Taitaa olla Black Ranchiä 15kg säkeissä. Hintakin on kova verrattuna noihin.Jotakin marabu hiiliä tais olla k-raudoissakin jossei halua tilailla isoja säkkejä
Taitaa olla Black Ranchiä 15kg säkeissä. Hintakin on kova verrattuna noihin.Jotakin marabu hiiliä tais olla k-raudoissakin jossei halua tilailla isoja säkkejä
Mukavaa miten tekeminen on se pääasia eikä välineet, tuntuu että se välillä unohdetaan. Paskoillakin kamoilla tekijämies tekee, hyvilläkään kamoilla tumpelo ei. Pisteet sinne.Tässä kun olen ketjun kahlannut läpi niin joskus halpakin pallogrilli voi yllättää. Nyt neljättä vuotta käytössä pihalla bbq king puisilla sivupöydillä (rimoilla), muistaakseni joku 80e silloin tokmannilla. Taisi olla liian hyvää tekoa, kun sen jälkeen ei ole mokomaa näkynyt missään ja ainoa ruoste siitä löytyy ilmaläpästä päältä.
Alempi ritilä, jonka päälle hiilet tulee on tietysti keskeltä hieman painunut, kuten kunnon pallossa kuuluukin Tuhka-astiassa olevat ilmaluukut eivät mene kokonaan kiinni, vaan jäävät noin millin auki. Kannessa oleva lämpömittari ei ole kovinkaan luotettava ilmeisesti enää.
Viimeisimpänä laitteella on tehty 1,2-2kg kasslerista pulled porkkia briketeillä snake methodilla noin 8-10 tuntia. Olin sen verran juovuksissa etten tarkkaan muista kiloja enkä aikaa. Mutta kyseisellä grillillä sellaisenkin näemmä saa aikaan.
Aina olen käyttänyt pirkka hiiliä/brikettejä + sytytysnestettä. Miksi näistäkin vouhotetaan, kun ei sillä ole merkitystä muille kuin niille, jotka käyttävät oikeita grillejä, kuten viimeiset viitisen sivua.
Veli grillaa munalla ja vuoden vanhalla mustangin pallolla, joka on nyt jo umpiruosteessa, ja kirosi kuinka hyvä tuo bbq on Samalla lähetti terveisiä kaikille, että jättää motonetin halvat roastmasterin paskapallot sinne kauppaan.
Edit:
Unohtui mainita, että meater oli lihassa kiinni näyttäen koko ajan grillin lämpötilaa 95-110c vrt. kannen mittari tasainen 200c
Itsekkin grillailen halppisgrillillä, ja ihan maukasta tulee. Mutta noista hiilistä olen kyllä erimieltä.Tässä kun olen ketjun kahlannut läpi niin joskus halpakin pallogrilli voi yllättää. Nyt neljättä vuotta käytössä pihalla bbq king puisilla sivupöydillä (rimoilla), muistaakseni joku 80e silloin tokmannilla. Taisi olla liian hyvää tekoa, kun sen jälkeen ei ole mokomaa näkynyt missään ja ainoa ruoste siitä löytyy ilmaläpästä päältä.
Alempi ritilä, jonka päälle hiilet tulee on tietysti keskeltä hieman painunut, kuten kunnon pallossa kuuluukin Tuhka-astiassa olevat ilmaluukut eivät mene kokonaan kiinni, vaan jäävät noin millin auki. Kannessa oleva lämpömittari ei ole kovinkaan luotettava ilmeisesti enää.
Viimeisimpänä laitteella on tehty 1,2-2kg kasslerista pulled porkkia briketeillä snake methodilla noin 8-10 tuntia. Olin sen verran juovuksissa etten tarkkaan muista kiloja enkä aikaa. Mutta kyseisellä grillillä sellaisenkin näemmä saa aikaan.
Aina olen käyttänyt pirkka hiiliä/brikettejä + sytytysnestettä. Miksi näistäkin vouhotetaan, kun ei sillä ole merkitystä muille kuin niille, jotka käyttävät oikeita grillejä, kuten viimeiset viitisen sivua.
