Postaa kokkauskuvia

  • Keskustelun aloittaja Keskustelun aloittaja DonX
  • Aloitettu Aloitettu
Suurempi ongelma on ettei kanaa löydä mistään. Kaikki on broileria.
Ja kaikki "valmiiksimaustettu" on aina pahaa. Joskus vaimo ostaa kun on niin halpaa ja sitten pestään se kemikaaliali-smäidä pois, ennen ruuanlaittoa.



Nam. Tälläkin oli maksakekkerit, paistoin kuumalla pannulla possunmaksaa ja sipulia. Herkkua!
En jotenkin koskaan ole viitsinyt puolukalla peittää maksan makua, perinteitä jotka meneet hiukan itseltä ohi.
Mua ei noissa broiskuissa mausteet haittaa, mutta niihin pumpattu vesi panee vituttamaan. Ja naturelleja broiskujakaan ei juuri mistään saa.
 
Mua ei noissa broiskuissa mausteet haittaa, mutta niihin pumpattu vesi panee vituttamaan. Ja naturelleja broiskujakaan ei juuri mistään saa.
Mitä tuolla tarkoitat? Kyllä ainakin tuossa prismassa missä asioin löytyy hyllystä naturel broileria vaikka missä muodossa. Suikaleina, fileinä, paistileikkeleinä, siipinä, kokonaisena broilerina jne. Vai ymmärsinkö nyt jotain väärin?
 
Mitä tuolla tarkoitat? Kyllä ainakin tuossa prismassa missä asioin löytyy hyllystä naturel broileria vaikka missä muodossa. Suikaleina, fileinä, paistileikkeleinä, siipinä, kokonaisena broilerina jne. Vai ymmärsinkö nyt jotain väärin?
Aa, siis täsmennän että KOKONAISIA broilereita. Puolivalmisteita on vaikka kuinka ja itte käytän pelkästään niitä. Mutta kokonaisia broilereita ei kovin montaa naturelleja ole. Jyväbroilerilla tiedän että on.

E: ja siis puolivalmisteella tarkoitan tässä tapauksessa naturaleja erilaisissa muodoissa.
 
Itse en käytä koskaan puolivalmiita broilereita, kun tuolla airfryerillä ja sen pyörivällä kanavartaalla saa valmistettua jopa parempaa kuin kaupoissa lihatiskeiltä saatavia valmiita broilereita.

Lisäksi noi kaupan valmiiksi maustetut ovat olleet todella maukkaita, varsinkin lidlin versiot.
 
1655389178815.png

Hirviburgeri yritys kaksi.

Tällä kertaa käyttelin mitä jääkaapista löytyi. Karamellisoin sipulia (isosta puolikas), mustaa Koskenlaskijaa juustoksi. Tällä kertaa soosina sekoittelin ketsuppia, sinappia ja puolukkahilloa. Ihan jees soosi, pikkusen vähemmän olisi sinappia voinu puristella tuubista. Sämpylänä edelleenkin Lidlin paistopisteestä ostettu briossi ja hapankaalta väliin myös. Perus uuniranskikset.

Parempi kuin edellinen yritys. Nyt on tasapainoisempi makuyhdistelmä. Edelleenkään en välitä tuosta Lidlin briossista. Juustokin voisi olla sitä aina niin ihanaa Aurajuustoa. Voisihan sitä tieten jotain muutaki sämpylää ostaa, mutta niitä ei pussin mukaan saa pakastaa uudestaan....
 
Hirviburgeri yritys kaksi.

Tällä kertaa käyttelin mitä jääkaapista löytyi. Karamellisoin sipulia (isosta puolikas), mustaa Koskenlaskijaa juustoksi. Tällä kertaa soosina sekoittelin ketsuppia, sinappia ja puolukkahilloa. Ihan jees soosi, pikkusen vähemmän olisi sinappia voinu puristella tuubista. Sämpylänä edelleenkin
Ootko kokeillut puolukkamajoneesia? Mielestäni paras kastike riistaburgereille. Google löytää monta erilaista reseptiä.
 
