Lihavuusepidemia

Viestiketju alueella 'Yleistä keskustelua' , aloittaja Erkki_erikeepperi, 25.09.2019.

 1. Erkki_erikeepperi

  Erkki_erikeepperi BANNATTU BANNED

  Viestejä:
  4 585
  Rekisteröitynyt:
  22.12.2016
  Paaston hyödyt tietenkin korostuu mitä pidemmästä paastosta puhutaan, esimerkiksi autofagosytoosi eli solujen korjaus käynnistyy käsittääkseni kunnolla vasta joskus 20-24 tunnin paaston jälkeen.

  The 5 Stages of Intermittent Fasting - LIFE Apps | LIVE and LEARN

  By 18 hours, you’ve switched to fat-burning mode and are generating significant ketones (Anton et al., Obesity 2018).

  Within 24 hours, your cells are increasingly recycling old components and breaking down misfolded proteins linked to Alzheimer’s and other diseases (
  Alirezaei et al., Autophagy 2010). This is a process called autophagy.

  By 48 hours without calories or with very few calories, carbs or protein, your growth hormone level is up to five times as high as when you started your fast (Hartman et al.,1992).

  By 54 hours, your insulin has dropped to its lowest level point since you started fasting and your body is becoming increasingly insulin-sensitive (Klein et al., 1993).

  By 72 hours, your body is breaking down old immune cells and generating new ones (Cheng et al., 2014).
   
  atu-c2 tykkää tästä.
 2. ?..

  ?..

  Viestejä:
  925
  Rekisteröitynyt:
  06.04.2018
  Lueskelin joitain ihmistutkimuksia, joissa mukana kontrolliryhmä, joihin löysin viitteet noista julkaisuista.

  Impact of Reduced Meal Frequency Without Caloric Restriction on Glucose Regulation in Healthy, Normal Weight Middle-Aged Men and Women
  Collectively, the available data therefore suggest that meal skipping or intermittent CR diets can result in health benefits including improved glucose regulation, but only if there is an overall reduction in energy intake.
  Impact of Reduced Meal Frequency Without Caloric Restriction on Glucose Regulation in Healthy, Normal Weight Middle-Aged Men and Women

  Effects of eight weeks of time-restricted feeding (16/8) on basal metabolism, maximal strength, body composition, inflammation, and cardiovascular risk factors in resistance-trained males.
  RESULTS:

  After 8 weeks, the 2 Way ANOVA (Time * Diet interaction) showed a decrease in fat mass in TRF compared to ND (p = 0.0448), while fat-free mass, muscle area of the arm and thigh, and maximal strength were maintained in both groups. Testosterone and insulin-like growth factor 1 decreased significantly in TRF, with no changes in ND (p = 0.0476; p = 0.0397). Adiponectin increased (p = 0.0000) in TRF while total leptin decreased (p = 0.0001), although not when adjusted for fat mass. Triiodothyronine decreased in TRF, but no significant changes were detected in thyroid-stimulating hormone, total cholesterol, high-density lipoprotein, low-density lipoprotein, or triglycerides. Resting energy expenditure was unchanged, but a significant decrease in respiratory ratio was observed in the TRF group.
  Effects of eight weeks of time-restricted feeding (16/8) on basal metabolism, maximal strength, body composition, inflammation, and cardiovascular ... - PubMed - NCBI

  A controlled trial of reduced meal frequency without caloric restriction in healthy, normal-weight, middle-aged adults

  • Systolic and diastolic blood pressures were significantly lowered by ≈6% during the period when subjects were consuming 3 meals/d than when they were consuming 1 meal/d.
  • Subjects’ weight and body fat mass were lowered (1.4 and 2.1 kg, respectively) after consumption of the 1 meal/d diet but not after consumption of the 3 meals/d diet. No significant differences in fat-free mass and total body water were observed between the diet groups
  • Consumption of 1 meal/d lowered blood urea nitrogen by 13.4%. The serum liver enzymes alkaline phosphatase, serum glutamic pyruvic transaminase, and serum glutamic oxaloacetic transaminase were higher 4.6%, 17.5%, and 16.0% higher, respectively, when subjects consumed 1 meal/d than when they consumed 3 meals/d. Serum albumin was 4.5% higher and cortisol concentrations were 48.9% lower after consumption of 1 meal/d than after consumption of 3 meals/d. Total, LDL, and HDL cholesterol were 11.7%, 16.8%, and 8.4% higher, respectively, in subjects consuming 1 meal/d than in those consuming 3 meals/d.
  • Hemoglobiini ja punasolujen määrä alempi 1 kertaa päivässä syöneillä
  A controlled trial of reduced meal frequency without caloric restriction in healthy, normal-weight, middle-aged adults

  Näyttäisi, että paastoaminen alentaa rasvan määrää joissakin tutkimuksissa mutta joissakin tutkimuksissa tämä johtui mahdollisesti alemmasta kalorimäärästä. Näiden tutkimusten perusteella rasvan määrän aleneminen toteutuu mahdollisesti tehokkaammin paastoryhmissä mutta paasto voi aiheuttaa muita negatiivisia seikkoja, kuten verenpaineen nousu, näläntunteen kasvaminen, testojen ja hemoglobiinin aleneminen, mahdollisesti kolesterolin nousu jne. Ainakaan näiden tutkimusten perusteella paasto ei ole mikään varma seikka parantaa terveyttä mutta voi auttaa rasvan poltossa. Kaikissa noissa tutkimuksissa koehenkilöiden määrä oli kuitenkin suht alhainen. Onko vastaavia tehty joissa enemmän ihmisisä?
   
