Kirkosta eroaminen

Viestiketju alueella 'Yleistä keskustelua' , aloittaja Topsu7, 16.10.2016.

 1. Ukko Ylijumala

  Ukko Ylijumala BANNATTU BANNED

  Viestejä:
  201
  Rekisteröitynyt:
  20.07.2019
  Kirkosta erottu pari vuotta sitten. Viimeksi käynyt kirkossa hautajaisissa vuonna miekka ja kivi, enkä ole ollut koskaan muuta kuin tapakristitty. Mikään muu ei muuttunut elämässä paitsi joku prosentti vähemmän tulee maksettua veroa. :cool:
   
 2. Griffin

  Griffin

  Viestejä:
  3 948
  Rekisteröitynyt:
  16.10.2016
  Osa eronneista valitettavasti tekee niin ja pahimmillaan siitä syntyy isis henkilöitä ja muita haitallisia otuksia.
   
 3. Drinkkeri

  Drinkkeri Team R&T

  Viestejä:
  634
  Rekisteröitynyt:
  16.10.2016
  Näitä hypoteettisia isis-henkilöitä tulee niin paljon, että "tyhjiö" täyttyy? Uskomaton argumentti :D

  Syyhän ei myöskään ole kirkosta eroamisessa vaan siinä ihmisessä.
   
  Pzaz ja ttjm tykkäävät tästä.
 4. Tonnin Seteli

  Tonnin Seteli

  Viestejä:
  1 870
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Kirkosta eroaminen ei ole syy hörhöksi muuttumiseen. Hörhöksi muuttuminen tai sille altistuminen saattaa olla syy kirkosta eroamiseen. Kirkosta eroaminen saattaa kronologisesti edeltää hörhöytymistä, mutta mikäli hörhöfaktori on osasyynä kirkon jäsenyyden statuksen muutokseen, on yleensä tapaus se, että hörhö tulee järkiinsä, lakkaa olemasta hörhö ja rohkaistuu eroamaan vihayhdistyksestä.

  Ei kirkosta eroamisen ja kirkossa pysymisen välinen ratkaiseva tekijä ole se, onko yksilöllä luterilaista protestanttista kristillistä uskoa. Se on siinä, uskaltaako vastustaa perinnettä, pelkääkö lievää paheksuntaa tai haluaako vaikkapa tietyistä piireistä mukaan kunnallispolitiikkaan. Eivät Yhdysvaltain presidentiksi ehdolle asettuvatkaan rutiininomaisesti kerro(ainakin perinteisesti) olevansa sikäläisittäin hyväksyttävään seurakuntaan kuuluvia tunnustavia kristittyjä siksi, että heillä olisi taipumusta maagiseen ajatteluun, vaan siksi etteivät äänestäjät leimaa heitä hipeiksi, musuiksi tai muuten lierihattuisiksi epäkelvoiksi kaulaparroiksi. Ehkä kohta tumman hipiän turvin voi sanoa vaikka olevansa musu, mutta katsotaan tulevaisuutta erikseen. Ja sehän vahvistaa pointtini.
   
  ttjm tykkää tästä.
 5. Griffin

  Griffin

  Viestejä:
  3 948
  Rekisteröitynyt:
  16.10.2016
  Valitettavasti vaikka vain 1 / 1000:sta kääntyy ei toivottuun suuntaan, niin lopputulos on erittäin huono.
  Toisaalta taas joistakuista melkoisen sietämättömistä ihmisistä on tullut siedettäviä sen jälkeen, kun ne ovat kääntyneet kristinuskoon. Joskus käy niinkin päin.
   
 6. Tonnin Seteli

  Tonnin Seteli

  Viestejä:
  1 870
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Tällä ei ole mitään tekemistä sen kanssa, että yhä useammin normaalit ihmiset eivät kuulu ev. lut. kirkkoon.

