Postaa kokkauskuvia

  • Keskustelun aloittaja Keskustelun aloittaja DonX
  • Aloitettu Aloitettu
Tulipas semmoinen tehtyä.

FotoJet(1).jpg
 
Pahoittelemus ettei ole tullut kuvattua kokkailuja aikoihin. Mutta nyt tuli kuvattua....raastimia -oikke vireol! ;-D

Tämän sisällön näkemiseksi tarvitsemme suostumuksesi kolmannen osapuolen evästeiden hyväksymiseen.
Lisätietoja löydät evästesivultamme.


Microplanea käyttänyt ehkä vuoden päivät ja onhan se raastimien peugeot. Mutta hyvä ja simppeli video, ehkä jotain selkeämpää lähikuvaa olisi kaivannut raasteista, jotta asiasta tietämätön olisi saanut paremman käsityksen asiasta.
 
Miks kuvajärjestys menee noinpäin ja miksi käytät jotain rainbown sinihomejuustomurua, kun makunystyröitä voisi helliä kunnon, aito ja oikea Aurajuusto?
Uusimmasta kuvasta vanhempaan. En sitten tiedä onko väärä vai oikea järjestys.

Aurajuusto on melko kallista ja olen huomannut, että siitä menee roskiin 2/3 osaa kun ei tule käytettyä niin paljon.
 
Suomalainen sinihomejuusto on hyvää kunnes ostaa:

rokifortti.jpg


Ei välttämättä löydy joka kaupasta. Mutta sinihomejuuston rakastajalle pakko-ostos. Nyt ei itselle enää muut kelpaa.
 
Suomalainen sinihomejuusto on hyvää kunnes ostaa:

rokifortti.jpg


Ei välttämättä löydy joka kaupasta. Mutta sinihomejuuston rakastajalle pakko-ostos. Nyt ei itselle enää muut kelpaa.
Liian pistävää omaan makuun. Aura parempaa. Tai Peltola Blue.
 
1659900166014.png

Vähän "arkisempaa" hienostelua sunnuntain kunniaksi. Ostin Prismasta possun fileepihviä pari kappaletta, toinen pakkaseen ja toiseen suolat päälle yöksi. Aamulla loput mausteet päälle, paistella sitten pari minuuttia per puoli. Maustevoihin sekoitin ketsuppia, itsetehtyä karkeahkoa dijon sinappia ja soijakastiketta.

Lisukkeina oli Ruotsin puolelta ostettua kermaperunaa, tuollaisessa kivassa kedossa. Uuniin puoleksi tunniksi. Sitten löysin ruokakaupassa käydessä sadonkorjuu sekoitusta. Pussista pannulle kaataessa tuli pääosin parsaa, mutta sehän on hyvää silti :D Öljyssä paistoin ja lisäsin soijakastiketta lopuksi.

Olihan se hyvää ja nopeahkoa tehdä, kun oikaisi lisukkeissa. Eikä tullut edes ähky. Alunperin oli ajatuksena possusta leike tehdä, mutta se on semmosta sotkemista, että jätin tekemättä.
 
Hyvä, jos edes joku. Tosin se oli kaupasta. :rolleyes:
Mites tän päivän iltapalaleipä? Kreikkahengessö mentiin eli käytännössä kreikkalaisen salaatin aineksia (tai vähän sinne päin) leivän välissä. Maistu ainakin hyvälle.
leivät.jpg
Söisin.
Ja ei toi etanasettikään siis huonon näköistä ole. En vaan pystyis etanaa nielemään. Enkä pidä oikein homejuustoistakaan.
 
Mua ei noissa broiskuissa mausteet haittaa, mutta niihin pumpattu vesi panee vituttamaan. Ja naturelleja broiskujakaan ei juuri mistään saa.
Ei nyt kuvaa tullut otettua, mutta tällaista tulee tehtyä useinkin uunissa. Löytyy ainakin täältä Prisman hyllystä. Eikä sisällä lisättyä vettä.

 
10 minuutin tomaattinen makkaramakaroniruoka :
1x Makkarapötkö, iso sipuli (kylkeen paprikajauhetta), yksi iso tomaatti n. 10cm, pätkä kurkkua, 1/3 pastasoossia 400g purnukasta (+purkin huuhteluvedet n 0,5dl) + yksi kunnon tujaus tabasco scorpionia, keitettyä makaronia (n. 1,5dl ennen keittämistä) :
makamak01x.jpg


Lopputulema :
makamak02x.jpg

Keittiövaaka on jossain piilossa, mutta luulen että kokonaisuudessaa 600-700 grammaa, eli riittää illaksi ja huomiseksi.

Todella pitkästä aikaa pastana makaroni, ja on kyllä hyvä tuote suutuntumalta ja sopii tämmöisiin ruokiin kun kastike löytää tiensä myös tuotteen sisuksiin. Penne tai fusilli tietenkin olisi myös hyviä tähän.
 
Teitkö pohjatyön keittämällä, uunissa vai ihan grillissä? Hyvältä näyttää.
Ihan grillissä. Yön yli oli suolavedessä muhimassa. Sitten mausteita pintaan, pari tuntia 110 asteessa savustuslastujen kera ja toiset folioon käärittynä. Lopuksi vähän hönkyä lisää (joku 130-150) ja n. tunti välillä bbq-kastikkeella sivellen.
 