  Viimeksi muokattu: 04.10.2019
 3. Erkki_erikeepperi

  Erkki_erikeepperi BANNATTU BANNED

  Viestejä:
  4 585
  Rekisteröitynyt:
  22.12.2016
  Paastoaminen itsessään alentaa rasvaa aika maltillisesti, mutta paastoaminen helpottaa ja stimuloi nautitun kalorimäärän vähentämistä. Jos syö vaikkapa vain yhden aterian päivässä, niin siinä ei kerta kaikkiaan "ehdi" tai jaksa syödä niin paljon kuin helposti muuten napostelisi päivän aikana. Eikä tee mielikään niin paljon, koska hormonitasot on paremmassa tasapainossa!

  (Tämähän näkyy myös 5:2 -dieetissä, eli vaikka viitenä päivänä viikossa saat syödä aika vapaasti, jäät silti voiton puolelle, koska käytännössä et syö niin paljon kuin jätät syömättä sen 2 päivän aikana.)

  Kolesteroliin liittyen huomio kiinnittyy siihen, että hyvä HDL-kolesteroli myöskin kasvaa... Olisihan se perin omituista, että rasva-arvot jotenkin "huonontuisivat" paaston myötä! Muutenkin kolesteroli on sitten vähän sellainen kiistanalainen tieteenhaara itsessään.
   
  Viimeksi muokattu: 04.10.2019
 4. Erkki_erikeepperi

  Erkki_erikeepperi BANNATTU BANNED

  Viestejä:
  4 585
  Rekisteröitynyt:
  22.12.2016
  DellMonDo ja Awelonian tykkäävät tästä.
 5. Jumputin

  Jumputin

  Viestejä:
  440
  Rekisteröitynyt:
  19.10.2016
  Mitä enemmän lukee paastoamisesta sitä vähemmän se ainakin itseäni innostaa.
  Tässä asiallista analyysiä pätkäpaastosta:Pöperöproffa: Pätkäpaastoilu ja kalorivajeen periodisointi
  En oikein näe paastoilua lääkkeenä liikalihavuuden torjumisessa.

  Mitä tulee kolestroliin niin lääketieteessä harva asian on varmempi kuin se että LDL yksi syytekijä valtimotaudeissa.
   
 6. Erkki_erikeepperi

  Erkki_erikeepperi BANNATTU BANNED

  Viestejä:
  4 585
  Rekisteröitynyt:
  22.12.2016
  Toihan on periaatteessa aivan ultimaalinen paradoksi, sillä josset syö, et kerta kaikkiaan voi lihota vaan laihdut ihan väkisin.. :) Paastoa on siis konseptina vähän paha mennä sikäli torppaamaan. Se on takuuvarmasti nopein tapa laihtua.

  Pätkäpaasto on toki vähän eri asia kuin varsinainen vesipaasto, ja pätkäpaastossa pyritään saavuttamaan paaston hyötyjä kestävämmin (ja helpommin).
   
 7. Awelonian

  Awelonian Residentti maahanmuuttaja

  Viestejä:
  1 420
  Rekisteröitynyt:
  22.10.2016
  Tätä ei saa sanoa ääneen, koska tulee heti valtava määrä "MUH THYROID" ynnä muuta. Päässyt "seuraamaan" vierestä ylipainoisia pariskuntia, joilla ei vaan ota raskaaksi tuleminen. Tottakai mies on mallia säkkituoli ja nainen kasa laardia, jolloin kaulassakin on kaksi poimua muusta vartalosta puhumattakaan. "En vaan ymmärrä miksi en tuu raskaaksi!". Nykyaika o_O
   
  Nutjob tykkää tästä.
 8. Erkki_erikeepperi

  Erkki_erikeepperi BANNATTU BANNED

  Viestejä:
  4 585
  Rekisteröitynyt:
  22.12.2016
  Puhumattakaan, että se on riski sekä odottavalle äidille että lapselle, jos äiti on kovasti ylipainoinen... Lisäksi lapsi saa "perintönä" häiriintyneen aineenvaihdunnan ja todennäköisemmin tulee ylipainoiseksi itsekin, VAIKKA lapsen elintavoissa pyrittäisiinkin suurin piirtein kunnollisuuteen, mikä sekin on tietysti epätodennäköistä kun vanhemmat on mitä on.

