Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Huomio: This feature may not be available in some browsers.
Laitoitko ketsuppia?Itse tehdyt paistinperunat ja 'mummon' jauhelihapihvit :
Sit tein ”ruotsalaiset” lihapullat, alla bearnaisesoosi ja ranskuissa currymajo ja ketsuppia.
Kaikennäköistä sitä tuleekin pikku-hönössä tarinoitua, mutta jäi tosiaan mainitsematta tuo Hard Kokkimainen viikonloppukokin pulloRuski Standard se oma sovellutus, joka pyöristää vikatkin maut suunmukaiseksi?
Hyvännäköstä settiä!
Sattupas sopivasti. Itse tein (tai ainakin yritin) ensimmäistä kertaa ruskeakastiketta alusta loppuun itse. Palapaistiin. En ole vielä maistanut kun tuolla hautumassa ja menee vielä jokunen tunti.Lindströminpihvejä,muusia, dijonsinappikastiketta sekä sipulirenkaita. Kuvasta puuttuu vielä perusvihersalaatti.
Itsellä oli 600g sika-nauta jlihaa, 0.35 dl punajuurilientä ja 0.5dl ruokakermaa joihin turvotin korpujauhon,muuten ohjeen mukaan täysin.
Lindströminpihvit:
400 g jauhelihaa (esim. sika-nauta)
0,5 dl ruokakermaa (tai maitoa)
0,25 dl etikkapunajuurien lientä
0,5 dl korppujauhoja
1 (puna)sipuli
1 kananmuna
1 tl suolaa
1 tl timjamia (kuivattu)
0.5 tl mustapippuria rouheena
150g etikkapunajuuria (2-4kpl)
1-2 rkl vehnäjauhoja (pitää pihvit koossa ja imee ylimääräisen nesteen pois)
Ruskeakastike:
50 g voita
1 Sipuli
3 rkl vehnäjauhoja
1/2 l vettä
1/2 tl suolaa
1/4 tl valkopippuria
(lihaliemikuutio/lihaliemijauhetta 1tl)
dijonsinappia 2tl (mauste ehdotus)
Ota jauheliha huoneenlämpöön puoli tuntia ennen ruoanvalmistusta.
Sekoita ruokakerma, punajuurien liemi ja korppujauhot keskenään reilun kokoisessa kulhossa.
Anna turvota muiden valmistelun ajan.
Kuori ja hienonna sipuli pieneksi silpuksi.
Raasta punajuuret (tai hienonna ne pieneksi silpuksi veitsellä). Raastetta tulee noin 2 dl.
Yhdistä kaikki pihvien ainekset ja sekoita hyvin kulhossa (esim. isolla lusikalla).
Muotoile massasta 10 palloa, ja litistä ne reilu 1 cm paksuisiksi pihveiksi.
Anna takinan maustua hetki viileässä. Muotoile taikinasta pihvejä kylmään veteen kostutetuin käsin/muovihanskat käsissä.
Paistaminen uunissa:
Kuumenna uuni 200 asteeseen. Muotoile pihvit pellille leivinpaperin päälle.
Paista noin 20 minuuttia, kunnes pihvit ovat läpikypsiä.
Ruskeakastike:
Kuullota sipuli silppu pienessä määräsä voita. Ota syrjään.
lisää loppu voi kuumalle pannulle sekä vehnäjauho, ruskista sekoitellen tumman ruskeaksi, mutta älä polta.
Lisää sipulit ja vesi, sekoita hyvin, mausta ja anna kiehua hiljalleen 15- 20 min.
Muuntaa voit: maustamalla pippureilla, sinapilla, ketsupilla, kermalla ...
Kylkeen vielä rosamunda perunamuusia, kuullotettuja sipulirenkaita sekä vihersalaattia.
Sattupas sopivasti. Itse tein (tai ainakin yritin) ensimmäistä kertaa ruskeakastiketta alusta loppuun itse. Palapaistiin. En ole vielä maistanut kun tuolla hautumassa ja menee vielä jokunen tunti.
Tämä on mielestäni pahin ongelma ruskeakastikkeessa, johon lisätään jauhot hätäisesti ilman kunnollista kypsytystä. Kannattaa joskus verrata kumpi maistuu paremmalta, jauhonmakuinen ruskeanharmaa mössö vai täyteläisiä tummia makuja täynnä oleva roux. Itse teen sitä 500g voipaketin kerrallaan ja pakastan 20 x 50 g annoksina, jolloin yhden annoksen tekemiseen kuluu vähän yli pari minuuttia eli ei ole kiinni edes ajan säästöstä ja työmäärästä.Jos tekee tuollaista lihapataa mikä hautuu tunteja uunissa, kannattaa suurustaa se vasta sen haudutuksen jälkeen. Helpompaa, ei tarvitse kuin sekoittaa jauhot tilkkaan vettä ja sekoittaa soossin joukkoon. Hetki vielä kypsytystä.
Lähti 1,588 kiloinen Tammisen porsaan pikkukinkku uuniin.
Tänään pääsee vähän maistelemaan kinkkua ja perunalaatikkoa
Sen jälkeen saunaan ja muutama olut.
