Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Huomio: This feature may not be available in some browsers.
Ihan tuosta sun omasta linkistä: https://hosting.dexmen.com/HT82cwImu.html
Edit: tuo olikin veroprosentin muutos, nevermind. Mutta tosiaan olis kiva nähdä se palkkakehitys myös. Koitan kaivaa jostain.
Joo, aika turhalta tuntuu tää sahaus. Sanoisin että maailmantalous ja inflaatio kuitenkin liittyy Bitcoiniin isostikin. Mutta ehkä tällänen vääntö ei enää palvele suurta yleisöä.Eikö nyt olisi helpompaa, että se osapuoli jonka mielestä inflaatio mittaava ostokori on rigattu laittaisivat näytille vaikka viimeisen 10-vuoden ostokorien muutoksen, niin olisi sitten helpompi muodostaa mielipide asiasta. Jotenkin tämä keskustelu nyt kiertää kehää. Tarkoitus ei ole olla foorumipoliiisi.
Ilmiön todistaminen on hieman vaikeaa, ellei satu olemaan kärpäsenä katossa kun päätöksiä tehdään. Moni on kyllä sitä mieltä ilman foliohattuilua, että se ostokorin sisältö ei anna realistista kuvaa pitkästä inflaatiosta. Toki eipä sillä inflaatiolla ei väliä jos tuottavuus kasvaa ja ihmisten tulot kasvaa enemmän kuin inflaatio on. Keskustelu siitä, että miten inflaatiota pitäisi kunkin mielestä mitata ei mielestäni kuulu tähän topikkiin. Just saying...
Kiitos. Osasit pukea paremmin sanoiksi mitä tässä olen yrittänyt oksentaa hyvin heikolla ulostulolla.Hyvät ihmiset. Inflaation alkuperäinen merkitys on rahapohjan laajentuminen eli sen arvon syöminen monistamalla. Puhutaan myös inflaatioverosta, koska valtiot pystyvät näin salakavalasti syömään kansalaisen ostovoimaa omaan taskuunsa sekä niiden tahojen taskuun, joille rahat ensin yleensä päätyvät. Hintojen nousu on tämän oire, mutta ei itsessään inflaatiota, vaikka siitä kansan keskuudessa näin puhutaankin.
Hyvät ihmiset. Inflaation alkuperäinen merkitys on rahapohjan laajentuminen eli sen arvon syöminen monistamalla. Puhutaan myös inflaatioverosta, koska valtiot pystyvät näin salakavalasti syömään kansalaisen ostovoimaa omaan taskuunsa sekä niiden tahojen taskuun, joille rahat ensin yleensä päätyvät. Hintojen nousu on tämän oire, mutta ei itsessään inflaatiota, vaikka siitä kansan keskuudessa näin puhutaankin.
Sitten vaan salaliittoteorioita tulille, miksi tämä merkitys on muutettu niin radikaalisti.Hyvät ihmiset. Inflaation alkuperäinen merkitys on rahapohjan laajentuminen eli sen arvon syöminen monistamalla. Puhutaan myös inflaatioverosta, koska valtiot pystyvät näin salakavalasti syömään kansalaisen ostovoimaa omaan taskuunsa sekä niiden tahojen taskuun, joille rahat ensin yleensä päätyvät. Hintojen nousu on tämän oire, mutta ei itsessään inflaatiota, vaikka siitä kansan keskuudessa näin puhutaankin.
Sinulta on jutut eniten hakusessa, puhe oli sanan merkityksestä alunperin ja sanan merkityksestä nykyään. Ei tähän toteamaan tarvita mitään ylimääräisiä tulkintoja.Rahan määrän kasvaminen on vain yksi syy, joka edesauttaa inflaation syntymistä. Inflaatio itsessään ei ota kantaa rahan määrän kasvamiseen tai sen monistamiseen. Joten ei sekoiteta enempää syy-seuraussuhteita kun ne näyttävät olevan muutamilla tällä kanavalla ihan hakusessa.
Hintojen nousu on tämän oire, mutta ei itsessään inflaatiota, vaikka siitä kansan keskuudessa näin puhutaankin.
In economics, inflation is a general increase in the prices of goods and services in an economy.
Inflation can be defined as the overall general upward price movement of goods and services in an economy.
Hintojen muutoksen eli inflaation...