  Ei, niin ei käy koskaan. Se, että roskaväki lopettaa puukottamisen ja narkkaamisen "tultuaan uskoon" ei tee heistä siedettäviä. Sietämättömiä he ovat yhä.
   
  ttjm tykkää tästä.
 7. Tonnin Seteli

  Tonnin Seteli

  Viestejä:
  1 870
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Tästä olen hyvinkin samaa mieltä. Sen löyhempää ryhmää kuin ev. lut. ei löydy. Se on kiihkoilijaporukoita lukuunottamatta yhtä löyhä ja yhtä äänetön pieru kuin nimellinen ja tilastollinen "ei uskontoihin kuuluvien" ryhmä.

  Ai että jopa ateistikin tajuaa? Harvoin tätä koko kysymystä tulee pohtineeksi muu kuin ateisti.
   
  Poppamies tykkää tästä.
 8. Griffin

  Griffin

  Viestejä:
  3 948
  Rekisteröitynyt:
  16.10.2016
  Olennaista onkin se, että ne epänormaalit ihmiset pitäisi saada liittymään kirkkoon ja jopa hurahtamaan siihen uskoon (Ts noudattamaan niitä ohjeita). Kristinuskon "kuinka tulee toimia" opit kuitenkin yleensä hillitsevät noita ainankin jonkinverran. On noita muutama tapaus ollut.

  Uskoissa on erittäin vaarallista se, että vaikka siellä kuinka olisi "jumala" määräämässä ne opit, niin ihmiset määräävät miten niitä tulkitaan. Kristinuskossa, varsinkin luterilaisuudessa tuo tulkinta vain nyt on erittäin hyvä, ei ko ryhmään kuuluvien kannalta. Toinen ääripää on sitten Islam, jonka tulkinta (yleisesti monen maltillisenkin hyväksymä) on muille ryhmille vähintään haitallinen tai jopa hengenvaarallinen.
   
 9. Bertta

  Bertta

  Viestejä:
  170
  Rekisteröitynyt:
  13.01.2019
  Nyt on kyllä historia hukassa täysin. Islamilla on kova työ ottaa kiinni kaikki se sorto, mitä kristinusko on harrastanut ei-ryhmään kuuluvia vastaan. Esimerkiksi inkvisitio on termi, jota islamista ei löydy ja se aiheuttaa väristyksiä vielä satojen vuosienkin jälkeen. Eurooppa melkein tapettiin tyhjäksi aikoinaan kun kaksi kistinuskon ryhmää kiisteli jostain pienestä tulkintaerosta.

  Islam on ollut historiallisesti huikeasti suvaitsevampi muita ryhmiä kohtaan kuin kristinusko tyytyen lähinnä verottamaan muita ryhmiä ankarammin.
   
 10. Poppamies

  Poppamies Que pasa, ese?

  Viestejä:
  498
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Inkvisitio oli melko lyhyt ja tapahtumaköyhä ajanjakso. Siitä tehtiin propagandakirjallisuutta mistä tehtiin kopioita ympäri eurooppaa ja kiersi huhuja että satoja tuhansia poltettiin roviolla.

  Revi siitä väristyksiä.

  Järkyttävä totuus inkvisitiosta - Areiopagi

  Googlaa ite lisää.
   
  tle88 tykkää tästä.
 11. Griffin

  Griffin

  Viestejä:
  3 948
  Rekisteröitynyt:
  16.10.2016
  Tuo on sinänsä totta, mutta käytännössä merkityksetöntä Ennen oli ennen ja nyt on nyt (ja NYT tilanteella on merkitystä, en näe mitään syytä antaa perseillä "koska islam", sillä tekosyyllä, koska kristityt ovat perseilleet joskus). Inkvisitiokin muuten on hieman liioiteltu juttu. Esim noidistahan kirkon kanta oli se, että noituutta ei ole olemassa. Invisitio siis jos tappoi jonkun noitana, "koska noita", niin ko ryhmä ei toiminut kirkon oppien mukaan.

