Grillit & grillaus

Ei tullut mielipiteitä niin päädyin Bonoon. Perse kesti nyt Minimon ja sillä mennään. Mukaan pizzakivi, sähkösytytin ja Quebracho-hiiliä. Sitten odotellaan milloin alkaa toimitukset.

Itsellä oli sama tilanne, päädyin tosin limitediin.
Odoteltu jo kauan, kesäkuun alussa pitäisi nykyisillä ennustuksilla saapua.
 
Itsellä oli sama tilanne, päädyin tosin limitediin.
Odoteltu jo kauan, kesäkuun alussa pitäisi nykyisillä ennustuksilla saapua.

Limitediä katsoin itsekin mutta en jaksanut odottaa niin hain K-Raudasta Cellon 23-tuumaisen pari viikkoa sitten. Joka päivä ollut käytössä sen jälkeen enkä vielä ole löytänyt moitittavaa.
 
Jos jollakulla on tarvetta ns. Butchers paperille, niin täältä ihan hyvään hintaan pienierä.
esim Savustintukussa tuplahinta.


Tästä tulikin mieleen että onko joku törmännyt Butchers Paperiin josta rasva ei tule läpi? Ei ole pakko olla kotimainen tuote. :hmm:
 
Ei tullut mielipiteitä niin päädyin Bonoon. Perse kesti nyt Minimon ja sillä mennään. Mukaan pizzakivi, sähkösytytin ja Quebracho-hiiliä. Sitten odotellaan milloin alkaa toimitukset.
Törmäsin muissa keskusteluissa Char-Broil Kamanderiin ja muutaman päivän tutkimisen seurauksena peruutin pikku-Bonon tilauksen ja tilasin Kamanderin. En löytänyt juuri muita kuin positiivisia kokemuksia tuosta ja kokokin oli sopivampi. Ainoa isompi miinus on tietty takuu, mutta toivottavasti säästyn ongelmilta.
 
Niin mä sen käsitän. Sitten tapahtuu ikäänkuin "keittäminen" siinä rasvassa. Folio taas siitä huono että bbq soosit tarttuu kiinni ja kun avaat pakettia niin folion paloja jää kiinni esim. ribseihin.
Butchers paper on hyvää. Nykyään saa jo aika edullisestikin Savustuspaperi - BBQ Factory
 
Siis haluat butchers paperin joka ei ole butchers paperia :think: Haetko siis paksua leivinpaperia vai mitä?

Eiku luulin että siitä ei pitäisi tulla rasva läpi, kun myyjän sivuilla niin mainittiin. Sain kaverilta tuollaisen rullan ja oli eka kerta itelle kun moista tuotetta kokeilin. Käärin grillatut lihat paperiin ja huomasin että rasva tihkuu siitä läpi. Järkytyin syvästi ( :D ) koska sivuilla tuollainen maininta kyseisestä paperista:

"Savu läpäisee paperin antaen herkullista aromia loppuun asti. Lihasneste ja vesi imeytyvät paperiin, mutta rasva ei läpäise paperia suojaten ja antaen herkullsita makua lihalle. Paperi on myös turvallinen käyttää 220 asteeseen asti kaikessa ruoanlaitossa."

Lienee kuitenkin niin että sellaista savustukseen(kin) sopivaa paperia ei ole josta rasva ei tule läpi, kun sen pitäisi kuitenkin sen verran "hengittää" että savu pääsee läpi? :hmm:
 
IMG_20210520_193818.jpg


Ei vaan tunnu millään saavan Master Touch 5770 tiiviiksi. Pääasiassa vuotaa takaata saranan läheltä sekä myös vastakkaiselta puolelta. Tuntuu vaikka mitä tekisi, että kansi jää hieman "leijumaan". Vai onko tämä normaalia :rofl:?

Olisiko mahdollista pyöräyttää kannen reunoja pitkin tulenkestävää teippiä tiivisteeksi? Millähän nimellä löytyisi :p ?
 