  Mutta nykyäänhän on siis sääntö eikä poikkeus, että odottava äiti on läski. Harvoin näkee hoikkia raskaina olevia naisia enää... Nykyajan äidit on sen näköisiä, että yhtä hyvin voisivat olla mummoja. Ei ollut nätisti sanottu, mutta elämä on.
   
  Vaakajenga ja Awelonian tykkäävät tästä.
 9. Awelonian

  Awelonian Residentti maahanmuuttaja

  Viestejä:
  1 420
  Rekisteröitynyt:
  22.10.2016
  Katsos "kun pitää syödä kahden edestä!", eli voi sikailla paskaa suuhun tuplamäärät vailla huolta. Harva tosin ajattelee, ettei se nyrkin kokoinen mollukka ehkä kuormita kehoa 2000kcal edestä, mutta kun on antanut itselleen syyn lihota, niin kaikki muu on väärin. Oma vaimoni sai jatkuvasti kuulla olevansa "liian laiha" ja muuta paskaa, koska oli vain raskaana ja synnytti, sittemin palautui takaisin hoikkiin mittoihinsa. Mutta tää on tätä nykyaikaa Suomessa.
   
 10. Erkki_erikeepperi

  Erkki_erikeepperi BANNATTU BANNED

  Viestejä:
  4 585
  Rekisteröitynyt:
  22.12.2016
  Jep, ei raskaus oikeastaan edellytä lainkaan ylimääräisten kalorien nauttimista, tai ihan muutaman sadan.

  Ja jos äiti on valmiiksi lihava, niin päinvastoin olisi hyödyksi laihduttaa vaikka raskauden aikanakin, sekä äidin että lapsen turvallisuuden vuoksi!

  Raskausajan diabetes on jatkuvasti yleistymässä...
   
 11. Kostaja

  Kostaja

  Viestejä:
  31
  Rekisteröitynyt:
  22.10.2019
  Lihavat äidit synnyttävät lihavia lapsia.
  Vastasyntyneiden paino on kasvanut vuosi vuodelta. Siinä alkavat olla äidit kovilla pian.

  Mun mielestä kyseessä on roskaruokatalouden sivuoire.
  Joka paikka on on täynnä pizza-, kebab, buffetpaikkoja pilvin pimein.
  Kansa lihoaa, koska kunnon ruokaa ei ole saatavilla.
  On jotain pastöräitua maitoa. Joka aivan kuraa.
  Korvasieni joka on Suomessa suurta herkkua. Muualla myrkkyä...
   
 12. demas

  demas

  Viestejä:
  777
  Rekisteröitynyt:
  12.01.2017
  Olisiko korvasienellä kuitenkaan merkittävää osaa suomalaisten lihavuuden takana?
   
 13. poklu

  poklu

  Viestejä:
  383
  Rekisteröitynyt:
  14.01.2017
  Korvasienet ja pastöräitu maito suurimmat syyt suomalaisten lihavuuteen.
   
  Turd Ferguson ja Cereal killah tykkäävät tästä.
 14. Erkki_erikeepperi

  Erkki_erikeepperi BANNATTU BANNED

  Viestejä:
  4 585
  Rekisteröitynyt:
  22.12.2016
  Kysyntä luo tarjontaa ja tarjonta luo kysyntää. Ei tähän epidemiaan ole mitään yhtä ainoaa syyllistä, vaan se on monien osatekijöiden summa.

  Terveellinen syöminenkin on hyvin helppoa, jos tahtoa riittää. Perimmäinen kysymys ei silti ehkä edes ole se, että mitä syödään, vaan miten paljon syödään. Hoikkana voi pysyä vaikka kaiken maailman sontaakin syömällä, kunhan ei syö liikaa. Verisuonet tosin saattaa sitten tukkeutua nuorena ja muuta mukavaa, se on sitten eri asia.
   
 15. Kostaja

  Kostaja

  Viestejä:
  31
  Rekisteröitynyt:
  22.10.2019
  Tarkoitin että suurin osa taloudesta pyörii paskaruoan varassa. Pizzojen ja muiden.

  Mistäs löydät kunnon maitoa? Et mistään! Siinähän juot jotain iskukuumennettua ja homogenoitua valkoista mönjää.
  Kunnon maito tulee lehmän tissistä.

  Joillakin laihaläskeillä on BMI kunnossa. Mutta aikuisiän diabetes ja muuta mukavaa muhimassa sisällä.
   
 16. poklu

  poklu

  Viestejä:
  383
  Rekisteröitynyt:
  14.01.2017
  Miksi maitoa pitäisi ylipäätään juoda?
   
  Sivustakatsoja tykkää tästä.
 17. svk

  svk Apua, avatarini on sormi! BANNED Premium-jäsen Köyhä

  Viestejä:
  2 469
  Rekisteröitynyt:
  14.12.2016
  Moni kauppa myy nykyisin homogenoimatonta luomutäysmaitoa, sen lähemmäksi ei juurikaan pääse, ellei tosiaan hae suoraan lehmän tissistä maitonsa.
   
