• TechBBS:n politiikka- ja yhteiskunta-alue (LUE ENSIN!)

    Politiikka- ja yhteiskunta-alue on TechBBS-keskustelufoorumilla ala-osio, joka on tarkoitettu poliittisten ja yhteiskunnallisten aiheiden sekä niiden ilmiöiden ja haasteiden käsittelyyn.

    Ohjeistus, säännöt ja rangaistukset koskevat vain tätä aluetta, muilla alueilla on käytössä TechBBS-foorumin tavalliset säännöt.

    Ylläpito valvoo, ohjeistaa ja moderoi keskustelua, mutta ensisijaisesti alueen keskustelijoiden pitäisi pyrkiä aktiivisesti ylläpitämään asiallista keskustelua ja myös selvittämään mahdollisesti syntyviä erimielisyyksiä ilman ylläpidon puuttumista keskusteluun.

Liittynyt
19.05.2017
Viestejä
8 055
Kun demarien kanssa puhuu, moni kannattaa ja äänestää heitä rakkaudesta hyvinvointivaltioon, sosiaaliseen oikeudenmukaisuuteen ja siihen liittyvään sosiaalisia ja luokkaeroja tasoittelevaan politiikkaan, tulonjakoon ja palvelujärjestelmiin.
Antagonistisesti yövartijavaltion nimeen vannovalle talousliberalistille nuo kaikki taas sitten on painajaismaisia kirosanoja.
En ole ihan varma kykenevätkö osapuolet todella ymmärtämään toistensa ajattelua edes vaikka haluaisivat. Vai jääkö se sen asteelle, että toisen kannan kyllä tietää, muttei todella ymmärrä eikä oikein edes halua ymmärtää.
 
Liittynyt
26.04.2017
Viestejä
949
C) Demareiden kannattajat ovat epäisanmaallisia
Pistän tämän vain tähän:

En ole nähnyt vastaavia tutkimuksia Suomesta ja tuskin YLE & HS haluaa, mutta epäilen suuresti, että kansalaisuuden saaneet irakit ja somput äänestäisivät kokkareita tai persuja.
 
Liittynyt
26.04.2017
Viestejä
949
Uskoni demokratiaan laski melkoisesti 2019 kuunnellessani eläkeläisten puhuvan kuinka aikovat äänestää demareita "koska ne lupas satasen". Mitään muuta ne eivät tienneetkään, mutta tuo oli tv-uutisista kuultu. Äänestämiselle saisi asettaa yläikärajan ja jonkun pienen testin, esim. kysymys mikä vuosi nyt on ja listasta pitäisi rastittaa presidentin sekä pääministerin nimi. Nythän siellä saa äänestää vaikka on täysin houriossa ja kuvittelee Kekkosen olevan vallassa.
Tämä kuvaa oikein hyvin keskiverto boomerin demariäänestäjän älynlahjoja.

Itse suosittelisin paljon haastavampaa tenttiä ennekuin saisi äänestää. Pitäisi omin sanoin selittää jotkut ihan perus poliittiset ja taloudelliset käsitteet, esim. valtionvelka, BKT, kauppatase, julkisen sektorin koko, jne...

Jos ei perusteita ymmärrä, niin ei pitäisi päästää äänestämään sellaisia tomppeleita, jotka uskoo "vappusatasia" ja muita valheita ilmaisista etuuksista.
 
Liittynyt
24.10.2016
Viestejä
1 817
Itse suosittelisin paljon haastavampaa tenttiä ennekuin saisi äänestää. Pitäisi omin sanoin selittää jotkut ihan perus poliittiset ja taloudelliset käsitteet, esim. valtionvelka, BKT, kauppatase, julkisen sektorin koko, jne...
Äänestyskorttikoe. 18v. -> voi suorittaa ja on voimassa sen 20v. Vois tulla mielenkiintoinen muutos vaalituloksiin kun ei suurin osa äänestysikäisistä jaksaisi sitä vaivaa nähdä saatikka omaa kapasiteettia opiskella tenttiä varten.
 
Liittynyt
20.07.2019
Viestejä
2 537
Salaliittoteoriat ja muulle sekoilulle on oma ketjunsa
Mistä tuo kannatus tulee? Mitä telkkarissa on puhuttu kokkareiden lupaavan? Itsestä ehkä iljettävin puolue, mitään pysyvää arvopohjaa ei ole, vaan mielipiteet keksitään sen mukaan millä kuvitellaan tulevan eniten ääniä.
Väitän ja olen oikeastaan varma siitä, että Kokoomuksen oikea kannatus vaaleissa ei tule olemaan 24,2% tai yli. Ilmiö minkä näemme tunnetaan maailmalla nimeltä "pollaganda", eli haluttuun suuntaan ohjatuilla kannatusmittauksilla saadaan näennäisen korkea kannatus tietylle puolueelle tai ehdokkaalle. Tällä on vaikutusta ihmisten äänestyskäyttäytymiseen, minkä lisäksi kova kannatus edesauttaa hyvien vaaliehdokkaiden löytämisessä.

Tämä sama ilmiö nähtiin mm. 2019 eduskuntavaaleissa, joissa kaikki mielipidemittaukset tekivät Demareista ylivoimasta voittajaa.
  • YLE:n vaalimittaus 8.11.2018 (Taloustutkimus): SDP 22,7%, Kokoomus 20,2%, Kesk 16,5%, Persut 9,8%
  • Eduskuntavaalit 14.4.2019: SDP 17,7%, Persut 17,5%, Kokoomus 17%, Keskusta 13,8%
Eduskuntavaalien lähetessä kannatusmittauksissa jouduttiin justeeraamaan kannatuksia lähemmäksi oikeaa, jotta epäsuhta todellisuuden välillä ei näy niin räikeästi. Vaaleja edeltäneissä viimeisissä mittauksissa Demareiden kannatus tippui alle 20%.