Viimeksi muokattu:
Tsekkaas noi vanhat viestit, tai sitten haku toiminnolla hakusana "tiiviste" tähän ketjuun.

 
Tsekkaas noi vanhat viestit, tai sitten haku toiminnolla hakusana "tiiviste" tähän ketjuun.

Kiitos!

Eli käytännössä hakee tämän Lasikuitutiiviste uuninluukkuihin ja kamiinoihin tai tilaa saksan amazonista esim. https://www.amazon.de/-/en/gp/aw/d/...=UTF8&psc=1&pd_rd_i=B07YL24L7Kp13NParams&th=1

Eroaako tuotteet käytännössä mitenkään toisistaan? Olettaen että Biltemassa on myös itsessään teippikiinnitys.
 
Sä oot vaan kiriny saranan väärin / liikaa / ei ristiin kirimällä. Todella tarkka homma, mikä pitää tehdä ajatuksen kans. Samalla paperinpalalla testaa, että joka paikasta kansi ottaa kii ennen ku kiristää lisää. Ja tietty eka se kansi karhuhalilla sopivan muotoseks, jos ei sovi alaosaan ilman saranaa 100 %. Tälleen metallituotealalla insinöörinä huomasin heti, että ei parane hosua ton kirimisessä, koska muuten vetäö tuon soikeeks kun ihan pikkusenkin liikaa kirii yksittäistä ennen ku muut sopivalla ja kohta oikea.
 
Ei vaan tunnu millään saavan Master Touch 5770 tiiviiksi. Pääasiassa vuotaa takaata saranan läheltä sekä myös vastakkaiselta puolelta. Tuntuu vaikka mitä tekisi, että kansi jää hieman "leijumaan". Vai onko tämä normaalia :rofl:?

Olisiko mahdollista pyöräyttää kannen reunoja pitkin tulenkestävää teippiä tiivisteeksi? Millähän nimellä löytyisi :p ?

Itsellä ei ko. grilliä ole, mutta olikohan FB:n BBG ja Grillaus ryhmässä tähän liittyvää, että toi saranan jousi tjs. on väärin päin siellä.

Edittiä. Bongasin tämän vinkin joskus myös jos ollut tiiviyksissä ongelmaa Lasikuitutiiviste uuninluukkuihin ja kamiinoihin
 
Ei tarvi/kannata kääntää sitä jousta, vaan käyttää vähän aivoja siinä sovittelussa/saranassa/muttereiden kirimisessä. Jos kääntää jousen niin se vaikuttaa taas toisen pään tasapainoon. Kun kasasin niin käänsin mutta sitte käänsin takaisin alkuperäiseen asentoon.
 
Itseäni lainaten

Tarkkana sai olla saranassa ja sen vastakappaleessa, että sai just suoraan, väärässä järjestyksessä kiristäminen ja ylikiristäminenkin vääntää kantta. Lisäksi kansi oli ihan pikkusen soikea, yks napakka puristus sylissä karhuotteella niin helposti oikeni ja alkoi sopia napakasti ilman hölskymisiä. Menee kansi siis napakasti laakista kiinni ilman Youtube-videon jousikääntöäkin kun vaan tarkasti pohtii ton saranan kiristelyn jne. Ei keiku eikä heilu yhtään.

Eli kiristä mutterit ristiin ja tasaisesti, juuri ku ottaa kiinni, niin käytä kansi tarkoin paikallaan ja sen jälkeen kiristä kaikkia tasaisesti pikku hiljaa (jos vedät peräkkäin jokaisen löysältä kireelle niin wituiks mänee). On nyt vuoden pysynyt suorana. Ja tiiviinä.

Tässä taas.
 
