Keskustelua TechBBS-foorumin säännöistä ja moderoinnista

Viestiketju alueella 'Palaute, tiedotukset ja arvonnat' , aloittaja Ylläpito, 29.11.2016.

 1. outonaapuri

  outonaapuri Pro Tukijäsen Köyhä

  Viestejä:
  1 488
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  On se toki mahdollista jos oikein haluaa niin ajatella. Jotenkin muistelisin että sulla @Kautium on silloin tällöin ollut melko "reipas" keskustelutyyli niin onhan se voinut vaikuttaa. Ei sillä että sen pitäisi, mutta varmasti se niin tekee ihan ymmärrettävistä syistä.

  No, @Ville Suvanto tulee varmaan kertoilemaan jossain vaiheessa mikä meininki.

  Toki olisit voinut perusteluja ensin suvannolta itseltään suoraan kysyä, periaatteessa turha täällä jokaista varoitusta vatvoa.
   
 2. Technarchy

  Technarchy

  Viestejä:
  1 710
  Rekisteröitynyt:
  10.11.2016
  Sun viestissä ei kyllä mitään loukkaavaa ollut, saati että jopa varoituksen olisit ansainnut. Jos jollain on huomautettavaa, niin sitten voi huomauttaa, et hei, tää loukkaa nyt mun tunteita tms. Sitten voi pyytää anteeksi toiselta.
  Kovempinahkainen pitää olla, jos julkisella paikalla on, ettei mene tunteisiin tuolla tavalla. Ainakaan noin herkästi. Kaikki viestithän täällä on vastaavia, koska on helppo kirjoittaa ja toista ei näe.

  Jos joku mua kadulla alkaa mulkuksi nimittelemään, niin enhän mä voi siitä loukkaantua. Eihän se mua tunne tai tiedä. Mut jos mun setä alkaa mulle sitä sanomaan, niin se sen sijaan voi jo loukatakin, toisaalta mitä sekään musta mitään oikeesti tietää. Kunhan äiti tai isä ei ala nimittelemään tuollai...
   
 3. Juha Kokkonen

  Juha Kokkonen Moderator Ylläpidon jäsen

  Viestejä:
  4 622
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Jos nyt vielä tässä vaiheessa jätän ottamatta kantaa tuohon kyseiseen yksittäiseen moderointiin, niin asian oikaiseminen tai korjaaminen ei varmaankaan onnistu kuitenkaan parhaalla mahdollisella tavalla, jos sitä ruvetaan selvittämään näiden viestien tyylisellä palautteella, vai mitä mieltä olet? Olisiko asiallisempi tyyli mitenkään mahdollista?

  Pitää kysellä Villen näkemystä tuohon moderointiratkaisuun ja palaan sitten asiaan.
   
  Viimeksi muokattu: 11.01.2019
  Nightuser tykkää tästä.
 4. Kautium

  Kautium IOdootti

  Viestejä:
  5 569
  Rekisteröitynyt:
  16.10.2016
  Kirjoitan kyllä moneen ketjuun ja joskus räväkkäästikin, mutta yleensä ei ole tarkoitus kuitenkaan keskustella keskustelijoista, vaan asiasta. Se on aina ikävää, jos siitä mielipiteestä joku pahoittaa mielensä ja ottaa asian henkilökohtaisesti, mutta sille ei voi mitään.

  Mutta se vasta on outoa, jos Suvannolla on jotain henkilökohtaista agendaa taustalla, tai varsinkin jos sellaisen antaa vaikuttaa moderointiin. Sitä en oikein jaksa uskoa, eli eiköhän näissä ole pikemminkin syynä turhautuneena, väsyneenä tai pienessä hiprakassa tehtyjä liian pikaisia johtopäätöksiä.

  Laitoin Villelle ensin viestiä, että haluan käydä asian käpi täällä. Yksityisviesteillä purnaaminen ei hirveästi kiinnosta ja tätä kautta moderointilinjaus selviää muillekin.

  Osaltaan olet toki oikeassa, mutta vähän oli tunnepuuskaa päällä kun aamulla foorumin avasin ja näin tuon ratkaisun. Ja kun Villen toiminnasta on ikävästi jäänyt mieleen se, että reisille meinaa mennä vähän liian usein, niin se alleviivasi fiilistä.
   
