Postaa kokkauskuvia

  • Keskustelun aloittaja Keskustelun aloittaja DonX
  • Aloitettu Aloitettu
Päivän ruoka:
Punajuuri-vuohenjuustokeitto ja rosmariini focaccia
punajuurikeitto.jpg
foccacia1.jpg
focaccia2.jpg
 
Kun ei italialaista salsiccia-makkaraa ole, niin ostin HK:n Livornon Luigi-makkaraa. Tuossa tosin ei ole sitä fenkolia, joka olisi kai se tyypillinen mauste. Mutta, Norcia-makkarassa sitä ei käytetä, joten ehkä vahingossa tuli aidompaa.

Salsiccia saa Kotitilalta, minimitilaus 1kg, joten melkoisen suuri satsi. Salsiccia

Kappas, saahan Salsiccia nykyään vaikka mistä, esim. ässästä lähsinaapurin tekelettä Lihakulttuuri ja keskolta Pirkkaa, jota ei tosin nyt näytä löytyvän kaupoista.
 
Uusimmasta kuvasta vanhempaan. En sitten tiedä onko väärä vai oikea järjestys.

Aurajuusto on melko kallista ja olen huomannut, että siitä menee roskiin 2/3 osaa kun ei tule käytettyä niin paljon.
Aurajuustohan säilyy ihan hiton kauan, sekä sen lopun voi murentaa ja pakastaa.
 
Aasiasta toiseen: onko joku nä'hnyt jotain siivutusvärkkitestiä? Lidlissä välillä huokeasti italialaista kinkkua ja niiden seitinohuiden siivujen teko on taitolaji -jota en osaa. Sama vehje sopisi sitten kovakuorisen leivänkin siivutukseen...
Osa taikaa on että liha pitää olla jähmeää, eli pakastimessa jäähdytetty aika kovaksi, mutta ei jäähän. Muuten ei onnistu lihan leikkaaminen noin ohueksi.
 
Osa taikaa on että liha pitää olla jähmeää, eli pakastimessa jäähdytetty aika kovaksi, mutta ei jäähän. Muuten ei onnistu lihan leikkaaminen noin ohueksi.
Mielestäni suolattua ja kuivattua kinkkua (Parmankinkku, Serrano, Iberico) ei ole tarvetta pakastaa vaan tarvitsee kunnon siivutusleikkurin. Olen paria halpismallia kokeillut (100-200€ huntaluokassa), mutta niissä ei vaan jämäkkyys riitä vaan muoviset/heikot ohjarit antaa periksi ja leikkeen paksuus on mitä sattuu. Melkein sanoisin, että jos ei halua satsata 2000-3000€ niin parempaa saa veitsellä.
 
Mielestäni suolattua ja kuivattua kinkkua (Parmankinkku, Serrano, Iberico) ei ole tarvetta pakastaa vaan tarvitsee kunnon siivutusleikkurin. Olen paria halpismallia kokeillut (100-200€ huntaluokassa), mutta niissä ei vaan jämäkkyys riitä vaan muoviset/heikot ohjarit antaa periksi ja leikkeen paksuus on mitä sattuu. Melkein sanoisin, että jos ei halua satsata 2000-3000€ niin parempaa saa veitsellä.
Olet kyllä oikeassa, sekoitin tuoreen lihan leikkaamiseen. Tuo kuivattu on sen verran jämäkämpää että menee ilmankin. Tuli mieleen työt lihatehtaassa ysärillä kun siellä noin tehtiin, mutta tosiaan raa'alle lihalle.

Ja varmasti totta niin sirkkeleissä kuin lihansiivutuskoneissakin että halvalla saa halvan ja toiminta on vähän mitä sattuu ja säädöt antaa periksi.
 
IMG20220921194816.jpg
Täällä heräteostos "alelaarista" eli entrecote iltapalaksi....savustettuna reippaasti kamadossa ja mausteina cayenne, chipotle chili ja merisuola. Päälle valkosipulimurskaa...
Oli niiiin onnistunut, mureus,kypsyys, savumaku jne... :thumbsup: :thumbsup: :thumbsup:
 
IMG20220923175835.jpg
Munakoisukokeilu....aivan hirveetä. Kana ja lisukkeet okIMG20220922191741.jpg
Possun sisäfile kokonaisena savustettuna. Murea ja maukas! :thumbsup:
 
Jos jollakin on resepti, jonka avulla munakoisosta saa syötävää, niin olen kyllä avoin kokeilemaan, mutta toistaiseksi on kyllä ollut niin iljetyskokemukset että oksat poies. Saako sitä lautaselle asiallisesti mitenkään niin, että se ei mene lähestulkoon limaiseksi muussiksi pienimmästäkin lämmön antamisesta?
 
Reseptiä kiitos!
Jos teet normiuunissa, unohda foliot ja kypsennä 200 asteessa 40 minuuttia ja laita isompaan uunivuokaan kerralla.

PERUNA-JAUHELIHAPAISTOS

Tästä ohjeesta tulee kaksi uunivuoallista peruna-jauhelihapaistosta.

