Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Huomio: This feature may not be available in some browsers.
Ei oo sama kuin kebab. Kreikkalainen mausteseos. Yrttejä, sipulia, valkosipulia, paprikaa, kanelia, muskottipähkinää, suolaa ja pippuria.No nyt!
Gyros eli kebab maustettu? Eli tomaattinen mausteseos.
Tuhdilta annokselta näyttää Varmasti oli hyvää. En ole koskaan ruusukaalia tainut maistaakkaan.Peruslauantaisafka eli hasselbackan perunoita (omasta maasta tietenkin), mausteliemessä keitettyjä ruusukaaleja sekä srisacha marinoituja pekonilla käärittyjä (valmiina ostettu lihatiskiltä) nassen ulkofilettä ja viherpippurikastiketta (pussista). Voi pojat että oli taas hyvää ja nyt on ähky.
Ruusukaali on hyvää. Keitto ja kunnolla voita ja sormisuolaa päälle. Nam!En ole koskaan ruusukaalia tainut maistaakkaan.
Tuhti se pitää viikonloppuna ollakkin. Että jaksaa nukkua.Tuhdilta annokselta näyttää Varmasti oli hyvää. En ole koskaan ruusukaalia tainut maistaakkaan.
Jauhelihapihvejä, jauhelihana naudan paistijauheliha, mausteina savupaprika, suola mustapippuri ja Nduja, katostaan millaisia tulee. Väri pintaan pannulla, loppukypsennys uunissa 200 astetta noin 10 minuuttia riittää.
Maku on napakka niinkuin odottaa saattaa, rakenne on tiivis ja aavistuksen jopa kuivahko, aika hampurilasipuhvin oloinen. Tähän kyllä pakko laittaa korppujauhoja tai vaaleaa leipää sekaan, rasvat tuli pellille.
8/10.
Itse en käyttäisi paistijauhelihaa pihveihin tai lihapulliin. Norminautaa ja lisään vielä possua(pekonia) mukaan niin ei kuivu. Eikä minkäänlaisia korppujauho-, kanamuna-, sipulikeitto- yms systeemejä. Mausteet vaan ja that's it. Kuten savustamani lihapullat tuossa hieman ylempänä.Jauhelihapihvejä, jauhelihana naudan paistijauheliha, mausteina savupaprika, suola mustapippuri ja Nduja, katostaan millaisia tulee. Väri pintaan pannulla, loppukypsennys uunissa 200 astetta noin 10 minuuttia riittää.
Maku on napakka niinkuin odottaa saattaa, rakenne on tiivis ja aavistuksen jopa kuivahko, aika hampurilasipuhvin oloinen. Tähän kyllä pakko laittaa korppujauhoja tai vaaleaa leipää sekaan, rasvat tuli pellille.
8/10.
Täältä on jo tullut ihan hyviä neuvoja kuivuuden välttämiseen. Vähän niinkuin kertauksena:No nyt oli tuota niin oli mentävä sillä, en syö muuta jauhelihaa kuin nautaa itse.
Tämä on itselläni pieni pulma. Miten saa mausteet sekoittumaan kunnolla ilman, että taikina menee massamaiseksi? Se tapahtuu mielestäni hyvin helposti.Älä vaivaa taikinaa. Sekoitus hyvin kevyesti. Sitä maukkaampi ja mehukkaampi tulee, mitä vähemmän "massamainen" taikinasta tulee.
Yleensä heitän mausteet vaan pintaan. Jos tulee jotain erikoisempaa settiä, niin mausteet tahnaksi ja sen kevyt sekoittaminen jauhelihan sekaan toimii myös suht ok.Tämä on itselläni pieni pulma. Miten saa mausteet sekoittumaan kunnolla ilman, että taikina menee massamaiseksi? Se tapahtuu mielestäni hyvin helposti.
Mä en tajuu miten jauhelihapihvit pysyy kasassa jos ei kunnolla vaivaa. Mä oon vaivaamatta yrittäny pari kestaa tehdä ja joka kerta ne murenee palasiks niin grillissä kuin pannussakin. Viimeistään kääntäessä menee murusiks. Viimeks kesällä yritin tehdä grillissä kebakoita ja ohje sanoi että sekoita kevyesti jauheliha ja mausteet mutta älä vaivaa. No työtä käskettyä ja lopputulos että jauheliha murusina grillin pohjalla. Eikä taatusti ollut lämmöstä kiinni. Hetken kun ne siinä oli ja tikulla yritti kääntää niin hajos palasiks ja ritilän läpi hiilille. Seuraavaa yritin kääntää varovasti lastalla. Sama juttu. Palasiks ja hiilille. Kaikki neljä kebakkoa. Samoin yritin muutama kuukausi sitten tehdä jauhelihapihvejä hamppareihin pannulla ja aivan sama homma. Jauhelihamurua koko pannu täys. Ja oli kuuma pannu. Hetken näyttää hyvältä mutta kun yrittää kääntää niin muruiks.Täältä on jo tullut ihan hyviä neuvoja kuivuuden välttämiseen. Vähän niinkuin kertauksena:
- Osta rasvaisempaa jauhelihaa. Paistijauheliha on vähärasvaista ja kuivuu sen takia. n. 20% on hyvä
- Älä kypsytä pihvejä uunissa. Pihvit kuivuu entisestään uunissa muhittamalla. Eli pannulle rasvaa ja pannu kunnolla kuumaksi. Pihvit pannulle ja paistoa sen aikaa, että alkaa rasva tihkumaan pinnalle. Kääntö ja noin sama aika toiselle puolelle.
