- Liittynyt
- 17.10.2016
- Viestejä
- 2 965
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Huomio: This feature may not be available in some browsers.
Punajuuri on kyllä aivan mahtava raaka-aine. Samoin vuohenjuustokin
Kun ei italialaista salsiccia-makkaraa ole, niin ostin HK:n Livornon Luigi-makkaraa. Tuossa tosin ei ole sitä fenkolia, joka olisi kai se tyypillinen mauste. Mutta, Norcia-makkarassa sitä ei käytetä, joten ehkä vahingossa tuli aidompaa.
Oisko linkkiä tähän vuokaan?
Aurajuustohan säilyy ihan hiton kauan, sekä sen lopun voi murentaa ja pakastaa.Uusimmasta kuvasta vanhempaan. En sitten tiedä onko väärä vai oikea järjestys.
Aurajuusto on melko kallista ja olen huomannut, että siitä menee roskiin 2/3 osaa kun ei tule käytettyä niin paljon.
Rouva pitää kanastansa hieman kuivempana, on kuulemma takuukypsää ainakin.
Ei oo eka rouva, höhöö. Tulee oma vaimo mieleen...
Ostin tuon ja hieman isomman Puuilosta joskus heräteostona. Toiminut hyvin.Oisko linkkiä tähän vuokaan?
Osa taikaa on että liha pitää olla jähmeää, eli pakastimessa jäähdytetty aika kovaksi, mutta ei jäähän. Muuten ei onnistu lihan leikkaaminen noin ohueksi.Aasiasta toiseen: onko joku nä'hnyt jotain siivutusvärkkitestiä? Lidlissä välillä huokeasti italialaista kinkkua ja niiden seitinohuiden siivujen teko on taitolaji -jota en osaa. Sama vehje sopisi sitten kovakuorisen leivänkin siivutukseen...
Mielestäni suolattua ja kuivattua kinkkua (Parmankinkku, Serrano, Iberico) ei ole tarvetta pakastaa vaan tarvitsee kunnon siivutusleikkurin. Olen paria halpismallia kokeillut (100-200€ huntaluokassa), mutta niissä ei vaan jämäkkyys riitä vaan muoviset/heikot ohjarit antaa periksi ja leikkeen paksuus on mitä sattuu. Melkein sanoisin, että jos ei halua satsata 2000-3000€ niin parempaa saa veitsellä.Osa taikaa on että liha pitää olla jähmeää, eli pakastimessa jäähdytetty aika kovaksi, mutta ei jäähän. Muuten ei onnistu lihan leikkaaminen noin ohueksi.
Olet kyllä oikeassa, sekoitin tuoreen lihan leikkaamiseen. Tuo kuivattu on sen verran jämäkämpää että menee ilmankin. Tuli mieleen työt lihatehtaassa ysärillä kun siellä noin tehtiin, mutta tosiaan raa'alle lihalle.Mielestäni suolattua ja kuivattua kinkkua (Parmankinkku, Serrano, Iberico) ei ole tarvetta pakastaa vaan tarvitsee kunnon siivutusleikkurin. Olen paria halpismallia kokeillut (100-200€ huntaluokassa), mutta niissä ei vaan jämäkkyys riitä vaan muoviset/heikot ohjarit antaa periksi ja leikkeen paksuus on mitä sattuu. Melkein sanoisin, että jos ei halua satsata 2000-3000€ niin parempaa saa veitsellä.
Lihapadat on kyllä mun yks lemppariruokia. Helppoa ja saa monenmoista eikä kaipaa muuta särvintä ja seuraavana päivänä eväänä vielä parempaa ja siihen kun dippailee vaaleaa leipää niin aijjai.Juu, ei taaskaan tule "boef du Bourgogne"
-vaan nöfnöf dö purkundi.
katso liitettä 954410
katso liitettä 954413
Reseptiä kiitos!Pari päivää sitten airfryerissä jauheliha-perunapaistosta.
Laittakaa kommenttia jos haluatte reseptin.
No nyt alkaa olemaan asiallinen pönttöTäällä on pizzalauantai
Jos teet normiuunissa, unohda foliot ja kypsennä 200 asteessa 40 minuuttia ja laita isompaan uunivuokaan kerralla.Reseptiä kiitos!
PERUNA-JAUHELIHAPAISTOS
Tästä ohjeesta tulee kaksi uunivuoallista peruna-jauhelihapaistosta.
Ainekset:
- 400g sika-nauta jauhelihaa
- Lihaliemikuutio
- Suolaa ja mausteita esim. pippuria
- Pari pientä sipulia
Munamaito (yhteensä 8 desiä):
- Maitoa
- Kermaa
- 3 kpl kananmunia
Valmistus:
1. Kuori perunat ja viipaloi niistä ohuita perunansiivuja.
2. Pilko sipulit pieneksi ja paista ne jauhelihan, lihaliemen sekä mausteiden kanssa.
3. Lado uunivuokaan vuorotellen perunansiivuja ja jauhelihaa aloittaen perunansiivuista ja lopettaen perunansiivuihin.
4. Sekoita munamaidon ainekset keskenään.
5. Kaada munamaitoa peruna-jauhelihapaistoksen päälle, niin että munamaito lähes peittää perunat (4 desiä / uunivuoka).
6. Pinnalle voi ripotella pippuria tai laittaa vaikka juustoraastetta.
Kypsennys:
1. 175°C astetta ja 25 minuuttia ilman foliota.
2. 175°C astetta ja 15 minuuttia folion kanssa.
Eli 40min yhteensä ? Ja Princess?Jos teet normiuunissa, unohda foliot ja kypsennä 200 asteessa 40 minuuttia ja laita isompaan uunivuokaan kerralla.
Olen syönyt ihan syötävää munakoisoa lassakassa, eli karppilasagnessa jossa pasta korvataan munakoison tai kesäkurpitsan siivuilla. Inhoan kesäkurpitsaa vielä munakoisoa enemmän joten sitä versiota en ole kokeillutJos jollakin on resepti, jonka avulla munakoisosta saa syötävää, niin olen kyllä avoin kokeilemaan, mutta toistaiseksi on kyllä ollut niin iljetyskokemukset että oksat poies. Saako sitä lautaselle asiallisesti mitenkään niin, että se ei mene lähestulkoon limaiseksi muussiksi pienimmästäkin lämmön antamisesta?
Kauanko sitä piti pitää ja missä lämmöissä?Grillikylkeä airfryerissa.
Pussikeitot on kyllä oikein hyviä pikaruokia pitää varastossa niitä hetkiä varten, kun tarttee äkkiä jotain tai alkaa jääkaapissa olemaan vaan valo.Knorrin jauhepussikeitot ovat minusta kyllä hyviä, gulassi tietenkin ihan omassa luokassaan. Tähänkään ei tarvittu kuin yksi roiskaisu scorpion tabascoa.