Inflaatiosta on kyse, kun tavaroiden ja palvelujen hinnat nousevat laaja-alaisesti (eivät siis vain yksittäisten tavaroiden tai palvelujen hinnat). Silloin yhdellä eurolla saa vähemmän kuin ennen, eli euron arvo laskee.
Jos yleinen hintataso jossakin maassa (tai valuutta-alueella)nousee huomattavasti, tämän maan rahan ostovoima pienenee. Tätä kutsutaan inflaatioksi.
Inflation is the increase in the prices of goods and services over time.
Niin no, muutama inflaation määritelmä tähän lähteeksi:
Wikipedia:
Bureau of Labour Statistics:
Matti Pohjola: Taloustieteen oppikirja:
ECB:
Suomen pankki:
FED:
Kyllä me voidaan tässäkin ketjussa ihan selkä suorassa ja ylpeästi todeta, että inflaatio tarkoittaa nimenomaan hintojen muutosta.
Sitten vaan salaliittoteorioita tulille, miksi tämä merkitys on muutettu niin radikaalisti.Koska nykyään talousopinnoissa nimenomaan opetetaan että kuluttajahintaindeksi on sama kuin inflaatio.
Sinulta on jutut eniten hakusessa, puhe oli sanan merkityksestä alunperin ja sanan merkityksestä nykyään. Ei tähän toteamaan tarvita mitään ylimääräisiä tulkintoja.
"The term inflation was initially used to describe a change in the proportion of currency in circulation relative to the amount of precious metal that consti- tuted a nation's money."
Joo, on paljon asioita joiden määritelmät on muuttuneet. Esim. ukkonen on nykyään ukkonen, eikä jumalten kosto. Siksi puhun nykyään ukkosesta. Elämme kai nykyaikaa. Puhutaan termeistä niiden nykyaikaisilla määrityksillä niin kaikilla on helpompaa.
Päivitin vastaustani.
Eli jos mä rakennan 100 ruokapöytää joka kuukausi, pöytien määrä ja laatu on aina sama, ja ruokapöytien kysyntä joka kuukausi pysyy samana niin mun työn arvo heikkenee jos keskupankit printtaa lisää euroja? Eli keskuspankit määrittelee mun työn arvon, ainakin osittain?
Melkolailla jokainen postaus sulta ei tuo mitään lisäarvoa keskusteluun. Tuot vaan ilmi sitä ettet ymmärrä mistä keskustellaan ja mitä toinen osapuoli sanoo.Minua ei niinkään kiinnosta "mutu-tieteilijät" vaikka heidän parissa näkeekin toisinaan lennokkaita ja hauskoja letkautuksia. Keskustelu tällaisten henkilöiden kanssa on yleensä ajanhukkaa sillä heidän ainoa pyrkimyksensä on olla oikeassa vaikka vetämällä keskustelu sivuraiteelle eri aiheeseen jos alkuperäisessä aiheessa ei onnistuttu tuottamaan riittävästi painoa omalle argumentoinnille.
Tämäkin päätyy täysin kehään. Kuten sanoin aikaisemmin lainaamassasi viestissä, tämä ei ole kovaa tiedettä. Täysiä nollapostauksia ja keskustelun paskomista.Tilastokeskuksen data on pitkälti kvantitatiivista tutkimusta.
"The term inflation was initially used to describe a change in the proportion of currency in circulation relative to the amount of precious metal that consti- tuted a nation's money."
Jos halutaan tarkaksi mennä, niin nykyään puhutaan erikseen valuuttainflaatiosta ja hintainflaatiosta. Jostakin syystä valuuttainflaation vaikutusta pyritään keskustelusta häivyttämään ja syyttämään asiasta milloin mitäkin muuta tahoa paitsi niitä keskuspankkeja, jotka ovat kautta historian toimillaan aiheuttaneet tuon jälkimmäisen hintojen nousun. Näin on nytkin. Se viime vuosien painanta vain alkaa vasta nyt näkyä reaalitaloudessa.
"valuuttainflaatio": 24 osumaa Googlesta. Haluatko yrittää uudestaan?
"valuuttainflaatio": 24 osumaa Googlesta. Haluatko yrittää uudestaan?
Monetary inflation. Kokeile uudestaan. Tiedän vain englannin kielisen termistön.
Monetary inflation. Kokeile uudestaan. Tiedän vain englannin kielisen termistön.
Keskustelua on varmaan ollut ennen internettiäkin, nyt ihan oikeesti."Monetary inflation" sanalla löytyy muutamia hittejä vuosikymmenten takaa, mutta ei niitäkään ole lainattu. Eli kyseessä on nyt jokin termi joka ei ole oikein vakiintunut keskusteluun missään vaiheessa.