- Älä vaivaa taikinaa. Sekoitus hyvin kevyesti. Sitä maukkaampi ja mehukkaampi tulee, mitä vähemmän "massamainen" taikinasta tulee.
Riviin lisäys vielä...Savustuskokeilu suositus. Mutta hyvä rivi ilmankin...Täältä on jo tullut ihan hyviä neuvoja kuivuuden välttämiseen. Vähän niinkuin kertauksena:
- Osta rasvaisempaa jauhelihaa. Paistijauheliha on vähärasvaista ja kuivuu sen takia. n. 20% on hyvä
- Älä kypsytä pihvejä uunissa. Pihvit kuivuu entisestään uunissa muhittamalla. Eli pannulle rasvaa ja pannu kunnolla kuumaksi. Pihvit pannulle ja paistoa sen aikaa, että alkaa rasva tihkumaan pinnalle. Kääntö ja noin sama aika toiselle puolelle.
- Älä vaivaa taikinaa. Sekoitus hyvin kevyesti. Sitä maukkaampi ja mehukkaampi tulee, mitä vähemmän "massamainen" taikinasta tulee.
Kyllä sen jauhelihapihvin voi painella kasaan melko tiiviiksi, mutta idea on nimenomaan välttää sitä liiallista vaivaamista. Eli sekoitetaan niin vähän kuin mahdollista ja sen jälkeen pallo jauhelihaa kouraan, josta muotoilee siistin pihvin.Mä en tajuu miten jauhelihapihvit pysyy kasassa jos ei kunnolla vaivaa. Mä oon vaivaamatta yrittäny pari kestaa tehdä ja joka kerta ne murenee palasiks niin grillissä kuin pannussakin. Viimeistään kääntäessä menee murusiks. Viimeks kesällä yritin tehdä grillissä kebakoita ja ohje sanoi että sekoita kevyesti jauheliha ja mausteet mutta älä vaivaa. No työtä käskettyä ja lopputulos että jauheliha murusina grillin pohjalla. Eikä taatusti ollut lämmöstä kiinni. Hetken kun ne siinä oli ja tikulla yritti kääntää niin hajos palasiks ja ritilän läpi hiilille. Seuraavaa yritin kääntää varovasti lastalla. Sama juttu. Palasiks ja hiilille. Kaikki neljä kebakkoa. Samoin yritin muutama kuukausi sitten tehdä jauhelihapihvejä hamppareihin pannulla ja aivan sama homma. Jauhelihamurua koko pannu täys. Ja oli kuuma pannu. Hetken näyttää hyvältä mutta kun yrittää kääntää niin muruiks.
Kunnolla kun vaivaa niin sitten pysyy hyvin kasassa ja kaikki onnistuu vallan mainiosti.
Juu tollein olen tehny. Ei vaan pysy kasassa ei. Pitäis olla joku pro näyttämässä miten toi hoidetaan. Ja niin että pihvit on well done eikä punaisia.Kyllä sen jauhelihapihvin voi painella kasaan melko tiiviiksi, mutta idea on nimenomaan välttää sitä liiallista vaivaamista. Eli sekoitetaan niin vähän kuin mahdollista ja sen jälkeen pallo jauhelihaa kouraan, josta muotoilee siistin pihvin.
Tämän alkupäässä kuva, miltä ainakin omat pihvit näyttävät ennen pannulle menoa:
Easy Stovetop Burgers
Stovetop burgers ready in just 25 minutes! The key to super tender burgers is selecting the right type of ground beef and not overworking the patties. A quick sear in a hot skillet ensures a golden-brown crust with juicy centers. Perfect burgers every time! I'm going to show you how to make...www.jessicagavin.com
Lastalla nostaa pannulle. Kerran kääntää ja nostaa pois. Ei sitä tartte liikutella yhtään enempää. Ja varovaisesti käsittelee. Ja tässäkin se rasvaisuus etu. Vähärasvainen liha murenee helpommin.Juu tollein olen tehny. Ei vaan pysy kasassa ei. Pitäis olla joku pro näyttämässä miten toi hoidetaan. Ja niin että pihvit on well done eikä punaisia.
