Tällä hetkellä.Maksetaan normaalisti palkaa
Laki (nykymuodossaan) jos menee läpi mahdollistaa jopa eronneiden pakottamisen takaisin töihin. Ja vaikka siitä työnteosta maksettaisiinkin palkkaa, niin silti se on pakottamista.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Huomio: This feature may not be available in some browsers.
TechBBS:n politiikka- ja yhteiskunta-alue (LUE ENSIN!)
Politiikka- ja yhteiskunta-alue on TechBBS-keskustelufoorumilla ala-osio, joka on tarkoitettu poliittisten ja yhteiskunnallisten aiheiden sekä niiden ilmiöiden ja haasteiden käsittelyyn.
Ohjeistus, säännöt ja rangaistukset koskevat vain tätä aluetta, muilla alueilla on käytössä TechBBS-foorumin tavalliset säännöt.
Ylläpito valvoo, ohjeistaa ja moderoi keskustelua, mutta ensisijaisesti alueen keskustelijoiden pitäisi pyrkiä aktiivisesti ylläpitämään asiallista keskustelua ja myös selvittämään mahdollisesti syntyviä erimielisyyksiä ilman ylläpidon puuttumista keskusteluun.
Tällä hetkellä.Maksetaan normaalisti palkaa
Mutta mitä sitten?Tällä hetkellä.
Laki (nykymuodossaan) jos menee läpi mahdollistaa jopa eronneiden pakottamisen takaisin töihin. Ja vaikka siitä työnteosta maksettaisiinkin palkkaa, niin silti se on pakottamista.
Osa rinnastaa asioita vahingossa tai tarkoituksella, luoden mielikuvaa jolla ei ole mitään tekemistä asian kanssa.Tällä hetkellä.
Laki (nykymuodossaan) jos menee läpi mahdollistaa jopa eronneiden pakottamisen takaisin töihin. Ja vaikka siitä työnteosta maksettaisiinkin palkkaa, niin silti se on pakottamista.
Öö, en ymmärrä mitä tuolla ajat takaa.jos menee läpi mahdollistaa jopa eronneiden pakottamisen takaisin töihin.
Nykyhallitus haluaa tänne ulkomaista työvoimaa ja sitä kautta palkkahalpuutusta.
Onko sekään oikein, että työssäkäyvä joutuu hakemaan Kelasta toimeentulotukea, että voi maksaa vuokrat ja toimeentulon.
Veronmaksajat ovat tässä niitä jotka maksavat nämä viulut.
Tämä! Näin se asia on.En nyt ota kantaa mikä on oikein tai väärin sen kummemmin, mutta eikö tätä voisi myös ajatella niin, että palkanmaksaja voisi myös olla vastuussa näistä asioista, kun työolot on surkeat ja palkka huono, niin ihmiset eivät viihdy alalla? Nythän ilmeisesti sysätään kaikki vastuu hoitajien niskaan ja pakotetaan tekemään työtä mitä ei haluta tehdä...
Eli jos erehdyt opiskelemaan itsesi hoitajaksi, sinun pitää tehdä hoitotyötö lopun elämääsi?Eikö tuo ole täysin selvä asia että tuohon työhön liittyy vastuu, jos aletaan vaarantamaan ihmisten henki. Ketään ei ole pakotettu töihin ihan normaalia työtä tekevät!
Tuohon työhön liittyy myös vastuu ja ei siitä voi yhtäkkiä luistaa, ei se mene niin
Tässä nyt kai puhe tästä järjestäytyneestä työtaistelusta.Eli jos erehdyt opiskelemaan itsesi hoitajaksi, sinun pitää tehdä hoitotyötö lopun elämääsi?
Hoitajana et saa vaatia mitään, vaan pitää tyytyä siihen mitä nyt satut saamaan?
Eli olisit siis itse valmis menemään vapaaehtoisena pakkotyöhön, jos olet tätä mieltä?Tässä nyt kai puhe tästä järjestäytyneestä työtaistelusta.
Mutta yleisemmin yksilön osaaminen, ammattitaitoa käytetään mahdollisuuksien mukaan niissä tilanteissa hyväksi kun tarve. Koskee myös muita osaamis alueita, vaikka ei olisi vannonnut tai muuten antannut lupausta.
Ei taida koskea jos pyytää lupien tms poistoa valviralta.Eli jos erehdyt opiskelemaan itsesi hoitajaksi, sinun pitää tehdä hoitotyötö lopun elämääsi?
Hoitajana et saa vaatia mitään, vaan pitää tyytyä siihen mitä nyt satut saamaan?
