Omasta mielestäni ainakin ihan oikeilla jäljillä Junger tuossa on, noiden kielitieteilijöiden perustelut eivät ainakaan itseä vakuuta millään tasolla. Kielitieteilijät muutenkin tuntuvat nostavan kielten monimuotoisuuden maailman kehityksen edelle, ja heidän näkökulmastaan "ideaalinen" maailma olisi hajanainen joukko ryhmiä, jossa puhuttaisiin mahdollisimman montaa eri kieltä. Iso edistysaskel olisi jo, kun päästäisiin kolmen suuren kielen tilanteeseen jossa jokainen maailman ihminen puhuisi vähintään auttavalla tasolla Englantia, Kiinaa tai Venäjää.
Esim. tuo Antti Ijäs kirjoitti näin:
"Ymmärtävätkö suomalaiset serverin toiminnan paremmin, jos sitä kutsutaan "palvelimeksi"? Ymmärtävätkö englanninkieliset ylipäänsä ilman tietotekniikan tuntemusta, mikä "server" on, vaikka tuntevatkin verbin "to serve"?"
Omasta mielestäni on ainakin itsestään selvää, että juuri noin on, että kieli ohjaa ajattelua. Jos tietotekniikan yhteydessä käytetään sanaa "palvelin" niin kyllä se selkeästi ohjaa kuulijansa oikeaan suuntaan luomalla mielikuvan jostain joka palvelee muita. Serveri ei anna minkäänlaista vinkkiä suomalaiselle, jos siitä ei tule natiivin tapaan mieleen sana "serve" ja sitä kautta mielikuva palvelemisesta.