Suomen politiikassa on tärkeintä se, että EU-kriittinen, ilmastomuutoskriittinen ja maahanmuuttokriittinen puolue ei nouse pääministeripuolueeksi tai merkittävään asemaan. Muulla ei ole väliä.


 
Liittynyt
16.10.2016
Viestejä
12 044
Niinpä.
Koska ihmiset ovat helposti vedätettävissä, niin KAIKKI kannatusmittaukset tulisi kieltää täysin siten, että niitä ei saisi tehdä, julkaista tai niihin mediassa viitata lähempänä, kuin puoli vuotta ennen vaaleja.

Ylelle vaalivalehtelutilaisuudet tulisi järjestää siten, että kaikille puolueille (/ehdokkaille) annettaisiin sama kokonaisaika selitellä omia kantojaan, viimeisen puolen vuoden aikana, lyhyissä pätkissä.. (5 minuuttia - tunti kerrallaan)

Alueiden PÄÄ lehdissä varattaisiin esim aukeama vuorotellen eri puolueille / ehdokkaille...

Radiomainoksiin mys sama tasan jaettu aikamäärä, kuin TV:ssä. Facebookkiin ym kertakaikkinen vaalimainosblokki (kielto).
 
Liittynyt
24.10.2016
Viestejä
1 817
^Ja ehdottomasti tv:n vaaliväittelyihin puolueen edustajat arvotaan vaalilistoilta, vähentäisi aika radikaalisti kaikenmaailman liimanhaistelijoiden ja elämäm koulun käyneiden keräämistä listojen täytteeksi kun kuka tahansa joka listalle otetaan saattaa päätyä edustamaan puoluetta tv-tenttiin.
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
4 532
Omakohtaisen kokemukseni mukaan, en tunne ystäväpiiristäni yhtään alle 50v joka äänestäisi tai kannattaisi avoimesti SDP:tta. Eläkeläisistä tai yli 55v taas tiedän joidenkin äänestävän demareita ihan vain sen takia, että "kaikille kaikkea kivaa/kunhan ei leikata meidän palveluista", eli tärkeintä on omat vappusataset/tuet/etuudet ja terveyspalveluiden saatavuus. Maksajalla tai rahoittajalla ei ole väliä, eikä sellaisia edes mietitä tai haluta keskustella, koska ovat niin sanotusti kovalla työllään tämän kaiken ansainneet. Tällaiset lupaukset ja fraasit uppoavat edelleen kuin veitsi sulaan voihin.
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
1 526
Maksajalla tai rahoittajalla ei ole väliä, eikä sellaisia edes mietitä tai haluta keskustella, koska ovat niin sanotusti kovalla työllään tämän kaiken ansainneet. Tällaiset lupaukset ja fraasit uppoavat edelleen kuin veitsi sulaan voihin.
Tätähän tämä on. Jaksaa naurattaa tuon sukupolven ”kova työ”. Duunarit oli aivan liian usein alkoholisteja, ja useiden noiden tehtäviä ei koskaan täytetty vaan jaettiin muiden harteille kun siirtyivät parhaimmillaan 55 vuotiaana täyden eläkkeen piiriin eläkeputkeen. Työpaikoista kilpailusta ei ollut tietoakaan vaan saivat hyvät hommat ja vakiovirat suurinpiirtein lampsimalla paikalle. Työlemän tehostustoimet avokonttoreineen alkoi noiden jälkeen.

Tuli tätä porukkaa seurattua kun vielä olivat 90 luvulla työelämässä. Eduistaan osasivat kyllä pitää huolta, ja laskun jättivät lapsilleen maksettavaksi. Siinäpä se SDP:n äänestäjien ”kova ydin”.
 
Liittynyt
24.06.2017
Viestejä
4 426
Osaako joku kertoa miksi demareiden kannatus on niin korkea?

Onko syy:

A) Boomereiden jotka ei osaa faktojen valossa vaihtaa kantaansa
B) Säihkyvä MARINonetti
C) Demareiden kannattajat ovat epäisanmaallisia
D) Mikä?
Ehkä niiden äänestäjillä on vain erilainen arvopohja kuin sulla.

Mitä puoluetta sellainen ihminen äänestää, joka on vihdoin ymmärtänyt poliittisesta järjestelmästämme ja puolueista taustoineen kaiken niistä ymmärrettävissä olevan ja on sen jälkeen käyttänyt huomattavia määriä aikaa ja oletetusti keskivertoa huomattavasti korkeampaa älykkyyttään punnitakseen nämä asiat läpikotaisin? Ja jos vastaus on, että persuja niin onko väliä onko kyseessä Halla-ahon persut vai Purran persut?
 
Liittynyt
25.04.2017
Viestejä
2 466
Ehkä niiden äänestäjillä on vain erilainen arvopohja kuin sulla.

Mitä puoluetta sellainen ihminen äänestää, joka on vihdoin ymmärtänyt poliittisesta järjestelmästämme ja puolueista taustoineen kaiken niistä ymmärrettävissä olevan ja on sen jälkeen käyttänyt huomattavia määriä aikaa ja oletetusti keskivertoa huomattavasti korkeampaa älykkyyttään punnitakseen nämä asiat läpikotaisin? Ja jos vastaus on, että persuja niin onko väliä onko kyseessä Halla-ahon persut vai Purran persut?
Liberaalipuoluetta.
 
Liittynyt
02.01.2017
Viestejä
1 557
Boomerit. SDP:tä on äänestetty aina, ja äänestetään hautaan asti koska se lisää epäsuoria tukia ”ahneelle sukupolvelle” (huomaa esim. kotitalousvähennys jne. jossa suurin hyötyjä on tuo sukupolvi, ostaessaan palveluita). Samoin tuon sukupolven edut taataan, kun nuorempien sukupolvien taakkaa lisätään (eläkeputken poisto jne.), ja eläkkeelle pääsyä vaikeutetaan ja nuorempien sukupolvien kokonaiseläkettä leikataan.

