Usko (Jeesus Kristus ynnä muut)

Viestiketju alueella 'Yleistä keskustelua' , aloittaja jaakko-seppo, 20.02.2017.

 1. jaakko-seppo

  jaakko-seppo

  Viestejä:
  30
  Rekisteröitynyt:
  24.10.2016
  Sori kun kirjoitan tämmösen tylsän tekstin jolle oikeastaan tämmöinen foorumiympäristö ei ole paras mahdollinen. Kirjoitin tämän oikeastaan itseäni varten sillä uskosta luopuminen oli pitkä prosessi. Tahdon vähän jälkiviisaana ajatella että mitä minulle oikein tapahtui. Tulen uskovaisesta perheestä, ja puoli sukua on hihhuleita. Hurahdin uskovaiseksi jo joskus ala-asteella, mutta ajanjaksolla yläaste-lukio oli oikea elämä eniten hukassa. Tässä vähän maistiaisia siitä miten minä koin uskovaisen elämän:


  Koulutus, siihen ei juuri uskovaisten piirissä kannusteta. Elämä pitää antaa kokonaan jumalan käyttöön, eikä esimerkiksi yliopisto-opiskelua katsota tietyissä piireissä kovin hyvällä. Toisaalta taas sitten joissakin kirkon herätysliikkeissä on aika paljonkin YO-opiskelijoita/valmistuneita, mutta vapaissa suunnissa yliopisto-opiskelu rajoittuu ehkä korkeintaan opettajakouluun jotta voi näyttää hyvää uskovaisen mallia lapsille. Kaikki tiede on lähtökohtaisesti vähän epäilyttävää, siis suoraan sanottuna suoraan saatanasta. Näinhän ei siis kaikki uskovaiset ajattele, mutta kyllä aika suuri joukko.

  Maallisia kavereita ei katsota hyvällä ainakaan vapaissa suunnissa. Kavereita hankitaan vain ja ainoastaan käännytystarkoituksessa. Uskovaiset pitävät itseään paljon parempina ihmisinä kuin tavan tallaajat ovat. Vaikka he kuinka puhuvat rakkaudesta, niin se on pelkkää sanahelinää. Miettikää vaikka miten uskovaiset kohtelevat homoja.

  Vähän niin kuin Todistajillakin, luopioita pidetään pahempina kuin tavallisia maailmallisia ihmisiä. Tällä pidetään uskovainen kiinni tiukasti yhteisössä.

  Saarnaajilla on valta, sillä heille itse jumala on avannut raamatun merkitystä. Tavallisen seurakuntalaisen on syytä kuunnella paimentaan ja elää hänen ohjeiden mukaisesti.

  Kielillä puhuminen! Jos joku on kuunnellut esimerkiksi sinätuubista kuinka uskovaiset puhuu kielillä, niin voin kertoa että just semmosta se on myös paikanpäällä koettuna. Minullekkin on rukoiltu kielilläpuhumisen armolahjaa, ja sainkin sen pyhän hengen lahjoittamana. Sen kun vaan aloitin puhumaan merkityksettömillä tavuilla enkelien kieltä, eli siansaksaa.

  Olen nähnyt paikan päällä riivaajan karkoittamisen nuoresta pojasta. Osallistuin meininkiin ihan henkilökohtaisesti rukoilemalla muutaman metrin päästä tuota demonin hallitsemaa lasta. Jälkikäteen ajatellen hän olisi tarvinnut ehkä ennemmin psykiatrin apua eikä uskovaisten pelastavaa rukousta.

  Sairauksien parantuminen onnistuu helposti. Kun Jeesukselta vaan tarpeeksi kovassa uskossa jotain pyytää, niin kyllä sen saa. Uskovaisten kokouksissa ryhmäpaineen luoma suggestio kyllä mahdollistaa vaikka kipeällä selällä hetken aikaa heilumisen, mutta seuraavana aamuna oireet ovat pahemmat. Yhtään ihmettä en ole omin silmin todistanut. ”Parantumiset” ovat lähinnä kovaa tsemppausta seurakunnan vanhimpien suusta: ”kyllä Jumala parantaa”. Jotkut uskovaiset ovat tajunneet ettei rukous paranna. He eivät kuitenkaan suostu myöntämään rukouksen voimattomuutta, vaan opettavat että vaikka parantuminen olis ihan kivaa, on kaikkein parasta rukoilla voimaa kestää sairaudet!

  Rukouksessa annetut näyt. Tää on klassikko jota kaikki selvännäkijät ja meediot käyttää. Ero on siinä että yleensä nämä uskovaiset eivät edes itse tajua käyttävänsä suggestiota toisiin ihmisiin. Annetaan yleisiä kaikkiin ihmisiin sopivia faktoja, viesti on saatu suoraan Jumalalta, tottakai. Esimerkiksi isoissa 400 hengen tilaisuuksissa saatetaan sanoa, että täällä on joku joka on viimeaikoina epäillyt omaa uskoaan! Niitä Jumala tahtoo erityisesti tänään kohdata, tulkaa eteen rukoilemaan. Mikään ei ole sen vakuuttavampaa kuin että itse Jumala puhuu suoraan sinulle. Vähän välikäsien kautta tosin.

  Todistaminen: vapaissa suunnissa nuoria uskovaisia kehotetaan seurakunnan edessä todistamaan omasta uskostaan, eli pitävät pienen puheen miten jumala on koskettanut omassa elämässään. Olenpas minäkin semmoisen pitänyt. Aikuiset ihmiset tulivat sitten kiittelemään ainutlaatuisesta Jumalan läsnäolosta kun minä todistin.

