Grillit & grillaus

Kiitos vinkeistä! Pystynkö mitenkään ehkäisemään ruokien kiinni palamista esim. lihojen suhteen? Omaatko kokemusta?

Mustangin öljysuihke on ollu ihan kätevää tavaraa. Ainut miinus että tuo puteli loppuu aika nopeasti, kun tuo uusi pullo on vain 250ml kun ennen se oli 330ml. Muurikan spray on ollut ihan hyvää kans. Motonetistä nappasin mukaan Weberin öljysumuttimen, mutta sitä en ole vielä päässyt testaamaan. Tuolla Mustangin öljysuihkeella on onnistunut rasvanpoltto ihan hyvin kun sillä saa tasaisen ja ohuen pinnan valurautaan.

Noita ponnekaasulla olevia öljysumuttimia kun käyttää, niin polttimet sammuksiin ennen sumutusta että ettei kärtsää kulmakarvat :) Weberin pullossa paine tulee kahvaa pumppaamalla, joten siinä ei ole ponnekaasuja, mutta aina on riskinä että hieno sumu leimahtaa, joten en sitäkää suihkisi kun polttimet on päällä.
 
Eiks ne ritilät ja parilat kannata ruskutella irrallisisna ( pois grillistä ) , sitten vasta grilliin, muuten koko grilli tulee öljyttyä. En tiedä onko siitä mitään haittaa, mutta tuossa ruiskutouhussa käy niin väistämättä.
 
Eiks ne ritilät ja parilat kannata ruskutella irrallisisna ( pois grillistä ) , sitten vasta grilliin, muuten koko grilli tulee öljyttyä. En tiedä onko siitä mitään haittaa, mutta tuossa ruiskutouhussa käy niin väistämättä.
Siinä tapauksessa jos haluaa tehdä rasvanpolton ja ritilän molemmin puolin. Jos taas haluaa estää lihan tarttumisen ritilöihin, niin öljy levitetään ennen lihojen nakkaamista grilliin. En minä ainakaan ala kuumien ritilöiden kanssa kikkailemaan. Ja mitäpä se öljy siellä grillissä haittaa, käyttöön nuo on tehty.
 
Mustangin öljysuihke on ollu ihan kätevää tavaraa. Ainut miinus että tuo puteli loppuu aika nopeasti, kun tuo uusi pullo on vain 250ml kun ennen se oli 330ml. Muurikan spray on ollut ihan hyvää kans. Motonetistä nappasin mukaan Weberin öljysumuttimen, mutta sitä en ole vielä päässyt testaamaan. Tuolla Mustangin öljysuihkeella on onnistunut rasvanpoltto ihan hyvin kun sillä saa tasaisen ja ohuen pinnan valurautaan.

Muistelen nyt katselleeni joskus aiemmin tuota Weberin öljysumutinta. Tuo lähtee ainakin ostoslistalle ja vaihdetaan merkkiä, jos ei olla tyytyväisiä. Kiitos! Omaatko puhdistukseen mitään aineita? Riittää vaan polttaminen ja harjaaminen?
 
Muistelen nyt katselleeni joskus aiemmin tuota Weberin öljysumutinta. Tuo lähtee ainakin ostoslistalle ja vaihdetaan merkkiä, jos ei olla tyytyväisiä. Kiitos! Omaatko puhdistukseen mitään aineita? Riittää vaan polttaminen ja harjaaminen?
Weberin olen omistanut vasta niin vähän aikaa, ettei ole pahemmin tarvinnut vielä putsailla. Ritilöille on tähän asti riittänyt, että laittaa polttimet täysille 10-15min ja antaa kaiken ryönän palaa karrelle ja sitten harjalla hinkkaa pois. Weber ei taida edes suositella mitään kemikaaleja käytettäväksi grillin sisälle. Itsellä on täysin teräksen värinen S-310 Genesis II ja ulkopinnat (tai no sivutasot) olen putsaillut mikrokuituliinoilla ja laimealla suihkepulloon tehdyllä vesi-fairy-seoksella. "Syiden" suuntaisesti kun putsailee niin tulee hyvä tulos. Talouspaperia ei suositella pintojen hinkkaamiseen, on ilmeiseti turhan karheaa ja voi ajan kuluessa rikkoa teräksen kromi-oksidi pinnoitteen ja sitten teräs alkaa muuttaa väriä. Ja tuo Fairy seos saa olla todella laimeaa, sen huomaa jos pesuainetta on liikaa, kun se sitä jää pinnalle pyörimään ja se jättää kalvon kuivuessaan. Muutama tippa 500ml pulloon riittänee.

Tämä on osoittanut hintaisekseen oikein hyväksi harjaksi. Edellinen kesti 4 vuotta, olisi mennyt vielä tänäkin vuonna mutta viime vuotiset rasvat oli homehtunut niin pahasti, että en tuolla hintaa viitsinyt säästellä.
 