  Ja ristiretket taas oli erittäin tarpeellinen liike, islamilistisen invaasion pysäyttämiseksi. Jos niitä ei oltaisi tehty, niin Eurooppa olisi mitä todennäkäisimmin Islamistinen maanosa ja meno olisi koko Euroopassa samaa, kun se on nykyisin lähi-idässä. Islamia on yritetty levittää etupäässä sotimalla, vainoamalla, alistamalla muita ja terrorilla koko sen olemassaolon ajan, eikä se ole siitä mihinkään muuttunut, vaan aiheuttaa jatkuvasti muille harmia, ympäri maailman.
   
 12. Lifeless

  Lifeless

  Viestejä:
  878
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Kuvauksen perusteella tarkoittanet ristinuskoa?
   
 13. JCSH

  JCSH

  Viestejä:
  4 770
  Rekisteröitynyt:
  16.10.2016
  Älä nyt, eihän kristityt ole historian aikana valloittaneet Maapallon viidestä asutusta mantereesta kuin kokonaan kolme, neljännen lähes kokonaan ja isoja lohkoja viidennestä.
   
 14. greenlight

  greenlight BANNATTU BANNED

  Viestejä:
  1 636
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  @JCSH Tuossa heitossa oli yhtä vähän järkeä kuin sanoa, että merimiehet ovat valloittaneet kaikki viisi mannerta.
   
 15. Ukko Ylijumala

  Ukko Ylijumala BANNATTU BANNED

  Viestejä:
  201
  Rekisteröitynyt:
  20.07.2019
  Oletteko ikinä miettineet että miksi kaikki murhaajat, narkit ja muut kusipäät tulevat vankilassa uskoon? Ja että miksi porukka joka jatkuvasti toitottaa olevansa syvästi uskovaisia ja ns. parempia ihmisiä kuin muut, jäävät kuitenkin jatkuvasti kiinni ei-niin-kristillisistä teoista. Ei kaikki, mutta suurin osa uskovaisista on niin tekopyhää sakkia että.
   
 16. JCSH

  JCSH

  Viestejä:
  4 770
  Rekisteröitynyt:
  16.10.2016
  Eli siis valloittajien uskonto merkkaa vain silloin kun he ovat islaminuskoisia :rolleyes:
   
  Paapaa tykkää tästä.
 17. Griffin

  Griffin

  Viestejä:
  3 948
  Rekisteröitynyt:
  16.10.2016
  Tälläkin hetkellä juurikin islamin usko aiheuttaa ongelmia ympäri Eurooppaa (niinkuin on aihettanut olemassaolonsa aikana aina). Muutenkin: kristinusko levisi lähinnä sivussa, kun maita ja mantuja haalittiin poliittisista syistä. Islam taas on itseasiassa teograattinen yhteiskuntajärjestelmä, joka sisältää myös politiikan, kokonaisuudessaan.

  Jotkut asiat ovat kehittyneet huomattavasti parempaan suuntaan (kristinusko), jotkut toiset taas ei (islam). Tällä nykytilanteella on merkitystä. Sillä, mitä joskus on tapahtunut ei ole merkitystä, eikä ko tapahtumien aikaan olevat ole olleet hengissä sukupolviin, joten niiden perusteella hilluminen tai hillumisen salliminen on 100%:n tryperää, eikä siihen pidä lähteä mukaan kenenkään..

  Kristinuskon (ut mukaisen) ja Islamin "lähetyskäskyt" ovat melkoisen erilaiset.

  Lisäksi, kun puhutaan valloittajista, niin kannattaa muistaa, että Muhammed loi islamin nimenomaan valloitustyökaluksi Joskus vuoden 600 jälkeen. ja sen nimissä on sitten aina käyty verisiä sotia ja tehty alkuperäisaukkaille hirveyksiä (terroria, alistamista, raakoja joukkomurhia ym (historian kirjoista löytyy kaikki kyllä)). Nyt jos tältä pohjalta käydäään katsomaan, kellä on "oikeus" mihinkin, niin se on selvä, että Islamisteilla on erittäin vähän oikeuksia mihinkään, koska miltei kaikki on otettu jollain tavoin sotimalla.
   
 18. JCSH

  JCSH

  Viestejä:
  4 770
  Rekisteröitynyt:
  16.10.2016
  Nykyään toki kristinusko on paljon rauhallisempi ja vähemmän haitallinen.

