Postaa kokkauskuvia

  • Keskustelun aloittaja Keskustelun aloittaja DonX
  • Aloitettu Aloitettu
Kinkkua, kebabia ja mozzarellaa

Pohjassa on noin 1/3 osa ruisjauhoja vuorokauden jääkaappikohotuksella.
  1. Tasainen pohja ilman paksuja reunuksia
  2. Pohja esipaistettu aluksi ilman täytteitä
  3. Toinen esipaisto tomaattikastikkeella, raasteella ja mozzarellalla
  4. Sitten kinkkua, vähän raastetta + kebaria ja vielä kerran uuniin
  5. Valmis pizza
Tuosta slaissista näkee, että tuli oikein ohut ja rapea pohja :)

photo-collage.png


IMG_20211215_181004.jpg
 
35C31B23-FF2F-4302-947A-B88F19F91284.jpeg
820DE386-F92F-499D-8C8B-8693BCDD9D02.jpeg
0D5C6151-0424-4476-A759-66C8C376F56C.jpeg

En vaan osaa. Kuvat otettu selkeästi pystykuvina, mutta sampsan koodi kääntää ne aina joka kerta vaakaan…

mutta tarjotinkuva on itsenäisyyspäivältä. Lihat ovat Atrian takuumureaa raavaan marmoroitua ulkofilettä. Kastikkeena mustapippurituorejuustokerma.Pikaisesti paahdettuja juureksia ja kaurattoa.
 
Sashimilautanen alkupaloiksi ja 2,5 kg hirven ulkopaisti grillissä savustumassa 100 asteessa, tavoitelämpötila 58C ja syödään sienirisoton kanssa. Sashimissa vasen yläkulma Togarashi (graavattu) lohi, vasen alakulma pikaisesti graavattu lohi ja oikea yläkulma tonnikala. Daikon puuttuu koska sitä ei lähimarketista saanut, muuten otetaan vinkkejä/rankkaakin kritiikkiä vastaan asettelusta, leikkaamisesta sun muusta.

1639755861893.png

Alla hirvenlihaköntti, joka tuli hieman liian kypsäksi, mutta ei vielä maistunut täysin maksalle.
1639767332058.png
 
Viimeksi muokattu:
Eilisillan kokkailut. Dry age Black Angus ulkofilettä, punaviinikastike ja kaveriksi "15h tiktok perunat". Perunat siis vedetty mandoliinillä siivuiksi, sekoitettu ankanrasvaan ja ladottu leipävuokaan kerroksittain, uunissa 3h 150c ja yöksi jääkaappiin. Seuraavana päivänä pottuvuoka siivuiksi ja uppopaisto öljyssä.

IMG_20211217_185844.jpg
 
Tuli pitkästä aikaa tehtyä hamppareita.
Välissä pekonia, naudan jauhelihapihvi, kananmuna, cheddarjuustoa, salaattia ja tomaattia. Yksinkertaista, mutta toimii. Dippi on kaupan sweet chili kermaviili, johon lisätty vähän omaa potkua.

DSC_0181.JPG
 
Sous videtä on markkinoitu vähän välineurheiluna, mutta tarvittavat vehkeet ovat:
- minigrip-pussi (tai hätätilassa mikä tahansa elintarvikekelpoinen lämpöä kestävä muovipussi)
- kattila, jossa pussi mahtuu lillumaan
- lämpömittari
- käsi, jolla laittaa liesi tarpeen tullen päälle

Ei se vedenkierrättämisen tuoma lämpötilan ehdoton tasaisuus ole mitenkään välttämätöntä. Pitää vaan vähän vahtia välillä eikä voi vaan jättää olemaan.
Riippuen kypsennyslämpötilasta, myös uuni on hyvä apu tähän. Eli kattilaan vesi ja se uuniin. Ei tarvitse itse säädellä hellan lämpötilaa.
 
