• TechBBS:n politiikka- ja yhteiskunta-alue (LUE ENSIN!)

    Politiikka- ja yhteiskunta-alue on TechBBS-keskustelufoorumilla ala-osio, joka on tarkoitettu poliittisten ja yhteiskunnallisten aiheiden sekä niiden ilmiöiden ja haasteiden käsittelyyn.

    Ohjeistus, säännöt ja rangaistukset koskevat vain tätä aluetta, muilla alueilla on käytössä TechBBS-foorumin tavalliset säännöt.

    Ylläpito valvoo, ohjeistaa ja moderoi keskustelua, mutta ensisijaisesti alueen keskustelijoiden pitäisi pyrkiä aktiivisesti ylläpitämään asiallista keskustelua ja myös selvittämään mahdollisesti syntyviä erimielisyyksiä ilman ylläpidon puuttumista keskusteluun.

NATO ja Suomi

B12

Liittynyt
25.10.2016
Viestejä
3 537
Ja itse veikkaan että Nato olisi saattanut saada paljon rajua vastustusta jos sitä olisi lähdetty aktiivisesti ajamaan ennen sotaa. Eli tie olisi voinut olla todella kivinen. Musta tämä meni ihan oikein juuri näin. Nyt Natolla on hyvin vahva tuki niin kansan kuin hallinnon osalta.
Venäjä ei ollut niin akuutti sotilaallinen uhka, eikä uhkaillut tai uhitellut Suomelle. Pikemminkin oli paljon turismia ja bisnesyhteistyötä. Ukraina sitten avasi silmät.
 
Liittynyt
10.01.2019
Viestejä
16 125
Teknisesti oikein jos kyselyissä kysyttiin pitäisikö natoon liittyä. Mutta hieman erilaisella kysymyksenasettelulla mm. tässä 2014 suoritetussa kyselyssä:
"Jos valtiojohto päätyisi Nato-jäsenyyden kannalle, suomalaisista 53 prosenttia olisi valmis tukemaan ratkaisua"


Eli tuolloin oltiin oravanpyörässä, jossa valtiojohto vastusti koska kansa vastusti ja kansa vastusti koska valtiojohto vastusti.

Vasta täysmittainen sota Ukrainassa sitten sai kansan mielipteen keikahtamaan kannatuksen puolelle ja onneksi valtiojohto tähän sitten reagoi kuten reagoi.
2014, krimin valtaus
2021, turvatakuiden vaatiminen, perään
2022, laajamittainen hyökkäys.
(*

Alla lainaus edellisen sivun viestistä.
sella eri foorumilla tässä idän ja lännen välissä pidättäytyen samalla neutraalina, vaikka aina on tiedostettu se, että vihollinen saapuu vain ja ainoastaan yhdestä suunnasta... jos on saapuakseen
  1. Korvattu itäkalustoa länsikalustolla 90-luvulta alkaen
  2. Liitytty Naton rauhankumppanuusohjelmaan 1994
  3. Osallistuminen Natojohtoiseen KFOR operaationn Kosovossa vuodesta 1999 alkaen
  4. Mukana Afganistanin operaatiossa (ISAF) vuodesta 2002 alkaen
  5. Suomen ja Naton yhteisymmärryspöytäkirja 2014
  6. Useita sota- ja yhteistoimintaharjoituksia vuosien saatossa
2015 -> päätöksiä jotka vahvasti Nato suuntaisia.

Poliitikoille, vastuullisille poliitikoilla Nato kannatus huutelu tuskin ensimmäisenä mielessä, vaan toimet.
Poliitikoille joiden ydin alueeseen ei kuulu ko politiikka, niin heidän ei kannattannut asiaan julkisesti puuttu, ennen kuin päätöksen aika.
Kentällä tosin toimi aktiivisia vastustajia, ei se Tuomiojan kirja-ajoitus ihan sattumaa ollut.


(*
Lisäksi toki sitä pientä hiljaista kehitystä, sisäistä Suomen dissaamista, historian uudelleen kirjoittamista, ym.
 