  Itse koin masennuksen nuoruudessani, joka johtui jälkikäteen mietittynä ainoastaan siitä etten kokenut olevani hyvä kristitty. Alitajuisesti tiesin jo ettei tää uskovaisjuttu voi pitää paikkansa, mutta koitin rakentaa elämän aina uudestaan ja ”uudistua” uskossa. Yrittää uskoa lujempaa ja kovempaa. Tulevaisuuden suunnitelmia minulla ei juuri ollut, sillä kyllä Jumala pitää huolen omistaan. Sitä paitsi täydelliseen uskovaisen elämään kuului se ettei pyrkisi elämässä mitenkään eteenpäin (taivaassa viimeiset tulevat ensimmäiseksi jne…) vaan antaisi pyhän hengen johdattaa elämän tiellä eteenpäin. Sitten kun vähän tätä luopumisprosessia aloitin niin maailma tuntui todella synkältä ja tarkoituksemattomalta paikalta. Sen takia uskosta luopuminen viivästyi ainakin viisi vuotta.

  Lopulta minut pelasti opiskelun aloittaminen ja muutto paikkakunnalle jossa oli irti uskovaisten meiningeistä. Aluksi koitin niihin uudella paikkakunnalla aktiivisesti pyrkiä. Onneksi ei enää tuntunut omalta jutulta. Nyt elämä hymyilee, ja hassua huomata kuinka oma arvomaailma on mennyt aivan päälaelleen. Rakastan elämää, olen liberaali ja iloinen ihminen. Uskovaisena olin onnellinen, kunhan muistin tehdä tiliä synneistä Jumalalle ja kunhan elin niin kuin seurakunnan vanhimmat opettavat ja kunhan luin raamattua ahkerasti ja kunhan annoin kymmenykset seurakunnalle ja kunhan kerroin Jessestä myös lähimmäisilleni (monta kaverisuhdetta tälläkin pilattu) yms…
   
  anonyymi, Eramaankettu, dot1q ja 36 muuta tykkäävät tästä.
 2. Mikkos

  Mikkos

  Viestejä:
  3 373
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Morality and the Christian God
  Eipä tässä oikein muuta tarvitakkaan.
  Tätä mä en ole koskaan ymmärtäny. Miksi merkityksettömän siansaksan puhuminen on jotenkin todiste mistään? Kielinainen (Sara Forsberg) puhuu "kieliä" ihan ammatikseen.
  Se että alkaisi yhtäkkiä puhumaan oikeita kieliä mistä ei ole koskaan kuullutkaan olisi jo huomattavasti kovempi pähkinä purtavaksi. Olisi mielenkiintoista nähdä kun joku alkaisi transsissa puhumaan täydellistä swahilia vaikka ei ole kieltä kuullutkaan. Silläkin olisi jo huomattavasti parempi todistusarvo kun merkityksettömällä siansaksalla jota jokainen voi puhua.
   
  KuosiModo tykkää tästä.
 3. kempf80

  kempf80

  Viestejä:
  45
  Rekisteröitynyt:
  29.10.2016
  Hatunnosto ja tsemppiä alun kirjoittajalle. Näin ne uskonnot pikkuhiljaa menettävätkin otettaan kun pilaavat ihmisen oloa niin ettei voi itsenkään kanssa enää olla. Kuinkahan moni on henkensäki heittäny ennenkuin luopunut siitä yhteisöstä.
   
 4. vemkki

  vemkki

  Viestejä:
  3 753
  Rekisteröitynyt:
  05.02.2017
  Mä luulen, että kielillä puhumisessa on kyseessä tietynlainen herätysliikkeiden "muoti" ja joukkohypnoosi. Aiemmin varmaan toiminut hyvin, kun ihmiset ovat olleet oppimattomia ja muita kieliä ymmärtämättömiä. Nykyään asiaa on helpompi analysoida kriittisesti, mutta riittävän hurahtanut voi edelleen laittaa aivot narikkaan.

  Minun mielestäni otsikko on vähän turhan laaja avauksen sisältöön nähden, joka kertoo herätysliikkeen piirissä elämisestä. Tosin veikkaan, että tästä muodostuu geneerinen "uskonnot ovat pahoja"-ketju, joita on nähty monilla foorumeilla, ja siihen tuo otsikko lienee ok.
   
  KuosiModo ja JaySon tykkäävät tästä.
 5. oestrus taurus

  oestrus taurus

  Viestejä:
  2 205
  Rekisteröitynyt:
  16.10.2016
  Hyvä että olet löytänyt kirjoittamisen voiman, sen suoman edun jossa muutamien yksittäisten seikkojen käsittelyn sijasta avautuukin eteen niin pitkä lista, ettei loppua näy. Olet näin ollut todistamassa itsellesi uutta vakausta.

  Niinhän se vain on, jollekin toiselle kirjoittamalla sitä huomaakin ennen kuin objekti on saannut sen lukea, itse subjektina "huomaan, ettei tässä ole mitään järkeä".

  Lähtökohtasi kaltaisten vuoksi sitä vaadinkin uskontoon liittymiseen täysikäisyyden minimirajaa. Ja kuten arvata saattaa, sen toteuttamiseen ei kuulu "kansan tahto". Joukkopsykoosissa ei tajuta tai haluta ymmärtää kantansa laaja-alaisia haittoja, jotka yksilöllisesti voivat korostua hyvinkin raskaasti.
   
