- Liittynyt
- 17.10.2016
- Viestejä
- 430
Rajoitit pelkästään hiilihydraatteja, et kaloreita ja laihduit?Ennen kuin menee suolen pätkimisoperaatioon, voisi kannattaa kokeilla hiilihydraattien rajoittamista. Minulla on nyt jotain 15 v tätä takana.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Huomio: This feature may not be available in some browsers.
Rajoitit pelkästään hiilihydraatteja, et kaloreita ja laihduit?Ennen kuin menee suolen pätkimisoperaatioon, voisi kannattaa kokeilla hiilihydraattien rajoittamista. Minulla on nyt jotain 15 v tätä takana.
Löytyykö tuolta tarinoita epäonnistumisista ja etenkin siitä kuinka moni on epäonnistunut?
Rajoitit pelkästään hiilihydraatteja, et kaloreita ja laihduit?
Sitähän keto on, hiilarit tyypillisesti alle 60 g päivässä. Kaloreita ei lasketa. Minulla oli diabetes lähellä ja siksi lähdin rajoittamaan sokereita.Rajoitit pelkästään hiilihydraatteja, et kaloreita ja laihduit?
Jep. Ilman hiilareita on hankalampi saada kaloreita, joten aika helposti samalla sitten kalorimääräkin putoaa ikäänkuin vahingossa. Plus muutenkin kun alkaa noudattamaan jotain dieettiä tulee usein syötyä vähemmän kun tulee ylipäätään seurattua syömistä verrattuna lähtötilanteeseen jossa söi mitä vaan.Olen ihan itse päässyt näkemään tarpeeksi läheltä pari sälliä jotka väittivät juuri näin että vähensivät hiilareita mutta eivät vähentäneet kaloreita ja paino laski. Omat havaintoni olivat heistä aivan toisenlaiset. He vähensivät oikeasti myös kaloreita. Korvaamalla höttöhiilarit ruualla josta lähtee nälkä, kuten proteiinipitoisilla, he ihan vahingossa vähensivät kaloreita samalla pirusti ja uskon kyllä että ihan huomaamattaan. Yksi näistä tyypeistä oli krooninen napostelija joka veti duunissa joka päivä rasian tai puolikkaan tai kokonaisen pussillisen meiningistä riippuen jotain karkkia, välillä pullan tai kaksi. Tällainen elämä sai jäädä hiilarilakon myötä eikä tilalle tullut muuta napostelua.
Jep. Ilman hiilareita on hankalampi saada kaloreita, joten aika helposti samalla sitten kalorimääräkin putoaa ikäänkuin vahingossa. Plus muutenkin kun alkaa noudattamaan jotain dieettiä tulee usein syötyä vähemmän kun tulee ylipäätään seurattua syömistä verrattuna lähtötilanteeseen jossa söi mitä vaan.
Tietysti mikään ei ilmaista ole eli tässä tapauksessa se kysyy tahdonvoimaa. Mutta eikö helpompaa ole pienentää niiden hyvältä maistuvien ruokien annoskokoja kuin jättää kokonaan esimerkiksi joku pois?Tuo Juhanatorin linja toimii jos tahdonvoima riittää. Vähennät tarpeeksi kaloreita niin paino tippuu, ihan sama mitä syöt. Voit syödä vaikka pelkästään kaljaa ja karkkeja jos lasket kalorit oikein ja silti laihtua. Terveys kyllä kärsii ja olo on paska, mutta kuitenkin. Ihan normaalisti voi syödä ja laihduttaa, varsinkin normaalikokoinen mies joka liikkuukin oikeasti muuta kuin jääkaapin ja tuolin väliä, ei ole sen paremmin leipää kuin makkaraa tai olutta kielletty, jos vain pystyy ne määrät pitämään sopivan kokoisina.Tämä on sellainen fakta mikä ihme kyllä on nykyään monelta hukassa, ja moni pelkää että se laihduttaminen ja painonhallinta vaatii jotain ankeaa asketismia jossa kaikki hyvät ruuat ja varsinkin ns. herkut on kielletty.
