Grillit & grillaus

No olipas taas mielipide. Mitä siis maksaa ne "hyvät" piiput? Ostaa sitten noita vaikka 2 kympillä ja laittaa paksuhkoa rautalankaa ympärille, 1 liiterin hyllylle jos nyt sattuu hajoamaan ensimmäinen, niin ei haittaa jos pultit irtoaa.

Kuuluisa, siis missä kuulit tämän? Kaveri kertoi, että kummin kaiman serkulla oli pettänyt kuulemma? Ootko Weberin jälleenmyyjällä töissä?

Tommonen oli mulla ja oli kyllä tuurista kiinni ettei lävähtäny kesken käytön. Toi oli ihan hengenvaarallinen laitos. Kahva irtos parikin kertaa mutta ei onneks hiilien kanssa.
 
Mulla Cellon iso piippusysytin (tai en tiedä onko pientä Celloa), mut hyvin on rokannut kohta vuoden, pikkupiippuna weberin ja hyvin toiminut sekin.
 
Nappasin muuten samalla kauppareissulla Lidlistä pizzakiven. Hintaa oli 9,99e. Kordieriittiä, halkaisija 38cm. Paksuus n. 1cm. Paino n. 2,7kg. En ole tätäkään vielä testannut.
 
Weberin piippusytytin oli aikanaan itellä 5-6v ajan käytössä ja grilli sytyttimineen oli katetulla terassilla ja talvet kylmässä ulkovarastossa. Hyvin kesti ruuvien kiinnitykset, sytytin päätyi lopulta roskiin kun alaosasta hilseili ruosteista metallia isoina hiutaleina.

En ostaisi missään nimessä sellaista jossa ei ole sitä tukisankaa, lämpölevyä ja muovista kahvaa kuten esim. tuo takaisinkutsuttu House. Pirkan malli vaikuttaa kyllä ihan pätevältä.
 
En ostaisi missään nimessä sellaista jossa ei ole sitä tukisankaa, lämpölevyä ja muovista kahvaa kuten esim. tuo takaisinkutsuttu House. Pirkan malli vaikuttaa kyllä ihan pätevältä.

Kaikenkaikkiaan hyvä huomio. Itsekin Kamadolla sytytin aiemmin pippusytyttimellä, mutta aina pitää olla varovainen vaikka sytytin ei itsessään hajoa käsiin niin siitä lentää kipinöitä. Ostin noin kuukausi sitten Looftlighterin. Sytytin on kallis, mutta mielestäni parempi verrattuna normaaliin kuumailmapuhaltimeen. Looftlighter on pitempi varreltaan, joten sillä ei polta käsiään kuten kuumailmapuhaltimella. Toinen hyvä puoli on kuumempi ilma. Huomasin sisällä käytettäessä, että Looftlighter työntää kipinöitä todella nopeasti kun taas kuumailmapuhaltimesta niitä ei tule. Ilmeisesti kipinät johtuivat ihan vaan pölyisestä huoneilmasta. Looftlighter sytyttää kohteen alle minuutissa, mutta grillissä pitää kuitenkin sytyttää useampi kohta. Sanoisin, että sillä kestää sytyttäminen 3-5 minuuttia.
 
Iski ihan hirveä himo hankkia kunnon hiiligrilli. Viime vuodet on tullut grillattua pelkästään kaasulla kun kakaroille pitää saada ruoka valmiiksi HETI, mutta prkl se loppuu nyt. En vaan osaa päättää ostaisinko kamadon vai vaikka Webrin Master-Touch GBS 57/Premium E-5770n. Kamado lienee noin kokonaisuutena parempi ja erityisesti savustuksessa(?), mutta Weberin saa n. puolet halvemmalla kuin kohtuullisen kamadon ja kait tollakin nyt saa hifisteltyä?

Hobby hallissa on Nordgardenin 16' kamado -50 tarjouksessa, mutta siinä on 5 viikon toimitusaika. Siihen mennessä on jo puolet kesälomasta taputeltu, eikä noin pitkä odottelu napostele. Minua myös mietityttää, että mahtuuko tohon 4 hengen safkat mitenkään kerralla?

Jos jollain on hyviä tarjouksia tiedossa niin saa vinkata.
 