  Viimeksi muokattu: 20.02.2017
  KuosiModo, kempf80 ja Rangax tykkäävät tästä.
 6. k0tival0

  k0tival0 Under ᵈᵉConstruction

  Viestejä:
  129
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Juu kiitosta vaan täältäkin aloittajalle, ihan mielenkiintoista settiä luettavaksi tuollaiset omakohtaiset kokemukset. Itse olen joskus vierestä kuvailemiasi touhuja seurannut, ja on helpompi ymmärtää muita kun tietää miten he ajattelevat. Irtiotto vaatii aina tietynlaista rohkeutta, onnittelut siitä, ja toivottavasti tosiaan myös jonkinlainen ajatuksia selkeyttävä tai puhdistava vaikutus tuolla kirjoittamisellasi, tosin kuulostaa siltä että pohdintaa on siellä harrastettu tämän asian tiimoilta jo ennenkin.

  Uskonnot ovat niin kaksipiippuinen juttu, ymmärrän että vilpitön usko voi tuoda sisältöä ja tarkoitusta elämään, sellaista omistautumisen ja selkeyden tilaa on tavallaan jopa helppo kadehtia, mutta sitten toisaalta on ikävää jos pakotettu tai sokea usko johtaa itsensä ja älynsä kieltämiseen, ja ajattelun ulkoistamiseen muille. Ja kaikenlainen laumamentaliteetti saattaa tietenkin helposti johtaa erittäin haitallisille urille, mikä on usein historiassa nähty. Etenkin jos se pohjaa vahvaan johtajaan, kuten ideologiat usein tapaavat.

  Uskon (koska johonkinhan tässä maailmassa pitää) että meillä kaikilla on jonkinlainen sisäinen tarve hengellisyyteen ts. yhteyteen itsemme ja muun olevaisen kanssa ja rauhoittumiseen, ja ainakin itselläni myös vahva tarve ymmärtää tätä kaikkea. Maailma on iso paikka, ja täynnä arvoituksia.
   
  Viimeksi muokattu: 20.02.2017
 7. JaskaKeskio

  JaskaKeskio

  Viestejä:
  212
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Protip: EI kannata aloittaa tarinaa: Sori kun kirjoitan tämmösen tylsän tekstin....
   
 8. neoflix

  neoflix

  Viestejä:
  710
  Rekisteröitynyt:
  19.10.2016
  Itsellänikin on uskovainen tausta (helluntaiseurakunta) joten siitä seuraava kysymys alottajalle.
  Oletko huomannut kielillä puhumisessa sitä jännää seikkaa että se kuulostaa aika samalta maahan/paikkaan katsomatta :)
  Itse laitoin joskus merkille että suomalaiset ja englantilaiset (myös jenkit joita töllössä nähnyt) solkottaa sitä siansaksaa hyvin samalla tavalla. Olisin olettanut että näissä vaikuttaa äidinkieli koska vaikuttaahan se esim siihen kuinka mikäkin kieli ilmaisee eläinten ääniäkin. Ehkä se onkin sitä enokin kieltä vai mikä se nyt onkaan :p

  Tuohon opiskelujuttuun voisin myös mainita että pitää aika hyvin paikkaansa. Omat sisarukset on molemmat opettajia ja tunne hyvinkin monta helluntaiseurakuntalaista jotka lähtivät opiskelemaan opettajaksi.
   
 9. Chloe

  Chloe Mestari

  Viestejä:
  8 979
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Kirkosta eronnut ateisti ja ylpeä siitä.

  Joskin uskon että Jesse on ollut olemassa historiallisena henkilönä.
   
  Isebel tykkää tästä.
 10. SapphireThunder

  SapphireThunder

  Viestejä:
  1 883
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Itse huomasin jo aikaisin ala-asteella että uskonnossa on erittäin paljon väärää ja asioita mitkä vain eivät käy järkeen. Kirkossa sitä kuitenkin tuli käytyä, rukouksia sanottua yms. koska on ollut koulun takia pakko. Rippikoulu tuli käytyä vain sen takia koska se on perinne. Jos olisin palkkatöissä tällä hetkellä, niin varmaan eroaisin kirkosta jolloin vähän vähemmän veroja menisi. Mutta työttömänä työntekijänä/työkokeilijana eipä tuo vaikuta.
   
 11. Räbätäti

  Räbätäti

  Viestejä:
  411
  Rekisteröitynyt:
  08.01.2017
  Hieno, avoin ja rehellinen aloitus. Nykyään näistä asioista uskalletaan Suomessa onneksi jo kirjoittaa ja puhuakin. Viime vuosina on ilmestynyt useita kirjoja ainakin lestadiolaisuudesta ja jehovan todistajista, jotka kuvaavat paikoin lähes inhorealistisesti elämää uskonyhteisöissä ja niistä irrottautumista. Itse olen lukenut niitä silkasta uteliaisuudesta ja mielenkiinnosta uskonnollisia ilmiöitä ja yhteisöjä kohtaan, mutta ne varmaan toimivat hyvin myös vertaistukena saman kokeneille. Ja sitten on tietysti Uskontojen uhrien tuki ry, josta saa kait vähän kaikenlaista tukea vertaistuesta käytännön neuvoihin ja apuun jos sellaista tarvitsee.
   