Tietysti mikään ei ilmaista ole eli tässä tapauksessa se kysyy tahdonvoimaa. Mutta eikö helpompaa ole pienentää niiden hyvältä maistuvien ruokien annoskokoja kuin jättää kokonaan esimerkiksi joku pois?
Juuri näin, tätä vähän kysymykseni asettelulla hainkin.Jees. Erityisesti silloin kun on joku tuollainen muotidieetti kyseessä jossa oikein sanotaan että "kaloreita ei tarvitse laskea koska jippomme X" Sitten niitä kaloreita ei tosiaan lasketa, eikä sitten oikeasti huomata että todellakin syödään ja juodaan aiempaa vähemmän kaloreita
Itse vähensin vain syömistä, ei tarvitse vetää vatsaa täyteen todellakaan päivällisillä. Puolet annoksista mitä ennen, välipalaksi riittää hedelmä tai ruisleipä. Sokeria sisältäviä herkkuja vain viikonloppuisin, jos silloinkaan. 12 kiloa lähti vuodessa, en tosin mikään lihava ollut mutta halusin jäntevyyttä takaisin.
Mielestäni kaikenlaiset ehdottomuudet on liian hankalia. Näin voin syödä niitä makkarara ynm herkkuruokiakin kun pitää annoskoot kohtuullisina.
Kaikkea vain vähemmän, kikkailuja ei tarvita. 2 viikkoa meni opetellessa kohtuuruokailuun, mutta se toki yksilöllistä tuokin.
Kaikenlainen ehdoton hiilareiden ja syömättömyyden nollalinja, ei kiitos.
Nyt tässä taas sitten yritetään palata tuohon ruuan vähentämisen linjalle. Meinaa vaan nuo alkoholinhuuruiset illat täyttää sen kalorivajeen mikä terveellisestä syömisestä olisi mahdollista saada.![]()
Ennen leikkausta ollaan neljä viikkoa pussikeittodieetillä, eli kuusi Nutrilettpussia/päivä, lisäksi päivässä puoli kiloa kasviksia ja lisäproteiinia kolmen keitetyn kananmunan verran. Itsellä putosi tuolla 12 kiloa.Lihavuusleikkaukseen ei kai yleensä mennä ennen kuin on todettu että muut vaihtoehdot ei toimi pitkässä juoksussa... Siitä huolimatta ennen leikkausta on käsittääkseni oltava tiukalla dieetillä jonkin aikaa.
Suomessa on aika paljon 5-kymppisiä lihapullia.viiskymppinen lihapulla, joutu sairalaan. Ei pitäisi tulla yllätyksenä kenellekkään. Turha näiden takia alkaa painikoimaan
On kyllä isot lukemat läskejä. Huono juttu koska kuormittavat systeemiä.
Luulen, että miesten kohdalla kyse on enemmänkin siitä, että nykyään istutaan päivät pitkät koneella tai naama kiinni kännykässä. Naisilla sitten ehkä enempi kehopositiivisuus propaganda.Tulevaisuudessa tulevat kuormittamaan ihan elintasosairauksien kautta melkoisesti terveydenhuoltoa. No tätä se on kun ollaan kehopositiviisia.
Luulen, että miesten kohdalla kyse on enemmänkin siitä, että nykyään istutaan päivät pitkät koneella tai naama kiinni kännykässä. Naisilla sitten ehkä enempi kehopositiivisuus propaganda.
Kyllä se ruoka (siis kaikki mikä menee suusta alas) on se joka tekee läskiksi vai ei. Vasta sen jälkeen tulee liikkuminen. Onhan niitä nörttejä ollut jo vuosikymmeniä ja ei ne ennen läskejä ollut.Luulen, että miesten kohdalla kyse on enemmänkin siitä, että nykyään istutaan päivät pitkät koneella tai naama kiinni kännykässä. Naisilla sitten ehkä enempi kehopositiivisuus propaganda.