IMG_20211223_143423.jpgIMG_20211223_152255.jpgIMG_20211224_101420.jpg

Kamadossa savustettu kinkku. Oli loistava! Taas! Hyvää joulua kaikille!

Edit. Ei riittänyt mihinkään joten haettiin tänään 6kg lisää puoleen hintaan ja huomenna kamadoon...

IMG_20211228_195432.jpg

Tuossa n 12 h myöhemmin....
 
Viimeksi muokattu:
Joulu tuli ja meni. Tuli kokeiltua paria vanhaa herkkua, hieman uutena kokemuksena.

1640940769023.png

Crème brûlée. Tämä oli mahdollista, kun sain lahjaksi Bilteman minipolttimen. Olin tosi yllättynyt, vaikka olin puhunut sellaisen hankinnasta aika paljon XD

Kuitenkin, olin aivan tohkeissani. Olin aikaisemmin syönyt crème brûléeta aikoinaan ammattikoulussa lounaalla. Silloin ei poltettu sokeria pinnalle, käytännön syistä. Helppo tehdä, vaikka aikaa vievää itse vanukkaan teko. Sokerina päällä käytin ruokokidesokeria. Aloin miettimään miksen ollut aikaisemmin ruokokidesokeria maistanut, sehän oli tosi hyvää ja erilaista verrattuna normaaliin valkoiseen. Ja sitten kun sen oli poltellut, ai että....

Pitää kuitenkin jotakin muuta käyttöä keksiä polttimelle, ettei aina tätä tee :D

1640941334881.png

Tuorepastasta tehty lasagne. Sisarus toi mukanaan pastakoneen, niin pääsi itsetehtyä pastaa kokeilemaan. Ensimmäinen ruoka oli carbonara, Sitä en maistanut, kun meni syömiset niin myöhään, ettei minun mahalla olisi kannattanut.

Ehdittiin kuitenkin lasagnea kokeilla, ennen kuin lähdin takaisin. Taikinan teko oli ihan helppoa, sen veivaaminen oli varmasti vaivattomamapaa koneella kuin käsin.

Maultaan lasagne oli hyvää. Näin jälkiviisaana sitä pohti, olisiko levyt kannattanut veivata ohuemmaksi, esikeittää levyjä tai paistoaikaa pidentää, kun levyt jäi hitusen raa'aksi. Maku oli kuitenkin kohdillaan, todella tukevan tuntuista, vaikka oli täyttä durum vehnää.

Jos omistaisin pastakoneen, näkisin itseni veivalemassa viikonloppuisin astetta fiinimpiä pastaruokia. Ehkä arkena, jos keksisi hyvän varastointi tavan. Kuitenkin uskon että Myllyn Parhaan tummilla makarooneilla on paikka omassa keittiössä jatkossa :D
 
Näin uudenvuoden kunniaksi ostin 250g naudan sisäfilettä ja lisukkeiksi uunissa kypsennettyjä perunoita ja porkkanoita kermaisen pippurikastikkeen kera. Ruokajuomaksi itse tehtyä hunajasimaa viikinkimukista.

20220101_201957.jpg20220101_202427.jpg20220101_202807.jpg


Lihan pintoihin hieroin suolaa ja pippuria ja pinnat ruskistin nopeasti tinjamin, rosmariinin ja valkosipulin ja ison voinokareen kanssa ja heti uuniin foliokääreessä, kunnes lihan sisälämpötila näytti 53C. Lihan kanssa kuitenkin tein klassisen mokan että leikkasin sen liian aikaisin ja laudalle valui mukavasti nestettä, joka tapauksessa maistui kuitenkin oikein hyvältä ja oli silti vielä mehukasta. Kypsyys kuitenkin oikein hyvä, sen suhteen on hankala mokata jos omistaa lämpömittarin.

Perunat ja porkkanat paistoin uunissa oliiviöljyn, suolan ja mustapippurin kanssa ja porkkanoihin hieroin vielä hunajaa päälle.