SDP on vahvin (boomer) eläkeläisten puolue tässä maassa vaikka marionetiksi ja julkisuuskuvaa nuorentamaan onkin laitettu Marin.

Jos aihe ei ole tuttu niin kannattaa introksi lukaista vaikka tämä.


Artikkeli on tosin jo yli kymmenen vuotta vanha, mutta meno on tuosta vaan muuttunut pahemmaksi. Eikä tuo poliitikkojen nuorentuminenkaan auta niin kauan kun ne palvelevat suurten ikäluokkien ”isännän ääntä”.
Jos olet politiikasta ymmärtämätön boomeri, niin varmaankin äänestät lopun ikääsi sitä samaa "työväenpuoluetta", koska olet niin tehnyt koko ikäsi. Kaavoihin ei saisi kangistua, koska maailma muuttuu. Nykyinen populistinen SDP vaikuttaa täysin äärilaidan hömppäpuolueelta, jossa huiskitaan ja sählätään ilman järjen hiventä. Ei mietitä tulevaisuuttaa, eletään trendikkäästi hetkessä, artisti maksaa ja seuraavan vastuulle jää siivoaminen.

Jos olet nuori nainen, jota kiinnostaa muoti, instagram ja kansikuvissa herutus ilman rintsikoita, niin pääministerin tyyli varmasti iskee täysillä. Tästä on paljon uutisoitu, että Marinin fanitus vaikuttaa jo ihan kultilta, missä ei valitettavasti ole mitää osaamista pohjalla, vain pelkästään henkilöhahmo.

Jos kiinnostaa bilettäminen ja huumeet, niin samaistut varmasti SDP:n puheenjohtajaan.

Jos olet muuten vain tyhmä/naiivi, niin demarien unelmat ja tarinat varmasti uppoavat yksinkertaiseen ainekseen kuin kuuma veitsi voihin. Sitä ei moni tajuakkaan miten paljon tyhmiä ihmisiä maailmaan mahtuu
Omakohtaisen kokemukseni mukaan, en tunne ystäväpiiristäni yhtään alle 50v joka äänestäisi tai kannattaisi avoimesti SDP:tta. Eläkeläisistä tai yli 55v taas tiedän joidenkin äänestävän demareita ihan vain sen takia, että "kaikille kaikkea kivaa/kunhan ei leikata meidän palveluista", eli tärkeintä on omat vappusataset/tuet/etuudet ja terveyspalveluiden saatavuus. Maksajalla tai rahoittajalla ei ole väliä, eikä sellaisia edes mietitä tai haluta keskustella, koska ovat niin sanotusti kovalla työllään tämän kaiken ansainneet. Tällaiset lupaukset ja fraasit uppoavat edelleen kuin veitsi sulaan voihin.
Tätähän tämä on. Jaksaa naurattaa tuon sukupolven ”kova työ”. Duunarit oli aivan liian usein alkoholisteja, ja useiden noiden tehtäviä ei koskaan täytetty vaan jaettiin muiden harteille kun siirtyivät parhaimmillaan 55 vuotiaana täyden eläkkeen piiriin eläkeputkeen. Työpaikoista kilpailusta ei ollut tietoakaan vaan saivat hyvät hommat ja vakiovirat suurinpiirtein lampsimalla paikalle. Työlemän tehostustoimet avokonttoreineen alkoi noiden jälkeen.

Tuli tätä porukkaa seurattua kun vielä olivat 90 luvulla työelämässä. Eduistaan osasivat kyllä pitää huolta, ja laskun jättivät lapsilleen maksettavaksi. Siinäpä se SDP:n äänestäjien ”kova ydin”.
Kiitos. Tässä tuli tyhjentävät analyysit ja vahvisti käsitystäni, että äänestyspäätös tehdään tunteella ja "aina-on-äänestetty-demareita" mentaliteetilla :kippis:

Kun demarien kanssa puhuu, moni kannattaa ja äänestää heitä rakkaudesta hyvinvointivaltioon, sosiaaliseen oikeudenmukaisuuteen ja siihen liittyvään sosiaalisia ja luokkaeroja tasoittelevaan politiikkaan, tulonjakoon ja palvelujärjestelmiin.
Antagonistisesti yövartijavaltion nimeen vannovalle talousliberalistille nuo kaikki taas sitten on painajaismaisia kirosanoja.
En ole ihan varma kykenevätkö osapuolet todella ymmärtämään toistensa ajattelua edes vaikka haluaisivat. Vai jääkö se sen asteelle, että toisen kannan kyllä tietää, muttei todella ymmärrä eikä oikein edes halua ymmärtää.
Minulla on vain vahvistunut käsitys, että demareiden kannattajien talousosaaminen on heikolla hapella. Ylläolevat lainaukset sitä vain tukevat. Lisäksi kyvyttömyys hyväksyä yhteiskunnan tulevia kehityskulkuja tuntuu olevan mahdotonta hyväksyä. Syntyvyyden lasku sekä monien muiden mittareiden lasku ei tunnu haittaavan niin kauan kun eläkeläiset saavat omat superkertymänsä. Tuntuu että mentaliteetti on ihan oikeasti se että vedetään tuhkat pesästä, viimeinen sammuttaa valot ja 1970-luvulta asti syntyneet saavat tämän velkahelvetin hoidettavakseen.