 18. Kostaja

  Kostaja

  Viestejä:
  31
  Rekisteröitynyt:
  22.10.2019
  Ennen vanhaan tosiaan lypsettiin maito suoraan niittyruokitun lehmän tissistä ja juotiin. Kateeksi käy.

  Nykyään se imetään roboteilla rehuilla lihotetun lehmän tissien läpi. Siitä miljoonan prosessin läpi. Bon appetit.

  Ei nykyistä purkkimaitoa kannatakaan juoda. Vesi on terveellisempää.
   
 19. poklu

  poklu

  Viestejä:
  383
  Rekisteröitynyt:
  14.01.2017
  Tuo ei vastannut kysymykseeni. Ihminen pärjää ihan hyvin ilman maitoakin.
   
 20. Erkki_erikeepperi

  Erkki_erikeepperi BANNATTU BANNED

  Viestejä:
  4 585
  Rekisteröitynyt:
  22.12.2016
  Nimenomaan. Ei maito ole mikään aikuisten juoma. Se on tarkoitettu lehmän vasikoiden nopeaan paisuttamiseen, ja toissijaisesti pikkulapsille ihmisen maidon korvikkeeksi.

  Suomessa on joskus ennen vanhaan ollut tilanne, että maito on ollut tärkeä ravinnonlähde aikuisillekin, kun on ollut pulaa oikeasta ruuasta, mutta nyt on toisin.
   
  Humanoid ja poklu tykkäävät tästä.
 21. poklu

  poklu

  Viestejä:
  383
  Rekisteröitynyt:
  14.01.2017
  Jep, lapsilla nämä maidot.
   
 22. Kostaja

  Kostaja

  Viestejä:
  31
  Rekisteröitynyt:
  22.10.2019
  Jos on laktoosi-intoleranssia. Niin suolinukalle maito on jopa vaarallista.

  Voi on äärimmäisen tärkeä ihmiselle. Voisa on satoja tärkeitä rasvahappoja joita on vaikea saada muualta.

  Vegaanit voi vedellä margariinejään / kasvisrasvojaan ihan vapaasti.
  Itse suosin voita. ihan helppouden takia.
   
 23. svk

  svk Apua, avatarini on sormi! BANNED Premium-jäsen Köyhä

  Viestejä:
  2 469
  Rekisteröitynyt:
  14.12.2016
  Tästä en ole kuullutkaan. Tähän mennessä kuvitellut, että laktoosi-intoleranssi on puhtaasti sitä, että ei valmista laktoosia pilkkovaa entsyymiä ja laktoosi sitten päättyy bakteerien ruuaksi aiheuttaen varsin ankaraa kaasutusta mm.
   
 24. Erkki_erikeepperi

  Erkki_erikeepperi BANNATTU BANNED

  Viestejä:
  4 585
  Rekisteröitynyt:
  22.12.2016
  Mulla on "voin korvikkeena" kookosöljy, joka on kiistanalainen öljy, mutta niinpä on voikin, ja lähtisin siitä, että kookosöljy on näistä parempi vaihtoehto.

  Tutkimusten mukaan kookosöljy esimerkiksi parantaa kolesteroliarvoja (lähinnä lisää hyvää HDL-kolesterolia). Voi ei sitä kyllä tietääkseni tee, päinvastoin...

  Juustoa laitan leivän päälle hieman, mutta muuten mulla maitotuotteiden käyttö on aika minimissään.
   
 25. Kostaja

  Kostaja

  Viestejä:
  31
  Rekisteröitynyt:
  22.10.2019
  Ihminen on kuitenkin opportunistinen sekasyöjä ollut aina. Viimeiset 4 miljoonaa vuotta. Miinus vimeiset 50v ituhippeilyt. Siihen kuuluvat maito, munat, vihannekset ja jopa lihakin.
  Kunnon ruoka... Mitä muuten on kunnon ruoka?

  Ainoa mihinkä ihminen ei ole sopeutunut on nimenomaan pizzat ja karkit yms. Sen huomaa kun katselee äijien isoja mahoja. Ja akkojen leveitä perseitä.

  LDL-entsyymi pakottaa rasvan miehillä mahaan ja naisilla lantioille. Evoluution peruja nekin.
   
 26. svk

  svk Apua, avatarini on sormi! BANNED Premium-jäsen Köyhä

  Viestejä:
  2 469
  Rekisteröitynyt:
  14.12.2016
  Hapanmaitotuotteet ovatkin se turvallisempi vaihtoehto, jos tätä on uskomista Piimä saattaa suojata miehiä sydänkohtaukselta, maito lisää riskiä Itse taas käytän suht paljon maitotuotteita, mutta käytännössä kaikki piimää tai juustoa, tavallista maitoa pelkästään kahvin seassa.
   
 27. Kostaja

  Kostaja

  Viestejä:
  31
  Rekisteröitynyt:
  22.10.2019
  Maitoa itsekin ainoastaan käytän kahvissa ja joskus palautusjuomassa.

  Jos olisi kunnon maitoa saattaisin juoda enemmän.

  Protskut pelkkään veteen ei maistu niin hyvältä kuin maitoon. Tosin olen niitä pelkällä vedelläkin kilokaupalla vedellyt.