Pippurikastike oli perus Knorrin valmiskastike joka tehdään ruokakerman sekaan. Mielestäni silti ihan hyvää, ei valittamista. Perunoihin tuo kuitenkin oli vain tarkoitettu.

Hunajasiman resepti:
4L vettä, 500g hunajaa, kanelitankoja 1 pussi, puolen sitruunan mehu, kourallinen rusinoita ja puolipussia kuivahiivaa. Viime lauantaina laitoin käymään, maanantaina pullotin ja laitoin jääkaappiin. Tuli oikein hyvää.

Hyvät ruuat oli vuoden alkuun. :eat:

@RaivokasMagma On muuten todella hyvän näkönen lasagne. Pitäisi itsekkin joskus kokeilla tehdä itse pastaa.
 
Joulu tuli ja meni. Tuli kokeiltua paria vanhaa herkkua, hieman uutena kokemuksena.

1640940769023.png

Crème brûlée. Tämä oli mahdollista, kun sain lahjaksi Bilteman minipolttimen. Olin tosi yllättynyt, vaikka olin puhunut sellaisen hankinnasta aika paljon XD

Kuitenkin, olin aivan tohkeissani. Olin aikaisemmin syönyt crème brûléeta aikoinaan ammattikoulussa lounaalla. Silloin ei poltettu sokeria pinnalle, käytännön syistä. Helppo tehdä, vaikka aikaa vievää itse vanukkaan teko. Sokerina päällä käytin ruokokidesokeria. Aloin miettimään miksen ollut aikaisemmin ruokokidesokeria maistanut, sehän oli tosi hyvää ja erilaista verrattuna normaaliin valkoiseen. Ja sitten kun sen oli poltellut, ai että....

Pitää kuitenkin jotakin muuta käyttöä keksiä polttimelle, ettei aina tätä tee :D
Toho on hyvä laite varsinkin jos ei kämpässä ole kaasuliesiä. Saa "burnattua" paprikat ja chilit (kuten joissain resepteissä mainitaan/vaaditaan) ja pikapaahdettua pähkinät ja siemenet :thumbsup:

Eniten tulee kuitenkin käytettyä ulkotulien sytyttämiseen ja rakettien lähettämiseen (seasonal) ;)

Mutta arkielämässä 90% tohon käytöstä on ollut lohen paahtamista, joko nigirin päällä, poltettuna sashimina tai ihan muuten vaan, koska etenkin rouva siitä tykkää. Joskus jopa, kun tuollainen kaasugrilli ei tee pintoja tarpeeksi nopeasti, niin auttelen tuolla toholla :lol:
 
Näin uudenvuoden kunniaksi ostin 250g naudan sisäfilettä ja lisukkeiksi uunissa kypsennettyjä perunoita ja porkkanoita kermaisen pippurikastikkeen kera. Ruokajuomaksi itse tehtyä hunajasimaa viikinkimukista.

20220101_201957.jpg20220101_202427.jpg20220101_202807.jpg


Lihan pintoihin hieroin suolaa ja pippuria ja pinnat ruskistin nopeasti tinjamin, rosmariinin ja valkosipulin ja ison voinokareen kanssa ja heti uuniin foliokääreessä, kunnes lihan sisälämpötila näytti 53C. Lihan kanssa kuitenkin tein klassisen mokan että leikkasin sen liian aikaisin ja laudalle valui mukavasti nestettä, joka tapauksessa maistui kuitenkin oikein hyvältä ja oli silti vielä mehukasta. Kypsyys kuitenkin oikein hyvä, sen suhteen on hankala mokata jos omistaa lämpömittarin.

Perunat ja porkkanat paistoin uunissa oliiviöljyn, suolan ja mustapippurin kanssa ja porkkanoihin hieroin vielä hunajaa päälle.

Pippurikastike oli perus Knorrin valmiskastike joka tehdään ruokakerman sekaan. Mielestäni silti ihan hyvää, ei valittamista. Perunoihin tuo kuitenkin oli vain tarkoitettu.

