Postaa kokkauskuvia

  • Keskustelun aloittaja Keskustelun aloittaja DonX
  • Aloitettu Aloitettu
Kinkkua, kebabia ja mozzarellaa

Pohjassa on noin 1/3 osa ruisjauhoja vuorokauden jääkaappikohotuksella.
  1. Tasainen pohja ilman paksuja reunuksia
  2. Pohja esipaistettu aluksi ilman täytteitä
  3. Toinen esipaisto tomaattikastikkeella, raasteella ja mozzarellalla
  4. Sitten kinkkua, vähän raastetta + kebaria ja vielä kerran uuniin
  5. Valmis pizza
Tuosta slaissista näkee, että tuli oikein ohut ja rapea pohja :)

photo-collage.png


IMG_20211215_181004.jpg
Erittäin hyvän näköistä, mitä kebabbia oikein käytät ? Ollu hankaluuksia löytää sopivaa kebabbia pitsaan mutta tuo näyttää oikein hyvältä.
 
Ai mahoton, nyt tuli tehtyä varsin makoisa lounas, ja suurimmaksi osaksi ite tein ja säästin™. Kotitekoisia falafelejä kotitekoisen ja mukavan tulisen sweet chili -kastikkeen kanssa. Ihan vain keitettyä perunaa ja tuoreita vihanneksia edelleen omatekoisen vinaigreten kera.

Harvoin tulee toteutettua lautasmallia näin sopivanlaisesti - mutta olen tehnyt tietoisen päätöksen pyrkiä paremmin siihen suuntaan, koska muuten mulla jää vihannekset helposti vähemmälle arjessa. Sweet chili -soosi kruunasi kaiken!

IMG_0050.jpg
 
Lidlin Döner kebablastuja pakastealtaasta.


Olin työni puolesta seuraamassa elintarvikevirtoja 10v sitten, niin voin paljastaa, että ravintolatkin käyttää noita. Ja Korv Göranilta löytyy ihan kebab-vartaita, joita kebab-ravintolat tilaavat suoraan. Ei ole mikään Lidl-merkki vaan todennäköisesti Suomen suurin kebab-yritys.

Lidl voi kyllä myydä niiden halvempia tuotteita (eli lihaa, joka ei ole Suomesta). Hyvin suurella todennäköisyydellä tuo on samaa kebabbia, mitä ne käyttää kebab-pizzerioissa muutenkin.
 
miten sä tiedät kaikki ajat paljo pitää olla airfraijerissa ?
Kokeilemalla ja ajan kanssa oppii.

Pasteijat oli helppo tehdä, koska kaikki täytteenä olevat ainekset oli valmistettu etukäteen ja ainoastaan torttutaikinan pinta piti saada kypsäksi.

Täytteenä jauhelihaa, riisiä sekä pilkottua kananmunaa ja sipulia.

Pinta voideltu kananmunankeltuaisella.

180°C astetta ja 11-12 minuuttia.
 
Appiukko toi valmiiksi nyljetyn matikan, niin pitihän sitä kokeilla ekaa kertaa soppa tehdä. Keittelin kalaa ruotoineen päivineen kattilassa, jotta lihan sai irrotettua helposti ruodoista. Keitinliemen joukkoon lisäsin perunoita, sipulia, laakerinlehtiä ja pippuria. Kun perunat olivat kypsiä, niin kala takaisin kattilaan ja kermaa perään. Päälle paahdoin pannulla ruisleipää.
IMG_20220117_174635.jpg
 
Pistetään nyt tälläinen nopea pasta :
100g pestopastaa, 100g makkaraa (Wilhelm perinteinen, jos kiinnostaa), puolikas suippopaprika (n. 10cm) ja puolikas isohko sipuli.

Ensin mainittu kiehuvaan veteen 5 min ja muut jo edeltä pannulle miedolle lämmölle :
pepasta01.jpg


Pannulle vielä väriksi muutama pepperoni-chiliviipale ja kaksi rkl keltakantista taco-soossia, ja kun pasta on valmista, niin kipataan pennet sekaan :
pepasta02.jpg


Vartissa valmista ja kokonaispaino aika tasan tarkkaan puoli kiloa.
 
IMG_20220122_142644.jpgIMG_20220122_150200.jpg
Täällä kokeiltu Wagyuita kotona. Pääsi ylikypsäksi vaikka vaan käytin pannussa mutta loistavan mureeta ja hyvää oli. :thumbsup:

Itsellä olisi pakkasessa pari A4 pihviä ja olen miettinyt mitä side dishiä sen kanssa. Sen pitäisi olla jotain kevyttä ja pientä, jotta liha on pääosassa, joten perunamuusi tai ranut ei varmaankaan sovi. Mitä itse teit vai nautitko sellaisenaan? Pihvimiehen testissä oli kananmunan keltuainen kokeilussa ja kehui sitä paremmaksi kuin pelkkä pihvi.
 