Iski ihan hirveä himo hankkia kunnon hiiligrilli. Viime vuodet on tullut grillattua pelkästään kaasulla kun kakaroille pitää saada ruoka valmiiksi HETI, mutta prkl se loppuu nyt. En vaan osaa päättää ostaisinko kamadon vai vaikka Webrin Master-Touch GBS 57/Premium E-5770n. Kamado lienee noin kokonaisuutena parempi ja erityisesti savustuksessa(?), mutta Weberin saa n. puolet halvemmalla kuin kohtuullisen kamadon ja kait tollakin nyt saa hifisteltyä?

Hobby hallissa on Nordgardenin 16' kamado -50 tarjouksessa, mutta siinä on 5 viikon toimitusaika. Siihen mennessä on jo puolet kesälomasta taputeltu, eikä noin pitkä odottelu napostele. Minua myös mietityttää, että mahtuuko tohon 4 hengen safkat mitenkään kerralla?

Jos jollain on hyviä tarjouksia tiedossa niin saa vinkata.

Itse samoilla linjoilla. N. 10v vanha spirit saa siirtyä vara / makkaragrilliksi ja kamado hakusessa. Tuo tila myös mietityttänyt ja ajatellut sijoittaa isoimpaan kamadobonoon aka. Limited. Jos saisi sillä homman ns. kerralla kuntoon. Saatavuus noissakin ollut huono, mutta mahdollisesti kesäkuussa pitäisi rantautua varastoon täydennystä.
 
Törmäsin muissa keskusteluissa Char-Broil Kamanderiin ja muutaman päivän tutkimisen seurauksena peruutin pikku-Bonon tilauksen ja tilasin Kamanderin. En löytänyt juuri muita kuin positiivisia kokemuksia tuosta ja kokokin oli sopivampi. Ainoa isompi miinus on tietty takuu, mutta toivottavasti säästyn ongelmilta.
Joko sait grillin? Katsoin tuota netraudasta ja mietin tilaamista, mutta sitten huomasin että vehje on terästä eikä keraaminen. Painoa puolet vähemmän kuin vastaavalla kamadolla. Tämä pisti miettimään, että onko toi vaan munanmuotoinen "pallogrilli"?
 
Iski ihan hirveä himo hankkia kunnon hiiligrilli. Viime vuodet on tullut grillattua pelkästään kaasulla kun kakaroille pitää saada ruoka valmiiksi HETI, mutta prkl se loppuu nyt. En vaan osaa päättää ostaisinko kamadon vai vaikka Webrin Master-Touch GBS 57/Premium E-5770n. Kamado lienee noin kokonaisuutena parempi ja erityisesti savustuksessa(?), mutta Weberin saa n. puolet halvemmalla kuin kohtuullisen kamadon ja kait tollakin nyt saa hifisteltyä?

Hobby hallissa on Nordgardenin 16' kamado -50 tarjouksessa, mutta siinä on 5 viikon toimitusaika. Siihen mennessä on jo puolet kesälomasta taputeltu, eikä noin pitkä odottelu napostele. Minua myös mietityttää, että mahtuuko tohon 4 hengen safkat mitenkään kerralla?

Jos jollain on hyviä tarjouksia tiedossa niin saa vinkata.

Itsellä 15" kamado ja neljälle kokkailen yleensä. Ei tuohon kerralla saa kaikkea mitä haluaisi. Jos teet vaikka kanaa ja vihanneksia, niin et tee niitä samaan aikaan. Eikä suora ja epäsuora valmistus tahdo onnistua samaan aikaan. Eli suunnittelua vaatii. Tai sitten isomman mallin. Muuten suosittelen lämpimästi kamadoa grillinä.
 