Veli grillaa munalla ja vuoden vanhalla mustangin pallolla, joka on nyt jo umpiruosteessa, ja kirosi kuinka hyvä tuo bbq on Samalla lähetti terveisiä kaikille, että jättää motonetin halvat roastmasterin paskapallot sinne kauppaan.
Edit:
Unohtui mainita, että meater oli lihassa kiinni näyttäen koko ajan grillin lämpötilaa 95-110c vrt. kannen mittari tasainen 200c
Täysin samaa mieltä noiden pirkka hiilien osalta, koko perhanan pussi meinaa mennä aina ja inferno hiillos vaikka mitä tekisi. Brikettien osalta en ainakaan silloin huomannut mitään kitkerää hajua, vaan ihan normaalia palamista oli meilläItsekkin grillailen halppisgrillillä, ja ihan maukasta tulee. Mutta noista hiilistä olen kyllä erimieltä.
Pirkan hiilet nyt on ihan ok hätä varana, mutta esim motonetistä saatavilla marienburg hiilillä ei tarvitse joka kerta kaataa grilliä täyteen hiiliä. Ne saa sammumaan helposti grillauksen loputtua. Pirkat ovat valmiiksi melko pientä silppua ja tuppaa menemään melkein pussi per grillaus kerta.
Ja nuo briketit olivat aivan kamalia. Jokin kitkerä savu niistä tuli, kun kokeilin myös tuota snakea. Seuraavalla kerralla kokeilen kyllä jotain muuta merkkiä.
Heh, tää oli hauska! Hiilet saa ehkä viidessä minuutissa hehkumaan, kun ne käy jonkun sepän pajalla heittämässä hehkuvaan ahjoon. Tuo paperi+piippusytytin ei kovin uskottavalta kuulostanut. Perisynti on varmaan se, että hiiliä ei osata sytyttää ajoissa, vaikka nyt sen tunti pari ennen.Jos sulla ei vielä ole sytytysnestettä niin äkkiä ostamaan. Hiilet ritilälle, sytytysnestettä keon päälle ja hetken päästä tulta perään. Sulla on hehkuvat hiilet aivan tuossa tuokiossa eikä tartte sanomalehtien ja peltisten piippusytyttimien kanssa pelata.
Juu, hyviä linkkejä löytyy! Jos on iso grilli, niin toisella puolella polttelee puita ja välillä toiselle puolelle kaapii hiillosta. Hiilloksen päälle tietysti paistettavat. Argentiinalaisille neuvottiin varaamaan 500 grammaa (!!) paistettua lihaa per naama. Kuulostaa aikamoiselta, mutta vissiin maassa syödään 60-70 kg lihaa keskimäärin per henkilö vuodessa. Tuon jutun mukaan vegetaristeille tarjotaan paistettua kanaa!@ollyz Argentiinalaisittain. Googlaa asado.
En leikkis noilla halppiksilla, eikös Cellon rosterinenkin melkein Weberin hintainen oo kuuluisa niittien pettämisestä kuumuuden takia... Kiva kun sisältö tippuu varpaille tai terdelle muutaman euron säästön takia. Senpä takia weeberissä kuumankestävät pultit...Pirkka piippusytytin edullisesti Citymarketista 5e/kpl. Näyttää aika pitkälti kopiolta Weberin vastaavasta.
No olipas taas mielipide. Mitä siis maksaa ne "hyvät" piiput? Ostaa sitten noita vaikka 2 kympillä ja laittaa paksuhkoa rautalankaa ympärille, 1 liiterin hyllylle jos nyt sattuu hajoamaan ensimmäinen, niin ei haittaa jos pultit irtoaa.En leikkis noilla halppiksilla, eikös Cellon rosterinenkin melkein Weberin hintainen oo kuuluisa niittien pettämisestä kuumuuden takia... Kiva kun sisältö tippuu varpaille tai terdelle muutaman euron säästön takia. Senpä takia weeberissä kuumankestävät pultit...
No olipas taas mielipide. Mitä siis maksaa ne "hyvät" piiput? Ostaa sitten noita vaikka 2 kympillä ja laittaa paksuhkoa rautalankaa ympärille, 1 liiterin hyllylle jos nyt sattuu hajoamaan ensimmäinen, niin ei haittaa jos pultit irtoaa.
