• Live: io-techin Tekniikkapodcast tänään perjantaina noin klo 15:05 alkaen. Keskustellaan viikon mielenkiintoisimmista tietotekniikka- ja mobiiliaiheista. Suora lähetys YouTubessa. Tule mukaan katselemaan ja keskustelemaan! Linkki lähetykseen >>

Postaa kokkauskuvia

  • Keskustelun aloittaja Keskustelun aloittaja DonX
  • Aloitettu Aloitettu
kera Lidlin pussimuusin.

Suosittelen ostamaan niitä pakasteperunamuuseja. Niihin kun lisää voita, suolaa ja maitoa ja sekoittaa, niin tulee joskus jopa parempaa, kuin itse tehty. Esim. tästä puhun:
1673707697287.png


Täytyy tehdä viikon sisään ja editoida kuva tähän ;)

..mutta joo, arkena ei ole minullakaan aikaa tehdä Oikeaa Perunamuusia, niin tuollaista mikrossa. Helpot ja maittavat arkiruoat kiinnostaa minuakin tässä ketjussa. Pitäisi tekeminen onnistua 15min aktiivisella kokkaamisella (voi olla uunissa vaikka 4h, mutta aktiivista tekemistä 15min).
 
Suosittelen ostamaan niitä pakasteperunamuuseja. Niihin kun lisää voita, suolaa ja maitoa ja sekoittaa, niin tulee joskus jopa parempaa, kuin itse tehty. Esim. tästä puhun:
1673707697287.png


Täytyy tehdä viikon sisään ja editoida kuva tähän ;)

..mutta joo, arkena ei ole minullakaan aikaa tehdä Oikeaa Perunamuusia, niin tuollaista mikrossa. Helpot ja maittavat arkiruoat kiinnostaa minuakin tässä ketjussa. Pitäisi tekeminen onnistua 15min aktiivisella kokkaamisella (voi olla uunissa vaikka 4h, mutta aktiivista tekemistä 15min).
Mä en oo koskaan maistanu hyvää valmismuusia tai muusijauhetta lukuunottamatta tota Lidlin versioo. Joskus ostin jonkun pakastemuusin joka oli jossain purkissa, oliskohan ollu Findus niin se oli kyllä niin kammottavaa kamaa että lensin lusikallisen jälkeen roskiin.
 
Öö..mihin saa pussimuusissa menemään 8 minuutia, jos passiivista aikaa ei huomioida? Minulta menisi ehkä 45 sekuntia sotkea se jauho sinne veteen. Enkä saisi sitä 8 minuuttia menemään millään kun muussaan keitetyt perunat.

Sen sijaan ranuja en luultavasti saisi itseäni tekemään, liian työlästä, lohkot uunissa paljon helpompi. ;-D
No esimerkiksi niiden perunoiden kuorimiseen.

E: noniin ja nyt luin taas kunnolla. Siis se 8min sisältää veden keittämisen. Jos sitä ei lasketa niin eihän siihen sitten mene kuin se 10 sekuntia.
 
Viimeksi muokattu:
Jos perunoiden keittäminen ei ole aktiivista, niin nopeammin taitaa saada aikaan oikean muusin? ;-)

Kuten veli @Mikkos sanoi, ne perunat pitää kuoria. Minulla on menee koko lounastunti, jos kuorin pussin perunoita.

edit: valitan perunakeskustelua, mutta perunassa on hirveän huono ROI , jos joutuu sen kanssa töitä tekemään , niin mieluiten ostan valmiita/puolivalmiita tuotteita.
 
Viimeksi muokattu:
Kuten veli @Mikkos sanoi, ne perunat pitää kuoria. Minulla on menee koko lounastunti, jos kuorin pussin perunoita.
Itsehän en kuori perunoita, edes muussia (tai ranuja/lohkoja) tehdessä :p Kuoret on musta iha jees ja perunoista ilman kuoria puuttuu jotain. Muussissaki silpoutuu joukkoon. Tosin jos muille teen, nii sillo häätyy kuoria.

e: toki sentäs pesen ja harjaan puhtaaksi ennen keittämistä.
 
Viimeksi muokattu:
Itsehän en kuori perunoita, edes muussia (tai ranuja/lohkoja) tehdessä :p Kuoret on musta iha jees ja perunoista ilman kuoria puuttuu jotain. Muussissaki silpoutuu joukkoon. Tosin jos muille teen, nii sillo häätyy kuoria.

e: toki sentäs pesen ja harjaan puhtaaksi ennen keittämistä.
Emminäkään kuori perunoita noin periaatteessa, mutta muusiin kuorin koska kuorenpalat ei siellä oikein houkuta.
 