Hunajasiman resepti:
4L vettä, 500g hunajaa, kanelitankoja 1 pussi, puolen sitruunan mehu, kourallinen rusinoita ja puolipussia kuivahiivaa. Viime lauantaina laitoin käymään, maanantaina pullotin ja laitoin jääkaappiin. Tuli oikein hyvää.

Hyvät ruuat oli vuoden alkuun. :eat:

@RaivokasMagma On muuten todella hyvän näkönen lasagne. Pitäisi itsekkin joskus kokeilla tehdä itse pastaa.
Hyvältä näyttää imo :thumbsup: Kyllä se liha aina tiputtaa sitä nestettä vaikka kuinka malttaisi antaa vetäytyä. Mieluummin sitten syö lämpimänä, kun antaa liikaa jäähtyä. Mietolämpöisen uunin jälkeen ei pitäisi olla niin suurta eroa, kuin suoraan pannulta.

Mutta kun muuten oli niin hyvät DIY komponentit, niin turhaan "pilasit" pussikastikkeella. Ei siinä, ettei täälläkään koskaan noita pusseja käytettäisi, mutta kun kaikki muu oli "artesaania".

Kun selvästi jaksaa nähdä vaivaa, kuten simastakin huomaa, niin melkein yhtä helppoa kuin pussikastike, ellei helpompaa, olisi ollut suoraan lihan paiston jälkeen pannulle lisätä kerma ja/tai punaviini ja mausteita sekä mahdollisesti joku suuruste jos/kun ei aikaa redusoida. Toinen vaihtoehto, mitä itse enemmän käytän, on lyödä pannuun lisää voita ja valkosipulia ja käyttää kuumana maustevoina ;)
 
Leivitetyt kanan paistileikkeet

Ensin pyöräytys vehnäjauhoissa, sitten kananmunan keltuaisessa ja lopuksi vielä pankojauhoissa.

Lisukkeena joulusta ylijäänyttä perunalaatikkoa.

IMG_20220102_155148.jpg IMG_20220102_155527.jpg IMG_20220102_151944.jpg IMG_20220102_153144.jpg
 
Hyvältä näyttää imo :thumbsup: Kyllä se liha aina tiputtaa sitä nestettä vaikka kuinka malttaisi antaa vetäytyä. Mieluummin sitten syö lämpimänä, kun antaa liikaa jäähtyä. Mietolämpöisen uunin jälkeen ei pitäisi olla niin suurta eroa, kuin suoraan pannulta.

Kun selvästi jaksaa nähdä vaivaa, kuten simastakin huomaa, niin melkein yhtä helppoa kuin pussikastike, ellei helpompaa, olisi ollut suoraan lihan paiston jälkeen pannulle lisätä kerma ja/tai punaviini ja mausteita sekä mahdollisesti joku suuruste jos/kun ei aikaa redusoida. Toinen vaihtoehto, mitä itse enemmän käytän, on lyödä pannuun lisää voita ja valkosipulia ja käyttää kuumana maustevoina ;)

Uunin lämpötila mulla oli jossain 175C, en sitten tiedä olisiko pitänyt olla vähemmän vai enemmän. Tulipahan sopivan kypsää ettei kengänpohjaa tullut. :D

Joo kastikkeiden teossa olen aina ollut patalaiska. Lihapullia tehdessä yleensä teen ruskeakastikkeen, mutta ei ole koskaan tullut edes mieleen että pihvin paistamisen jälkeen tekisin soosia siitä rasvasta. Valmiit kastikepussit vaan on niin simppeleitä ja omasta mielestäni ihan hyviä.
 