Kuuluisa, siis missä kuulit tämän? Kaveri kertoi, että kummin kaiman serkulla oli pettänyt kuulemma? Ootko Weberin jälleenmyyjällä töissä?
Kaikenkaikkiaan hyvä huomio. Itsekin Kamadolla sytytin aiemmin pippusytyttimellä, mutta aina pitää olla varovainen vaikka sytytin ei itsessään hajoa käsiin niin siitä lentää kipinöitä. Ostin noin kuukausi sitten Looftlighterin. Sytytin on kallis, mutta mielestäni parempi verrattuna normaaliin kuumailmapuhaltimeen. Looftlighter on pitempi varreltaan, joten sillä ei polta käsiään kuten kuumailmapuhaltimella. Toinen hyvä puoli on kuumempi ilma. Huomasin sisällä käytettäessä, että Looftlighter työntää kipinöitä todella nopeasti kun taas kuumailmapuhaltimesta niitä ei tule. Ilmeisesti kipinät johtuivat ihan vaan pölyisestä huoneilmasta. Looftlighter sytyttää kohteen alle minuutissa, mutta grillissä pitää kuitenkin sytyttää useampi kohta. Sanoisin, että sillä kestää sytyttäminen 3-5 minuuttia.En ostaisi missään nimessä sellaista jossa ei ole sitä tukisankaa, lämpölevyä ja muovista kahvaa kuten esim. tuo takaisinkutsuttu House. Pirkan malli vaikuttaa kyllä ihan pätevältä.
Itse samoilla linjoilla. N. 10v vanha spirit saa siirtyä vara / makkaragrilliksi ja kamado hakusessa. Tuo tila myös mietityttänyt ja ajatellut sijoittaa isoimpaan kamadobonoon aka. Limited. Jos saisi sillä homman ns. kerralla kuntoon. Saatavuus noissakin ollut huono, mutta mahdollisesti kesäkuussa pitäisi rantautua varastoon täydennystä.Iski ihan hirveä himo hankkia kunnon hiiligrilli. Viime vuodet on tullut grillattua pelkästään kaasulla kun kakaroille pitää saada ruoka valmiiksi HETI, mutta prkl se loppuu nyt. En vaan osaa päättää ostaisinko kamadon vai vaikka Webrin Master-Touch GBS 57/Premium E-5770n. Kamado lienee noin kokonaisuutena parempi ja erityisesti savustuksessa(?), mutta Weberin saa n. puolet halvemmalla kuin kohtuullisen kamadon ja kait tollakin nyt saa hifisteltyä?
Hobby hallissa on Nordgardenin 16' kamado -50 tarjouksessa, mutta siinä on 5 viikon toimitusaika. Siihen mennessä on jo puolet kesälomasta taputeltu, eikä noin pitkä odottelu napostele. Minua myös mietityttää, että mahtuuko tohon 4 hengen safkat mitenkään kerralla?
Jos jollain on hyviä tarjouksia tiedossa niin saa vinkata.
Joko sait grillin? Katsoin tuota netraudasta ja mietin tilaamista, mutta sitten huomasin että vehje on terästä eikä keraaminen. Painoa puolet vähemmän kuin vastaavalla kamadolla. Tämä pisti miettimään, että onko toi vaan munanmuotoinen "pallogrilli"?Törmäsin muissa keskusteluissa Char-Broil Kamanderiin ja muutaman päivän tutkimisen seurauksena peruutin pikku-Bonon tilauksen ja tilasin Kamanderin. En löytänyt juuri muita kuin positiivisia kokemuksia tuosta ja kokokin oli sopivampi. Ainoa isompi miinus on tietty takuu, mutta toivottavasti säästyn ongelmilta.