Itsellä 15" kamado ja neljälle kokkailen yleensä. Ei tuohon kerralla saa kaikkea mitä haluaisi. Jos teet vaikka kanaa ja vihanneksia, niin et tee niitä samaan aikaan. Eikä suora ja epäsuora valmistus tahdo onnistua samaan aikaan. Eli suunnittelua vaatii. Tai sitten isomman mallin. Muuten suosittelen lämpimästi kamadoa grillinä.
Kamado on hyvä ja pitkäikäinen grilli. Itse en vain ole jaksanut opetella kaikkia sen hienouksia. Grillaus, barbeque ja savustus menee lievästi harrastuksen puolelle ja käytössä on tällä hetkellä:
-Bradley savustin, jolla optimilämpötila-alue on 50-120C, tällä savustelen kalat ja makkarat, ei tuota smokeringiä kun savustuspurukiekko palaa vain kytemällä
-Traeger Timberline 850 pellettigrilli, joka on hyvä epäsuoraan low&slow barbequesavustukseen 100-150C alueella, tulee hyvät ribsit, brisketit, joulukinkut, kalkkunat ja hanhet, savun aromia ja rapea pinta ml. smokering (joka ei vaikuta kuitenkaan makuun millään tavalla)
-Masterbuilt 560 Gravity Series, hiiligrilli, jossa lämpötilan säätö tarkka kuin sähköuunissa, lämpätila-alue laaja 100-350C, hyvä low&slow barbequesavustukseen, savun aromi kuin stickburnerissa, kaikkeen grillaukseen, vaikka on epäsuora grilli, laatu heikko
-Budjettiluokan kamadogrilli, tämä on paras jos pitää esim. pihvit ruskistaa tai kasvikset grillata niin, että tulee kevyesti hiiltynyt pinta =>Todennäköisesti kamado riittäisi kaikkeen muuhun paitsi kalojen ja makkaroiden savustukseen kun opettelisi kaikki detaljit käytöstä
 
Viimeksi muokattu:
Kuinkas onnistuu hiilillä low and slow snake method? Briketeillä menty tähän asti mutta voisi spare ribsiä kokeilla välillä hiilillä.

Weberin pallo.

Miten muuten säätelette lämpötilaa? Alaventtiili täysin auki ja pelkällä yläventtiilillä vai mitä suositte?
 
Viimeksi muokattu:
Miten muuten säätelette lämpötilaa? Alaventtiili täysin auki ja pelkällä yläventtiilillä vai mitä suositte?

Tämähän se on avainkysymys. Barbequen holy grail on thin blue smoke eli savua tuskin edes havaitsee. Itsellä ainakin kamadossa tyypillistä on se, että kun saavuttaa lämpötilan niin se ampuu hetken kuluttua yli ja yläventtiiliä pitää pienentää ja sitten veto loppuu ja alkaa valkoinen sankka "likainen savu". Molempien säätö on mielestäni tärkeää.
 
Joko sait grillin? Katsoin tuota netraudasta ja mietin tilaamista, mutta sitten huomasin että vehje on terästä eikä keraaminen. Painoa puolet vähemmän kuin vastaavalla kamadolla. Tämä pisti miettimään, että onko toi vaan munanmuotoinen "pallogrilli"?

Itse tilasin myös Kamanderin ja ollut nyt mökillä käytössä muutaman viikonlopun. Olen grilliin erittäin tyytyväinen, saa kuumaksi, lämmönsäätely helppoa ja pitää lämmön erittäin hyvin. Kotona on Master Touch, siihen verrattuna ihan eri luokan vehje, keraamisista kamadoista ei tosin ole kokemusta. Tilaakin tuossa on erillisen lämpöhyllyn ansiosta enemmän kuin Weberissä
 
Kompromissi Weber Master touch vs Kamado = Weber Summit Kamado :D

Master touch Premium sillä rosterilautasella kyllä ollut todella erinomainen kalojen savustuksiin n. 85-90 lämmöillä.
 
Kompromissi Weber Master touch vs Kamado = Weber Summit Kamado :D

Master touch Premium sillä rosterilautasella kyllä ollut todella erinomainen kalojen savustuksiin n. 85-90 lämmöillä.

Toi Summit olisi kova, mutta a. menee yli budjetin ja b. se on loppu kaikkialta. Master touch premium 5775 tarvikkeineen ja briketteineen saisi alta 500€ ja jos ei tota kaikkein kalleinta "versionumeroa" hommaa, niin halvemmalla. 500€ saisi myös ketjussa mainitun Kamanderin ilman tilpehöörejä. Saman kokoluokan kamadot alkavat 550 eurosta. Valintoja valintoja.
 
Viimeksi muokattu:
Hiilimiehille luettavaa, toivottavasti jollekin hyötyä tai edes mielenkiintoista luettavaa.
T:kaasumies

Kai se täytyy olla mainoksen uhri ja uhrata 40€ testin voittajaan. Itse vallan käytän marienburgin hiiliä ja todella tyytyväinen niihinkin. Just tuli haettua pari pussia lisää.

