Postaa kokkauskuvia

Liittynyt
20.03.2018
Viestejä
737
Mitäs mausteita kastikkeessa, hyvälle näyttää mutta sen pastan ois tarkotus olla täysin sen kastikkeen peitossa, saa jopa UIDA siinä.

Ei tuossa annoksena mitään vikaa ole, pisti vaan silmään toi paljas spagetti, urghh..
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
18 409
Grillikylkeä airfryerissa.

Kauanko sitä piti pitää ja missä lämmöissä?
Valitan 3 viikkoa vanhaan viestiin vastaamista ja kyselen samaa, kuin @Paskisti, eli kauan pidit ja missä lämpötilassa?

Näyttää vaan helpolta reseptiltä, jonka osaisin olla mokaamatta ja voin vaan unohtaa sinne, kunhan säädän asetukset oikein. Ja tuo näyttää todella hyvältä ja mehukkaalta.
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
5 264
Tuli testattua sous vide + kaasutöhötin ulkofilepiffeille, ihan 4.5/5 kypsyys. Seuraavalla kerralla ehkä asteen verran lisää sirkulaattoriin (54.5 -> 55.5) ja pikkusen pidempään liekkiä. Nyt ekalla kerralla ei uskaltanut töhötellä pitkään kun pelkäsin että kypsyttää herkästi yli, mutta aika turvallisestihan tuolla näköjään saa pintaa tummentaa ilman että kypsyy muualta yli.

20221023_133524 - Copy.jpg
 
Viimeksi muokattu:

ExchangeMan

Tukijäsen
Liittynyt
07.01.2017
Viestejä
223
Tänään ohuista naudanlihasiivuista käristystä, sekaan mustapippuria, valkosipulia, purjoa, kolme laakerinlehteä ja vettä. Ei suurustetta. Oheen Annabellestä perunamuusi, josta tehty ankarasti vatkaamalla kuohkeaa. Hyvä käristys tulee naudanlihastakin.

Liitteet
  • Screenshot_20221023_184928_Gallery.jpg
 
Liittynyt
14.10.2018
Viestejä
1 186
Perisuomalaista makaronia: kastike erikseen ja ketsuppia. Perinneruokaa, juuri sitä mistä tykkäsi lapsena!
 
Liittynyt
27.10.2017
Viestejä
1 152
Minä teen herkkuluokan tomaattisoosin nuorisolle lihapullien kanssa ja kyllä ne silti laittaa vielä ketsuppiakin pulleroille :lol: Täytyy olla joku ihan pienenä opittu juttu.
 

SweeneyTodd

Smooth Operator
Tukijäsen
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
2 380
Punajuuri-vuohenjuusto burgeri piparjuurikastikkeella ja lehtikaalisipsejä.
burgeri.jpg


Ei paljon näy, mutta välissä siis paistettuja punajuurisiivuja, joiden päällä vuohenjuustoa. Kastike on smetanapohjainen piparjuurikastike.
 
Liittynyt
14.10.2018
Viestejä
1 186
Minä teen herkkuluokan tomaattisoosin nuorisolle lihapullien kanssa ja kyllä ne silti laittaa vielä ketsuppiakin pulleroille :lol: Täytyy olla joku ihan pienenä opittu juttu.
Joo, osa niistä jää ja osa katoaa aikaan. Serkkuni laittoi ketsuppia jopa keitetyn kananmunan päälle.
Toinen kummallinen on oregano. Sitä kulutetaan Suomessa varmaan maailamnennätystahtiin. Mahtaakohan edes ämeriikanhörhöt käyttää sitä joka paikkaan?
Itse teen marinarapitsaa ehkä kerran kolmessa vuodessa joten sitä varten ei kyllä tarvita kovin paljoa ;-D
Kolmas on lihaliemikuutio tms roska. Ällistyttävä "kaikki maistuu samalta" tuote, joita laitetaan jopa kaupallisissa syöttölöissä! Käsittämätöntä. ;-D
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
18 409
Valitan 3 viikkoa vanhaan viestiin vastaamista ja kyselen samaa, kuin @Paskisti, eli kauan pidit ja missä lämpötilassa?

Näyttää vaan helpolta reseptiltä, jonka osaisin olla mokaamatta ja voin vaan unohtaa sinne, kunhan säädän asetukset oikein. Ja tuo näyttää todella hyvältä ja mehukkaalta.
Kyljen inspiroimana, päätin koettaa itse:
1666716460802.png


Tuo on ulkofilettä air fryerissä, 165C ja tunti ja noin kilon pala. Tässä oli ehkä liikaa aikaa, vähempi olisi riittänyt.
Ulkofile tosiaan alennuksesta, päälle Lidlin poistomyyntigrillrub ja nyt voisi miettiä lisukkeita..
 