Uusi vuokaruoka-yritys (edellinen : Makkara/tonnikala/paprika )
Tällä kertaa ei itse siivutettua keittämätöntä perunaa vaan pohjana valmis peruna/sipuli-suikalesekoitus ja samaa juures-sekoitusta kuin edellisessä.
Täytteenä purkki virutettua chilitonnikalaa, meetwurstia (yritin tehdä 0,5cm paksusta siivutavarasta 'halko'suikaleita) ja hiukan suippopaprikaa :
x01.jpg


Täytteistä meni n. puolet, loput menevät ehkä pizzan päälle tai majoneesiin sekoitettuna sämpylöiden väliin.
Kuvissa ei näy mutta täytteiden päälle laiton pari rkl:ää tomaattipohjaista kastiketta (tomaattihake/pippuri/suola/sokeri/oregano).
Edellisessä munamaito oli hiukan liian 'munakasta', tähän tein 1xkananmuna (vei 0,5dl) + 3dl täysmaitoa + puoli teelusikkaa suolaa.

Kokonaispaino uuniin mennessä oli n. 650 grammaa ja täysin ilman esivalmisteluja vuoan etsimisestä ja uunin kytkemisestä päälle -> Vuoka uuniin meni n. 19 minuuttia,
x02.jpg

Yllä valmis tuotos. 30 min jälkeen (180C, alataso, ilman kantta) oli vielä vetistä, 50 min jälkeen tiputin lämmöt 150C ja annoin olla vielä n. 20 minuuttia, eli hiukan päälle tunnin kokonaisuudessaan.

x03.jpg

Loppuhuomiot : muna/maitosuhde aika hyvä, munan määrä juuri ja juuri riittää, suolaa tuohon varmaan teelusikallinen olisi parempi (muussa suolaa ei ollut).
Tonnikala olisi pitänyt olla paloina, sekä se että meetwursti olisi pitänyt käyttää kuumalla pannulla. Varsinkin meetwursti olisi saanut lisää makua ja rakennetta tuolla tavoin.
Jatkossa kun käytän tuonmuotoista peruna-ainesta niin sekoitan kaikki yhteen, eli ei mitään kerrosajattelua tuollaisten kanssa.
Maku hyvä pienellä lisäsuolalla, ja ehdottomasti lisää täytteitä ja ei hiutaleita/siivuja vaan paloja/tankotavaraa. :)
 
Viimeksi muokattu:
Väsäsin kaurapuuron luuliemeen. Paistinpannulla savustettua possunniskaa, sieniä, mausteet ja 2 kananmunaa. Kaurat tietenkin "steel cut oats" ja paahdettu voin kera ennen puuronkeittoa. Lopuksi sotkin suurimman osan mauste+possunniskasetistä puuron sekaan ja kananmunat ja loput possut puuron päälle. Todella hyvää ja ravintoarvot kohdallaan. 0.5l luulienta ja 0.7l vettä puuron pohjalla. Luuliemestä tuli kiva 9g lisää protskua annokseen.

1641402053456.png


Tarvii enemmänkin perehtyä lihaisampiin puuroihin. Aasiasta päin voi hakea ideoita resepteihin.
 
Väsäsin kaurapuuron luuliemeen. Paistinpannulla savustettua possunniskaa, sieniä, mausteet ja 2 kananmunaa. Kaurat tietenkin "steel cut oats" ja paahdettu voin kera ennen puuronkeittoa. Lopuksi sotkin suurimman osan mauste+possunniskasetistä puuron sekaan ja kananmunat ja loput possut puuron päälle. Todella hyvää ja ravintoarvot kohdallaan. 0.5l luulienta ja 0.7l vettä puuron pohjalla. Luuliemestä tuli kiva 9g lisää protskua annokseen.

1641402053456.png


Tarvii enemmänkin perehtyä lihaisampiin puuroihin. Aasiasta päin voi hakea ideoita resepteihin.

Mielenkiintoista. Itsellä tuli ekana mieleen kuivalihavelli, joka kyllä enempi soppa :D Mistäs tuollaisia ryynejä olet hankkinut?
 
Mielenkiintoista. Itsellä tuli ekana mieleen kuivalihavelli, joka kyllä enempi soppa :D Mistäs tuollaisia ryynejä olet hankkinut?