  KuosiModo ja jm82 tykkäävät tästä.
 12. oestrus taurus

  oestrus taurus

  Viestejä:
  2 205
  Rekisteröitynyt:
  16.10.2016
  Jos asut Helsingissä, jonka prosentti on pienimpiä suomessa (1%) ja saat 697e/kk bruttona, niin laskurin mukaan se on 39,40e/vuosi pois. Sitten 2% kunnat eivät puolestaan ole harvinaisuus, mutta 1,5%-1,8% tuntuu suurin osa sisältyvän, silmämääräisesti.

  Ei siinä mitään, mutta kyllä kai tuolle 1% keksii ennakonpidätyksestä pois omaan käyttöönkin jotain. Ostaa vaikka Steamista sitten jouluna jotain kivaa.
   
  KuosiModo ja SapphireThunder tykkäävät tästä.
 13. SapphireThunder

  SapphireThunder

  Viestejä:
  1 883
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Näinpä. Tosin kirkollisveroa ei oteta työttömyysturvasta. Kirkollisvero menee vain työtuloista.
   
 14. oestrus taurus

  oestrus taurus

  Viestejä:
  2 205
  Rekisteröitynyt:
  16.10.2016
  Täytyikin oikein googlettaen tarkistaa tämä.

  "Kun seurakunnan jäsen jää työttömäksi tai siirtyy eläkkeelle, hänen tulonsa alenevat, mikä pienentää myös kirkollisverokertymää."

  Kirkollisvero pysynee 1,6 prosentissa Kouvolassa

  Tai jos on toimeentulotuen saaja, niin sitten varmaan näin, kuten mainitsit.
   
  KuosiModo ja jm82 tykkäävät tästä.
 15. Zonveine

  Zonveine

  Viestejä:
  201
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Agnostinen ateisti täällä. En usko mutta en tiedä onko ollut joku luoja.
  En usko siksi, ettei sellaisesta Jumaluudesta ole mitään todistetta.

  En edes pidä Jeesusta historiallisena henkilönä. Ensinnäkin siksi, ettei Jeesuksesta ole mitään todistetta. On vain väitteet Raamatussa. Lisäksi Jeesus on yksi monista samanlaisista Jumalista mitä oli eri kansojen tarustoissa jo ennen tätä satua.
  Itseasiassa nykyaikainen historiantutkimus on samaa mieltä, todennäköisin vaihtoehto on ettei Jeesusta koskaan ollut.

  Jos Jeesuksen historiallisuus kiinnostaa, tieteelliseltä kannalta:
  On the Historicity of Jesus: Why We Might Have Reason for Doubt: Richard Carrier: 0884967420701: Amazon.com: Books

  Youtuubista löytyy monia Carrierin väittelyjä ja esitelmiä, tässä on aika tiivistetysti kerrottuna mistä on kysymys.
  Jos Jeesusta ei ollut, ei koskaan syntynyt, niin miten hän kykeni kuolemaan "syntienne" puolesta? ;-)
   
 16. SapphireThunder

  SapphireThunder

  Viestejä:
  1 883
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Mjaa, ilmeisesti en ymmärtänyt oikein sitä mitä itse luin tuossa ennen vuoden vaihdetta.
   
 17. DarthJysky

  DarthJysky

  Viestejä:
  43
  Rekisteröitynyt:
  20.10.2016
  Jos olet kirkon jäsen 1.1. ja saat töitä ja haluaisitkin samantien erota. Joudut maksamaan koko vuoden kirkollisveroa.

  Huhut kertoo että olisi keplottelijoita jotka eroaa joulukuun lopussa ja liittyy takas tammikuun alussa näin välttyen verolta. Liekkö noita kuitenkaan kauhean paljon on.
   
 18. penttip

  penttip

  Viestejä:
  431
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Äitini on ainakin jossain elämänvaiheessaan kuulunut noihin kielilläpapattajiin. Muistan hänen aikoinaan väittäneen vakavissaan, että kielilläpuhujista löytyy myös tapauksia, jotka puhuvat todellisia vieraita kieliä jumalan armosta ilman että ovat koskaan opetelleet ko. kieltä. En jaksanut aikoinaan asiasta hänen kanssaan kinata, mutta näin jälkikäteen olisi mielenkiintoista tietää mistä tuo legenda on syntynyt. Tuohan voisi olla ihan puhdasta "kaverin kaverilta" kuultua hölynpölyä, harkittu kusetus (eli saarnaajat järjestävät teatteriesityksiä, joissa näyttelijät oikeasti puhuvat vierailla kielillä) tai kenties ns. "kielinainen-ilmiö", eli osataan improvisoida tavalla, joka kieliä tuntemattomasta kuulostaa joltain oikealta kieleltä (ja toinen kieltä osaamaton hörhö vieressä "tulkkaa" ;)). Jälkimmäisessä tapauksessa jopa tulkkaaja itse saattaa uskoa osaavansa tulkata oikeaa kieltä.
   
 19. Bitutus

  Bitutus

  Viestejä:
  850
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  @jaakko-seppo

  Mites välit vanhempien ja sukulaisten kanssa? Tuntuu että juuri tuo kysymys näyttelee suurta osaa, kun mietitään uskonnollisesta liikkeestä eroa.
   