Liittynyt
25.10.2016
Viestejä
692
Tuosta ketsupista. Aikoinaan yksi puolituttu keitti usein iltasella kaurapuuroa ja jätti sen siihen kuivumaan. Aamulla sitten leikkasi siitä siivuja ruisleipien päälle ja höysti tämän ketsupilla...:sick:
 
Liittynyt
27.10.2017
Viestejä
1 152
Tuosta ketsupista. Aikoinaan yksi puolituttu keitti usein iltasella kaurapuuroa ja jätti sen siihen kuivumaan. Aamulla sitten leikkasi siitä siivuja ruisleipien päälle ja höysti tämän ketsupilla...:sick:
Kuulostaa niin oudolta yhdistelmältä, että suorastaan tekee mieli kokeilla. Mutta mistä ihmeestä tuollainen tulee ensimmäisenä mieleen? Krapula-aamuna löytynyt kaapista vain kuivahtanutta puuroa ja ketsupilla voi tuunata kaiken maukkaaksi? :rofl:
 
Liittynyt
08.11.2018
Viestejä
831
Joo, osa niistä jää ja osa katoaa aikaan. Serkkuni laittoi ketsuppia jopa keitetyn kananmunan päälle.
Toinen kummallinen on oregano. Sitä kulutetaan Suomessa varmaan maailamnennätystahtiin. Mahtaakohan edes ämeriikanhörhöt käyttää sitä joka paikkaan?
Itse teen marinarapitsaa ehkä kerran kolmessa vuodessa joten sitä varten ei kyllä tarvita kovin paljoa ;-D
Kolmas on lihaliemikuutio tms roska. Ällistyttävä "kaikki maistuu samalta" tuote, joita laitetaan jopa kaupallisissa syöttölöissä! Käsittämätöntä. ;-D
Ei kai sitä Suomessa laiteta ku pääasiassa pitsaan? Kreetalla kun kävin niin siellä sitä kyllä levitettiin ihan joka paikkaan (leivälle/salaattiin/liha/kana/perunat/jne), ostin tuliaiseksi erilaisia mausteita ~kilon verran, niin painosta varmaan puolet on oreganoa.

Edit: Eipä tosin hirveästi ole tullut seurattua. Mutta Kreetalla sitä oli ihan joka ruuassa, niin pisti oikein silmään.
 
Liittynyt
14.10.2018
Viestejä
1 186
Saunan jälkee pari pienenpientä oluista ja laatimaan iltapalaa.
Pilkoin sipulia, hieman napolialaista makkaraa, otin esiin tomaattipyreen, pastaa ja pari aivonysträä.
Kyä se siit!
_1180743.JPG

Hiukan kuulotetaan sipulia, hiukan pippuria ja suolaa, makkara, loraus valkoviiniä. Pastan valmistuessa ne sekaan ja inan chiliä (meidän kuivattua myllystä viisareissa arvioituna 4sekunnin kääntö)
Hieman keitinvettä ja pyörittelyä.
_1180744.JPG

Kellon pirahtaessa pastan keitinajan, pois tulilta, annetaan olla puoli minuuttia ja juustoraastetta, pecorinoa sekaan ja sotkotellaan.
_1180747.JPG

Aika roomalaistylinen annos tuli, mutta chiliä oli ehkä hieman liikaa.
Pitäisi keksiä tapa millä sitä voisi ruokaan vähemmän lisätä -tai millä ohentaisi sitä chiliä myllyssään.

Nno, ruoka oli erinomaista, ja lämmittävääkin

_1180754.JPG

Nimeän hänet: Pasta Gerbilen.
 
Liittynyt
14.10.2018
Viestejä
1 186
Tänään oli taas "asia johti toiseen" päivä.
Ensin ajattelin että näitä napolilaisia katuruokia, pizza frittejä pitää tehdä joskus.
_1170821.jpg

ja katselin pasta grammar-videon, jossa ollaan vain hiukan sinnepäin.
ja koitin sitten tehhä semmoista.
Homemade Hot Pocket Recipe | Italian Pizza Pocket

Valitettavasti kesken- tai ennen-kuvia ei ole.
313935243_5893815370657127_7910110784916219066_n.jpg
-tuli kaulittua,

paistettua öljyssä, mutta innoissani unohdin korppujauhottaa ensimmäisen!