  Mutta jos katsotaan historiaa niin ei noiden välillä hirveästi ole eroa.

  Ensinnäkin, arabit eivät valloittaneet levittääkseen islamia. Oikeastaan muslimit eivät halunneet levittää islamia aluksi koska pitivät sitä enemmänkin arabien omana uskontona. Valloitetut kansat saivat pitää omat uskontonsa ja arabit enemmänkin halusivat estää niiden kääntymisen muslimeiksi.
  Käännytys alkoi vasta myöhemmin ja silloinkaan se ei ollut, ainakaan pääosin, mitenkään väkivaltaista vaan enemmänkin sitä kääntymällä muslimiksi sai taloudellisia etuja. Kyseessä oli pitkä prosessi eikä mikään miekalla tehty käännytys.

  Ja jos katsotaan verisiä sotia ja alkuperäisasukkaille tehtyjä hirveyksiä niin kyllä tuossa ovat kristitytkin olleet aika helvetin tappavia. Amerikoiden valloitus nyt ehkäpä tunnetuimpana esimerkkinä, Australian valloitus myös. Eikä Afrikassakaan sitä paikallisväestöä kovin helläkätisesti kohdeltu.
   
 19. selectamatic

  selectamatic

  Viestejä:
  992
  Rekisteröitynyt:
  23.04.2019
  Millä tavalla kristinusko tämän raakuuden muka alulle pani? Kyllä näissä kaikissa on ollut motiivina aivan muut, kuin uskonto.
   
  BOT tykkää tästä.
 20. Griffin

  Griffin

  Viestejä:
  3 948
  Rekisteröitynyt:
  16.10.2016
  Arabit on arabeja ja islaminuskoiset ovat islaminuskoisia, älä sotke kahta asiaa keskenään.

  Islamin nimeen olleita kahinoita:
  List of Wars in Pax Islamic History (c. 624—c. 1999) - Materia Islamica
  Ja kuten viimeaikaiset, muutaman vuoden sisällä olleet tapahtumat ovat osoittaneet, niin homma jatkuu...

  Youtubessa oli joskus hyvä historioitsijan luento, liittyen islamiin ja sottiin ja ristiretkiin. En nyt kuitenkaan jaksa etsiä sitä. Ehkä jollakulla on linkki ylhäällä.

  Melko "nätisti" sanottu "taloudellisia etuja" kun kyseessä oli (On) oikeasti todella törkeä kiristys.
  1. Käänny islamiin.
  TAI
  2. Saa turpaan, jos et maksa meille suojelurahaa, koska olet alempiarvoinen!
   
 21. ttjm

  ttjm

  Viestejä:
  4 855
  Rekisteröitynyt:
  19.10.2016
  Menkääs nyt jauhamaan niistä uskonnoista muihin ketjuihin, kiitos.
   
  Paapaa tykkää tästä.
 22. JCSH

  JCSH

  Viestejä:
  4 770
  Rekisteröitynyt:
  16.10.2016
  ttjm tykkää tästä.
 23. joku43

  joku43

  Viestejä:
  180
  Rekisteröitynyt:
  03.02.2017
  Mä muistan miten ateisti-soturit coolisti totesi, että meni rippileirille vaan "rahojen takia"...

  Juuh okei, eiköhän nekin sinne menneet ennen kaikkea sosiaalisten paineiden (suku, vanhemmat, kaverit) takia... :kahvi:
   
 24. Ukko Ylijumala

  Ukko Ylijumala BANNATTU BANNED

  Viestejä:
  201
  Rekisteröitynyt:
  20.07.2019
  En tiedä ateisti-sotureista, mutta itse olin silloin tapakristitty. En käynyt kirkossa kuin häissä ja hautajaisissa. Kävin kuitenkin rippikoulun, koska kaikki muutkin kävi. Ei suurinta osaa kiinnostanut hevon vittuakaan ne jeesusjutut, se oli vaan pakollinen juttu joka oli kestettävä ihan niin kuin jeesustunnit koulussa.