Steel cut oatsit on vakiokamaa täällä rapakon toisella puolella. Oleellisen paljon paremman makuisia kuin hiutaleet nuo ryynit teki sitten makeata tai suolaista puuroa. Ainoa huono puoli että keittoaika on rapiat 30minuuttia.

1385s244_steelcutoats_f_2.jpg
 
Steel cut oatsit on vakiokamaa täällä rapakon toisella puolella. Oleellisen paljon paremman makuisia kuin hiutaleet nuo ryynit teki sitten makeata tai suolaista puuroa. Ainoa huono puoli että keittoaika on rapiat 30minuuttia.

1385s244_steelcutoats_f_2.jpg
Siis hetkonen. Eikai nyt puhuta kaurarouheesta? Esim.
ms201251_grotpng.png


Puuro nyt esimerkkinä, rouhetta on usealta valmistajalta ja jos oikein innostaa niin hankkii vaikka hankkijalta isomman satsin ja surauttaa kuoritun siemenen palasiksi.
edit: olettaisin että Hankkijalta saa myös valmiina rouhetta, todella halpaa tavaraa.
 
Siis hetkonen. Eikai nyt puhuta kaurarouheesta? Esim.
ms201251_grotpng.png


Puuro nyt esimerkkinä, rouhetta on usealta valmistajalta ja jos oikein innostaa niin hankkii vaikka hankkijalta isomman satsin ja surauttaa kuoritun siemenen palasiksi.

Taitaa tuo rouhe olla jotain hiutaleen ja steel cut oatsin välistä. Steel cut oats:eilla valmistusaika about 30-35minuuttia, rouhe näyttää olevan 8-10minuuttia. Jos olisin suomessa niin testaisin nuo rouheet. Samalla testaisin sen, että pannulle hieman voita, paahtaa rouheet(tuoksu) ja sitten keittää puuroksi.
 
Taitaa tuo rouhe olla jotain hiutaleen ja steel cut oatsin välistä. Steel cut oats:eilla valmistusaika about 30-35minuuttia, rouhe näyttää olevan 8-10minuuttia. Jos olisin suomessa niin testaisin nuo rouheet. Samalla testaisin sen, että pannulle hieman voita, paahtaa rouheet(tuoksu) ja sitten keittää puuroksi.

Mielenkiintoista tietää eroavaisuudet sinne rapakon taakse.
Valmistamistavat tietysti erilaisia.

edit:
Käyttöohje
Puuro: Kiehauta kattilassa 2,5 dl vettä ja lisää 2,5 dl kaurarouhetta, keitä muutama minuutti, jolloin vesi imeytyy rouheeseen. Lisää 1 litra maitoa, odota, että maito alkaa kiehumaan ja keitä hiljalleen kiehuen 30 min välillä sekoittaen. Hauduta noin 5 min.
 
Viimeksi muokattu:

Mielenkiintoista tietää eroavaisuudet sinne rapakon taakse.
Valmistamistavat tietysti erilaisia.

edit:
Käyttöohje
Puuro: Kiehauta kattilassa 2,5 dl vettä ja lisää 2,5 dl kaurarouhetta, keitä muutama minuutti, jolloin vesi imeytyy rouheeseen. Lisää 1 litra maitoa, odota, että maito alkaa kiehumaan ja keitä hiljalleen kiehuen 30 min välillä sekoittaen. Hauduta noin 5 min.

Toi sun linkkaama lienee "aito steel cut" kuten nimessäkin on. Mä googletin rouhepuuroa niin tuli myös 8-10 minuutin keittoajalla olevia vastaan.
 
Tällaisen sitruunamehun "annostelijan" olen kehitellyt:

Sitruunavinkki.jpg

En päässyt vielä ketju loppuun, mutta et tarvitse poraa. Pyörittele reilulla voimalla sitruunaa pöytää vasten ja sen jälkeen tökkäät tikun tuosta päästä loppuun asti ja tadaa, sulla on pullo ’Siciliaa’
 
IMG-20220105-210956.jpg


IMG-20220105-211004.jpg

Koko ei käy kuvista ilmi, tuossa on semmonen jättimäinen 350g kokonainen ranskanleipä.

