Ohisalo yllyttää väkivaltaan. Kertoo vihreiden lyövän takaisin. Vihreiden Kari syyttää perussuomalaisia trollauksesta elpymispakettikeskustelun takia – ”Demokratia ei ole vitsi”
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Huomio: This feature may not be available in some browsers.
TechBBS:n politiikka- ja yhteiskunta-alue (LUE ENSIN!)
Politiikka- ja yhteiskunta-alue on TechBBS-keskustelufoorumilla ala-osio, joka on tarkoitettu poliittisten ja yhteiskunnallisten aiheiden sekä niiden ilmiöiden ja haasteiden käsittelyyn.
Ohjeistus, säännöt ja rangaistukset koskevat vain tätä aluetta, muilla alueilla on käytössä TechBBS-foorumin tavalliset säännöt.
Ylläpito valvoo, ohjeistaa ja moderoi keskustelua, mutta ensisijaisesti alueen keskustelijoiden pitäisi pyrkiä aktiivisesti ylläpitämään asiallista keskustelua ja myös selvittämään mahdollisesti syntyviä erimielisyyksiä ilman ylläpidon puuttumista keskusteluun.
Tämähän alkaa menemään jo sangen väkivaltaiseksi.Ohisalo yllyttää väkivaltaan. Kertoo vihreiden lyövän takaisin. Vihreiden Kari syyttää perussuomalaisia trollauksesta elpymispakettikeskustelun takia – ”Demokratia ei ole vitsi”
Muistuu mieleen "varmistimen poisto" ja millainen vinku siitä seurasi.On kyllä hirveetä väkivallalla uhkailua sanoa kuvainnollisesti, että nyrkkeilysäkiksi kutsuttu porukka lyö saavutuksilla takaisin. Ohhoh.
Ja olihan se hihamerkki-gatekin mistä punavihervasemmisto paskoi housunsa. Hui että, se se vasta kauheaa kirjoittelua oli.Muistuu mieleen "varmistimen poisto" ja millainen vinku siitä seurasi.
Amen ja Awomen. Voitaisiin kerrankin koeponnistaa mitä mieltä kansalaitset ovat. Jos suurin osa on vastaan, niin kaikki JAA äänen antavat vaihtoon ja ei mitään asiaa politiikkaan enään, koska ei ajeta kansan etua. Ja jos suurin osa on myönteisiä pakettia kohtaan, niin vice versa EI äänien antajille ja kansalaiset nöyrtyisivät ja pitäisi turvat kiinni.Oikeudenmukaista olisi, kun tutkittaisi ajan x päästä paketin vaikutus suomen talouteen ja hyvinvointiin, jonka seurauksena jokainen JAA-äänen antanut niskaperseotteella vankilaan,
Hieman epäselväksi jäänyt jarrutuskeskustelu on nyt päättynyt.
Oliko tämä kuntavaalikampanjointia vai tarkoitus herättää keskustelua elvytyspaketin ympärillä, mene ja tiedä.
Hajuton ja mauton teatteriesitys puoliväliriihen kanssa.
Eli alle EU:n keskiarvon. Ei mitään hätää.Meillä on nyt velkaa 128,4 miljardia (2021 maaliskuun loppu), 23140€/asukas (sis. vanhukset, lapset
Kun tohon lisätään 10miljardia hävittäjät tämän vuoden lisävelka hatusta 6miljardia? + 6.6miljardia EU:lle ja unohdetaan optimisteina noi takasuvastuut (jotka voivat olla isot?) Velkaa onkin jo 151miljardiaEli alle EU:n keskiarvon. Ei mitään hätää.
Eli alle EU:n keskiarvon. Ei mitään hätää.
Jos italia laittaisi harmaan taloutensa kuriin, se ei tarvitsisi avustuksia. Maan tapa kuitenkin kiertää veroja, niin eiköhän suomen veroeuroilla voida paikata...
vajaa 200 kansanedustajaa tekemässä päätöstä vailla sille suotua kansan valtuutusta
Ei se pelastu. Mutta sillä pelastuu, että me suomessa maksetaan se italiankin mafian kulut. On se aika tiukkaa kun perustellaan elvytys pakettia harmaan talouden välttämättömyydellä.