  Elikkä kyllä, itsekin kävin sosiaalisten paineiden takia rippikoulun. Ei ole haitannut elämääni, mutta ei ole myöskään auttanut sitä pätkääkään. Täysin mitäänsanomaton kokemus.

  T. Nykyinen ateisti-soturi :cool:
   
  ttjm tykkää tästä.
 25. joku43

  joku43

  Viestejä:
  180
  Rekisteröitynyt:
  03.02.2017

  Mutta kumpi Suomi pystyy todennäköisemmin vastustamaan musulmaanien kommelluksia? Tai kummassa suomessa maahanmuuttopolitiikka on todennäköisemmin järkevää?

  1900-luvun yhtenäinen, pääosin luterilainen suomi?

  Vai 2020+ luvun ateistis-kulttuurimarxistinen ja keksittyjen sukupuolten suomi?


  :think:


  Mut sen mä myönnän, että nää asiat ei oikein pakolla pysy. Jos ei usko, jos ei kirkkoa koe omaksi, niin mitäpä sitten siihen kuulumaan.
   
 26. Ukko Ylijumala

  Ukko Ylijumala BANNATTU BANNED

  Viestejä:
  201
  Rekisteröitynyt:
  20.07.2019
  Toisaalta jos tarttet Jeesusta ja uskoa siihen että et mene täysin sekaisin, niin pitää miettiä että onko sinussa itsessä jokin vikana.

  En minä tarvitse Jumalaa tai Jeesusta siihen että ymmärrän että sukupuolia on ainostaan kaksi, tai että porukkaa ei saa tappaa tai raiskailla.
   
 27. Paapaa

  Paapaa

  Viestejä:
  2 767
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Jos vaikkapa viette tuon mamukeskustelun helvettiin tästä ketjusta?
   
  ttjm, cman ja perato tykkäävät tästä.
 28. Ukko Ylijumala

  Ukko Ylijumala BANNATTU BANNED

  Viestejä:
  201
  Rekisteröitynyt:
  20.07.2019
  • Käyttäjälle annettu varoitus tai huomautus: Asiaton käytös
  Jos vaikkapa itkisit modeille asiasta, niin ehkä he auttavat sinua. :cool:
   
  Paapaa tykkää tästä.
 29. Griffin

  Griffin

  Viestejä:
  3 948
  Rekisteröitynyt:
  16.10.2016
  Tosin asiat ovat pilautuneet sellaisten etupäässä ideologioiden takia, kuten "poliittinen korrektisuus" ja sitten hieman myöhemmin "multikulttuuri" nuo kun saataisiin hävitettyä tästä maailmasta, niin kirkolla ei olisi juurikaan vaikutusta.
   
 30. Antti Alien

  Antti Alien

  Viestejä:
  1 135
  Rekisteröitynyt:
  05.11.2016
  Yhteenkuuluvuuden tunteen hakeminen on ymmärrettävää, mutta miksi sitä pitäisi hakea jostain väkivaltaisen mielikuvitusolennon palvonnasta? Harrastaisivat vaikka pitsinnypläystä.

  Historiaa on hieman turha katsella vastauksia hakiessaan, jos samalla unohtaa tähän asti tapahtuneen kehityksen mm. sananvapaudessa. Vähän reilu 100 vuotta sitten saattoi saada kuolemantuomion, jos kehtasi sanoa, ettei usko "jumalaan". Tuolloin uskonnottomuus oli mahdotonta. Nykyään suurin osa pitää hulluna, jos alkaa paasaamaan jumalolennoista.

  Kun uskonnolla ei ole enää paikkaa vallankäytön välineenä, ei ole mitään syytä sille, että väkivaltajärjestelmä korvautuisi toisella samanlaisella.

  Aikamme suurta runoilijaa, Tim Minchiniä lainatakseni, miksei tämä ihastuttavan käsittämättömän monimutkainen todellisuus riitä? Miksi sitä pitäisi väheksyä keksimällä myyttejä ja monstereita?
   
 31. Griffin

  Griffin

  Viestejä:
  3 948
  Rekisteröitynyt:
  16.10.2016
  Yhteisöllisyyden lisäksi..

