Grillit & grillaus

Kamadon hankkiessa ostin pussin Black Ranchin marabua ja sen jälkeen siirryin Sunset Charcoalin marabuun. Ei eroa muuten kuin hinnan osalta. Loistava hiili, miellyttävä aromi eikä savuta kamalasti syttyessäänkään. Pitkät vedot menevät ongelmitta, pizzanpaistolämpötiloja en vielä ole kokeillut.
 
Näyttäs ensiviikolla Tokmannilla olevan Marienburgit 30l säkki 7€. Tossa keväämmällä oli sama 30l säkki 6,90€ joka oli jo ihan hyvä tarjous silloin.
 
paloajassa on monta muuttujaa, kevyttä ovat kuitenkin, joten palavat nopeasti. Kovapuuhiilet vain käyttöön, kun niitäkin saa nykyään asialliseen hintaan. Black Ranchin vajaa 3€/kg ei sitä ole.
 
Ja nyt on 20 kg Sunset charcoalin quebrachoja tilattu. Lisäsin perheen Prisma-tilaukseen kanan paistileikkeitä, kassleria, vihanneksia sekä setin poppamiehen bbq sooseja ja kaapissa on vielä jokunen rubi jäljellä. Nappaan vielä muutaman erilaisen savustuspalapussin mukaan seuraavalla mätänet-reissulla, niin kaikki alkaa olla koossa. Tunnen jo melkein kuinka ruuhkavuosien, paskavaippojen ja kakaroiden huudon turruttama elämänhaluni yrittää muistuttaa olemassaolostaan. Kohta se lähtee, kylmä kalja käteen ja grilli tulille. :drool::kippis:
 
Ja nyt on 20 kg Sunset charcoalin quebrachoja tilattu. Lisäsin perheen Prisma-tilaukseen kanan paistileikkeitä, kassleria, vihanneksia sekä setin poppamiehen bbq sooseja ja kaapissa on vielä jokunen rubi jäljellä. Nappaan vielä muutaman erilaisen savustuspalapussin mukaan seuraavalla mätänet-reissulla, niin kaikki alkaa olla koossa. Tunnen jo melkein kuinka ruuhkavuosien, paskavaippojen ja kakaroiden huudon turruttama elämänhaluni yrittää muistuttaa olemassaolostaan. Kohta se lähtee, kylmä kalja käteen ja grilli tulille. :drool::kippis:
Onnea sitten noiden savustuspalojen löytämiseen. On melkoisen kiven alla monessa kivijalkaliikkeessä, mukaanluikien Motonet.
 
Onnea sitten noiden savustuspalojen löytämiseen. On melkoisen kiven alla monessa kivijalkaliikkeessä, mukaanluikien Motonet.
Oulussa päin kannattaa etsiä savustuspaloja K-raudoista. Ainakin Kempeleen Ojan Raudassa oli jokaista laatua viime viikolla reilusti hyllyssä.
 
Onnea sitten noiden savustuspalojen löytämiseen. On melkoisen kiven alla monessa kivijalkaliikkeessä, mukaanluikien Motonet.

Helsingin seudun K-raudoissa on vaihtelevasti eri merkkien savustuspaloja hyllyssä. Motonetissa taas hyllyt tyhjinä joka paikassa.
 
Helsingin seudun K-raudoissa on vaihtelevasti eri merkkien savustuspaloja hyllyssä. Motonetissa taas hyllyt tyhjinä joka paikassa.
Itte hareskellu Weberin omenapuupaloja ja Kodin Terrasta löysin jostain Rovaniemeltä niin pisti kolme säkkiä heti tilaukseen. Verkkiksessäkin loppu ja tulee heinäkuun puolessa välissä. K-Raudoissa, Motoneteissä ja muissa kaupoista mistä normaalisti on saanu on hyllyt ihan tyhjiä.. lastuja on siellä täällä mutta palikat on kiven alla.
 
Itte hareskellu Weberin omenapuupaloja ja Kodin Terrasta löysin jostain Rovaniemeltä niin pisti kolme säkkiä heti tilaukseen. Verkkiksessäkin loppu ja tulee heinäkuun puolessa välissä. K-Raudoissa, Motoneteissä ja muissa kaupoista mistä normaalisti on saanu on hyllyt ihan tyhjiä.. lastuja on siellä täällä mutta palikat on kiven alla.