Weberin olen omistanut vasta niin vähän aikaa, ettei ole pahemmin tarvinnut vielä putsailla. Ritilöille on tähän asti riittänyt, että laittaa polttimet täysille 10-15min ja antaa kaiken ryönän palaa karrelle ja sitten harjalla hinkkaa pois. Weber ei taida edes suositella mitään kemikaaleja käytettäväksi grillin sisälle. Itsellä on täysin teräksen värinen S-310 Genesis II ja ulkopinnat (tai no sivutasot) olen putsaillut mikrokuituliinoilla ja laimealla suihkepulloon tehdyllä vesi-fairy-seoksella. "Syiden" suuntaisesti kun putsailee niin tulee hyvä tulos. Talouspaperia ei suositella pintojen hinkkaamiseen, on ilmeiseti turhan karheaa ja voi ajan kuluessa rikkoa teräksen kromi-oksidi pinnoitteen ja sitten teräs alkaa muuttaa väriä. Ja tuo Fairy seos saa olla todella laimeaa, sen huomaa jos pesuainetta on liikaa, kun se sitä jää pinnalle pyörimään ja se jättää kalvon kuivuessaan. Muutama tippa 500ml pulloon riittänee.

Tämä on osoittanut hintaisekseen oikein hyväksi harjaksi. Edellinen kesti 4 vuotta, olisi mennyt vielä tänäkin vuonna mutta viime vuotiset rasvat oli homehtunut niin pahasti, että en tuolla hintaa viitsinyt säästellä.

Kiitos paljon vinkeistä! Nyt mars kauppaan vinkkien saattelemana ja sen jälkeen grilli tulille.
 
Nyt on grillin hankinta taas edessä, kun paluumuutto rivariin kerrostalosta. Koska laiska niin hiiligrillaus on pois kuviosta. Ehkä jos innostun, mutta jäi kaksi vaihtoehtoa:

Pellettigrilli, tästä innoistuin kovasti, koska mahdollisuus hauduttaa ja savustaa isoja lihapaloja herkuiksi on todella mielenkiintoinen. Traeger olisi valintani varmaan, jos tähän päätyisin. Oli jo ostohousut jalassa, kunnes hokasin, että tätä ei saa niin kuumaksi, että saisi kunnon "searing" mikähän toi on suomeksi, mutta siis lihaan kunnon grillausjäljet ja maut. Tähän saattaa tuoda apua grillgate tuote, mutta sitä ei vielä euroopasta saa ja tuntuu vähän että toimiiko oikeesti. Ja lisäksi rivariasujana, miten paljon tuo savuttaa? Meneekö naapurilla hermo 11h savutukseen?

Joten syöksyin takaisin kaasugrillimaailmaan ja siellä on kaksi kiinnostavaa "uutuutta": Mustangin rinkulapoltin, joka kuulostaa tosi hyvältä wokkaamista ajatellen. Sama pyöreä reikä löytyy joistain muistakin grilleistä muttei tuota poltinta, onko tuo rengaspoltin tarpeellinen? Vielä enemmän ehkä vetää puoleensa Napoleonin infrapuna sivukeitin, jolla tuo "searing" on sitten ihan omalla tasollaan, mutta riittäisiköhän tuo rengaspoltin tekemään käytännössä saman?

Onko mielipiteitä tai kokemuksia näistä?
 
Nyt on grillin hankinta taas edessä, kun paluumuutto rivariin kerrostalosta. Koska laiska niin hiiligrillaus on pois kuviosta. Ehkä jos innostun, mutta jäi kaksi vaihtoehtoa:

Pellettigrilli, tästä innoistuin kovasti, koska mahdollisuus hauduttaa ja savustaa isoja lihapaloja herkuiksi on todella mielenkiintoinen. Traeger olisi valintani varmaan, jos tähän päätyisin. Oli jo ostohousut jalassa, kunnes hokasin, että tätä ei saa niin kuumaksi, että saisi kunnon "searing" mikähän toi on suomeksi, mutta siis lihaan kunnon grillausjäljet ja maut. Tähän saattaa tuoda apua grillgate tuote, mutta sitä ei vielä euroopasta saa ja tuntuu vähän että toimiiko oikeesti. Ja lisäksi rivariasujana, miten paljon tuo savuttaa? Meneekö naapurilla hermo 11h savutukseen?

Joten syöksyin takaisin kaasugrillimaailmaan ja siellä on kaksi kiinnostavaa "uutuutta": Mustangin rinkulapoltin, joka kuulostaa tosi hyvältä wokkaamista ajatellen. Sama pyöreä reikä löytyy joistain muistakin grilleistä muttei tuota poltinta, onko tuo rengaspoltin tarpeellinen? Vielä enemmän ehkä vetää puoleensa Napoleonin infrapuna sivukeitin, jolla tuo "searing" on sitten ihan omalla tasollaan, mutta riittäisiköhän tuo rengaspoltin tekemään käytännössä saman?

Onko mielipiteitä tai kokemuksia näistä?

Kannattaa harkita myös Masterbuilt Gravity Series 560 tai 1050. Lämpötilaskaala on laaja, noin 80-350C. Syttyy nopeasti, savustaa, grillaa ja ruskistaa sekä saa voimakkaamman savun aromin kuin Traegerilla. Traegerin heikkous on tosiaan olematon ruskistaminen (searing), johon tämä Masterbuilt kykenee. Itsellä on Traegerin Timberline 850 neljättä vuotta. Olen ollut tyytyväinen varmatoimisuuteen ja helppokäyttöisyyteen BBQ savustuksessa. Masterbuilt 560 on nyt toista kesää. Olen ollut tyytyväinen monikäyttöisyyteen, käytön helppouteen ja nopeuteen. Laatu ei ole kuitenkaan kovin hyvä eikä tuo tule kestämään ns. isältä pojalle.