  Juha Kokkonen tykkää tästä.
 5. Juha Kokkonen

  Juha Kokkonen Moderator Ylläpidon jäsen

  Viestejä:
  4 622
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Joo, ymmärrän kyllä. Mutta annetaan niiden kierrosten nyt vielä vähän laskea punarajalta ja jutellaan ylläpidon kesken miten asia on mennyt, niin eiköhän siihen joku tolkku saada :geek:

  Puhtaasti omasta puolestani voin ainakin todeta, että itse tulee tehtyä silloin tällöin virheitä ja niiden taustalla on yleensä kiire, väsymys tai puhdas väärintulkinta.

  Mutta kuten tuossa sanoin, palataan asiaan myöhemmin.
   
 6. Kautium

  Kautium IOdootti

  Viestejä:
  5 569
  Rekisteröitynyt:
  16.10.2016
  Jees, näin tehdään. Enkä minä mitään kompensaatiota ole peräämässä, vaan lähinnä selvyyttä rajoihin. Varsinkin, kun olen kuvitellut että tiedän missä ne rajat ovat.

  Se on mainiota että raportteihin puututaan ripeästi ja että tarpeettomat henkilökohtaisuudet jne. karsitaan, mutta jotain rajaa sillekin puolelle. :D
   
  Juha Kokkonen tykkää tästä.
 7. edup

  edup

  Viestejä:
  1 563
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Ei tässä ole kysymys mistään sukupuolesta. Tuollainen toisen henkilön ominaisuuksilla spekulointi ei kuulu hyvään keskustelutapaan, oli sitten kyse sukupuolesta, iästä tai mistään muustakaan.
   
  WanhaPatu tykkää tästä.
 8. Technarchy

  Technarchy

  Viestejä:
  1 710
  Rekisteröitynyt:
  10.11.2016
  Ei tuo nyt voi niin vakavaa olla. Ja se viittaus liittyi kommenttiin, ei henkilöön. Ja siksi laitoin tuon aiemman esimerkin myös mukaan ja se todella liittyi sukupuoleen, koska miehellä ja naisella on perustavanlaatuisia eroja vaikka jotkut muuta väittävätkin.
   
 9. edup

  edup

  Viestejä:
  1 563
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Sanoinko että se on vakavaa? En. Raportoinko kyseisen viestin? En. Väitinkö että enemmän tuo viesti olisi varoituksen arvoinen kuin se mistä varoitus annettiin? Kyllä.

  Kysyttävää?
   
 10. Kautium

  Kautium IOdootti

  Viestejä:
  5 569
  Rekisteröitynyt:
  16.10.2016
  Joo, kyllähän kaikenlaiset "taidat olla nainen, kun et ymmärrä" -tyyppiset kommentit ovat selvästi halventavia sille kenelle vastataan ja myös naisille yleisesti.

  Ei sellaisten tarvitse olla sallittuja, mutta toisaalta kyllä niissäkin luulisi huomautuksen riittävän, jos ei kyse ole jatkuvasta ongelmasta.
   
  WanhaPatu tykkää tästä.
 11. Technarchy

  Technarchy

  Viestejä:
  1 710
  Rekisteröitynyt:
  10.11.2016
  En minä sinun raportoinneista tiedä. Sanoit "henkilön ominaisuuksilla spekulointi ei kuulu hyvään keskustelutapaan" ja vastasin että ei se ole niin vakavaa. Miksi tuo asia on sinulle niin tärkeä? Minä en kertaakaan käyttänyt mitään nais termiä mitenkään alentavasti.
  Miksi siitä pitäisi varoitus antaa?
  Lue tuo yllä oleva Kautiumin viesti niin ymmärrät eron.
   