Liittynyt
11.01.2018
Viestejä
434
Joko alkaa @Kissabussi Pahimmat ahdistukset ja psykoosit helpottamaan?
No juu, kyllä nyt varmaan uskaltaa jo ujosti huokaista helpotuksesta. Kunnolla sitten kun on viimeinenkin aamen sanottu, mutta korkkasin silti eilen jo OTAN-oluen ja toisen mokoman korkkaan sitten kun on paperisota täysin taputeltu. Jännä kyllä olisi tietää mitä tässä muutaman viimeisen viikon aikana on kulisseissa tapahtunut. Meinaan että todella nopeasti siirryttiin tammi-helmikuun jumista ja spekuloinnista sillä, mitä diilejä Erdo ja Orban on Puten kanssa tehneet, siihen että Sale käy morjestamassa sulttaania ja tämä vähän sen jälkeen vieläpä lauantaipäivänä suunnilleen ensi töikseen laittaa nimen uunituoreeseen paperiin.

Taisin joskus viime vuonna täällä uhkailla että korkkaan kuohuvan sitten kun Natossa ollaan, mutta päätin lahjoittaa nekin rahat Ukrainaan. Kyllä mulle pari olutta riittää, mutta siellä on vähän kovempi tarve kaikenlaiselle avulle. Kuten jo todettu, tämäkin mahdollisuus Suomelle avautui ukrainalaisten urheuden ja taistelutahdon ansiosta. Ei unohdeta sitä jäsenyyden jälkeenkään.
 

Kautium

IOdootti
Tukijäsen
Liittynyt
16.10.2016
Viestejä
19 527
Venäjä ei ollut niin akuutti sotilaallinen uhka, eikä uhkaillut tai uhitellut Suomelle. Pikemminkin oli paljon turismia ja bisnesyhteistyötä. Ukraina sitten avasi silmät.
Sehän siinä hauskaa (tai oikeastaan pelottavaa) onkin ollut, kun suurin osa kansasta on pitänyt silmiä suomettumisen ja Kremlin tuottaman myötävaikuttamisen myötä auliisti kiinni koko ajan. Edes Krimin valtaus vuonna 2014 ei riittänyt tavan kansalle Venäjän historian itseään toistavan toimintamallin ymmärtämiseksi, vaan edelleen yritettiin pyöritellä harhakuvitelmaa luotettavasta ja elintärkeästä kauppakumppanista jne tyyliin "kyllä Venäjän tilanne on nyt jotain ihan muuta kuin aiemmin ja tämä on nyt vain tällainen hetkellinen ryppy rakkaudessa".

Melkein tekisi mieli sanoa, että onneksi Venäjä hyökkäsi ensin Ukrainaan Suomen sijaan, jotta saatiin lopultakin massojen silmät auki ja Natojäsenyys hoidettua kuntoon edes nyt.
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
1 477
Jos Venäjä olisi hyökännytkin tänne ensin, meillä olisi mahdollisesti satoja tuhansia kuolleita suomalaisia, savuna ilmaan kadonnut nato-optio ja raunioitunut maa. Ken tietää olisimmeko Venäjän alaisuudessa vai menestyksekkäästi vastarintaa edelleen tekemässä.

Näin jälkikäteen hirvittää millaisen harhakuvitelman varaan päättäjämme olivat rakentaneet sotilaallisen liittoutumisen ja avunsaannin.
 
Liittynyt
10.01.2019
Viestejä
16 125
Jos Venäjä olisi hyökännytkin tänne ensin, meillä olisi mahdollisesti satoja tuhansia kuolleita suomalaisia, savuna ilmaan kadonnut nato-optio ja raunioitunut maa. Ken tietää olisimmeko Venäjän alaisuudessa vai menestyksekkäästi vastarintaa edelleen tekemässä.

Näin jälkikäteen hirvittää millaisen harhakuvitelman varaan päättäjämme olivat rakentaneet sotilaallisen liittoutumisen ja avunsaannin.
Jos olet seurannut Ukrainaa, miten hyvin se pärjää, miten paljon se saa tukea.
Niin jo karmeaa, mutta tänne olisi ollut huomattavasti pahempi pala. Vihollinen ei olisi päässyt pitkällä, apua olisi tullut nopeasti, ja meille yhteenospivuus ja oli olemmassaolevia kumppanuuksia.

Olishan se ollut karmeeta.

Niin ja me ei oltaisi katselut mitään pienia aluevaltauksia, vaan puututtu heti. Kuten me reagoitiin heti kun alettiin esittään vaatimuksia turvatakuista.
 