Sä oot vaan kiriny saranan väärin / liikaa / ei ristiin kirimällä. Todella tarkka homma, mikä pitää tehdä ajatuksen kans. Samalla paperinpalalla testaa, että joka paikasta kansi ottaa kii ennen ku kiristää lisää. Ja tietty eka se kansi karhuhalilla sopivan muotoseks, jos ei sovi alaosaan ilman saranaa 100 %. Tälleen metallituotealalla insinöörinä huomasin heti, että ei parane hosua ton kirimisessä, koska muuten vetäö tuon soikeeks kun ihan pikkusenkin liikaa kirii yksittäistä ennen ku muut sopivalla ja kohta oikea.
Jeps, useaan otteeseen yritetty. Ehkä pitäisi saada insinööri tosiaan paikalle kun ei itseltä ole onnistunu, enkä taida olla ainoa. Paperinpaloja polttelin säätöjen välissä, kuten esim tuossa kuvassa. Ei vaan saa omaan makuun tarpeeksi tiiviiksi. Onko tässä hieman tuotteessa vikaa jos normaali kansalainen ei saa sopimaan :rofl:

Ps. Jousien paikan vaihtoa kokeiltu myös.
 
Minulla on perusmalli ilman saranaa ja muitakin hienouksia ja jos tekee vaikka kaslerleikkeitä niin kyllä savuttaa myös kannen välistä kun rasva hetken palaa kuumien hiilien päällä, eli ei se tuosta saranasta pelkästään ole kiinni. Jos tuollainen pieni savuttaminen haittaa niin ehkä tarvitsee valita tiiviimpi rakenteinen savustin.
 
Eiku luulin että siitä ei pitäisi tulla rasva läpi, kun myyjän sivuilla niin mainittiin. Sain kaverilta tuollaisen rullan ja oli eka kerta itelle kun moista tuotetta kokeilin. Käärin grillatut lihat paperiin ja huomasin että rasva tihkuu siitä läpi. Järkytyin syvästi ( :D ) koska sivuilla tuollainen maininta kyseisestä paperista:

"Savu läpäisee paperin antaen herkullista aromia loppuun asti. Lihasneste ja vesi imeytyvät paperiin, mutta rasva ei läpäise paperia suojaten ja antaen herkullsita makua lihalle. Paperi on myös turvallinen käyttää 220 asteeseen asti kaikessa ruoanlaitossa."

Lienee kuitenkin niin että sellaista savustukseen(kin) sopivaa paperia ei ole josta rasva ei tule läpi, kun sen pitäisi kuitenkin sen verran "hengittää" että savu pääsee läpi? :hmm:
Niin se rasva tulee/jää sihen paperin pintaan, sitä ei siitä oikeastaan tipu sinne grilliin, ainakaan siten kuin jos se liha olisi paljaana siellä. Butchers pitää sen lihan silti mehukkaana ja tosiaan mahdollistaa savun tarttumisen ja barkin muodostuksen.
 
Laatutuotteita Weberit :D
No ei kai massatuotettu pellistä väännetty grilli voi olla koskaan niin tiivis ettei ole yhtään ilmavuotoa. Varsinkin kun ei tuota kantta ole tiivistetty millään. Eihän sitä ole edes tuollaiseen suunniteltu, vaan tavalliseen grillaamiseen, enkä kyllä ymmärrä mitä tuo ilmavuoto edes haittaa kun ulkona savustetaan. Jos haittaa niin sitten pitää vaihtaa vaikkapa ugly drum smokeriin jossa voi todella tarkkaan säätää tuon ilman. Ja jos vielä vuotaa niin saa syyttää tekijää, yleensä itseään :).
 
Olen keräillyt Mustangin L-kokoiseen kamadoon vähän lisävarusteita muilta merkeiltä. Eli sieltä mistä halvimmalla saa. Cellon hiilikori ja Nordgardenin grillausjärjestelmä sopivat kuin nakutettu. On vain tyhmää maksaa liikaa.

