Onneksi uskalsivat myös mainita väestönkasvun yhdeksi suureksi ongelmaksi, vaikka tälläkin palstalla on saanut kuulla että se on epäoleellista koska sen uskotaan pysähtyvän joskus 100 vuoden kuluttua, ehkä. Ehkä silloin pysähtyvät myös Kiinan ja Intian hiilidioksipäästöt, joista ei myöskään saisi kuulemma olla huolissaan? Tosin toimenpiteet väestönkasvun hillitsemiseksi kuulostivat aika ponnettomilta, naisten koulutus ja naisten oikeudet ja päläpälä. Mites aikoivat korjata asian esim. Afghanistanissa (lähettämällä sinne armeijan?), ja miksi Intian väestö kasvaa edelleen megalomaanisesti vaikka naiset saavat siellä helposti korkean koulutuksen?
Afrikasta on huonoja kokemuksia koulutuksen vaikutuksesta syntyvyyteen. Kyllä, naiset voivat hankkia yliopistokoulutuksen kaupungissa, mutta valmistuttuaan kovin herkästi kuitenkin palaavat maaseudulle vanhempiensa luo tekemään lapsia, yhtenä syynä ettei töitä löytynytkään ja myös koska jonkun pitää huolehtia vanhemmista.
Ihmettelin hieman HS-uutisessa mainittua "hiilidioksipäästöjen vähentäminen sosiaalisesti oikeudenmukaisesti"? Mitäköhän sillä tarkoitetaan käytännössä, ja miksi se on niin tärkeää jos kerran hiilidioksipäästöjen vähentäminen hinnalla millä hyvänsä pitäisi olla toiminnan keskiössä? Onko se taas joku "Kiinalle ja Intialle pitää antaa asiassa siimaa koska heillä on myös köyhiä ihmisiä maaseudulla" jaif free card? Tai ettei Afrikan metsien hakkaamiseen polttopuiksi tai hiilenkäyttöön tulisi niin kiinnittää huomiota?
Yksi tärkeä asia ja toimenpide tuntui tuossakin valitettavasti jäävän pimentoon: siirtolaisuus köyhistä lämpimistä maista kylmään Eurooppaan ja erityisesti Pohjoismaihin tulisi estää, hyvällä tai pahalla. Luulisi kaikille olevan selvää että ko. siirtolaisten hiilijalanjälki kasvaa huomattavasti koska Suomen talvessa ei selviä hengissä lämmittämättömässä savimajassa, ja lisäksi Suomen kansan ravitseminen tuottaa enemmän päästöjä koska niin suuri osa ravinnosta joudutaan roudaamaan ulkomailta, eikä se putoa kookospuusta suoraan suuhun kuten lämpimissä maissa.