Samassa tutkimuksessa todettiin, että D-vitamiinin lähtötasolla/baselinella (siis sairaalaan tullessa) oli käänteinen korrelaatio liittyen todennäköisyyteen joutua tehohoitoon.Sairaalaan joutuneiden yleisesti hyvin alhainen D-vitamiinlähtötaso on kyllä ihan mielenkiintoinen pointti - oliko se merkitsevästi alhaisempi kuin muuten Espanjassa samanikäisillä, eli onko alhaisilla D-vitamiinitasoilla ja sairaalaan ylipäätään joutumisella korrelaatiota?
Monen asian summa:Kyllä se ruoka (siis kaikki mikä menee suusta alas) on se joka tekee läskiksi vai ei. Vasta sen jälkeen tulee liikkuminen. Onhan niitä nörttejä ollut jo vuosikymmeniä ja ei ne ennen läskejä ollut.
Ihan varmasti näin, mutta en usko, että ihan samoissa mittakaavoissa.Kyllä tuo kehoposiitivuus on ihan molempia koskeva ongelma kun sitä tuputetaan kaikkialla nykyisin.
Monen asian summa:
Mitä lihavuus on ja miten ihminen lihoo?
Lihavuudella tarkoitetaan sitä, että kehossa on liikaa rasvakudosta. Ihminen lihoo, kun hän saa pitkäkestoisesti ravinnosta enemmän energiaa kuin sitä kuluttaa. Tätä kutsutaan energiaepätasapainoksi.
Jos et kuluta yhtään, kun naama on näytössä kiinni, niin aika vähillä ravintomäärillä täytyy mennä, jos liikunta on näytön ja vessan väliä. Ei tämän päivän tekniikka ja sen yleystyminen tuo tähän ythään helpotusta. Liikunnalla niinkuin ravinnollakin on isoja vaikutuksia aineenvaihduntaan.
Ihan varmasti näin, mutta en usko, että ihan samoissa mittakaavoissa.
Lihavuudella tarkoitetaan sitä, että kehossa on liikaa rasvakudosta. Ihminen lihoo, kun hän saa pitkäkestoisesti ravinnosta enemmän energiaa kuin sitä kuluttaa. Tätä kutsutaan energiaepätasapainoksi.
Jos et kuluta yhtään, kun naama on näytössä kiinni, niin aika vähillä ravintomäärillä täytyy mennä, jos liikunta on näytön ja vessan väliä. Ei tämän päivän tekniikka ja sen yleystyminen tuo tähän ythään helpotusta. Liikunnalla niinkuin ravinnollakin on isoja vaikutuksia aineenvaihduntaan.
Terveet elämäntavat yms. liirunlaarumit kuuluu näihin ns. "itsestäänselvyyksiin", joista ihmiset voivat ottaa vaarin ihan vapaasti tai olla ottamatta. D-vitamiini on kuitenkin jotain muuta, eikä sitä saa ravinnosta tarpeeksi käytännössä eikä mistään muistakaan "terveistä elämäntavoista", paitsi reippailemalla ulkona vähissä vaatteissa keskikesällä. Ylipainoiset joutuvat aluksi ottamaan suurempia määriä kuin muut, jotta rasvasolut "saturoituu". Tämän jälkeen riittää ilmeisesti hieman pienempi määrä.
Harvempi haluaa olla läski. Mikäli olisit oikeassa meillä ei siis olisi ylipainoisia. Aikalailla end of discussion siinä. Tämä on saman tason ajattelua kuin kuvitella, että korona voidaan unohtaa syömällä D-vitamiinia. Jätetään niiden monimutkaisten syiden pohiminen oikeaan ketjuun omastakin puolesta.Tottakai siihen vaikuttaa moni asia, mutta lopulta kyse on asenteesta. Haluatko olla läski vai et. Nykyisin kokoajan tuputetaan kaikialta tuota kehopositiivisuutta, niin monet ajatteleen sen olevan ihan ok, eivätkä edes halua muutosta. Naisilla toki suurempi vaikutus kun miettivät ulkonäköään keskimäärin miehiä kriittisemmin. Mutta eiköhän tämä nyt riitä tästä OT.
Jos joku kansa on huono noudattamaan ohjeita, niin se on Suomalainen. Jos et laita parkkipaikalle kylttiä "älä ole urpo ja pysäköi poikittain" niin joku pysäköi poikittain koska se ei ole kiellettyä.Miten rajoitusten kiristäminen lisää tartuntoja
Tämä on saman tason ajattelua kuin kuvitella, että korona voidaan unohtaa syömällä D-vitamiinia.
No eihän näitä nyt voi rinnastaa. Ihminen ei liho ellei syö liikaa (eli voit itse päättää, ellei nyt ole joku sairaus). Vastaavasti D-vitamiinia syömällä ei voi estää koronaa, toki se voi parantaa vastustuskykyä ja pienentää riskiä.
Tottakai voi rinnastaa. Kummassakin väitteessä annetaan yksinkertainen ratkaisu monimutkaiseen asiaan joita ei todellisuudessa ymmärretä. Tämä nyt ei ole oikea ketju paneutua asiaan, mutta kannattaa ensimmäisenä ymmärtää, että ihminen ei ole mikään yksinkertainen robotti tai pommikalorimetri. Asiaa on kyllä käsitelty tälläkin foorumillla.No eihän näitä nyt voi rinnastaa. Ihminen ei liho ellei syö liikaa (eli voit itse päättää, ellei nyt ole joku sairaus). Vastaavasti D-vitamiinia syömällä ei voi estää koronaa, toki se voi parantaa vastustuskykyä ja pienentää riskiä.
(Etelä-)euroopassa se auto on poikittain kunnes kyltin sijaan laitetaan parkkipaikalle tolppa/aita. Jotkut kyltit ei kiinnosta ketään.Jos joku kansa on huono noudattamaan ohjeita, niin se on Suomalainen. Jos et laita parkkipaikalle kylttiä "älä ole urpo ja pysäköi poikittain" niin joku pysäköi poikittain koska se ei ole kiellettyä.
Sitten kun kielletään jotain tai kiristetään rajoituksia niin että tavalliselle kansalaiselle alkaa tuottaan hankaluuksia tulkita niitä, niin osa noudataa niitä liikaakin ja toiset menee "ei oo kato kiellettyä teltassa pitää bileitä tms..." linjalle.
Poliisille ei ole kukaan kertonut mitä voi tehdä jos on liikaa väkeä teltassa, pitäisikö ne erottaa viemällä kaikki samaan putkaan vai etäsakottaa?
Pointtina oli, että vaikka elämässä kuinka olisit täysin oikeassa, niin silti toimimalla täysin oikein voi lopputulos mennä vääjäämättä pieleen. Rajoitusten kiristämisen kanssa tilanne on juuri niin.
Jatkan tätä offtopiccia. Mulla oli yks työkaveri aikoinaan jonka kanssa harrastettiin urheilua. Se ihmetteli, että mikä on kun ei läski vähene vaikka treenaa ja syö terveellisesti. Sitä ihmeteltiin ja syyksi paljastui työpaikan ilmaiset täytekeksit. Se söi niitä keksejä päivänmittaan reilusti. Hoksasin sen ja tuumasin, että taitaa olla nuo keksit mitkä pitää läskit kehossa. Se, että eihän se nyt voi olla niin. Laskettiin montako keksiä menee päivässä ja siitä kalorit. Jätti keksit pois ja homma meni maaliin. Se on ihan fiksu tyyppi, mutta ei tiennyt kaloreista eikä hoksannut ajatella miten paljon energiaa niissä kekseissä oli.
Monelle syy voi olla myös saavutettu etu, kyllähän nyt lasi viiniä pitää saada ottaa melkein joka päivä töiden jälkeen ja joka päivä jälkiruokaa tms. Salakavalasti hyvin pienetkin plussakalorit vuosien saatossa johtaa ei hyvään lopputulokseen. Hankala huomata, jos tulee kilo vuodessa ja 20v jälkeen onkin 20kg ylimääräistä. Ei sitä edes peilistä huomaa, kun peilikuva muuttuu niin hitaasti että ei missään vaiheessa hoksaa lihomista. Vielä, kun nykyään tuosta ei saa edes kukaan mainita, kun se on jotain body shamingia tms.