  Kahvit ja teet tietenkin huumaavina tuotteina ei niin hyviä. Mutta tämmöistä se nyt on.
   
 28. Erkki_erikeepperi

  Erkki_erikeepperi BANNATTU BANNED

  Viestejä:
  4 585
  Rekisteröitynyt:
  22.12.2016
  Ennen ihminen söi mitä oli tarjolla, koska siten pysyi hengissä (aikansa). Aika nuorina tosin kuoltiin kumminkin.

  Joka tapauksessa maito ei ilmeisesti ole erityisen terveellinen ja järkevä juoma aikuisille. Pääasiassa aikuisten pitäisi juoda vettä ruuan kanssa.

  Kyllä rasva tuntuu naisillakin "pakottuvan" myös keskivartaloon, vaikka toki reisiin, takapuoleen ja lantiolle suhteessa enemmän kuin miehille. Tietääkseni suurin osa aikuisista naisista on keskivartalolihavia, joten eivät naiset siinä asiassa mitään synninpäästöä saa todellakaan. Niillä on sitten vaan sen mahan lisäksi muutkin ruumiinosat saaneet läskistä osansa miehiä paremmin.


  Maidon "korvikkeita" on nykyään tarjolla pilvin pimein vaikka minkälaisia, joten maidon jättäminen pois ei ole ongelma, jos sen haluaa tehdä. Itse käytän kookosmaitoa kahvin kanssa, enkä pelkästään maidon välttelyn vuoksi, vaan ihan maunkin, mutta makuasia tietysti.
   
 29. Kostaja

  Kostaja

  Viestejä:
  31
  Rekisteröitynyt:
  22.10.2019
  Nykyinen purkkimaito ei sovellu lapsille ei kenellekään.

  Maito aiheuttaa miehillä eturauhassyöpää. Hapetuksessa syntyvien vetyoksidien takia. Naisilla taas eturauhasta ei ole.

  Pohjoisella pallon puoliskolla ihmiset eivät saaneet tarpeeksi D-vitamiinia ihon kautta. Joten ei silloin voinut suuremmin hifistellä maidon kanssa.
  Nykyäänhän voi matkailla. On kaikenmaailman kaamosvaloja. jne.
  Aasialaiset ovat kaikki laktoosi-intolerantteja (kuten mustat jne.). Heiltä puuttuu laktaasi-entsyymin eritys ohutsuolessa.
  Itsellä laktoosi pilkkoutuu, mutta se on liian prosessoitua.

  Naisilla on luonnostaan suurempi rasvaprosentti kuin miehillä.

  Kyseessä oli LPL eli lipoproteiinilipaasi-entsyymi joka varastoi rasvan sinne mihin se kuuluu. Ei esim otsaan.

  Amerikkalaisilla miehillä on nykyään mahan ympärysmitta 106cm ja naisilla 96cm. Amerikassa syödään lihaa 140g / päivä. Ranskassa 50g.

  Kahvin kanssa käytän tietysti kermaa jos sitä on. Unohdin naputtaa.
   
 30. Kostaja

  Kostaja

  Viestejä:
  31
  Rekisteröitynyt:
  22.10.2019
  Väitän silti. Että suurin syy lihavuuteen on istuminen / tietokoneen tuijotus. Tietysti pizzat / karkit / pullat yms säestää tuhosinfoniaa.

  Jos istuu päivän töissä datailemassa tietokoneen ääressä. Ja siitä citymarketin kautta kotiin ja katsomaan leffaa 300g TV-mix karkkipussin kanssa.
  Kuinka voi edes kuvitella olevansa kunnossa? Joku 30min kävely ja punttisali 3x / viikossa. Ei istumisen vahinkoja neutralisoi.
   
 31. gulliver

  gulliver

  Viestejä:
  467
  Rekisteröitynyt:
  02.11.2017
  turhan vaikeasti haetaan lihavuuden syitä se on sokeri

  Tiedättekö muuten että Ameriikassa on virallisista suosituksista
  diettien kohdalla poistettu kaikki viittaukset vähärasvaisiin dietteihin.


  Maailma muuttuu.

   
  Viimeksi muokattu: 22.10.2019
  noreth ja bamboozle tykkäävät tästä.
 32. Erkki_erikeepperi

  Erkki_erikeepperi BANNATTU BANNED

  Viestejä:
  4 585
  Rekisteröitynyt:
  22.12.2016
  (Luomu-)maito itsessään ei sisällä juurikaan D-vitamiinia. Kaupan maitoon sitä on lisätty meijerissä, ei siinä itsessään sitä juuri ole.

  Ammoisina aikoina suomalaiset ovat saaneet D-vitamiinia lähinnä kalaa syömällä ja toisaalta oleskelemalla runsaasti ulkona kesäisin. Tuskin on veriarvot kovin korkealla olleet, mutta näillä on menty.
   