Pistän tämän vain tähän:

En ole nähnyt vastaavia tutkimuksia Suomesta ja tuskin YLE & HS haluaa, mutta epäilen suuresti, että kansalaisuuden saaneet irakit ja somput äänestäisivät kokkareita tai persuja.
Niin, vähemmän taitaa niitä Husuja olla persuja edustamassa. Joillekin maahanmuuttajille tuntuu olevan luontaista kannattaa vastikkeetonta jakovarapuoluetta. Onneksi kaikki maahanmuuttajataustaiset eivät politikoi pelkästään vasemmistopuoluissa. Kokoomuksessa on muutamia paikallistason maahanmuuttajapolitiikkoja, joilla on ollut ihan fiksuja kantoja mm. siitä että miten hyvinvointivaltio rahoitetaan tai että yritysten hallituspaikat tulisi täyttää meriittien eikä sukupuolen perusteella.

Tämä kuvaa oikein hyvin keskiverto boomerin demariäänestäjän älynlahjoja.

Itse suosittelisin paljon haastavampaa tenttiä ennekuin saisi äänestää. Pitäisi omin sanoin selittää jotkut ihan perus poliittiset ja taloudelliset käsitteet, esim. valtionvelka, BKT, kauppatase, julkisen sektorin koko, jne...

Jos ei perusteita ymmärrä, niin ei pitäisi päästää äänestämään sellaisia tomppeleita, jotka uskoo "vappusatasia" ja muita valheita ilmaisista etuuksista.

Tuo tentti voisi olla ihan hyvä ajatus. Toki tulisi ottaa huomioon näkö yms muut rajoitteiset että testit olisivat kohtuullisia. Yleisen ja yhtäläisen äänioikeuden takia en kuitenkaan eväisi äänestysoikeutta vaikka vastaisi väärin. Sekin olisi huima parannus jos vastaisi väärin sillä se on hyvä tapa jakaa tietoa ja haastaa kansalaisia miettimään. Hyviä monivalintakysymyksiä voisi olla: paljonko Suomella on velkaa, paljonko työssäkäyvät maksavat eläkemaksuja, miten Suomi sijoittuu varallisuudessa muihin Pohjoismaihin nähden jne.
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
1 526
On se järin kummallista, kun toiset ihmiset ihmiset eivät vaan tajua, vaan äänestävät eri tavalla kuin itse.
Kyllä näistä yllättävän moni tajuaa mitä tekee, ainakin jollain tasolla. Vaan kun on itse hyötymässä, ja liikkellä asenteella ”minun jälkeeni vedenpaisumus” niin lopputulos on mitä on. Sitten toki on se porukka joka keksii kaikenlaisia selityksiä väistääkseen tuota totuutta tai vaan ideologisesti tykkää elää kädet muiden taskuissa.
 
Liittynyt
23.02.2020
Viestejä
772
Joillekin maahanmuuttajille tuntuu olevan luontaista kannattaa vastikkeetonta jakovarapuoluetta. Onneksi kaikki maahanmuuttajataustaiset eivät politikoi pelkästään vasemmistopuoluissa. Kokoomuksessa on muutamia paikallistason maahanmuuttajapolitiikkoja, joilla on ollut ihan fiksuja kantoja mm. siitä että miten hyvinvointivaltio rahoitetaan tai että yritysten hallituspaikat tulisi täyttää meriittien eikä sukupuolen perusteella.
Eikä tämä tietenkään ole ainoastaan maahanmuuttajat, vaan toki useimmat kannattaa ja äänestää juuri sitä puoluetta, joka lupaa parantaa juuri sinun elämänlaatuasi nykyisessä tilanteessa, tulevaisuudesta viis.

Etnistä taustaa katsomatta, jos olet näitä "vähempiosaisia", niin melko helposti lähdet äänestämään vasemmistopuolueita, koska he lupaavat sinulle parhaat vastikkeettomat tukiaiset. Ei siinä moni sossupummi mieti, että kuinka kestävällä pohjalla se rahan jakaminen on. Eli juurikin se fakta, että nyt se raha tuntuu hyvällä, mutta eipä sitä parane miettiä, että tämä rahan jakaminen romahduttaa koko valtion talouden ja kohta ei ole varaa antaa tukia euron senttiä jos olemme konkurssissa.
 
Liittynyt
24.10.2016
Viestejä
1 817
Ei siinä moni sossupummi mieti, että kuinka kestävällä pohjalla se rahan jakaminen on...
Eikä tartte olla mikään sossupummikaan. Jos olet lapsia tehnyt pienituloinen niin aika monelle se että puolue joka lupaa syytää rahaa lapsilisiin ja lasten hyvinvointipalveluihin saa äänet tältäkin poppoolta.

Hyvätuloinen yritysmaailman uraohjus joka pystyy hoitamaan joka ikisen asian yksityisellä sektorilla ja jolle on aivan sama mitä joku lasten harrastus maksaa, äänestää helpommin niitä jotka lupaavat vähentää veroja.
 

baggio

BANNATTU
BANNED
Liittynyt
10.01.2019
Viestejä
2 884
Kokoomuksen strategia suututtaa tukia nostavat on melko mielenkiintoinen, luin juuri uutisen tuosta indeksijäädytyksestä ja säästöjä ei kertynyt huomattavia määriä. Kai siellä ollaan 100% varmoja, että ne ei muutenkaan heitä äänestäisi, niin ihan sama. Typerältä se silti tuntuu ajaa ne äänestäjät varmasti eri suuntaan.
Juuri näin. Jos näyttävillä raippapuheilla saadaan joku toinen niiden tehoon kovasti uskova ja äänestämisestä potentiaalisesti kiinnostunut porukka entisestään innostumaan, niin väliäkö sillä on jos jotkut sellaiset siitä suuttuvat, jotka eivät muutenkaan äänestäisi. Safe bet.
 