313427266_5893815163990481_4692047682526336691_n.jpg
313427499_5893815260657138_6658328773218914492_n.jpg
-ja toinen taas näyttä ihan leikkeeltä ;-)

Sisuskama oli noin yhtä paksua kuin murekeliha, mutta paiston jälkeen aika valuvaa, valuvampaa kuin jugurtti, lähempänä piimää.
Eli siinä olisi virittämisenvaraa juustolaaduissa.
Minulla oli mozzarellapallo jonka pilkoin ja raastoin pecorinoa. Tomaattikin oli ihan pyrettä putkilosta.

Sisus oli oikein hyvä, basilika raikasti makua, mutta tämä kuori, jotain lihapiirakan ja munkkipossun välimaastosta. Ei suorastaan villitse koittamaan uusiksi, mutta hauska iltapala.

Jos tätä söisi autossa, niin täyttäisi kyllä pikaruuan 1. vaatimuksen: penkinpäälliset kalliiseen pesuun yhden aterian jälkeen! ;-)
 
Liittynyt
14.10.2018
Viestejä
1 186
Tänään on tullut tehtyä pizzataikina lauantaita varten, burgundinpata huomista varten, ja lounaaksi pasta carbonara.

...ja latasin auton akunkin talven varalle. Tiiä onko kauhean hyvässä hapessa, kun ollaan aika tyhjäksi ilmeisimmin pätkä-ajoillamme sen saaneet.

Burgundinpata on kyllä "burgundinpata" -kun ei ole herkkusieniä, ja liha possua, ja mukana myös tölkki tomaattia. Mutta muuten...
 

Liitteet

Viimeksi muokattu:
Liittynyt
14.10.2018
Viestejä
1 186
Ei kovin ihmeitä, noita 00-jauhoja kyllä menee, mutta onneksi ruotsalaiset myy suhthuokiasti. Halpaa kahviin verrattuna. Ja juurihan tässä syötiin aika monta päivää vaimontekemää kaalimosoa ;-)
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
31.10.2022
Viestejä
58
Tuli testattua sous vide + kaasutöhötin ulkofilepiffeille, ihan 4.5/5 kypsyys. Seuraavalla kerralla ehkä asteen verran lisää sirkulaattoriin (54.5 -> 55.5) ja pikkusen pidempään liekkiä. Nyt ekalla kerralla ei uskaltanut töhötellä pitkään kun pelkäsin että kypsyttää herkästi yli, mutta aika turvallisestihan tuolla näköjään saa pintaa tummentaa ilman että kypsyy muualta yli.

Yllättävän hyvältä näyttää, todella ohut reunus pihvillä. Itse olen pari kertaa koittanut tohotella mutta siinä menee pitkä aika ja pinnasta on tullut jotenkin "kumimainen". Tosin en ole valellut rasvaa ennen tohottamista. Nykyään menee aina kuumalle pannulle minuutti per puoli ja ai että tulee herkkua. Sous vide 54,5 C käsittely siis ensin.
 
Liittynyt
13.01.2021
Viestejä
487
Tänään on tullut tehtyä pizzataikina lauantaita varten, burgundinpata huomista varten, ja lounaaksi pasta carbonara.

...ja latasin auton akunkin talven varalle. Tiiä onko kauhean hyvässä hapessa, kun ollaan aika tyhjäksi ilmeisimmin pätkä-ajoillamme sen saaneet.

Burgundinpata on kyllä "burgundinpata" -kun ei ole herkkusieniä, ja liha possua, ja mukana myös tölkki tomaattia. Mutta muuten...
Siinä menee monella yöunet teräksiset paistinpannu-ketjussa kun tuolleen hapokkaita aineksia haudutetaan valurautapadassa :) Meillä haudutetaan myös paljon patoja ihan perinteisessä pinnoittamattomassa valurautapadassa eikä mitään ongelmia.
 
Liittynyt
14.10.2018
Viestejä
1 186
Juu. Vaimon mieliksi siirrän yöksi teräskattilaan, mutta ennen natustusta takasin kunnon pataan, lämmitys ja paistoin oikein kuumalla rosteripannulla paloitellut puolitoista sipulia ja yhden suuren paprikan, ja ne padan niskaan ja hieman persiljaa päälle. Muija teki muusin ja sit syömään! En paistanut herkkusieniä tällä kertaa, kun ei tiedetty olisiko ruokavieras moisia vastaan. Oli oikein hyvää! Mutta ainahan kunnolla haudutetut mosot on...
 