Ei ole vitsaus italiassa? Viimeisin arvaus jonka olen nähnyt italian harmaasta taloudesta oli n. 500miljardia vuodessa. Tuon valvontaan investoitu raha maksaisi itsensä varmasti takaisin. Italiassa vain on maan tapa ettei veroja makseta, eikä se ketään kiinnosta.Tämä on ihan omaa tulkintaasi ja olkiukon pieksämistä, nostin vain esille sen pointin että harmaa talous ei välttämättä ole sellainen vitsaus millaisena se esitetään kun @Zacksa esitti että harmaan talouden poisto korjaisi Italian ongelmat.
Kansanäänestyksiä nyt ei edustuksellisessa demokratiassa pidä, eikä kannata järjestää. Kansanedustajien tehtävä on päättää asiat, siksi ne on tehtäväänsä valittu. Vaikka sitten näinkin tyylittömästi kuin nyt.Ei ole vitsaus italiassa? Viimeisin arvaus jonka olen nähnyt italian harmaasta taloudesta oli n. 500miljardia vuodessa. Tuon valvontaan investoitu raha maksaisi itsensä varmasti takaisin. Italiassa vain on maan tapa ettei veroja makseta, eikä se ketään kiinnosta.
Miksi suomen(tai kenenkään) pitäisi lähettää vastikkeetonta rahaa tuonne? En voi käsittää. Eikä hallituskaan usko että suomalaiset tuota haluaisivat, muutenhan voisi järjestää kansanäänestyksen.
Ei muuten ole muuta kuin hoitaa Suomen taloutta/ asioita. Meiltä ei ole koskaan kysytty haluammeko kansana taata/maksaa muiden valtioiden velkoja. EU:hun liittymisäänestyksen yhteydessä oikein korostettiin, ettei näin tule tapatumaan. => Ymmärrän hyvin miksi monille kansalaisille asiantila aiheuttaa "huijatuksi tulon tunteen".Eduskunnalla on käsittääkseni hyvin vahva kansan valtuutus tehdä päätöksiä. Kansa on eduskunnan valinnut vaaleissa ja antanut mandaatin esim. hyväksyä EU:n budjetti ja siihen liittyvät Suomen vastuut.
Tässä on niin pitkävaikutteinen ja talouttamme osin rapauttavakin asia, että kansanäänestys olisi ollut kyllä ihan paikallaan.Kansanäänestyksiä nyt ei edustuksellisessa demokratiassa pidä, eikä kannata järjestää. Kansanedustajien tehtävä on päättää asiat, siksi ne on tehtäväänsä valittu. Vaikka sitten näinkin tyylittömästi kuin nyt.
Itse asiassa, olitko liittymisaikaan äänioikeutettu? Nimittäin, kuten olen jo muutamankin kerran täällä pointannut, niin EU-liittymistä edeltävän neuvoa antavan kansanäänestyksen yhteydessä jokaiselle äänioikeutetulle postitettiin infokirje, jossa luki mm. ”Alueiden välisiä kehityseroja kavennetaan tukemalla erilaisia alue- ja rakennepoliittisia hankkeita sekä yhteisistä rahastoista että valtion budjetista.” Lisäksi aivan loppupuolella oli myös ilmaistu selvästi, että ”Suomesta tulee nettomaksaja.”Ei muuten ole muuta kuin hoitaa Suomen taloutta/ asioita. Meiltä ei ole koskaan kysytty haluammeko kansana taata/maksaa muiden valtioiden velkoja. EU:hun liitttymissä äänestyksen yhteydessä oikein korostettiin, ettei näin tule tapatumaan. => Ymmärrän hyvin miksi monille kansalaisille asiantila aiheuttaa "huijatuksi tulon tunteen".