Kautium

IOdootti
Tukijäsen
Liittynyt
16.10.2016
Viestejä
19 527
Näin jälkikäteen hirvittää millaisen harhakuvitelman varaan päättäjämme olivat rakentaneet sotilaallisen liittoutumisen ja avunsaannin.
Päättäjät? Tarkoitat varmaankin kansaa? Selvä enemmistö kansasta ei halunnut Natoon ennen kuin Venäjä hyökkäsi Ukrainaan helmikuussa 2022. Sen jälkeen vielä suurempi enemmistö halusin Natoon saman tien. Ei päättäjiä voi syyttää siitä, että toimivat kuten kansa haluaa.

Päättäjiä voi korkeintaan syyttää siitä, kun eivät ole uskoneet asiantuntijoita ja tuottaneet kansalle enemmän faktoihin perustuvaa tietoa päätöksen muodostamiseksi. Venäjää myötäilevän popularismin nimissä on sitten jouduttu jorisemaan tästä Nato-optiosta, joka nyt tosiaan näytti oikeasti olevan olemassa, vaikka välistä jo vähän arveluttikin.
 
  • Tykkää
Reactions: hmb
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
1 477
Kansa olisi mennyt Natoon, jos päättäjät olisivat vieneet. He eivät halunneet, koska kansallista etua tärkeämpää oli nuolla Putinin persettä.
 
Liittynyt
01.01.2018
Viestejä
1 117
Palkka-armeijaan siirtymisen kannattajat ja Suomen nykyistä asevelvollisuusarmeijamallia moittivat voisivat joskus edes yrittää selittää, mistä helvetistä se palkka-armeijan miehistö revitään. Jopa USAlla on vaikeuksia saada riittävästi riittävän laadukasta väkeä aseisiin, ja siellä on sitä populaa mistä rekrytoida ihan vähäsen enemmän kuin Suomessa, ja on muuten myös rahaa ja etuuksia mitä tarjota ihan eri tavalla. Suomessa ei voida tarjota porkkanana ilmaista korkeakoulutusta palkkasotilaalle, kun täällä on koulutus "ilmaista" muutenkin.

Ottaen huomioon vihamielisen ja ison naapurimme, sen palkka-armeijan koko pitäisi olla satoja tuhansia miehiä, kuten Ukrainan kokemus näyttää. Mistä sellainen määrä armeijaan houkuteltaisiin ja millä rahalla? Ihan silkkaa haihattelua. Asevelvollisuusarmeija on Suomelle ainoa realistinen vaihtoehto. Siihen päälle toki voisi ja pitäisikin, mielestäni, kasvattaa aktiivisten ammattisotilaiden määrää, niin että rauhanajan valmius olisi korkeammalla. Tässäkin NATO voisi olla avuksi, jos saataisiin esim. houkuteltua muiden NATO-maiden sotilaita jatkuvasti harjoittelemaan tai ihan vaikka tukikohtaa pystyttämään tänne.
Eihän suomella ole nytkään kuin 15000 sotilasta ja 20000 koulutuksessa olevaa varusmiestä "valmiina". Minusta asepalveluksen pitäisi perustua aina vapaaehtoisuuteen ja maiden kanssa joilla on asevelvollisuus ei pitäisi käydä mitään kauppaa. Mitä omasta kuuden kuukauden pätkästä muistan niin eiköhän nuo miinan kaivamiset ynnä muut olisi opinnut vaikka kuukaudessa. Ja oikeasti merkillisen kaluston käyttö vaatisi käytänössä kertaamista kerran vuodessa vähintään eikä siinäkään mikään viikko riittäisi. Toki nämä on enempi ammattisotilaiden hommaa, mutta se vain kertoo siitä kalusto ratkaisee eikä se kuinka monta miestä saadaan rynkkyjen kanssa pakotettua kaivamaan poteroita.

Eniten tässä rassaa se että jos venäjä pakottaa lainsäädännöllä miestä sotimaan niin se on pahasta, mutta kun suomi tekee saman niin se on kunniakasta, vaikka yksilön kannalta molemmat on ihmisoikeus rikoksia.
 
Liittynyt
19.10.2016
Viestejä
2 804
Turvallisuusselonteoissa ym. on kyllä jo vuosia huomioitu Venäjän kyky käyttää sotilaallista voimaa lähialueillaan, mutta ei Venäjää ole pidetty Suomelle sotilaallisena uhkana. Se miten sitten tilanne kehittyy pitkälläaikavälillä on eri juttu, mutta sotilaallista uhkaa tänne pohjalaan ei ole ollut, eikä ollut myöskään toistaiseksi näkyvissä.