 
Viimeksi muokattu:
Weber Q3000:n käyttöohjeessa lukee, että alle 6 kg kaasupulloa voi käyttää grillin alla olevassa sille tarkoitetussa telineessä. Yleisestihän näin ei missään nimessä suositella tehtäväksi vaan pullo pitäisi vähintään käytön ajaksi nostaa grillin viereen. Mitä mieltä palstan grillaajat ovat asiasta?
 
Tuli haettua yllä mainittu Weberin öljysumute tänään ja yhden käyttökerran jälkeen 6/5, vaikka ei vertailukohtaa ole kilpailevista merkeistä. Ei palanut sitten yhtään lihat ja kanat grilliin. Onko foorumilaisilla jotain suosituksia grillilastoista tai pihdeistä? Tämmöistä tuli katseltua K-Raudassa päivällä, mutta oletan paremmalla hintalaatu-suhteella löytyvän muitakin merkkejä, kuin Weberin omaa.


Yhtenä vaihtoehtona oli myös ns. haarukan sisältävä 3-osan setti.

 
Tuntuu olevan grillimestareita sen verran täällä, että päätin kysyä raadin mielipidettä grillin hankintaan.

Haussa olisi hyvä hiiligrilli. Pallottelen pienen Kamadon (esim Bono minimo) ja laadukkaan pallon (esim Weber MT/Napoleon Pro22-K) välillä. Kamadossa kiehtoisi pienempi hiilen kulutus ja monipuolisuus kun taas pallon etuina olisi isompi koko ja nopeampi lämmitys (ehkä?). Komppanian ruokintaan ei ole tarvetta, joten pienemmälläkin pärjää normiolosuhteissa (2 aikuista ja 2 pientä lasta), mutta mietityttää, että meneekö tuon pienen Kamadon kanssa hermot jos tulee vieraita? Isompi Kamado taas menee budjetin yli ja grillin liikuttelu vaikeutuisi. Mikään grillihifistelijä en ole, mutta bursapihvejä ja pizzaa tulee varmasti tehtyä ja saattaahan sitä iskeä grillikärpänen ja jotain haastavampaakin tulisi testattua.

Mitä suosittelette? Käykö pallojen hiilenkulutus (jos käyttää laadukkaita hiiliä) kukkaron päälle vai onko ero Kamadoon siedettävä? Mitä muuta kannattaa ottaa huomioon?
 
Onko jollai kokemuksia sähkögrilleistä esim. Weberin Q 1400 tai Pulse 1000/2000?
Voi olla, että lasitetulla terassilla kaasugrilli tai oikeastaan siis kaasupullon säilytys ei onnistu, kun tuohon paistaa aika hyvin aurinko. En ole vielä mittaillut, että nouseeko kesähelteellä lämpö +40-45c, jos lasit kiinni.
Lähinnä pihvejä ja makkaraa sekä kasviksia tarkoitus grillata.
 
Onko jollai kokemuksia sähkögrilleistä esim. Weberin Q 1400 tai Pulse 1000/2000?
Voi olla, että lasitetulla terassilla kaasugrilli tai oikeastaan siis kaasupullon säilytys ei onnistu, kun tuohon paistaa aika hyvin aurinko. En ole vielä mittaillut, että nouseeko kesähelteellä lämpö +40-45c, jos lasit kiinni.
Lähinnä pihvejä ja makkaraa sekä kasviksia tarkoitus grillata.
Ei kaasupullo ole moksiskaan tommosista lämmöistä. Saa mennä pitkälle toista sataa astetta ennenkuin on edes pientä vaaraa.
 
Ei kaasupullo ole moksiskaan tommosista lämmöistä. Saa mennä pitkälle toista sataa astetta ennenkuin on edes pientä vaaraa.
Vaikka olisi komposiittia?
Googlettelemalla siis vain löytyi tuollaisia raja-arvoja.
 
Onko jollai kokemuksia sähkögrilleistä esim. Weberin Q 1400 tai Pulse 1000/2000?
Voi olla, että lasitetulla terassilla kaasugrilli tai oikeastaan siis kaasupullon säilytys ei onnistu, kun tuohon paistaa aika hyvin aurinko. En ole vielä mittaillut, että nouseeko kesähelteellä lämpö +40-45c, jos lasit kiinni.
Lähinnä pihvejä ja makkaraa sekä kasviksia tarkoitus grillata.
Itsellä partsilla q140 sähkö, mikä siis käytännön sama kuin 1400, mutta aiempi malli. Älyttömän hyvä, ku hiilet on poissa laskuista. En keksi mitään syytä miksi mieluummin valitsisin kaasugrillin. Tai no ehkä jos haluaa oikeasti ison grillauspinta-alan niin sitten. Kahdelle hengelle en ole kaivannut isompaa.

Tollanen pulse 2000 ois unelma, siinä on kaksi eri aluetta joiden lämpötiloja voi säädellä, mutta on älyttömän kallis, kun on kuitenkin vain sähkögrilli..
 