Olin ja satavarmasti kerrottiin, että markka säilyy emmekä vastaa muiden valtioiden veloista.Itse asiassa, olitko liittymisaikaan äänioikeutettu? Nimittäin, kuten olen jo muutamankin kerran täällä pointannut, niin EU-liittymistä edeltävän neuvoa antavan kansanäänestyksen yhteydessä jokaiselle äänioikeutetulle postitettiin infokirje, jossa luki mm. ”Alueiden välisiä kehityseroja kavennetaan tukemalla erilaisia alue- ja rakennepoliittisia hankkeita sekä yhteisistä rahastoista että valtion budjetista.” Lisäksi aivan loppupuolella oli myös ilmaistu selvästi, että ”Suomesta tulee nettomaksaja.”
Teknisestihän kyseessä kuitenkin on nyt juuri yhteinen rahasto, elpymisrahasto.
Tiedä sitten mikä puolue mitäkin kertoi, mutta siinä sinunkin saamassa infokirjeessä oli sanatarkasti myös: ”Tulevaisuuden tavoite on talous- ja rahaliitto. Sen on määrä johtaa yhteensovitettuun talous- ja budjettipolitiikkaan, kiinteisiin valuuttakursseihin, yhteiseen rahapolitiikkaa ja keskuspankkiin, sekä myöhemmin yhden, yhteisen valuutan käyttöönottoon.”Olin ja satavarmasti kerrottiin, että markka säilyy emmekä vastaa muiden valtioiden veloista.
Nyt otamme velkaa kts #31267 ja #31269. Tosta tulee seuraamaan, että meidän velanottokykymme heikkenee =>
uusien lainojen korot nousee => verot nousee.
Enkä usko, että muista maista maksuhalukkuutta meidän velkojen maksuun löytyy.
Jos tämä on suunniteltu kehityssuunta, niin jään kieli pitkällä odottelemaan että saadaan sama elintarvikkeiden alv 4% kuin italiassa. Tai edes EU keskiarvo, jotain 7% paikkeilla. ALV 24 tippuisi myös jonnekin 21 korville. Puhumattakaan alkoholin tai sähkön verotuksesta.Tiedä sitten mikä puolue mitäkin kertoi, mutta siinä sinunkin saamassa infokirjeessä oli sanatarkasti myös: ”Tulevaisuuden tavoite on talous- ja rahaliitto. Sen on määrä johtaa yhteensovitettuun talous- ja budjettipolitiikkaan, kiinteisiin valuuttakursseihin, yhteiseen rahapolitiikkaa ja keskuspankkiin, sekä myöhemmin yhden, yhteisen valuutan käyttöönottoon.”
Juuri tuon viimeisen vuoksihan silloinen perustuslakivaliokunta ja eduskunta katsoivat, että emu-euro -liitoksesta ei erillistä neuvoa antavaa kansanäänestystä enää tarvita.
Väyrynen muun muassa oli, ja on edelleenkin eri mieltä, mutta kyllä maailmaan väyrysiä mahtuu...
Asiasta oli useita keskusteluja ennen äänestystä TV:ssä ja silloiset ministerit kertoivat, että markka säilyy emmekä vastaa muiden valtioiden veloista. Kyllähän ministereihin luotetaan.Tiedä sitten mikä puolue mitäkin kertoi, mutta siinä sinunkin saamassa infokirjeessä oli sanatarkasti myös: ”Tulevaisuuden tavoite on talous- ja rahaliitto. Sen on määrä johtaa yhteensovitettuun talous- ja budjettipolitiikkaan, kiinteisiin valuuttakursseihin, yhteiseen rahapolitiikkaa ja keskuspankkiin, sekä myöhemmin yhden, yhteisen valuutan käyttöönottoon.”
Juuri tuon viimeisen vuoksihan silloinen perustuslakivaliokunta ja eduskunta katsoivat, että emu-euro -liitoksesta ei erillistä neuvoa antavaa kansanäänestystä enää tarvita, vaa se äänestys piti jo sisällään myös tuon asian.
Väyrynen muun muassa oli, ja on edelleenkin eri mieltä, mutta kyllä maailmaan väyrysiä mahtuu...
Kyllä nykyisin maksan. Ja äänestin aikoinaan liittymisestä. Ja rahaliittoonkin olen perin tyytyväinen.Kun kyselit olinko jo äänestysikäinen, niin esitän vastakysymyksen. Maksatko verosi Suomeen?
