Postaa kokkauskuvia

  • Keskustelun aloittaja Keskustelun aloittaja DonX
  • Aloitettu Aloitettu
Nythän tuo olisi helppoa kun löisi kynnet kädellä kuoret irti ja pöristäisi oliiviöljyn kanssa tehosekoittimella, sitten kiehautus ja purkin dessaus samoin, joten helppoa puhdetyötähän tuo olisi, mutta tuksin kannattaisi rahallisesti. Purkin voi "joululahjaksi" koristella vaikka välivanalla paprikajauhetta ja viherpippuria niin saisi kivat "lippuraidat"...
Näitähän ei sitten botuliinivaaran vuoksi anneta lahjaksi.
 
Laitetaas välillä kuvaakin. Tein gulassipataa. Niin oli nälkä, että kuva tuli otettua vasta syömisen jälkeen. Paljon jäi vielä huomisellekin, vaikka niin hyvää oli, että vähän liikaakin tuli syötyä.
gulassi.jpg


Laitetaas nyt vielä kuva juustoburgeristakin. Sipulirenkaat lisukkeena.
juustoburgeri.jpg
 
Näitähän ei sitten botuliinivaaran vuoksi anneta lahjaksi.
Sanoihan Osku kiehauttaneensa sen.

https://en.wikipedia.org/wiki/Clostridium_botulinum?useskin=vector#Botulinum_toxin sanoi:
The toxin is relatively heat stable. It is inactivated at 80°C for 30–40 minutes and at 100°C for 10 minutes.
...
However, all types of botulinum toxin are rapidly destroyed by heating to 100 °C for 15 minutes (900 seconds).
 
Sanoihan Osku kiehauttaneensa sen.
Ja lainauksesi koski jo muodostunutta myrkkyä. Myrkyn aiheuttajat kuolee nopeammin ja öljyseos nousee "kiehauttaessa" yli 100°C.

Kuumentamattomien säilykkeiden kanssa pitää olla oikeasti tarkkana, mutta tilastojen mukaa hyvin harva suomalainen oikeasti botulismin arvoisia virheitä tekee.
 
Viimeksi muokattu:
Tässä nyt sitten mun versioni burgundinpadasta porolla @hsalonen tää on sit sulle erityisest ;)

IMG_20230131_223304.jpg

Poronselkä, maustekurkkukuutio, hillosipuli, valmis punaviinikastike, suola pippuri ja laakerinlehti jotka on tuolla sivummalla.

Ihan yksinkertaisesti, putsaillaan noi poronkappaleet kalvoista puhtaaksi, pienitään sopiviksi suupaloiksi, väri pintaan pannulla. Ja käytetään niitä hanskoja kun raakaa lihaa käsitellään.....

Ruskistuneet porot uunivuokaan, lisätään hieman vettä sekä kurkut sipulit, mausteet ja punaviinikastike, kevyt hämmennys.

IMG_20230201_134025.jpg

Uuniin menossa, 150 astetta ja noin 2 tuntia.
 
Päivän pikaruoka. Tortellineja valkosipuli-voi-kastikkeella.
Valmiit tortelliinit kiehumaan ohjeen mukaan ja sillä aikaa pannulle reilu keko voita sulamaan ja pilkottua valkosipulia perään. Kun tortellinit alkaa olla valmiita, niin vähän sitruunamehua, pippuria ja persiljaa vielä pannuun ja sitten tortelliinit perään. Pyörittelyä niin kauan, että voita on joka puolella tortellineja ja ei kun lautaselle ja parmesania päälle. Ottaa alle 10min.
tortellini.jpg
 
15 vuotta tein kokin hommia ja tietyt tavat ruuanlaitossa vaan istuu mulla tiukassa ja hanskojen käyttö on yks.
 