Itsellä partsilla q140 sähkö, mikä siis käytännön sama kuin 1400, mutta aiempi malli. Älyttömän hyvä, ku hiilet on poissa laskuista. En keksi mitään syytä miksi mieluummin valitsisin kaasugrillin. Tai no ehkä jos haluaa oikeasti ison grillauspinta-alan niin sitten. Kahdelle hengelle en ole kaivannut isompaa.

Tollanen pulse 2000 ois unelma, siinä on kaksi eri aluetta joiden lämpötiloja voi säädellä, mutta on älyttömän kallis, kun on kuitenkin vain sähkögrilli..
Joo sähkö olisi kyllä helpompi ja halvempikin.
1-2 henkeä pääasiassa tuossa grillaisi.
Pulse 2000 olisi kyllä joo komia, mutta hinta ei kohtaa kyllä tarvetta ollenkaan.
 
Weberiin pitäisi uusia "Flavorizer Bars -tangot" (3kpl) eli ne polttimoiden päällä olevat suojat.

Onko jotain paikkaa mistä saisi hyvin / edullisemmin Weberin varaosia?
 
Tuli haettua motonetista master touch gbs 5750 kun sai piippusytyttimen ja brikettejä kaupan päälle. Laatu ei ehkä ihan vastaa hintaa? Ohutta kevyttä materiaalia ja jalat heppoiset kun huojuu koko laitos. Kansikin vähän keikkuu, saa nähdä kuinka tiivis on sitten kun pääsee testaamaan. Odotukset siitä huolimatta korkealla jos onnistuisi savustella pulled porkia ja ribsejä pidemmän kaavan kautta. Ritilät paksua tavaraa ja ilman hallinta toivottavasti nyt paranee vanhasta 70e 57cm saranoidusta no name prismagrillistä jolla ei hiiliä saanut sammumaan ja oli kyllä muutenkin vähän sinnepäin. Alkaa olla ritilät ja tuhka-astiakin entisiä kahden vuoden jälkeen. Weberissä kyllä hyvää tuo one touch puhdistusjärjestelmä ja isot räppänät pohjassa. Eiköhän tuo lopulta kuitenkin hintansa hauku. Se kyllä vähän vielä tuossa laadussa ihmetyttää, että clasulta sai joku vuosi sitten satasella grillin joka oli painavampaa ja jämäkämpää tavaraa ja edelleen mintissä kunnossa kaverilla. Harmi kun eivät enää myy.
 
Weberiin pitäisi uusia "Flavorizer Bars -tangot" (3kpl) eli ne polttimoiden päällä olevat suojat.

Onko jotain paikkaa mistä saisi hyvin / edullisemmin Weberin varaosia?

Paikallinen peltipaja väänsi mulle rosterista "sopuhintaan" tais olla jopa about 2x vahvempaa kun ne entiset emalipellit.
 
Weberiin pitäisi uusia "Flavorizer Bars -tangot" (3kpl) eli ne polttimoiden päällä olevat suojat.

Onko jotain paikkaa mistä saisi hyvin / edullisemmin Weberin varaosia?

Onko takuu voimassa (yleensä kai 5-10v)? Itellä ruostui nuo kans puhki ja Weber laittoi uudet postiin ilmaiseksi. Halusivat kuvat noista ja piti olla tosiaan ihan reikä niissä, "pintaruoste" ei kelvannut..
 
Onko foorumilaisilla jotain suosituksia grillilastoista tai pihdeistä? Tämmöistä tuli katseltua K-Raudassa päivällä, mutta oletan paremmalla hintalaatu-suhteella löytyvän muitakin merkkejä, kuin Weberin omaa.


Mulla tollanen Weberin 2-osanen setti ja kyllähän noi kaikki Weberin tuotteet aina huokuu laatua, että ei siinä ihan pelkästään merkistä maksa. Ihan kelpo ostos mun mielestä noi, haarukalle en nähny niin paljon tarvetta, että ostetaan se sitten jos keksin sille käyttöä. Myös Weberin grilliharja on suht jykevä vaikka kuvista ei niin välttämättä voisi päätelläkään (Grilliharja Weber kolmio 30 cm).
 
Tuli haettua yllä mainittu Weberin öljysumute tänään ja yhden käyttökerran jälkeen 6/5, vaikka ei vertailukohtaa ole kilpailevista merkeistä. Ei palanut sitten yhtään lihat ja kanat grilliin. Onko foorumilaisilla jotain suosituksia grillilastoista tai pihdeistä? Tämmöistä tuli katseltua K-Raudassa päivällä, mutta oletan paremmalla hintalaatu-suhteella löytyvän muitakin merkkejä, kuin Weberin omaa.


Verkkokaupan outletista hieman edullisemmin: Yksittäiskappaleet

Muitakin Weberin tuotteita tarjolla.
 
Vähän tekisi mieli kokeilla saisiko kaasugrillillä aikaiseksi tehtyä pitsan. Napoleonin saa kuitenkin lämmitettyä aika kuumaksi, joten periaatteessa voisi onnistua. Pitäisi vaan löytää sopivan kokoiset kivet. Paisto-ala grillissä on 46 x 60 cm, ja kaksi kiveä sinne pitäisi mahduttaa, joten luulisin että sinne 2 kpl 28 cm kiviä sopivan. Ehkä 30 cm kivetkin sopisivat. Pienien kivien saatavuus taas näköjään hiemna rajoitettua.
 