Weberin omenapuupalat vaikuttavat olevan kiven alla. Jouduin nappaamaan Big green egin palikoita ja olihan noilla hintaa, 13€ pussi.
 
Omenapuuta saa melkein loputtomasti kun kyselee paikallisista facebook-omenapörsseistä tms. Ihmiset karsii oksia omenapuista niin yhdestä oksasta saa useamman pussukan verran puuta.
 
Omenapuuta saa melkein loputtomasti kun kyselee paikallisista facebook-omenapörsseistä tms. Ihmiset karsii oksia omenapuista niin yhdestä oksasta saa useamman pussukan verran puuta.

Juuri näin. Kannattaa samalla huhuilla kaikkia mahdollisia hedelmäpuita tai vaikka tammea.
On noissa pusseissa laskettu tavaralle, joku hinta :)
 
Omenapuuta saa melkein loputtomasti kun kyselee paikallisista facebook-omenapörsseistä tms. Ihmiset karsii oksia omenapuista niin yhdestä oksasta saa useamman pussukan verran puuta.
Jaksa rupee mitään hiton facea ja säätöjä ja pätkimisiä ja kuivattamisia ja muuta räpeltämistä. Marssin kauppaa ja ostan säkillisen kalikoita ja illalla savustetaan.
 
Kyllä ne siellä grillissä kuivuu.
Tuli viime syksynä kokeiltua ihan tuoretta omenapuuta ja voin sanoa, että kannattaa käyttää mielummin sitä kuivaa. Melko pientä tikkua pitää olla jollain snake metodilla että ylipäätänsä edes syttyy, ennen kuin briketit palaa alta pois. Itse käytin hiilien päällä kun tein Lohta ja ei ne kauaa ehtiny savuttamaan.
 
Omenapuuta saa melkein loputtomasti kun kyselee paikallisista facebook-omenapörsseistä tms. Ihmiset karsii oksia omenapuista niin yhdestä oksasta saa useamman pussukan verran puuta.
Juu, luulisi ainakin asian olevan näin =) Ite meinaan kaataa omenapuun kesällä pois kun vaan kerkeää, ja ajattelin kaikki rantea vahvemman kaman pätkiä savupuuksi tms.
 
Itte hareskellu Weberin omenapuupaloja ja Kodin Terrasta löysin jostain Rovaniemeltä niin pisti kolme säkkiä heti tilaukseen. Verkkiksessäkin loppu ja tulee heinäkuun puolessa välissä. K-Raudoissa, Motoneteissä ja muissa kaupoista mistä normaalisti on saanu on hyllyt ihan tyhjiä.. lastuja on siellä täällä mutta palikat on kiven alla.
Jaksa rupee mitään hiton facea ja säätöjä ja pätkimisiä ja kuivattamisia ja muuta räpeltämistä. Marssin kauppaa ja ostan säkillisen kalikoita ja illalla savustetaan.

Toiset marssii nettikauppaan ja savustaa sitten kun tilaus saapuu. Ihan hyvä vinkki ihmisille jotka nauttii niistä räpellyspuuhista :tup:.
 
Toiset marssii nettikauppaan ja savustaa sitten kun tilaus saapuu. Ihan hyvä vinkki ihmisille jotka nauttii niistä räpellyspuuhista :tup:.
Niin, tarkoitin toki perustilannetta jolla menty jo vuosia. Tänä vuonna on tosiaan ollu nihkeetä marssia kauppaan hekamaan palikoita kun kaikkialla on ei oota, mutta tilasin kerralla isomman setin kun satuin löytämään ja sillä savustaakin jo loppukesän.
 
Sain ja pari viikkoa ollut käytössä. Ihan eri luokkaa kun pallogrillit. Lämmöneristyksessä jopa parempi kuin kamadot ja grillin saa kuumaksi erittäin helposti ja laitteen saa lähes yhtä tiiviiksi kun kamadot asentamalla alapuolelle tiivisteen (tiiviste vain kannessa). Pari päivää sitten tein pizzaa ja lämmöt sai helposti 400 asteeseen ja ne myös pysyi siellä koko grillauksen ajan. Grillissä myös erinomainen yläritilä johon saa mm pizzakiven hyvin lähemmäs kannen yläosaa. Hinta-laatusuhteeltaan ihan ylivoimainen kampe markkinalla tällä hetkellä.