 20. Myrkky

  Myrkky

  Viestejä:
  4 961
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Itsellä on sukulaisia jotka aikuisena hurahti jehoviksi, lapset siinä samalla aivopesuun mukaan. Sitten kun alkoi iän myötä vähän säteillä, niin poika vaan sanoi ettei enää mene noihin pippaloihin mukaan ja se oli siinä. Alaikäinen vielä kuitenkin niin tilanne hankala.
  Tiedä sitten mitä taustalla tapahtui mutta ei perhe hylännyt kuitenkaan ja auttoi joissain asioissa vielä myöhemmin aikuisena. Tämä tietysti vain yksi tarina ja poikkeuksiakin varmasti löytyy paljonkin.

  Missään tekemisissä en ole ollut ko. sukulaisten kanssa yli kymmeneen vuoteen, joten tiedä sitten miten menee, ja mitä nuorempi sisar touhuaa, onko uskossaan vai ei.

  Hmm.. jotain hehkutusta oli että seurakunta auttaa aina kaikissa hommissa, kuten talon rakentamisessa. No eipä tiettävästi talkooporukkaa näkynyt kun uutta taloa pistivät pystyyn aikoinaan.

  Ja OT, tlc kanavalla alkoi joku sarja vai dokkari missä mormoni yhteisöstä paenneet kundit yrittävät pelastaa Utahissa nuoria naisia polyamorisilta avioliitoilta tms, yksi jakso vasta tullut.

  Mjoo uskonnoista ei mitään hyvää seuraa.
   
 21. Ylijumala

  Ylijumala

  Viestejä:
  126
  Rekisteröitynyt:
  19.10.2016
  Kaveri erosi todistajista pari vuotta sitten. Vanhemmat ja veli katkaisivat välit välittömästi, ei tullut kutsua edes veljen häihin. Sai tietää veljensä menneen naimisiin, kun veljen whatsappiin ilmestyi profiilikuvaksi kuva iloisesta hääparista. Myös kaikki todistajakaverit katkaisivat välit täysin. Aika raakaa touhua. Jos ei ole lahkon ulkopuolisia kavereita yhtään, niin tuossa jää aika tyhjän päälle. Mutta siihenhän nuo uskonnot tähtäävätkin, opetetaan että tulisi olla tekemisissä vain tosiuskovien kanssa ja jos lähdet pois, niin sinut hylätään. Se riittää monelle pakotteeksi jäädä lahkoon, vaikkei sen opetuksiin ja toimintaan uskoisikaan.
   
  KuosiModo, Eliasta Pani Karhu, RiEmuKUpl@ ja 2 muuta tykkäävät tästä.
 22. kekkeruusi

  kekkeruusi

  Viestejä:
  5 673
  Rekisteröitynyt:
  02.11.2016
  Eivät ne mitään kavereita ole ikinä olleetkaan, jos noin toimivat. Hyvä vain, kun pääsee moisista ihmisistä eroon.
   
  KuosiModo, JukkaX, jm82 ja 4 muuta tykkäävät tästä.
 23. JLM

  JLM

  Viestejä:
  534
  Rekisteröitynyt:
  02.11.2016
  Tähän voisin hieman kommentoida, yleensä nämä ovat vähän sellaisia yksipuolisia puheenaiheita, ts. näkökulma on lähes poikkeuksetta pois lähteneen, päinvastaisen kokeneet harvemmin haluavat kertoa asioista foorumilla missä asiasta syntyisi suunnilleen virtuaalinen lynkkaaminen... se kun on se poliittisesti korrekti vihapuheen muoto niin kauan kun se kohdistuu kristittyihin.

  Ei välttämättä kannata ihan hirveän paljon yleistää tässä, mitä itse olen seurannut niin piireissä on kyllä varsin paljon korkeasti koulutettua porukkaa. Opettajia, lääkäreitä, insinöörejä jne. Harvemmin seurakunnissa edes otetaan kantaa siihen mihin kenenkin pitäisi kouluttautua, vaan se on itse kunkin oma asia ja perhetausta sanelee tässä luultavasti ihan yhtä paljon kuin muidenkin ihmisten kohdalla.

  Tätä en allekirjoita myöskään. Omasta kaveripiiristä löytyy "maallisia" ja uskovaisia eri liikkeiden piiristä, myös niitä joilla on siivet palaneet jossain yhteisössä enkä ole koskaan kuullut että pitäisi alkaa näitä sen enempää käännyttää. Erinäisistä keskusteluista on tullut ennemmin se kuva ettei "tuputtamista" pidetä suotavana vaan kukin pitää kohdata ihmisenä, myös silloin kun arvomaailmat, elämäntavat yms. eivät kohtaa. Yleensä jos käsitys oikeasta ja väärästä on kovin voimakas niin siitä helposti syntyy yhteentörmäyksiä, siinä suhteessa monet varsinkaan nuoremmat uskovaiset ovat melko samanlaisia kuin mitkä tahansa aatteen, moraalin tai etiikan ympärille keskittyvät yhteisöt (esim. rasmus-ryhmäläiset noitavainoineen, ultraliberaalit tuputtajat, sjw/snowflake-väki, militanttivegaanit, äärivasemmistolaiset jne jne).

  Jehovantodistajilla tämä on osa uskon doktriinia, luultavasti myös joissain vähän pienemmissä ja tiukemmissa ryhmissä, mutta valtavirtaa se ei ole edes ns. vapaan kristillisyyden piirissä.

  Itse olen kuullut opetusta että kaikki tulee koetella ja pitää se mikä on hyvää, ei seurata sokeasti saarnamiehiä (sen enempää hengellisiä kuin sekulaareja versioitakaan).

