- Liittynyt
- 02.01.2017
- Viestejä
- 1 614
Suomen veroaste on maailman korkeimpia.
Ja korkeat verot johtavat siihen, että työnteko on vähemmän kannattavaa, joka taas on kansantaloudellisesti hyvin haitallista.
Lafferin käyrä – Wikipedia
fi.wikipedia.org
Siihen on hyvä syy, että verojen alentaminen on kokoomuspolitiikan ydintä. Koska kokoomuksessa ymmärretään talouden toimintaa keskimäärin paremmin kuin muissa puolueissa.
Ja tosiaan, progressiivinen verotus johtaa siihen, että jos verotusta ei alenneta progressiivisuuden nousupisteitä muuttamalla, se efektiivisesti nousee, koska jatkuvasti inflaation myötä pikku hiljaa siirrytään progressiossa ylöspäin. Veronalennukset eivät siis usein ole edes todellisia veronalennuksia vaan vain inflaatiokorjauksia progressioon
Tähän liittyen oli taas mainiot keskustelut Puheenaiheessa kun oikeistoleikkaaja Tere Sammallahti ja demariboomeri Kimmo Kiljunen ottivat sanasta mittaa työmarkkinauudistuksista
Puheenaiheen Rami kysyi muutaman kysymyksen
Rami: Kimmo, kerro yksi hyvä syy Suomen työmarkkinan toimivuudelle
Kimmo: Me ollaan maailman onnellisin kansa!
Rami: Kimmo, kerro joku keino jolla kannustetaan yrityksiä palkkaamaan enemmän työntekijöitä
Kimmo: Oppivelvollisuuden pidentäminen luo motivoivia työntekijöitä yrityksille! Meillä on mallijärjestelmä globaalisti (Suomen työmarkkinat)
Muita Kimmon väitteitä:
- Perussuomalaiset ovat Kokoomuksen "panttivankeina"
- Hallitus tulee kaatumaan tämän vuoden aikana koska hallitus hajoittaa "sopimusyhteiskunnan"
- Työllisyysasteessa ei tulisi laskea vammaisia, alkoholisteja, opiskelijoita jne. Mitataan kuulemma Kimmon mukaan "väärin"
- Tere haluaa yhteiskunnan jossa paikallinen sopiminen lisäämisellä ja irtisanomissuojan poistolla johtaa siihen että palkalla "ei tule enää toimeen"
Kimmon kommenteista paistaa hyvin ne syyt miksi Suomen BKT tai tuottavuus ei ole nimeksikään kasvanut viimeisen 15 vuoden aikana - Syynä on se että päätösvaltaa käyttävät ihmiset, jotka eivät ymmärrä millä kannustimilla talous tai tuottavuus lähtevät kasvuun.
Lisäksi se kertoo myös Suomen SDP:n neuvottomuudesta. Kaikissa muissa Pohjoismaissa ja Saksassa on kyetty tekemään työmarkkinoita joustavat uudistukset - SDP on seissyt näiden uudistusten estäjänä viimeiset 30 vuotta, lähtien aina Esko Ahon hallituksen aikaisesta toiminnasta.
Onko meillä toivoa? No on sitten kun SDP:n eläkeläisäänestäjät ovat kuolleet pois ja saadaan tulevaisuuteen katsovia vasemmistopuolueita tilalle kuten esim. Vihreät. Sitä ennen joudutaan vielä kärsimään massiivisista hyvinvointitappioista. Tulevaisuuden historiankirjoittajat tulevat pitämään aikakautta 2008 - 20XX Suomen menetettynä sukupolvena.