Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Huomio: This feature may not be available in some browsers.
Kyllä minä olen Pohjois-Karjalassa syönyt aina karjalanpaistia missä oli aina porkkanaa ja usein myös lanttua. Nyt en muista mitä evakkoisovanhemmat teki, ehkä ilman, mutta vähän liian kauan aikaa että olisi varmoja havaintoja mutta eihän näissä ole yhtä oikeaa. Smetanaa laittaisin vasta lautaselle jos sitä kaipaa. Ja kyllähän se hyvää on vähän kaiken liharuuan kanssa.Karjalanpaisti on kyllä herkkua. Lapsuuden tuon ruoan parissa kasvanut. Mikään ei oo niin hyvää ku mummon tekemä karjalanpaisti ja karjalanpiirakat. Mut mitäs kerettiläisyyttä tuollainen lantun ja porkkanan lisääminen oikein on?
Karjalanpaistista ei liene olemassa sitä virallista versiota. Se on niitä ruokia, joissa on tietty perusta ja tekotapa ja sitten asuinpaikasta ja perimätiedosta riippuen ainakin juurekset vaihtelee. Aikanaan varmasti vaikuttanut se, mitä kaikkea on omalta kasvimaalta saatu pataan.Kyllä minä olen Pohjois-Karjalassa syönyt aina karjalanpaistia missä oli aina porkkanaa ja usein myös lanttua. Nyt en muista mitä evakkoisovanhemmat teki, ehkä ilman, mutta vähän liian kauan aikaa että olisi varmoja havaintoja mutta eihän näissä ole yhtä oikeaa. Smetanaa laittaisin vasta lautaselle jos sitä kaipaa. Ja kyllähän se hyvää on vähän kaiken liharuuan kanssa.
Keitetty/kypsennetty porkkana ei yleensä ole kovin hyvää, mutta lihapadoissa siitä tulee erinomaisen hyvää.Lihaa, kun söin vielä niin aina laitoin porkkanaa ja muistaakseni mummo laittoi myös. Sehän käy tosi hyvin ja itselleni ihan sama, miten oikeaoppista jokin ruokajuttu on. Lanttu käy myös.
No, se onkin melkein Savoa. Ei kannata niin vakavasti ottaa kaikkia heittoja. Perinneruoissa on varmasti todella paljon vaihtelua alueittain ja perheittäin. Omat isovanhemmat on Karjalan evakoita ja heidän tekemät karjalanpaistit on itselle rakkaita ruokia. Niihin ei juureksia laitettu. Tuli kuulemma lihapataa, jos sinne lisäsi ylimääräisiä aineksia. Myös ne heidän tekemät karjalanpiirakat oli toki parempia kuin missään muualla. Ihan niinkuin varmaan kaikkien muiden mielestä ne omien isovanhempien tekemät.Kyllä minä olen Pohjois-Karjalassa syönyt aina karjalanpaistia missä oli aina porkkanaa ja usein myös lanttua.
Ei kai tässä vakavasti otettukaan vaikkei hymiötä laitettu.No, se onkin melkein Savoa. Ei kannata niin vakavasti ottaa kaikkia heittoja. Perinneruoissa on varmasti todella paljon vaihtelua alueittain ja perheittäin. Omat isovanhemmat on Karjalan evakoita ja heidän tekemät karjalanpaistit on itselle rakkaita ruokia. Niihin ei juureksia laitettu. Tuli kuulemma lihapataa, jos sinne lisäsi ylimääräisiä aineksia. Myös ne heidän tekemät karjalanpiirakat oli toki parempia kuin missään muualla. Ihan niinkuin varmaan kaikkien muiden mielestä ne omien isovanhempien tekemät.
Vaimon sisko ei muuten uskonut (lautasta nuollessaan) ettei liemessä ole mitään muuta -ikäänkuin me käytettäisiin jotain kemikaaliali-kuutioita tms smäidää keittiössä ;-)
Alkuperäinen on ollut ohratäytteellä, myös perunaa on käytetty.Tuo karjalanpiirakat on oikein hyvä verrokki. Miten se voisi olla alkuperäinen, meinaan kauanko Karjalassa on riisiä viljelty? ;-D
Eroaako broitsun maksa kuinka naudan vastaavasta?
Kyllä se eroaa aika paljon. Maku ei ole yhtä maksamainen ja rakennekin on selvästi silkkisempi. Pakasteena tosiaan löytyy helposti. Tämänkin jätän punaiseksi sisältä. Jos naudanmaksa ei maistu, niin broilerin voi maistua.Eroaako broitsun maksa kuinka naudan vastaavasta?
Thaipataa lisäriisillä? Noissahan on jo riisi itessään ja nehän menee täysin mauttomaks jos niihin vielä LISÄÄ riisiä. Itsekkin toki hiukan noita patoja aina jatkan mutta eihän tossa ole mitään muuta kuin riisiä? Paljonko sä sitä oikein lisäsit?Jalostajan thaipataa basmatiriisillä ja patonkia. Ensimmäistä kertaa tuli hankittua kyseistä riisiä ja onhan tuo vähän parempaa kuin tavallinen riisi.