Eilen iltapalaksi entrecotee piffiä ja tuli todella hyvä, nyt kun tein kuumalla grillillä. Aikaisemmin itsellä on ollut sellainen ongelma, että olen laittanut liian vähän hiiliä ja grilli on pikkaisen liian kylmä jos näin voidaan sanoa.

Tänään tein tomahawkin ja muuten hyvää lihaa, mutta maustaminen epäonnistui täysin. Huom. ei ollut itse maustama vaan kauppiaan mitä suunnattomasti ihmettelin tuollaisen lihan kohdalla. Vääjäämättä tuli mieleen, että onkohan lihat seissyt kaupassa pitkäänkin ja marinaadilla sitten pikkaisen peitelty? Kuulemma ei ihan tavatonta. Tuollainen tomahawk köntti ei kuitenkaan ihan halpaa ole, niin ei varmaan ihan jokaiselle tartu mukaa.
 
Iski ihan hirveä himo hankkia kunnon hiiligrilli. Viime vuodet on tullut grillattua pelkästään kaasulla kun kakaroille pitää saada ruoka valmiiksi HETI, mutta prkl se loppuu nyt. En vaan osaa päättää ostaisinko kamadon vai vaikka Webrin Master-Touch GBS 57/Premium E-5770n. Kamado lienee noin kokonaisuutena parempi ja erityisesti savustuksessa(?), mutta Weberin saa n. puolet halvemmalla kuin kohtuullisen kamadon ja kait tollakin nyt saa hifisteltyä?

Hobby hallissa on Nordgardenin 16' kamado -50 tarjouksessa, mutta siinä on 5 viikon toimitusaika. Siihen mennessä on jo puolet kesälomasta taputeltu, eikä noin pitkä odottelu napostele. Minua myös mietityttää, että mahtuuko tohon 4 hengen safkat mitenkään kerralla?

Jos jollain on hyviä tarjouksia tiedossa niin saa vinkata.

Suosittelen unohtamaan kaikki alle 21" kamadot....itsellä 21" ja saisi olla isompi.
 
Lueskelin lisää tuosta Kamanderista ja se vaikuttaa olevan hinta-laatusuhteeltaan erinomainen. Paistopinta-alakin taitaa olla sama kuin 23 tuuman kamadossa.

Se on joko tuo tai sitten Weber Master Touch Premium E-5770. Hintaero noiden välillä on 150. Sillä saa aika paljon tarvikkeita ja muutaman kesän briketit.
 
Lueskelin lisää tuosta Kamanderista ja se vaikuttaa olevan hinta-laatusuhteeltaan erinomainen. Paistopinta-alakin taitaa olla sama kuin 23 tuuman kamadossa.

Se on joko tuo tai sitten Weber Master Touch Premium E-5770. Hintaero noiden välillä on 150. Sillä saa aika paljon tarvikkeita ja muutaman kesän briketit.

Jossei ihan kaikkia tilpehöörejä halua mukaan niin 5750 Verkkokauppa.comissa 250e: Weber Master-Touch GBS SE E-5750 -hiili-/brikettigrilli, 57 cm, musta 249,00
 
Lueskelin lisää tuosta Kamanderista ja se vaikuttaa olevan hinta-laatusuhteeltaan erinomainen. Paistopinta-alakin taitaa olla sama kuin 23 tuuman kamadossa.

Se on joko tuo tai sitten Weber Master Touch Premium E-5770. Hintaero noiden välillä on 150. Sillä saa aika paljon tarvikkeita ja muutaman kesän briketit.
 

Liitteet

  • IMG_20210605_194515.jpg
    IMG_20210605_194515.jpg
    6,4 MB · Luettu: 411
Ei ole saranat satasen arvoinen, päin vastoin. Ketjussa paljon juttua.

Satasella saa jo 100 grillaus olutta :)
 
Tätä kans mietin. Olen yrittänyt lukea tuon ja premium-mallin eroista enkä löydä muuta kuin saranoidun kannen? En tiedä mahtaako se olla satasen hintaeron arvoinen, vai tuleeko premium mallin mukana enemmän roinaa?
Onkohan tuossa halvemmassa esim. tuota lämmönsäätelylevyä? Se varmaan ainakin tuo lisää hintaa jos ei ole. Hyvä lisä, jos haluaa tehdä miedommalla lämmöllä pitempää kypsennystä.
 