Vapaaehtoinen pakkotyö ? ;-)Eli olisit siis itse valmis menemään vapaaehtoisena pakkotyöhön, jos olet tätä mieltä?
Vai onko mielipide tämä, koska asia ei kosketa sinua?
Suomi ei koskaan tule pärjäämään halpatyövoiman houkuttelussa muita vastaan. Kukaan ei valitse tulla suomeen työn takia jos voi valita minne menee. Ja vaikka tulisikin, nin he lähettävät ison osan palkastaan kotimaahansa. Tukien perässä tänne tullaan.Höpöhöpö. Nykyhallitus nimenomaan EI halua tätä, mutta järkevämpi hallitus haluaisi tätä.
Koska se "halpa ulkomainen työvoima" on kansantalouden kannalta oikein hyvä asia.
Mutta SDP/AY-liike yleensä haluaa vaan kiristää suomalaisille duunareille mahdollisimman kovat palkat.
Kaipa tämä tänne sopii parhaiten, huvittanut kuinka ensin huudeltu kuinka pitää olla yhtenäisiä ja kaikki kritiikki tai muu on pelaamista Putinin pussiin, sitten kun Putin sanoi kannattavansa mm. perhearvoja on alkanut näkymään laajasti tämmöisiä viestejä:
Tuossa on sitä ihan oikeaa Putinin pussiin pelaamista. Sitä en ollut vielä itse tiennytkään, että esim. ydinperheen kannattaminen on puhdasta putinismia ja radikaalia.
Tämä on kyllä hyvä pointti. Jos katsoo 15 vuotta taaksepäin, niin surkeaa on ollut päätöksen teko. Tähän on monia syitä, mutta liian suuret hallituskokoonpanot ovat varmastikin yksi suuri syy.Vuoden 2000 jälkeen Suomen hallitusten tehokkuus on ollut heikompaa kuin aiemmin. Tällaista olen mm. Björn Wahlroosin kirjoista lukenut. Mitä silloin tapahtui? Ainakin perustuslaki muuttui, johtuuko siitä? Mistä tuo tehokkuuden lasku tarkalleen johtuu? Aikaisemmin hallituksen muodosti 2-3 puoluetta ja nyt niitä on ainakin 5 per hallitus, johtuuko siitä ja muuttuiko se asia silloin vuonna 2000?
Mitä sä nyt sekoilet? Itse toteat kaverin vaihtaneen AY-liikkeelle töihin, eli SAK:laisten liittojen jäsenet ja SAK:n bisnesten tuotot hänen liksansa nykyisin maksaa. Ei veronmaksajat.Tämä henkilö hyökkää mielipiteessään Persuja kohtaan, jotka ovat avoimesti ilmoittanet karsivansa julkista sektoria. On helppo nähdä henkilökohtainen motiivi hyökkäyksessä:
Tämä on oikeastaan malliesimerkki henkilöstä, joka on puoluekirjan avustuksella päässyt erilaisiin tehtäviin tekemään "ei-mitään". Näitä tapauksia löytynee maasta eri puolueiden kirjoilla varustettuna vähintäänkin tuhansia, ellei jopa viisi numeroinen summa. Yhteistä näille tapauksille on se, että jos työsuhteet katkaistaisiin huomenna, niin Matti ja Maija Meikeläinen ei huomaisi elämässään oikeastaan mitään muutosta. Ehkä veroprosentti voisi laskea.
- Varsinais-Suomessa ja Turun kunnallispolitiikassa SDP:n edustajana
- Yhteiskuntatietteiden maisteri
- Työskennellyt vuodesta 2006 Varsinais-Suomen liitossa erikoissuunnittelijana
- Valittu alue- ja järjestöasiantuntijaksi SAK:n Turun toimipisteeseen
- Sairaanhoitopiirin tarkastulautakunnan jäsen
Ville Roslakka valittu alue- ja järjestöasiantuntijaksi SAK:n Turun toimipisteeseen
Yhteiskuntatieteiden maisteri Ville Roslakka on valittu alue- ja järjestöasiantuntijaksi SAK:n Turun toimipisteeseen. Hän siirtyy tehtävään Varsinais-Suomen liitosta ja aloittaa SAK:ssa 8. joulukuuta.www.sak.fi
Marinin hallitus lienee 2000-luvun tähän asti tehokkaimmin hallitusohjelmaansa toteuttanut hallitus. Tosin saatttaa hyvinkin olla niin, että tämän hallituksen ohjelmasisällöt, tavoitteet ja kärkihankkeet ei kuitenkaan Wahlroosia juurikaan ole ilahduttanut.Vuoden 2000 jälkeen Suomen hallitusten tehokkuus on ollut heikompaa kuin aiemmin. Tällaista olen mm. Björn Wahlroosin kirjoista lukenut. Mitä silloin tapahtui? Ainakin perustuslaki muuttui, johtuuko siitä? Mistä tuo tehokkuuden lasku tarkalleen johtuu? Aikaisemmin hallituksen muodosti 2-3 puoluetta ja nyt niitä on ainakin 5 per hallitus, johtuuko siitä ja muuttuiko se asia silloin vuonna 2000?
