Jotakin marabu hiiliä tais olla k-raudoissakin jossei halua tilailla isoja säkkejä
Taitaa olla Black Ranchiä 15kg säkeissä. Hintakin on kova verrattuna noihin.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Huomio: This feature may not be available in some browsers.
Jotakin marabu hiiliä tais olla k-raudoissakin jossei halua tilailla isoja säkkejä
Mukavaa miten tekeminen on se pääasia eikä välineet, tuntuu että se välillä unohdetaan. Paskoillakin kamoilla tekijämies tekee, hyvilläkään kamoilla tumpelo ei. Pisteet sinne.Tässä kun olen ketjun kahlannut läpi niin joskus halpakin pallogrilli voi yllättää. Nyt neljättä vuotta käytössä pihalla bbq king puisilla sivupöydillä (rimoilla), muistaakseni joku 80e silloin tokmannilla. Taisi olla liian hyvää tekoa, kun sen jälkeen ei ole mokomaa näkynyt missään ja ainoa ruoste siitä löytyy ilmaläpästä päältä.
Alempi ritilä, jonka päälle hiilet tulee on tietysti keskeltä hieman painunut, kuten kunnon pallossa kuuluukin Tuhka-astiassa olevat ilmaluukut eivät mene kokonaan kiinni, vaan jäävät noin millin auki. Kannessa oleva lämpömittari ei ole kovinkaan luotettava ilmeisesti enää.
Viimeisimpänä laitteella on tehty 1,2-2kg kasslerista pulled porkkia briketeillä snake methodilla noin 8-10 tuntia. Olin sen verran juovuksissa etten tarkkaan muista kiloja enkä aikaa. Mutta kyseisellä grillillä sellaisenkin näemmä saa aikaan.
Aina olen käyttänyt pirkka hiiliä/brikettejä + sytytysnestettä. Miksi näistäkin vouhotetaan, kun ei sillä ole merkitystä muille kuin niille, jotka käyttävät oikeita grillejä, kuten viimeiset viitisen sivua.
Veli grillaa munalla ja vuoden vanhalla mustangin pallolla, joka on nyt jo umpiruosteessa, ja kirosi kuinka hyvä tuo bbq on Samalla lähetti terveisiä kaikille, että jättää motonetin halvat roastmasterin paskapallot sinne kauppaan.
Edit:
Unohtui mainita, että meater oli lihassa kiinni näyttäen koko ajan grillin lämpötilaa 95-110c vrt. kannen mittari tasainen 200c
Itsekkin grillailen halppisgrillillä, ja ihan maukasta tulee. Mutta noista hiilistä olen kyllä erimieltä.Tässä kun olen ketjun kahlannut läpi niin joskus halpakin pallogrilli voi yllättää. Nyt neljättä vuotta käytössä pihalla bbq king puisilla sivupöydillä (rimoilla), muistaakseni joku 80e silloin tokmannilla. Taisi olla liian hyvää tekoa, kun sen jälkeen ei ole mokomaa näkynyt missään ja ainoa ruoste siitä löytyy ilmaläpästä päältä.
Alempi ritilä, jonka päälle hiilet tulee on tietysti keskeltä hieman painunut, kuten kunnon pallossa kuuluukin Tuhka-astiassa olevat ilmaluukut eivät mene kokonaan kiinni, vaan jäävät noin millin auki. Kannessa oleva lämpömittari ei ole kovinkaan luotettava ilmeisesti enää.
Viimeisimpänä laitteella on tehty 1,2-2kg kasslerista pulled porkkia briketeillä snake methodilla noin 8-10 tuntia. Olin sen verran juovuksissa etten tarkkaan muista kiloja enkä aikaa. Mutta kyseisellä grillillä sellaisenkin näemmä saa aikaan.
Aina olen käyttänyt pirkka hiiliä/brikettejä + sytytysnestettä. Miksi näistäkin vouhotetaan, kun ei sillä ole merkitystä muille kuin niille, jotka käyttävät oikeita grillejä, kuten viimeiset viitisen sivua.
Veli grillaa munalla ja vuoden vanhalla mustangin pallolla, joka on nyt jo umpiruosteessa, ja kirosi kuinka hyvä tuo bbq on Samalla lähetti terveisiä kaikille, että jättää motonetin halvat roastmasterin paskapallot sinne kauppaan.
Edit:
Unohtui mainita, että meater oli lihassa kiinni näyttäen koko ajan grillin lämpötilaa 95-110c vrt. kannen mittari tasainen 200c
Täysin samaa mieltä noiden pirkka hiilien osalta, koko perhanan pussi meinaa mennä aina ja inferno hiillos vaikka mitä tekisi. Brikettien osalta en ainakaan silloin huomannut mitään kitkerää hajua, vaan ihan normaalia palamista oli meilläItsekkin grillailen halppisgrillillä, ja ihan maukasta tulee. Mutta noista hiilistä olen kyllä erimieltä.