Joko sait grillin? Katsoin tuota netraudasta ja mietin tilaamista, mutta sitten huomasin että vehje on terästä eikä keraaminen. Painoa puolet vähemmän kuin vastaavalla kamadolla. Tämä pisti miettimään, että onko toi vaan munanmuotoinen "pallogrilli"?
Sain ja pari viikkoa ollut käytössä. Ihan eri luokkaa kun pallogrillit. Lämmöneristyksessä jopa parempi kuin kamadot ja grillin saa kuumaksi erittäin helposti ja laitteen saa lähes yhtä tiiviiksi kun kamadot asentamalla alapuolelle tiivisteen (tiiviste vain kannessa). Pari päivää sitten tein pizzaa ja lämmöt sai helposti 400 asteeseen ja ne myös pysyi siellä koko grillauksen ajan. Grillissä myös erinomainen yläritilä johon saa mm pizzakiven hyvin lähemmäs kannen yläosaa. Hinta-laatusuhteeltaan ihan ylivoimainen kampe markkinalla tällä hetkellä.
 
Sain ja pari viikkoa ollut käytössä. Ihan eri luokkaa kun pallogrillit. Lämmöneristyksessä jopa parempi kuin kamadot ja grillin saa kuumaksi erittäin helposti ja laitteen saa lähes yhtä tiiviiksi kun kamadot asentamalla alapuolelle tiivisteen (tiiviste vain kannessa). Pari päivää sitten tein pizzaa ja lämmöt sai helposti 400 asteeseen ja ne myös pysyi siellä koko grillauksen ajan. Grillissä myös erinomainen yläritilä johon saa mm pizzakiven hyvin lähemmäs kannen yläosaa. Hinta-laatusuhteeltaan ihan ylivoimainen kampe markkinalla tällä hetkellä.
Onkos tämä niinkun edullisempi vastine Weberin Summit "kamodolle" sitten? Eli ilmaeristeinen metalli "kamado" myös tms?
Weberin summit herätti myös meilenkkinnon tässä "kamadoa" tai vastaavaa etsiessä, mutta mietitytti hinta/laatu-suhde verrattuna keraamiseen kamadoon. jne.
Itse arvostan grillauspinta-alaa ehdottomasti, joten keraamisen kamadon on oltava 22"+ tms. Weberin summit olisi iso, mutta mietityttää noiden peltisten kanssa hiili -taloudellisuus ja säteilylämpö mitä keraaminen vastine antaa myös yläkuupassa paremmin lämmönvarauskyvyn myötä.
 
Kiitos @MustaT ja @tstv. Weberi jää kauppaan tai ehkä mökille kaasun kaveriksi. Kotiin ostan Kamanderin. Sitä odotellessa voisin helpottaa grillikuumetta hakemalla hiiliä, sytytyspaloja, savustuspaloja ja muita härpäkkeitä. Pirkka-brikettejä kehuttiin jossain grilliblogissa ja ehkä noita sikamaisen kalliita Quebrachojakin voisi kokeilla.

"Tilauksesi on vastaanotettu.
Kiitos tilauksestasi!

Tilatut tuotteet
Tuotteen nimi
Hiiligrilli Char-Broil Kamander
FAL140870
Kaukokiidon kotiin toimitus
n. 2-5 arkipäivää"
 
Viimeksi muokattu:
Onkos tämä niinkun edullisempi vastine Weberin Summit "kamodolle" sitten? Eli ilmaeristeinen metalli "kamado" myös tms?
Weberin summit herätti myös meilenkkinnon tässä "kamadoa" tai vastaavaa etsiessä, mutta mietitytti hinta/laatu-suhde verrattuna keraamiseen kamadoon. jne.
Itse arvostan grillauspinta-alaa ehdottomasti, joten keraamisen kamadon on oltava 22"+ tms. Weberin summit olisi iso, mutta mietityttää noiden peltisten kanssa hiili -taloudellisuus ja säteilylämpö mitä keraaminen vastine antaa myös yläkuupassa paremmin lämmönvarauskyvyn myötä.
En tiedä Weberin rakenteesta, mutta kamanderissa on teräsrakenteen sisällä jokin synteettinen eriste, en löytänyt tarkempia tietoja mitä materiaalia tuo on. Itse en ole ikinä kamadoa omistanut, mutta esim FB:n kamadoryhmässä on ollut juttua, että kamanderissa on parempi hyötysuhde hiilissä kamadoihin verrattuna.
 