Otetaas vähän uudempaa tilastoa, niin tulee oikeampi kuva. Korkeahan se on, mutta verrokkimaat Tanska ja Ruotsi on vielä korkeampi (ja jopa Italia), - on jopa verrattu, että jos meidän veroaste olisi Ruotsin tasolla, jo se kuittaisi kestävyysvajeen. Sitä en tiedä, kuinka paikkaansa pitävä se on koska lähde oli työntekijäliiton ekonomisti a-studiossa...Jos tämä on suunniteltu kehityssuunta, niin jään kieli pitkällä odottelemaan että saadaan sama elintarvikkeiden alv 4% kuin italiassa. Tai edes EU keskiarvo, jotain 7% paikkeilla. ALV 24 tippuisi myös jonnekin 21 korville. Puhumattakaan alkoholin tai sähkön verotuksesta.
Lienee toteuma, kun veronmaksajain keskusliiton sivulla lähteiksi mainitaan Tilastokeskus ja Eurostat, ja vuotena tullaan aina perässä. Mutta kyllä mun muistaakseni Ruotsissa ja eritoten Tanskassa on ollut korkeampi kokonaisveroaste jo pidempään.Onkos tuossa siis laskennallinen vai toteutunut veroaste?
Kyllä nykyisin maksan. Ja äänestin aikoinaan liittymisestä. Ja rahaliittoonkin olen perin tyytyväinen.
Otetaas vähän uudempaa tilastoa, niin tulee oikeampi kuva. Korkeahan se on, mutta verrokkimaat Tanska ja Ruotsi on vielä korkeampi (ja jopa Italia), - on jopa verrattu, että jos meidän veroaste olisi Ruotsin tasolla, jo se kuittaisi kestävyysvajeen. Sitä en tiedä, kuinka paikkaansa pitävä se on koska lähde oli työntekijäliiton ekonomisti a-studiossa...
Pohjoismainen hyvinvointivaltio tarvitsee korkean veroasteen hyvinvointipalvelut rahoittaakseen, järjestelmäkysymys.
Anyway, graafi veronmaksajain keskusliitolta, eli he nyt ei ainakaan vähättele...
Ei ole vitsaus italiassa? Viimeisin arvaus jonka olen nähnyt italian harmaasta taloudesta oli n. 500miljardia vuodessa. Tuon valvontaan investoitu raha maksaisi itsensä varmasti takaisin. Italiassa vain on maan tapa ettei veroja makseta, eikä se ketään kiinnosta.
Miltä osin kansa on antanut mandaatin hyväksyä eikä hylätä tuota? Kansa on korkeintaan antanut mandaatin käsitellä tuota asiaa kansan puolesta ja tehdä päätöksen kansan parhaaksi sen käsittelyn pohjalta. Ja kuten on vatkattu täälläkin kymmeniä sivuja, ei liene kellekään epäselvää, että Suomi tässä ottaa turpaan. En siis näe eduskunnalla olevan kansan mandaattia hyväksyä tällaista maanpetosta.Eduskunnalla on käsittääkseni hyvin vahva kansan valtuutus tehdä päätöksiä. Kansa on eduskunnan valinnut vaaleissa ja antanut mandaatin esim. hyväksyä EU:n budjetti ja siihen liittyvät Suomen vastuut.
Miltä osin kansa on antanut mandaatin hyväksyä eikä hylätä tuota?
Ei tainnut viime vaaleissa olla puhetta EU alueen yhteisestä lainasta eikä viitteitä siihenÄänestämällä kyseiset kansanedustajat eduskuntaan.
Ei tainnut viime vaaleissa olla puhetta EU alueen yhteisestä lainasta eikä viitteitä siihen
Vaikka jotakin henkilöä äänestetään EU-myönteisyyden takia, niin äänestäjät voivat silti olla eri mieltä tästä elpymispaketistaEi se sitä mandaattia muuta.
Ei muuten ole muuta kuin hoitaa Suomen taloutta/ asioita. Meiltä ei ole koskaan kysytty haluammeko kansana taata/maksaa muiden valtioiden velkoja.
Miltä osin kansa on antanut mandaatin hyväksyä eikä hylätä tuota?