2E0622C1-1EA0-4172-BC60-FC5A8CA14180.jpeg
EE9336EA-5B93-4FFD-B333-F8A6AC56CE7B.jpeg
C6395059-DD33-4DA1-830B-758EE8C5F9BA.jpeg
47918E93-BA4F-4BEA-B182-189563AEF43D.jpeg
E5843E19-727C-4A4C-8D1D-63F0FD481AAD.jpeg
BB2D47D0-F0B2-495F-AFCC-73688F65FA84.jpeg
F4DEA13F-A9DD-4052-98FB-DF4B051468F9.jpeg

Liha Atrian takuumureaa ulkofilettä. Marinadina Pirkka Parhaat thai bbq teriyaki-soosi sekä kuivattuja chililastuja ja lime-mehua. Kuumalle pannulle, nopee paisto, sipulit melko lopussa joukkoon ja pois pannulta. Sitten vaan uunissa paahdetun leivän väliin joka voideltu reilulla määrällä voita(oivariini tällä kertaa kun oikeaa voita ei jääkaapissa ollut). Juustot leivälle ja uuniin vielä hetkeksi, jonka jälkeen siis lihat nostetaan leivälle ja siitä suuhun. Loput lihat bao baojen väliin, korianteria, seesamin siemeniä, tuoretta chiliä ja tuunattua majoneesia. Suolaista tuli mutta sitä keho oikein huusi.
 
IMG20230211175753.jpg
IMG20230211175554~2.jpg
IMG20230211175229.jpg


Täytetty possun sisäfile savustettuna. Täyte emmenthal, chiligouda, valkosipulimurskaa, piripirikastike. Kuorrutus pekonia ja hb bbq-kastike
Rosepippuriwhiskykermakastike
Valkosipuliperunamuussi
 
Viimeksi muokattu:
IMG20230212170717.jpg
IMG20230212170302.jpgIMG20230212170256.jpgIMG20230212170253.jpgIMG20230212151257.jpgIMG20230212151254.jpgIMG20230212151249.jpg
Dodiin...tänään sitten possun sisäfileitä pekonissa, hirven jauhelihaa(juustoraastetta ja bbq-kastiketta) sipulirenkaissa, pekonit ympärillä
Ja eiliset
Rosepippuriwhiskykermakastike
Valkosipuliperunamuussi
 
Pakko kysyä:
Teillä ei ole koskaan salaattia lautasella?
Siis itse teen aina tuoreen salaatin ala jotain vihreää lehteä, paprikaa (eri värejä eri päivinä) kurkkua, tomaattia (vaihtelee laatu päivittäin) ja jotain kevätsipulia. Ehkä kerran kuukaudessa olen poikamiehenä ja silloin jää kyllä vihreät pois, mutta muuten ihmettelen...
 
Pakko kysyä:
Teillä ei ole koskaan salaattia lautasella?
Pakko myöntää, että harvoin jaksaa salaattia tehdä. Paitsi, jos on salaatti ruokana. Muita kasvislisukkeita on välillä lautasella ja usein tulee syötyä kasviksia ihan vaan sellaisenaan.
 
Itsellänikin on se paha vika, että jaksan tehdä noin muuten ruokaa perheelle, mutta salaatin tekeminen jää aina.
 
  • Tykkää
Reactions: Six
Mulla ei ole mitään salaattia vastaan, mutta mä tykkään pitää sen erillään pääruuasta. Eli jos salaattia teen niin aina erillinen "salaattikulho" jonka syö ruokailun yhteydessä. Ei oiken itelle istu noi puolikkaat tomaatit ja kurkun palat ja pari lehteä salaatti pääruokalautasella..
 
Siis meillä se salaatti on lautasella sellainen 1/3, jossa liha/kala 1/3 ja peruna/parsa viimeinen kolmasosa.
Leikkelen kaiken lautasellle. Päälle kylmä puristettua oliiviöljyä, balsamikkoa ja pippureita. Jos tomaattia, niin niihin voimakkaasti suolaa. On kyllä namia...
Tai Fetan kanssa Kreikkalaista.
Vai pitääkö jonkun tehdä pätkä: Kokkauskuvia mukana salaatti tai kokkauskuvia hyvistä salaateista?
 