Menneinä vuosina Suomen ja Ruotsin tapa hoitaa puolustupolitiikka on pitänyt meidän rajat rauhallisina ja Venäjän katse on ollut pitkään ihan eri maissa.

Nyt toki Nato takaa meille rauhaa pitkälläaikavälillä, riippumatta miten tilanne Venäjällä kehittyy.
 
Viimeksi muokattu:

baggio

BANNATTU
BANNED
Liittynyt
10.01.2019
Viestejä
2 884
Rationaalisesti ajatellen ei ole meidän vahvan oman pidäkkeen vuoksi ollut sotilaallista uhkaa. Mutta kun katsoo viime vuoden helmikuun "ajetaan letkassa Kiovaan ja tapetaan presidentti, niin meille vilkutetaan" masterplania, niin on kyllä vähän kylmäävää kuinka vähän sitä rationalismia on rajan toisella puolella ollut. Onneksi nyt Venäjän sotilaallisen alennustilan ja Naton myötä entisestään vahva pidäke on vahvistunut ainakin kymmenkertaiseksi.
 
Liittynyt
28.07.2022
Viestejä
524
Eihän suomella ole nytkään kuin 15000 sotilasta ja 20000 koulutuksessa olevaa varusmiestä "valmiina". Minusta asepalveluksen pitäisi perustua aina vapaaehtoisuuteen ja maiden kanssa joilla on asevelvollisuus ei pitäisi käydä mitään kauppaa. Mitä omasta kuuden kuukauden pätkästä muistan niin eiköhän nuo miinan kaivamiset ynnä muut olisi opinnut vaikka kuukaudessa. Ja oikeasti merkillisen kaluston käyttö vaatisi käytänössä kertaamista kerran vuodessa vähintään eikä siinäkään mikään viikko riittäisi. Toki nämä on enempi ammattisotilaiden hommaa, mutta se vain kertoo siitä kalusto ratkaisee eikä se kuinka monta miestä saadaan rynkkyjen kanssa pakotettua kaivamaan poteroita.

Eniten tässä rassaa se että jos venäjä pakottaa lainsäädännöllä miestä sotimaan niin se on pahasta, mutta kun suomi tekee saman niin se on kunniakasta, vaikka yksilön kannalta molemmat on ihmisoikeus rikoksia.
Meinaatko, että miesvahvuudet kasvaisivat palkka-armeijan myötä? Sehän tarkoittaisi vain sitä, että meillä olisi korkeintaan muutaman kymmenen tuhannen hengen palkka-armeija ja onnettoman ohut reservi. Tämähän tarkoittaisi sitä, että esimerkiksi maavoimat kutistuisivat muutaman prikaatin kokoiseksi näennäisarmeijaksi.

Ukrainan tapahtumat ovat osoittaneet sen, että laaja reservi on tarpeen ja tässä on esimerkiksi Ruotsi ja Liettua ovat palauttaneet asevelvollisuuden, joskaan ei siinä mittakaavassa kun Suomessa.

Puolustusvoimien palveluksessa on noin 8000 ammattisotilasta, ei 15000. Varusmiehiä on sen parikymmentä tuhatta varmasti, toisaalta heistä vain osa palvelee ns. sotavalmiina eri valmiusyksiköissä, joita voidaan käyttää välittömän valmiuden joukkoina. Toisaalta edes perustason hyökkäysvoiman kasaaminen ei mitenkään voi pysyä piilossa, kuten Ukrainassakin nähtiin. Venäjä kasasi kalustoa rajalle ja valmisteli hyökkäystä kuukausikaupalla.

Keskeisiä joukkoja kyllä kertautetaan säännöllisesti ja tänä vuonna harjoituksiin kutsutaan noin 30 000 henkeä. Toisaalta määrät ovat olleet viime aikoina huomattavasti pienempiä, toivottavasti tasoa saadaan pysyvästi kasvatettua.
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
1 477
Puolustusvoimilla on tosiasiallisesti reservissä vapaaehtoisilla mutta sitovilla soppareilla kymmeniä tuhansia ukkoja, joista suurin osa on vuorokauden sisällä käytännössä melkeinpä varustettuina ja sotavalmiudessa, jos käsky käy. Näin pystytään kiertämään kaikki poliittinen päätöksenteko liikekannallepanon yms. suhteen.

On selvää, että asevelvollisuusarmeija isoine reserveineen on jatkossakin maanpuolustuksen perusta.
 
