Postaa kokkauskuvia

  • Keskustelun aloittaja Keskustelun aloittaja DonX
  • Aloitettu Aloitettu
Mitäs mausteita kastikkeessa, hyvälle näyttää mutta sen pastan ois tarkotus olla täysin sen kastikkeen peitossa, saa jopa UIDA siinä.

Ei tuossa annoksena mitään vikaa ole, pisti vaan silmään toi paljas spagetti, urghh..
 
Pastaa jauhelihakastikkeella ja sopivalla poltteella.

IMG_20221021_210125_lmc_8.4.jpg

Näyttää herkulliselta. omnomnom!
 
Grillikylkeä airfryerissa.

kuvakollaasi.jpg
Kauanko sitä piti pitää ja missä lämmöissä?

Valitan 3 viikkoa vanhaan viestiin vastaamista ja kyselen samaa, kuin @Paskisti, eli kauan pidit ja missä lämpötilassa?

Näyttää vaan helpolta reseptiltä, jonka osaisin olla mokaamatta ja voin vaan unohtaa sinne, kunhan säädän asetukset oikein. Ja tuo näyttää todella hyvältä ja mehukkaalta.
 
Tuli testattua sous vide + kaasutöhötin ulkofilepiffeille, ihan 4.5/5 kypsyys. Seuraavalla kerralla ehkä asteen verran lisää sirkulaattoriin (54.5 -> 55.5) ja pikkusen pidempään liekkiä. Nyt ekalla kerralla ei uskaltanut töhötellä pitkään kun pelkäsin että kypsyttää herkästi yli, mutta aika turvallisestihan tuolla näköjään saa pintaa tummentaa ilman että kypsyy muualta yli.

20221023_133524 - Copy.jpg
 
Viimeksi muokattu:
Tänään ohuista naudanlihasiivuista käristystä, sekaan mustapippuria, valkosipulia, purjoa, kolme laakerinlehteä ja vettä. Ei suurustetta. Oheen Annabellestä perunamuusi, josta tehty ankarasti vatkaamalla kuohkeaa. Hyvä käristys tulee naudanlihastakin.

Liitteet
  • Screenshot_20221023_184928_Gallery.jpg
 
Minä teen herkkuluokan tomaattisoosin nuorisolle lihapullien kanssa ja kyllä ne silti laittaa vielä ketsuppiakin pulleroille :lol: Täytyy olla joku ihan pienenä opittu juttu.
 
Punajuuri-vuohenjuusto burgeri piparjuurikastikkeella ja lehtikaalisipsejä.
burgeri.jpg


Ei paljon näy, mutta välissä siis paistettuja punajuurisiivuja, joiden päällä vuohenjuustoa. Kastike on smetanapohjainen piparjuurikastike.
 
Valitan 3 viikkoa vanhaan viestiin vastaamista ja kyselen samaa, kuin @Paskisti, eli kauan pidit ja missä lämpötilassa?

Näyttää vaan helpolta reseptiltä, jonka osaisin olla mokaamatta ja voin vaan unohtaa sinne, kunhan säädän asetukset oikein. Ja tuo näyttää todella hyvältä ja mehukkaalta.

Kyljen inspiroimana, päätin koettaa itse:
1666716460802.png


Tuo on ulkofilettä air fryerissä, 165C ja tunti ja noin kilon pala. Tässä oli ehkä liikaa aikaa, vähempi olisi riittänyt.
Ulkofile tosiaan alennuksesta, päälle Lidlin poistomyyntigrillrub ja nyt voisi miettiä lisukkeita..
 