Se perunamuusijauhe on 100% perunaa, olomuoto on vaan eri. Siitä saat TÄYSIN samaa kamaa kuin siitä "naturaalista" potusta mutta 200% nopeammin ja useimmiten laatu on tasaisempaa.

Se nopeus ja helppous alkaa vaikuttamaan aika helvetisti kun pitää tehdä sapuskaa 100+ kokoisille porukoille ja laatu ei saa kärsiä.

Puolivalmisteille on aikansa ja paikkansa ja niitä ei oo häpeä käyttää.

PS. tein 15 vuotta ravintolakokin hommia joten uskon tietäväni mistä puhun.
 
Se perunamuusijauhe on 100% perunaa, olomuoto on vaan eri. Siitä saat TÄYSIN samaa kamaa kuin siitä "naturaalista" potusta mutta 200% nopeammin ja useimmiten laatu on tasaisempaa.

Se nopeus ja helppous alkaa vaikuttamaan aika helvetisti kun pitää tehdä sapuskaa 100+ kokoisille porukoille ja laatu ei saa kärsiä.

Puolivalmisteille on aikansa ja paikkansa ja niitä ei oo häpeä käyttää.

PS. tein 15 vuotta ravintolakokin hommia joten uskon tietäväni mistä puhun.
Riippuu vähän jauheesta. Johonkin Mummon Muusiin on lisätty ties mitä skeidaa mukaan ja maistuu ihan hirveältä. Lidlin muusi taas on 99% perunaa eikä juuri mitään muuta lisänä ja se maistuu ihan normaalilta muusilta.
 
Lidlin perunamuusijauhe on tosiaan reippaasti paras noista jauheista. Muut ei tunnu pääsevän edes lähelle. Taitaa tuo koostomus juurikin selittää hommaa. Eli pelkkää perunaa. Ei tuo juuri itse potuista tehdylle muusille häviä.
 
Itte en perunaa edes voi syödä mutta silloin harvoin kun perunamuusia exille tai kavereille teen niin ostan kanssa sitä Lidlin jauhemuusia. Kukaan ei oo valittannu mausta tai koostumuksesta, Saa myös ihan parhaan perunaleivän siitä.

Niin ja haaste.... Kuka uskaltaa laittaa 100% valmisruuasta kuvan tänne :p meidän "arvosteltavaks".
 
1673862194009.png


Valitan, Xiaomin kamera vetää tuota jotenkin vihreän suuntaan. Mutta Oolannin muusia, punalaputettu kala, salaattia ja punasipulia. Ei kuvassa, mutta laitoin myös sitruuna-tilli creme fraichea pari lusikallista.

Annoshinta varmaan puolet siitä, mitä työpaikkaruokalassa maksaisi - mutta kalaa jäi yli ja kai se on syötävä tänään, kun oli lappu ja viimeinen käyttöpäivä tänään.
 
Suosittelen ostamaan niitä pakasteperunamuuseja. Niihin kun lisää voita, suolaa ja maitoa ja sekoittaa, niin tulee joskus jopa parempaa, kuin itse tehty. Esim. tästä puhun:
1673707697287.png


Täytyy tehdä viikon sisään ja editoida kuva tähän ;)

..mutta joo, arkena ei ole minullakaan aikaa tehdä Oikeaa Perunamuusia, niin tuollaista mikrossa. Helpot ja maittavat arkiruoat kiinnostaa minuakin tässä ketjussa. Pitäisi tekeminen onnistua 15min aktiivisella kokkaamisella (voi olla uunissa vaikka 4h, mutta aktiivista tekemistä 15min).
Meilläkin rouva alkoi mainostamaan näitä pakastimesta löytyviä muusseja, kun itse ylistin lidlin pussimuussia. Se lidlin versio on todellakin 99% pelkkää pottua, ja siitä tulee lähes omatekoisen muussin veroista. No rouva kuitenkin halusi että kokeilen tuollaista oolannin pakastepussia. Se ei ollut valmista, vaan jotakin pientä pellettiä joka piti sotkea veteen. Maku oli ihan ok, enkä välttämättä osaisi erottaa sokkotestissä mikä muussi on mitäkin. Mutta tuon pakaste version valmistus oli kyllä todella "vaikeaa". Tuntuu niin typerältä heittää pakastimesta "jääpaloja" keitettyyn veteen ja odotella että siitä tulee muussia. Kun toisaalta voi vain kiehauttaa veden, heittää pussista jauhoja ja sekoitaa = muussi valmis.
 