 12. Juha Kokkonen

  Juha Kokkonen Moderator Ylläpidon jäsen

  Viestejä:
  4 622
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Noniin, kaikkien näkemys tuosta asiasta tuli jo selväksi, ei tuo vääntäminen etene enää mihinkään joten lopetellaanpa se :tup:
   
 13. Ville Suvanto

  Ville Suvanto Modulaattori Ylläpidon jäsen

  Viestejä:
  287
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  TRmin8r:n viesti oli minusta täysin asiallinen (kuten oli hänen aiemmatkin), kun taas sinun (@Kautium) vastauksesi oli ihan turhanpäiväinen piikittely. Samaan olet syyllistynyt aiemminkin. Henkilökohtaisesti minulla ei ole mitään sinua vastaan, mutta toki nimimerkkisi on muistissa, koska raportointeja sinusta tulee tasaiseen tahtiin, eivätkä näistä kaikki johda toimenpiteisiin.

  Kellonaikaan liittyvä kuittailu osaltaan kuvaa tyyliäsi hyvin. Meistä kaikki eivät välttämättä ole samalla aikavyöhykkeellä, kuten nyt omassa tapauksessani, joten Suomen yö monessa muussa paikassa on ihan luonnollinen aika moderointiin.
   
  Pahviukko, living_death ja FlyingAntero tykkäävät tästä.
 14. Kautium

  Kautium IOdootti

  Viestejä:
  5 569
  Rekisteröitynyt:
  16.10.2016
  Arvasin ettet kykene näkemään mitään vikaa omissa toimissasi. Et edes vaikka muutkin ihmettelevät päätöksiäsi.

  Oletko sitä mieltä, että tuollaisista kuuluu saada jatkossakin varoitus? Ei siis huomautusta, vaan varoitus? Ovatko muut modet samaa mieltä?

  Entäs ne muut törkeämmät viestit tuossa(kin) ketjussa, nekö olivat kuitenkin ihan ok? Ymmärrät varmaan mistä nämä sinun tekemien päätösten/linjausten ihmettelyt juontavat juurensa?

  Ja vai että "nimimerkki muistissa"? Kaikkea sitä. Se on selvää että mielipide-eroista jne tulee raportteja kun paljon kirjoittaa, mutta jos ja kun ne eivät käytännössä koskaan johda toimenpiteisiin, niin mikä into sinulla on niitä muistella? Minulla taitaa olla kokonaista kaksi huomautusta tällä postausmäärällä foorumin alusta lähtien, mutta ehkä sinulla on joku oma vihko, jonne keräät lisämerkintöjä?

  Melkoista touhua. Ei pysty arvostamaan.
   
 15. Ville Suvanto

  Ville Suvanto Modulaattori Ylläpidon jäsen

  Viestejä:
  287
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Ylempää tuli linjaus, jonka myötä otin varoituksen pois.

  Viitaten kommenttiisi, säännöt ja linjaukset tulevat Sampsalta ja Juhalta. Tätä ketjua en ole lukenut kuin silloin, kun minut on täällä tagattu.

  Enhän minä mitään kommentoinut, että välttämättä sinua muistelisin. Mieluiten en muistaisi yhdenkään käyttäjän nimimerkkiä raporttien puolesta. Fakta vain on, että raportteja läpi käydessä osan nimimerkki jää väistämättä mieleen. Kuten sinun tapauksessasi, koska raportointeja tulee tasaiseen tahtiin, vaikka harvempi onkaan johtanut toimenpiteisiin (=olisit itse niistä tietoinen). Kappaleesi on taas ihan turhanpäiväistä nälvimistä vihkoineen, joten sinällään en yhtään ihmettele, että raportteja sataa, koska tyylisi on tuo.
   
 16. Technarchy

  Technarchy

  Viestejä:
  1 710
  Rekisteröitynyt:
  10.11.2016
  Kaotikaa nälvitään myös. Ei se ole mukavaa katseltavaa, kun lukee uutiskommentteja tms. Ne on täysin ylimääräistä kommentteja ilman mitään muuta sisältöä.
  Kaikki tuollainen ylimääräinen huutelu pitäisi saada karsittua pois, joka ei palvele sitä itse keskustelua.
  Kaotikalle moni väittää myös vastaan, mutta samalla tuo esiin oman näkemyksensä ja vie keskustelua eteenpäin.
   
  WanhaPatu, Sceptic ja svk tykkäävät tästä.
 17. David ":DA" Imodium

  David ":DA" Imodium

  Viestejä:
  1 658
  Rekisteröitynyt:
  19.10.2016
  Mielenkiintoinen keskustelu johdatti tänne. Kävikö tässä nyt taas niin että yhdestä turhanpäiväisestä viestistä saatii useampi sivu luettavaa? Ja sattumoisin taas kerran saman nimimerkin vuoksi?