Liittynyt
02.01.2017
Viestejä
1 557

Tämä demareiden touhu on kyllä maanisdepressiivistä trippailua. Ensiksi otetaan 40 miljardia velkaa ja yhtäkkiä sanotaankin, että pitäisikin alkaa leikkaamaan menoista. Joku voisi ajatella että SDP on herännyt nykyiseen talouspoliittiseen tilanteeseen. Oikeasti kyse on vaan siitä, että SDP on tajunnut vaalikeskustelun tulevan pyörimään paljon talouden ympärillä. Kun kaikkialla korot ja kustannukset kasvaa, ei välttämättä kansaa kiinnosta uudet pysyvät menoerät.

Tuntuu siltä, että suurista puolueista ainoastaan perussuomalaiset on puolue joka ei ole valmis myymään omia periaatteitansa kannatuksen tavoittelemiseksi. Isot puolueet ovat siis lähinnä vaaliorganisaatioita jossa nuuhkitaan kansantuntoja. Arvopohja on myynnissä eniten ääniä tarjoavalle. Jos kansalaiset tämän perseilyn puolesta äänestää niin mikään tässä Suomen poliittisessa järjestelmässä ei muutu.

Onneksi pienpuoluekentältä löytyy vaihtoehtoja jotka aattelisesti pystyvät haastamaan nykyisen korruptoituneen järjestelmän.
 
Liittynyt
19.05.2017
Viestejä
8 055

Tämä demareiden touhu on kyllä maanisdepressiivistä trippailua. Ensiksi otetaan 40 miljardia velkaa ja yhtäkkiä sanotaankin, että pitäisikin alkaa leikkaamaan menoista. Joku voisi ajatella että SDP on herännyt nykyiseen talouspoliittiseen tilanteeseen. Oikeasti kyse on vaan siitä, että SDP on tajunnut vaalikeskustelun tulevan pyörimään paljon talouden ympärillä. Kun kaikkialla korot ja kustannukset kasvaa, ei välttämättä kansaa kiinnosta uudet pysyvät menoerät.

Tuntuu siltä, että suurista puolueista ainoastaan perussuomalaiset on puolue joka ei ole valmis myymään omia periaatteitansa kannatuksen tavoittelemiseksi. Isot puolueet ovat siis lähinnä vaaliorganisaatioita jossa nuuhkitaan kansantuntoja. Arvopohja on myynnissä eniten ääniä tarjoavalle. Jos kansalaiset tämän perseilyn puolesta äänestää niin mikään tässä Suomen poliittisessa järjestelmässä ei muutu.

Onneksi pienpuoluekentältä löytyy vaihtoehtoja jotka aattelisesti pystyvät haastamaan nykyisen korruptoituneen järjestelmän.
Pitää olla demareiilakin nyt sopeuttamiskykyä ja sopeuttamispuhetta, jos haluavat sinipunahallituksen seuraavaksi.

Äänestäminen on aina hyvästä, mutta pienpuolueet Nyt:iä lukuunottamatta tuskin jatkossakaan saavat yhtään edustajaa läpi.
Silloin harvoin kun historiassa ovat saaneet, on useimmiten kuitenkin apuna ollut vaaliliitto jonkun ison kanssa.
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
4 532

Tämä demareiden touhu on kyllä maanisdepressiivistä trippailua. Ensiksi otetaan 40 miljardia velkaa ja yhtäkkiä sanotaankin, että pitäisikin alkaa leikkaamaan menoista. Joku voisi ajatella että SDP on herännyt nykyiseen talouspoliittiseen tilanteeseen. Oikeasti kyse on vaan siitä, että SDP on tajunnut vaalikeskustelun tulevan pyörimään paljon talouden ympärillä. Kun kaikkialla korot ja kustannukset kasvaa, ei välttämättä kansaa kiinnosta uudet pysyvät menoerät.
Vaalit lähestymässä, puolueet astuvat toisen tonteille jekuttaakseen äänestäjiä, demarit yrittävät luoda itsestään suur leikkaajaa ja kokoomus rajojen vartijaa, viisumi banneineen ja raja-aitoineen. Halpaa, niin halpaa.
 
Liittynyt
09.01.2017
Viestejä
967
Eikä tämä tietenkään ole ainoastaan maahanmuuttajat, vaan toki useimmat kannattaa ja äänestää juuri sitä puoluetta, joka lupaa parantaa juuri sinun elämänlaatuasi nykyisessä tilanteessa, tulevaisuudesta viis.

Etnistä taustaa katsomatta, jos olet näitä "vähempiosaisia", niin melko helposti lähdet äänestämään vasemmistopuolueita, koska he lupaavat sinulle parhaat vastikkeettomat tukiaiset. Ei siinä moni sossupummi mieti, että kuinka kestävällä pohjalla se rahan jakaminen on. Eli juurikin se fakta, että nyt se raha tuntuu hyvällä, mutta eipä sitä parane miettiä, että tämä rahan jakaminen romahduttaa koko valtion talouden ja kohta ei ole varaa antaa tukia euron senttiä jos olemme konkurssissa.
Siis etkai vain tulkitse asiaa niin, että Vasemmistoliittoa kannattava osatyökykyinen äitini, joka on ollut pian 20 vuotta työtön, kuuluisi tähän joukkoon? Ei se yksittäinen työtön kovin kalliksi tule, vaan fiksumpia säästöjä on saatavissa rikollisuuden ehkäisystä (vankeuspäivä 200 euroa) (5,5x) tai jatkuvasti kasvaneesta lastensuojelusta, jossa huostaanottovuosi voi maksaa 100 000 euroa eli lähes 300 euroa päivässä (8x). Yksin asuva työtön saa sen kuuluisan sossu-Tatun tavoin sen n. 1100 euroa/kk tukia, eli päivää kohden eli noin 37 euroa vuorokaudessa.