  Todennäköisesti. Veikkaan että eksorkistit olivat kovin nuoria ja innokkaita.

  Tätä esiintyy jonkin verran ns. menestysteologiaa painottavissa ja ultrakarismaattisissa porukoissa. En sanoisi sitä valtavirraksi kuitenkaan.

  Minä tiedän ainakin yhden, eikä se tapahtunut missään hurmoskokouksessa suggeroinnilla tms.
   
 24. SuperEgo

  SuperEgo BANNATTU BANNED

  Viestejä:
  720
  Rekisteröitynyt:
  21.10.2016
  Todennäköisesti ei ollut ehtinyt käydä kasteella. Silloin ei vaadita karttamista.

  Leinonenhan toki kertoo, ettei sitä yleensäkään vaadita, kun joku toimittelija asiasta kysäisee. Teokraattista sodankäyntiä, ei valehtelua.
   
  anonyymi tykkää tästä.
 25. sono-thermism

  sono-thermism

  Viestejä:
  1 260
  Rekisteröitynyt:
  18.11.2016
  Minkälainen ihme se oli?
   
 26. SuperEgo

  SuperEgo BANNATTU BANNED

  Viestejä:
  720
  Rekisteröitynyt:
  21.10.2016
  Todisteet tai GTFO.
   
  KuosiModo tykkää tästä.
 27. neoflix

  neoflix

  Viestejä:
  710
  Rekisteröitynyt:
  19.10.2016
  Noita ihmeitähän tutkitaan ja hutkitaan ihan katolilaisen kirkon puolelta. Eikä siis mitään hihhulitutkintaa vaan ihan kunnollista :) Aika vähän niitä oikeasti ihmeiksi luokiteltuja on.
   
 28. novoiperkele

  novoiperkele

  Viestejä:
  992
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Jeesusta ei ole, tai ole koskaan ollutkaan. Mitään evidenssiä ko. tyypistä ei ole.

  Kaikki agnostikkopaska on turhaa venyttelyä. Jos et usko, että jumala on olemassa, olet ateisti.
   
  AlmostRealCowboy tykkää tästä.
 29. JLM

  JLM

  Viestejä:
  534
  Rekisteröitynyt:
  02.11.2016
  Tutulla oli ollut selkävaivoja mistä lääkäri oli antanut diagnoosin ettei parane muuten kuin leikkaamalla. Ei ollut kovin innokas menemään puukotettavaksi, mutta tapahtui niin että eräässä tilaisuudessa vaiva parani. Kuvasi tapahtumaa sellaisena että ei ollut hurmosmeininkiä tai muutakaan meteliä vaan yksinkertaisen rukouksen aikana selässä tuntui erinäisiä enemmän tai vähemmän kivuliaita tuntemuksia ja sen jälkeen vaivaa ei enää ollut, eikä se myöskään koskaan palannnut. Tämä siis kuultu suoraan henkilön itsensä kertomana, ei tyypillisenä "jossain kaukana joku kertoi jonkun joskus kuulleeen..."-tarinana. Sanoisin että kyllä asioita joskus tapahtuu, mutta liian paljon on myös ihan puhdasta toiveajattelua ja innokkuutta mitä puetaan uskon kaapuun ja sillä tehdään toisinaan ihan oikeaa vahinkoa.
   
  sono-thermism tykkää tästä.
 30. kekkeruusi

  kekkeruusi

  Viestejä:
  5 673
  Rekisteröitynyt:
  02.11.2016
  Ja kaikki ovat agnostikkoja, joten se ei ole vastaus tai määrittely mihinkään.
   
  KuosiModo tykkää tästä.
 31. novoiperkele

  novoiperkele

  Viestejä:
  992
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Se on vain paskahousuvastaus, kun ei uskalla olla mitään mieltä.
   
  AlmostRealCowboy tykkää tästä.
 32. SuperEgo

  SuperEgo BANNATTU BANNED

  Viestejä:
  720
  Rekisteröitynyt:
  21.10.2016
  Nimimerkkifoorumilla kerrottuna tuo on nimenomaan täysin puhtaasti "jossain kaukana joku kertoi jonkun joskus kuulleeen..." -tarina. Toistan, koska hihhulit ovat tunnetusti hieman hitaita: todisteet tai GTFO.
   
  KuosiModo, JaySon, Eliasta Pani Karhu ja 4 muuta tykkäävät tästä.
 33. novoiperkele

  novoiperkele

  Viestejä:
  992
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Satusi on puhdasta paskaa.
   
  KuosiModo, jm82, Bitutus ja 1 muu käyttäjä tykkää tästä.
 34. SuperEgo

  SuperEgo BANNATTU BANNED

  Viestejä:
  720
  Rekisteröitynyt:
  21.10.2016
  Vieläpä erittäin vastenmielistä paskaa.
   
  KuosiModo, Eliasta Pani Karhu, jm82 ja 2 muuta tykkäävät tästä.
 35. JaniKari

  JaniKari

  Viestejä:
  474
  Rekisteröitynyt:
  28.12.2016
  Minulla parani selkä sohvalla makaamalla ja olemalla ateisti. Ihme on tapahtunut :facepalm:
   
  KuosiModo, Eliasta Pani Karhu, plösöpulla ja 10 muuta tykkäävät tästä.
 36. SuperEgo

  SuperEgo BANNATTU BANNED

  Viestejä:
  720
  Rekisteröitynyt:
  21.10.2016
  Ayaan Hirsi Alin sanoin: "uskon vahvasti jumalanpilkanvoiman muuttavan maailmaa".