Itsellä ollut kans tuo Kamanderi noin kuukauden käytössä, ihan eri peli kuin edellinen Weber mastertouch vaikka hyvä sekin oli.
Lämmöt nousee helposti päälle 400 ja pysyy myös ylhäällä.
Reilun 400€ grilliksi mielestäni oikein mainio.
Pitänee koittaa lähiaikoina savustella, kun sais sopivia paloja jostain kaivettua, lähilihakaupassa kun olis viel tarjouksessa angus naudan brisket 14.90€/kg.
 
Onko kellään Kamanderistä pidempiaikaista kokemusta lähinnä miten rakenne kestää suomen säässä, alkaako ruostumaan jne? Ja mites pidemmät sessio? Kovasti kutkuttaisi isolla kamadolla koittaa briskettiä tai kinkkua jne. Pinta-alaa tuossa vähän vähempi kuin KamadoBono limitedissä, mutta toki tuo heiluva ylätaso antaa lisää. Grilliritilän korkeussäätövaraa ilmeisesti ei myöskään ole. Bonot edelleen kivan alla ja vaikka jo aiemin "päätin" moisen hankkia, tämä Kamander kyllä vähän houkuttaa hinnan puolesta. Tuntuu vaan olevan suomessa ylihinnoiteltu, kun parhaimmillaan Jenkeissä vissiin saanut 200$ pintaan =(
 
Muutaman kerran kokemukset nyt Sunsetcharcoalin Marabu hiilistä ja voi kyllä suositella kaikilta osin.

Palaa pitkään, tarvittaessa kuumasti ja pystyy käyttämään uudestaan kun laittaa grillauksen jälkeen ilmaräppänät kiinni. Seuraavalla kerralla syttyy muutenkin helpommin kun on kertaalleen palaneet jo ja riittää kun lisää pari kourallista aina uusia. Eli samaan tapaan kuin weberin brikettejä, joiden käyttämistä toki en lopeta.
 
Kumpi näistä kahdesta hiiligrillistä kannattaisi ottaa? Toisessa etuna säädettävä arina mutta olisko tuo Ikean grilli muuten fiksumpi valinta?

Royal gourmet
cHoFjn.jpg


Grillskär
ByvV0g.jpg
 
On se kyllä käsittämätön määrä mikä on säästyny hiiliä ja brikettejä sen jälkeen kun ostin Master Touchin vanhan paksan Anton Oliverin tilalle.
Grillataan, räppänät kiinni, seuraavalla kerralla hiilenjämät piippuun ja lisää uusia jonkin verran ja taas mennään.
Antonissa hiilet palo aina loppuun ja räppänöiden säädöllä ei ollut mitään merkitystä. Siinä sitä vasta hiiliä palo säkkitolkulla ku ei saanu sammutettua eikä käytännössä säädettyä palamisnopeutta.
 
Kumpi näistä kahdesta hiiligrillistä kannattaisi ottaa? Toisessa etuna säädettävä arina mutta olisko tuo Ikean grilli muuten fiksumpi valinta?

Royal gourmet
cHoFjn.jpg


Grillskär
ByvV0g.jpg
Ei ainakaan tota ylempää. Siirettävä hiilihylly on kätevä, mutta muuten noi tuppaa olemaan niin laaduttomia vehkeitä kuin olla ja voi. Mulla oli tommonen juuri edellisessä viestissä mainittu Anton Oliver ja laaduton vehje ja lämpötilaa ei saa säädettyä mitenkään ja hiiliä palaa säkkitolkulla koska noissa ei saa hiiliä tukahdetettua grillauksen jälkeen. Ne palaa aina täysyllä vaikka miten räppänöitä säätelis.
Pysy kaukana.
 
Kokeilin tässä ekaa kertaa Marieburgin hiiliä ja jumatsukka että palaa nopeaan!? Pikku piipullinen, joka on ollut lidlin roskahiilellä riittävä määrä, lopahti jo puolivälissä sessiota.
 
