Pahus, taas unohdin ottaa kuvat!
-tänään arkiruokana pasta aglio e olio, eli valkosipulia ja öljyä -nimessä on usein lisänä e peperoncino, eli rouhittua chiliä. Meidän chilimyllyssä tappavan voimakasta tavaraa, joten otin varman päälle ja vippasin pari teelusikalista chiliöljyäni.
Valitsemani pasta, Molisana Spaghetto quadrato nr 1
valikoitui neliäömäisen muotonsa vuoksi. Kun reseptiin ei tule munaa, eikä hirmiästi juustoa,
jotta saisi creman, kastikkeenpaksuuntumisen aikaan, neliömäisestä spahetista on iloa, siitä hapiaa liukenee se kulma veteen ja tämän tärkkelyksen avulla "soosin" saa aikaan. Eli kun keittoaikaa on jäljellä vajaa puolet, tässä tapauksessa 5 minuuttia, vipataan pastat samaan pannuun jossa ölyssä on hiukan keitelty sitä valkosipulia (ja chiliä) ja lisäillään pari kauhalista keitinvettä mukaan ja pyöritellään pastaa kunnes kello pirahtaa kypsän merkiksi.
Pannu pois tulelta, varrotaan 15 sekuntia ja raastetaan hiukan juustoa mukaan, sotketaan ja jako lautasille.
Pastan keittoaika oli 13min. jos se olisi ollu 8, olisi se ollut ruuan valmistumisaikakin. Jollei sitä veden kiehuvaksikuumennusta lasketa.
Nämä molisanat on kyllä olleet mainio tuttavuus, laatumakaronia sopuhintaan.
lamolisana.fi
-tuo myöskin ihan K-Citymarkettini hyllyssä.
-tuolla moista ruokaa tekee joku joka osaa: