Tartuit ilmeisesti Toxicin viestiin, kun vieläkin kyselet tuon voin perään. Ja olet oikeassa, voi on prosessoitua, mutta parempaa kuin margariinit siinä mielessä, että se on vähemmän prosessoitua.Niin ja mitä se "prosessoitu" tässä yhteydessä tarkoittaa? Mitä järkeä vetää voita siksi, että se ei olisi muka prosessoitua (vaikka se sitä hyvin pitkälti on)? Tosin täällä harhojen keskellä seuraava julistaa, että lehmästä tulevaa litkua ei pitäisi käyttää sen enempää sellaisena kuin prosessoituna
Käsittääkseni prosessoitu tarkoittaa tuon kansainvälisen suosituksen yhteydessä sitä, että liha on prosessoitua, kun se on pumpattu täyteen erilaisia kemikaaleja, sokeria, viljaa ym. ennen kuin se päätyy kauppaan.
Periaatteessa nykyaikanakin pystyisi välttämään kaikkien prosessoitujen ruokatuotteiden ostamista, mutta se menisi hankalammaksi kuin vegaanius eikä taida tuoda kummempia terveyshyötyjä verrattuna prosessoitujen tuotteiden kohtuukäyttöön. Mielestäni prosessoituja tuotteita kannattaa välttää maalaisjärkeä käyttäen ja valita vähiten prosessoitu vaihtoehto.