Postaa kokkauskuvia

Liittynyt
14.10.2018
Viestejä
982
Heh, makuasiat on henkilökohtaisia. Itselleni tuosta ei kelpaisi kinkku, ananas, mozzarellaraaste, eikä oregano. ;-D Sinihompparia saattaisin laittaa hyvinkin.
 
Liittynyt
06.02.2018
Viestejä
1 211
Suomalainen sinihomejuusto on hyvää kunnes ostaa:

rokifortti.jpg


Ei välttämättä löydy joka kaupasta. Mutta sinihomejuuston rakastajalle pakko-ostos. Nyt ei itselle enää muut kelpaa.
 

SweeneyTodd

Smooth Operator
Tukijäsen
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
2 293
Suomalainen sinihomejuusto on hyvää kunnes ostaa:



Ei välttämättä löydy joka kaupasta. Mutta sinihomejuuston rakastajalle pakko-ostos. Nyt ei itselle enää muut kelpaa.
Liian pistävää omaan makuun. Aura parempaa. Tai Peltola Blue.
 
Liittynyt
14.10.2018
Viestejä
982
Itselle Lidlin sillointällöin saatavissa oleva Stilton on se! Koitan nykyisin olla ostamatta, kun se tulee vedettyä keksien kanssa laakista ;-D
Mutsin mielikki on Saint Agur, ja on myönnetävä hyväksi sekin...
 
Liittynyt
12.01.2017
Viestejä
615
1659900166014.png

Vähän "arkisempaa" hienostelua sunnuntain kunniaksi. Ostin Prismasta possun fileepihviä pari kappaletta, toinen pakkaseen ja toiseen suolat päälle yöksi. Aamulla loput mausteet päälle, paistella sitten pari minuuttia per puoli. Maustevoihin sekoitin ketsuppia, itsetehtyä karkeahkoa dijon sinappia ja soijakastiketta.

Lisukkeina oli Ruotsin puolelta ostettua kermaperunaa, tuollaisessa kivassa kedossa. Uuniin puoleksi tunniksi. Sitten löysin ruokakaupassa käydessä sadonkorjuu sekoitusta. Pussista pannulle kaataessa tuli pääosin parsaa, mutta sehän on hyvää silti :D Öljyssä paistoin ja lisäsin soijakastiketta lopuksi.

Olihan se hyvää ja nopeahkoa tehdä, kun oikaisi lisukkeissa. Eikä tullut edes ähky. Alunperin oli ajatuksena possusta leike tehdä, mutta se on semmosta sotkemista, että jätin tekemättä.
 
Liittynyt
14.07.2019
Viestejä
2 097
Hyvä, jos edes joku. Tosin se oli kaupasta. :rolleyes:
Mites tän päivän iltapalaleipä? Kreikkahengessö mentiin eli käytännössä kreikkalaisen salaatin aineksia (tai vähän sinne päin) leivän välissä. Maistu ainakin hyvälle.
Söisin.
Ja ei toi etanasettikään siis huonon näköistä ole. En vaan pystyis etanaa nielemään. Enkä pidä oikein homejuustoistakaan.
 
Liittynyt
05.11.2016
Viestejä
3 788
Mua ei noissa broiskuissa mausteet haittaa, mutta niihin pumpattu vesi panee vituttamaan. Ja naturelleja broiskujakaan ei juuri mistään saa.
Ei nyt kuvaa tullut otettua, mutta tällaista tulee tehtyä useinkin uunissa. Löytyy ainakin täältä Prisman hyllystä. Eikä sisällä lisättyä vettä.

 
Liittynyt
18.04.2021
Viestejä
447
10 minuutin tomaattinen makkaramakaroniruoka :
1x Makkarapötkö, iso sipuli (kylkeen paprikajauhetta), yksi iso tomaatti n. 10cm, pätkä kurkkua, 1/3 pastasoossia 400g purnukasta (+purkin huuhteluvedet n 0,5dl) + yksi kunnon tujaus tabasco scorpionia, keitettyä makaronia (n. 1,5dl ennen keittämistä) :
makamak01x.jpg


Lopputulema :
makamak02x.jpg

Keittiövaaka on jossain piilossa, mutta luulen että kokonaisuudessaa 600-700 grammaa, eli riittää illaksi ja huomiseksi.