Selvä kaava alkaa toistumaan muutamien keskustelijoiden teksteistä. Se "Paha keskuspankki". Onneksi meillä on kuitenkin Bitcoin, joka korjaa nämä kaikki ongelmat. Eikö vain?![]()
Monetary inflation. Kokeile uudestaan. Tiedän vain englannin kielisen termistön.
En minä Bitcoinia kannata missään nimessä. En myöskään kannata nykyisen kaltaista keskuspankkijärjestelmää, joka on sisäänrakennetuista syistä johtuen se taho, joka taloudessamme kuplia puhaltelee ja tällä hetkellä on syyllinen villinä laukkaavaan hintojen nousuun.
Keskuspankki on keskusjohtoinen organisaatio, jolla on samat ongelmat kuin kaikissa muissakin keskusjohtoisissa järjestelmissä. Se pyrkii reagoimaan pitkälti mututuntumalla monimutkaisiin ilmiöihin. Ratkaisuna on viimeiset yli kymmenen vuotta ollut painaa hervottomia summia lisää rahaa, jotta realiteetit eivät tulisi silmille.
Suurin ongelma taustalla on, että tämän päivän keskuspankeilla ei ole käytännössä mitään pidäkkeitä toiminnalleen juuri rahan fiat-luonnosta johtuen. Kuten ylempänä sanoin, jos talous haluttaisiin vakaammalle pohjalle, valuutan arvo on sidottava johonkin eikä sitä saa painaa lisää, vaikka kuinka kutkuttaisi. Nykytilanteeseenhaan päädyttiin pitkälti siksi, että USA soti varoihinsa nähden liikaa. Sen jälkeen siirryttiin kultaan sidotusta valuutasta petrodollariin.
Elämme tämän järjestelmän kuolinkorahduksia.
Se ei ole pitkällä aikavälillä ollenkaan positiivinen asia, että valtio voi pidäkkeettömästi tuhlata rahaa ja varastaa kansalta vain painamalla sitä lisää, kun joku "kiva" projekti tai vaikkapa sota tulee johtajilla mieleen.
Keskustelua on varmaan ollut ennen internettiäkin, nyt ihan oikeesti.
Taas 2 sivua offtopicia. Lopetatteko itse vai pitääkö kutsua mode poistamaan viimeiset 2 sivua?
Sanoinhan ettei kannata lähteä mukaan kun huomasin että näiden nocoinereiden tarkoitus on taas ketjun sotkeminen eikä mikään muu.
Todella älykästä argumentaatiota, blokattu lopullisesti.Inflaatiota on ollut ennen internettiäkin ja niistäkin on selvitty ilman Bitcoinia.
Todella älykästä argumentaatiota, blokattu lopullisesti.
Elämme tämän järjestelmän kuolinkorahduksia.
Vaikea välillä nähdä pointtia kryptovaluutoissa. Ehkä ainoa järkevä käyttötapaus on käteisen korvike internetissä. Elävässä elämässä käteinen on helpompi vaihtoehto ja jos jonkin todellisen arvonsäilyttäjän haluaa niin kulta on siihen hyvä. Ja tähänkin käyttötarkoitukseen on ehkä muutama järkevä kryptovaluutta. 99% krypto"valuutoista" on ihan täysin turhia, eivät tuo mitään uutta markkinoille ja ovat ihan puhtaasti väline spekulatiiviseen sijoittamiseen, huijausten tehtailuun ja kaikenlaiseen kyseenalaiseen taloudelliseen kikkailuun.
Tietysti jodenkin unelmissa tällä saavutetaan riippumattomuus valtioista ja pankeista. Mutta enpä sitten tiedä että kuinka paljon järkeä tuossakaan on, kun koko homma vaatii monimutkaista ja kallista infrastruktuuria joka on pitkälti suurten yritysen ja valtioiden hallussa, sekä korkeaa teknologiaa. Missään yhteiskunta romahtaa -skenaariossa kryptovaluutoilla ei ainakaan tee yhtään mitään.
Sit sen ymmärtää paremmin, kun ei pidä sitä valuuttana, minkä kolmea ominaisuutta se ei täytä ollenkaan.Vaikea välillä nähdä pointtia kryptovaluutoissa. Ehkä ainoa järkevä käyttötapaus on käteisen korvike internetissä.