Monta muuttujaa. Lidlin ”roskahiileen” eroa ei varmaan juuri ole, kun samasta puusta todennäköisesti ovat. Erot sitten tulee mahdollisissa isommissa hiilen kappaleissa.
 
Onko hyväksi todettu bbq kuivamauste mikä aina jää käteen, kun olet kaupassa? Itse olen kokeillut vain poppamiehen Burger & Ribs kuivamaustetta ja nyt kaipaisin jotain muuta. Tuo Burger & RIbs toimii omaan makuun älyttömän hyvin possun kylkiviipaleiden kanssa, mutta ei välttämättä muun lihan kanssa.

Nyt siis vinkkejä hyvään mausteeseen, niin ei tarvitse kaupan kaikkia mausteta kokeilla (vaikkakin makuasiat ovat ihmisillä erilaisia).
 
Esim Soossikaupassa on hyviä valmiita vaihtoehtoja, sieltä oman maun mukaan.


Jos itse en jotain valmista käytä, niin valitsen muutaman perus mausteen mistä itse tykkään ja sitten vaan niiden perusteella googlaamaan ja tekemään itse sitä mikä kuulostaa/tuntuu hyvältä.
 
Onko hyväksi todettu bbq kuivamauste mikä aina jää käteen, kun olet kaupassa? Itse olen kokeillut vain poppamiehen Burger & Ribs kuivamaustetta ja nyt kaipaisin jotain muuta. Tuo Burger & RIbs toimii omaan makuun älyttömän hyvin possun kylkiviipaleiden kanssa, mutta ei välttämättä muun lihan kanssa.

Nyt siis vinkkejä hyvään mausteeseen, niin ei tarvitse kaupan kaikkia mausteta kokeilla (vaikkakin makuasiat ovat ihmisillä erilaisia).

Pork Mafian rubit on aika kovia, varsinkin se naudanlihalle tehty. Hintavia kieltämättä kyllä.

Toisaalta, rubia on helppo tehdä itsekin, perus aineosat on aika simppeleitä ja hyvin saatavilla.
 
Onko hyväksi todettu bbq kuivamauste mikä aina jää käteen, kun olet kaupassa? Itse olen kokeillut vain poppamiehen Burger & Ribs kuivamaustetta ja nyt kaipaisin jotain muuta. Tuo Burger & RIbs toimii omaan makuun älyttömän hyvin possun kylkiviipaleiden kanssa, mutta ei välttämättä muun lihan kanssa.

Nyt siis vinkkejä hyvään mausteeseen, niin ei tarvitse kaupan kaikkia mausteta kokeilla (vaikkakin makuasiat ovat ihmisillä erilaisia).
Rubit kannattaa tehdä itse kun löytää toimivan reseptin. Kaupan rubeissa on ihan älyttömän paljon suolaa, josta ei kannata maksaa rubin hintaa. Lisäksi kaupan rubeilla ei voi pelata mausteiden ja suolan välisellä tasapainolla.

Itsellä on riittänyt kolme rubia, jotka on helppo tehdä itsekin:
-Amazing ribs Memphis Dust (kaikelle sianlihalle kinkuista ribseihin)
-Amazing Ribs Cajun Rub (erityisesti makkaroihin)
-Amazing Ribs Big Bad Beef Rub (naudalle, brisketteihin ja beef plate ribseihin)
 


Mitä ajatuksia tämä grilli herättää foorumin kamadon käyttäjissä? Näettekö tässä jotain järkeä verrattuna vaikkapa Bonoon? Selkeä upgrade mielestäni esim Weberin Master Touchiin mutta hinta asettuu aika korkealle, n.600e. Mitä jos vertaa esim. Kamanderiin?
 
  • Tykkää
Reactions: Six
Kamanderista kokemuksia 3 viikon ahkeran käytön jälkeen.

Vähän ongelmia ollut tiivisteiden kanssa. Kahva ei oikein istunut kanteen hyvin ja toisen pizzakuumennuksen jälkeen kahvasta hajosi sisäpuolelta tiivisterengas, joka oli ruuvin ja kannen välissä. Nyt joka kerta kun grillin kuumentaa niin kahva heiluu. Lisäksi itse kannen tiivisteestä muutama niitti irtosi ja se repsottaa ikävästi.