Liittynyt
19.10.2016
Viestejä
2 804
Puolustusvoimilla on tosiasiallisesti reservissä vapaaehtoisilla mutta sitovilla soppareilla kymmeniä tuhansia ukkoja, joista suurin osa on vuorokauden sisällä käytännössä melkeinpä varustettuina ja sotavalmiudessa, jos käsky käy. Näin pystytään kiertämään kaikki poliittinen päätöksenteko liikekannallepanon yms. suhteen.
Sopimusreserviläisiä, jotka voidaan kutsua noeasti kertauharjoituksiin. Onhan sitten vielä presidentin määräyksellä mahdollista kutsua muut reserviläiset kertausharjoituksiin nopealla aikataululla.
 
Liittynyt
19.07.2017
Viestejä
668
Puolustusvoimilla on tosiasiallisesti reservissä vapaaehtoisilla mutta sitovilla soppareilla kymmeniä tuhansia ukkoja, joista suurin osa on vuorokauden sisällä käytännössä melkeinpä varustettuina ja sotavalmiudessa, jos käsky käy. Näin pystytään kiertämään kaikki poliittinen päätöksenteko liikekannallepanon yms. suhteen.

On selvää, että asevelvollisuusarmeija isoine reserveineen on jatkossakin maanpuolustuksen perusta.
Ei ole sitovilla soppareilla, muuten kyllä. Perustuu siis sinänsä vapaaehtoiseen maanpuolustustahtoon.
 

Kautium

IOdootti
Tukijäsen
Liittynyt
16.10.2016
Viestejä
19 527

Kummasti tuli nopeutta prosessiin kun saatiin parin änkyvaltion nimmarit.
Onpas juttu kirjoitettu aikamoisella varmuudella, vaikka mm. Ylen mukaan tuota aikataulua ei kuitenkaan ole vielä vahvistettu, eivätkä ne Turkinkaan paperit ole vielä USA:lla. Tällä hetkellä kyse on lähinnä huhuista Brysselissä, vaikka melko todennäköistä onkin, että lähipäivinä tapahtuu ja mahdollisesti ne tarvittavat tinketit vaihtavat omistajaa samaan aikaan Brysselissä.

Brysselissä liikkuneiden tietojen mukaan Suomen täysjäsenyys voitaisiin mahdollisesti vahvistaa jo Naton tiistaina alkavan ulkoministerikokouksen yhteydessä. Tietoja ei ole kuitenkaan toistaiseksi vahvistettu Naton tai ulkoministeriön toimesta.
Samassa artikkelissa mainitaan, että Stoltenberg antaa lisätietoa kello 14 alkavassa lehdistötilaisuudessaan.
 
Liittynyt
13.12.2020
Viestejä
414
Onpas juttu kirjoitettu aikamoisella varmuudella, vaikka mm. Ylen mukaan tuota aikataulua ei kuitenkaan ole vielä vahvistettu, eivätkä ne Turkinkaan paperit ole vielä USA:lla. Tällä hetkellä kyse on lähinnä huhuista Brysselissä, vaikka melko todennäköistä onkin, että lähipäivinä tapahtuu ja mahdollisesti ne tarvittavat tinketit vaihtavat omistajaa samaan aikaan Brysselissä.



Samassa artikkelissa mainitaan, että Stoltenberg antaa lisätietoa kello 14 alkavassa lehdistötilaisuudessaan.
Tähtireportteri Lauri..
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
1 581

"Tasavallan presidentin kanslia
Tiedote 10/2023
3.4.2023


Suomesta tulee puolustusliitto Naton jäsen tiistaina 4. huhtikuuta 2023."

Huomenna voisi keitellä tavallista parempaa kahvia kupposen. :coffee:
 

Kautium

IOdootti
Tukijäsen
Liittynyt
16.10.2016
Viestejä
19 527

"Tasavallan presidentin kanslia
Tiedote 10/2023
3.4.2023


Suomesta tulee puolustusliitto Naton jäsen tiistaina 4. huhtikuuta 2023."

Huomenna voisi keitellä tavallista parempaa kahvia kupposen. :coffee:
Hienoa! Huhut pitivät onneksi paikkaansa.