Jonka arvonnousu perustuu mihin?Sit sen ymmärtää paremmin, kun ei pidä sitä valuuttana, minkä kolmea ominaisuutta se ei täytä ollenkaan.
Sijoitusinstrumentti.
Puhtaasti odotusarvoon.Jonka arvonnousu perustuu mihin?
Niin, eli edelleenkin on vaikea nähdä mitään pointtia. Hyvällä tuurilla toki saa ihan kivoja tuottoja sijoituksille. Voisihan joku teoriassa uskotella ihmisille että vaikka kakkapökäleillä on arvoa ja yrittää siten saada itselleen tuottoja.Puhtaasti odotusarvoon.
Mikäs siinä, jos joku tuolta saa voittoja, hyvä hänelle. Mutta vähän sellaista tulppaanikuplan kaikua tuossa on.Niin, eli edelleenkin on vaikea nähdä mitään pointtia. Hyvällä tuurilla toki saa ihan kivoja tuottoja sijoituksille. Voisihan joku teoriassa uskotella ihmisille että vaikka kakkapökäleillä on arvoa ja yrittää siten saada itselleen tuottoja.
Jos harmittaa ettei kryptokauppa onnistunu, ei se tunnu onnistuvan ammattilaisiltakaan.
Johdannaisvaikutukset voi olla isoja vielä. Saa nähdä ketä muita kaatuu.
Three arrows capital vaikuttaa olevan isoissa vaikeuksissa.
Edit myös Babel finance:
Babel Views
Babel Finance’s views, researches and reports about the cryptocurrency marketbabel.finance
Luuletko että kaikki positiot on jo purettu?Liittyen tuohon ekaan uutiseen.
Mikä helkkarin johdannaisvakikutuksia? Mielestäni uutisessa luki, että pörssit olivat likviditoinneet(sorry jos taivutus menee pieleen) joten eivät ne siinä mitään rahaa hävinneet? Kaikenmaailman pääoma- ja hedge- rahastoja menee aina nurin karhumarkkinassa. Sama pätee mm. osakemarkkinoilla.
Luuletko että kaikki positiot on jo purettu?
Pakkomyynnit vetävät hintoja alas ja voi tulla lisää pakkomyyntejä, hinnat tippuu ja kierre on valmis...
Tässä ketjussa käsitellään asiaa:
Ihmeen kitinää. Vissiin keskustelupalstalla ei saa keskustella. Kaikki kyllä tietää että tähän syydetään rahaa monesta suunnasta ja tällä on mahdollista saada suuriakin voittoja, mutta jos tämä kuplinta nyt unohdetaan niin kyllä nämä on edelleenkin aika pitkälti ratkaisu joka etsii ongelmaa.Mjaaha, täällä on taas aktivoiduttu kertomaan krypton laskiessa kuinka se on ponzi, huijaus, kupla, vailla "oikeaa" arvoa ym.
Ymmärrän joo pointit mutta onhan tätä samaa sykliä nyt seurattu käytännössä yki 10 vuotta. Krypto nousee: hiljaista arvostelua ja purnaamista. Krypto laskee: "LOL PONZI!!121 HAHAH CRYPTOBOIZ KILL URSELF LOLOLO"
Kun katsoo kuinka paljon rikkaat ihmiset ja instituutiot syytää tähän rahaa, niin tuskin nyt käsitellään sitä viimeistä laskua jonka lopussa Bitcoinin arvo on 0$.
Ihmeen kitinää. Vissiin keskustelupalstalla ei saa keskustella. Kaikki kyllä tietää että tähän syydetään rahaa monesta suunnasta ja tällä on mahdollista saada suuriakin voittoja, mutta jos tämä kuplinta nyt unohdetaan niin kyllä nämä on edelleenkin aika pitkälti ratkaisu joka etsii ongelmaa.
Kyllähän täällä on kritisoitu koko ajan hinnasta riippumatta.Kyllä täällä saa keskustella. Huvittaa vaan tää sama ruljanssi mikä käydään läpi joka laskussa, jengiä ei tunnu kiinnostavan kryptot juuri ollenkaan mutta alas mennessä palstat täynnä asiantuntijoita. Tietenkin ymmärrettävää mutta nyt varmaan 7 kerta menossa. Itse sanoisin että siinä vaiheessa kun bitcoinin arvo alkaa olemaan jossain alle 1000$ niin loppu saattaa olla käsillä tai ainakin todella pitkä hiljainen kausi.