Todella pitkästä aikaa pastana makaroni, ja on kyllä hyvä tuote suutuntumalta ja sopii tämmöisiin ruokiin kun kastike löytää tiensä myös tuotteen sisuksiin. Penne tai fusilli tietenkin olisi myös hyviä tähän.
 

SweeneyTodd

Smooth Operator
Tukijäsen
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
2 293
Teitkö pohjatyön keittämällä, uunissa vai ihan grillissä? Hyvältä näyttää.
Ihan grillissä. Yön yli oli suolavedessä muhimassa. Sitten mausteita pintaan, pari tuntia 110 asteessa savustuslastujen kera ja toiset folioon käärittynä. Lopuksi vähän hönkyä lisää (joku 130-150) ja n. tunti välillä bbq-kastikkeella sivellen.
 
Liittynyt
01.06.2021
Viestejä
215
Liittynee aiheeseen ainakin jossain määrin. :)

Heinän puutarhalta on tullut tavaksi tilata chilejä vuoden aikana käytettäväksi. Tässä tämän kesän ostot. Sieltä löytyy seuraavia:

MIEDOT
Erotico (Baccatum), etualalla vasemmalla
Piispanhattu (Friar´s Hat) [Baccatum], ylin vasemmalla

KESKITULISET
Jalapeno WLS 2640 (Annuum), isot pätikät oikealla
Sugar Rush Peach (Baccatum), persikanvärinen ylhäällä
Aji Norteno (Baccatum), isot punaiset jalapenojen alla
Starfish (Baccatum), etualalla oikealla
Lemon Drop (Baccatum), keltaiset chilit
Rocoto San Isidro (Pubescens), punaiset keskellä vasemmalla



Maultaan parhaimpia ehdottomasti Lemon Drop ja Sugar Rush Peach. Erotico oli ruohoinen ja sitä ei tartte ostaa enää ikinä.

Tein piispanhatuista ja rocotosta sweet chili -soosia ja savustin Starfishit, joista tuli jauhetta (jota en ole vielä ruoanlaitossa käyttänyt). Loput menivät yksittäis- tai kaksittaispakattuina pakastimeen odottamaan käyttöään.

Edit. Ai niin, ja jalapenoista tein popperseja, mutta ne menivät pakastimeen myös. Yhtään en vielä niistä ole uunissa paistanut!



 
Liittynyt
14.10.2018
Viestejä
982
Meiltä tulee joku 60-70 chiliä parvekkeelta. Mutta eipä ole keksitty mitä niilä tekisi. Puolikkaan aika mietoa vedin desiin oliiviöljyä tehosekoittimella, saa jotenkin annosteltavan mausteen. Tummanvihreät, mitälie jäi kuvaamati kun luoksepääsy hiukan piukkaa...
_1180325.JPG_1180326.JPG_1180327.JPG_1180330.JPG
 
Liittynyt
01.06.2021
Viestejä
215
Äiti tekee tuota paholaisen hilloa mielellään, aika mietoa sellaista, koska äiti itse kestää tulisuutta huonosti. Sillä on kasvihuoneessa pari runsaasti tuottavaa Aji Fantasya ja pari tabascoa, ja sen Molly-chilistä tulee kasvihuoneessa paljon isompia chilejä kuin mulla samoista ihan huonetiloissa (ja mun huonetiloissa kasvatetut tabascot ei muuta kuin kasvaa pituutta vain, ei edes kuki...). Fantasyt tullee kasvihuoneesta kaikki mulle - luultavasti silppuan ja pakastan ne kuten suurimman osan noista ostetuistakin chileistä. Viime vuonna säilöin oliiviöljyyn parin purkin verran rinkuloiksi leikattuja Thai Dragoneita ja taisi olla juuri noita palasteltuja Fantasyjäkin mukana, mutta niille en oikein ole tahtonut keksiä käyttöä. Parhaiten mulla menee suoraan pakkasesta silppupussukat curryihin ja mm. kasviskeittoihin.