Ainekset:
- 400g sika-nauta jauhelihaa
- Lihaliemikuutio
- Suolaa ja mausteita esim. pippuria
- Pari pientä sipulia

Munamaito (yhteensä 8 desiä):
- Maitoa
- Kermaa
- 3 kpl kananmunia

Valmistus:
1. Kuori perunat ja viipaloi niistä ohuita perunansiivuja.
2. Pilko sipulit pieneksi ja paista ne jauhelihan, lihaliemen sekä mausteiden kanssa.
3. Lado uunivuokaan vuorotellen perunansiivuja ja jauhelihaa aloittaen perunansiivuista ja lopettaen perunansiivuihin.
4. Sekoita munamaidon ainekset keskenään.
5. Kaada munamaitoa peruna-jauhelihapaistoksen päälle, niin että munamaito lähes peittää perunat (4 desiä / uunivuoka).
6. Pinnalle voi ripotella pippuria tai laittaa vaikka juustoraastetta.

Kypsennys:
1. 175°C astetta ja 25 minuuttia ilman foliota.
2. 175°C astetta ja 15 minuuttia folion kanssa.
 
Ylläolevalle, soossia näyttää olevan juuri sopiva määrä mutta huikan vetiseltä näyttää, vaikka makua varmasti löytyy ja vaalealla leivällä sitten lautanen tyhjäksi. :)
 
Jos jollakin on resepti, jonka avulla munakoisosta saa syötävää, niin olen kyllä avoin kokeilemaan, mutta toistaiseksi on kyllä ollut niin iljetyskokemukset että oksat poies. Saako sitä lautaselle asiallisesti mitenkään niin, että se ei mene lähestulkoon limaiseksi muussiksi pienimmästäkin lämmön antamisesta?
Olen syönyt ihan syötävää munakoisoa lassakassa, eli karppilasagnessa jossa pasta korvataan munakoison tai kesäkurpitsan siivuilla. Inhoan kesäkurpitsaa vielä munakoisoa enemmän joten sitä versiota en ole kokeillut :)
 
Kreikkalainen moussaka on minusta aina ollut syötävää kun sitä on tullut jossain vastaan (Kreikassa tietenkin tuli) mutta on joskus suomessakin ravintoloissa tarjolla, tuohan perustuu munakoisoon.
 
Meillä on ollut tapana tehdä eräänlaista munakoiso"pizzaa", eli täytettyjä munakoisoja joissa inspiraation lähteenä Sitko Pizzan vege.

Resepti menee jotakuinkin näin:
- Munakoisot pitkittäin halki ja itkettymään
- Itkettämisen jälkeen sisäpintaan viiltoja, oliiviöljyä pintaan ja uuniin paahtumaan
- X minuutin paahtamisen jälkeen munakoisot ulos uunista, pintaan voidellaan punaista pestoa, jonka päälle laitetaan reippaasti vuohenjuustoa ja pinjansiemeniä
- Munakoisot takaisin uuniin
- Kun valmiita, otetaan ulos ja viimeistellään balsamicolla
- Ääntä kohti
 
Lihapullakeittoa (15 min ruoka) :
lpullakeitto.jpg


Knorrin jauhepussikeitot ovat minusta kyllä hyviä, gulassi tietenkin ihan omassa luokassaan. Tähänkään ei tarvittu kuin yksi roiskaisu scorpion tabascoa.
Känny tippui keittoon kun kuvasin, mutta näytti selviävän dippauskylvystä (hmd-nokia g50)). <- Tuohon en ole edes vielä ehtinyt pistää simmiä sisään.
 
Viimeksi muokattu:
Knorrin jauhepussikeitot ovat minusta kyllä hyviä, gulassi tietenkin ihan omassa luokassaan. Tähänkään ei tarvittu kuin yksi roiskaisu scorpion tabascoa.
Pussikeitot on kyllä oikein hyviä pikaruokia pitää varastossa niitä hetkiä varten, kun tarttee äkkiä jotain tai alkaa jääkaapissa olemaan vaan valo.

Reseptivinkki tomaatti-tortellinikeitto:
Tomaattikeitto (pussikeitto)
Kermaa
Tortellineja

Valmistaa tomaattikeiton ja tortellinit ohjeen mukaan.
Tomaattikeiton sekaan pari desiä kermaa, sekoitus ja tortellinit perään ja ei kun lautaselle.
 
Ei, ihan grillissä.
Ensin pinnat kiinni ns täysillä ja sitten keskipoltin kiinni ja annoin olla sellaisen 25-30min siinä 190-200 astetta.
Potut meni silloin grilliin kun lämmöt laski ja annoin niiden olla 20min tossa leivinpaperin päällä että kypsyy.
Sitten leivinpaperi pois välistä ja n 10 minsaa että tulee tollanen paahtunut pinta

Viininä tällä kertaa

IMG_1944.jpg
 

Statistiikka

Viestiketjuista
262 416
Viestejä
4 555 738
Jäsenet
74 964
Uusin jäsen
LinogeFly

Hinta.fi

Back
Ylös Bottom