Työtön on siis varsin edullinen ylläpidettävä, eikä työttömät ole kaatamassa valtion taloutta. Kahden esittelemäni esimerkin lisäksi trimmattavaa löytyisi asumisen tukemisesta siten, että entistä useampi työtön asuisi kunnan vuokratalossa, jolloin julkisesti tuettu asumismeno palautuisi julkisen sektorin tuloksi.

Liian heikko sosiaaliturva tulee kalliiksi, niin kohonneiden vakuutusmenojen, sairaalamenojen kuin vankeus- ja lastensuojelumenojen kautta. Eli pitää ajatella laajemmin, kun vain niin, että tuupitaanpa ne laiskat työttömät töihin, ettei valtion talous uppoa heidän vuokseen.

Nyt antamanne puheenvuorot antoivat tästä foorumista vähän liian tujuvan annoksen oikeistopesäkettä.
 

Tecto

BANNATTU
BANNED
Liittynyt
01.03.2022
Viestejä
1 332
Kylhä tääl suurin osa (tai ainakin äänekkäin osa) vaikuttais oleva persuja, tai kokkareita.
No se on ihan tilastollisestikin odotettavissa, kun täällä on suurin osa fiksua porukkaa. Vai voitko vakavalla naamalla väittää, että joku älykäs, asioista ymmärtävä ihminen äänestäisi jotain muuta puoluetta kuin persuja tai kokkareita?
 
Liittynyt
24.06.2017
Viestejä
4 426
No se on ihan tilastollisestikin odotettavissa, kun täällä on suurin osa fiksua porukkaa. Vai voitko vakavalla naamalla väittää, että joku älykäs, asioista ymmärtävä ihminen äänestäisi jotain muuta puoluetta kuin persuja tai kokkareita?
Ensin pitäisi varmaan saada tietää, että millaisilla mittareilla tämä ylivertainen älykkyys ja asioista ymmärtäminen kuuluu näkyä? Ainakin korkeasti koulutettujen porukoissa persujen äänestäminen on jostain syystä tilastollisesti melko poikkeuksellista, kun taas amisporukoissa ei.
 
Liittynyt
29.10.2016
Viestejä
8 002
No se on ihan tilastollisestikin odotettavissa, kun täällä on suurin osa fiksua porukkaa. Vai voitko vakavalla naamalla väittää, että joku älykäs, asioista ymmärtävä ihminen äänestäisi jotain muuta puoluetta kuin persuja tai kokkareita?
Päivän Dunning - Kruger palkintoseremoniassa löytyi suorastaan häkellyttävän ylivoimainen suoritus! :D

Miten voikin olla että vain tietyn puolueen kannattajat jaksaa mainostaa vaihtoehtoaan ainoana oikeana? Retorinen kysymys, kun puolueen linja on olla kaikesta erimieltä ja tarkoituksella olla tekemättä asioille mitään, onneksi. ;)

PS: ajanpuhteeksi, jaksaako joku kertoa muutamia asioita mistä persut on samaa mieltä jonkun muun puolueen kanssa?
 

Tecto

BANNATTU
BANNED
Liittynyt
01.03.2022
Viestejä
1 332
Ensin pitäisi varmaan saada tietää, että millaisilla mittareilla tämä ylivertainen älykkyys ja asioista ymmärtäminen kuuluu näkyä? Ainakin korkeasti koulutettujen porukoissa persujen äänestäminen on jostain syystä tilastollisesti melko poikkeuksellista, kun taas amisporukoissa ei.
Eihän siihen kummempia mittareita tarvitse. On ihan yleisesti tiedossa, millaista politiikkaa puolueet ajavat ja mitkä ovat puolueiden näytöt. Näiden tosiasioiden valossa voidaan ihan faktana todeta, että noiden muiden puolueiden touhu on sellaista, että eihän sellaista kukaan täysijärkinen äänestä.

Sen verran korjaan, että lisätään Liike Nyt tuohon listalle. Unohdin sen vahingossa tuonne heikkoälyisten sarjaan kun sen verran tuore tapaus.
 
Liittynyt
29.10.2016
Viestejä
8 002
Eihän siihen kummempia mittareita tarvitse. On ihan yleisesti tiedossa, millaista politiikkaa puolueet ajavat ja mitkä ovat puolueiden näytöt. Näiden tosiasioiden valossa voidaan ihan faktana todeta, että noiden muiden puolueiden touhu on sellaista, että eihän sellaista kukaan täysijärkinen äänestä.

Sen verran korjaan, että lisätään Liike Nyt tuohon listalle. Unohdin sen vahingossa tuonne heikkoälyisten sarjaan kun sen verran tuore tapaus.
Haluaisitko vaikka kertoa montako pakolaista on otettu kenenkin vahtivuorolla? Vai eikö puolueen ykkösteemaa lasketa mukaan näyttöihin?
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
2 734
Pitää muistaa, että Soinin persujen touhujahan ei kuulemma saa laskea niiden Oikeiden Persujen™ tekemisiin.
 

Tecto

BANNATTU
BANNED
Liittynyt
01.03.2022
Viestejä
1 332
Onhan se herttaisen epärehellistä väittää Sinisten tekosia Persujen tekosiksi, mutta kun se on ainoa argumentti niin voi voi :)
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
4 532
Haluaisitko vaikka kertoa montako pakolaista on otettu kenenkin vahtivuorolla? Vai eikö puolueen ykkösteemaa lasketa mukaan näyttöihin?
Nykyisen hallituksen aikana on kait tullut jo yli 40000 ukrainalaista, tiedä sitten venäläisten määristä. :asif:

Älyllisesti yhtä mielekästä keppihevostelua.
 

baggio

BANNATTU
BANNED
Liittynyt
10.01.2019
Viestejä
2 884
Nykyisen hallituksen aikana on kait tullut jo yli 40000 ukrainalaista, tiedä sitten venäläisten määristä. :asif:
Onneksi osaamme aina arvottaa jokaisen tulijan edesottamukset ennakkoon heidän etnisen ryhmäjäsenyytensä ja tästä estimoidun tuottavuuden perusteella, ja voimme huojentuneesti todeta että ukrainalaiset ja venäläiset ovat pelkästään positiivinen asia.