  Varoitus oli aika random, mutta tämä "en mä mitään itke, kunhan ihmettelen"-vänkävirsi kyllä ylittää senkin. Sikäli kyllä sääntöihin pitäisi kirjata ettei keskusteluja tartte kauheasti paskoa, mutta minkäs teet kun toinen on kirjallisesti lahjakas provoilija ja -provosoituja, joka nähtävästi osaa myös uhriutumisen taidon.

  Tapaus oli kyllä hyvä linjanveto siinä mielessä, että kyllä mielestäni tuollainen vähän kärkkäämpi keskustelutapa pitää sallia ainakin YK:lla. Vähän pitää olla nahkaa.

  Mut sit taas näin rivikirjoittelijan silmin toivoisi kyl vähän myös tilannetajua. Kautiumin viesti nyt oli yksinkertaisesti vain huono. Semmosta perushuonoilua. Tässäkin ketjussa on olkiukkoilua josta olisi paljon mieluummin voinut liipaista. Ja jos on ihan pakko vinoilla niin senkin voi tehdä hyväntahtoisesti. Internetissä se on välillä hankalaa varsinkin jos imago jo ennestään huokuu takakireyttä. Enkä nyt tarkoita tällä kirjaimellisesti peppureikää.

  Villelle myös terveisiä: linja on hyvä, mutta vaatii hienosäätöä. :geek:

  Tsemppiä kaikille tämän vakavan paikan äärellä!
   
  Viimeksi muokattu: 11.01.2019
 18. Kautium

  Kautium IOdootti

  Viestejä:
  5 569
  Rekisteröitynyt:
  16.10.2016
  Vai että useampi sivu? Minä laskin yhteensä about 25 viestiä aiheesta eri kirjoittajilta, mutta josko sinulla on eri sivutusmääritykset? No, onneksi sinä sentään jatkat topicin mukaisesti ja asialinjalla menemättä yhtään henkilöön, kun me muut ei sellaista osata. :D

  Olikos täällä joku muu sinun ja Suvannon lisäksi, joka oli sitä mieltä että keskustelu ei ollut aiheellinen? Minä en sellaisia ole havainnut, mutta sinä saatat olet eri mieltä ja se sinulle suotakoon. Olit tosin viestissä välistä sitä mieltä, että ehkä se olikin aiheellinen, mutta silti piti vähän vittuilla, joten jäi epäselväksi kumpaa se nyt sitten mielestäsi olikaan.

  Minulle on ihan yksi ja hailea jäisikö se varoitus voimaan vai ei, mutta jos se olisi jäänyt, niin kannattaa huomioida, että myös tuo sinun viestisi menisi heittämällä samaan kategoriaan ja sitä myöten modet hukkuisivat raportointeihin ympäri foorumia ja käyttäjät samalla varoituksiin+banneihin. Onneksi Sampsa/Suvanto oikaisivat linjaa siinä mielessä.

  Tarkoitin tuolla edellisellä, että kokolailla puhtaaksi vittuiluksihan tuo viestisi oli tarkoitettu, kuten käytännössä muutkin viestit joita mukahauskasti heittelet minun perässä vähän joka ketjuun.

  Voisit vaikka miettiä, että miksi tosiaan seuraat ketjusta toiseen kommentoimassa minun tekemisiä? En tiedä onko se sinulle yleisempikin harrastus, kun en ole seurannut sinua tarkemmin. Minun kohdalla tämä show kuitenkin alkoi siitä, kun olin jonkin aika sitten eri mieltä niistä sinun sähköallergiakommenteista ja avauduit aiheesta kovin tuohtuneena privaviesteilläkin. Selvästi jotain on siis mennyt ihon alle, mutta ylitä päästä siitä yli.

