Postaa kokkauskuvia

Liittynyt
13.01.2021
Viestejä
487
Karjalanpaisti on kyllä herkkua. Lapsuuden tuon ruoan parissa kasvanut. Mikään ei oo niin hyvää ku mummon tekemä karjalanpaisti ja karjalanpiirakat. Mut mitäs kerettiläisyyttä tuollainen lantun ja porkkanan lisääminen oikein on? :speechless:
Kyllä minä olen Pohjois-Karjalassa syönyt aina karjalanpaistia missä oli aina porkkanaa ja usein myös lanttua. Nyt en muista mitä evakkoisovanhemmat teki, ehkä ilman, mutta vähän liian kauan aikaa että olisi varmoja havaintoja mutta eihän näissä ole yhtä oikeaa. Smetanaa laittaisin vasta lautaselle jos sitä kaipaa. Ja kyllähän se hyvää on vähän kaiken liharuuan kanssa.
 
Liittynyt
27.10.2017
Viestejä
1 169
Kyllä minä olen Pohjois-Karjalassa syönyt aina karjalanpaistia missä oli aina porkkanaa ja usein myös lanttua. Nyt en muista mitä evakkoisovanhemmat teki, ehkä ilman, mutta vähän liian kauan aikaa että olisi varmoja havaintoja mutta eihän näissä ole yhtä oikeaa. Smetanaa laittaisin vasta lautaselle jos sitä kaipaa. Ja kyllähän se hyvää on vähän kaiken liharuuan kanssa.
Karjalanpaistista ei liene olemassa sitä virallista versiota. Se on niitä ruokia, joissa on tietty perusta ja tekotapa ja sitten asuinpaikasta ja perimätiedosta riippuen ainakin juurekset vaihtelee. Aikanaan varmasti vaikuttanut se, mitä kaikkea on omalta kasvimaalta saatu pataan.
 
Liittynyt
31.10.2016
Viestejä
2 303
Lihaa, kun söin vielä niin aina laitoin porkkanaa ja muistaakseni mummo laittoi myös. Sehän käy tosi hyvin ja itselleni ihan sama, miten oikeaoppista jokin ruokajuttu on. Lanttu käy myös.
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
9 661
Lihaa, kun söin vielä niin aina laitoin porkkanaa ja muistaakseni mummo laittoi myös. Sehän käy tosi hyvin ja itselleni ihan sama, miten oikeaoppista jokin ruokajuttu on. Lanttu käy myös.
Keitetty/kypsennetty porkkana ei yleensä ole kovin hyvää, mutta lihapadoissa siitä tulee erinomaisen hyvää.
 

SweeneyTodd

Smooth Operator
Tukijäsen
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
2 393
Kyllä minä olen Pohjois-Karjalassa syönyt aina karjalanpaistia missä oli aina porkkanaa ja usein myös lanttua.
No, se onkin melkein Savoa. ;) Ei kannata niin vakavasti ottaa kaikkia heittoja. Perinneruoissa on varmasti todella paljon vaihtelua alueittain ja perheittäin. Omat isovanhemmat on Karjalan evakoita ja heidän tekemät karjalanpaistit on itselle rakkaita ruokia. Niihin ei juureksia laitettu. Tuli kuulemma lihapataa, jos sinne lisäsi ylimääräisiä aineksia. :)Myös ne heidän tekemät karjalanpiirakat oli toki parempia kuin missään muualla. Ihan niinkuin varmaan kaikkien muiden mielestä ne omien isovanhempien tekemät.
 
Liittynyt
13.01.2021
Viestejä
487
No, se onkin melkein Savoa. ;) Ei kannata niin vakavasti ottaa kaikkia heittoja. Perinneruoissa on varmasti todella paljon vaihtelua alueittain ja perheittäin. Omat isovanhemmat on Karjalan evakoita ja heidän tekemät karjalanpaistit on itselle rakkaita ruokia. Niihin ei juureksia laitettu. Tuli kuulemma lihapataa, jos sinne lisäsi ylimääräisiä aineksia. :)Myös ne heidän tekemät karjalanpiirakat oli toki parempia kuin missään muualla. Ihan niinkuin varmaan kaikkien muiden mielestä ne omien isovanhempien tekemät.
Ei kai tässä vakavasti otettukaan vaikkei hymiötä laitettu.
 
Liittynyt
14.10.2018
Viestejä
1 210
No, se onkin melkein Savoa. ;) Ei kannata niin vakavasti ottaa kaikkia heittoja. Perinneruoissa on varmasti todella paljon vaihtelua alueittain ja perheittäin. Omat isovanhemmat on Karjalan evakoita ja heidän tekemät karjalanpaistit on itselle rakkaita ruokia. Niihin ei juureksia laitettu. Tuli kuulemma lihapataa, jos sinne lisäsi ylimääräisiä aineksia. :)Myös ne heidän tekemät karjalanpiirakat oli toki parempia kuin missään muualla. Ihan niinkuin varmaan kaikkien muiden mielestä ne omien isovanhempien tekemät.