Tuosta ketsupista. Aikoinaan yksi puolituttu keitti usein iltasella kaurapuuroa ja jätti sen siihen kuivumaan. Aamulla sitten leikkasi siitä siivuja ruisleipien päälle ja höysti tämän ketsupilla...:sick:
 
Tuosta ketsupista. Aikoinaan yksi puolituttu keitti usein iltasella kaurapuuroa ja jätti sen siihen kuivumaan. Aamulla sitten leikkasi siitä siivuja ruisleipien päälle ja höysti tämän ketsupilla...:sick:
Kuulostaa niin oudolta yhdistelmältä, että suorastaan tekee mieli kokeilla. Mutta mistä ihmeestä tuollainen tulee ensimmäisenä mieleen? Krapula-aamuna löytynyt kaapista vain kuivahtanutta puuroa ja ketsupilla voi tuunata kaiken maukkaaksi? :rofl:
 
Joo, osa niistä jää ja osa katoaa aikaan. Serkkuni laittoi ketsuppia jopa keitetyn kananmunan päälle.
Toinen kummallinen on oregano. Sitä kulutetaan Suomessa varmaan maailamnennätystahtiin. Mahtaakohan edes ämeriikanhörhöt käyttää sitä joka paikkaan?
Itse teen marinarapitsaa ehkä kerran kolmessa vuodessa joten sitä varten ei kyllä tarvita kovin paljoa ;-D
Kolmas on lihaliemikuutio tms roska. Ällistyttävä "kaikki maistuu samalta" tuote, joita laitetaan jopa kaupallisissa syöttölöissä! Käsittämätöntä. ;-D

Ei kai sitä Suomessa laiteta ku pääasiassa pitsaan? Kreetalla kun kävin niin siellä sitä kyllä levitettiin ihan joka paikkaan (leivälle/salaattiin/liha/kana/perunat/jne), ostin tuliaiseksi erilaisia mausteita ~kilon verran, niin painosta varmaan puolet on oreganoa.

Edit: Eipä tosin hirveästi ole tullut seurattua. Mutta Kreetalla sitä oli ihan joka ruuassa, niin pisti oikein silmään.
 
Tuli testattua sous vide + kaasutöhötin ulkofilepiffeille, ihan 4.5/5 kypsyys. Seuraavalla kerralla ehkä asteen verran lisää sirkulaattoriin (54.5 -> 55.5) ja pikkusen pidempään liekkiä. Nyt ekalla kerralla ei uskaltanut töhötellä pitkään kun pelkäsin että kypsyttää herkästi yli, mutta aika turvallisestihan tuolla näköjään saa pintaa tummentaa ilman että kypsyy muualta yli.

20221023_133524 - Copy.jpg

Yllättävän hyvältä näyttää, todella ohut reunus pihvillä. Itse olen pari kertaa koittanut tohotella mutta siinä menee pitkä aika ja pinnasta on tullut jotenkin "kumimainen". Tosin en ole valellut rasvaa ennen tohottamista. Nykyään menee aina kuumalle pannulle minuutti per puoli ja ai että tulee herkkua. Sous vide 54,5 C käsittely siis ensin.
 
Tänään on tullut tehtyä pizzataikina lauantaita varten, burgundinpata huomista varten, ja lounaaksi pasta carbonara.

...ja latasin auton akunkin talven varalle. Tiiä onko kauhean hyvässä hapessa, kun ollaan aika tyhjäksi ilmeisimmin pätkä-ajoillamme sen saaneet.

Burgundinpata on kyllä "burgundinpata" -kun ei ole herkkusieniä, ja liha possua, ja mukana myös tölkki tomaattia. Mutta muuten...
Siinä menee monella yöunet teräksiset paistinpannu-ketjussa kun tuolleen hapokkaita aineksia haudutetaan valurautapadassa :) Meillä haudutetaan myös paljon patoja ihan perinteisessä pinnoittamattomassa valurautapadassa eikä mitään ongelmia.
 
Kyllä minä syönnin jälkeen siirrän ruuan kattilaan ja pesen padan puhtaaksi. Oletko muuten ruskistellut koskaan padassa lihoja tai kasviksia? Jää se pasitinpannuvaihe välistä, jos vaan padassa edes kohtuullisen kokoinen pohja.
 