Vähän tekisi mieli kokeilla saisiko kaasugrillillä aikaiseksi tehtyä pitsan. Napoleonin saa kuitenkin lämmitettyä aika kuumaksi, joten periaatteessa voisi onnistua. Pitäisi vaan löytää sopivan kokoiset kivet. Paisto-ala grillissä on 46 x 60 cm, ja kaksi kiveä sinne pitäisi mahduttaa, joten luulisin että sinne 2 kpl 28 cm kiviä sopivan. Ehkä 30 cm kivetkin sopisivat. Pienien kivien saatavuus taas näköjään hiemna rajoitettua.

Kyllä kaasugrillillä onnistuu tehdä. Lämmittää kiven vaan valmmiksi hyvin.

Täältä löytyy ainaki 300mmx300mm olevia kiviä:
 
Hiiligrilliä tekis mieli ja krooninen köyhyys estää ostamasta noita +300€ vehkeitä. Kumminkaan ei kiinnosta enään tapella noitten kympin romujen ja halvimpien hiilien kans joten olisiko alla oleva setti hyvä alotus näin 2-3hengen pieniin vkl grillailuihin lähinnä kai sitä makkaraa, hampurilaisia, kasviksia ja pizzaa voisi kans kokeilla.

Grilliksi HiiliGrilli Weber Bar-B-Kettle 47cm ja lisäksi Sytytyssarja Weber 17631
onko jotain lisähärpäkettä mitä ehdottomasti tarvii? Meneekö rahat hukkaan ja tulee vaan pahamieli?
 
Hiiligrilliä tekis mieli ja krooninen köyhyys estää ostamasta noita +300€ vehkeitä. Kumminkaan ei kiinnosta enään tapella noitten kympin romujen ja halvimpien hiilien kans joten olisiko alla oleva setti hyvä alotus näin 2-3hengen pieniin vkl grillailuihin lähinnä kai sitä makkaraa, hampurilaisia, kasviksia ja pizzaa voisi kans kokeilla.

Grilliksi HiiliGrilli Weber Bar-B-Kettle 47cm ja lisäksi Sytytyssarja Weber 17631
onko jotain lisähärpäkettä mitä ehdottomasti tarvii? Meneekö rahat hukkaan ja tulee vaan pahamieli?
Jos budjetissa pitää olla niin ainakin ton piippusytyttimen voit vaihtaa halvempaan ja pistää siitä säästyneet rahat grillibudjettiin. Ja Bilteman brikettejä ni pääsee pitkälle :D
Pääasia että paat ne rahat ite grilliin.
 
Komppanian ruokintaan ei ole tarvetta, joten pienemmälläkin pärjää normiolosuhteissa (2 aikuista ja 2 pientä lasta), mutta mietityttää, että meneekö tuon pienen Kamadon kanssa hermot jos tulee vieraita?

Tässä kun otat vielä sen huomioon, mitä ne pienet lapset ovat nyt ja mitä ne ovat teini-iässä. Pari tällä hetkellä pienehköä poikalasta voi teini-iässä syödä vähän enemmän kuin ne pari aikuista helpostikin. Toki jos ne ovat nyt todella pieniä, niin ehkä tässä tulee vielä yksi uuden grillin hankinta ennen sitä eteen, mutta jos ne eivät olekaan niin pieniä, niin lasten syöminen ei ole vuodesta toiseen todellakaan samalla tasolla.
 
Tässä kun otat vielä sen huomioon, mitä ne pienet lapset ovat nyt ja mitä ne ovat teini-iässä. Pari tällä hetkellä pienehköä poikalasta voi teini-iässä syödä vähän enemmän kuin ne pari aikuista helpostikin. Toki jos ne ovat nyt todella pieniä, niin ehkä tässä tulee vielä yksi uuden grillin hankinta ennen sitä eteen, mutta jos ne eivät olekaan niin pieniä, niin lasten syöminen ei ole vuodesta toiseen todellakaan samalla tasolla.
Juuri näin. Omat muksut ainakin syö ihan kauheesti jo nyt teini-ikä kynnyksellä.

Lisäksi, jos tekee lihan lisäksi myös lisukkeet tai grillailee muuten useampaa juttua, niin loppuu weberistäkin tila äkkiä.
 
Jos budjetissa pitää olla niin ainakin ton piippusytyttimen voit vaihtaa halvempaan ja pistää siitä säästyneet rahat grillibudjettiin. Ja Bilteman brikettejä ni pääsee pitkälle :D
Pääasia että paat ne rahat ite grilliin.

Joo huomasinkin, että sytyttimen ja sytyspussit tulee halvemmaksi muualta. ei tosin niistä tuleva säästö taida paljon grilliä parantaa :D Bilteman brikettejä ei tähän hätään vihti lähtä hakemaan ku lähin 100km päässä. Ostanko noita Weberin brikettejä vai löytyykö jotain vaihtoehtoa Kärkkäinen/prisma/tokmanni/halpa-halli/k rauta. ihan hyllystä? tai mitä merkkiä kannattas katella?