Tässä sitä nähdään: ihmisten maut on niin erilaisia. Minua valmiksimaustetut puistauttavat.

Mutta, kiinnostavaa on se että aika monessa kulttuurissa esimaustetaan lihaa; se lilluuossain liemessä ja sanotaan että liha imee makua. Ei ime. Vaikka olisi bordelli kuukauden kemikaaleissa, kun sen pesee, ei maistu mikään paha enää.
Tämä liiterin broisku oli ainakin hyvää ja ei toi alemmassa kuvassa Prismasta ostettukaan ollut sen huonompi.

Pitää joskus ostaa pakastealtaasta naturel ja maustaa itse.

FotoJet.jpg


FotoJet.png
 
Etukäteen testausta juhannuksen kevyestä ja kesäisestä salaatista. Salaattisekoitusta, kirsikkatomaattia, mansikkaa, grillijuustoa ja Modenan balsamiviinietikkaa. Grillijuuston tein searing stationissa, tuli tuollainen leipäjuuston näköinen mustapilkkuinen pinta. Oli hyvää, mutta miten @living_death saat grillijuustoon tuollaisen tasaisen kullanruskean ja ilmeisen rapean pinnan? Onko pelkkä juusto vai leivitystä päällä?
1655646693999.png
 
1655737319948.png

Rössypottu, ruotsalaisista aineksista.

Pitkään tehny mieli veripaltusta tehtyä ruokaa. Ruotsin puolelta löytyy helpommin palttua (tämä oli aika makeaa) ja tönkkösuolattua läskiä. Harmi vain kun kerran viikossa käynyt Ruotsin puolella kaupassa, eikä ollut moneen viikkoon sitä hyllyssä. Mutta onneksi nyt sunnuntaina oli, niin nappasin paketin sitä ja palttua. Suomen puolelta porkkanat, potut ja sipuli.

Alotin pilkkomalla kaiken. Pienen lorauksen pistin rypsiöljyä kattilaan ja perään läskit, jotta saadaan siitä rasvat irti ja kunnon suola. Läskit sitten poies kun on tirissyt siinä sopivasti ja sipulit perään. Läskistä jäi aika töhnät, niin sipulit imaisi ne. Kuulottelin siinä ja viskasin porkkanat sitten sekaan hetkeksi. Sitten oli aika lisätä vettä sopivasti ja kiehua jonkin aikaa. Sitten lisäsin potut (puikula kypsyy nopeammin kuin moni muut lajike, niin en yhtä aikaa laita porkkanoiden kanssa).

Kun ajastin näytti viimeisiä minuutteja, lisäsin paltut ja läskit sekaan. Suola oli hyvä kiitos läskin, joten ruohaisin valkopippuria vielä sekaan ja pienen tirauksen tummaa siirappia.

Lopputulos oli hyvää! Makeus tasapainotti kivasti suolaisuutta. Veriruokia pitäisi tehdä useammin, ehkä jopa palttua?
 
Dry aged -synttäripihviä, hiilillä 5 minsaa, kelpasi
Eli suomeksi raakakypsytettyä.
Smoked chicken etc....
Eli suomeksi savustettua kanaa.
Tänään sitten 5kg pulled porkia...
Eli suomeksi nyhtöpossua.
Tein eilen ribsejä
Eli suomeksi porsaankylkeä.
Pientä snackfoodia...
Eli suomeksi naposteltavaa.