Kiitos @MustaT ja @tstv. Weberi jää kauppaan tai ehkä mökille kaasun kaveriksi. Kotiin ostan Kamanderin. Sitä odotellessa voisin helpottaa grillikuumetta hakemalla hiiliä, sytytyspaloja, savustuspaloja ja muita härpäkkeitä. Pirkka-brikettejä kehuttiin jossain grilliblogissa ja ehkä noita sikamaisen kalliita Quebrachojakin voisi kokeilla.
Sunset charcoalilta 10kg quebrachoja 14€ ei oo kyl sikamaisen kallista.
 
Joo saahan noita halvemmalla, mutta ILn testissä Black Ranch Quebracho oli ylivoimainen. Tuo haisee vähän mainokselle, mutta ajattelin silti kokeilla.

Itse voin suositella noita sunset charcoalin quebrachoja. Tilasin ensimäisen kerran ja heti kerralla 20kiloa :whistling: Hyvin on toiminut, tilaan uudelleenkin tuolta.
 
Kamadon hankkiessa ostin pussin Black Ranchin marabua ja sen jälkeen siirryin Sunset Charcoalin marabuun. Ei eroa muuten kuin hinnan osalta. Loistava hiili, miellyttävä aromi eikä savuta kamalasti syttyessäänkään. Pitkät vedot menevät ongelmitta, pizzanpaistolämpötiloja en vielä ole kokeillut.
 
Näyttäs ensiviikolla Tokmannilla olevan Marienburgit 30l säkki 7€. Tossa keväämmällä oli sama 30l säkki 6,90€ joka oli jo ihan hyvä tarjous silloin.
 
paloajassa on monta muuttujaa, kevyttä ovat kuitenkin, joten palavat nopeasti. Kovapuuhiilet vain käyttöön, kun niitäkin saa nykyään asialliseen hintaan. Black Ranchin vajaa 3€/kg ei sitä ole.
 
Ja nyt on 20 kg Sunset charcoalin quebrachoja tilattu. Lisäsin perheen Prisma-tilaukseen kanan paistileikkeitä, kassleria, vihanneksia sekä setin poppamiehen bbq sooseja ja kaapissa on vielä jokunen rubi jäljellä. Nappaan vielä muutaman erilaisen savustuspalapussin mukaan seuraavalla mätänet-reissulla, niin kaikki alkaa olla koossa. Tunnen jo melkein kuinka ruuhkavuosien, paskavaippojen ja kakaroiden huudon turruttama elämänhaluni yrittää muistuttaa olemassaolostaan. Kohta se lähtee, kylmä kalja käteen ja grilli tulille. :drool::kippis:
 
Ja nyt on 20 kg Sunset charcoalin quebrachoja tilattu. Lisäsin perheen Prisma-tilaukseen kanan paistileikkeitä, kassleria, vihanneksia sekä setin poppamiehen bbq sooseja ja kaapissa on vielä jokunen rubi jäljellä. Nappaan vielä muutaman erilaisen savustuspalapussin mukaan seuraavalla mätänet-reissulla, niin kaikki alkaa olla koossa. Tunnen jo melkein kuinka ruuhkavuosien, paskavaippojen ja kakaroiden huudon turruttama elämänhaluni yrittää muistuttaa olemassaolostaan. Kohta se lähtee, kylmä kalja käteen ja grilli tulille. :drool::kippis:
Onnea sitten noiden savustuspalojen löytämiseen. On melkoisen kiven alla monessa kivijalkaliikkeessä, mukaanluikien Motonet.
 
Onnea sitten noiden savustuspalojen löytämiseen. On melkoisen kiven alla monessa kivijalkaliikkeessä, mukaanluikien Motonet.
Oulussa päin kannattaa etsiä savustuspaloja K-raudoista. Ainakin Kempeleen Ojan Raudassa oli jokaista laatua viime viikolla reilusti hyllyssä.
 
Onnea sitten noiden savustuspalojen löytämiseen. On melkoisen kiven alla monessa kivijalkaliikkeessä, mukaanluikien Motonet.

Helsingin seudun K-raudoissa on vaihtelevasti eri merkkien savustuspaloja hyllyssä. Motonetissa taas hyllyt tyhjinä joka paikassa.
 