  Minä olen asiallisen keskustelun kannattaja, mutta huumorintajua pitää silti löytyä ja samoin keskustelun konteksti pitää huomioida, muuten ei tule mistään mitään. En ole koskaan väittänyt etteikö joskus tulisi sanottua itsekin liiankin terävästi tai näsäviisaasti. Jos ja kun niin tapahtuu, otan näpsyn vastaan, nuolen haavat ja yritän kehittyä. Tässä tapauksessa virheen myöntäminen olisi kuitenkin ollut väärin kaikille. Kaikki tekevät joskus virheitä, nyt se oli Ville, vaikka ei sitä vieläkään myöntänyt, MOT.
   
 19. David ":DA" Imodium

  David ":DA" Imodium

  Viestejä:
  1 658
  Rekisteröitynyt:
  19.10.2016
  Kerää nyt vähän happea. Minähän olin kanssasi samaa mieltä linjauksesta.

  Taas kilometrin itku ihan turhasta.
   
  Paalausmestari tykkää tästä.
 20. living_death

  living_death ★ Still alive ™

  Viestejä:
  2 025
  Rekisteröitynyt:
  15.11.2016
  Näistä varoituksista ei ehkä kannata aina tehdä julkista jalkapuuta, koska aina voi olla YV:llä yhteydessä varoituksen antajaan YV:llä ja kysyä syytä jos itse ei ymmärrä.
   
 21. living_death

  living_death ★ Still alive ™

  Viestejä:
  2 025
  Rekisteröitynyt:
  15.11.2016
 22. FlyingAntero

  FlyingAntero ɑ n d r o i d Tukijäsen

  Viestejä:
  3 272
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Toinen noista on uutinen ja toinen mobiilipuolen keskustelu. Ei kai noita uutisia ole ollut tapana yhdistellä aiempiin keskusteluihin.
   
  Juha Kokkonen ja Sampsa tykkäävät tästä.
 23. Kautium

  Kautium IOdootti

  Viestejä:
  5 569
  Rekisteröitynyt:
  16.10.2016
  Ei aina toki kannatakaan, mutta julkinen läpikäynti on mielestäni kaikkien etu tilanteessa, jossa useammatkin raapivat päätä että mitäs ihmettä nyt taas. Ja varsinkin nyt, kun on ollut epäselvyyttä näistä moderointilinjauksista.

  Älä viitsi olla tekopyhä. Ensin piti vittuillen julistaa kuinka minun postaukset olivat "vänkävirsiä", "keskustelun paskomista", "uhriutumista" ja "takakireyttä". Sitten kun se oli saatu pois alta, niin käänsit kelkkaa. Mutta parempi myöhään kuin ei milloinkaan, vai miten se sanonta menikään.
   
 24. Sampsa

  Sampsa Sysop Ylläpidon jäsen Team PUBG Team Stream Team Apex Legends Team H2O

  Viestejä:
  6 871
  Rekisteröitynyt:
  13.10.2016
  Alkaisikohan sitten riittää tämän yhden varoituksen tiimoilta joka tuli vähän herkästi ja jo poistettu?

  Jatkossa vähemmän turhaa pään aukomista, kiitos.
   
  David ":DA" Imodium tykkää tästä.
 25. Juha Kokkonen

  Juha Kokkonen Moderator Ylläpidon jäsen

  Viestejä:
  4 622
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Uutiset uutisina ja muu keskustelu sitten normaalisti omilla alueillaan, kuten tuossa ylempänä jo todettiinkin.
   
 26. Catrik

  Catrik

  Viestejä:
  78
  Rekisteröitynyt:
  28.06.2017
  Millä perusteella tämä oli turha ketju? Ketjuun oli jo tullut kolme eri tavalla perusteltua vastausta, jonka jälkeen joku tuli kertomaan että olisi pitänyt postata pienten kysymysten ketjuun.
   
 27. svk

  svk R&T Premium-jäsen Köyhä

  Viestejä:
  1 617
  Rekisteröitynyt:
  14.12.2016
  enemmän pienet kysymykset ketjun kamaa tollaset, kuten sanottiinkin mielestäni kanssa
   
 28. Juha Kokkonen

  Juha Kokkonen Moderator Ylläpidon jäsen

  Viestejä:
  4 622
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Ei tuossa aiheessa ole kyllä mielestäni mitään niin tärkeää, etteikö sen käsittelyyn riittäisi pienet kysymykset -ketju.
   