Tottakai voi rinnastaa. Kummassakin väitteessä annetaan yksinkertainen ratkaisu monimutkaiseen asiaan joita ei todellisuudessa ymmärretä. Tämä nyt ei ole oikea ketju paneutua asiaan, mutta kannattaa ensimmäisenä ymmärtää, että ihminen ei ole mikään yksinkertainen robotti tai pommikalorimetri. Asiaa on kyllä käsitelty tälläkin foorumillla.
"The stupid are cocksure while the intelligent are full of doubt."
Jännää, että näet koronan torjunnan yhteiskunnallisena asiana, mutta silti olet täysin sokea sille, että ylipaino, joka on koko väestötason ongelma, olisi jotain muuta kuin yksilön oma valinta.En kyllä näe miten voi rinnastaa. Syömiset/juomiset valitset itse, kukaan muu ei niitä suuhun tunge, koronan kanssa ei vastaavaa valintaa ole mahdollista tehdä. Toki terveellinen ravinto on monimutkainen asia, mutta tätä opetetaan jo koulussa, netistä löytyy tietoa ja voi käydä vaikka ravintoterapeutilla, jos ei muuten saa hommaa kuntoon. Vaatii toki itsekuria, mutta lopulta kuitenkin oma valinta. Mutta joo tosiaan väärä topikki tähän aiheeseen.
Jännää, että näet koronan torjunnan yhteiskunnallisena asiana, mutta silti olet täysin sokea sille, että ylipaino, joka on koko väestötason ongelma, olisi jotain muuta kuin yksilön oma valinta.
Aivan yhtä älykästä olisi sanoa, että se nyt on vain itsestä kiinni meneekö hankkimaan sen koronan. Sosiaaliset kontaktit ovat jokaisen oma valinta ja hygienaa opetaaan jo koulussa.
Kaikissa töissä ei voi myöskään syödä mitä haluaa, milloin haluaa, liikkua miten haluaa, tai vaikka stressata miten haluaa. Edelleen, jos haluat jatkaa keskustelua, miten olisi siirtyä oikeaan ketjuun?Näen koronan torjunna yhteiskunnan asiana, koska yksilö ei voi sitä valita. Syömiset/juomiset voi jokainen aikuinen itse valita. Ei kaikissa töissä voi välttää sosiaalisia kontakteja 100%. Itse näen ylensyömisen samanlaisena valintana kun esim. tupakan polttamisen. Kummankin haitat on hyvin tiedossa, silti osa valitsee sen. Se pulla/keksi/viini pitää itse laittaa omaan suuhunsa, ihan kuten tupakka. Koronan voi saat siltä asiakkaalta töissä, vaikka käyttäisitkin maskia jne.
Väärä ketju, tiedetään.Kaikissa töissä ei voi myöskään syödä mitä haluaa, milloin haluaa, liikkua miten haluaa, tai vaikka stressata miten haluaa. Edelleen, jos haluat jatkaa keskustelua, miten olisi siirtyä oikeaan ketjuun?
Toki jokainen voi ottaa loparit, oli se sitten stressaava työ vähäisellä liikunnalla ja paskalla lounasravintolalla tai asiakaspalvelu. Onko se sitten joku realistinen vaihtoehto, sitä voi jokainen miettiä.
Jos lihavia olisi 1 % tai vaikka 10 % voisin ostaa sun päätelmät. Kun lihavia on enemmistö, fiksu rupeaa vähän ajattelemaan.
Kaikissa töissä ei voi myöskään syödä mitä haluaa, milloin haluaa, liikkua miten haluaa, tai vaikka stressata miten haluaa. Edelleen, jos haluat jatkaa keskustelua, miten olisi siirtyä oikeaan ketjuun?
Toki jokainen voi ottaa loparit, oli se sitten stressaava työ vähäisellä liikunnalla ja paskalla lounasravintolalla tai asiakaspalvelu. Onko se sitten joku realistinen vaihtoehto, sitä voi jokainen miettiä.
Jos lihavia olisi 1 % tai vaikka 10 % voisin ostaa sun päätelmät. Kun lihavia on enemmistö, fiksu rupeaa vähän ajattelemaan.