Lauantai bättre fölk ruokaa koska arkisin vedetään halpaa skeidaa.

Hasselbackan perunoita (omasta maasta tietenkin) ja paahtopaistia sekä viherpippurisinihomejuusto kastiketta. Seurana salaatti ja Baltic Porter juomana. Kyllä tuolla taas lauantai-illan pärjää.
ruoka1.jpg
 
Karjalanpaistia pitkän kaavan mukaan (uunissa noin 5h) Nautaa, possua, lanttua, sipulia ja porkkanaa. Pannulla käytetty ja mausteet päälle. Hyvää oli ja tuosta riittää pidemmäksikin aikaa.
 

Liitteet

  • A1524316-F924-4932-9489-40C6F9699399.jpeg
    A1524316-F924-4932-9489-40C6F9699399.jpeg
    1,1 MB · Luettu: 67
  • F2BA6A05-9629-416B-B687-84D5FE9667A6.jpeg
    F2BA6A05-9629-416B-B687-84D5FE9667A6.jpeg
    1,3 MB · Luettu: 70
Karjalanpaistia pitkän kaavan mukaan (uunissa noin 5h) Nautaa, possua, lanttua, sipulia ja porkkanaa. Pannulla käytetty ja mausteet päälle. Hyvää oli ja tuosta riittää pidemmäksikin aikaa.
Karjalanpaisti on kyllä herkkua. Lapsuuden tuon ruoan parissa kasvanut. Mikään ei oo niin hyvää ku mummon tekemä karjalanpaisti ja karjalanpiirakat. Mut mitäs kerettiläisyyttä tuollainen lantun ja porkkanan lisääminen oikein on? :speechless:
 
Karjalanpaisti on kyllä herkkua. Lapsuuden tuon ruoan parissa kasvanut. Mikään ei oo niin hyvää ku mummon tekemä karjalanpaisti ja karjalanpiirakat. Mut mitäs kerettiläisyyttä tuollainen lantun ja porkkanan lisääminen oikein on? :speechless:

Okei, ei ollut ihan perinteistä karjalanpaistia. Menin vielä lopuksi lisäämään hieman maizenaa ja viimeistelin smetanalla. Mutta ruoanlaitossa maut ratkaisee -> siksi lanttu & porkkana
 

Liitteet

  • 120D174E-AF81-42CA-9FCE-F35790E3A05F.jpeg
    120D174E-AF81-42CA-9FCE-F35790E3A05F.jpeg
    1 MB · Luettu: 52
  • 843D3D50-08DB-4BE8-ABA3-AFFF9F9436B2.jpeg
    843D3D50-08DB-4BE8-ABA3-AFFF9F9436B2.jpeg
    1,3 MB · Luettu: 52
Pika-arkiviritys.
Kanan fajitas-sisäfileitä vartaassa ja koska säästö niin paistelin ne takassa. Siihen kylkeen airfryerillä Katalonian kasviksia ja päälle sinihomejuustoa ja chilimajoneesia. Pieni tuulahdus kesää. Ihan oli maittavaa.
kanavarras.jpg
 
Tässä isänpäivälle idea. Laitan yksityiskohtaisen ohjeen mukaan jos joku innostuu. Tein ja parhaita liharuokia mitä syönyt. Possunposkien liha oli uskomattoman mureaa ja mehevää ja hämmästyin kun maku oli aivan kuin naudan palapaistista.


Haudutettua possunposkea ja Ohraa

4076347B-AE23-438E-86DE-B1AE681D59E1.jpeg


(Helppous 2/5. Jos osaat lukea, onnistut. Tässä ei oikein voi mokata. Tarvitset aikaa, paistinpannun, vuoan tai padan, siivilän ja veitsen). [Hinta 15-20€ riippuen mitä kotoa löytyy. 3-4 henkilölle.] Possunposkia löytyy pakasteena esim omasta K-Kaupasta. Kauppias kyllä tilaa jos ei löydy.

