Niin, minusta Suomen päästöillä on tekopyhää jeesustelua syyllistää kansalaisia Suomessa. Tässä tästä tekopyhyydestä taas yksi hyvä esimerkki:
Meteorologi kertomassa omia kiistattomia faktojaan ilmastonmuutoksesta kuten "Syyskuista helle-ennätystä ei olisi syntynyt ilman modernin ilmastonmuutoksen vaikutusta"
Sama meteorologi kirjoittamassa blogia siitä, kuinka aikoo vierailla maailman jokaisessa maassa
Olen ollut lentokoneessa kuudesti. Tuntuu siltä, että yllättävän monella tuttavalla tämä toteutuu somen perusteella vuodessa tai parissa. Tarkoitus kai kuitenkin pyhittää keinot jos vain mankuu lehtijutuissa ja somessa siitä kuinka ilmastonmuutos on ihmisten aiheuttamaa ja muiden pitää tehdä asialle jotain kun itsekin välttelee lentämistä aina välillä kun sattuu muistamaan.
Suomi ei ole saanut vuosikymmenien aikana kuntoon edes iänikuista kaivoslakiaan. Eikä kyse ole siitä etteikö olisi ollut aikaa, ei vaan kiinnosta ympäristökysymykset ja asiat paljon yhtään puolueita ja kansalaisia. Pieni joukko joutuu protestoimaan. Sitten on nämä muutkin lukuisat ympäristön tuhoamisyritykset, esim isot sellutehtaat, joilla olisi ollut suuri vaikutus paikalliseen ekosysteemiin, nekin torppasi joukko valveutuneita kansalaisia ja luonnonsuojeluyhdistyksiä kun valtiolla ei ole munaa laittaa asioita järjestykseen. Sen takia EU ajaa meitä nyt tekemään jotain, valtio inisee että ei viitsisi tehdä mitään.
Kaivoslaissa olet ihan oikeassa, se on Suomessa huonolla tolalla eikä sen eteen ole tehty tarpeeksi. Haluaisin tartta tohon atobeen kommenttiin Suomen luonnon hoitamisesta ja tähän sinun lauseeseesi "Sen takia EU ajaa meitä nyt tekemään jotain, valtio inisee että ei viitsisi tehdä mitään.".
EU vaatii meiltä tällä hetkellä liikoja mm. metsäasioissa, jotka on hoidettu Suomessa järjestelmällisen viisaasti viime sodista saakka. Hakkuut alittavat kasvun jokaikinen vuosi ties monettako vuotta peräkkäin, samoin alitti turvenevojen vuosikasvun turpeennostokin joitakin vuosia sitten ennen alalle kuolettavaa vihreän idealismin vasaraniskua. Metsäkadoista puhuvan kannattaa ottaa junamatka Helsingistä Tampereelle, katsella ikkunasta ulos ja huomioida että siinä on kuljettu n.15% Suomesta pystysuunnassa eikä leveyssuunnassa oikein mitään. Puupeltohölinät voidaan vakavassa keskustelussa unohtaa kun huomioidaan, että Suomessa on 5-6 miljoonaa kansalaista ja melko suuri osa heistä täytyisi jotenkin työllistääkin ellei haluta kaikki konkurssiin ja ilman lämpölaitoksia pääkaupunkimmekin olisi joko kylmänä tai enimmäkseen kivihiilellä lämmitetty koko talven nyt kun kotimainen turvekin on lähes poistettu paletista. Miettikääpä sitä kun menette seuraavan kerran lämpimään suihkuun.
Maatalouskin hoidettiin Suomessa sekä huoltovarmuuden kannalta, että taloudellisesti hyvin aina siihen saakka kunnes liityimme EU:n markkina-alueeseen, hinnat nousivat pilviin eikä tuottajahinta riittänyt enää palkaksi vaan koko homma saatiin pyörimään valtaosassa Suomen maatiloista ainoastaan EU-tukien varassa. Nuo tuet ovat monen alkutuottajan palkka eikä siinä siltikään pääse tuntipalkoille. Luonnon kannalta maataloudessa on tuona kohta 30-vuotisen EU-jäsenyyden aikana tultu koko ajan ympäristöystävällisempiin tuotteisiin mm. myrkyttämisessä ja lannoittamisessa, eli ns. "sivistytty" ympäristöasioissa koko ajan. Suomi on kumminkin peltoa, suota ja metsää täynnä ja näiden alueiden yksityisomistuksella on huolehdittu siitä että valtaosa luonnosta on pidetty asiallisessa kunnossa. Jos olet niin vakuuttunut siitä, että Suomi on luontonsa hoitanut huonosti, mieti hetki missä maissa täytyy juoda pullovettä ja missä hanavesi on juomakelpoista. Monenlaiset huoltovarmuustekijät ovat keskivertoihmisen arjelta piilossa, mutta silti olemassa yllättävän järjestelmällisenä toimintana.
Sivutuotteena tästä maatalouden hitaasta "alasajosta" meidän huoltovarmuutemme tulee tätä menoa heikkenemään kaiken aikaa nyt ja tulevaisuudessa mikä kostautuu jos ikinä joudumme sotaan tai kovat katovuodet jälleen toistuvat, ellei länsinaapuri ruoki meidän perheitämme taasen. Miehiä kun ei ihan liiaksi asti tällä väestöluvulla riitä jäämään enää kotirintamalle jos itärintamalle tulee jokaiselle kynnelle kykenevälle lähtö.
Elokapinat, Gretat, De grönat yms kuvittelevat että valtionholhouksella ja sosialistisella yhteisomistuksella luonto voisi jotenkin paremmin. Ei se voisi, Neuvostoliitto opetti sen kaikille selkeään ajatteluun kykeneville suomalaisille. Itärajan takana ei edes osata mitään jalostamista vaan luonnon raaka-aineet ovat edelleen suurimmalta osin valtionomisteisten yhtiöiden vientituotteita. Henkilökohtaisesti uskon oppimaani ja havaitsemaani perustuen, että vihreässä liikkeessä ja sosialismissa yhdistävä tekijä on yksityisomistuksiin kohdistuva kateus ja katkeruus sekä aikuistumista edeltävä naiivi ajattelumaailma joka on hedelmällinen kasvualusta tällaiselle propagandalle sekä ilmasto- että talousasioissa. Onneksi useimmat meistä aikuistuvat ennemmin tai myöhemmin ja lakkaavat uskomasta tuohon propagandaan.