Itsellä 15" kamado ja neljälle kokkailen yleensä. Ei tuohon kerralla saa kaikkea mitä haluaisi. Jos teet vaikka kanaa ja vihanneksia, niin et tee niitä samaan aikaan. Eikä suora ja epäsuora valmistus tahdo onnistua samaan aikaan. Eli suunnittelua vaatii. Tai sitten isomman mallin. Muuten suosittelen lämpimästi kamadoa grillinä.Iski ihan hirveä himo hankkia kunnon hiiligrilli. Viime vuodet on tullut grillattua pelkästään kaasulla kun kakaroille pitää saada ruoka valmiiksi HETI, mutta prkl se loppuu nyt. En vaan osaa päättää ostaisinko kamadon vai vaikka Webrin Master-Touch GBS 57/Premium E-5770n. Kamado lienee noin kokonaisuutena parempi ja erityisesti savustuksessa(?), mutta Weberin saa n. puolet halvemmalla kuin kohtuullisen kamadon ja kait tollakin nyt saa hifisteltyä?
Hobby hallissa on Nordgardenin 16' kamado -50 tarjouksessa, mutta siinä on 5 viikon toimitusaika. Siihen mennessä on jo puolet kesälomasta taputeltu, eikä noin pitkä odottelu napostele. Minua myös mietityttää, että mahtuuko tohon 4 hengen safkat mitenkään kerralla?
Jos jollain on hyviä tarjouksia tiedossa niin saa vinkata.
Kamado on hyvä ja pitkäikäinen grilli. Itse en vain ole jaksanut opetella kaikkia sen hienouksia. Grillaus, barbeque ja savustus menee lievästi harrastuksen puolelle ja käytössä on tällä hetkellä:Itsellä 15" kamado ja neljälle kokkailen yleensä. Ei tuohon kerralla saa kaikkea mitä haluaisi. Jos teet vaikka kanaa ja vihanneksia, niin et tee niitä samaan aikaan. Eikä suora ja epäsuora valmistus tahdo onnistua samaan aikaan. Eli suunnittelua vaatii. Tai sitten isomman mallin. Muuten suosittelen lämpimästi kamadoa grillinä.
Tämähän se on avainkysymys. Barbequen holy grail on thin blue smoke eli savua tuskin edes havaitsee. Itsellä ainakin kamadossa tyypillistä on se, että kun saavuttaa lämpötilan niin se ampuu hetken kuluttua yli ja yläventtiiliä pitää pienentää ja sitten veto loppuu ja alkaa valkoinen sankka "likainen savu". Molempien säätö on mielestäni tärkeää.Miten muuten säätelette lämpötilaa? Alaventtiili täysin auki ja pelkällä yläventtiilillä vai mitä suositte?
Itse tilasin myös Kamanderin ja ollut nyt mökillä käytössä muutaman viikonlopun. Olen grilliin erittäin tyytyväinen, saa kuumaksi, lämmönsäätely helppoa ja pitää lämmön erittäin hyvin. Kotona on Master Touch, siihen verrattuna ihan eri luokan vehje, keraamisista kamadoista ei tosin ole kokemusta. Tilaakin tuossa on erillisen lämpöhyllyn ansiosta enemmän kuin WeberissäJoko sait grillin? Katsoin tuota netraudasta ja mietin tilaamista, mutta sitten huomasin että vehje on terästä eikä keraaminen. Painoa puolet vähemmän kuin vastaavalla kamadolla. Tämä pisti miettimään, että onko toi vaan munanmuotoinen "pallogrilli"?
Toi Summit olisi kova, mutta a. menee yli budjetin ja b. se on loppu kaikkialta. Master touch premium 5775 tarvikkeineen ja briketteineen saisi alta 500€ ja jos ei tota kaikkein kalleinta "versionumeroa" hommaa, niin halvemmalla. 500€ saisi myös ketjussa mainitun Kamanderin ilman tilpehöörejä. Saman kokoluokan kamadot alkavat 550 eurosta. Valintoja valintoja.Kompromissi Weber Master touch vs Kamado = Weber Summit Kamado
Master touch Premium sillä rosterilautasella kyllä ollut todella erinomainen kalojen savustuksiin n. 85-90 lämmöillä.
Kai se täytyy olla mainoksen uhri ja uhrata 40€ testin voittajaan. Itse vallan käytän marienburgin hiiliä ja todella tyytyväinen niihinkin. Just tuli haettua pari pussia lisää.Hiilimiehille luettavaa, toivottavasti jollekin hyötyä tai edes mielenkiintoista luettavaa.