Pistetään nyt tälläinen nopea pasta :
100g pestopastaa, 100g makkaraa (Wilhelm perinteinen, jos kiinnostaa), puolikas suippopaprika (n. 10cm) ja puolikas isohko sipuli.

Ensin mainittu kiehuvaan veteen 5 min ja muut jo edeltä pannulle miedolle lämmölle :
pepasta01.jpg


Pannulle vielä väriksi muutama pepperoni-chiliviipale ja kaksi rkl keltakantista taco-soossia, ja kun pasta on valmista, niin kipataan pennet sekaan :
pepasta02.jpg


Vartissa valmista ja kokonaispaino aika tasan tarkkaan puoli kiloa.
Mää tein perjaintain kunniaks nachovuokaa.
ruoka.jpg
 
Itsellä olisi pakkasessa pari A4 pihviä ja olen miettinyt mitä side dishiä sen kanssa. Sen pitäisi olla jotain kevyttä ja pientä, jotta liha on pääosassa, joten perunamuusi tai ranut ei varmaankaan sovi. Mitä itse teit vai nautitko sellaisenaan? Pihvimiehen testissä oli kananmunan keltuainen kokeilussa ja kehui sitä paremmaksi kuin pelkkä pihvi.

Meillä oli valkosipulikermaperunat. Testattiin myös juurikin tuota, suolakippo ja keltuaiskippo. Me ei saatu ylimääräistä wow-efektiä siitä.
 
Pistetäänpä italialaiset itkemään :devilish:

1642868852038.png

Pidän carbonarasta, mutta ei kehtaa aina pekonia ostella, spagettia on vähän höpöä keitellä yhdelle henkilölle ja ihka oikea valkosipuli on minulle vähän inhottavaa. Joten sovelletaan ideaa.

Joten Kabanossi savupekonia paloiksi pannulle, täysjyvä makaroonia keitellään. Kananmuna vatkataan rikki, ihan pikku Kippari-kerma, suola, valkosipulijauhetta ja valkopippuria rouhitaan. Sitten kun jälkilämmöllä pitäisi kananmunasta saada se "kastike", niin mie ainakin tykkään siitä jos se vähän kokkeloituu :lol: Ketsuppi olisi liian överiä, niin jätin poies.

Mielelläni syön. Ja tämä savupekoni Kabanossi on kyllä hyvää, melkeinpä syön paloina mielummin kuin kokonaisena pötkönä paistettuna.
 
Tein jauhelihapihvejä, kun ei jaksanu lihapullia alkaa pyörittämään tai mureketta varten uunia lämmittämään.

1643122726160.png
Kuulottelin sipulia massaan aika kauan, niin tuli aika makeata. Kermaviili on ollut vuosia semmonen vakio murekemassassa, joten kevyempää sellaista. Ja sitten vielä sipulia kuulostella lisukkeeksi, vähän rapsakaksi jätin. Kastike oli ruokakermaa viimeisen paistosatsin jämiin (pannulla paistoin), johon pikku sinappi lisäksi. Ja puikula pottua, sitä parasta XD
 
Näyttää hyvältä. Karjalanpaisti, vaikka on yksinkertainen ja helppo valmistaa, vaatii hyvän esityön ja kunnolliset raaka-aineet. Mielestäni lihojen ruskistaminen on tärkeää kuten olet tehnyt tässä, olisin ehkä itse ottanut vielä enemmän ruskeaa pintaa kuumemmalla pannulla. Omaan makuun juurekset ovat myös tärkeitä ja tässä niitä on mukavasti. :thumbsup:
Jos puhutaan karjalanpaistina siitä mitä Karjalan mummo tekee, niin sinne ei tule muuta kuin sipulia, vettä, suolaa, maustepippureita ja lihaa tai elimiä. Ei turhaa ruskistelua, uuni hoitaa. Pitkällä haudutuksella tulee noinkin hyvää..
 
Hmm. Ei omatekoinen tuorepasta ole "parempaa" tai "fiinimpää" kuin kaupasta ostettu, se on erilaista.
Puhutko nyt omatekoinen tuorepasta vs. kaupan tuorepasta vai viittaatko juurikin kuivattuihin pastatuotteisiin? Kaupan "tuore"pastat ovat melko tuhnuja esityksiä ja harvoin eivät niin kovin tuoreita kuin nimestä voisi päätellä. Tiettyihin ruokiin kuten vaikkapa carbonaraan kuivattu spagetti on ehdottomasti paras, mutta oman tuoreen pastan valmistus avaa ovia vaikkapa täytettyjen pastojen kuten tortellinien tai raviolien suuntaan jotka ovat valmiina ostettuina poikkeuksetta melko kehnoja.
 