Huomenna varmaan lounaaksi oven baked salmon. Kuva ei ehtinyt mukaan mutta tässä edellinen. Hollandaise pakastepussin pohjalle ja kulma auki, niin toimii pursotettuna mikrotetun safkan päällä.
IMG_20220607_214230.jpg
 
Raakalihojen nimistä : Väijyin mitä K-ryhmän tuotteissa käytetään on: Picanha, spare ribs, ribs, backribs, pulled pork, flanksteak. Muut esim. posket, sisäfilee jne sitten suomeksi, eli grillituotteet aikalailla kansainvälisiä, mikä on hyvä jos etsii reseptejä netistä.
 
grillituotteet aikalailla kansainvälisiä, mikä on hyvä jos etsii reseptejä netistä.
Näinhän se on. Jopa samankielisten maiden välillä on eroja lihan leikkauksessa ja nimissä, esim. Britanniassa ja Yhdysvalloissa. Jotta varmistaa oikean ruhon osan ja leikkaustyylin, on varminta puhua alkuperäisillä nimillä. Esim. porsaan kylkiluissa on (minun tiedossa) ainakin neljä eri tyyliä pelkästään Yhdysvalloissa (spare, babyback, St Louis ja country). Juhannuksena savustan St Louisin tapaan leikattuja kylkiluita, jotka lihakauppias osasi leikata kun kerroin nimen. Oli googlannut ja katsonut kuvista oikean tavan.
 
Todella pitkästä aikaa kunnon lihaa :
ulkofpihvit3.jpg

Porsaan ulkofilepihvi (2x120g), suolaa, pippuria, kääntö 1,5min välein kunnes päästään 7:ään minuuttiin.
Yleisperunat 5-6:een lohkoon, suolaa, öljyä ja pippuria, 225C uuniin 25 minuutiksi.
Pirkka parhaat pippurikastike.

Edit : Perunoiden öljy lisätty.
 
Viimeksi muokattu:
Porsaan kylkiluita St Louisin tapaan leikattuna. Paino on vajaa 2 kg/kulkiluurivi eli lihaa on ihan reilusti luiden päällä. Alla naudan kylkiluut, jotka laitoin noin seitsemän aikoihin ja nyt kun sisälämpö oli 65C niin käärisin folioon. Taisi olla virhe aloittaa naudan kylkiluilla kolme tuntia aiemmin. Foliossa kypsyvät nopeasti loppuun saakka ja valmistuvat ennen porsaan kylkiluita. Päivitän kuvia valmiista tuotteista myöhemmin.

1656142202650.png
Naudan kylkiluut tein 95C loppulämpötilaan ja päälle vielä reilu vetäytyminen. Voi kyllä todeta, että harvoin saa näin murean ja mehevän suussasulavaa lihaa. Aikaisemmat on aina menneet pilalle liian sitkeinä kun kypsyyden arvioin kellolla ja silmämääräisesti. 110C:ssa kypsyminen ottaa todella kauan aikaa vaikka olisi kääritty folioonkin. Toki liha oli tällä kertaa ensiluokkaista marmoroitua Australian Black Angusta mutta olisi onnistunut suomalaisesta rasvattomasta naudastakin tällä metodilla.

1656169786843.png

1656169965289.png

Porsaan kylkiluut olivat niin paksuja, että oli mahdollista käyttää lämpömittaria. Näissäkin kypsyminen otti kauan aikaa ja piti käyttää foliossa eli 3-2-1 sopii näin paksuille hyvin. Loppulämpö 85C ja hetken vetäytyminen. Liha ei tippunut luista, mutta yhdellä puraisulla lähtee luusta siististi kuten oikeassa kypsyydessä pitääkin.

1656170108516.png

1656170145068.png
 
Viimeksi muokattu:
Harrastaako täällä kukaan muu 'kaatis-salaatteja'?
Sanottiin että helteellä pitäisi syödä kasviksia eikä purilaisia, tässä yksi melkein puolen kilon setti :
kaatissalaatti.jpg

Jääkaapista kaikkea 'terveellistä' mitä löytyi (paitsi sipulia ja kananmunaa) : Suippopaprikaa, kirsikkatomaatteja, kurkkua, suolakurkkua, punajuurta ja vihreää säilöttyä chiliä ja vielä meetwurstia sekä gotleria, ja päälle sitten 185g tonnikalapurkki jossa mukana oli herneitä ja sipulia.
 