Kuva dropboxissa
 
Olen keräillyt Mustangin L-kokoiseen kamadoon vähän lisävarusteita muilta merkeiltä. Eli sieltä mistä halvimmalla saa. Cellon hiilikori ja Nordgardenin grillausjärjestelmä sopivat kuin nakutettu. On vain tyhmää maksaa liikaa.

Kuva dropboxissa
Käännä toi ritilä toistepäin, pysyy paremmin paikallaan.
 
Haha hyvä huomio :D Tämä setuppi on aseteltu nopeasti vain kuvaamista varten ja pieleenhän se meni :D
Ja vielä lisävarmistuksena, että ylösalaisin ja lisäksi pyöräytä 90 astetta että on tukevammin noita "tappeja" vasten. Tai niin olen ainakin itse ymmärtänyt että kuuluisi olla. :) Ja sillä tavalla tuntuu pysyvän parhaiten paikallaan kun harjaa puhtaaksi ritilät.
 
Mitä polttoainetta syötätte Weberin hiiligrillille? Tarvis pitkiin vetoihin jonkun hyvän hiilen, nyt käytössä Weberin briketit.
Samoten mistä tilaatte edullista savustuspuuta, ei mitään lastua vaan kunnon kalikkaa?

Parisen viikkoa ollut itsellä Master-Touch GBS E-5750 ja oon kyllä tyytyväinen. Pitkään arvoin ottaisko tuon saranallisen, mutta piheys iski ja otin tuon karvalakin. Sinänsä oikea valinta, ei ole ongelmia tiiveyden kanssa :psmoke:
 
Edullisen Kamadon etsijälle vinkki !
Prismoissa, ainakin siis SOK aluella grillit -15%. Siellä on tuo Jamestown kamado 599€, joka irtoisi nyt siis about 500€ hintaan. Ainakin mallikappaleessa oli sisällä lämmönjakolevyt ja eri tasoihin saatava grilliritilähässäkkä ja tuhkatyökalu. Itsele koen tuon liian pieneksi ja odottelen, josko Limited Bono vielä tulisi saataville kesäkuussa tms.
 
Joo, just katoin, että 20kg hiiliä tulee 6€ rahdilla, niin aika mukava. Tarviikin tilailla jos joskus saa grillin eka himaan =)
 
Tässä kun olen ketjun kahlannut läpi niin joskus halpakin pallogrilli voi yllättää. Nyt neljättä vuotta käytössä pihalla bbq king puisilla sivupöydillä (rimoilla), muistaakseni joku 80e silloin tokmannilla. Taisi olla liian hyvää tekoa, kun sen jälkeen ei ole mokomaa näkynyt missään ja ainoa ruoste siitä löytyy ilmaläpästä päältä.

Alempi ritilä, jonka päälle hiilet tulee on tietysti keskeltä hieman painunut, kuten kunnon pallossa kuuluukin :) Tuhka-astiassa olevat ilmaluukut eivät mene kokonaan kiinni, vaan jäävät noin millin auki. Kannessa oleva lämpömittari ei ole kovinkaan luotettava ilmeisesti enää.

Viimeisimpänä laitteella on tehty 1,2-2kg kasslerista pulled porkkia briketeillä snake methodilla noin 8-10 tuntia. Olin sen verran juovuksissa etten tarkkaan muista kiloja enkä aikaa. Mutta kyseisellä grillillä sellaisenkin näemmä saa aikaan.

Aina olen käyttänyt pirkka hiiliä/brikettejä + sytytysnestettä. Miksi näistäkin vouhotetaan, kun ei sillä ole merkitystä muille kuin niille, jotka käyttävät oikeita grillejä, kuten viimeiset viitisen sivua.

Veli grillaa munalla ja vuoden vanhalla mustangin pallolla, joka on nyt jo umpiruosteessa, ja kirosi kuinka hyvä tuo bbq on :lol: Samalla lähetti terveisiä kaikille, että jättää motonetin halvat roastmasterin paskapallot sinne kauppaan.