Suluissa optionaaliset, ruoanteon ei tarvi olla monimutkaista tai hifistelyä. Tästäkin voi jättää monta asiaa pois.

1kg possunposkia (pakaste) [10€/kg]
2 isoa omenaa [1€]
Suolaa ja mustapippuria
Ruokaohraa [2,50€] - tai vaikka makaronia
1 prk piltti sosetta (omena,luumu) [1€]

Liemeen:
Liha/kanalientä n litra esim liemikuutiosfa
Omenamehua 0,5l [0,5€]
(1 sipuli [0,5€])
(1-2 vihreää jalapenoa![1€] )
(Muutama Laakerinlehti)
(2rkl haluamiasi kuivia yrttejä tai mitä kaapista löytyy)
(2-3 valkosipulikynsi)
2rkl Verdurine tai tomaattipyre
(2-3rkl Worchester-kastike)
0,5dl Soijakastike

Kastikkeeseen:
Liemi
1prk piltti
2dl kerma [1€]
Maizena 2rkl 0,5dl veteen

Yksityiskohtaiset ohjeet:
Sulata possunposket ja poista niistä kalvot pienellä terävällä veitsellä. Tämä on ainoa vaikea kohta reseptissä, aikamoista nypräystä. Ohje löytyy: Kalvon poistaminen porsaan poskesta

Kalvot poistettu:
1F36DF71-5968-4D01-AB83-225B0303E81A.jpeg


Paista possunposket tulikuumalla pannulla öljyssä kivan värisiksi, suolaa kevyesti ja pippuroi reilusti. Anna lihoihin tulla kunnon väri, vaikka tarkoitus ei ole tässä vaiheessa lihoja kypsentää. Pilko niiden paistuessa vaikka sipuli ja valkosipuli pieniksi sekä kuori ja lohko omenat. Poista jalapenoista kannat ja siemenet ja pieni sekin. Siirrä omenalohkot ja paistetut lihat uuninkestävään astiaan, esim pataan tai vuokaan.

Lihoihin väri, ja kaikki sisään:
FE03585C-1DE3-47C5-BE89-38071782BC11.jpeg
A4AA29A1-7E9B-4839-87F5-A9A35DC1CDC6.jpeg

Kuullota samalla pannulla keskilämmöllä sipuleita muutama minuutti voissa, lisää valkosipulit, jalapenot, mausteet ja verdurine. Kuullota hetki, lisää omenamehu, laakerinlehdet sekä soija ja worchester. Lisää lihalientä jotta lientä tulee tarpeekI. Maista. Jos tuntuu siltä että jotain puuttuu, lisää. Liemen ei tarvitse olla kovin suolaista. Kiehauta ja kaada pataan possujen ja omenoiden päälle jotta ne peittyvät reilusti.

Laita uuniin 100c ja hauduta yön yli (6-8h)
Siivoa keittiö.

Nouki possunposket, omenalohkot ja muut kasvikset liemestä sivuun. Siivolöi liemi kattilaan. Lisää maizena ja kiehauta muutama minuutti. Lisää piltti ja kerma. Maista suola, jos sitä puuttuu voit lisätä soijaa. Lisää lihat ym takaisin kuumaan liemeen ja anna hautua 10min.

Lihat, omenat ym kastikkeessa hautumassa:
31826B50-7E05-4873-977E-2DBD4C221F48.jpeg

Keitä ohra liha/kasvis/kanaliemessä, katso aika pakkauksesta. Siivilöii ylimääräinen neste pois, lisää nokare voita. Tee ohrasta pesä lautaselle ja nosta muutama poski ja omenalohko ohran keskelle ja lusikoi reilusti kastiketta päälle. Ripottelin vielä päälle seesaminsiemeniä. Nauti!
 
Viimeksi muokattu:

Statistiikka

Viestiketjuista
258 182
Viestejä
4 485 135
Jäsenet
74 179
Uusin jäsen
Flere-Imsaho

Hinta.fi

Back
Ylös Bottom