 33. Kostaja

  Kostaja

  Viestejä:
  31
  Rekisteröitynyt:
  22.10.2019
  Lehmänmaito sisältää kaiken tarvitsevan. Sillähän vasikkakin kasvaa 1000kg sonniksi. Ei tarvitse tutkia mitään wikipediapaskaa jos käyttää aivojaan.

  Se että onko eettistä ihmisen juoda toisen lajin äidinmaitoa. Ja pitää lehmiä keinotiineinä jotta maidontulo jatkuu on eriasia.

  Ihminen on itseasiassa ainoa laji joka syö toisen lajin äidinmaitoa. (Kermat, viilit, juustot yms.)
   
 34. Erkki_erikeepperi

  Erkki_erikeepperi BANNATTU BANNED

  Viestejä:
  4 585
  Rekisteröitynyt:
  22.12.2016
  Lehmänmaito tosiaan sisältää kaiken tarvittavan, jos haluat kasvaa 1000 kg sonniksi...

  Kuitenkin kun nyt eletään yltäkylläisyydessä ja ylensyövässä kulttuurissa, niin tarvitseeko aikuinen ihminen tosiaan mitään luonnon ihmeainetta mahansa kasvatukseen? Ei tarvitse. Ihmisen pitäisi juoda pääasiassa vettä.
   
 35. Bertta

  Bertta

  Viestejä:
  256
  Rekisteröitynyt:
  13.01.2019
  Ennen ihmiset kuolivat juotuaan lasillisen maitoa. Siihen on syynsä miksi pastörointia pidetään merkittävänä keksintönä.
   
  hmb tykkää tästä.
 36. a85

  a85

  Viestejä:
  723
  Rekisteröitynyt:
  24.10.2016
  Tainnut mennä keliakia ja laktoosi-intoleranssi sekasin? Keaatikolle gluteiini tekee pahaa suolistossa ja tuhoaa sitä nukkaa, eikä sitä välttämättä edes huomaa.

  Laktoosi-intoleranssissa suolisto ei vain osaa käsitellä maitosokereita. Ja tämä on ns. normaalitila valtaosalla maailman väestöstä. Maidon juominen ei vaurioita suolistoa millään tavalla, vaan aiheuttaa ilmavaivoja, ripulia tai ummetusta, kun ei elimistö osaa käsitellä sitä.

  Pohjoismaalaisilla on kehittynyt elimistöön kyky käsitellä maitosokereita joten tavallista maitoa pystyvät monet juomaan ongelmitta.
   
  svk tykkää tästä.
 37. Awelonian

  Awelonian Residentti maahanmuuttaja

  Viestejä:
  1 420
  Rekisteröitynyt:
  22.10.2016
  Tuo maidon tuputtaminen on jotain aivan uskomatonta. Itsehän näin mamuna en ole ikinä maitoa juonut, eikä alkup. kulttuurissa sitä muutenkaan käytetä mihinkään muuhun kuin leipomiseen tms. Ei sitä ruokapöydässä juoda. Onneksi vaimolla sama mentaliteetti ja maitoa meillä ei ole ikinä juotu. Tästähän seurasi ja on vieläkin seurannut jäätäviä ongelmia neuvolassa ym. kun me ei juoda maitoa eikä muksukaan sitä juo. Neuvolatätit melkein tekee lapsisuojeluilmoa, kun taloudessa ei juoda kahta litraa maitoa päivässä, eikä muksu juo päiväkodissa maitoa eikä muutenkaan maitoa ole käytetty juomana mihinkään.

  Mistä helvetistä Suomessa tämä maitohysteria on edes saanut alkunsa, onko tää oikeasti jotain Valion propagandaa vai mikä tämä maitohysteria on? Vettä meillä juodaan ja sillä on pärjätty hienosti. Ilmeisesti tämä maitopropaganda on vaan niin syvälle tässä suomalaisessa yhteiskunnassa, että sen kyseenalaistaminen on jokin maanpetturuuteen rinnastettava teko.
   
  Humanoid, Jampsa ja techchicken tykkäävät tästä.
 38. ?..

  ?..

  Viestejä:
  925
  Rekisteröitynyt:
  06.04.2018
  Eli jos joi yli 9 dL maitoa päivä. Pienemmät määrät eivät olleet haitallisia tuossa tutkimuksessa.
   
  Viimeksi muokattu: 23.10.2019
 39. rth

  rth

  Viestejä:
  281
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Muttakun siitä maidosta saa sitä kalssiumia, niin luut kasvaa ja mitähän vielä? Näin eräs toverini kertoi, kun ihmettelin miks sitä maitoa hamstrataan kymmentä tölkkiä kerrallaan.
   
 40. ?..

  ?..

  Viestejä:
  925
  Rekisteröitynyt:
  06.04.2018
  Koska maito on terveellistä superfoodia. On proteiinia, kalsiumia, d-vitamiinia, b-vitamiineja jne. Tuo maitovastaisuus on rinnastettavissa rokotevastaisuuteen ja muuhun höpöilyyn. Seuraavaksi voit siirtyä antamaan ruuaksi lapsellesi vain näkkileipää.
   