Olettaisin, että ymmärsit mitä tarkoitin, joten miksi yrittää väkisin väärinymmärtää? Minun nähdäkseni lain vaatima nopea mikroateria tai laitosruokala ei ole mikään hyvän ravitsemuksen ja hyvinvoinnin perusta.Väärä ketju, tiedetään.
Haluaisin kyllä kuulla, että missä työssä ei voi syödä mitä itse haluaa? Tai missä työpaikassa pakotetaan syömään epäterveellisesti tai enemmän kuin on tarpeen? Sekin on tietääkseni jokaisen oma valinta miten sen stressin hoitaa, jotkut syömällä ja jotkut esim. urheilemalla.
Olettaisin, että ymmärsit mitä tarkoitin, joten miksi yrittää väkisin väärinymmärtää? Minun nähdäkseni lain vaatima nopea mikroateria tai laitosruokala ei ole mikään hyvän ravitsemuksen ja hyvinvoinnin perusta.
Yhtä lailla kuin kaikki eivät sairastu vakavasti koronasta, kaikki eivät ole yhtä herkkiä surkealle ravinnolle tai vaikka stressille. Väestötasolla ongelma on päivänselvä. Silmien laittaminen kiinni, ei ratkaise kumpaakaan ongelmaa.
Tupakankin kohdalla yhteiskunta on tehnyt aika paljon muutakin kuin syyllistänyt. Huono esimerkki.
Voihan sitä ostaa terveellisempää lämmitettävää ruokaa + kasvikset kylkeen. Tai tekee eväät kotona, pakkaa kylmälaukkuun ja lämmittää työpaikalla ne itse tehdyt safkat.
Tosin ei sen ruuan tarvi olla terveellistä laihtumiseen. Kyse on ihan kaloripelistä. Jos lihot syöt liikaa. Poislukien ne harvat joilla on esim. kilpirauhasen liikatoimintaa tai jokin muu ihan ehta lääkietieteellinen syy painon kertymiseen.
Se vain on tosi ikävää, että kun sitä painoa on kertynyt niin ei sitä saa nälkää näkemättä pois.
Mulle toimii low carb + intermittent fasting todella hyvin.
Ruuan laadulla on paljon vaikutusta siihen paljonko syöt, se vaikuttaa nälkään. Jos ruokaa on saatavilla nälkäinen ihminen syö. Joko, ennemmin tai sitten myöhemmin. Tuo on se suurin ongelma.
Näinhän se menee periaatteessa, mutta jos se on pelkän kurinalaisuuden varassa 365 tai edes 330 päivää vuodessa, vuosikymmeniä putkeen, niin jossain kohtaa se paletti hajoaa. On ihan helppoa ylläpitää itsekuria vuosi, kaksi, mutta entäs vuosikymmen? Vuosikymmeniä? Jossain kohtaa tulee se elämäntilanne kun ei jaksa panostaa tai vastaavasti liikunta vähenee, jos on ollut sen varassa.Jos haluaa laihduttaa laadukkaalla ruualla niin tekee viikonloppuna/vapaapäivänä viikon ruuat kerralla. Pakkaa ruuat ennen töihinlähtöä kylmälaukkuun ja lämmittää työpaikalla. Samallahan sen itse tehdyn ruuan säilöö/lämmittää työpaikalla kuin mikropitsankin. Tai jos syö ravintolaruokaa niin jättää ranskalaiset pois ja pyytää kasviksia tilalta. Intermittent fasting+low carb(ei välttämättä keto) pitää nälkää todella hyvin. Intermittent fastingiin kun oppii niin ei fyysisen työn voi hoitaa ilman, että tarvii sapuskoida työpaikalla tai riittää joku proteiinijuoma+viherjauhejuoma+kasa kasviksia työpäivän ajalle. Kyse on motivaatiosta ja siitä, että haluaa opetella terveellisemmän elämäntavan. Poislukien edelleen ne, joilla on joku sairaus kuten hormonitoiminnan häiriöitä. Niissä tilanteissa voi olla tekemätön arpa, jos ei lääkärikaan saa korjattua hormoneita kohdallensa.