Onko noi bilteman briketit sitten hinta/laatu suhteelta hyviä, kannattaa laittaa kaveri tuomaan joku vkl ruokapalkalla?
 
Joo huomasinkin, että sytyttimen ja sytyspussit tulee halvemmaksi muualta. ei tosin niistä tuleva säästö taida paljon grilliä parantaa :D Bilteman brikettejä ei tähän hätään vihti lähtä hakemaan ku lähin 100km päässä. Ostanko noita Weberin brikettejä vai löytyykö jotain vaihtoehtoa Kärkkäinen/prisma/tokmanni/halpa-halli/k rauta. ihan hyllystä? tai mitä merkkiä kannattas katella?

Onko noi bilteman briketit sitten hinta/laatu suhteelta hyviä, kannattaa laittaa kaveri tuomaan joku vkl ruokapalkalla?
Briketeissä ja hiilissä on julmetusti eroa. Voit todeta sen ihan itse ostamalla vaikka jotain Rainbowta ja Weberiä ja verrata niitä.
Esim Rainbow hiilet on pelkkää silppua koko pussi täys ja Rainbow briketit taas on höttöä ja savuttaa aivan perkeleesti. Samoin tekee BBQKing, Mustang ja muut halpamerkit, pysy niistä kaukana.

Bilteman 10kg briketti on erinomainen hinta/laadultaan niin mä oon käyttäny niitä. Hiilissä käytän Marienburgia. Marienburgia saa aikalailla kaikista romumarketeista (Tokmanni, Puuilo jne.) Weberit on sitten vielä parempia; palaa kauemmin ja kuumemmin eikä savuta niin paljon. Mutta hintaakin toki on.

Omasta kokemuksesta jätän noi halpamerkit suosiolla hyllyyn ja panostan edes keskinkertaiseen laatuun.
 
Tässä kun otat vielä sen huomioon, mitä ne pienet lapset ovat nyt ja mitä ne ovat teini-iässä. Pari tällä hetkellä pienehköä poikalasta voi teini-iässä syödä vähän enemmän kuin ne pari aikuista helpostikin. Toki jos ne ovat nyt todella pieniä, niin ehkä tässä tulee vielä yksi uuden grillin hankinta ennen sitä eteen, mutta jos ne eivät olekaan niin pieniä, niin lasten syöminen ei ole vuodesta toiseen todellakaan samalla tasolla.
Vaippaikäisiä ovat eli muutama vuosi tulisi pääasiassa kahdelle aikuiselle grillattua. Vaikea on tuo valinta. Järki sanoo, että osta se pallo, mutta kamado kiehtoisi kyllä.

Osaako noista kalliimman hintaluokan palloista joku sanoa onko Weberin Master Touchilla ja Napoleon Pro22K-Leg paljon laatueroa? Tuosta Napoleonista on vaikea löytää kunnon arvosteluja.
 
Hiiligrilliä tekis mieli ja krooninen köyhyys estää ostamasta noita +300€ vehkeitä. Kumminkaan ei kiinnosta enään tapella noitten kympin romujen ja halvimpien hiilien kans joten olisiko alla oleva setti hyvä alotus näin 2-3hengen pieniin vkl grillailuihin lähinnä kai sitä makkaraa, hampurilaisia, kasviksia ja pizzaa voisi kans kokeilla.

Grilliksi HiiliGrilli Weber Bar-B-Kettle 47cm ja lisäksi Sytytyssarja Weber 17631
onko jotain lisähärpäkettä mitä ehdottomasti tarvii? Meneekö rahat hukkaan ja tulee vaan pahamieli?
Tämän mallin pohjan ilmansäätö on huono, hiilet ja tuhka tukkii ne ja joutuu kepillä sörkkimään auki. - kaverilla on tollanen ja on huono. Lisäksi säätömekanismi on turkasen kuuma käyttää kun siinä ei ole ylimäärääistä hantaakia. Ennemmin se Original/Classic malli, joka taitaa olla sama mutta paremmalla alailmansäädöllä.

Harmi vaan ettei taida löytyä Suomesta tuota 47cm, mutta 57cm kyllä löytyy jos kelpaa. Ei ole pakko koko grilliä täyttää hiilillä niin ei kulu niin paljoa jos vaan vähän makkaraa tekee. Noin yleensä tuo 47cm on kyllä tosi pieni grilli ja 6 kaslerleikettä on jo sille liikaa.
 
Minun mielestäni Bilteman briketeissä on aika pistävä savun haju. Sen tuntee myös ruoassa, siihen jää epämielyttävän kirpeä maku.
Muutama muu briketti on tullut kokeiltua ja niistä Weberin briketit ovat mielestäni parhaat.
 
On muuten Weberin omenapuupalikat aika kiven alla! Ei tunnu löytyvän koko suomesta noita! Hitto ku haluis päästä savustaa mutta minkäs teet.
 
Tartuin ajatuksesta toimeen ja nyt on pari pitsakiveä hankittu, taikina tehty, nostatettu ja laitettu jääkaappiin muhiamaan. Nätisti sopi kaksi 30cm kiveä grilliin.