Edit. Niin, ja toki menee chilejä pitkin vuotta myös erilaisiin hot sauce -kokeiluihin. (Vielä ei ole löytynyt sellaista just kohdalleen kolahtavaa reseptiä, paitsi tuo sweet chili sauce, jota onkin sitten mulla aina jääkaapissa.)
 
Liittynyt
14.10.2018
Viestejä
982
Koitamme tehdä "oikein".
Eli ainakin vaikiammin...vaimon pojan ohjeella:

Kilo paprikaa
100g chiliä
sipuli
valkosipulia
mustapippuria
valkoviinietikkaa
siirappia
suolaa

Tehosekoittimella tovi, vartti pienellä liekillä, ja purkkiin.

300733575_5685885174783482_3388781285210292611_n.jpg300571481_5685885544783445_4172536761827139436_n.jpg300956524_5685952954776704_1782716185786878342_n.jpg
 
Liittynyt
14.10.2018
Viestejä
982
Mites kuivatus, jos osan kuivatan jotta saan ne pippurimyllyyn, niin kuivatetaanko ne kokonaisina, vai pikkusilppuna. Varmaan silppuna niin kuivaakin kuivurissa säällisesti. Oikeastaan aika tyhmä "kysymys" ;-)
 
Liittynyt
14.10.2018
Viestejä
982
Jotain täysin muuta:

Ei ole ihan oikeat aineet, ja tottumattomuus ricottaan pannulla tulee ainakin esiin.
Lisäksi se, etten edes tiedä miltä tuon pitäisi maistua.
No, hyvää tuli ;-)

 
Liittynyt
25.10.2016
Viestejä
142
F103DF3D-F014-4432-9DEB-FCB646964B7B.jpeg


Oman kasvimaan jalapenoja

24DD6AD9-2BB7-4F6B-AA1D-9EA4A68FDA5B.jpeg


Siinä osa. Paljon on vielä pensaassa jäljellä poimittavaksi. Nämä menee kattilaan lime-mehun, etikan ja sokerin kaveriksi

FFBADCF7-AADC-4BA9-BA0A-AFB634222A67.jpeg


Tuli hyviä, limen erottaa hienona sivumakuna.
 
Liittynyt
01.06.2021
Viestejä
215
Onpas hienoja jalapenoja! Just eilen illalla söin poppersseja, tosin ihan ostochileistä tehtyjä. :)
 
Liittynyt
25.10.2016
Viestejä
142
52726584-117D-4C5F-B8AB-0FD22E60170C.jpeg


Atrian takuumureaa naudan ulkofilettä hoi sin marinadissa. Kypsennetty weberin brikettigrillissä. Ostin vähän aikaa sitten senpaahtoritilän siihen keskelle ja paistaa ihan eri nopeudella pihvit kuin perusritilä. Ihan ok kypsyys, olis saanut olla hitusen raaempi. Pihvi siivuiksi ja tacojen sisään.

B1F1E03E-2D66-41AC-B24F-FEFB99DF64F6.jpeg



Santa Marian soft tacot. Sisällä limekorianterimajoneesia (hellmann’s maustamaton pohjalla). Korianteria, alfalfaituja, korean style cole slaw (punakaaliporkkanajalapeno-raastetta, maustettu soijalla, seesamiöljyllä, srirachalla, tuoreella inkivääriraasteella ja limen mehulla), sekä paahdettua sipulia. Innostuksen sain Lie Mi-raflan Shanghai tacos.


62D85598-683F-4C5C-83F3-EBE1ABDA3A36.jpeg


Vaaleaa rommia, Cointreauta, limen kuorta kierteenä, hieman ruokokidesokeria pohjalla, itsetehtyä mansikkamehusiirappia ja jäitä.
 
Liittynyt
05.11.2016
Viestejä
3 788
IMG_20220827_163020822.jpg

Lasten lemppari: spaghettia ja lihapullia kermakastikkeessa. Einespullista valmistuu kastike samalla kun spaghetti kiehuu.

Lihapullat suupalan kokoisiksi, jotta kastike kuorruttaa ne hyvin. Päälle ruokakermaa, käytin 4 dl 600 grammaan lihapullia. Mausteeksi n. teelusikallinen paprikajauhetta ja vajaa puoli teelusikallista mustapippuria. Suolaa tuli riittävästi lihapullista. Annetaan muhia miedolla lämmöllä sen aikaa kun pasta kypsyy.
 