1680520466626.png
 
Liittynyt
18.10.2016
Viestejä
634
Ei vielä kyllä uskalla avata nato olutta. Huomenna ehtii vielä kalkkunan autosta kumi puhjeta, kun on matkalla Brysseliin toimittamaan Turkin ratifiointi todistusta.
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
14 550
Ei vielä kyllä uskalla avata nato olutta. Huomenna ehtii vielä kalkkunan autosta kumi puhjeta, kun on matkalla Brysseliin toimittamaan Turkin ratifiointi todistusta.
Eiköhän tuo Turkin säätö taputeltu jo kun Erdogan päätti kutsua Salen juhlallisuuksiin ja kertoi että Turkki aikoo Suomen hakemuksen ratifioida. Ei se olisi sitä tehnyt jos se vielä jotain haluaisi jarrutella. Eli kyllä Suomi on huomenna Natossa aivan varmasti.
 

demu

Conducător & Geniul din Carpați
Liittynyt
20.10.2016
Viestejä
4 365
Stoltenberg vahvistaa: Suomi Naton täysjäseneksi tiistaina

Niinistö matkaamassa tiistaina (huomenna) Brysseliin viemään Suomen valtionjohdon allekirjoittamaa Suomen liittymispäätöstä.

Tyhjä lipputanko odottamassa Naton päämajan edustalla (Estonian ja Francen välissä).
1680521409721.png
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
8 647

Poikkeuksellisesti liittäminen tehdään tiistaina siten, että Suomi ja Suomen jäsenyyden viimeisenä ratifioinut Turkki luovuttavat asiakirjat Yhdysvaltain ulkoministeriön haltuun. Tämä tapahtuu Naton ulkoministerien kokouksessa Brysselissä.
Ahaa, paperit menevätkin sitten brysselissä perille - ja sitäkautta Usaan kun ehtii.
 

Kautium

IOdootti
Tukijäsen
Liittynyt
16.10.2016
Viestejä
19 527



Ahaa, paperit menevätkin sitten brysselissä perille - ja sitäkautta Usaan kun ehtii.
Joo, se oli tuossa aiemmassa jutussa ilmaistu niin, että sopimuksen velvoite täyttyy, kun paperit luovutetaan USA:n ulkoministerille, vaikka sijainti ei fyysisesti sillä hetkellä USA:ssa olekaan.

Ulkoministeri Pekka Haavisto (vihr) lentää Brysseliin. Mukanaan hänellä on Suomen valtionjohdon allekirjoittama Suomen liittymispäätös.

Haavisto antaa tämän liittymispäätöksen Yhdysvaltain ulkoministerille Antony Blinkenille Naton päämajassa. Näin Suomi tekee niin sanotun talletuksen, jonka ottaa vastaan State Departementia johtava Blinken.

Suomesta tulee Naton täysjäsen sillä hetkellä, kun Blinken on ottanut vastaan Suomen talletuksen.

Näin on täytetty vuonna 1949 laaditun Washingtonin sopimuksen velvoite Yhdysvaltain hallitukselle tehtävästä talletuksesta.
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
8 647
Joo, se oli tuossa aiemmassa jutussa ilmaistu niin, että sopimuksen velvoite täyttyy, kun paperit luovutetaan USA:n ulkoministerille, vaikka sijainti ei fyysisesti sillä hetkellä USA:ssa olekaan.
Okei, multa mennyt jotain ohi. Luulin että paperi pitää toimittaa washingtoniin, mutta käyhän se näinkin :)
 
Liittynyt
21.08.2017
Viestejä
6 851

Ahaa, paperit menevätkin sitten brysselissä perille - ja sitäkautta Usaan kun ehtii.
Presidentin kanslia: Niinistö lähtee Brysseliin tiistaina – Suomesta tulee Naton jäsen

Ja tässä on toisen iltapäivälehden uutinen asiaan.
 
Liittynyt
21.08.2017
Viestejä
6 851
Joo, se oli tuossa aiemmassa jutussa ilmaistu niin, että sopimuksen velvoite täyttyy, kun paperit luovutetaan USA:n ulkoministerille, vaikka sijainti ei fyysisesti sillä hetkellä USA:ssa olekaan.
Varmaan samalla reissulla jutellaan myös ulkopoliittisista asioista kahden kesken, kun kerta paperia lähdettiin viemään.
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
14 550
Tekikö ne tuon lippukehän uusikisi jo, vai oliko siellä tyhjiä paikkoja ?
Satelliittikuvan perusteella siinä on ollut symmetrisesti 30 + 30 tankoa. Toisessa päässä joku rakennelma ja toisessa tyhjää. Ehkä siihen tyhjään kohtaan on tungettu nyt yksi tanko ilman että muihin on tarvinnut koskea. Mutta mitenhän ne tekee kun Ruotsi liittyy? Pitääkö niiden istuttaa ne kaikki 31 nykyistä tankoa uusiksi maahan?