Liittynee aiheeseen ainakin jossain määrin. :)

Heinän puutarhalta on tullut tavaksi tilata chilejä vuoden aikana käytettäväksi. Tässä tämän kesän ostot. Sieltä löytyy seuraavia:

MIEDOT
Erotico (Baccatum), etualalla vasemmalla
Piispanhattu (Friar´s Hat) [Baccatum], ylin vasemmalla

KESKITULISET
Jalapeno WLS 2640 (Annuum), isot pätikät oikealla
Sugar Rush Peach (Baccatum), persikanvärinen ylhäällä
Aji Norteno (Baccatum), isot punaiset jalapenojen alla
Starfish (Baccatum), etualalla oikealla
Lemon Drop (Baccatum), keltaiset chilit
Rocoto San Isidro (Pubescens), punaiset keskellä vasemmalla

IMG_0119.jpg


Maultaan parhaimpia ehdottomasti Lemon Drop ja Sugar Rush Peach. Erotico oli ruohoinen ja sitä ei tartte ostaa enää ikinä.

Tein piispanhatuista ja rocotosta sweet chili -soosia ja savustin Starfishit, joista tuli jauhetta (jota en ole vielä ruoanlaitossa käyttänyt). Loput menivät yksittäis- tai kaksittaispakattuina pakastimeen odottamaan käyttöään.

Edit. Ai niin, ja jalapenoista tein popperseja, mutta ne menivät pakastimeen myös. Yhtään en vielä niistä ole uunissa paistanut!

IMG_0120.jpg


IMG_0122.jpg
 
Äiti tekee tuota paholaisen hilloa mielellään, aika mietoa sellaista, koska äiti itse kestää tulisuutta huonosti. Sillä on kasvihuoneessa pari runsaasti tuottavaa Aji Fantasya ja pari tabascoa, ja sen Molly-chilistä tulee kasvihuoneessa paljon isompia chilejä kuin mulla samoista ihan huonetiloissa (ja mun huonetiloissa kasvatetut tabascot ei muuta kuin kasvaa pituutta vain, ei edes kuki...). Fantasyt tullee kasvihuoneesta kaikki mulle - luultavasti silppuan ja pakastan ne kuten suurimman osan noista ostetuistakin chileistä. Viime vuonna säilöin oliiviöljyyn parin purkin verran rinkuloiksi leikattuja Thai Dragoneita ja taisi olla juuri noita palasteltuja Fantasyjäkin mukana, mutta niille en oikein ole tahtonut keksiä käyttöä. Parhaiten mulla menee suoraan pakkasesta silppupussukat curryihin ja mm. kasviskeittoihin.

Edit. Niin, ja toki menee chilejä pitkin vuotta myös erilaisiin hot sauce -kokeiluihin. (Vielä ei ole löytynyt sellaista just kohdalleen kolahtavaa reseptiä, paitsi tuo sweet chili sauce, jota onkin sitten mulla aina jääkaapissa.)
 
Onpas hienoja jalapenoja! Just eilen illalla söin poppersseja, tosin ihan ostochileistä tehtyjä. :)
 
52726584-117D-4C5F-B8AB-0FD22E60170C.jpeg


Atrian takuumureaa naudan ulkofilettä hoi sin marinadissa. Kypsennetty weberin brikettigrillissä. Ostin vähän aikaa sitten senpaahtoritilän siihen keskelle ja paistaa ihan eri nopeudella pihvit kuin perusritilä. Ihan ok kypsyys, olis saanut olla hitusen raaempi. Pihvi siivuiksi ja tacojen sisään.

B1F1E03E-2D66-41AC-B24F-FEFB99DF64F6.jpeg



Santa Marian soft tacot. Sisällä limekorianterimajoneesia (hellmann’s maustamaton pohjalla). Korianteria, alfalfaituja, korean style cole slaw (punakaaliporkkanajalapeno-raastetta, maustettu soijalla, seesamiöljyllä, srirachalla, tuoreella inkivääriraasteella ja limen mehulla), sekä paahdettua sipulia. Innostuksen sain Lie Mi-raflan Shanghai tacos.


62D85598-683F-4C5C-83F3-EBE1ABDA3A36.jpeg


Vaaleaa rommia, Cointreauta, limen kuorta kierteenä, hieman ruokokidesokeria pohjalla, itsetehtyä mansikkamehusiirappia ja jäitä.
 
IMG_20220827_163020822.jpg

Lasten lemppari: spaghettia ja lihapullia kermakastikkeessa. Einespullista valmistuu kastike samalla kun spaghetti kiehuu.

Lihapullat suupalan kokoisiksi, jotta kastike kuorruttaa ne hyvin. Päälle ruokakermaa, käytin 4 dl 600 grammaan lihapullia. Mausteeksi n. teelusikallinen paprikajauhetta ja vajaa puoli teelusikallista mustapippuria. Suolaa tuli riittävästi lihapullista. Annetaan muhia miedolla lämmöllä sen aikaa kun pasta kypsyy.
 
Kaakaomousse (= avokadoa, ylikypsän banaanin jämät, kauramaitoa, tummaa kaakaojauhetta, vaniljaesanssia; makeutettu vaahterasiirapilla ja pistetty sekaisin Bamixilla).

Helppoa herkkua ja hyviä rasvoja samalla. Tähän sopisi todella hyvin kahvi mauksi myös, mutta ei ollut juuri nyt saatavilla.

IMG_0124.jpg
 
Miks kuvajärjestys menee noinpäin ja miksi käytät jotain rainbown sinihomejuustomurua, kun makunystyröitä voisi helliä kunnon, aito ja oikea Aurajuusto?

Tai miksi käyttää surkeaa aurajuustoa, kun makunystyröitä voi helliä aidolla ja laadukkaalla Gorgonzolalla joka kuuluu pizzaan, kun aurajuusto ei
 

Statistiikka

Viestiketjuista
286 765
Viestejä
4 921 399
Jäsenet
79 250
Uusin jäsen
JakeLaine94

Hinta.fi

Back
Ylös Bottom