  Ei ole olemassa kuvitteellisten auktoriteettien rienaamista hienompaa, ylevämpää ja kannatettavampaa tapaa käyttää sananvapautta.
   
  KuosiModo tykkää tästä.
 37. SuperEgo

  SuperEgo BANNATTU BANNED

  Viestejä:
  720
  Rekisteröitynyt:
  21.10.2016
  Haluaisivatkos foorumin hihhulit muuten purkaa tuntojaan siitä, etteivät kaikesta kohkaamisestaan, jankutuksestaan, kirkumisestaan ja valehtelustaan huolimatta sittenkään saaneet estettyä homoja menemästä naimisiin? Miltä tuntuu epäonnistua perusteellisesti niin ihmisinä kuin politiikassakin?

  Millainen Kristuksen soturi se sellainen on, joka ei edes hinttareille pärjää? :kahvi:
   
  KuosiModo, Eliasta Pani Karhu, plösöpulla ja 2 muuta tykkäävät tästä.
 38. taper

  taper

  Viestejä:
  94
  Rekisteröitynyt:
  02.01.2017
  Menee vähän offtopic, mutta minullakin oli 3 vuotta sitten hirvee selkäkipu, kuin puukolla olisi välillä isketty alaselkään, parani kuin ihmeen kaupalla tekemällä foamroller- ja pontius pilatus rukousliikkeitä :lol:
   
  KuosiModo tykkää tästä.
 39. Tonnin Seteli

  Tonnin Seteli

  Viestejä:
  2 570
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Oletko paljon lukenut asiasta, miettinyt laajaa aineistoa kriittisesti ja muodostanut mielipiteesi tämän pohjalta?

  Huomasin jossain vaiheessa ajattelevani samoin, vaikka olin jo kauan tiennyt kristinuskon olevan vain todella rumasti cherrypickattu fuusio monista samantapaisista sodanjumalan kulteista. Suuri älyllinen ristiriita. Miksi siitä, että monenlaisia hippejä varmaankin on ollut olemassa, pitäisi johtaa, että yksi vuosisatoja jälkeenpäin vaikutusvaltaisten komiteoiden kesken parsittu tarina olisi jotenkin todenperäinen?
   
 40. JCSH

  JCSH

  Viestejä:
  5 800
  Rekisteröitynyt:
  16.10.2016
  Eiköstä tuo ole aika suuri liioittelu? Nykyaikainen historiantutkimus on erittäin vahvasti kallella siihen suuntaan että historiallinen Jeesus oli olemassa. Tuota vastaan on muutamia aika äänekkäitä henkilöitä mutta ne ovat aika pieni vähemmistö.
   
 41. Tonnin Seteli

  Tonnin Seteli

  Viestejä:
  2 570
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Jos vähemmistö ovat ne, joilla on jotain argumenttejakin, pitääkö silloin korostaa sitä, että enemmistö on eri mieltä? Tämähän on vähän samansuuntainen keskustelu kuin ilmastonmuutos. Yhdet haluavat osoittaa, että suomalaisia pitää rangaista autoilusta eikä saisi lentomatkustaa tai syödä lihaa, koska käyrä sinne, toinen tänne ja ilmasto ei ole vakio. Toiset ovat sitä mieltä, että varmasti oli historiallinen henkilö ihan vaan siksi, että kyllä siellä joku miespuolinen henkilö samalla vuosisadalla asui, ja ehkä saarnasi. Muita yhtäläisyyksiähän ei tarvita.
   
 42. sono-thermism

  sono-thermism

  Viestejä:
  1 260
  Rekisteröitynyt:
  18.11.2016
  Se että meidän ajanlasku perustuu Jeesus Kristuksen syntymään ja että Kristinusko on totaalisesti muuttanut maailman, ja länsimainen kulttuuri perustuu suurilta osin Kristinuskoon, ja on olemassa miljardeja Kristittyjä maailmassa, se viittaa siihen että jotain erikoista varmaan tapahtui silloin.

  Mutta onhan se ehkä mahdollista että siinä on esimerkiksi vaikka juutalainen salaliitto takana (kuten jotkut Natsit uskovat), ja mitään Jeesusta ei oikeastaan ollut olemassa, ja jollain konstilla he onnistuivat huijaamaan koko maailmaa, vähän samalla tavalla miten jotkut salaliittoteoreetikot sanovat että maa on oikeastaan litteä.
   
 43. Tonnin Seteli

  Tonnin Seteli

  Viestejä:
  2 570
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Joo, kyllä se viittaa siihen, että jotain erikoista ja merkittävää tapahtui niihin aikoihin. Mainitsemasi juutalaiset liittyvät asiaan, ja natsitkin aasinsillan kautta, sillä kyseessä oli valtakunta. Oletko kuullut roomalaisesta imperiumista?
   
  KuosiModo tykkää tästä.
 44. a85

  a85

  Viestejä:
  750
  Rekisteröitynyt:
  24.10.2016
  Agnostikko on kaappiuskis joka ei uskomustensa kanssa uskalla tulla ulos. Haluaa olla hyvää pataa niin uskisten kuin ateistienkin kanssa.

  Ja miksi ei-uskovaisia kutsutaan ateisteiksi? Mielestäni meitä pitäisi kutsua normaaleiksi ihmisiksi, jotka ajattelevat omilla aivoillaan sekä omaavat jonkin sortin älykkyyttä.