Tuo karjalanpiirakat on oikein hyvä verrokki. Miten se voisi olla alkuperäinen, meinaan kauanko Karjalassa on riisiä viljelty? ;-D
 
Liittynyt
14.10.2018
Viestejä
1 210
Alkuperäisyys on kyllä sinänsä kiinostavaa. Kuten on tullut sanottua, teen osan italialaisita ruuista alkuperäisesti, ja osaa en, koska se vaan olisi minusta tyhmä tapa.

Se oikea alkuperäisyys tosin on valtaosalle niistäkin ruuista mysteeri, ja jos noin samanlaista ruokaa tehdään eri kylissä eri tavoin, mikä olisi alkuperäinen? Se joka ehtii sen patentoida?

Tämä oli kiinnostava juttu yhdestä:

 
Liittynyt
02.01.2017
Viestejä
12
Joo alkuperäisyys on häilyvä käsite monesti, piirakoissakin on ollut aluekohtaisia eroja ja täytteinä on käytetty monesti mitä on ollut saatavilla.
Ettei menisi ihan OT:ksi, niin tänään tarjolla lounaaksi itse kokkailtua Janssoninkiusausta, punajuurisalaatilla ja kyytipojaksi Karjalaisia riisipiirakoita sulatejuustolla ja maksamakkaralla.
Nuo piirakat eivät ole aitoja perinteisiä karjalanpiirakoita, koska käytetyt raaka-aineet eivät täytä nimisuojan vaatimia aineksia.
kiusausta_ja_piirakoita.png
 
Liittynyt
14.10.2018
Viestejä
1 210
Tänään tehtiin yhdenlaista pastavuokaa: lumaconipastasta ja cannelloneista.

Tuota voi toki sanoa lasagneksi, kuten aika montaa uuniruokaa. Tai, kuten Kreetalla tarjoilija loihe lausumaan kun toi meille lasagnet: "makaronilaatikko!"

-niinjuu, tehtiin samalla uunilla sitruunainen kakku ja vuokaleipä, josta tosin ei kuvaa ole...

_1180891.JPG_1180902.JPG

_1180911.JPG_1180922.JPG
 
Liittynyt
14.10.2018
Viestejä
1 210
Joopa joo. Suomi on kulinaristinen maa. Etsipä pikaisesti vaikka nyt risotto. Katsoin ehkä 6-7 ohjetta, ja miltei jokaisessa kehoitettiin käyttämään omaa lientä. Kivakiva.
Mutta missään ei vaivauduttu kertomaan sen teosta mitään. Se vaan putkahti pöydälle valmiiksi käytettäväksi risottoon! Jipii!

No joo, kun etsii liemen ohjeen erikseen niin toki löytyy, ja toisaalta, kasvisliemi nyt arvattavasti on juuri sellainen kuin kuvittelisikin, kasviksia kattilaan kiehumaan veteen tunniksi...
_1180934.JPG
_1180935.JPG
_1180937.JPG
Ja lopuksi huomio: muilla mausteet vähenee, mutta meillä chilipurkki senkun täyttyypi...
_1180941.JPG
 
Liittynyt
25.10.2016
Viestejä
151
AD9C7B6F-CD33-4F44-854F-A939E73A795E.jpeg
488D4440-0512-4BFE-BCD7-1B35B409D31C.jpeg


Atrian Naudan takuumureaa sisäfilettä. Kolme kiloa ostin. Tänään paistoin pihveinä n. 900g. Kilo pakkaseen pihveinä ja noin kilon möin naapurille. En oo kotona paistanutkaan hetkeen sisukkaa. Menty käytännössä entrecote/rib eye/flank steak/picanha/petite tender-linjalla. Eilen tein puolitoista kiloa pulled beefiä,sellaisesta ”puolivalmiista” raa’asta palasta paistopussissa.
 
Liittynyt
12.01.2017
Viestejä
628
Tein pitkästä aikaa itse keksimääni ruokalajia eli polentaa ja broilerinmaksaa tomaattikastikkeessa. Jostain luin ettei tomaattikastike sopisi maksalle, mutta hyvin maistuu ainakin broilerinmaksan kanssa. Siinähän ei ole kovin vahva maksan maku verrattuna naudan- tai porsaanmaksaan.

Eroaako broitsun maksa kuinka naudan vastaavasta?
 
Liittynyt
14.10.2018
Viestejä
1 210
Itse olen toiseen suuntaan ajamassa: naudanmaksa hiukan mitätöntä, joten me paistellaan possunmaksaa! Ja kastike! Tummaa ja maukasta! ;-)
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
9 661
Jalostajan thaipataa basmatiriisillä ja patonkia. Ensimmäistä kertaa tuli hankittua kyseistä riisiä ja onhan tuo vähän parempaa kuin tavallinen riisi.

Thaipataa lisäriisillä? Noissahan on jo riisi itessään ja nehän menee täysin mauttomaks jos niihin vielä LISÄÄ riisiä. Itsekkin toki hiukan noita patoja aina jatkan mutta eihän tossa ole mitään muuta kuin riisiä? Paljonko sä sitä oikein lisäsit?
 