Meilläkin rouva alkoi mainostamaan näitä pakastimesta löytyviä muusseja, kun itse ylistin lidlin pussimuussia. Se lidlin versio on todellakin 99% pelkkää pottua, ja siitä tulee lähes omatekoisen muussin veroista. No rouva kuitenkin halusi että kokeilen tuollaista oolannin pakastepussia. Se ei ollut valmista, vaan jotakin pientä pellettiä joka piti sotkea veteen. Maku oli ihan ok, enkä välttämättä osaisi erottaa sokkotestissä mikä muussi on mitäkin. Mutta tuon pakaste version valmistus oli kyllä todella "vaikeaa". Tuntuu niin typerältä heittää pakastimesta "jääpaloja" keitettyyn veteen ja odotella että siitä tulee muussia. Kun toisaalta voi vain kiehauttaa veden, heittää pussista jauhoja ja sekoitaa = muussi valmis.

Ok. Näissä juuri peräänkuulutin sitä, että ovat 100% perunaa. Toki 99% riittäisi. Näillä puheilla käyn Lidlistä ostamassa perunamuussijauhetta ja koetan sitäkin. Kuulostaa juuri sopivalta arkikäyttöön. Jos toimii, niin kiitos kaikille etukäteen vinkistä. Arkiruokavinkit kelpaa aina :)
 
Ok. Näissä juuri peräänkuulutin sitä, että ovat 100% perunaa. Toki 99% riittäisi. Näillä puheilla käyn Lidlistä ostamassa perunamuussijauhetta ja koetan sitäkin. Kuulostaa juuri sopivalta arkikäyttöön. Jos toimii, niin kiitos kaikille etukäteen vinkistä. Arkiruokavinkit kelpaa aina :)

Täytyypä käydä itsekin tänään Lidlin kautta. Jotenkin ollut aina semmoinen mielikuva näistä, että ovat melkoista liisteriä.
Mutta hyvä jos ovat kehittyneet.
 
Kiitos täältäkin hänelle joka otti puheeksi Lidl muussin. Siitä tuli vakiotuote kaappiin. On kyllä nopeaa ja helppoa tehdä! Jos tykkää niin suosittelen laittamista sekaan valkosipulimurskaa ja voinokareen.
 
Itsellä myös käytössä tuo Lidlin pussimuusi. Kotoa harvoin löytyy maitoa niin olen tehnyt pelkkään veteen ja ollut tyytyväinen lopputulokseen.
 
Tosiaa ruokakuvia lisää ja vähemmän muuta. Mut jotta ei mee itelläki pelkästi paskanjauhannaksi, nii viikonloppuna tein muutamaksi lounaaksi tälle viikolle haudutuskattilassa iha fiiliksen pohjalta perusaineksilla. Normaalisti kaikki käy pannun kautta, mut tälläkertaa nakkasin loput vaa sekaan, ku laiskotti. Viimeisessä kuvassa jämät jäljellä, ei siis noin pieneksi menny :D

En tiiä miksi tuota kutsuis, mut hyvää on ollut. Mulle arkiruoka on sitä, jota voi tehdä ilman, että tarvii kaupassa ettiä (ylipäätään ei tarvi kauppaankaan tuhlata aikaa) tiettyjä erikoisuuksia just yhtä ruoka-annosta varten.
20200403_205848.jpg20200403_211018.jpg20200403_211356.jpg20200403_211145.jpg20200403_235832.jpg20200404_182903.jpg
 
Viimeksi muokattu:
Juu, koko lähtökohta että "tehdään ruokaa siitä mitä kotona on" on airut nopeaan ja helppoon.
Jos pitäisi lähtä vartavasten hakemaan jotain pakastepitsataikinaa tai pakastettua muusia, niin metkaa ois helppoudenhaku. Ja vielä järkevämpää olisi tehdä ruokia, joita voi syödä useammin kuin sen kerran, kuten monet padat, kastikkeet, keitot...
Itellä tulee tehtyä just tolleen, että enemmän kerralla. Nopea jäähdytys ja pakastimeen annoksittain, nii ei tarvi koko viikkoa samaakaan ruokaa särpiä, vaikka sitä enemmän tekee. Aina ei tosin pakastamaankaan jaksa ruveta, vaa ehtii kyl syödä jääkaapissa säilytettynäki, kuten tällä kertaa. Jokatapauksessa säästää ison summan lounarahoissa :) Pakko se on silti käydä lounasravintelissaki, notta ei ihan eristy työyhteistöstä :D...
 