Harjoituskinkku ja jääkaapissa on toinen samanlainen.Hyvissä ajoin aloittelemassa juhlakautta? XD
Täydellisen näköistä omaan makuun. Itsekin tavoittelen noin 80 astetta, jossa liha on mureaa, vähän jopa murenevaa mutta silti vielä pysyy kasassa. Kuvan perusteella mehevyys on kohdallaan, ei vielä kuivaa vaan lihasneste ja rasva hieman kiiltelee viipaleissa.1,6kg Tammisen porsaan pikkukinkku yli 4 tuntia miedolla lämmöllä uunissa.
Sisälämpötila 80°C astetta.
Perunalaatikkoa ja kinkkunesteestä tehty kermakastike + kauratyyny lisukkeina.
Tosiaan annoin olla 80 asteeseen saakka ja sitten 30 minuutiksi lepäämään, kunnes poistin verkon ja laitoin vielä grillivastuksen alle 225 asteeseen vartiksi saamaan väriä pintaan.Täydellisen näköistä omaan makuun. Itsekin tavoittelen noin 80 astetta, jossa liha on mureaa, vähän jopa murenevaa mutta silti vielä pysyy kasassa. Kuvan perusteella mehevyys on kohdallaan, ei vielä kuivaa vaan lihasneste ja rasva hieman kiiltelee viipaleissa.
Varmaan sen takia tuota sanotaankin rullaksi. Sama se on kinkuissakin, kaikkea missä on sana "rulla" kannattaa välttää. Niihin on kirjaimellisesti rullattu kaikki jämäpalat mitä on jäänyt.Kariniemen kalkkunafileerulla 60% alennuksella Prismasta joskus aiemmin syksyllä. Ajattelin, että nyt syödään hyvää kalkkunan rintafilettä savustettuna. Sisältöön tarkemmin perehtymättä laitoin pellettigrilliin 125 asteeseen pari tuntia ja siitä viimeinen tunti 150 asteessa, jotta kypsyminen nopeutuu. Rulla pois grillistä kun sisälämpö oli 70 astetta. Rulla lepäämään folion alle ja kasvislisäkkeen valmistus sillä aikaa.
Otin viimeisen päälle teroitetun viipalointiveitsen ja odotin näkeväni täydellisiä, meheviä ja ohuita viipaleita smokeringillä. Rullassa vaikutti olevan jonkinlainen kuori (valmistusaineista päätellen kaura-bambukuituinen kuori), onneksi veitsi oli terävä ja puri hyvin melko kovaan kuoreen, viipaleista tuli ehjiä ja tasaisia. Seuraavaksi ihmettelin lihamurekemaista leikkuupintaa ja smokeringin puuttumista (johtuu kuorista). Tarkemmin katsottuna fileerulla onkin erikokoisia kalkkunan lihan palasia tungettuna kuoriin.
Kaikenlaista paskaa sitä myydäänkin. Varmaan nimi on teknisesti oikein, liha (75%)on varmaan kalkkunafileen palasia pakattuna rullaan. Melkoisen jätepötkön näköistä tuo on kuitenkin valmiina ja leikattuna. Ei olisi kannattanut tuhlata aikaa savustamiseen. Saman lopputuloksen olisi saanut rullan keittämällä. Onneksi en maksanut täyttä hintaa. En ottaisi jatkossa vaikka saisin ilmaiseksi.
Nyt on hyvän näköinen. Tuli nälkä.Hampurilainen: Pohjana K-kaupan Naughty brgr 205g valmisburgeri (brios-sämpylä, pihvi, pieni pala jotain juustoa (pakkaus sanoo : "Juusto") ja majo (en käyttänyt)).
Pohja oli paremmassa järjestyksessä ja enemmän sipulia kuin tuossa kuvassa, mutta ketsuppi, sinappi, suolakurkku, punajuuri ja sipuli. Sekä kananmunan kuoren palasen otin myös pois kun kasasin (oli tullut toisesta projektista).
Ja lopullinen tuote tomaatin ja jääsalaatin kanssa.
Sämpylä oli ihan ok, kuten myös pihvi, tosin paistoin nuo kaikki pannulla enkä mikrossa kuten ohje sanoi. Juustosta en osaa sanoa kun lisäsin itse lisää, todella pieni palanen oli pakkauksessa sekä majo on avaamattomana jääkaapissa.
Mitä nuo noisetit on?1kg naturel siipiä omilla mausteilla
- Ruokaöljyä
- Viiden pippurin maustetta
- Hot paprikamaustetta
- Hot currymaustetta
- Umamia
- Mineraalisuolaa
- Grillimaustetta
Maustoin siivet jo eilen valmiiksi ja syötiin lisukkeena pannulla paistettuja Noisetteja.
180°C / 25 minuuttia.
Princess 182065 airfryer-uuni.
Itsellenikin uusi tuttavuus, mutta on tosi hyviä kun paistaa pannulla rapean pinnan ja sisusta on pehmeää.Mitä nuo noisetit on?
Näyttää houkuttelevilta.Itsellenikin uusi tuttavuus, mutta on tosi hyviä kun paistaa pannulla rapean pinnan ja sisusta on pehmeää.
Maistuu käytännössä ranuilta.
Pommes Noisettes
Findus Pommes Noisettes on oikea ranskalaisen keittiön herkku. Maista herkullisia perunapalloja, jotka sopivat naposteltaviksi tai lisäkkeeksi ruokiin!www.findus.fi