T:kaasumies
Testissä kalliimmat grillihiilet – yksi oli ylivoimainen: ”Makuero oli järkyttävän iso”
Grillaamisen ja burgereiden ilosanomaa julistavat Risto Mikkola ja Mika Pikkis Tuomonen testasivat premium-tason grillihiilet.www.iltalehti.fi
Suosittelen unohtamaan kaikki alle 21" kamadot....itsellä 21" ja saisi olla isompi.Iski ihan hirveä himo hankkia kunnon hiiligrilli. Viime vuodet on tullut grillattua pelkästään kaasulla kun kakaroille pitää saada ruoka valmiiksi HETI, mutta prkl se loppuu nyt. En vaan osaa päättää ostaisinko kamadon vai vaikka Webrin Master-Touch GBS 57/Premium E-5770n. Kamado lienee noin kokonaisuutena parempi ja erityisesti savustuksessa(?), mutta Weberin saa n. puolet halvemmalla kuin kohtuullisen kamadon ja kait tollakin nyt saa hifisteltyä?
Hobby hallissa on Nordgardenin 16' kamado -50 tarjouksessa, mutta siinä on 5 viikon toimitusaika. Siihen mennessä on jo puolet kesälomasta taputeltu, eikä noin pitkä odottelu napostele. Minua myös mietityttää, että mahtuuko tohon 4 hengen safkat mitenkään kerralla?
Jos jollain on hyviä tarjouksia tiedossa niin saa vinkata.
Jossei ihan kaikkia tilpehöörejä halua mukaan niin 5750 Verkkokauppa.comissa 250e: Weber Master-Touch GBS SE E-5750 -hiili-/brikettigrilli, 57 cm, musta 249,00Lueskelin lisää tuosta Kamanderista ja se vaikuttaa olevan hinta-laatusuhteeltaan erinomainen. Paistopinta-alakin taitaa olla sama kuin 23 tuuman kamadossa.
Se on joko tuo tai sitten Weber Master Touch Premium E-5770. Hintaero noiden välillä on 150. Sillä saa aika paljon tarvikkeita ja muutaman kesän briketit.
Tätä kans mietin. Olen yrittänyt lukea tuon ja premium-mallin eroista enkä löydä muuta kuin saranoidun kannen? En tiedä mahtaako se olla satasen hintaeron arvoinen, vai tuleeko premium mallin mukana enemmän roinaa?Jossei ihan kaikkia tilpehöörejä halua mukaan niin 5750 Verkkokauppa.comissa 250e: Weber Master-Touch GBS SE E-5750 -hiili-/brikettigrilli, 57 cm, musta 249,00
Lueskelin lisää tuosta Kamanderista ja se vaikuttaa olevan hinta-laatusuhteeltaan erinomainen. Paistopinta-alakin taitaa olla sama kuin 23 tuuman kamadossa.
Se on joko tuo tai sitten Weber Master Touch Premium E-5770. Hintaero noiden välillä on 150. Sillä saa aika paljon tarvikkeita ja muutaman kesän briketit.
Onkohan tuossa halvemmassa esim. tuota lämmönsäätelylevyä? Se varmaan ainakin tuo lisää hintaa jos ei ole. Hyvä lisä, jos haluaa tehdä miedommalla lämmöllä pitempää kypsennystä.Tätä kans mietin. Olen yrittänyt lukea tuon ja premium-mallin eroista enkä löydä muuta kuin saranoidun kannen? En tiedä mahtaako se olla satasen hintaeron arvoinen, vai tuleeko premium mallin mukana enemmän roinaa?
Ei taida olla. Ja kuten yllä mainittu, niin ketjua kelaamalla taaksepäin löytyy paljonkin noista eroista, tämäkin linkki taisi siellä esiintyä jossa tiivistelmä: What are the differences between the various Weber Charcoal Kettle BBQs? | WOW BBQOnkohan tuossa halvemmassa esim. tuota lämmönsäätelylevyä? Se varmaan ainakin tuo lisää hintaa jos ei ole. Hyvä lisä, jos haluaa tehdä miedommalla lämmöllä pitempää kypsennystä.