Edit:
Unohtui mainita, että meater oli lihassa kiinni näyttäen koko ajan grillin lämpötilaa 95-110c vrt. kannen mittari tasainen 200c
 
Viimeksi muokattu:
Tässä kun olen ketjun kahlannut läpi niin joskus halpakin pallogrilli voi yllättää. Nyt neljättä vuotta käytössä pihalla bbq king puisilla sivupöydillä (rimoilla), muistaakseni joku 80e silloin tokmannilla. Taisi olla liian hyvää tekoa, kun sen jälkeen ei ole mokomaa näkynyt missään ja ainoa ruoste siitä löytyy ilmaläpästä päältä.

Alempi ritilä, jonka päälle hiilet tulee on tietysti keskeltä hieman painunut, kuten kunnon pallossa kuuluukin :) Tuhka-astiassa olevat ilmaluukut eivät mene kokonaan kiinni, vaan jäävät noin millin auki. Kannessa oleva lämpömittari ei ole kovinkaan luotettava ilmeisesti enää.

Viimeisimpänä laitteella on tehty 1,2-2kg kasslerista pulled porkkia briketeillä snake methodilla noin 8-10 tuntia. Olin sen verran juovuksissa etten tarkkaan muista kiloja enkä aikaa. Mutta kyseisellä grillillä sellaisenkin näemmä saa aikaan.

Aina olen käyttänyt pirkka hiiliä/brikettejä + sytytysnestettä. Miksi näistäkin vouhotetaan, kun ei sillä ole merkitystä muille kuin niille, jotka käyttävät oikeita grillejä, kuten viimeiset viitisen sivua.

Veli grillaa munalla ja vuoden vanhalla mustangin pallolla, joka on nyt jo umpiruosteessa, ja kirosi kuinka hyvä tuo bbq on :lol: Samalla lähetti terveisiä kaikille, että jättää motonetin halvat roastmasterin paskapallot sinne kauppaan.

Edit:
Unohtui mainita, että meater oli lihassa kiinni näyttäen koko ajan grillin lämpötilaa 95-110c vrt. kannen mittari tasainen 200c
Mukavaa miten tekeminen on se pääasia eikä välineet, tuntuu että se välillä unohdetaan. Paskoillakin kamoilla tekijämies tekee, hyvilläkään kamoilla tumpelo ei. Pisteet sinne.

P.S. Sano veljellesi terveiset että kokeilee ensi kerralla sitä 10€ kalliimpaa rosteriversiota, eipähän ainakaan ruostu :). Edit, jaa ei sillä ollutkaan Motonetin Roastmaster 19,90€ grilliä.
 
Tässä kun olen ketjun kahlannut läpi niin joskus halpakin pallogrilli voi yllättää. Nyt neljättä vuotta käytössä pihalla bbq king puisilla sivupöydillä (rimoilla), muistaakseni joku 80e silloin tokmannilla. Taisi olla liian hyvää tekoa, kun sen jälkeen ei ole mokomaa näkynyt missään ja ainoa ruoste siitä löytyy ilmaläpästä päältä.

Alempi ritilä, jonka päälle hiilet tulee on tietysti keskeltä hieman painunut, kuten kunnon pallossa kuuluukin :) Tuhka-astiassa olevat ilmaluukut eivät mene kokonaan kiinni, vaan jäävät noin millin auki. Kannessa oleva lämpömittari ei ole kovinkaan luotettava ilmeisesti enää.

Viimeisimpänä laitteella on tehty 1,2-2kg kasslerista pulled porkkia briketeillä snake methodilla noin 8-10 tuntia. Olin sen verran juovuksissa etten tarkkaan muista kiloja enkä aikaa. Mutta kyseisellä grillillä sellaisenkin näemmä saa aikaan.

Aina olen käyttänyt pirkka hiiliä/brikettejä + sytytysnestettä. Miksi näistäkin vouhotetaan, kun ei sillä ole merkitystä muille kuin niille, jotka käyttävät oikeita grillejä, kuten viimeiset viitisen sivua.