Tein tällasia pieniä "pizzoja". Muuten kuin pizza, paitsi pohjana tuollainen näkkäririeska, Lapinnäkki nimeltään. Kun heittää uuniin, niin se imee kosteutta tomaattikastikkeesta ja tulee juuri sopivaksi. Rapea, muttei enää näkkärimäinen. Tosi nopeita tehdä.

IMG_20230107_231515.jpg
 
Pahus, taas unohdin ottaa kuvat!
-tänään arkiruokana pasta aglio e olio, eli valkosipulia ja öljyä -nimessä on usein lisänä e peperoncino, eli rouhittua chiliä. Meidän chilimyllyssä tappavan voimakasta tavaraa, joten otin varman päälle ja vippasin pari teelusikalista chiliöljyäni.
Valitsemani pasta, Molisana Spaghetto quadrato nr 1
valikoitui neliäömäisen muotonsa vuoksi. Kun reseptiin ei tule munaa, eikä hirmiästi juustoa,
jotta saisi creman, kastikkeenpaksuuntumisen aikaan, neliömäisestä spahetista on iloa, siitä hapiaa liukenee se kulma veteen ja tämän tärkkelyksen avulla "soosin" saa aikaan. Eli kun keittoaikaa on jäljellä vajaa puolet, tässä tapauksessa 5 minuuttia, vipataan pastat samaan pannuun jossa ölyssä on hiukan keitelty sitä valkosipulia (ja chiliä) ja lisäillään pari kauhalista keitinvettä mukaan ja pyöritellään pastaa kunnes kello pirahtaa kypsän merkiksi.
Pannu pois tulelta, varrotaan 15 sekuntia ja raastetaan hiukan juustoa mukaan, sotketaan ja jako lautasille.

Pastan keittoaika oli 13min. jos se olisi ollu 8, olisi se ollut ruuan valmistumisaikakin. Jollei sitä veden kiehuvaksikuumennusta lasketa.

Nämä molisanat on kyllä olleet mainio tuttavuus, laatumakaronia sopuhintaan.


-tuo myöskin ihan K-Citymarkettini hyllyssä.
-tuolla moista ruokaa tekee joku joka osaa:


Jos tulee Prismassa poikettua, niin kannattaa myös testata tämä: Terre d'Italia Pasta di Gragnano I.G.P. Spaghetti pasta 500g | S-kaupat ruoan verkkokauppa
Laatutavaraa edullisesti (1,6 €), joka taitaa olla oikeasti tätä: Spaghetti - Pasta Garofalo - Pasta di Gragnano PGI.
 
Hienon surullisen tyyni kuva. "Elämän värit ovat kaikonneet" tulee mieleen. Sukulautanen?
Juu mun ruokakuvat on aika "luonnollisia" yleensä. Voisihan ne vähän värikkäämpiä ehkä joskus olla.

Lautanen on Arabia Fasaani. Todella vanhat suvussa kulkeneet.
 
Pitkästä aikaa lämmitin normiuunin ja laitoin tommoisia naturel siipinuijia ja perunoita.

Ihan parasta kun saa itse maustaa, eikä tarvitse pestä sitä ärsyttävää punamarinaadia pois.

WhatsApp Image 2023-01-20 at 19.19.34.jpeg
 
Pitkästä aikaa lämmitin normiuunin ja laitoin tommoisia naturel siipinuijia ja perunoita.

Ihan parasta kun saa itse maustaa, eikä tarvitse pestä sitä ärsyttävää punamarinaadia pois.

WhatsApp Image 2023-01-20 at 19.19.34.jpeg

Mitäs noi tollaset perunat on? Näyttää vähän röstiperunoilta. Mitäs mausteita laitoit siipiin?
 
Mitäs noi tollaset perunat on? Näyttää vähän röstiperunoilta. Mitäs mausteita laitoit siipiin?
Röstiperunoita nähnytkään tuo annos, eiköhän tuo joku kliininen valmis perunavalmiste ole. Varmasti toki hyvää. Ja tosiaan, miten maustoit nuo kanukit? Oliko pitkään jossain hieronnassa vai päälle vaan ja menoksi?
 
Mitäs noi tollaset perunat on? Näyttää vähän röstiperunoilta. Mitäs mausteita laitoit siipiin?
Ihan normaaleita kuorittuja ja keittämättömiä perunoita, jotka halkaisin puoliksi, ripottelin päälle perunamaustetta ja kypsensin uunissa.

Siipinuijiin tuli ruokaöljyä, suolaa, pippurisekoitusta ja currymaustetta.
 
Viimeksi muokattu:

Statistiikka

Viestiketjuista
258 232
Viestejä
4 486 787
Jäsenet
74 185
Uusin jäsen
Atte_

Hinta.fi

Back
Ylös Bottom