1657029890380.png 1657029921653.png
Kaalilaatikko

Eilen kävin kaupassa. Päätin vihdoinkin ostaa varhaiskaalta. Meinasin ensin kaalipataa tehdä, kun töissä ihmiset hypettänyt. Mutta ajatus kääntyi sitten minun mielessä kaaliruokien kakkoseen, kaalilaatikkoon. Ykkönen olisi kaalikääryleet, jos ne ei olis niin suurtöisiä tehdä (olen tehnyt kerran). Lisäksi nyt villentyi hieman, niin uskalsi hellaakin käyttää pitemmän aikaa ja pikkuista uunia.

Elikkä pilkoin varhaiskaalen, pannulla käytin voin kanssa erissä, suolaa ja tummaa siirappia, kunnes pehmentyneet. Sitten viskasin Atria Kunnon possu-nautaa (80% possu, 20% nauta) puoli pakettia kuumalle pannulle, maustoin ja kuutioitua sipulia lopuksi. Keittelin rikottuja ohrasuurimoja kasvisliemessä, kunnes kypsiä. Sitten laitoin pikku vuokaan kaikki, sekoitin, voinkareita päälle ja 175-180 asteiseen uuniin 45+ minuutiksi.

Ja ai että kun oli hyvää. Olisin voinut siirappia pikkusen enempi laittaa, mutta silti. Puolukkahillon kanssa vielä. Varmaan oli super hyvää, kun töissä oli vielä niin sielua syövä päivä. Mukavaa kun varhaiskaali oli niin pieni. Ei mennyt puoli ikuisuutta sen kanssa. Pitää kai sitä kaalipataakin kokeilla jossain välissä.
 
Kaalilaatikko loistavaa! Parempi vaan tulee valkokaalista kuin varhaiskaalista minusta.. tuosta tulee aika lötköä.
 
Tuosta kaali-lihalaatikosta (joka näyttää täydelliseltä) tuli mieleen tapaus viime kesältä kun ostin valmislaatikot, oliko se nyt Kartanon ja Saarioisten, testiin.
Toinen oli selkeästi liha-kaalilaatikko ja toinen kaali-lihalaatikko. Todellisuus kaiken takana on että kummatkin toimii kunhan vain on puolukkasurvosta. :)
 
Pahoittelemus ettei ole tullut kuvattua kokkailuja aikoihin. Mutta nyt tuli kuvattua....raastimia -oikke vireol! ;-D



Microplanea käyttänyt ehkä vuoden päivät ja onhan se raastimien peugeot. Mutta hyvä ja simppeli video, ehkä jotain selkeämpää lähikuvaa olisi kaivannut raasteista, jotta asiasta tietämätön olisi saanut paremman käsityksen asiasta.
 
Miks kuvajärjestys menee noinpäin ja miksi käytät jotain rainbown sinihomejuustomurua, kun makunystyröitä voisi helliä kunnon, aito ja oikea Aurajuusto?
Uusimmasta kuvasta vanhempaan. En sitten tiedä onko väärä vai oikea järjestys.

Aurajuusto on melko kallista ja olen huomannut, että siitä menee roskiin 2/3 osaa kun ei tule käytettyä niin paljon.
 
Suomalainen sinihomejuusto on hyvää kunnes ostaa:

rokifortti.jpg


Ei välttämättä löydy joka kaupasta. Mutta sinihomejuuston rakastajalle pakko-ostos. Nyt ei itselle enää muut kelpaa.
 
Suomalainen sinihomejuusto on hyvää kunnes ostaa:

rokifortti.jpg


Ei välttämättä löydy joka kaupasta. Mutta sinihomejuuston rakastajalle pakko-ostos. Nyt ei itselle enää muut kelpaa.
Liian pistävää omaan makuun. Aura parempaa. Tai Peltola Blue.
 

Statistiikka

Viestiketjuista
262 415
Viestejä
4 555 689
Jäsenet
74 964
Uusin jäsen
LinogeFly

Hinta.fi

Back
Ylös Bottom