Ei tuo mene ainakaan mauttomaksi. 1,5d lisäsin riisiä.Thaipataa lisäriisillä? Noissahan on jo riisi itessään ja nehän menee täysin mauttomaks jos niihin vielä LISÄÄ riisiä. Itsekkin toki hiukan noita patoja aina jatkan mutta eihän tossa ole mitään muuta kuin riisiä? Paljonko sä sitä oikein lisäsit?
Aika paljon on kyllä makuaisteissa eroa ku minusta se laimeni jo aivan liikaa alle puolella desillä riisiä..Ei tuo mene ainakaan mauttomaksi. 1,5d lisäsin riisiä.
Mä lisäsin vähän kurkumaa, grillausmaustetta ja paprikaa kanan paistamisen yhteydessä.Aika paljon on kyllä makuaisteissa eroa ku minusta se laimeni jo aivan liikaa alle puolella desillä riisiä..
Tottahan mäkin lisää aina noihin mausteita mutta ei se silti maistu muulta kuin maustetulta riisiltä ja satunnailta kanapaloilta.Mä lisäsin vähän kurkumaa, grillausmaustetta ja paprikaa kanan paistamisen yhteydessä.
Erinomaisen hyvä suomalainen arkiruokaPerunaa, nakkeja ja salaattia.
Erinomaisen hyvä suomalainen arkiruoka
Siis perunapiirakoita. Karjalanpiirakoissa on riisiäTuli tehtyä karjalanpiirakoita, eka harjoitus satsi ennen joulua ja leivinuunia.
Kuoritaikinasta tuli loistavan ohut, muusia tuli lätkittyä suht reilusti, mitä voisikin hieman vähemmän seuraavaan satsiin laittaa. Nyt yksikin on aika täyttävä.
Siis perunapiirakoita. Karjalanpiirakoissa on riisiä
Perunapiirakat on kyllä parhautta! Siieh kunnolla voita ja juustoa ja meetvurstia niin oivoi.Tuli tehtyä karjalanpiirakoita, eka harjoitus satsi ennen joulua ja leivinuunia.
Kuoritaikinasta tuli loistavan ohut, muusia tuli lätkittyä suht reilusti, mitä voisikin hieman vähemmän seuraavaan satsiin laittaa. Nyt yksikin on aika täyttävä.
Eli kokonaisen piirakkavuoan kokoinen pyöreä vehnälätty haudutetulla kaalitäytteellä on karjalanpiirakka, kunhan kuori on osittain avoin ja rypytetty, ja lopputulos on paistettu tietyssä lämpötilassa.Sinähän puhut nyt riisipiirakoista, etkä karjalanpiirakoista.
Ollaan kuitenkin molemmat oikeassa.
Hyvän näköisiä on On ne kyllä eri sfääristä kuin kaupasta ostetut. Oliko täyttä ruista kuori vai laitoitko pikkusen vehnäjauhoa? Kerran yritin pelkästä rukiista, mutta ei minun taidoilla hommasta tullut mitään XDTuli tehtyä karjalanpiirakoita, eka harjoitus satsi ennen joulua ja leivinuunia.
Kuoritaikinasta tuli loistavan ohut, muusia tuli lätkittyä suht reilusti, mitä voisikin hieman vähemmän seuraavaan satsiin laittaa. Nyt yksikin on aika täyttävä.
Tää on kyllä jännä. Mulle riisipiirakat on ollu aina meh, mutta kyllä niitä syö. Perunapiirakat taas ollu aina suurta herkkua. Mummo teki maailman parhaimmat perunapiirakat mutta mä en vieläkään tajuu miten se ne teki. Ne olii jännä kun niissä oli semmonen harmaa se taikina. Ruistaikina se vissiin oli mutta vaikka mitä tekee niin mulla on aina enemmän tai vähemmän ruskea kuori, mutta ei koskaan harmaa. On kokeiltu eri jauhoja ja ei onnaa. Vehnäjauhosta tuolee pehmeitä ja ruisjauhoista ruskea mutta millään ilveellä en saa harmaata ja kovaa. Elämän suuria mysteereitä..Mulle maistuu vain riisipiirakat. Mutta näyttää kyllä leipomiset hyvältä.
Mun mummo oli Karjalasta ja hän teki aina riisipiirakoita. En muista enää minkä väristä kuori oli. Seurasin kyllä joskus vierestä, kun teki niitä.Tää on kyllä jännä. Mulle riisipiirakat on ollu aina meh, mutta kyllä niitä syö. Perunapiirakat taas ollu aina suurta herkkua. Mummo teki maailman parhaimmat perunapiirakat mutta mä en vieläkään tajuu miten se ne teki. Ne olii jännä kun niissä oli semmonen harmaa se taikina. Ruistaikina se vissiin oli mutta vaikka mitä tekee niin mulla on aina enemmän tai vähemmän ruskea kuori, mutta ei koskaan harmaa. On kokeiltu eri jauhoja ja ei onnaa. Vehnäjauhosta tuolee pehmeitä ja ruisjauhoista ruskea mutta millään ilveellä en saa harmaata ja kovaa. Elämän suuria mysteereitä..
Ottaa pannuun että en koskaan saanu selville miten ne tehtiin.