Sain ja pari viikkoa ollut käytössä. Ihan eri luokkaa kun pallogrillit. Lämmöneristyksessä jopa parempi kuin kamadot ja grillin saa kuumaksi erittäin helposti ja laitteen saa lähes yhtä tiiviiksi kun kamadot asentamalla alapuolelle tiivisteen (tiiviste vain kannessa). Pari päivää sitten tein pizzaa ja lämmöt sai helposti 400 asteeseen ja ne myös pysyi siellä koko grillauksen ajan. Grillissä myös erinomainen yläritilä johon saa mm pizzakiven hyvin lähemmäs kannen yläosaa. Hinta-laatusuhteeltaan ihan ylivoimainen kampe markkinalla tällä hetkellä.Joko sait grillin? Katsoin tuota netraudasta ja mietin tilaamista, mutta sitten huomasin että vehje on terästä eikä keraaminen. Painoa puolet vähemmän kuin vastaavalla kamadolla. Tämä pisti miettimään, että onko toi vaan munanmuotoinen "pallogrilli"?
Onkos tämä niinkun edullisempi vastine Weberin Summit "kamodolle" sitten? Eli ilmaeristeinen metalli "kamado" myös tms?Sain ja pari viikkoa ollut käytössä. Ihan eri luokkaa kun pallogrillit. Lämmöneristyksessä jopa parempi kuin kamadot ja grillin saa kuumaksi erittäin helposti ja laitteen saa lähes yhtä tiiviiksi kun kamadot asentamalla alapuolelle tiivisteen (tiiviste vain kannessa). Pari päivää sitten tein pizzaa ja lämmöt sai helposti 400 asteeseen ja ne myös pysyi siellä koko grillauksen ajan. Grillissä myös erinomainen yläritilä johon saa mm pizzakiven hyvin lähemmäs kannen yläosaa. Hinta-laatusuhteeltaan ihan ylivoimainen kampe markkinalla tällä hetkellä.
En tiedä Weberin rakenteesta, mutta kamanderissa on teräsrakenteen sisällä jokin synteettinen eriste, en löytänyt tarkempia tietoja mitä materiaalia tuo on. Itse en ole ikinä kamadoa omistanut, mutta esim FB:n kamadoryhmässä on ollut juttua, että kamanderissa on parempi hyötysuhde hiilissä kamadoihin verrattuna.Onkos tämä niinkun edullisempi vastine Weberin Summit "kamodolle" sitten? Eli ilmaeristeinen metalli "kamado" myös tms?
Weberin summit herätti myös meilenkkinnon tässä "kamadoa" tai vastaavaa etsiessä, mutta mietitytti hinta/laatu-suhde verrattuna keraamiseen kamadoon. jne.
Itse arvostan grillauspinta-alaa ehdottomasti, joten keraamisen kamadon on oltava 22"+ tms. Weberin summit olisi iso, mutta mietityttää noiden peltisten kanssa hiili -taloudellisuus ja säteilylämpö mitä keraaminen vastine antaa myös yläkuupassa paremmin lämmönvarauskyvyn myötä.
Sunset charcoalilta 10kg quebrachoja 14€ ei oo kyl sikamaisen kallista.Kiitos @MustaT ja @tstv. Weberi jää kauppaan tai ehkä mökille kaasun kaveriksi. Kotiin ostan Kamanderin. Sitä odotellessa voisin helpottaa grillikuumetta hakemalla hiiliä, sytytyspaloja, savustuspaloja ja muita härpäkkeitä. Pirkka-brikettejä kehuttiin jossain grilliblogissa ja ehkä noita sikamaisen kalliita Quebrachojakin voisi kokeilla.
Joo saahan noita halvemmalla, mutta ILn testissä Black Ranch Quebracho oli ylivoimainen. Tuo haisee vähän mainokselle, mutta ajattelin silti kokeilla.Sunset charcoalilta 10kg quebrachoja 14€ ei oo kyl sikamaisen kallista.
Itse voin suositella noita sunset charcoalin quebrachoja. Tilasin ensimäisen kerran ja heti kerralla 20kiloa Hyvin on toiminut, tilaan uudelleenkin tuolta.Joo saahan noita halvemmalla, mutta ILn testissä Black Ranch Quebracho oli ylivoimainen. Tuo haisee vähän mainokselle, mutta ajattelin silti kokeilla.