Päätin kokeilla tehdä jonkinlaisen amerikkalaisen sandwichin ilman erillistä kaupassa käyntiä joten täytteet jäivät vajaiksi, mutta tulee kyllä tehtyä toistekin. Hapankaalia tai Coleslavia tämä ois kaivannu kovasti, kun tähän sai mukavasti potkua!

-Kokonainen Ranskanleipä 350g
-Dijon sinappia
-Poppamies Barbados
-Thousand Islands tai joku hampurilaiskastike
-Tomaatti 1kpl (ohuita siivuja)
-Jäävuorisalaattia
-Juusto (käytin myös Hochlandin cheddar sulatejuustoa ku löyty jääkaapista)
-Suolalihaa (tai leipäkinkkua, kalkkunalastuja, jne.)

1. Leikkaa leipä halki
2. Uuniin grillivastuksen alle 180C leikattu puoli alaspäin, anna olla 3 minuuttia että kuori kovettuu ihan vähäsen (ei tarvi olla rapea ku tämä menee vielä uuniin toisen kerran)
3. Ota pois ja voitele kumpikin puolikas erittäin kevyesti Dijonilla, laita reilummasti hampurilaiskastiketta ja lisää 10 tippaa Barbadosta
4. Lisää täytteet alhaalta ylös: juusto, tomaatti, liha kahteen kerrokseen, juusto ja kansi päälle
5. Uuniin 180 keskilämmöllä keskitasolle 3-5 minuuttia että juusto sulaa vähän
6. Uunin jälkeen nosta kansi ylös ja lisää salaatti (ja coleslav/hapankaali)
7. Syö!

Oli rapeaa ja hyvää! Kusahti silti vähän ku Dijon sinappi on erittäin vahvaa ja voitelin liikaa vaikka yritin olla varovainen. Toinen iso virhe oli että Poppamiehen Barbados ois tarvinnu kaveriksi hapankaalia tai coleslavia raikastamaan, pelkkä salaatti ei riittänyt mihinkään. Lihaakin oli turhan vähän ja sitä ois voinu laittaa vielä useampaan kerrokseen. Muuten oli kyllä aivan loistavan makuinen ja mukavasti potkua, perinteisen "tuliseksi" en silti sanoisi, ja tulen tarjoamaan tätä joskus ku käy vieraita.

Huomena käyn valmiiksi siivutetun ranskanleivän ja hapankaalia/coleslavia ja teen saman pienenpänä versiona. Puolikas ranskanleipää nuilla täytteillä on aika killeri.
 
Viimeksi muokattu:
Mainiota.

Mielestäni leipien tekeminen on melko hankalaa, tai sitten olen vain kranttu. Edeltävässäkin esimerkissä selkeästi mietitty soosit ja muut täytteet kohdilleen, helposti jää kuivaksi tai kokonaisuus irralliseksi jos ei ole sitovaa komponenttia. Tällä ajatuksella itse ehkä kokeilisin vähentää leivän määrää; kenties kovertamalla, tai sitten vain prässätä kasaan (vrt panini).

Ei siinä, sen verran lähti laukalle, että pitänee itsekin alkaa loihtimaan vastaavaa.
 
Mainiota.

Mielestäni leipien tekeminen on melko hankalaa, tai sitten olen vain kranttu. Edeltävässäkin esimerkissä selkeästi mietitty soosit ja muut täytteet kohdilleen, helposti jää kuivaksi tai kokonaisuus irralliseksi jos ei ole sitovaa komponenttia. Tällä ajatuksella itse ehkä kokeilisin vähentää leivän määrää; kenties kovertamalla, tai sitten vain prässätä kasaan (vrt panini).