Marinin hallitus lienee 2000-luvun tähän asti tehokkaimmin hallitusohjelmaansa toteuttanut hallitus. Tosin saatttaa hyvinkin olla niin, että tämän hallituksen ohjelmasisällöt, tavoitteet ja kärkihankkeet ei kuitenkaan Wahlroosia juurikaan ole ilahduttanut.
Koska on ollut niin helppoa niin sitä ei lasketa että asiat on hoidettu kunnolla?Rahan polttaminen on helppoa. Varsinkin kun on "saatu" vielä korona ja Ukrainan sota, joihin on ollut pakko budjetoida ylimääräistä - samalla sitten otettu lainaa surutta vähän reilummin tyyliin "otan asuntolainaa ylenmäärin ja osta sillä myös auton".
Heitä on nyt ennätyksellisen vähän. Yleensä hallitus menettää suosionsa kauden ensimmäisellä puoliskolla. Tämä hallitus tai sen pääministeri ei vielä ole joutunut epäsuosioon.Kunnolla hoitamisesta on varmaan monella melkoisen erilainen näkemys
Loppujen lopuksi se pääprioriteetti ja elinehto taitaa puolueilla kuitenkin olla saada niitä ääniä ja sitä kautta vaikutusvaltaa vaaleista toiseen. Tätä sitten tehdään mm. pyrkimällä houkuttelemaan ja pitämään puolueen aktiiveina sellaisia ihmisiä, jotka niitä ääniä keräävät ja siihen liittynee jossain määrin myös se että poliittisten pätkätöiden jälkeen ei putoa ihan tyhjän päälle.Ihmisten ja äänestäjien olisi hyvä ymmärtää, mikä poliittiselle status quolle on tärkeää: pääprioriteetti on omien jäsenkirjaihmisten, ja erityisesti pyramidin huipulla olevien, etujen hoitaminen.
Tai sitten kannatus on jo yli 100% ylen mukaan.Heitetään veikkauksena että SDP tulee jonkin verran alas YLE:n kannatusmittauksessa jonka pitäisi tulla lähipäivinä.
En veikkaa mitään, mutta jos isoista SDP, Kok., PS, Keskusta joku tulee nyt alas, niin todennäköisesti se saa puolueeseen vaan vauhtia ehdokashankintaan ja vaalikampanjanrakennukseen. Tai ainakin siinä olisi merkittävät rakennusainekset sen sisäisen taisteluhengen luomiseen.Heitetään veikkauksena että SDP tulee jonkin verran alas YLE:n kannatusmittauksessa jonka pitäisi tulla lähipäivinä.
Puolueen kannatus on alimmillaan kannatusmittauksia tekevän Taloustutkimuksen arkistojen ajalta. Arkistot yltävät vuoteen 1994 asti. Aiemmin keskustan suosio on käynyt alimmillaan 10,5 prosentissa vuonna 2020.
Tuossa asemassa, jossa Kokoomus nyt on, ei kannata luvata vielä mitään. Kannatus perustuu siihen, että hallitus ja sen politiikka on julkisuudessa, ja sen vastustusta kanavoituu Kokoomukselle. Samasta syystä (eivätkä omasta ansiostaan) demarit ovat nyt olleet pääministeripuolue, vaikka aina kun Antti Rinne vaalien alla kertoi näkemyksiään asioista, kannatus suli silmissä ja maalikameran kohdalla sen johto oli enää puoli askelta.Mistä tuo kannatus tulee? Mitä telkkarissa on puhuttu kokkareiden lupaavan? Itsestä ehkä iljettävin puolue, mitään pysyvää arvopohjaa ei ole, vaan mielipiteet keksitään sen mukaan millä kuvitellaan tulevan eniten ääniä.