Liittynyt
01.06.2021
Viestejä
215
Kaakaomousse (= avokadoa, ylikypsän banaanin jämät, kauramaitoa, tummaa kaakaojauhetta, vaniljaesanssia; makeutettu vaahterasiirapilla ja pistetty sekaisin Bamixilla).

Helppoa herkkua ja hyviä rasvoja samalla. Tähän sopisi todella hyvin kahvi mauksi myös, mutta ei ollut juuri nyt saatavilla.

IMG_0124.jpg
 
Liittynyt
21.07.2021
Viestejä
47
Miks kuvajärjestys menee noinpäin ja miksi käytät jotain rainbown sinihomejuustomurua, kun makunystyröitä voisi helliä kunnon, aito ja oikea Aurajuusto?
Tai miksi käyttää surkeaa aurajuustoa, kun makunystyröitä voi helliä aidolla ja laadukkaalla Gorgonzolalla joka kuuluu pizzaan, kun aurajuusto ei
 
Liittynyt
14.10.2018
Viestejä
982
Lidlin Milbona halpasinihomppari, ja se musta/sinihome aika hyviä, vähintäänkin hintaisekseen. Ja se Lidlin Stiltonhan on suunilleen maailman parasta. Aura nyt on vähän kuin salmiakki: toisista standardi, ja toisista koominen yksittäistapaus, jolle tosiaaankaan ei ole vertailupohjaa.

Mutta muuta, täsä mainioita vinkkejä, josko syödä Napolisa, niin myös kokata kotona jotain uutta. Noita frittipitsoja ainakin pitä värkätä!

ja tässä helppoja vinkkejä pitsaan, ja lopussa jopa pannun avulla kotiuunissa:
 
Liittynyt
12.03.2021
Viestejä
285
Ja se Lidlin Stiltonhan on suunilleen maailman parasta.
Lidlissä on paljon halpaa ja hyvää nimi/alkuperäsuojattuja elintarvikkeita kuten Stiltonin lisäksi esim. Parmankinkku. Stiltoneita en ole kovin paljon maistanut, useimmin kuitenkin Lidlistä. Hyvä kuulla muita mielipiteitä ja varmistua siitä, että on ns. aitoa laatutuotetta.
 
Liittynyt
14.10.2018
Viestejä
982
Hieman sävelletty
Pasta Pollo Alla Cacciatora.

eli tarkoituksena oli tehhä vähäniinko tätä, mut hokasin et ensinäkin silppuan kanan, ei oo sipulia, eikä palsternakkaa -ja et alunperin kyse ei ole pastaruuasta
https://www.youtube.com/watch?v=GIlc4_Z_0dg
 

Liitteet

Viimeksi muokattu:

Sally_Spectra

BANNATTU
BANNED
Liittynyt
07.06.2021
Viestejä
2 370
Tai miksi käyttää surkeaa aurajuustoa, kun makunystyröitä voi helliä aidolla ja laadukkaalla Gorgonzolalla joka kuuluu pizzaan, kun aurajuusto ei
Sinihome aurajuusto on todella hyvä ja laadukas tuote. Keskieurooppalaiset limaiset haisevat homejuustot on kuvottavia.

Ja pitsaanhan kuuluu se mitä sinne laitat. Ei ole mitään "oikeaa" tapaa.
 
Liittynyt
21.07.2021
Viestejä
47
Sinihome aurajuusto on todella hyvä ja laadukas tuote. Keskieurooppalaiset limaiset haisevat homejuustot on kuvottavia.

Ja pitsaanhan kuuluu se mitä sinne laitat. Ei ole mitään "oikeaa" tapaa.
Huomattavasti laadukkaampia, kuin mauton aurajuusto jota nyt ei kukaan käytä pizzoista.
 
Liittynyt
12.01.2017
Viestejä
615
1662313000966.png
Ruotsalaisia pakastelihapullia (Scan), mummonkurkkuja, puolukkahilloja ja perunamuusia.

Kävin Ruotsin puolella kaupassa kiertelemässä. Pakasteosastolla sitten kattelin, olisko mitään ihmeellistä tarjolla. Nappasin sitten lihapullia, kun ruotsalaiset saanu brändättyä ne itselleen. Onko niissä siis mitään ihmeellistä?