Pirkan hiilet nyt on ihan ok hätä varana, mutta esim motonetistä saatavilla marienburg hiilillä ei tarvitse joka kerta kaataa grilliä täyteen hiiliä. Ne saa sammumaan helposti grillauksen loputtua. Pirkat ovat valmiiksi melko pientä silppua ja tuppaa menemään melkein pussi per grillaus kerta.
Ja nuo briketit olivat aivan kamalia. Jokin kitkerä savu niistä tuli, kun kokeilin myös tuota snakea. Seuraavalla kerralla kokeilen kyllä jotain muuta merkkiä.
Jos sulla ei vielä ole sytytysnestettä niin äkkiä ostamaan. Hiilet ritilälle, sytytysnestettä keon päälle ja hetken päästä tulta perään. Sulla on hehkuvat hiilet aivan tuossa tuokiossa eikä tartte sanomalehtien ja peltisten piippusytyttimien kanssa pelata.
@ollyz Argentiinalaisittain. Googlaa asado.
Pirkka piippusytytin edullisesti Citymarketista 5e/kpl. Näyttää aika pitkälti kopiolta Weberin vastaavasta.
En leikkis noilla halppiksilla, eikös Cellon rosterinenkin melkein Weberin hintainen oo kuuluisa niittien pettämisestä kuumuuden takia... Kiva kun sisältö tippuu varpaille tai terdelle muutaman euron säästön takia. Senpä takia weeberissä kuumankestävät pultit...
No olipas taas mielipide. Mitä siis maksaa ne "hyvät" piiput? Ostaa sitten noita vaikka 2 kympillä ja laittaa paksuhkoa rautalankaa ympärille, 1 liiterin hyllylle jos nyt sattuu hajoamaan ensimmäinen, niin ei haittaa jos pultit irtoaa.
Kuuluisa, siis missä kuulit tämän? Kaveri kertoi, että kummin kaiman serkulla oli pettänyt kuulemma? Ootko Weberin jälleenmyyjällä töissä?
En ostaisi missään nimessä sellaista jossa ei ole sitä tukisankaa, lämpölevyä ja muovista kahvaa kuten esim. tuo takaisinkutsuttu House. Pirkan malli vaikuttaa kyllä ihan pätevältä.
Iski ihan hirveä himo hankkia kunnon hiiligrilli. Viime vuodet on tullut grillattua pelkästään kaasulla kun kakaroille pitää saada ruoka valmiiksi HETI, mutta prkl se loppuu nyt. En vaan osaa päättää ostaisinko kamadon vai vaikka Webrin Master-Touch GBS 57/Premium E-5770n. Kamado lienee noin kokonaisuutena parempi ja erityisesti savustuksessa(?), mutta Weberin saa n. puolet halvemmalla kuin kohtuullisen kamadon ja kait tollakin nyt saa hifisteltyä?
Hobby hallissa on Nordgardenin 16' kamado -50 tarjouksessa, mutta siinä on 5 viikon toimitusaika. Siihen mennessä on jo puolet kesälomasta taputeltu, eikä noin pitkä odottelu napostele. Minua myös mietityttää, että mahtuuko tohon 4 hengen safkat mitenkään kerralla?
Jos jollain on hyviä tarjouksia tiedossa niin saa vinkata.
Joko sait grillin? Katsoin tuota netraudasta ja mietin tilaamista, mutta sitten huomasin että vehje on terästä eikä keraaminen. Painoa puolet vähemmän kuin vastaavalla kamadolla. Tämä pisti miettimään, että onko toi vaan munanmuotoinen "pallogrilli"?Törmäsin muissa keskusteluissa Char-Broil Kamanderiin ja muutaman päivän tutkimisen seurauksena peruutin pikku-Bonon tilauksen ja tilasin Kamanderin. En löytänyt juuri muita kuin positiivisia kokemuksia tuosta ja kokokin oli sopivampi. Ainoa isompi miinus on tietty takuu, mutta toivottavasti säästyn ongelmilta.
Iski ihan hirveä himo hankkia kunnon hiiligrilli. Viime vuodet on tullut grillattua pelkästään kaasulla kun kakaroille pitää saada ruoka valmiiksi HETI, mutta prkl se loppuu nyt. En vaan osaa päättää ostaisinko kamadon vai vaikka Webrin Master-Touch GBS 57/Premium E-5770n. Kamado lienee noin kokonaisuutena parempi ja erityisesti savustuksessa(?), mutta Weberin saa n. puolet halvemmalla kuin kohtuullisen kamadon ja kait tollakin nyt saa hifisteltyä?