 29. Kaiser Soze

  Kaiser Soze Johtaja

  Viestejä:
  4 884
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  On kyllä erikoista tämä moderointi. Siis millä perusteella feministisen taiteen postaaminen feminismiä käsittelevään ketjuun on "Täysin turha nollapostaus, provosointi"? Feminismi ja sosiaalinen oikeudenmukaisuus
   
 30. Aaltoliike

  Aaltoliike Alkuperäinen jäsen Tukijäsen Team Ryzen

  Viestejä:
  532
  Rekisteröitynyt:
  19.10.2016
  On kyllä varsin "erikoista", että täällä on aina nämä tutut samat naamat valittamassa millon mistäkin :D. Ei mulla oo ollu mitään ongelmia moderoinnin kanssa.
   
 31. hsalonen

  hsalonen

  Viestejä:
  6 759
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Jos voisi ilkeästi sanoa, niin voipi olla, että joidenkin kanssa on liipaisin herkemmällä kuin toisten..

  Kai tämä on moderaattoreiden työmäärää vähentävä toimenpide, ja räväkkäät mielipiteet keräävät varmasti paljon raportointeja. Ja sellaisia "vihamiehiä", jotka tykkäävät raportoida toisen viestejä suunnilleen koko ajan.
   
  Kaiser Soze ja Threadripper tykkäävät tästä.
 32. Kaiser Soze

  Kaiser Soze Johtaja

  Viestejä:
  4 884
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Tämähän se syy on varmasti. Veikkaan modekornerissa olevan joku ns paskalista jolla olevia käyttäjiä moderoidaan tiukempien kriteerien perusteella
   
 33. Juha Kokkonen

  Juha Kokkonen Moderator Ylläpidon jäsen

  Viestejä:
  4 622
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Siltä osin olet oikeilla jäljillä, että ensikertalaiset saatetaan päästää tilanteesta riippuen vähemmällä, mutta toistuvia vastaavia sääntörikkomuksia tekeville ei anneta ylimääräistä siimaa.
   
  Kaiser Soze tykkää tästä.
 34. ?..

  ?..

  Viestejä:
  428
  Rekisteröitynyt:
  06.04.2018
  Hyvin sanottu. Saman olen huomannut minäkin.
   
 35. Kautium

  Kautium IOdootti

  Viestejä:
  5 569
  Rekisteröitynyt:
  16.10.2016
  Kaivoit sitten kommentoitavaksi tapauksen useamman kuukauden takaa ja vieläpä sellaisen, jossa annettu varoitus peruttiin, kun Suvannolla läikkyi yli. Kaikesta ei tarvitse olla samaa mieltä, mutta jätetään henkilökohtaisuudet väliin.
   
 36. Pertin Perunat

  Pertin Perunat

  Viestejä:
  19
  Rekisteröitynyt:
  25.09.2017
  Mikäs on ylläpidon mielipide warettamiseen?
  Nyt osa peliketjuista menee "waretan kun menee ********" storeen.
   
 37. Kautium

  Kautium IOdootti

  Viestejä:
  5 569
  Rekisteröitynyt:
  16.10.2016
  Mikä osa? Linkkejä niihin "rikkomuksiin"?

  Ei kai warettamisesta keskustelemisessa ole koskaan ollut mitään vikaa, vaan siinä jos jaetaan ohjeita miten ja mistä jotain materiaalia saa laittomia menetelmiä käyttäen. Ei siinä, että kovin moni mitään pelejä nykypäivänä warettaisi muutenkaan, joten toisaalta aika sama.
   
 38. DD-Indeed

  DD-Indeed

  Viestejä:
  4 684
  Rekisteröitynyt:
  04.12.2016

  Käytännössä warettamisesta puhumisessa ei ole muusta kyse ku ohjeistamisesta ja saantipaikkojen jakamisesta, joten koko aihe on käytännössä turha ja syystäkin kielletty. Ja pikkuhiljaa alkaa olemaan muutenkin turhaa ku perinteiset demot ovat tekemässä paluuta pikkuhiljaa.
   
 39. Kautium

  Kautium IOdootti

  Viestejä:
  5 569
  Rekisteröitynyt:
  16.10.2016
  Totta helkutissa piratismista pitää saada keskustella ihan siinä kuin mistä tahansa muustakin aiheesta. Ohjeiden jakaminen on kuitenkin ihan eri asia.