Näistä reklamoitu myyjäliikkeen kautta ja tänään sain maahantuojalta viestin, että lähettävät uuden kannen ja kahvan. Eli takuuasiatkin toimivat.

Muuten grilli on toiminut loistavasti, huippuvehje.
 
Pahoittelut jos tämä on toiston toistoa ja samasta grillistä on kysytty kokemuksia.

Mökille hakusessa grilli, niin onko täsät grillistä mitään kokemuksia? Weber tietenkin on aina Weber, mutta haen vaihtoehtoa useamman satalappusen maksavalle grillille, jos käyttö on vain muutaman kerran vuodessa (ainakin näillä näkymin) Weber tietysty kestää isältä pojalle ja se luultavasti onkin se ykkösvaihtoehto, mutta kokeillaan kepillä jäätä.
 
Pahoittelut jos tämä on toiston toistoa ja samasta grillistä on kysytty kokemuksia.

Mökille hakusessa grilli, niin onko täsät grillistä mitään kokemuksia? Weber tietenkin on aina Weber, mutta haen vaihtoehtoa useamman satalappusen maksavalle grillille, jos käyttö on vain muutaman kerran vuodessa (ainakin näillä näkymin) Weber tietysty kestää isältä pojalle ja se luultavasti onkin se ykkösvaihtoehto, mutta kokeillaan kepillä jäätä.
Anton oliverin räpellys oli samantyylinen enkä olisi siitä edes 50€ maksanut uutena. Ei todellakaan tee mitään. Lämmönsäätö = ei ole. Ei ole valitettavasti antaa mitään hyvää vaihtoehtoa, mutta tuon tapainen grilli on erittäin todennäköisesti susi.
 
Anton oliverin räpellys oli samantyylinen enkä olisi siitä edes 50€ maksanut uutena. Ei todellakaan tee mitään. Lämmönsäätö = ei ole. Ei ole valitettavasti antaa mitään hyvää vaihtoehtoa, mutta tuon tapainen grilli on erittäin todennäköisesti susi.
Jep, mulla oli vastaava Anton Oliver jonka sai Verkkiksestä erikoistajouksesta 99e. Ja olihan se hirvitys. Osat oli rakennettu sinnepäin ja kun oli kasannut niin joko tuhkapeltiä ei saanut kiinni tai koko komeus kiikku koska jalaksissa oli sentin ero. Pistin vähän palautetta laadusta niin sain 50e takaisin. 3 kesää sillä grillasin ja jokusen sata kertaa. Kolmantena kesänä osat oli jo ruosteessa, hiilihylly ihan killillään ja osittain ruostunu puhki. Mitään muuta kuin perusgrillausta (makkarat, pihvit, kasvikset) noilla ei käytännössä pysty tekemään Slow and lowsta saat vaan haaveilla ja savusotuskin on niin ja näin kun vuotaa kuin seula etkä saa lämpöjä kunnolla säädettyä: tarkoittaa sitä että kun heität brikettien sekaan savustuspalikan niin se ei suikaan ala savuamaan vaan syttyy PALAMAAN. Siinähän sitten yritä savustaa.

Ja tosiaan mitään lämmösäätöähän tossa ei ole: vuotaa kun seula ja hiilet/briketit käy aina ihan täysillä joten niitäkin menee säkillinen kerrallaan kun ei saa sammutettua. Hiilihissi sinällään oli ihan hyvä keksintö, mutta ei sillä hirveästi lämpöä säädelty, kivan paistopinnan sai lopuks.

Sitä suuremmalla syyllä se Weber kannattaa olla jos sitä käyttää muutaman kerran vuodessa että se kestää. Tommonen halpospeltipaska nimittäin on entinen parissa vuodessa. Vaikka olisit sitä käyttänyt vain pari kertaa.
 
Kokeilin tässä ekaa kertaa Marieburgin hiiliä ja jumatsukka että palaa nopeaan!? Pikku piipullinen, joka on ollut lidlin roskahiilellä riittävä määrä, lopahti jo puolivälissä sessiota.
Sama kävi itsellenikin. Ovat kyllä niin kevyttä tavaraa, että ei ihmekään. Ero Sunset Charcoalin Quebracho kalikoihin aikamoinen. Rainbowin silppukin paloi melkein kauemmin kuin nuo Marieburgit. Quebrachot voi sammuttaa ja käyttää taas seuraavalla kerralla. Samalla sai myös Weberin tuhkaavat briketit jäädä.
 