Käytännössähän kuvion pitäisi mennä vaalien lähestyessä niin, että Kokoomus pyrkii lähinnä välttämään virheitä, demarit taas tarjoamaan sellaisia syöttejä Orpolle, missä ohipuhumisen tai virheen mahdollisuus kasvaa.Tuossa asemassa, jossa Kokoomus nyt on, ei kannata luvata vielä mitään. Kannatus perustuu siihen, että hallitus ja sen politiikka on julkisuudessa, ja sen vastustusta kanavoituu Kokoomukselle. Samasta syystä (eivätkä omasta ansiostaan) demarit ovat nyt olleet pääministeripuolue, vaikka aina kun Antti Rinne vaalien alla kertoi näkemyksiään asioista, kannatus suli silmissä ja maalikameran kohdalla sen johto oli enää puoli askelta.
Käytännössähän kuvion pitäisi mennä vaalien lähestyessä niin, että Kokoomus pyrkii lähinnä välttämään virheitä, demarit taas tarjoamaan sellaisia syöttejä Orpolle, missä ohipuhumisen tai virheen mahdollisuus kasvaa.
Ikään kuin päinvastoin vrt. hallitus-oppositio poliittisessa asemoinnissa.
Persut taas on ilmeisesti onnistuneet löytämään kannatuksekseen ns. liikkuvia äänestäjiä Keskustalta. Tässä Kepun kannattaa piakkoin alkaa tehdä kunnon irtiottoa hallituspolitiikasta ja houkutella näitä takaisin. Kepulle tulee turpaan vaaleissa joka tapauksessa, mutta kysymys on siitä, tuleeko niin lujaa turpaan että pitää taas vaihtaa puoluejohtokin.
Vihreät ja Vassarit käyvät oman vaalitaistelunsa. Todennäköisesti tilanne pysyy nykyisenlaisena, mutta vassareilla on myös mahdollisuus yllättää ja nousta tasoihin, ehkä jopa ohi: heillä on valovoimaisimmat ja ytimekkäämmät vaalipaneelien keskustelijat, he ovat vähintäänkin yhtä vihreitä ja humanistisia kuin vihreät, mutta heillä on myös se heille tyypillinen omaleimainen vasemmistolainen talousajattelu, jolla pystyy erottumaan niin hyvässä kuin pahassakin (katsojan näkökulmasta riippuen).
Mistä tuo kannatus tulee? Mitä telkkarissa on puhuttu kokkareiden lupaavan? Itsestä ehkä iljettävin puolue, mitään pysyvää arvopohjaa ei ole, vaan mielipiteet keksitään sen mukaan millä kuvitellaan tulevan eniten ääniä.
Lipponen rekrytoitiin Gazpromin tytäryhtiön lobbariksi Saksassa.
Rekrytointitehtävän hoiti kaksi isokenkäistä saksalaista: entinen pitkäaikainen liittokansleri Gerhard Schröder sekä lähes yhtä isokenkäinen Nord Stream AG:n toimitusjohtaja Matthias Warnig.
He kutsuivat Lipposen vieraakseen Berliiniin heinäkuussa 2008.
Schröder oli toiminut jo lähes kolmen vuoden ajan Nord Streamin osakkeenomistajien komiteassa puheenjohtajana.
Warnig taas oli hämmentävä tapaus, entinen Itä-Saksan salaisen poliisin Stasin tiedustelu-upseeri, joka oli taustastaan huolimatta onnistunut kipuamaan huipulle myös yhdistyneessä Saksassa. Kaiken lisäksi hän oli 2000-luvun alussa onnistunut uimaan Kremlin sisäpiireihin ja Vladimir Putinin läheisimmäksi saksalaisystäväksi.
Schröder ja Warnig tiettävästi keskustelivat Lipposen kanssa myös mahdollisesta paikasta maakaasuyhtiö Nord Stream AG:n hallituksessa.
Lipponen on sanonut vetäneensä rajan hallitusjäsenyyteen, sillä hän kirjoitti jo tuolloin moniosaisia muistelmiaan.
Saksalaiskaksikko sai kuitenkin houkuteltua Lipposen putkiyhtiön itsenäiseksi konsultiksi, jonka tehtävänä oli opettaa Nord Streamia ymmärtämään suomalaista hallintokulttuuria ja auttaa kaasuputkihankkeen lupaprosessissa Suomessa.
Lipposen tehtävä oli ”sukkuloida” Gazpromin tytäryhtiön ja Suomen päättäjien välillä ja viedä viestiä molempiin suuntiin.
Koska putki kulki Itämerellä Suomen talousvyöhykkeen kautta, projekti tarvitsi Suomelta erityisluvat.