Onko vinkkejä pitsanvalmistuksen grillissä ?
Grilli varmaan täysille ja hyvin kuumaksi. Kivet laitettaneen kylmään grilliin ja sitten niiden kunnollinen lämmitys. That's it ?
Mitähän paistoaika grillissä voisi olla ?

Koko pitsakivillä paistelu on uutta minulle, saati sitten pitsan tekeminen grillissä, joten kaikki vinkit ovat tervetulleita.
 
Haluaisin ostaa tollasen Big Green Egg Largen ja kattelin niitä jo joku vuosi sitten kun on ollut joka vuosi Stockalla Hulluilla päivillä 999€. No nyt kun ostopäätös olis sitten tehty niin eihän niitä enää saakaan kun 1300€ hintaan (ei ole ollut myynnissä enää kahdella viimesillä hullareilla). En kyllä ala siitä niin paljoa maksamaan.

Onko kukaan löytänyt noista mitään tarjouksia? Kamada Joe myös kiinnostais mutta taitavat olla Euroopassa vielä kalliimpia.
 
Kannattaa ihan soittaa johonkin kivijalkakauppaan jossa niitä on myynnissä ja neuvotella tarjous. En ihmettelii yhtään jos saisit hinasta pois sen 10-15%.
Netissä on ne lähtöhinta, josta kivijalkakauppias voi hyvinkin antaa alennusta kun häntä vähän maanittelee.

Näin nettikauppaaikana tuo perinteinen tinkaamien päsee useasti unohtumaan, että sekin on edellen voimissaan pienemmissä kaupoissa.
 
On muuten Weberin omenapuupalikat aika kiven alla! Ei tunnu löytyvän koko suomesta noita! Hitto ku haluis päästä savustaa mutta minkäs teet.
Olen ymmärtänyt että me ei asustella samalla pitäjällä, niin ei voi miestä auttaa hädässä. Tosin tässä nyt on melko lähellä tuo savustintukku muutenkin jossa on hyllyssä tota omenapuutakin. Ootko K-raudat ja vastaavat käyny kurkkaamassa, niissä on joissain ihan hyväkin valikoima. En tiedä onko järkeä pelkkiä puupaljoja tilata mistään verkkokaupoista, mutta jos ei muuten saa niin on edes seuraavalle kerralle.
 
Olen ymmärtänyt että me ei asustella samalla pitäjällä, niin ei voi miestä auttaa hädässä. Tosin tässä nyt on melko lähellä tuo savustintukku muutenkin jossa on hyllyssä tota omenapuutakin. Ootko K-raudat ja vastaavat käyny kurkkaamassa, niissä on joissain ihan hyväkin valikoima. En tiedä onko järkeä pelkkiä puupaljoja tilata mistään verkkokaupoista, mutta jos ei muuten saa niin on edes seuraavalle kerralle.
Savustintukkua tässä kaverin kanssa katottiin kun sillä on kanssa akuutti omenapuupula. Motonet huutaa tyhjyyttä joka liikkeessä, samoin kuin Verkkokauppa jne. K-Raudat ja muut liikkeetä käyty, ei minkääsorttista omenaa missään.
Toi on ku Weberiin tottunu ni aina arpapeliä vaihtaa merkkiä mutta kaippa se pitää jos ei muutakaan saa.
 
Savustintukkua tässä kaverin kanssa katottiin kun sillä on kanssa akuutti omenapuupula. Motonet huutaa tyhjyyttä joka liikkeessä, samoin kuin Verkkokauppa jne. K-Raudat ja muut liikkeetä käyty, ei minkääsorttista omenaa missään.
Toi on ku Weberiin tottunu ni aina arpapeliä vaihtaa merkkiä mutta kaippa se pitää jos ei muutakaan saa.
No noissa jos joissain ei merkillä ole väliä. Se puu tiedä mihin pussiin se on menossa. Toisaalta kannattaa kokeilla muitakin puulajeja kuin omenapuuta.
 
No noissa jos joissain ei merkillä ole väliä. Se puu tiedä mihin pussiin se on menossa. Toisaalta kannattaa kokeilla muitakin puulajeja kuin omenapuuta.
Joo mutta on olemassa erilaisia omenapuita ja erityisesti se millaisia "paloja" ne on. Joku halpismerkki voi olla pelkkää silppua ja paremmat merkit kunnon blokkeja. Ja kaikissa on omat tapansa käyttäytyä savustaessa.
Ittellä on 4-5 eri savupuuta tuolla varastossa, mutta omena on yks suosikkeja ja ainakin blendaan muiden kanssa jos ei muuta.
 
Joo mutta on olemassa erilaisia omenapuita ja erityisesti se millaisia "paloja" ne on. Joku halpismerkki voi olla pelkkää silppua ja paremmat merkit kunnon blokkeja. Ja kaikissa on omat tapansa käyttäytyä savustaessa.
Ittellä on 4-5 eri savupuuta tuolla varastossa, mutta omena on yks suosikkeja ja ainakin blendaan muiden kanssa jos ei muuta.

Muutenkin kannattaa vähän kysellä naapureilta etc myös,riippuu missä asuu, jos kaatamassa/putsaamassa puita niin voi saada muutaman oksan ja tekee niistä omia paloja. Itse harrastanut tuota. Omista omenapuista kun putsattiin niin sai ihan kivan satsin kasaan. Muita lajikkeita muilta. Hickorya joutunut ostaa...
 