Ainaki huomasin, kun pannulla lämmittelin, että nämä sai helposti joka puolelta käännettyä ja ruskistettua, kun pysy pystyssä miten päin tahansa. Mausteita oli, ehkä pikkusen meni omaan suuhun mausteisen puolelle. Tekstuuri ihan passeli. Parempia mitä olen Suomen puolelta pakasteesta ottanut.

Lisukkeet ihan hyviä. Hyvä kun avomaakurkkuja ollut kaupoissa, niin ei ole tarvinu isoa kurkkua ottaa, että saapi etikkaan. Perunamuusista en edelleenkään hirveänä tykkää, pistää yököttämään. Varmaan koko pottujen kanssa seuraavalla kerralla. Ruokakermaa pannulle ja pieni soijasoosi ja sinappi. Puolukkahillo on edelleenki yksi suosikki lisukkeistani.
 
Liittynyt
14.10.2018
Viestejä
982
Nappasin sitten lihapullia, kun ruotsalaiset saanu brändättyä ne itselleen. Onko niissä siis mitään ihmeellistä?
Joo, onhan ne tosiaan Ruotsista Suomen tulleet, ja onhan lihapullia muuallakin; italiassa suuria, eikä niiden kanssa käytetä mitään lisukkeita, vaan syödään vain lihapullia.

Pari kertaa tein itse ruotsalaispullia, ja erona suomalaiseen on että käytetään maustepippuria mustanpippurin sijaan, ja jos puhutaan juhlapullista, niin myös kanelia. Mutta lopuksi pitää kyllä toistaa wanha totuus: valmisruka harvoin muistuttaa, usein edes etäisesti, miltä ruoka oikeasti pitäisi maistua.
 
Liittynyt
14.07.2019
Viestejä
2 097
Parhaimmat lihapullat tulee kun maustaa oman maun mukaan eikä minkään maan tai vastaavan tyylin mukaan.
Viimeks kun tein lihapullia niin laitoin mustapippuria, suolaa, cayennepippuria, juustokuminaa ja valkosipulia + sipulikeittopussi. Määrät oli silmämääräsesti epätarkasti ja niistä tuli lähes syötäviä.
 
Liittynyt
14.10.2018
Viestejä
982
Totta tuokin, mutta jos emme edes sinun reseptiäsi saa kopsata vaan teemme aina omakeksimämme mukaan, niin mitessee etenee? Miten muuten keksit käyttää tuon aika yleisen ohjeen laittaa valmisruokaa mausteeksi? Varsinkaan jos et ole sitä mistään kopsannut ;-)

Mutta vakavastiottaen, minusta on erittäin kiinnostavaa kokeilla erilaisia ruokia, ja varsinkin eri maiden makumaailmoja. Esim. projektini tehdä ne neljä roomalaista pastaa juuri kuten roomalainen ne tekisi, oli erittäin kiinnostavaa.
Reseptien suurin ongelma on se, että ne eivät sisällä ohjetta siitä, miltä ruuan pitäisi maistua. Eli maustebalanssi voi mennä hyvinkin metsään. Toinen ongelma on, että resepteissä ei osata, jakseta tai tiedetä kertoa mikä on reseptin olennainen kohta. Sanomattakaan sitä, että jostain syystä reseptien aikoja painetaan usein alas. Ikäänkuin se olisi jotenkin hienoa syödä ei vielä ihan valmista ruokaa ;-)

P.S. Alexin lihapullaprojekti oli myös kiinnostava!
 
Liittynyt
13.09.2017
Viestejä
405
Yksi lempiruoista, hyvää helppoo ja halpaa: pottumuusi ja wieninleike possusta, sitten oli bearnaisesoosia ja sunny side up muna valuvalla keltuaisella. Bearnaise oli ihan turha

1C55FC60-FA67-44DA-BA29-6F81323B493D.jpeg
 
Toggle Sidebar

Statistiikka

Viestiketjut
185 724
Viestejä
3 381 577
Jäsenet
60 644
Uusin jäsen
Tito

Hinta.fi

Ylös Bottom