Ensin Lipponen varmisti demaripresidentti Tarja Haloselta ja keskustalaiselta pääministeriltä Matti Vanhaselta, ettei heillä ollut mitään hänen konsulttipestiään vastaan. Ei ollut.
Osaako joku kertoa miksi demareiden kannatus on niin korkea?
Osaako joku kertoa miksi demareiden kannatus on niin korkea?
Näinköhän voitaneen pikkuhiljaa todeta Vihreiden kohdalla että "Mission accomplished". Puolue on tehtävänsä tehnyt ja sen olemassaololle ei juurikaan ole enää mitään syytä kun kaikki muutkin puolueet joutuvat huolehtimaan ympäristöasioista.Vihreilläkin aika surkea tilanne kun muistetaan että se puolueen kannatus vaaleissa on yleensä aina pari prosenttia galluppeja alhaisempi kiitos nuorten paskan äänestysaktiivisuuden.
C) Demareiden kannattajat ovat epäisanmaallisia
Uskoni demokratiaan laski melkoisesti 2019 kuunnellessani eläkeläisten puhuvan kuinka aikovat äänestää demareita "koska ne lupas satasen". Mitään muuta ne eivät tienneetkään, mutta tuo oli tv-uutisista kuultu. Äänestämiselle saisi asettaa yläikärajan ja jonkun pienen testin, esim. kysymys mikä vuosi nyt on ja listasta pitäisi rastittaa presidentin sekä pääministerin nimi. Nythän siellä saa äänestää vaikka on täysin houriossa ja kuvittelee Kekkosen olevan vallassa.
Itse suosittelisin paljon haastavampaa tenttiä ennekuin saisi äänestää. Pitäisi omin sanoin selittää jotkut ihan perus poliittiset ja taloudelliset käsitteet, esim. valtionvelka, BKT, kauppatase, julkisen sektorin koko, jne...
Väitän ja olen oikeastaan varma siitä, että Kokoomuksen oikea kannatus vaaleissa ei tule olemaan 24,2% tai yli. Ilmiö minkä näemme tunnetaan maailmalla nimeltä "pollaganda", eli haluttuun suuntaan ohjatuilla kannatusmittauksilla saadaan näennäisen korkea kannatus tietylle puolueelle tai ehdokkaalle. Tällä on vaikutusta ihmisten äänestyskäyttäytymiseen, minkä lisäksi kova kannatus edesauttaa hyvien vaaliehdokkaiden löytämisessä.Mistä tuo kannatus tulee? Mitä telkkarissa on puhuttu kokkareiden lupaavan? Itsestä ehkä iljettävin puolue, mitään pysyvää arvopohjaa ei ole, vaan mielipiteet keksitään sen mukaan millä kuvitellaan tulevan eniten ääniä.
Tätähän tämä on. Jaksaa naurattaa tuon sukupolven ”kova työ”. Duunarit oli aivan liian usein alkoholisteja, ja useiden noiden tehtäviä ei koskaan täytetty vaan jaettiin muiden harteille kun siirtyivät parhaimmillaan 55 vuotiaana täyden eläkkeen piiriin eläkeputkeen. Työpaikoista kilpailusta ei ollut tietoakaan vaan saivat hyvät hommat ja vakiovirat suurinpiirtein lampsimalla paikalle. Työlemän tehostustoimet avokonttoreineen alkoi noiden jälkeen.Maksajalla tai rahoittajalla ei ole väliä, eikä sellaisia edes mietitä tai haluta keskustella, koska ovat niin sanotusti kovalla työllään tämän kaiken ansainneet. Tällaiset lupaukset ja fraasit uppoavat edelleen kuin veitsi sulaan voihin.
Ehkä niiden äänestäjillä on vain erilainen arvopohja kuin sulla.Osaako joku kertoa miksi demareiden kannatus on niin korkea?
Onko syy:
A) Boomereiden jotka ei osaa faktojen valossa vaihtaa kantaansa
B) Säihkyvä MARINonetti
C) Demareiden kannattajat ovat epäisanmaallisia
D) Mikä?
Ehkä niiden äänestäjillä on vain erilainen arvopohja kuin sulla.
Mitä puoluetta sellainen ihminen äänestää, joka on vihdoin ymmärtänyt poliittisesta järjestelmästämme ja puolueista taustoineen kaiken niistä ymmärrettävissä olevan ja on sen jälkeen käyttänyt huomattavia määriä aikaa ja oletetusti keskivertoa huomattavasti korkeampaa älykkyyttään punnitakseen nämä asiat läpikotaisin? Ja jos vastaus on, että persuja niin onko väliä onko kyseessä Halla-ahon persut vai Purran persut?