Hobby hallissa on Nordgardenin 16' kamado -50 tarjouksessa, mutta siinä on 5 viikon toimitusaika. Siihen mennessä on jo puolet kesälomasta taputeltu, eikä noin pitkä odottelu napostele. Minua myös mietityttää, että mahtuuko tohon 4 hengen safkat mitenkään kerralla?
Jos jollain on hyviä tarjouksia tiedossa niin saa vinkata.
Kamado on hyvä ja pitkäikäinen grilli. Itse en vain ole jaksanut opetella kaikkia sen hienouksia. Grillaus, barbeque ja savustus menee lievästi harrastuksen puolelle ja käytössä on tällä hetkellä:Itsellä 15" kamado ja neljälle kokkailen yleensä. Ei tuohon kerralla saa kaikkea mitä haluaisi. Jos teet vaikka kanaa ja vihanneksia, niin et tee niitä samaan aikaan. Eikä suora ja epäsuora valmistus tahdo onnistua samaan aikaan. Eli suunnittelua vaatii. Tai sitten isomman mallin. Muuten suosittelen lämpimästi kamadoa grillinä.
Miten muuten säätelette lämpötilaa? Alaventtiili täysin auki ja pelkällä yläventtiilillä vai mitä suositte?
Joko sait grillin? Katsoin tuota netraudasta ja mietin tilaamista, mutta sitten huomasin että vehje on terästä eikä keraaminen. Painoa puolet vähemmän kuin vastaavalla kamadolla. Tämä pisti miettimään, että onko toi vaan munanmuotoinen "pallogrilli"?
Kompromissi Weber Master touch vs Kamado = Weber Summit Kamado
Master touch Premium sillä rosterilautasella kyllä ollut todella erinomainen kalojen savustuksiin n. 85-90 lämmöillä.
Kai se täytyy olla mainoksen uhri ja uhrata 40€ testin voittajaan. Itse vallan käytän marienburgin hiiliä ja todella tyytyväinen niihinkin. Just tuli haettua pari pussia lisää.Hiilimiehille luettavaa, toivottavasti jollekin hyötyä tai edes mielenkiintoista luettavaa.
T:kaasumies
Testissä kalliimmat grillihiilet – yksi oli ylivoimainen: ”Makuero oli järkyttävän iso”
Grillaamisen ja burgereiden ilosanomaa julistavat Risto Mikkola ja Mika Pikkis Tuomonen testasivat premium-tason grillihiilet.www.iltalehti.fi
Iski ihan hirveä himo hankkia kunnon hiiligrilli. Viime vuodet on tullut grillattua pelkästään kaasulla kun kakaroille pitää saada ruoka valmiiksi HETI, mutta prkl se loppuu nyt. En vaan osaa päättää ostaisinko kamadon vai vaikka Webrin Master-Touch GBS 57/Premium E-5770n. Kamado lienee noin kokonaisuutena parempi ja erityisesti savustuksessa(?), mutta Weberin saa n. puolet halvemmalla kuin kohtuullisen kamadon ja kait tollakin nyt saa hifisteltyä?
Hobby hallissa on Nordgardenin 16' kamado -50 tarjouksessa, mutta siinä on 5 viikon toimitusaika. Siihen mennessä on jo puolet kesälomasta taputeltu, eikä noin pitkä odottelu napostele. Minua myös mietityttää, että mahtuuko tohon 4 hengen safkat mitenkään kerralla?
Jos jollain on hyviä tarjouksia tiedossa niin saa vinkata.
Lueskelin lisää tuosta Kamanderista ja se vaikuttaa olevan hinta-laatusuhteeltaan erinomainen. Paistopinta-alakin taitaa olla sama kuin 23 tuuman kamadossa.
Se on joko tuo tai sitten Weber Master Touch Premium E-5770. Hintaero noiden välillä on 150. Sillä saa aika paljon tarvikkeita ja muutaman kesän briketit.
Tätä kans mietin. Olen yrittänyt lukea tuon ja premium-mallin eroista enkä löydä muuta kuin saranoidun kannen? En tiedä mahtaako se olla satasen hintaeron arvoinen, vai tuleeko premium mallin mukana enemmän roinaa?Jossei ihan kaikkia tilpehöörejä halua mukaan niin 5750 Verkkokauppa.comissa 250e: Weber Master-Touch GBS SE E-5750 -hiili-/brikettigrilli, 57 cm, musta 249,00
Lueskelin lisää tuosta Kamanderista ja se vaikuttaa olevan hinta-laatusuhteeltaan erinomainen. Paistopinta-alakin taitaa olla sama kuin 23 tuuman kamadossa.
Se on joko tuo tai sitten Weber Master Touch Premium E-5770. Hintaero noiden välillä on 150. Sillä saa aika paljon tarvikkeita ja muutaman kesän briketit.