Hmm. Ei omatekoinen tuorepasta ole "parempaa" tai "fiinimpää" kuin kaupasta ostettu, se on erilaista.

Alex (French Guy Cooking) aloitti justiinsa sarjan kuivapastasta. Aluksi teki carbonaran priima aineksista ja teki itse pastan siihen. Mutta sitten kun maistoi, niin jokin tuntui olevan vialla. Päätyi sitten kokeilemaan kaupan (kuiva) pastalla ja se oli parempi. Tekstuuri aivan erilainen. Ihan mielenkiintoisesti alkoi tämä sarja, kolme videota, jossa yhdessä herra vierailee kuivapasta tehtaassa.

 
Pastoista :
Muistan hyvin kun yhdessä suosikkisarjoistani, Master Chef Australiassa, joku sai pieniä toruja kun käytti kuivapastaa dishishään kun aikaa olisi ollut tehdä se myös itse.

Seuraavassa jaksossa (ellei peräti samassa) sitten joku kansainvälinen michelin-tason kokki heitti pastat pussista veteen tyyliin 'täydellinen pasta'. :) Voi tosin olla että oli kausi jossa Barilla oli yksi sponsseista.
 
Neljän tunnin gluteeniton lasagne:

2B54255C-C6C8-4E90-8A08-FE7C2A43F0BA.jpeg


Ei ole tehty tuorepastasta, mutta sellainenkin versio tulee jossain vaiheessa;)

Edit:Ja piti mennä kokkauskuvia ketjuun.. Tätä ei ole maustettu kannabiksella!
 
Pastoista :
Muistan hyvin kun yhdessä suosikkisarjoistani, Master Chef Australiassa, joku sai pieniä toruja kun käytti kuivapastaa dishishään kun aikaa olisi ollut tehdä se myös itse.

Seuraavassa jaksossa (ellei peräti samassa) sitten joku kansainvälinen michelin-tason kokki heitti pastat pussista veteen tyyliin 'täydellinen pasta'. :) Voi tosin olla että oli kausi jossa Barilla oli yksi sponsseista.
Sanottakoon heti alkuun, että ymmärrän kyllä pointtisi. Tuossa nimenomaisessa keississä voi kyllä olla myös se vaikuttavana tekijä, että kuivapastan käyttö ei vaadi kilpailijalta käytännössä lainkaan aikaa eikä osaamista. Täydellinen itsetehty pasta annoksessa > paremmin sopiva pasta kuivana pussista annoksessa, näin ainakin itse asian näkisin.

Muistelisin kyllä siltikin nähneeni samaisessa ohjelmassa vastaavia juttuja ennenkin mitkä osuneet myös omaan silmään. Miten lie sitten loppujen lopuksi.

Tuo Alexin videosarja on kyllä mielenkiintoinen. Hyvä kun joku viimeinkin tuo kyseisen asian esille näin suuremmallekin yleisölle. Tuo carbonara on varmaan paras esimerkki kaikista tähän. Eikä pelkästään sen suutuntuman tai tekstuurin takia, vaan ihan jo muistakin syistä.
 
Alexin sarja cacio e pepestä ja lihapullistakin olivat kivoja. Toki näissä on myös keksittyä ongelmatiikkaa, ei Alex ole taatusti 20 vuoteen ihmetellyt tuorepastan sopimattomuutta moneen asiaan...
 
Pollo alla cacciatora.
...
Paras tulisi kanasta, mutta mistäs sitä saa? Broisku pilkottuna kakkosvaihtoehto, mutta kun oli tuo rasia niin se.
Lisäksi ei meillä mitään kunnolisia oliivejakaan ollut, joten moisia...
Kanaa löytyy kyllä kokonaisena pakasteena, mutta aikamoinen rariteetti kyllä.
Helsingissä on n. 20 K-Supermarkettia ja tuotetta löytyy neljästa.
S-Ryhmästä en tiedä.
 
Me oltiin löytävinämme kerran etnisen altaasta, pinkeässä valkoisessa plastiikassa luki kana...ja sitten toisella puolella jotta broileri ;-) -tosin nykyikäluokasta moni ei edes tiedä mitä eroa noilla olisi...teollisuus ainakin käyttää surutta ristiin termejä.
Vähän niinkuin nauta ja härkä.
 
Spoilerin reseptillä + air fryer:lla opetellut laittamaan perunaa ruuaksi. Todella hyvä ja helppo resepti. Paljon myös mahdollisuutta tuunaamiseen. Lihana villiä aksishirvijauhista havaijilta pyydettynä. Perunoiden kaverina avocado tuntui toimivan hyvin.

1643741376166.png


 

Statistiikka

Viestiketjuista
259 712
Viestejä
4 513 835
Jäsenet
74 457
Uusin jäsen
armo79

Hinta.fi

Back
Ylös Bottom