Veli grillaa munalla ja vuoden vanhalla mustangin pallolla, joka on nyt jo umpiruosteessa, ja kirosi kuinka hyvä tuo bbq on :lol: Samalla lähetti terveisiä kaikille, että jättää motonetin halvat roastmasterin paskapallot sinne kauppaan.

Edit:
Unohtui mainita, että meater oli lihassa kiinni näyttäen koko ajan grillin lämpötilaa 95-110c vrt. kannen mittari tasainen 200c
Itsekkin grillailen halppisgrillillä, ja ihan maukasta tulee. Mutta noista hiilistä olen kyllä erimieltä.
Pirkan hiilet nyt on ihan ok hätä varana, mutta esim motonetistä saatavilla marienburg hiilillä ei tarvitse joka kerta kaataa grilliä täyteen hiiliä. Ne saa sammumaan helposti grillauksen loputtua. Pirkat ovat valmiiksi melko pientä silppua ja tuppaa menemään melkein pussi per grillaus kerta.
Ja nuo briketit olivat aivan kamalia. Jokin kitkerä savu niistä tuli, kun kokeilin myös tuota snakea. Seuraavalla kerralla kokeilen kyllä jotain muuta merkkiä.
 
Itsekkin grillailen halppisgrillillä, ja ihan maukasta tulee. Mutta noista hiilistä olen kyllä erimieltä.
Pirkan hiilet nyt on ihan ok hätä varana, mutta esim motonetistä saatavilla marienburg hiilillä ei tarvitse joka kerta kaataa grilliä täyteen hiiliä. Ne saa sammumaan helposti grillauksen loputtua. Pirkat ovat valmiiksi melko pientä silppua ja tuppaa menemään melkein pussi per grillaus kerta.
Ja nuo briketit olivat aivan kamalia. Jokin kitkerä savu niistä tuli, kun kokeilin myös tuota snakea. Seuraavalla kerralla kokeilen kyllä jotain muuta merkkiä.
Täysin samaa mieltä noiden pirkka hiilien osalta, koko perhanan pussi meinaa mennä aina ja inferno hiillos vaikka mitä tekisi. Brikettien osalta en ainakaan silloin huomannut mitään kitkerää hajua, vaan ihan normaalia palamista oli meillä :hmm:
 
Marabu hiilistä paras, sitte quebracho. Muut kannattaa jättää kauppaan.
 
Perushiilistä Tokmannin BBQ King grillihiilet ovat olleet ihan hyviä. Ovat sopivan kokoisia ja silppua ei ole paljon ollut niissä 3 pussissa jotka olen ostanut. Hiilet ovat olleet verrattavissa ihan Marienburgiin hajultaan ja grillausmaultaan, ja ovat halvempia. Hintavertailua hankaloittaa pakkauksessa ilmoitetut koot: BBQ King on 2,5kg säkeissä ja Marienburg 30L säkeissä, mutta käsin painoja vertailin niin kaksi säkkiä BBQ King hiiliä (7€, 5kg) sisältää reilusti enemmän hiiliä kuin yksi säkki Marienburgia (9€, 30L). Lisäksi viime kesän Marienburgit olivat todella isokokoista eikä ollut omaan mieleen 57cm pallogrillissä käytettäessä.

Ei ole kokemusta näistä premiumhiilistä, minusta ne ovat aika kalliita ja hankalasti ostettavissa (ei löydy 100 000 asukkaan kaupungista hyllystä mistään) noinkin yksinkertaiseen toimitukseen kuin ruuan kypsentämiseen. Grillaan vain suoralla grillausmenetelmällä.
 