  Kun taas uskovaiset ovat niitä jotka eivät kykene ajattelemaan itse, vaan ohjautuvat jumalan tai jonkun spagettimosterin sanan perusteella, eivätkä omaa minkään sortin älykkyyttä koska uskovat näihin satutarinoihin.
   
  Dwerty ja nafta tykkäävät tästä.
 45. Tonnin Seteli

  Tonnin Seteli

  Viestejä:
  2 570
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Erehdyt. Kyllä ne yleensä ovat kaappiateisteja. Väittämäsi vastaa sitä, että esittäisin suuntautumisestaan aikuisiällä näennäisen epävarmojen olevan enimmäkseen kaappiheteroita.
   
 46. sono-thermism

  sono-thermism

  Viestejä:
  1 260
  Rekisteröitynyt:
  18.11.2016
  Ihmisillä on vapaa tahto valita se tie minkä he haluavat. Kristityt ei voi estää sitä. Tai en tiedä onko lisääntyvä homosaatio ihmisten valinta, mutta se on joka tapauksessa suunta jonne länsimainen maailma on menossa.

  Jos se sitten on hyvä tai huono tie, sen saa nähdä tulevaisuudessa. Konservatiiviset ovat sitä mieltä että se auttaa tuhoamaan perinteisen perhemallin, yhteiskunnan ytimen, ja rapeuttaa siksi pikkuhiljaa koko yhteiskunnan. Perinteisen perheen hävittäminen on osa Marxismia.
   
  Viimeksi muokattu: 20.02.2017
 47. kekkeruusi

  kekkeruusi

  Viestejä:
  5 673
  Rekisteröitynyt:
  02.11.2016
  "On kallellaan siihen suuntaan" ei tarkoita muuta kuin että joillakin on mielipiteitä asiasta. Mielipiteet eivät ole todiste, eikä Jessestä ole mitään muitakaan todisteita.
   
  KuosiModo tykkää tästä.
 48. sono-thermism

  sono-thermism

  Viestejä:
  1 260
  Rekisteröitynyt:
  18.11.2016
  Mikä on sinun mukaan salaliiton tarkoitus? Minkä takia jotkut päättivät keksiä Jeesuksen, ja miten he onnistuivat huijaamaan koko maailmaa, ja muuttamaan koko maailman keksityn uskonnon avulla?
   
 49. Tonnin Seteli

  Tonnin Seteli

  Viestejä:
  2 570
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  En minä näe mitään salaliittoa siinä, että joukko ihmisiä perustaa kirkon(salaseuran), joka kehittää itselleen uskonnon (mytologian). Näinhän ovat organisaatiot toimineet koko sivistyneen ihmislajin historian ajan. Salaliittoteoriat ovat eri asia kuin salaseurakäytäntö, ja tarpeeksi ison salaseuran toiminta on julkista yhteisötoimintaa.

  Vastataan nyt kuitenkin järjestyksessä:

  Vallan takia.

  Samoin kuin kaikki muut edeltävät uskontomaakarit, eli hyödyntämällä ihmisen alttiutta täyttää aukot yliluonnollisella ja taipumusta seurata johtajaa sekä kuulua enemmistöön.

  Eivät muuttaneetkaan, siis sen enempää kuin vaikutusvallallaan olisivat muutenkin muuttaneet. Toki kulttuurisia vaikutteita on siellä täällä, mutta ei kehitys jessestä ollut kiinni. Kehitys olisi voinut mennä ihan muullakin tavalla ja nykyinen populaarikulttuuri voisi sisältää viittauksia vaikka pastakauhaan, jos spagettimonsteri olisikin aikanaan vakavasti pakotettu meemi ja jesse olisi vitsi. Ihmislaji on kykenevä.
   
  KuosiModo ja sono-thermism tykkäävät tästä.
 50. sono-thermism

  sono-thermism

  Viestejä:
  1 260
  Rekisteröitynyt:
  18.11.2016
  Totta, mutta se riippuu ympäristöstä. Suomi on suurilta osin ateistinen maa, mutta USA:ssa agnostikot on kaappiateisteja, koska ateismia halveksutaan siellä monissa paikoissa. Suomessa on päinvastoin, että uskovaisia pidetään yleensä tyhminä.

  Neuvostoliitossa oli paljon normaaleja ihmisiä:  Ympäristöllä on suuri vaikutus siihen että tuleeko ihmisestä ateisti vai uskovainen. Suomi on aika sekulaarinen/ateistinen maa, siksi siinä ei ole mitään ihmeellistä jos suomalainen on ateisti, samalla tavalla miten siinä ei ole mitään ihmeellistä jos Irakilainen on muslimi. Enimmät ihmiset ei osaa ajatella itse, vaan muovautuvat ympäristön mukaan. Jos ympäristö on ateistinen, he muuttuvat ateisteiksi, jos ympäristö on uskonnollinen, heistä tulee uskonnollisia. Ihmiset jotka todella osaavat ajatella itse, voivat kyseenalaistaa omaa uskoa tai ateismia, ja he voivat jopa kyseenalaistaa että onko maa pyöreä vai litteä.

  Länsimaisiin kouluihin on soluttautunut paljon postmodernia (post-Marxistista) filosofiaa kuten kriittinen teoria, mikä on johtanut länsimaiden lisääntyvään ateismiin, sosialismiin ja nihilismiin.
   
  Viimeksi muokattu: 20.02.2017
  Urpola77 tykkää tästä.