 41. rth

  rth

  Viestejä:
  281
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Onko pakko juoda jos ei halua? Superfoodia tai ei, niin mieluummin olen ilman.
   
 42. ?..

  ?..

  Viestejä:
  925
  Rekisteröitynyt:
  06.04.2018
  On pakko.
   
 43. a85

  a85

  Viestejä:
  723
  Rekisteröitynyt:
  24.10.2016
  Maitohypetys on kyllä Valion propagandaa, mutta ei se maito kuitenkaan sellainen pahis ole kuten täällä monet vouhottaa. Samalla tapaa se kuuluu ruokapöytään kuin viinikin. Kohtuudella kaikkea ja monipuolisesti. :tup:
   
  svk tykkää tästä.
 44. Edqar

  Edqar

  Viestejä:
  1 377
  Rekisteröitynyt:
  22.11.2016
  Tämä ei nyt aivan sama asia ole, mutta muurahaiset pitävät kirvoja kuin kotieläiminä.
  Muurahainen lypsää kirvoja

  En juurikaan juo maitoa, mutta juustoa tulee syötyä leivän päällä.
   
 45. Erkki_erikeepperi

  Erkki_erikeepperi BANNATTU BANNED

  Viestejä:
  4 585
  Rekisteröitynyt:
  22.12.2016
  Itse asiassa kalsiumin liiallinen tankkaus jopa korreloi osteoporoosin todennäköisyyden kanssa. Ihminen ei tarvitse tolkuttomasti kalsiumia ja saa tarvitsemansa ilman maidon juontiakin.

  Kohtuudella maitoakin voi kai juoda, mutta maito voi olla joillekin huono idea ja aiheuttaa epämääräisiä terveysongelmia. Lisäksi litrassa maitoa on noin 500 kaloria, mikä on aika relevantti pointti tämän ketjun kannalta!

  Jos siis nainen juo vaikkapa litran maitoa päivässä, saa hän siitä noin neljäsosan koko päivän energiantarpeestaan! Ja satun tuntemaan tuollaisen naisen, siksi vedin tällaisen esimerkin...

  Huomionarvoista on, että vähärasvainen maitokaan ei ole mitään varsinaista "light-juomaa", vaan rasvaton maitokin sisältää melkein yhtä paljon kaloreita kuin rasvaisa maito.

  Aikuinen ihminen voisi siis elää juomalla maitoa noin 4-5 litraa päivässä kuin pikkulapsi ikään, eikä tarvitsisi syödä mitään... :smoke: Mutta kun ihminen tykkää syömisestäkin (liikaakin), niin onko oikeasti järkevää niitä kaloreita vielä juoda lisäksi?
   
  Viimeksi muokattu: 23.10.2019
 46. Juhanator

  Juhanator --User is currently used by process-- Tukijäsen Team Stream

  Viestejä:
  643
  Rekisteröitynyt:
  24.10.2016
  Idea on syödä pienempiä annoksia kahden tunnin välein, jolloin aineenvaihdunta pidetään jatkuvasti toiminnassa, muttei kuitenkaan syödä yli kerralla liikaa. Toisekseen mummoilla ei ole muuta kuin aikaa, omallakin salillani käy vakioeläkeläisiä useita, lihavia ja hyväkuntoisia eli mikä tekosyy estää käymästä etenkin kun aikaa on (jos liikuntakuntoinen eikä pahasti sairas)?
  Kolmanneksi nämä mummelit ja papat kannustetaan syömään tällä tavoin siksi, että he tekee samat virheet kuin nuoremmatkin että päivällä ei syödä mitään ja illlalla mätetään kilo karjalanpaistia nälissään. Tästä se lihominen johtuu.
  Kuntosalin jälkeen kroppa polttaa kaloreita vielä koko illan tavallista tehokkaammin, eli sekin hyöty siitä tulee.

  Personal trainer on asiassa ihan oikeilla linjoilla nim.merk 20 vuotta kuntoillut.
   
  Viimeksi muokattu: 23.10.2019
 47. Erkki_erikeepperi

  Erkki_erikeepperi BANNATTU BANNED

  Viestejä:
  4 585
  Rekisteröitynyt:
  22.12.2016
  Toi on teoriassa hyvä strategia mutta käytännössä se ei toimi. Se ei toimi oikein nuorillakaan, mutta 7-kymppisellä mummolla, come on?

  Ongelmana on etenkin se, että kun syödään vähän väliä "pieniä annoksia", niin niissä pienissä annoksissa ei tarvitse lipsua kuin muutaman kalorin verran plussan puolelle, kuten helposti lipsahtaa, niin sitten koko homma menee jo läskiksi, kirjaimellisesti. Plus sitten se, että kuinka moni minkään ikäinen tai etenkään 7-kymppinen mummo oikeasti jaksaa jotain salirumbaa pitkällä tähtäimellä, alkuinnostuksen laannuttua?

  Ei toi vaan toimi. Se on ajatuksena kaunis kuin kommunismi ikään, mutta tämän planeetan ihmisillä se ei toimi käytännössä.