Persut toivat raiskaajia, työttömiä ja jengirikollisuuden. :tup:
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
4 532
Onneksi osaamme aina arvottaa jokaisen tulijan edesottamukset ennakkoon heidän etnisen ryhmäjäsenyytensä ja tästä estimoidun tuottavuuden perusteella, ja voimme huojentuneesti todeta että ukrainalaiset ja venäläiset ovat pelkästään positiivinen asia.

Persut toivat raiskaajia, työttömiä ja jengirikollisuuden. :tup:
Aika rasistisia ennakkoluuloja. :interested:

Persujen vastuullahan se koko touhu oli, kun sisäministerinä hääräs kokoomuslainen ja pääministerinä keskustalainen.

Edit: kyllähän silloin Soini ja Orpo riitaantui pakolaisasiasta, mutta Audi-miehelle varmaan annettiin ultimatum kokoomuksen ja keskustan osalta ja Soini kadotti selkärankansa. Surullinen tapaus ja show.
 
Liittynyt
24.10.2016
Viestejä
1 817
Onhan se herttaisen epärehellistä väittää Sinisten tekosia Persujen tekosiksi, mutta kun se on ainoa argumentti niin voi voi :)
Siniset irtaantui persuista kesällä 2017. Se hallitus johon persut lähti, perustettiin kesällä 2015. Siinä jää 2 vuotta aikaa touhuta ihan perussuomalaisina. Ja kuten on lukuisia kertoja täälläkin todettu, siinä 2015-> hallituksessa oli iso nippu nykyisiä PS kansanedustajia jotka iloisesti painoivat jees-nappia siten kannattaen niitä asioita joissa PS oli mukana.
 

Richt3r

BANNATTU
BANNED
Liittynyt
10.05.2019
Viestejä
168
No se on ihan tilastollisestikin odotettavissa, kun täällä on suurin osa fiksua porukkaa. Vai voitko vakavalla naamalla väittää, että joku älykäs, asioista ymmärtävä ihminen äänestäisi jotain muuta puoluetta kuin persuja tai kokkareita?
Tämä viesti on hyvä esimerkki siitä, kuinka kuplautuneita monet ovat ja vastapuolen ajatuksia ei kyetä mitenkään ymmärtämään. Kertoo varmasti omasta kuplasta jotain, mutta persujen äänestäminen nähdään meillä päin idioottien ja roskasakin touhuna. Valitettavasti se näyttää kyllä pitävän paikkansa ihan foorumikirjoittelijoiden juttuja lukiessa. Onneksi sentään yli 80 % väestöstä kykenee jonkinlaiseen järkevään ajatustoimintaan.
 
Liittynyt
26.10.2016
Viestejä
1 900
Tämä viesti on hyvä esimerkki siitä, kuinka kuplautuneita monet ovat ja vastapuolen ajatuksia ei kyetä mitenkään ymmärtämään. Kertoo varmasti omasta kuplasta jotain, mutta persujen äänestäminen nähdään meillä päin idioottien ja roskasakin touhuna. Valitettavasti se näyttää kyllä pitävän paikkansa ihan foorumikirjoittelijoiden juttuja lukiessa. Onneksi sentään yli 80 % väestöstä kykenee jonkinlaiseen järkevään ajatustoimintaan.
On tosiaan käsittämätöntä että oman maan paskomista huonolla maahanmuutolla ei nähdä negatiivisena asiana. Jos näkee negatiivisena asiana, on idiootti tai roskasakkia, hahah. Ajatustoiminnan puute tuli mieleen ensin.
 
Liittynyt
05.01.2021
Viestejä
2 207
Jahas eli mennään kaikki äänestämään persuja, koska se nyt on ihan fakta että muut puolueet on vähä-älyisiä.
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
4 532
Siniset irtaantui persuista kesällä 2017. Se hallitus johon persut lähti, perustettiin kesällä 2015. Siinä jää 2 vuotta aikaa touhuta ihan perussuomalaisina. Ja kuten on lukuisia kertoja täälläkin todettu, siinä 2015-> hallituksessa oli iso nippu nykyisiä PS kansanedustajia jotka iloisesti painoivat jees-nappia siten kannattaen niitä asioita joissa PS oli mukana.
"Arvopohjaan" (maahanmuuttolinjaan) se yhteistyö Halla-ahon kanssa kaatui hallituksen osalta, kun oli tarkoitus ajaa hallitusneuvotteluissa sovittuja perussuomalaisten kynnyskysymyksiä, mikä oli sula mahdottomuus kokoomukselle ja keskustalle. Ei kannata ihan kaikkia mutkia oikoa suoriksi.
 

baggio

BANNATTU
BANNED
Liittynyt
10.01.2019
Viestejä
2 884
Miten se toimisi noin käytännössä kun olisi pelkkä oppositio? :D
Voitaisiin ainakin olla tyytymättömiä omaan puoluejohtoon, vaihtaa kerralla koko puoluejohto, ja ruikuttaa jostain kuvitteellisesta hallitusohjelman noudattamatta jättämisestä jos vanha eduskunnan luottamusta nauttiva puoluejohto haluaakin roikkua hallituksessa eikä astua alas.
 

Tecto

BANNATTU
BANNED
Liittynyt
01.03.2022
Viestejä
1 332
Asiaton käytös
Siniset irtaantui persuista kesällä 2017. Se hallitus johon persut lähti, perustettiin kesällä 2015. Siinä jää 2 vuotta aikaa touhuta ihan perussuomalaisina. Ja kuten on lukuisia kertoja täälläkin todettu, siinä 2015-> hallituksessa oli iso nippu nykyisiä PS kansanedustajia jotka iloisesti painoivat jees-nappia siten kannattaen niitä asioita joissa PS oli mukana.
Jos et oikeasti ymmärrä, niin voin auttaa.