Helsingin seudun K-raudoissa on vaihtelevasti eri merkkien savustuspaloja hyllyssä. Motonetissa taas hyllyt tyhjinä joka paikassa.
Itte hareskellu Weberin omenapuupaloja ja Kodin Terrasta löysin jostain Rovaniemeltä niin pisti kolme säkkiä heti tilaukseen. Verkkiksessäkin loppu ja tulee heinäkuun puolessa välissä. K-Raudoissa, Motoneteissä ja muissa kaupoista mistä normaalisti on saanu on hyllyt ihan tyhjiä.. lastuja on siellä täällä mutta palikat on kiven alla.
 
Itte hareskellu Weberin omenapuupaloja ja Kodin Terrasta löysin jostain Rovaniemeltä niin pisti kolme säkkiä heti tilaukseen. Verkkiksessäkin loppu ja tulee heinäkuun puolessa välissä. K-Raudoissa, Motoneteissä ja muissa kaupoista mistä normaalisti on saanu on hyllyt ihan tyhjiä.. lastuja on siellä täällä mutta palikat on kiven alla.

Weberin omenapuupalat vaikuttavat olevan kiven alla. Jouduin nappaamaan Big green egin palikoita ja olihan noilla hintaa, 13€ pussi.
 
Omenapuuta saa melkein loputtomasti kun kyselee paikallisista facebook-omenapörsseistä tms. Ihmiset karsii oksia omenapuista niin yhdestä oksasta saa useamman pussukan verran puuta.
 
Omenapuuta saa melkein loputtomasti kun kyselee paikallisista facebook-omenapörsseistä tms. Ihmiset karsii oksia omenapuista niin yhdestä oksasta saa useamman pussukan verran puuta.

Juuri näin. Kannattaa samalla huhuilla kaikkia mahdollisia hedelmäpuita tai vaikka tammea.
On noissa pusseissa laskettu tavaralle, joku hinta :)
 
Omenapuuta saa melkein loputtomasti kun kyselee paikallisista facebook-omenapörsseistä tms. Ihmiset karsii oksia omenapuista niin yhdestä oksasta saa useamman pussukan verran puuta.
Jaksa rupee mitään hiton facea ja säätöjä ja pätkimisiä ja kuivattamisia ja muuta räpeltämistä. Marssin kauppaa ja ostan säkillisen kalikoita ja illalla savustetaan.
 
Kyllä ne siellä grillissä kuivuu.
Tuli viime syksynä kokeiltua ihan tuoretta omenapuuta ja voin sanoa, että kannattaa käyttää mielummin sitä kuivaa. Melko pientä tikkua pitää olla jollain snake metodilla että ylipäätänsä edes syttyy, ennen kuin briketit palaa alta pois. Itse käytin hiilien päällä kun tein Lohta ja ei ne kauaa ehtiny savuttamaan.
 
Omenapuuta saa melkein loputtomasti kun kyselee paikallisista facebook-omenapörsseistä tms. Ihmiset karsii oksia omenapuista niin yhdestä oksasta saa useamman pussukan verran puuta.
Juu, luulisi ainakin asian olevan näin =) Ite meinaan kaataa omenapuun kesällä pois kun vaan kerkeää, ja ajattelin kaikki rantea vahvemman kaman pätkiä savupuuksi tms.
 
Itte hareskellu Weberin omenapuupaloja ja Kodin Terrasta löysin jostain Rovaniemeltä niin pisti kolme säkkiä heti tilaukseen. Verkkiksessäkin loppu ja tulee heinäkuun puolessa välissä. K-Raudoissa, Motoneteissä ja muissa kaupoista mistä normaalisti on saanu on hyllyt ihan tyhjiä.. lastuja on siellä täällä mutta palikat on kiven alla.
Jaksa rupee mitään hiton facea ja säätöjä ja pätkimisiä ja kuivattamisia ja muuta räpeltämistä. Marssin kauppaa ja ostan säkillisen kalikoita ja illalla savustetaan.

Toiset marssii nettikauppaan ja savustaa sitten kun tilaus saapuu. Ihan hyvä vinkki ihmisille jotka nauttii niistä räpellyspuuhista :tup:.
 

Statistiikka

Viestiketjuista
283 938
Viestejä
4 875 414
Jäsenet
78 734
Uusin jäsen
JesusLovesY

Hinta.fi

Back
Ylös Bottom