- Liittynyt
- 17.10.2016
- Viestejä
- 3 106
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Huomio: This feature may not be available in some browsers.
Sanoihan Osku kiehauttaneensa sen.Näitähän ei sitten botuliinivaaran vuoksi anneta lahjaksi.
![]()
Valkosipulin säilytys - Valkosipuli.fi
Tavallista, ns. softneck-valkosipulia myydään perinteisesti riippuvana, toisiinsa punottuna tai letitetynä versiona. Suomessa yleisempää talvivalkosipuliawww.valkosipuli.fi
![]()
Clostridium botulinum – Wikipedia
fi.wikipedia.org
https://en.wikipedia.org/wiki/Clostridium_botulinum?useskin=vector#Botulinum_toxin sanoi:The toxin is relatively heat stable. It is inactivated at 80°C for 30–40 minutes and at 100°C for 10 minutes.
...
However, all types of botulinum toxin are rapidly destroyed by heating to 100 °C for 15 minutes (900 seconds).
Sushissa ei säilötä hapettomissa olosuhteissa ruokaa.No, botuliini on toki vaarallista, joten kukaan ole koskaan syönyt sushia.
Silkka huhu vain ;-)
Ja lainauksesi koski jo muodostunutta myrkkyä. Myrkyn aiheuttajat kuolee nopeammin ja öljyseos nousee "kiehauttaessa" yli 100°C.Sanoihan Osku kiehauttaneensa sen.
PoronanMitäs tautia pelkäät siitä porosta saavasti?
Broileripyörykät jollain sopivalla dippisoosilla on herkkuva.Silppua vai jauhelihaa? Itsellä jääkaapissa kanajauhelihaa ja mietinnässä mitä tekisi, kun rasia on liian suuri jotta 3 kissaa sen söisi ;-)
Pakko myöntää, että harvoin jaksaa salaattia tehdä. Paitsi, jos on salaatti ruokana. Muita kasvislisukkeita on välillä lautasella ja usein tulee syötyä kasviksia ihan vaan sellaisenaan.Pakko kysyä:
Teillä ei ole koskaan salaattia lautasella?
Samoin täällä useinmiten. Joskus tulee panostettua kyllä siihenkin mutta harvoin...vaimo yleensä hoitaa sen puolen.Itsellänikin on se paha vika, että jaksan tehdä noin muuten ruokaa perheelle, mutta salaatin tekeminen jää aina.
Meillä kulkee vitsinä monesta terveysohjelmasta tuttu "lisää kasviksia" -neuvo. Eli varsinkin jos muistaa johonkin raskaaseen ruokaan lisätä kylkeen kasviksia (ilman että annoskoko muuten pienenee), niin voi sanoa, että nyt tuli laihdutusruoka, kun lisäsin kasviksia.Kevennys:
Lainaten työkolleegan kommenttia...Lääkäri kun kehotti hänen vähentävän ruoan määrää niin hän aloitti heti jättämällä salaatin pois...eihän se muutenkaan mahtunut lautaselle...![]()
![]()
![]()
Makkaratkin on suureltaosin kasvista ihan kokonaan Suomessa.Kasvisuokahan on suomalaisella tietenkin hernekeittoa ja lanttulaatikkoa,
tosin makkarasopan ja maksalaatikon lihapitoisuus on myös selvästi kasvistasoa
-kuten myös makaronilootan ;-D
Porkkanoita kun ostaa niin kannattaa ostaa pieniä, ne on makeita. Isot maistuu puulle. Sanoi kaveri jonka vanhemmat oli porkkananviljelijöitä.Noo, kun haukkaa suoraan kurkusta, tai nappaa keittiöstä tomaatin, tai makean porkkanan -niin onhan ne hyviä.
Sitä en tiedä onko jopku keitetty kukkakaali yhtään terveellistä, mutta aika usein tulee keitettyä ja niskaan hiukan voita ja suolaa niin onhan se herkkua. Mutta, en viitsi ostaa porkkanoita kun mun ostamat maistuu puulta ;-) ilmeinen taitolaji...Appelsiineista likistän mehut miltei joka päivä, ja välillä ostan veriaplareita tai greipin jotta saa vaihtelua makuun. Mutta en varsinaisesti ajattele koskaan terveyttä tai vitamiineja, vaan sitä mitä tekisio mieli milloinkin. Ja laiskuus, on helpompaa napata omena tai porkkana, kuin alkaa nysvätä voileipää...
Lauantai joten nassen ulkofileetä pekonikääre marinadissa (valmiina lihatiskiltä). Ranuja sekä ruusukaalia.
![]()