Monella taitaa kuitenkin tulla alkoholi, napostelu ja ylipäänsä halu olla mukavuusalueella esteeksi. Väistämättä, jos haluaa enempi pudotella painoa niin joutuu kärsimään nälkää. Fiksusti järjestelemällä sitä nälkää näkee vähemmän. Moni myös vetää kaikki pelikortit kerralla pöytään. Keittodieettejä tai pelkkää lihaa(carnivore) tai 2h liikuntaa päivässä harva pystyy kestämään. Pitäisi mennä vähän kerrallaan kiristäen ja pitkän aikaa.
Haetaan pysyvää muutosta elintavoissa. Kun dieetti jumii niin sitten vasta seuraavaa pelikorttia pöytään. Tyyliin aluksi vain ruokavalio kuntoon. Sit kun tökkii niin lisää liikuntaa. Sit kun kevyt liikunta ei riitä niin HIIT:ia. Ja syklittelyä, ei kaikkea pois kerralla. Välissä voi rakentaa lihasta pienellä plussalla(punttisali) ja sitten uudestaan dieetille. Vältetään metabolian laskemista ja toisaalta lisääntynyt lihas kuluttaa emmän energiaa. Sillä, että lähtee liikkeelle 110% lasissa harva onnistuu.
Tässäkin on se sama elämäntilanne probleema. Jossain kohtaa useimmilla ihmisillä vain tulee elämäntilanne, jolloin joko ei voi nukkua tai ei saa nukutuksi.Unen merkitystä ei kannata myöskään väheksyä. Se on aika kiistattomasti todistettu, että jos nukkuu huonosti/on väsynyt niin on paljon helpompi sortua naposteluun/ylensyöntiin. Eli uni kuntoon, jos haluaa laihduttaa. Tuo voi liittyä lomajuttuihinkin. Jos työviikkoina nukkuu huonosti niin helposti sortuu syömään huonosti. Toisaalta, lomalla jos nukkuu paremmin niin elimistö ei huuda hoosiannaa ja on helpompi syödä maltillisesti/jättää naposteluja välistä.
Mulla on toiminut se, että ihan kylmän viileästi pidän parin päivän paaston, kun haluan oloani "kevyemmäksi" ja hyvän alkubuustin jatkotoimenpiteille.
Muutenkin olen pätkäpaastolla (16/8 -tyylisesti) mennyt jo viimeiset 10 vuotta tai jotain. Siinä ei ole enää mitään ihmeellistä, se on maailman normaalein asia mulle.
Paino on pysynyt hyvissä normaalilukemissa kaiken aikaa, mutta toisinaan vatsan seudulle ilmestyy senttejä, joista haluan eroon ja silloin pitää terästäytyä.
Paastoilu ylipäätään on aivan aliarvostettu apuväline laihdutuksessa. Suorastaan paheksuttu ja "väärä" tapa.
Mulla alkaa vaikeudet 50 tunnin jälkeen, ja oikeastaan isoin ongelma on nukkuminen tyhjällä vatsalla...Mä pidin viime vuonna kolme about 85-88h paastoa. Opin eka paaston jälkeen miten paastoa ei lopeteta. Vedin liian ison sapuskan ja ripulihan siitä tuli. Paaston toinen päivä oli joka kerta todella vaikea. Kolmantena päivänä ei ollut enää kova nälkä, mutta jaksaminen oli heikkoa. Esim. käveleminen ei tuntunut enää kovin mielekkäältä. Joskus olisi kiva kokeilla pidempi paasto, mutta en halua vähiä lomia uhrata siihen ja työviikkoina liian vaikeata minulle.
Mulla on toiminut semmoinen tapa lisätä liikuntaa, että ruuan päälle 10minuutin kävely. Huomaamatta tulee 20-30 minuuttia päivään liikuntaa lisää. Auttaa myös konttorirotan niskajumeihin.
Tässäkin on se sama elämäntilanne probleema. Jossain kohtaa useimmilla ihmisillä vain tulee elämäntilanne, jolloin joko ei voi nukkua tai ei saa nukutuksi.