Liittynyt
13.01.2021
Viestejä
487
Kyllä minä syönnin jälkeen siirrän ruuan kattilaan ja pesen padan puhtaaksi. Oletko muuten ruskistellut koskaan padassa lihoja tai kasviksia? Jää se pasitinpannuvaihe välistä, jos vaan padassa edes kohtuullisen kokoinen pohja.
 
Liittynyt
14.10.2018
Viestejä
1 186
En, olisi sen verran kovempi homma lämmittää se pata. Helpompaa paistinpannussa. Italiasshan kaikki aina harmaannutetaan pa...oikeastaan kattilassa. Eikä siihen ruskistuslämpöä aikaan saisikaan, kun ensin aina laitetaan sipuli, selleri ja porkkana, ja niiden päälle se liha -jos lihaan haluaisi paistopintaa, olisi kasvikset aika mustia ;-D
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
9 614
Lauantai bättre fölk ruokaa koska arkisin vedetään halpaa skeidaa.

Hasselbackan perunoita (omasta maasta tietenkin) ja paahtopaistia sekä viherpippurisinihomejuusto kastiketta. Seurana salaatti ja Baltic Porter juomana. Kyllä tuolla taas lauantai-illan pärjää.
ruoka1.jpg
 

SweeneyTodd

Smooth Operator
Tukijäsen
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
2 380
Karjalanpaistia pitkän kaavan mukaan (uunissa noin 5h) Nautaa, possua, lanttua, sipulia ja porkkanaa. Pannulla käytetty ja mausteet päälle. Hyvää oli ja tuosta riittää pidemmäksikin aikaa.
Karjalanpaisti on kyllä herkkua. Lapsuuden tuon ruoan parissa kasvanut. Mikään ei oo niin hyvää ku mummon tekemä karjalanpaisti ja karjalanpiirakat. Mut mitäs kerettiläisyyttä tuollainen lantun ja porkkanan lisääminen oikein on? :speechless:
 
Liittynyt
07.11.2022
Viestejä
4
Karjalanpaisti on kyllä herkkua. Lapsuuden tuon ruoan parissa kasvanut. Mikään ei oo niin hyvää ku mummon tekemä karjalanpaisti ja karjalanpiirakat. Mut mitäs kerettiläisyyttä tuollainen lantun ja porkkanan lisääminen oikein on? :speechless:
Okei, ei ollut ihan perinteistä karjalanpaistia. Menin vielä lopuksi lisäämään hieman maizenaa ja viimeistelin smetanalla. Mutta ruoanlaitossa maut ratkaisee -> siksi lanttu & porkkana
 

Liitteet

Liittynyt
14.10.2018
Viestejä
1 186
Voi olla vaikea löytää karjalanpaistin ohjetta jossa ei porkkanaa olisi? Maizenaa ja smetanaa en olisi kyllä itsekään laittanut, kun tuohan on kirkasliemiruoka. No, tuolta löysin porkanattoman. Ja tuo kiinnostaisi kyllä itseäkin, lihanpaahtaminen uunissa.

Nno, itsellä lihasoppa juuri tulilla: köntti lihaa vedessä kiehumassa parin valko- ja maustepippurin ja laakerinlehden kanssa. Tosin olisin kyllä itse paloitellut ja paistanut ensin lihat, mutta ajateltiin jos mennään tällä harmaasysteemillä tällä kertaa ;-)

_1180864.JPG
 
Liittynyt
14.10.2018
Viestejä
1 186
Vaimon sisko ei muuten uskonut (lautasta nuollessaan) ettei liemessä ole mitään muuta -ikäänkuin me käytettäisiin jotain kemikaaliali-kuutioita tms smäidää keittiössä ;-)
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
9 614
Pika-arkiviritys.
Kanan fajitas-sisäfileitä vartaassa ja koska säästö niin paistelin ne takassa. Siihen kylkeen airfryerillä Katalonian kasviksia ja päälle sinihomejuustoa ja chilimajoneesia. Pieni tuulahdus kesää. Ihan oli maittavaa.
kanavarras.jpg
 
Liittynyt
13.09.2017
Viestejä
419
Tässä isänpäivälle idea. Laitan yksityiskohtaisen ohjeen mukaan jos joku innostuu. Tein ja parhaita liharuokia mitä syönyt. Possunposkien liha oli uskomattoman mureaa ja mehevää ja hämmästyin kun maku oli aivan kuin naudan palapaistista.