Aihe on tärkeä.
 

Kautium

IOdootti
Tukijäsen
Liittynyt
16.10.2016
Viestejä
19 527
Satelliittikuvan perusteella siinä on ollut symmetrisesti 30 + 30 tankoa. Toisessa päässä joku rakennelma ja toisessa tyhjää. Ehkä siihen tyhjään kohtaan on tungettu nyt yksi tanko ilman että muihin on tarvinnut koskea. Mutta mitenhän ne tekee kun Ruotsi liittyy? Pitääkö niiden istuttaa ne kaikki 31 nykyistä tankoa uusiksi maahan?

Aihe on tärkeä.
Ehkä tässä onkin se todellinen syy Ruotsin jäsenyyden viivästymsielle? Brysselissä pohditaan kuumeisesti päivästä toiseen kymmenien virkamiesten toimesta miten saavat mukaan vielä yhden lipputangon. :D
 

baggio

BANNATTU
BANNED
Liittynyt
10.01.2019
Viestejä
2 884
Ehkä tässä onkin se todellinen syy Ruotsin jäsenyyden viivästymsielle? Brysselissä pohditaan kuumeisesti päivästä toiseen kymmenien virkamiesten toimesta miten saavat mukaan vielä yhden lipputangon. :D
Onneksi oltiin aakkosissa Ruotsia edellä!
 
Liittynyt
18.10.2016
Viestejä
634
Ehkä tässä onkin se todellinen syy Ruotsin jäsenyyden viivästymsielle? Brysselissä pohditaan kuumeisesti päivästä toiseen kymmenien virkamiesten toimesta miten saavat mukaan vielä yhden lipputangon. :D
Helpollahan tuosta selvittäisi, potkitaan Turkki tai Unkari vittuun. Mielellään kummatkin niin tulisi samalla tilaa Ukrainan lipulle.
 
Liittynyt
18.10.2016
Viestejä
634
Tässä kun on tuo Nato-lappu jo melkein takataskussa, niin pitää vissiin alkaa tekemään jotain kansalaisaloitetta tuolle uudelle ja tulevalle hallitukselle Turkin ja Unkarin pois potkimiseksi :D
 

Kautium

IOdootti
Tukijäsen
Liittynyt
16.10.2016
Viestejä
19 527
Tässä kun on tuo Nato-lappu jo melkein takataskussa, niin pitää vissiin alkaa tekemään jotain kansalaisaloitetta tuolle uudelle ja tulevalle hallitukselle Turkin ja Unkarin pois potkimiseksi :D
Siinä sitä olisikin liittolaisuudelle pirteä aloitus, kun uusi jäsen alkaa saman tien vaatimaan vanhojen erottamista.
 
Liittynyt
21.10.2016
Viestejä
9 057
Tässä kun on tuo Nato-lappu jo melkein takataskussa, niin pitää vissiin alkaa tekemään jotain kansalaisaloitetta tuolle uudelle ja tulevalle hallitukselle Turkin ja Unkarin pois potkimiseksi :D
Suomi voisi kyllä alkaa ajamaan jotain suuren määräenemmistön päätökseen perustuvaa hyväksymisprosessia.
Haluttiin noi kaikki maat liittolaisiksi ja kaikki maat hyväksy meidät liittolaisiksi, niin tottakai koitetaan sit potkia liittolaisia ja poistaan tulevaisuudessa oma veto, ku mahd. uusia maita hakee. Vain, koska ketuttaa nopein hyväksymisprosessi koskaan (nykyhistoriassa)?
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
02.11.2016
Viestejä
1 174
Tulee kiire Putinille estää NATO:n pääsy, vuorokaudessa pitäisi aloittaa sota, jos sekään enää voisi estää. Mitähän tapahtuisi jos Venäjä ampuisi muutaman murkulan rajan yli ja julistaisi nyt Suomelle sodan?
 