Liittynyt
30.10.2016
Viestejä
4 742
Thaipataa lisäriisillä? Noissahan on jo riisi itessään ja nehän menee täysin mauttomaks jos niihin vielä LISÄÄ riisiä. Itsekkin toki hiukan noita patoja aina jatkan mutta eihän tossa ole mitään muuta kuin riisiä? Paljonko sä sitä oikein lisäsit?
Ei tuo mene ainakaan mauttomaksi. 1,5d lisäsin riisiä.
 
Liittynyt
18.05.2020
Viestejä
44
Tuli tehtyä karjalanpiirakoita, eka harjoitus satsi ennen joulua ja leivinuunia.
Kuoritaikinasta tuli loistavan ohut, muusia tuli lätkittyä suht reilusti, mitä voisikin hieman vähemmän seuraavaan satsiin laittaa. Nyt yksikin on aika täyttävä.
1669971973656.png
 
Liittynyt
19.10.2016
Viestejä
1 339
Tuli tehtyä karjalanpiirakoita, eka harjoitus satsi ennen joulua ja leivinuunia.
Kuoritaikinasta tuli loistavan ohut, muusia tuli lätkittyä suht reilusti, mitä voisikin hieman vähemmän seuraavaan satsiin laittaa. Nyt yksikin on aika täyttävä.
Siis perunapiirakoita. Karjalanpiirakoissa on riisiä
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
9 661
Tuli tehtyä karjalanpiirakoita, eka harjoitus satsi ennen joulua ja leivinuunia.
Kuoritaikinasta tuli loistavan ohut, muusia tuli lätkittyä suht reilusti, mitä voisikin hieman vähemmän seuraavaan satsiin laittaa. Nyt yksikin on aika täyttävä.
Perunapiirakat on kyllä parhautta! Siieh kunnolla voita ja juustoa ja meetvurstia niin oivoi.
Meillä on perinteenä tehdä aina 5.12 niin että on itsenäisyyspäivänä pottupiirakkaa. Maanantainahan tuo taas olis.
 
Liittynyt
05.11.2016
Viestejä
3 828
Liittynyt
12.01.2017
Viestejä
628
Tuli tehtyä karjalanpiirakoita, eka harjoitus satsi ennen joulua ja leivinuunia.
Kuoritaikinasta tuli loistavan ohut, muusia tuli lätkittyä suht reilusti, mitä voisikin hieman vähemmän seuraavaan satsiin laittaa. Nyt yksikin on aika täyttävä.
Hyvän näköisiä on :D On ne kyllä eri sfääristä kuin kaupasta ostetut. Oliko täyttä ruista kuori vai laitoitko pikkusen vehnäjauhoa? Kerran yritin pelkästä rukiista, mutta ei minun taidoilla hommasta tullut mitään XD
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
9 661
Mulle maistuu vain riisipiirakat. Mutta näyttää kyllä leipomiset hyvältä.
Tää on kyllä jännä. Mulle riisipiirakat on ollu aina meh, mutta kyllä niitä syö. Perunapiirakat taas ollu aina suurta herkkua. Mummo teki maailman parhaimmat perunapiirakat mutta mä en vieläkään tajuu miten se ne teki. Ne olii jännä kun niissä oli semmonen harmaa se taikina. Ruistaikina se vissiin oli mutta vaikka mitä tekee niin mulla on aina enemmän tai vähemmän ruskea kuori, mutta ei koskaan harmaa. On kokeiltu eri jauhoja ja ei onnaa. Vehnäjauhosta tuolee pehmeitä ja ruisjauhoista ruskea mutta millään ilveellä en saa harmaata ja kovaa. Elämän suuria mysteereitä..
Ottaa pannuun että en koskaan saanu selville miten ne tehtiin.
 
Liittynyt
02.11.2016
Viestejä
997
Tää on kyllä jännä. Mulle riisipiirakat on ollu aina meh, mutta kyllä niitä syö. Perunapiirakat taas ollu aina suurta herkkua. Mummo teki maailman parhaimmat perunapiirakat mutta mä en vieläkään tajuu miten se ne teki. Ne olii jännä kun niissä oli semmonen harmaa se taikina. Ruistaikina se vissiin oli mutta vaikka mitä tekee niin mulla on aina enemmän tai vähemmän ruskea kuori, mutta ei koskaan harmaa. On kokeiltu eri jauhoja ja ei onnaa. Vehnäjauhosta tuolee pehmeitä ja ruisjauhoista ruskea mutta millään ilveellä en saa harmaata ja kovaa. Elämän suuria mysteereitä..
Ottaa pannuun että en koskaan saanu selville miten ne tehtiin.
Mun mummo oli Karjalasta ja hän teki aina riisipiirakoita. En muista enää minkä väristä kuori oli. Seurasin kyllä joskus vierestä, kun teki niitä.
 
Toggle Sidebar

Statistiikka

Viestiketjut
193 675
Viestejä
3 499 914
Jäsenet
62 386
Uusin jäsen
mikli

Hinta.fi

Ylös Bottom