  Sanoisin, että "jumala" on lapsuuden mielikuvitusystävän jatkumo. Mahtava olento, joka on"samalla puolella" (kunhan sitä enemmän tai vähemmän mielistelee (palvoo, rukoilee tms jne)). Ja monelle on myös tarve löytää asioille selitys, vaikka se onkin täysin absurdi tai ristiriitainen (jumalan tahto, jumala "koettelee" jne). Lisäksi uskonto antaa yleensä esim kuolemanpelolle vastuksen (tee näin ja pääset taivaaseen / paratiisiin jne) eli kuolema yritetään "mitätöidä".

  Monelle uskonto siis antaa vastauksia, suojaa ja jatkuvuutta joten on täysin ymmärrettävää, että monet käyttävät sitten uskontoja hyväkseen ja valitsevat sitten helposti sellaisen, joka ei ole täysin hajuton, mauton ja olematon.
   
 32. sono-thermism

  sono-thermism

  Viestejä:
  1 166
  Rekisteröitynyt:
  18.11.2016
  Eiköhän tässä se pointti ollut että varsinkin Islamilla on aika suuri paikka vielä vallankäytön välineenä, ja siinä on riski että se leviää Eurooppaan. Sekulaarit valtiot ei ainakaan mitenkään estä Islamin leviämistä, koska ne on neutraaleja uskontojen suhteen, joten kaikki uskonnot nähdään "saman arvoisina". Mikä estää Islamia valtaamasta sekularismin, nihilismin ja postmodernismin aiheuttaman tyhjiön? Mikä voisi yhdistää ateisteja ja sekularisteja, yhtä vahvasti kuin uskonto tekee?
   
 33. Tommy Goldfish

  Tommy Goldfish

  Viestejä:
  2 695
  Rekisteröitynyt:
  29.10.2016
  Montako valtiota on onnistuttu muuttamaan islamilaisiksi? Se olisi hyvin tehokas valtakoneisto jos oikeasti hallitsisi jopa niitä pois islamistimaista muuttajia(niitä jotka ei siellä viihtyneet) niin hyvin että saisi tarpeeksi suuren väkimäärän kumoamaan muuaalla olevat pääväestön hallintotavat. Jos tuo olisi mitenkään mahdollista niin kaikkihan sitä yrittäisi ja maailmassa olisi vain yksi uskonto jäljellä.
   
  Antti Alien, Banaaninlehti ja ttjm tykkäävät tästä.
 34. Antti Alien

  Antti Alien

  Viestejä:
  1 135
  Rekisteröitynyt:
  05.11.2016
  Ehkä ennen, kun ei tiedetty mistään mitään. Luonnonvoimat olivat varmasti monelle suorastaan todisteita kaikkivoipasta olennosta, jonka voimannäytteiksi saattoi sitten laittaa kaiken muunkin. Nykyään ei tarvitse ihmetellä. Vastaus löytyy Wikipediasta.
   
 35. Griffin

  Griffin

  Viestejä:
  3 948
  Rekisteröitynyt:
  16.10.2016
  Ihan sitä edelleen mennään hyvin epävarmoille aluelle, kun edetään pidemmälle ja joudutaan myöntämään, että teoria voi olla väärä ja sitä korjaillaan (sitten kun keksitään, miten asia on). Nykyisin vain päästään pidemmälle, mutta selittämättömät ilmiöt löytyvät kyllä.
   
 36. Freeze

  Freeze Elitisti Team Ryzen Team NVIDIA

  Viestejä:
  834
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  ttjm tykkää tästä.
 37. Antti Alien

  Antti Alien

  Viestejä:
  1 135
  Rekisteröitynyt:
  05.11.2016
  Selittämättömiä sillä tasolla, ettei ole saatu luotua tarkkaa matemaatista mallia, jolla saataisiin ennustettua jonkin luonnonvoiman tarkka toiminta. Ei selittämättömiä sillä tasolla, että uskottavin selitys olisi jonkin näkymättömän kaikkivoivan olennon vaikutus. Mikään avoimista kysymyksistä ei ylipäätään ole sellainen, joka koskettaisi tavallisen ihmisen elämää millään tavalla. Harva niistä on edes sellaisia, että tavallinen, tai ainakaan kukaan alle yliopistotason fysiikkaa lukenut, osaisi asiaa edes ihmetellä.
   