Ja kuten on vatkattu täälläkin kymmeniä sivuja, ei liene kellekään epäselvää, että Suomi tässä ottaa turpaan.
Kaikki tuohan on pelkkää jossittelua.Kummallista kuitenkin, että talouden asiantuntijat ovat kovasti sitä mieltä että paketista on Suomelle enemmän hyötyä kuin haittaa. Suomi ottaa turpiin vielä ENEMMÄN jos pakettia ei hyväksytä.
Talousasiantuntijat eivät usko EU:n elvytyspaketin kaatumiseen, sillä liian paljon on pelissä – EK: paketin arvo Suomelle on suurempi kuin saadut avustukset
Asiantuntijoiden mukaan pelkkä tieto tulevista elvytysrahoista on rauhoittanut markkinoita ja palauttanut luottamusta talouteen. Siksi pakettia ei ole varaa kaataa.yle.fi
ei liene kellekään epäselvää, että Suomi tässä ottaa turpaan
SAK, Akava ja STTK haluavat Suomen tukevan EU:n elpymispakettia, koska sen kaatuminen voi johtaa työpaikkojen katoamiseen ja EU:n sisämarkkinoiden lamautumiseen.
Aika monelle taholle on epäselvää tuo väitteesi. Esim:
Kaikki työntekijäjärjestöt (STTK, SAK ja Akava):
Elpymispaketti | Palkansaajajärjestöt vetoavat elpymispaketin puolesta ja varoittavat paketin kaatumisen johtavan markkinamyllerrykseen
SAK, Akava ja STTK haluavat Suomen tukevan EU:n elpymispakettia, koska sen kaatuminen voi johtaa työpaikkojen katoamiseen ja EU:n sisämarkkinoiden lamautumiseen.www.hs.fi
Iso liuta pörssiyritysten johtajia (Siilasmaa, Paananen, Ollila, Herlin, Alahuhta, Baldauf, Lundmark jne.) tukee pakettia:
20 yritysjohtajan viesti päättäjille: Suomen etu on tukea EU:n elpymispakettia
Elpymispaketin kaatuminen johtaisi epävarmuuteen, joka olisi myrkkyä käynnistyvälle kasvulle ja johtaisi Suomen ulkokehälle EU:ssa.ek.fi
Aika vahvasti tässä tuo ilmi, että meidän pitää esim Italia pelastaa. Mutta jos ajatellaan vaikka sitä, että Italia elää velaksi. Millä tavalla velaksi eläminen loppuu tai muuttuu tämän paketin myötä? Tässähän on kyse siitä, että otetaan lainaa ja maksetaan esim Italian velkoja pois. Sixten myös muistuttaa paketin kertaluonteisuudesta. EU-komission taholtakin jo puhutaan, että tästä tulisi pysyvä/toistuva järjestely. Ei ei ei missään tapauksessa. Joka kerta vaaditaan laittamaan kättä syvemmälle taskuun ja joka kerta meitä pelotellaan maailmanlopulla, josta selviämme maksamalla lisää rahaa.Tai esim. Sixten Korkman:
Sixten Korkman liputtaa EU:n koronapaketin puolesta
Talousasiantuntija Sixten Korkman antaa neuvon perjantaina 19. kesäkuuta alkavalle EU:n huippukokoukselle. Hänen mielestään elvytyspaketin pitää olla kertaluonteinen. Ekonomisti, tohtori Sixtenwww.kansanuutiset.fi
Anna 7 euroa ja saat 2 takaisin ja jos et anna, tulee maailmanloppu. Just joo ja lehmät lentää. Kuka näitä juttuja oikeasti uskoo
Ei kaikkien tarvitse olla anteliata vai onko pelättävissä sosiaalinen paine?Onkohan tällaista itkua länsinaapurissa Ruotsissa, siellä neuvottelutulos oli kuitenkin sellainen, että maksavat vajaat 15 miljardia, saavat 3-4 miljardia, siis euroa.
...jotka ovat velkakelloa kilisyttävien poliittisten puolueiden pelinappuloita.Musta on hyvin tärkeää tiedostaa, että tuota pakettia tukee tämän maan työntekijöiden ja yrittäjien kaikki etujärjestöt.