Onkohan tuossa halvemmassa esim. tuota lämmönsäätelylevyä? Se varmaan ainakin tuo lisää hintaa jos ei ole. Hyvä lisä, jos haluaa tehdä miedommalla lämmöllä pitempää kypsennystä.Tätä kans mietin. Olen yrittänyt lukea tuon ja premium-mallin eroista enkä löydä muuta kuin saranoidun kannen? En tiedä mahtaako se olla satasen hintaeron arvoinen, vai tuleeko premium mallin mukana enemmän roinaa?
Onkohan tuossa halvemmassa esim. tuota lämmönsäätelylevyä? Se varmaan ainakin tuo lisää hintaa jos ei ole. Hyvä lisä, jos haluaa tehdä miedommalla lämmöllä pitempää kypsennystä.
Sain ja pari viikkoa ollut käytössä. Ihan eri luokkaa kun pallogrillit. Lämmöneristyksessä jopa parempi kuin kamadot ja grillin saa kuumaksi erittäin helposti ja laitteen saa lähes yhtä tiiviiksi kun kamadot asentamalla alapuolelle tiivisteen (tiiviste vain kannessa). Pari päivää sitten tein pizzaa ja lämmöt sai helposti 400 asteeseen ja ne myös pysyi siellä koko grillauksen ajan. Grillissä myös erinomainen yläritilä johon saa mm pizzakiven hyvin lähemmäs kannen yläosaa. Hinta-laatusuhteeltaan ihan ylivoimainen kampe markkinalla tällä hetkellä.Joko sait grillin? Katsoin tuota netraudasta ja mietin tilaamista, mutta sitten huomasin että vehje on terästä eikä keraaminen. Painoa puolet vähemmän kuin vastaavalla kamadolla. Tämä pisti miettimään, että onko toi vaan munanmuotoinen "pallogrilli"?
Onkos tämä niinkun edullisempi vastine Weberin Summit "kamodolle" sitten? Eli ilmaeristeinen metalli "kamado" myös tms?Sain ja pari viikkoa ollut käytössä. Ihan eri luokkaa kun pallogrillit. Lämmöneristyksessä jopa parempi kuin kamadot ja grillin saa kuumaksi erittäin helposti ja laitteen saa lähes yhtä tiiviiksi kun kamadot asentamalla alapuolelle tiivisteen (tiiviste vain kannessa). Pari päivää sitten tein pizzaa ja lämmöt sai helposti 400 asteeseen ja ne myös pysyi siellä koko grillauksen ajan. Grillissä myös erinomainen yläritilä johon saa mm pizzakiven hyvin lähemmäs kannen yläosaa. Hinta-laatusuhteeltaan ihan ylivoimainen kampe markkinalla tällä hetkellä.
En tiedä Weberin rakenteesta, mutta kamanderissa on teräsrakenteen sisällä jokin synteettinen eriste, en löytänyt tarkempia tietoja mitä materiaalia tuo on. Itse en ole ikinä kamadoa omistanut, mutta esim FB:n kamadoryhmässä on ollut juttua, että kamanderissa on parempi hyötysuhde hiilissä kamadoihin verrattuna.Onkos tämä niinkun edullisempi vastine Weberin Summit "kamodolle" sitten? Eli ilmaeristeinen metalli "kamado" myös tms?
Weberin summit herätti myös meilenkkinnon tässä "kamadoa" tai vastaavaa etsiessä, mutta mietitytti hinta/laatu-suhde verrattuna keraamiseen kamadoon. jne.
Itse arvostan grillauspinta-alaa ehdottomasti, joten keraamisen kamadon on oltava 22"+ tms. Weberin summit olisi iso, mutta mietityttää noiden peltisten kanssa hiili -taloudellisuus ja säteilylämpö mitä keraaminen vastine antaa myös yläkuupassa paremmin lämmönvarauskyvyn myötä.
Sunset charcoalilta 10kg quebrachoja 14€ ei oo kyl sikamaisen kallista.Kiitos @MustaT ja @tstv. Weberi jää kauppaan tai ehkä mökille kaasun kaveriksi. Kotiin ostan Kamanderin. Sitä odotellessa voisin helpottaa grillikuumetta hakemalla hiiliä, sytytyspaloja, savustuspaloja ja muita härpäkkeitä. Pirkka-brikettejä kehuttiin jossain grilliblogissa ja ehkä noita sikamaisen kalliita Quebrachojakin voisi kokeilla.
Sunset charcoalilta 10kg quebrachoja 14€ ei oo kyl sikamaisen kallista.
Joo saahan noita halvemmalla, mutta ILn testissä Black Ranch Quebracho oli ylivoimainen. Tuo haisee vähän mainokselle, mutta ajattelin silti kokeilla.