sokkotestissä mikä muussi on mitäkin. Mutta tuon pakaste version valmistus oli kyllä todella "vaikeaa". Tuntuu niin typerältä heittää pakastimesta "jääpaloja" keitettyyn veteen ja odotella että siitä tulee muussia. Kun toisaalta voi vain kiehauttaa veden, heittää pussista jauhoja ja sekoitaa = muussi valmis.Suosittelen ostamaan niitä pakasteperunamuuseja. Niihin kun lisää voita, suolaa ja maitoa ja sekoittaa, niin tulee joskus jopa parempaa, kuin itse tehty. Esim. tästä puhun:
Täytyy tehdä viikon sisään ja editoida kuva tähän
..mutta joo, arkena ei ole minullakaan aikaa tehdä Oikeaa Perunamuusia, niin tuollaista mikrossa. Helpot ja maittavat arkiruoat kiinnostaa minuakin tässä ketjussa. Pitäisi tekeminen onnistua 15min aktiivisella kokkaamisella (voi olla uunissa vaikka 4h, mutta aktiivista tekemistä 15min).
Meilläkin rouva alkoi mainostamaan näitä pakastimesta löytyviä muusseja, kun itse ylistin lidlin pussimuussia. Se lidlin versio on todellakin 99% pelkkää pottua, ja siitä tulee lähes omatekoisen muussin veroista. No rouva kuitenkin halusi että kokeilen tuollaista oolannin pakastepussia. Se ei ollut valmista, vaan jotakin pientä pellettiä joka piti sotkea veteen. Maku oli ihan ok, enkä välttämättä osaisi erottaa sokkotestissä mikä muussi on mitäkin. Mutta tuon pakaste version valmistus oli kyllä todella "vaikeaa". Tuntuu niin typerältä heittää pakastimesta "jääpaloja" keitettyyn veteen ja odotella että siitä tulee muussia. Kun toisaalta voi vain kiehauttaa veden, heittää pussista jauhoja ja sekoitaa = muussi valmis.
Ok. Näissä juuri peräänkuulutin sitä, että ovat 100% perunaa. Toki 99% riittäisi. Näillä puheilla käyn Lidlistä ostamassa perunamuussijauhetta ja koetan sitäkin. Kuulostaa juuri sopivalta arkikäyttöön. Jos toimii, niin kiitos kaikille etukäteen vinkistä. Arkiruokavinkit kelpaa aina
Liisteriähän ne onkin. Paitsi Lidlin muusi.Täytyypä käydä itsekin tänään Lidlin kautta. Jotenkin ollut aina semmoinen mielikuva näistä, että ovat melkoista liisteriä.
Mutta hyvä jos ovat kehittyneet.
Itellä tulee tehtyä just tolleen, että enemmän kerralla. Nopea jäähdytys ja pakastimeen annoksittain, nii ei tarvi koko viikkoa samaakaan ruokaa särpiä, vaikka sitä enemmän tekee. Aina ei tosin pakastamaankaan jaksa ruveta, vaa ehtii kyl syödä jääkaapissa säilytettynäki, kuten tällä kertaa. Jokatapauksessa säästää ison summan lounarahoissa Pakko se on silti käydä lounasravintelissaki, notta ei ihan eristy työyhteistöstä ...Juu, koko lähtökohta että "tehdään ruokaa siitä mitä kotona on" on airut nopeaan ja helppoon.
Jos pitäisi lähtä vartavasten hakemaan jotain pakastepitsataikinaa tai pakastettua muusia, niin metkaa ois helppoudenhaku. Ja vielä järkevämpää olisi tehdä ruokia, joita voi syödä useammin kuin sen kerran, kuten monet padat, kastikkeet, keitot...
Pahus, taas unohdin ottaa kuvat!
-tänään arkiruokana pasta aglio e olio, eli valkosipulia ja öljyä -nimessä on usein lisänä e peperoncino, eli rouhittua chiliä. Meidän chilimyllyssä tappavan voimakasta tavaraa, joten otin varman päälle ja vippasin pari teelusikalista chiliöljyäni.
Valitsemani pasta, Molisana Spaghetto quadrato nr 1
valikoitui neliäömäisen muotonsa vuoksi. Kun reseptiin ei tule munaa, eikä hirmiästi juustoa,
jotta saisi creman, kastikkeenpaksuuntumisen aikaan, neliömäisestä spahetista on iloa, siitä hapiaa liukenee se kulma veteen ja tämän tärkkelyksen avulla "soosin" saa aikaan. Eli kun keittoaikaa on jäljellä vajaa puolet, tässä tapauksessa 5 minuuttia, vipataan pastat samaan pannuun jossa ölyssä on hiukan keitelty sitä valkosipulia (ja chiliä) ja lisäillään pari kauhalista keitinvettä mukaan ja pyöritellään pastaa kunnes kello pirahtaa kypsän merkiksi.
Pannu pois tulelta, varrotaan 15 sekuntia ja raastetaan hiukan juustoa mukaan, sotketaan ja jako lautasille.
Pastan keittoaika oli 13min. jos se olisi ollu 8, olisi se ollut ruuan valmistumisaikakin. Jollei sitä veden kiehuvaksikuumennusta lasketa.
Nämä molisanat on kyllä olleet mainio tuttavuus, laatumakaronia sopuhintaan.
Spaghetto Quadrato N°1 - La Molisana
lamolisana.fi
-tuo myöskin ihan K-Citymarkettini hyllyssä.
-tuolla moista ruokaa tekee joku joka osaa:
Pitää testata, jos sattuu kohdalleen. Nämä on myös hyviä:Nämä molisanat on kyllä olleet mainio tuttavuus, laatumakaronia sopuhintaan.
Hienon surullisen tyyni kuva. "Elämän värit ovat kaikonneet" tulee mieleen. Sukulautanen?Kanapastaa tänään taas ja luultavasti myös huomenna.
Juu mun ruokakuvat on aika "luonnollisia" yleensä. Voisihan ne vähän värikkäämpiä ehkä joskus olla.Hienon surullisen tyyni kuva. "Elämän värit ovat kaikonneet" tulee mieleen. Sukulautanen?
Siinä on ruokaa lautasella. "Makujen väripaletti".Hienon surullisen tyyni kuva. "Elämän värit ovat kaikonneet" tulee mieleen. Sukulautanen?
Pitkästä aikaa lämmitin normiuunin ja laitoin tommoisia naturel siipinuijia ja perunoita.
Ihan parasta kun saa itse maustaa, eikä tarvitse pestä sitä ärsyttävää punamarinaadia pois.
Röstiperunoita nähnytkään tuo annos, eiköhän tuo joku kliininen valmis perunavalmiste ole. Varmasti toki hyvää. Ja tosiaan, miten maustoit nuo kanukit? Oliko pitkään jossain hieronnassa vai päälle vaan ja menoksi?Mitäs noi tollaset perunat on? Näyttää vähän röstiperunoilta. Mitäs mausteita laitoit siipiin?
Ihan normaaleita kuorittuja ja keittämättömiä perunoita, jotka halkaisin puoliksi, ripottelin päälle perunamaustetta ja kypsensin uunissa.Mitäs noi tollaset perunat on? Näyttää vähän röstiperunoilta. Mitäs mausteita laitoit siipiin?