Jos teillä ei vielä ole piippusytytintä, niin äkkiä sellainen ostamaan. On aivan sa**** kova vehje hiilien yms sytytykseen.
Paperia pohjalle -> hiilet päälle ja pohjaan tulet. Odota noin 5 min ja sulla on hehkuvat hiilet käytössä ja ei tarvi nesteiden kanssa sählätä :cool:
 
Jos sulla ei vielä ole sytytysnestettä niin äkkiä ostamaan. Hiilet ritilälle, sytytysnestettä keon päälle ja hetken päästä tulta perään. Sulla on hehkuvat hiilet aivan tuossa tuokiossa eikä tartte sanomalehtien ja peltisten piippusytyttimien kanssa pelata.

No, leikki leikkinä, en vaan voinut vastustaa :). Tein muuten oikein testin pari viikkoa sitten piippusytyttimellä kun sitä aina hehkutetaan, niin ei kyllä 5 minuutissa ole hehkuvat hiilet, varsinkin jos koko piipullinen on pussista uusia hiiliä. Ne vaan syttyy hitaammin kuin osittain käytetyt. No ei sen puoleen ei syty nesteelläkään 5 minuuttiin samaisilla hiilillä. Ainoa joka tuohon pääsee on kuumailmapuhallin, mutta pitää senkin antaa hetken tasaantua kun lämmittää aika pistemäisesti.
 
Viimeksi muokattu:
Piti laittaa itsekin 20kg tilauseen Sunset Marabu, kun niin kovasti hehkutitte. Ja ei tuo hinnaltaan kovin paha, ostat huoltsikalta kovalla kilohinnalla pienenä silppuna olevaa Rainbow-hiiltä, niin se on välillä enimmäkseen vituttanut. Kyllähän sillä makkarat paistaa.

Toisaalta hullulta tuntuu polttaa Suomessa kuubalaista puuta. Noh, on kai sitä pahempaakin tullut tehtyä.

Grillikysymykseen, joskus Claes Olsson myi puoleen hintaan pallogrillin tyyppisiä isompia härpäkkeitä, ovh. tais olla 80-90e. On ollut kyllä hyvä eikä ole ruostetta. Hiilillä grillaamisen jälkeen ei kaasuun ole enää paluuta.

Ruostunut kaasugrilli lähti pulloineen eteenpäin. On muuten ärsytys, että kaasupullosta et saa panttia takaisin kun sen kaupasta ostat ja tyhjennät. Mikäs pullopantti se sellainen on? Veikkaan, että Suomessa monen kesämökin liiterissä on pullo poikineen homehtumassa.

Jos sulla ei vielä ole sytytysnestettä niin äkkiä ostamaan. Hiilet ritilälle, sytytysnestettä keon päälle ja hetken päästä tulta perään. Sulla on hehkuvat hiilet aivan tuossa tuokiossa eikä tartte sanomalehtien ja peltisten piippusytyttimien kanssa pelata.

Heh, tää oli hauska! :) Hiilet saa ehkä viidessä minuutissa hehkumaan, kun ne käy jonkun sepän pajalla heittämässä hehkuvaan ahjoon. Tuo paperi+piippusytytin ei kovin uskottavalta kuulostanut. Perisynti on varmaan se, että hiiliä ei osata sytyttää ajoissa, vaikka nyt sen tunti pari ennen.

PS: Niin käytössäon piippusytytin. Hyvää toki se, että kaikki hiilet kerralla syttyy, eikä perinteiseen malliin vaan kasan keskimmäiset. Mutta 5 minuuttia oli pahasti alakanttiin. Tunnin jälkeen hiillos on tasaantunut ja antaa parhaan tuotoksen.
 
Viimeksi muokattu:
Ensi kesänä täytyy ihan ehdottomasti tehdä kotakeittiöllä vähän isompi muutaman kilon köntti lihaa, varmaan naudan paisti olisi passeli, siinähän se loimuttuu ja savustuu samaan aikaan. Lämpömittari kylkeen. Vähän sama ajatus kun loimulohessa (mistä tulee pirun hyvää), mutta paistia pitää pystyä kääntelemään.