Minun mielestäni Bilteman briketeissä on aika pistävä savun haju. Sen tuntee myös ruoassa, siihen jää epämielyttävän kirpeä maku.
Muutama muu briketti on tullut kokeiltua ja niistä Weberin briketit ovat mielestäni parhaat.
Bilteman briketeissä hyvää on se, ettei tarvitse välttämättä puupalikoita lisäksi vaan briketit itsessään antaa riittävästi savun aromia. Tosin itselläkin ensireaktio viime kesältä oli se, että onpa likaisen tuoksuinen savun aromi, mutta on osoittautunut ihan hyväksi briketiksi. Etuna on halpa hinta, noin puolet Weberin brikettien hinnasta. Juuri kävin hakemassa 40 kg Biltemasta.

En ole kamadossa kokeillut näitä brikettejä, mutta toimii ainakin puhaltimella varustetussa grillissä (Masterbuilt Gravity Series) hyvin kun palaa aina riittävän puhtaasti. Nyt heitin grilliin Kariniemen kanaboksin ja tulos oli paljon parempi kuin Traegerin pellettigrillillä. Vaikka pelletti pitäisi palaa puhtaasti niin se tuottaa kuitenkin nokea aika paljon ja kanat ovat nokisen harmaita. Masterbuiltilla tulee syvän ruskeita ja rehevän savuaromisia noin 1½ tunnissa 140C:ssä, loppulämpö 78C.
 
On muuten Weberin omenapuupalikat aika kiven alla! Ei tunnu löytyvän koko suomesta noita! Hitto ku haluis päästä savustaa mutta minkäs teet.

Nuo vai? Pikaisesti katsottuna on heti saatavilla aikalailla ympäri Suomea ja harvinaista kyllä, toimitettavissa myös verkkokaupasta.
 
Kaikki briketit ovat toimineet 25€ pallogrillissä, kun muistaa laittaa brikettien alle sen pienemmän ritilän, etteivät ne pääse tippumaan pohjalle ja tukkimaan ilmareikiä.

En väitä, etteivätkö jotkut kalliimmat olisi parempia ja viime syksynä ainakin Porttipuiston Tokmannista sai laadukkaita aika kookkaita brikettejä.

Hiilet ovat nykyään nounou juttuja, jolleivat ne ole semmoisia kunnon ranteenpaksuisia kalikoita.
 
Hiiligrilliä tekis mieli ja krooninen köyhyys estää ostamasta noita +300€ vehkeitä. Kumminkaan ei kiinnosta enään tapella noitten kympin romujen ja halvimpien hiilien kans joten olisiko alla oleva setti hyvä alotus näin 2-3hengen pieniin vkl grillailuihin lähinnä kai sitä makkaraa, hampurilaisia, kasviksia ja pizzaa voisi kans kokeilla.

Grilliksi HiiliGrilli Weber Bar-B-Kettle 47cm ja lisäksi Sytytyssarja Weber 17631
onko jotain lisähärpäkettä mitä ehdottomasti tarvii? Meneekö rahat hukkaan ja tulee vaan pahamieli?
tori.fi/vastaava, facebook, jos asut edes vähän sivistyksen parissa. 57 mastertouchia saa 70€ alkaen. Alhaalla pitää olla se tuhkakuppi+Ilmansäätö & tuhkan pudotus vivuilla sekä takan teline kannelle jonne sen saa yksinkertaisesti kallistettua tai sarana.

Ihmiset voi myydä syksyllä keväällä ostettua 2x grillattua vehjettä 150€ pintaan kun kypsyvät kun eivät osaa käyttää. Tuo vekotin kestää kuitenkin todella kovaa ja huonoa käyttöä ainakin sen 10v eli paljon järkevämpää hankkia käytetty kuin tommonen uusi välimalli.
 
En malttanut ilalla odotella pitstaikinan valmistumista yhtään pidempään, vaan tekaisin ensimmäiset pitsakivipitsani grillissä.
Antaisin itselleni arvosanan 8, eli ihan hyvin onnistui. Suurin päänraaputtelu oli se, että miten saisin pitsan kiven päälle liuutettua, sillä olin näköjään vähän nihkeesti käyttänyt jauhoa ja kitkaaa oli hieman liikaa ja ei meinnanut liukua tekoalustaltaan. Mutta kyllähän se lopulta onnistui kun vähän kikkaili.

Lopputulos oli varsin hyvä noviisiksi ja oppia karttui sen verran, että tietää mitä tehdä toisin ensi keralla. Jääkaappiin jäi taikinaa, joten tänään sen pitäisi olla myös valmista, ja valmiina testiin numero 2. Eilinen lopputulos oli kuitenkin jo senverran hyvä, että voin sanoa, että kyllä tästä varmaan tapa tulee. Oma viehätyksensä oli tietysti tehdä pitsat ulkosalla ja syödä ne siinä vieressä......
 

Statistiikka

Viestiketjuista
258 396
Viestejä
4 489 757
Jäsenet
74 154
Uusin jäsen
Almedin

Hinta.fi

Back
Ylös Bottom