Koko ei käy kuvista ilmi, tuossa on semmonen jättimäinen 350g kokonainen ranskanleipä.
Päätin kokeilla tehdä jonkinlaisen
amerikkalaisen sandwichin ilman erillistä kaupassa käyntiä joten täytteet jäivät vajaiksi, mutta tulee kyllä tehtyä toistekin. Hapankaalia tai Coleslavia tämä ois kaivannu kovasti, kun tähän sai mukavasti potkua!
-Kokonainen
Ranskanleipä 350g
-
Dijon sinappia
-
Poppamies Barbados
-Thousand Islands tai joku hampurilaiskastike
-Tomaatti 1kpl (ohuita siivuja)
-Jäävuorisalaattia
-Juusto (käytin myös Hochlandin cheddar sulatejuustoa ku löyty jääkaapista)
-
Suolalihaa (tai leipäkinkkua, kalkkunalastuja, jne.)
1. Leikkaa leipä halki
2. Uuniin grillivastuksen alle 180C leikattu puoli alaspäin, anna olla 3 minuuttia että kuori kovettuu ihan vähäsen (ei tarvi olla rapea ku tämä menee vielä uuniin toisen kerran)
3. Ota pois ja voitele kumpikin puolikas erittäin kevyesti Dijonilla, laita reilummasti hampurilaiskastiketta ja lisää 10 tippaa Barbadosta
4. Lisää täytteet alhaalta ylös: juusto, tomaatti, liha kahteen kerrokseen, juusto ja kansi päälle
5. Uuniin 180 keskilämmöllä keskitasolle 3-5 minuuttia että juusto sulaa vähän
6. Uunin jälkeen nosta kansi ylös ja lisää salaatti (ja coleslav/hapankaali)
7. Syö!
Oli rapeaa ja hyvää! Kusahti silti vähän ku Dijon sinappi on erittäin vahvaa ja voitelin liikaa vaikka yritin olla varovainen. Toinen iso virhe oli että Poppamiehen Barbados ois tarvinnu kaveriksi hapankaalia tai coleslavia raikastamaan, pelkkä salaatti ei riittänyt mihinkään. Lihaakin oli turhan vähän ja sitä ois voinu laittaa vielä useampaan kerrokseen. Muuten oli kyllä aivan loistavan makuinen ja mukavasti potkua, perinteisen "tuliseksi" en silti sanoisi, ja tulen tarjoamaan tätä joskus ku käy vieraita.
Huomena käyn valmiiksi siivutetun ranskanleivän ja hapankaalia/coleslavia ja teen saman pienenpänä versiona. Puolikas ranskanleipää nuilla täytteillä on aika killeri.