Jos jo nyt on hyviä ajatuksia, niin otetaan vastaan! Niin, on toki varmasti näitä että laitat Kamadoon kannen alle niin ei tartte käännellä. Voishan tuonkin pallogrilliin heittää ja puruja alle. Mutta tarkoitus loimuttaa, siis miten joskus (einakin elokuvissa) lihaa kypsennetty.

Suolaa ajoissa reilusti pintaan, käärii johonkin rautalankaverkkoon ettei tipahda nuotioon ja virittelee sopivat kiinnitykset että roikkuu sopivalla kohdalla. Ehkä jopa vaakasuoraan notskin päälle, varrastaa koko hoidon ja välillä muistaessaan kääntelee. Ei kai se ennen vanhaankaan ole niin justiinsa ollut tuo tekeminen.
 
@ollyz Argentiinalaisittain. Googlaa asado.

Juu, hyviä linkkejä löytyy! Jos on iso grilli, niin toisella puolella polttelee puita ja välillä toiselle puolelle kaapii hiillosta. Hiilloksen päälle tietysti paistettavat. Argentiinalaisille neuvottiin varaamaan 500 grammaa (!!) paistettua lihaa per naama. Kuulostaa aikamoiselta, mutta vissiin maassa syödään 60-70 kg lihaa keskimäärin per henkilö vuodessa. Tuon jutun mukaan vegetaristeille tarjotaan paistettua kanaa! :)

Shish kebab joidenkin lähteiden mukaan lähtöisin siitä, että turkkilaiset laittoi lihapaloja miekkaansa ja niitä sitten kärventeli nuotion päällä. Voi pitää paikkansa. Joku leveään varrrastikkuun (tai rinnakkain pitkät metallivartaat ettei palaset pyöri) pujotetut köntät voisi olla aika hyvä siinä avotulella, ja toki ihan grillissä.

Se isomman palasen (vaikka lampaanpotka luineen) kypsennys onkin sitten eri homma....mutta hauskahan näitä on suunnitella vaikka ei tekiskään.

Taas tajunnanvirtaa, ei ole pakko lukea. Grillaamisiin, kukin tavallaan. Sähkögrillillä makkaroita kerrostalon partsilla, siihen vedän rajan. Että ei ole grillaamista. Muuten kaikki käy!
 
Pirkka piippusytytin edullisesti Citymarketista 5e/kpl. Näyttää aika pitkälti kopiolta Weberin vastaavasta.
 
Pirkka piippusytytin edullisesti Citymarketista 5e/kpl. Näyttää aika pitkälti kopiolta Weberin vastaavasta.

En leikkis noilla halppiksilla, eikös Cellon rosterinenkin melkein Weberin hintainen oo kuuluisa niittien pettämisestä kuumuuden takia... Kiva kun sisältö tippuu varpaille tai terdelle muutaman euron säästön takia. Senpä takia weeberissä kuumankestävät pultit...
 
En leikkis noilla halppiksilla, eikös Cellon rosterinenkin melkein Weberin hintainen oo kuuluisa niittien pettämisestä kuumuuden takia... Kiva kun sisältö tippuu varpaille tai terdelle muutaman euron säästön takia. Senpä takia weeberissä kuumankestävät pultit...

No olipas taas mielipide. Mitä siis maksaa ne "hyvät" piiput? Ostaa sitten noita vaikka 2 kympillä ja laittaa paksuhkoa rautalankaa ympärille, 1 liiterin hyllylle jos nyt sattuu hajoamaan ensimmäinen, niin ei haittaa jos pultit irtoaa.

Kuuluisa, siis missä kuulit tämän? Kaveri kertoi, että kummin kaiman serkulla oli pettänyt kuulemma? Ootko Weberin jälleenmyyjällä töissä?
 

Statistiikka

Viestiketjuista
283 983
Viestejä
4 876 952
Jäsenet
78 739
Uusin jäsen
FENRIR666

Hinta.fi

Back
Ylös Bottom