Mitä ajatuksia tämä grilli herättää foorumin kamadon käyttäjissä? Näettekö tässä jotain järkeä verrattuna vaikkapa Bonoon? Selkeä upgrade mielestäni esim Weberin Master Touchiin mutta hinta asettuu aika korkealle, n.600e. Mitä jos vertaa esim. Kamanderiin?


Kamanderissä esim eriste kannessa mitä tuossa ei ole, kuus sataa kuulostaa kovalta hinnalta kun perinteinen metallinen kansi?
 
Ootteko netraudasta tilannut char broil kamanderin vai mistä? Itse tilasin sieltä 8.6 ja oli vielä silloin varastossa niitä mutta ei ole tilaukselle tapahtunut vielä mitään ja mitä kokemuksia nyt netraudasta lukenut niin näinköjähän tulen kamanderia saamaankaan sieltä. Asiakaspalvelukaan ei ole saanut selvitettyä tilauksen tilannetta. Huono kun siihen alle 500€ hintaan sitä ei oikein ole muuallakaan myynnissä. Että minkähän sitä sit ostais jos tosta ei ala kuulumaan kun ei viitsisi koko kesää odotella. Bonon olisin ostanut mutta ei ole sitäkään missään.
 
Ootteko netraudasta tilannut char broil kamanderin vai mistä? Itse tilasin sieltä 8.6 ja oli vielä silloin varastossa niitä mutta ei ole tilaukselle tapahtunut vielä mitään ja mitä kokemuksia nyt netraudasta lukenut niin näinköjähän tulen kamanderia saamaankaan sieltä. Asiakaspalvelukaan ei ole saanut selvitettyä tilauksen tilannetta. Huono kun siihen alle 500€ hintaan sitä ei oikein ole muuallakaan myynnissä. Että minkähän sitä sit ostais jos tosta ei ala kuulumaan kun ei viitsisi koko kesää odotella. Bonon olisin ostanut mutta ei ole sitäkään missään.

Bonoja kuulemma "ehkä" heinäkuussa lisää.. Itse meinaan vielä odotella vaan, onneksi on tuo kaasulla toimiva Weber Spirit tuossa vielä hengissä, ettei ihan ilman tarvitse olla. Mutta toivotaan, pääsisi hiiligriliä testaamaan ennen lumia =)
 
Nyt kun on laadukas grilli hankittu, niin mieli tekisi hyvää lämpömittaria. Haluaisin langattoman mittarin, jossa olisi kaksi anturia. Toinen grillin lämpötilalle ja toinen sitten lihaan tökättävä. Mieluiten sellainen, jossa olisi oma näyttö, eli kännykkään kytkettävät Bluetoothit ei niin nappaisi.

Mitä ehdotatte?
 
Nyt kun on laadukas grilli hankittu, niin mieli tekisi hyvää lämpömittaria. Haluaisin langattoman mittarin, jossa olisi kaksi anturia. Toinen grillin lämpötilalle ja toinen sitten lihaan tökättävä. Mieluiten sellainen, jossa olisi oma näyttö, eli kännykkään kytkettävät Bluetoothit ei niin nappaisi.

Mitä ehdotatte?
Mites tuo iGrill 2? Siinähän on molemmat vaihtoehdot eli oma näyttö, mutta voi käyttää myös bluetoothilla sitten kun huomaat miten mukavaa se on seurailla pitkässä kypsennyksessä lämpötilaa sisältä.
 
Inkbird IBT-4XS
Voucherilla ja primellä tuli hinnaks 43.39€ :)
Eiköhän tolla pärjää char-broil kamanderin kanssa.

Siitä hyvä mittari kohtuu hinnalla:thumbsup:
Tää toimii myös ilman bluethoottia, näyttö on iso ja hyvin selkeä.
Neljä anturia joista yksi on "tylppä" eli sisälämpöä varten, toiminut erittäin hyvin :)
 
Viimeksi muokattu:

Statistiikka

Viestiketjuista
258 278
Viestejä
4 486 107
Jäsenet
74 132
Uusin jäsen
Jaakko0000000

Hinta.fi

Back
Ylös Bottom