Haudutettua possunposkea ja Ohraa

4076347B-AE23-438E-86DE-B1AE681D59E1.jpeg


(Helppous 2/5. Jos osaat lukea, onnistut. Tässä ei oikein voi mokata. Tarvitset aikaa, paistinpannun, vuoan tai padan, siivilän ja veitsen). [Hinta 15-20€ riippuen mitä kotoa löytyy. 3-4 henkilölle.] Possunposkia löytyy pakasteena esim omasta K-Kaupasta. Kauppias kyllä tilaa jos ei löydy.

Suluissa optionaaliset, ruoanteon ei tarvi olla monimutkaista tai hifistelyä. Tästäkin voi jättää monta asiaa pois.

1kg possunposkia (pakaste) [10€/kg]
2 isoa omenaa [1€]
Suolaa ja mustapippuria
Ruokaohraa [2,50€] - tai vaikka makaronia
1 prk piltti sosetta (omena,luumu) [1€]

Liemeen:
Liha/kanalientä n litra esim liemikuutiosfa
Omenamehua 0,5l [0,5€]
(1 sipuli [0,5€])
(1-2 vihreää jalapenoa![1€] )
(Muutama Laakerinlehti)
(2rkl haluamiasi kuivia yrttejä tai mitä kaapista löytyy)
(2-3 valkosipulikynsi)
2rkl Verdurine tai tomaattipyre
(2-3rkl Worchester-kastike)
0,5dl Soijakastike

Kastikkeeseen:
Liemi
1prk piltti
2dl kerma [1€]
Maizena 2rkl 0,5dl veteen

Yksityiskohtaiset ohjeet:
Sulata possunposket ja poista niistä kalvot pienellä terävällä veitsellä. Tämä on ainoa vaikea kohta reseptissä, aikamoista nypräystä. Ohje löytyy: Kalvon poistaminen porsaan poskesta

Kalvot poistettu:
1F36DF71-5968-4D01-AB83-225B0303E81A.jpeg


Paista possunposket tulikuumalla pannulla öljyssä kivan värisiksi, suolaa kevyesti ja pippuroi reilusti. Anna lihoihin tulla kunnon väri, vaikka tarkoitus ei ole tässä vaiheessa lihoja kypsentää. Pilko niiden paistuessa vaikka sipuli ja valkosipuli pieniksi sekä kuori ja lohko omenat. Poista jalapenoista kannat ja siemenet ja pieni sekin. Siirrä omenalohkot ja paistetut lihat uuninkestävään astiaan, esim pataan tai vuokaan.

Lihoihin väri, ja kaikki sisään:
FE03585C-1DE3-47C5-BE89-38071782BC11.jpeg
A4AA29A1-7E9B-4839-87F5-A9A35DC1CDC6.jpeg

Kuullota samalla pannulla keskilämmöllä sipuleita muutama minuutti voissa, lisää valkosipulit, jalapenot, mausteet ja verdurine. Kuullota hetki, lisää omenamehu, laakerinlehdet sekä soija ja worchester. Lisää lihalientä jotta lientä tulee tarpeekI. Maista. Jos tuntuu siltä että jotain puuttuu, lisää. Liemen ei tarvitse olla kovin suolaista. Kiehauta ja kaada pataan possujen ja omenoiden päälle jotta ne peittyvät reilusti.

Laita uuniin 100c ja hauduta yön yli (6-8h)
Siivoa keittiö.

Nouki possunposket, omenalohkot ja muut kasvikset liemestä sivuun. Siivolöi liemi kattilaan. Lisää maizena ja kiehauta muutama minuutti. Lisää piltti ja kerma. Maista suola, jos sitä puuttuu voit lisätä soijaa. Lisää lihat ym takaisin kuumaan liemeen ja anna hautua 10min.

Lihat, omenat ym kastikkeessa hautumassa:
31826B50-7E05-4873-977E-2DBD4C221F48.jpeg

Keitä ohra liha/kasvis/kanaliemessä, katso aika pakkauksesta. Siivilöii ylimääräinen neste pois, lisää nokare voita. Tee ohrasta pesä lautaselle ja nosta muutama poski ja omenalohko ohran keskelle ja lusikoi reilusti kastiketta päälle. Ripottelin vielä päälle seesaminsiemeniä. Nauti!
 
Viimeksi muokattu:
Toggle Sidebar

Statistiikka

Viestiketjut
193 180
Viestejä
3 498 525
Jäsenet
62 249
Uusin jäsen
bloigullelee

Hinta.fi

Ylös Bottom