Ei siinä, sen verran lähti laukalle, että pitänee itsekin alkaa loihtimaan vastaavaa.
Jea, ei haitannut syödessä tuo ranskanleivän yläosan paksuus kun painoin sitä kasaan ennen ku haukkasin, mutta oli sitä liikaa kun piti painaa! Valmiiksi viipaloituihin paahtoleipiin varmasti helpompi tehdä koko homma vähän pienempänä. Pitää koittaa se huomena coleslavin ja paahtoleipien kans samaa.
 
Sunnuntain kevennys :
Kun aamusella rasian viimeinen kananmuna (7.1.22) meni läpi 'noitatestistä' niin sain toteuttaa suunnitelmani :
Kun ei ole mitään hienoja ruispalan kokoisia silikonisapluunoita, niin nakit saavat ajaa saman asian.
Täytteet, suippopaprika, paprikajauhe, miniluumutomaatti :
rnamu001.jpg

Ja lopputulema, paprikaviipaleita olisi voinut olla pari enemmän :
rnamu002.jpg
 
Tuosta tulikin mieleen onko joku löytänyt ok kurkkua jostain? Vanha kunon venäläinen on katoavaa, makea ruotsalaistyyppinen kurkku vallannut markkinat...
Itse suosin tätä, nykyään tuossa on suomalainen etiketti, "Euro-east 'Venäläinen suolakurkku'"-nimen alla.
skurkku.jpg

Lisäksi minkä olen havainnut hyväksi, ei-maitohapotettu-luokassa, eli etikkainen, on 'Pirkan suolakurkku mausteliemessä', valmiiksi siivutettuja tosin, mutta erittäin ohuita viipaleita, mikä mielestäni on hyvä juttu, molemmat puolassa tehtyjä,
 
Itse suosin tätä, nykyään tuossa on suomalainen etiketti, "Euro-east 'Venäläinen suolakurkku'"-nimen alla.
skurkku.jpg

Lisäksi minkä olen havainnut hyväksi, ei-maitohapotettu-luokassa, eli etikkainen, on 'Pirkan suolakurkku mausteliemessä', valmiiksi siivutettuja tosin, mutta erittäin ohuita viipaleita, mikä mielestäni on hyvä juttu, molemmat puolassa tehtyjä,
Kannattaa katsella myös Puuilosta. Aika erikoinen paikka säilyketuotteille ja valikoima hieman venäläinen.
 
Venäläisiä suolakurkkuja tuollaisissa lasipurnukoissa on Euro Eastin merkillä mm. S-kaupoissa. Löytyy myös Rainbow venäläinen suolakurkku ja kaupasta riippuen saattaa olla muitakin suolakurkkuja tarjolla eri brändeillä myytävinä. Nämä kaikki melko samanlaisia maultaan ja rakenteeltaan. Joskus sattuu vähän huonompaa erää olevat kurkut, rakenteeltaan vähän totuttua kovempia tms.

Kotimainen vaihtoehto Myrttisen valkosipulisuolakurkku Valkosipuli suolakurkku, myrttisen kurkut - ruoan verkkokauppa foodie.fi | tilaa ruokaa prismasta, s-marketista, alepasta ja salesta on hyvä maitohappokäymisellä valmistettu venäläistyyppinen suolakurkku myös. Ehkä aavistuksen enemmän valkosipulia kuin perinteisissä venäläisissä suolakurkuissa.

On myös Sauvon suolakurkku Sauvon 2,9/1,6 kg suolakurkkua, sauvon säilyke - ruoan verkkokauppa foodie.fi | tilaa ruokaa prismasta, s-marketista, alepasta ja salesta mutta myydään aika epäkäytännöllisessä isossa pöntössä. Sauvon kurkku on vielä ihan kunnollinen suolakurkku, mutta rakenteeltaan kovempi kuin venäläiset suolakurkut ja makukin vähän vaisumpi.
 

Statistiikka

Viestiketjuista
259 697
Viestejä
4 513 235
Jäsenet
74 455
Uusin jäsen
kobbemies

Hinta.fi

Back
Ylös Bottom