Itsellänikin on se paha vika, että jaksan tehdä noin muuten ruokaa perheelle, mutta salaatin tekeminen jää aina.
Samoin täällä useinmiten. Joskus tulee panostettua kyllä siihenkin mutta harvoin...vaimo yleensä hoitaa sen puolen.

Kevennys:
Lainaten työkolleegan kommenttia...Lääkäri kun kehotti hänen vähentävän ruoan määrää niin hän aloitti heti jättämällä salaatin pois...eihän se muutenkaan mahtunut lautaselle... :D :D :D
 
Viimeksi muokattu:
Kevennys:
Lainaten työkolleegan kommenttia...Lääkäri kun kehotti hänen vähentävän ruoan määrää niin hän aloitti heti jättämällä salaatin pois...eihän se muutenkaan mahtunut lautaselle... :D :D :D
Meillä kulkee vitsinä monesta terveysohjelmasta tuttu "lisää kasviksia" -neuvo. Eli varsinkin jos muistaa johonkin raskaaseen ruokaan lisätä kylkeen kasviksia (ilman että annoskoko muuten pienenee), niin voi sanoa, että nyt tuli laihdutusruoka, kun lisäsin kasviksia.
 
Vähän menee kokkauskuvasta offtopickiks, mutta helppo tapa vetää rehuja on kokata jotain maustettuja wok vihanneksia. Soosiks vaikka teriyaki tai mistä pitääkään. Niitä helppo latoa lautaselle kun niitä tekee ison setin ja valmiina jossain kipossa jääkaapissa. Kohtuu halpaakin.
 
Kasvisuokahan on suomalaisella tietenkin hernekeittoa ja lanttulaatikkoa,
tosin makkarasopan ja maksalaatikon lihapitoisuus on myös selvästi kasvistasoa
-kuten myös makaronilootan ;-D
Makkaratkin on suureltaosin kasvista ihan kokonaan Suomessa.
 
Kreikkalainen salaatti ainakin on hyvää. Samoin vaikkapa uunissa tehty frittata, mihin laittaa kokonaisen kukkakaalin, niin tulee syötyä kasviksia. Itsekään en syö mitään salaatti, kurkku ja tomaatti -salaatteja, kun ei maistu oikein millekään. Tuon takia Suomessa ei tykätä kasviksista, kun salaatti tai kasvikset on niin tympeitä, eikä nähdä vaivaa tehdä niistä hyvää.
 
Noo, kun haukkaa suoraan kurkusta, tai nappaa keittiöstä tomaatin, tai makean porkkanan -niin onhan ne hyviä.
Sitä en tiedä onko jopku keitetty kukkakaali yhtään terveellistä, mutta aika usein tulee keitettyä ja niskaan hiukan voita ja suolaa niin onhan se herkkua. Mutta, en viitsi ostaa porkkanoita kun mun ostamat maistuu puulta ;-) ilmeinen taitolaji...Appelsiineista likistän mehut miltei joka päivä, ja välillä ostan veriaplareita tai greipin jotta saa vaihtelua makuun. Mutta en varsinaisesti ajattele koskaan terveyttä tai vitamiineja, vaan sitä mitä tekisio mieli milloinkin. Ja laiskuus, on helpompaa napata omena tai porkkana, kuin alkaa nysvätä voileipää...
Porkkanoita kun ostaa niin kannattaa ostaa pieniä, ne on makeita. Isot maistuu puulle. Sanoi kaveri jonka vanhemmat oli porkkananviljelijöitä.
 

Uusimmat viestit

Statistiikka

Viestiketjuista
258 257
Viestejä
4 487 766
Jäsenet
74 190
Uusin jäsen
puririri

Hinta.fi

Back
Ylös Bottom