 38. Griffin

  Griffin

  Viestejä:
  3 948
  Rekisteröitynyt:
  16.10.2016
  Kyllä sinne reuna-alueille mennessä saavutaan sille tasolle, että ei tiedetä, arvellaan, että voisi olla tietyllä tavalla. Mutta tiedemies hyväksyy asian ja katsoo, voisiko asian selvittää, kun taas uskovainen joko ei välitä asiasta tai toteaa, että se on jumalan hallussa (Jos ei löydy pyhistä teksteistä) tai jotain muuta typerää..
   
 39. Lifeless

  Lifeless

  Viestejä:
  878
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Heinäkuun tilastot lisätty.

  Jälleen rikottiiin ennätyksiä. Kasteiden määrä historian alhaisin, 1904 kappaletta. Edellinen ennätys huhtikuulta 1928, jolloin ensimmäisen kerran päästiin alle 2000 kappaleen rajan.

  Myös erojen määrä on kova vuodenaikaan nähden. Nettomuutos heinäkuussa (n. -2600) huomattavasti parempi kuin kahtena edellisenä (n. -1500), eli tehdään historiaa varmaan siinäkin heinäkuun osalta.


  Mitä kuluvaan kuukauteen tulee, niin elokuussa on eroja ollut myös historiallisen korkea määrä, mennään aivan tasoissa 2013 huippuvuoden jäljessä, eikä yhtäkään eroapiikkiä ole ollut. Kuluva vuosi näyttää muutenkin loistavalta, ja 50000 eron raja rikkoontunee helposti. Oma skripti arvioi vuoden loppuun 51524 eroa, mikä tuskin paljoa siitä eroaa, ellei piikkejä tule. Kun katsoo vuotuisia eroja, niin on täysin selvää, että trendi on edelleenkin kasvava, vaikka sieltä ne muutamat piikit karsii pois. Jos verrataan 10 vuoden takaiseen, niin vuosittaiset erot ovat kasvaneet noin 40k pinnasta noin 50k pintaan.

  Nettomuutoksessa on vielä rajumpi kasvu, koska kastettujen osuus on romahtanut aivan täysin (2008: 49k, 2018: 31k). Tänä vuonna päästään jo alle 30k rajan kastetuissa. Tammi-heinä 2018: 17979, tammi-heinä 2019: 15912, eli 2000 vähemmän kuin edellisenä vuotena ensimmäiseltä seitsemältä kuukaudelta. Realistinen oletus tälle vuodelle voisi olla jotain 28k - 27,5k kastetta. Ensi vuonna kasteiden määrä käytännössä puolittuu 10 vuoden takaiseen, joka on melkoisen raju muutos.


  http://www.3rdw.net/eroakirkosta/

  [​IMG]
   
  Backland, Bob Fleming, Tinttara ja 6 muuta tykkäävät tästä.
 40. Banaaninlehti

  Banaaninlehti

  Viestejä:
  2
  Rekisteröitynyt:
  23.07.2019
  Tästä datasta voisi laittaa juttu vinkin esim. Iltasanomille, Iltalehdelle ja Helsingin Sanomille. Voisivat hyvinkin tarttua tähän ja sen seurauksena tuo trendi tietysti vaan kiihtyy kuten aina näillä eroilla/kastetuilla on tapana, kun kirkko saa tilaa lehdistä.

  Jos haluaa varmistaa paremmin tähän juttuun tarttumisen olisi tehdä sellainen hyvä tietopaketti tästä, lisää graafeja mukaan ja lähettää sen sitten eteenpäin. Toimittajat ovat "laiskoja".

  Mielenkiintoisia lukuja.
   
  Backland ja Tinttara tykkäävät tästä.