  Vanhemmiten ihmisen aineenvaihdunta hiipuu luonnostaan, ei ole tarvetta syödä kuin joku 2-kymppinen urheilija ja teeskennellä olevansa sellainen. Pätkäpaasto on mielestäni huomattavasti parempi idea. Ja teoriasi siitä, että sitten illalla mätetään ruokaa mahaan kaksin verroin kun on muka pitkään oltu "nälissään" ei pidä paikkaansa. Pätkäpaasto ei ylipäätään johda siihen, että ihminen olisi "nälissään", vaan kroppa tottuu siihen ja olotila on ihan normaali sinä aikana kun ei syö. Ihmiselle ei ole mitenkään tarpeellista tai edes normaalia syödä koko ajan pitkin päivää.

  Pätkäpaastokin vaatii itsekuria etenkin aluksi, mutta mielestäni vähemmän ja helpommin kuin jossain pitkin päivää napostelussa, jossa pitää olla kaloreiden kanssa tosi tarkkana. Pätkäpaasto on periaatteellisesti helppo: jos et syö vaikkapa 16 tuntiin, niin sitten et syö. Mitään. Yksinkertaista. Loppuaikana panostat terveelliseen syömiseen. Ja kalorit ei pauku niin helposti yli äyräiden koska et yksinkertaisesti jaksa lyhyessä ajassa syödä niin helposti niin paljon kuin jos napostelet pitkin päivää.
   
  Viimeksi muokattu: 23.10.2019
 48. Juhanator

  Juhanator --User is currently used by process-- Tukijäsen Team Stream

  Viestejä:
  643
  Rekisteröitynyt:
  24.10.2016
  Pätkäpaasto on huono tapa tuhota aineenvaihduntansa kunnolla.
  Salillani käy useita vanhuksia säännöllisesti, eli mikä on säännöllisen kuntoilun ongelma? Tekosyyt eli juuri se mitä itse siinä luettelet. Omien korvien välissä tuo on, asiat toimii kun laittaa toimimaan.

  Olet sitä ihmistyyppiä joka ylianalysoi ilmeisesti, ja juuri sellaiset löytää tekosyitä miksei kannata mitään yrittää.
  Mikään ei ole muuttunut vaikka ihmedietteejä ja muita hömpötyksiä tullee. Syönti kohtuullisesti ja liikunta päälle, kuten neuvottiinkin on toimivaa, kaikenlaiset jojoilut ja pätkäkeinot sotkee vain asioita.

  Ihan itsestään kiinni tämäkin asia, eikä edes monimutkaista. Mutta jos ei pysty niin ei pysty, sellaisiahan meistä moni on.
   
 49. Juhanator

  Juhanator --User is currently used by process-- Tukijäsen Team Stream

  Viestejä:
  643
  Rekisteröitynyt:
  24.10.2016
  Liikunnanharrastajan olen myös nähnyt useita juttuja siitä miten lihaksisto kehittyy vielä 70 vuodenkin kohdilla kun aloittaa.
  Useimmiten vain meillä kaikilla, ollaan me sitten vanhoja tai nuoria on vain se kehtaamisongelma. Tai se että etsitään helppoja keinoja kuten nämä jojo-dieetiit ynm, missä annetaan sitten kaiken myöhemmin romahtaa takaisin eli yhtä tyhjän kanssa.


  Mutta valintojen maailmahan tämä.
   
 50. Erkki_erikeepperi

  Erkki_erikeepperi BANNATTU BANNED

  Viestejä:
  4 585
  Rekisteröitynyt:
  22.12.2016
  Paasto ei ole mikään ihme hömpötys vaan maailman luonnollisin asia, jota on pidetty arvossaan vähän yhdessä jos toisessakin kulttuurissa läpi maailmanhistorian.

  Lisäksi pätkäpaasto on tavallaan myös se normaali tapa ihmiselle elää, koska ei ruokaa yleensä ole kovin montaa kertaa päivän aikana nautittu! Tämä nykyajan pitkin päivää naposteluhan on täysin poikkeuksellista ja epänormaalia! Ei ihminen koskaan tällä tavalla ole elänyt 300.000 vuoden historiansa aikana.

  Lisäksi karu totuus on, että nämä sinunkin promoamasi viralliset painonhallintaratkaisut eivät yksinkertaisesti toimi väestötasolla. Kun ei toimi niin ei toimi. Kansa vaan lihoaa.

  Haluaisin esittää tällaisen skenaarion: oletetaan, että viralliset tahot yht' äkkiä alkaisi suosittelemaan ihmisille paastoamista eri muodoissaan ja sitä tuputettaisiin kaikille kaiken aikaa.

  Miten luulet että kävisi väestötasolla,

  A) Ihmiset lihoaisivat yhä kiihtyvällä tahdilla
  B) Ihmisten lihoaminen hidastuisi
  C) Painokehitys pysähtyisi
  D) Ihmiset alkaisivat laihtumaan?
   
  futs, nestori ja techchicken tykkäävät tästä.