Siniset eivät irtaantuneet Persuista, vaan käytännössä vanha PS vaihtoi nimensä Sinisiksi ja siitä alkoi uusi puolue nimeltä Persut. Olisi teikäläisille toki helpompi ymmärtää jos tämä uusi puolue olisi ottanut uuden nimen, mutta toivottavasti tämä auttoi.

Nykyiset Persut ovat siis olleey olemassa vasta vuodesta 2017 ja kaikki aiemmat tekoset ovat eri puolueen hommia. Älä anna nimen hämätä, niin et vaikuta tyhmältä kirjoitustesi kanssa.
 
Liittynyt
24.10.2016
Viestejä
1 817
Nykyiset Persut ovat siis olleey olemassa vasta vuodesta 2017 ja kaikki aiemmat tekoset ovat eri puolueen hommia. Älä anna nimen hämätä, niin et vaikuta tyhmältä kirjoitustesi kanssa.
Jospa semanttisen kikkailun sijaan (mikä siis ei edes ole mielipidekysymys koska PS vaihtoi johtoa silloin 2017 eikä irtaantunut mihinkään), keskittyisit siihen että samoja naamoja oli PS nimellä äänestämällä perskeskohallituksen mukana 2015-2017 mitä siellä nytkin on PS puolueen kansanedustajina. Kyllä ne vähintään on vastuussa edelleen noina vuosina kannattamistaan asioista.
 

baggio

BANNATTU
BANNED
Liittynyt
10.01.2019
Viestejä
2 884
Nykyiset Persut ovat siis olleey olemassa vasta vuodesta 2017 ja kaikki aiemmat tekoset ovat eri puolueen hommia. Älä anna nimen hämätä, niin et vaikuta tyhmältä kirjoitustesi kanssa.
Tämä paska alkoi kylläkin 1960-luvulla, kun Maalaisliitosta (nyk. Keskusta) irtautui populistiporukka, joka nimesi itsensä Suomen Maaseudun Puolueeksi. Hallitusvastuuta tämä ei ole kestänyt, vaan se on sataprosenttisesti aiheuttanut sisäistä tyytymättömyyttä ja hajoamisen sekä 1980-luvulla että 2010-luvulla, ja kaikin mokomin tämä historia tulee toistamaan itseään myös tulevaisuudessa.
 

Tecto

BANNATTU
BANNED
Liittynyt
01.03.2022
Viestejä
1 332
Jospa semanttisen kikkailun sijaan (mikä siis ei edes ole mielipidekysymys koska PS vaihtoi johtoa silloin 2017 eikä irtaantunut mihinkään), keskittyisit siihen että samoja naamoja oli PS nimellä äänestämällä perskeskohallituksen mukana 2015-2017 mitä siellä nytkin on PS puolueen kansanedustajina. Kyllä ne vähintään on vastuussa edelleen noina vuosina kannattamistaan asioista.
Jotenkin hupaisaa, että täällä täytyy aikuiselle ihmiselle opettaa perusasioita. Kai ymmärrät, että puolueessa toimitaan sen mukaan, mitä puolueen johto on linjaksi päättänyt. Joten sillä ei ole mitään merkitystä, että siellä on samoja ihmisiä. Puolue on ollut eri puolue vuodesta 2017.

Ja kyllä sinä sen ymmärrät, mutta et vaan persuvihoissasi halua sitä myöntää.
 
Liittynyt
19.05.2017
Viestejä
8 055
Jotenkin hupaisaa, että täällä täytyy aikuiselle ihmiselle opettaa perusasioita. Kai ymmärrät, että puolueessa toimitaan sen mukaan, mitä puolueen johto on linjaksi päättänyt. Joten sillä ei ole mitään merkitystä, että siellä on samoja ihmisiä. Puolue on ollut eri puolue vuodesta 2017.

Ja kyllä sinä sen ymmärrät, mutta et vaan persuvihoissasi halua sitä myöntää.
Se minua hämmentää, että sä näytät uskovan tuohon itse. Minä kun olen aina ajatellut, että se on lähinnä tarina jonka persut rakensi sadetakikseen. Mutta se, että siihen uskoo itsekin on itsepetoksena vähän kuin… no, jätän kirjoittamatta, koska tarkoitus ei ole loukata ketään.
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
2 734
Jos et oikeasti ymmärrä, niin voin auttaa.

Siniset eivät irtaantuneet Persuista, vaan käytännössä vanha PS vaihtoi nimensä Sinisiksi ja siitä alkoi uusi puolue nimeltä Persut. Olisi teikäläisille toki helpompi ymmärtää jos tämä uusi puolue olisi ottanut uuden nimen, mutta toivottavasti tämä auttoi.

Nykyiset Persut ovat siis olleey olemassa vasta vuodesta 2017 ja kaikki aiemmat tekoset ovat eri puolueen hommia. Älä anna nimen hämätä, niin et vaikuta tyhmältä kirjoitustesi kanssa.
No ei. Soini ja kumppanit erosi Perussuomalaisten eduskuntaryhmästä, ei puolueesta ja perustivat Uusi vaihtoehto (sittemmin Siniset) -eduskuntaryhmän. Tästä syystä heidät sitten erotettiin Perussuomalaisten puoluehallituksen päätöksellä puolueesta.
 
Toggle Sidebar

Uusimmat viestit

Statistiikka

Viestiketjut
237 480
Viestejä
4 163 643
Jäsenet
70 414
Uusin jäsen
O&G

Hinta.fi

Ylös Bottom