Mietin just, että olisiko parempi sekoitella ainekset vaikka puuhaarukalla kuin kädellä, itse laitan kuitenkin hienonnettua sipulia taikinaan ja se olisi hyvä saada jokseenkin tasaisesti taikinamassaan.Pihveissä ja pullissa siitä jauhelihamassasta pitää rikkoa rakennetta hieman samalla kun sekottaa mausteet yms, ei vaivata massaksi kuten esimerkiks kebabia tehdessä on hyvä tehdä.
Siinä vaiheessa kun siinä sekottaessa alkaa tarttua sormiin vähän enemmän, niin kannattaa lopettaa sekotus ja kostuttaa käset ja muotoilla pihvit/pullat.
Tässä ei voi sanoa muuta kun että tapoja on monia. Tiedän että jotkut tekee jopa lihapullataikinan yleiskoneella.Mietin just, että olisiko parempi sekoitella ainekset vaikka puuhaarukalla kuin kädellä, itse laitan kuitenkin hienonnettua sipulia taikinaan ja se olisi hyvä saada jokseenkin tasaisesti taikinamassaan.
Sitä tuossa meinasin, että käsin sekoittamalla tulee käytettyä helposti enemmän voimaa ja rakenne hajoaa isommin helposti. Itsekin sekoittelen kaikki taikinat mieluiten käsin näppituntuman takia, mutta tässä voisi testata hienovaraisempaa mekaanista tapaa.Tässä ei voi sanoa muuta kun että tapoja on monia. Tiedän että jotkut tekee jopa lihapullataikinan yleiskoneella.
Mä oon tottunu käsin sekottamaan kun muotoillessa ne kädet pitää kuitenkin sotkea, mutta jos tuntuu puuhaarukka tai vastaava paremmin sun kokkailuun niin sillä se pitää tehdä. Lopputulos on varmaan suht sama.
17% nautaa yleensä käytän. Enkä veivaa pannulla. Muttakun ei saa sitä edes kerran käännettyä kun alkaa reunat murenemaan ja kun laittaa lastaa alle niin menee poikki ja pinoon ja palasiks. Ja vaikka saisi pannulta pois niin tarjoiluvadilta ei saa enää lautaselle.Lastalla nostaa pannulle. Kerran kääntää ja nostaa pois. Ei sitä tartte liikutella yhtään enempää. Ja varovaisesti käsittelee. Ja tässäkin se rasvaisuus etu. Vähärasvainen liha murenee helpommin.
Minä kyllä sekoittelen jauhelihamassat pulliin varsin ronskilla kädellä ja koskaan ei ole lopputulos ollut tiivistä massaa. Pikemminkin jää yleensä vähän liian helposti murenevaksi.Tämä on itselläni pieni pulma. Miten saa mausteet sekoittumaan kunnolla ilman, että taikina menee massamaiseksi? Se tapahtuu mielestäni hyvin helposti.
Sit vielä reippaalla kädellä curryjauhetta päälle. Tai noin ainakin itse olen currywurstit saanut. Hyvälle näyttää kyllä.Ihastuin Currywurstiin kun kävin pari vuotta sitten Saksassa
Nyt tein itse toista kertaa ja sain aikalailla kohdalleen.
Ihastuin Currywurstiin kun kävin pari vuotta sitten Saksassa
Nyt tein itse toista kertaa ja sain aikalailla kohdalleen.
Curryn ohjeena käytin Resepti
Huomasin kuvan oton jälkeen että multa puuttuu currymauste päältä kokonaan.Sit vielä reippaalla kädellä curryjauhetta päälle. Tai noin ainakin itse olen currywurstit saanut. Hyvälle näyttää kyllä.
Näyttää sille, että maistui.Pasta carbonarasta unohtui ottaa todennuksia...
Munakas kasviksilla. Vihreät pavut, sipuli ja paprika air fryer:in kautta. Munakas paistinpannulla. Homman aateloi tulinen setsuanintyylinen öljy. Ihan huipunmakuista settiä ja helppo+nopea tehdä. Oli siunaus löytää omaan makuun sopivat pakastetut vihreät pavut. Noista tulee pinnasta rapeat ja keskeltä pehmeät. Ohkaisemmat pakastepavut tuntuvat muuttuvan liian koppuroiksi. Mieluusti safkaa pakastepapuja niin ei tarvi miettiä säilyvyysasiaa
Öljynä tämä, ihan superhyvää
Jenkki amazonista on öljyt peräisin: https://www.amazon.com/dp/B09D8K245CMistä ostanut tuota chili crispiä?