Liittynyt
07.12.2018
Viestejä
561
Jossain oli kirjoitus siitä, että NATO on nykyisellään kestänyt kaikenlaista painetta ja jäsenten keskinäistä skismaa. Se mikä voi meistä näyttää tyhmältä on ehkä sen vahvuus, että basaarimies saa äänensä kuuluviin. Voimme uskotella itsellemme, ettei Turkin vaatimuksissa ollut (tai ole Ruotsin kohdalla) mitään perää, mutta noinkohan se on totuus kun asian käsittely törmää suureen tabuaiheeseen.

Kyllä tänne on ihan estoitta haalittu kaikki paskasakki maailmalta kun kunnollisia emme halua ottaa, illuusio on että sama se mitä kuhan ovi käy yhteen suuntaan.
 

demu

Conducător & Geniul din Carpați
Liittynyt
20.10.2016
Viestejä
4 365
Satelliittikuvan perusteella siinä on ollut symmetrisesti 30 + 30 tankoa. Toisessa päässä joku rakennelma ja toisessa tyhjää. Ehkä siihen tyhjään kohtaan on tungettu nyt yksi tanko ilman että muihin on tarvinnut koskea. Mutta mitenhän ne tekee kun Ruotsi liittyy? Pitääkö niiden istuttaa ne kaikki 31 nykyistä tankoa uusiksi maahan?

Aihe on tärkeä.
Ja kun katsoo oikeita paikan päältä otettuja kuvia, niin:
- tuolla on ollut ainakin jokunen harvemmin tangotettu kohta
- maassa on aika paljon valmiita tangon paikkoja, joihin voidaan lisätä uusia lipputankoja (käytännössä tihentää lipputankojen etäisyyksiä), kun jäseniä tulee lisää
- vielä on tilaa Ruotsille ja muutamalle muullekin maalle ilman suurempia remontteja
1680530451066.png
 
Liittynyt
22.12.2016
Viestejä
17 951
Tulee kiire Putinille estää NATO:n pääsy, vuorokaudessa pitäisi aloittaa sota, jos sekään enää voisi estää. Mitähän tapahtuisi jos Venäjä ampuisi muutaman murkulan rajan yli ja julistaisi nyt Suomelle sodan?
"Venäjä kertoo vahvistavansa sotilaallista läsnäoloaan lännessä ja luoteessa Suomen Nato-jäsenyyden vuoksi, kertoo Venäjän varaulkoministeri Aleksander Grushko venäläisen RIA Novostin mukaan."

Suomen kannattaisi sanoa Venäjälle, että tuokaa ihmeessä mahdollisimman paljon joukkoja tuohon rajan taakse, mieluiten kaikki joukot Ukrainasta... ;) Mikäs siinä, win-win?

 
Liittynyt
17.01.2019
Viestejä
561
Satelliittikuvan perusteella siinä on ollut symmetrisesti 30 + 30 tankoa. Toisessa päässä joku rakennelma ja toisessa tyhjää. Ehkä siihen tyhjään kohtaan on tungettu nyt yksi tanko ilman että muihin on tarvinnut koskea. Mutta mitenhän ne tekee kun Ruotsi liittyy? Pitääkö niiden istuttaa ne kaikki 31 nykyistä tankoa uusiksi maahan?

Aihe on tärkeä.
Sen lippukehällä olevan matalan muurin alta löytyy lisää lipputankopaikkoja. Eli tätä muuria kavennetaan sen verran, että saadaan alta näkyvin uusi tankopaikka - tarvittaessa Ruotsillekin.

Nato HQ.jpg
 
Liittynyt
18.10.2016
Viestejä
11 039
Tulee kiire Putinille estää NATO:n pääsy, vuorokaudessa pitäisi aloittaa sota, jos sekään enää voisi estää. Mitähän tapahtuisi jos Venäjä ampuisi muutaman murkulan rajan yli ja julistaisi nyt Suomelle sodan?
Luulen että asia jätettäisiin kokonaan huomiotta ainakin huomiseen saakka.
 
Liittynyt
21.08.2017
Viestejä
6 851
Tulee kiire Putinille estää NATO:n pääsy, vuorokaudessa pitäisi aloittaa sota, jos sekään enää voisi estää. Mitähän tapahtuisi jos Venäjä ampuisi muutaman murkulan rajan yli ja julistaisi nyt Suomelle sodan?
En usko, että lähtevät tuohon eli Ukrainan sota on sen verran sitonut Venäjää.
 
Toggle Sidebar

Statistiikka

Viestiketjut
237 553
Viestejä
4 166 073
Jäsenet
70 422
Uusin jäsen
Minibee

Hinta.fi

Ylös Bottom