  Nyt en kuitenkaan ihan ymmärtänyt millaisesta tilanteesta on kyse, kun ei nimimerkki "Pertin Perunat" -viestissä ollut kuin epämääräistä vihjailua.
   
 40. DD-Indeed

  DD-Indeed

  Viestejä:
  4 684
  Rekisteröitynyt:
  04.12.2016

  No varmaan siinämielessä et keskustelee sen nykytilanteesta, yms yleisesti. Mut voisin kuvitella että ylläpidolla on sen suhteen varautuminen sen keskustelun eskaloitumiseen ja väärinkäytöksiin, ni sen takia saattavat pitää tiukkaa linjaa suoraan, ennenku tulee ees mahdollisuutta.


  Vai, voisko tätä asiaa tulla selventämään, @Juha Kokkonen @Sampsa ?
   
 41. Kautium

  Kautium IOdootti

  Viestejä:
  5 569
  Rekisteröitynyt:
  16.10.2016
  Varmaan tämä epäselvyys lähtisi purkautumaan helpoimmalla sitä kautta, jos Pertin Perunat vaivautuisi kertomaan missä viestissä kokee nähneensä vääryyttä.

  Minä ainakaan en ole huomannut tähän liittyen mitään aiempaa keskustelua, joten olen olettanut että tältäkin osin mennään yleisellä "laittomuuksiin ohjeistaminen on kiellettyä" -linjalla. Maalaisjärjen pitäisi auttaa tässäkin aika pitkälle. Jos siis joku sanoo warettavansa pelin x, koska ei tykkää firmasta y, niin se on vain yksittäinen mielipide, eikä sen kieltämisessä ole järkeä.
   
  Juha Kokkonen ja Catrik tykkäävät tästä.
 42. Juha Kokkonen

  Juha Kokkonen Moderator Ylläpidon jäsen

  Viestejä:
  4 622
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Näkisin että saa keskustella, kunhan ei mennä laittomuuksiin ja jaeta ohjeita tai linkkejä warettamiseen liittyen. Se että kertoo keskustelufoorumilla warettavansa, ei itsessään ole laitonta (joskaan ei myös kovin fiksua imo).
   
  DD-Indeed tykkää tästä.
 43. Oravamedian käpy

  Oravamedian käpy

  Viestejä:
  811
  Rekisteröitynyt:
  11.11.2016
  Mites DRM-suojausten purkamisesta keskustelu esim. Apple Music kappaleiden purkaminen parempaan formaattiin ja DVD-leffoista digitaalikopioiden ottaminen?

  Murossa asiasta sai varoituksetta bannia mutta muutamalla AV-foorumilla keskustelu oli jopa suotavaa.
   
 44. atanos

  atanos

  Viestejä:
  34
  Rekisteröitynyt:
  17.12.2016
  DRM-suojausten kiertäminen on siinä hyvin tumman harmaan sävyn alueella. Yleinen mielipide(?) taitaa olla "moitittavaa" ja sen vuoksi useilla keskustelufoorumeilla kiellettyä. Mitenkäs täällä? Sampsa, modet? Omaan käyttöönhän tosiaan saa ottaa varmuuskopion jne, tältä osin ok, mutta entäs kun varmuuskopioitava lähde on suojattu niin saako täällä siihen ohjeita jaella?
   
 45. DD-Indeed

  DD-Indeed

  Viestejä:
  4 684
  Rekisteröitynyt:
  04.12.2016

  Periaatteessa sais, jos ajattelee että haluisi johki omaan digitaaliseen elokuvakirjastoon vain tallentaa kyseisen leffan, mitä sitten katselisi omilla laitteilla/kotona.
   
 46. erihyva

  erihyva

  Viestejä:
  1 271
  Rekisteröitynyt:
  16.10.2016
  Suomessa ainoastaan tehokkaan teknisen suojauksen purku on laitonta, dvd:n tai vaikkapa ääni-cd:n suojauksia ei sellaiseksi ole katsottu. Kyllä omista tiedostoistaan saa varmuuskopiota ottaa ja vaikka muokata, kunhan niitä ei jae eteenpäin.