Grillit & grillaus

Jos mahdollista lihat kannattaisi laittaa kylmälle ritilälle, eli ottaa ritilät pöydälle grillin lämmityksen ajaks ja asetella lihat ritilälle irrallaan. Sitten nostaa ritilöineen päivineen kuumaan grilliin. Näin ohkaisetkaan kanat eivät tarttuisi ollenkaan. Vaatii toki hieman säätämistä.
 
Jos mahdollista lihat kannattaisi laittaa kylmälle ritilälle, eli ottaa ritilät pöydälle grillin lämmityksen ajaks ja asetella lihat ritilälle irrallaan. Sitten nostaa ritilöineen päivineen kuumaan grilliin. Näin ohkaisetkaan kanat eivät tarttuisi ollenkaan. Vaatii toki hieman säätämistä.
Eri mieltä. Ritilä kunnolla kuumaksi, kana siihen ja härkkimättä niin kohta se irtoo kyllä siitä.
 
Posliiniemaloitua valurautaa näyttäisivät olevan. Lueskelin tuolta paikallislehdestä aikoinaan, että ritilät pitäisi aina öljytä esim. rypsiöljyllä ennen grillin sytyttämistä.
Ei emaloitua tarvii. Valurautanen tarvii, tosin rasvapolton jälkeen vähemmän. Öljy pitää valurautaritilä kunnossa.
 
Itsellä weberin hiili ja siinä tuo emaloitu(Kait) ja kyllä esim. kanat jää niin pirun tiukasti kiinni, kun en ole koskaan mitään laittanut. Tuosta syystä olenkin ruvennut kallistumaan testaamaan ritilän öljyämistä ennen evään laittoa grilliin.
 
Raaka peruna puoliksi ja hieroo sillä ritilää, ei tartu kanat/kalat kiinni.
 
Hallan BBQ laittoi viestiä, että Bono olis saapunut maahan ja olis kohta matkalla uuteen kotiinsa. Jännän äärellä ollaan!
 
Hallan BBQ laittoi viestiä, että Bono olis saapunut maahan ja olis kohta matkalla uuteen kotiinsa. Jännän äärellä ollaan!
Itse kyllästyin kuukausi sitten odottelemaan ja sijoitin tuohon varatut rahat toiseen harrastukseen. Master Touchilla jatketaan tätä harrastusta hyvillä mielin ja melkein päivittäin :cool:
 
10 vuoden kaasugrillailun jälkeen kokeilin hyvin skeptisenä Muurikan kesäkeittön sähköversiota ja se yllätti positiivisesti. Lämpenee nopeasti (ja kuumaksi), lämpöä tulee tasaisesti, puhdistus on todella helppoa ja lisävarusteilla muokattavuutta riittää. Pelkällä ritilällä grillaaminen ei aiheuttanut mitään suurempaa ahaa-elämystä, mutta valurautapannulla ja parillalla grillatessa homma rokkasi.

Esson baarin sanonta kuuluu että "tosimies ei mitään sähkögriliä käytä", mutta fakta kuitenkin on, että kaikkialla ei voi kaasugrilliä (saati hiiligrilliä) käyttää, eikä siihen ole aina tarvetta tai kiinnostusta vaikka voisikin. Näillä nykyaikaisilla laadukkailla sähkögrilleillä saa parhaimmillaan aikaiseksi saman lopputuloksen. Tämä paketti oli voittanut jossakin vaiheessa myös TM:n sähkögrillivertailun.

Valmistajan tuotesivu:

Verkkokauppa.comin asiakasarviot:
Tämä rupesi kiinnostamaan. Tähän asti käyttänyt grillaamiseen muurikkapannua 3-jalkaisen kaasurengaspolttimen kanssa. Tavallista kaasugrilliä olen suunnitellut korvaajaksi ergonomian ja helppouden vuoksi. Ongelma perinteisessä kaasugrillissä on vain se, että muurikkapannulla on ollut helppo paistaa lapsille esim. pottuja ym. mössöä reilumpi määrä kerralla. Tämä ei taida onnistua perus kaasugrillillä. Yllämainitulla sähkö-Muurikalla hoituisikin sekä pyttipannut, lätyt, lihat että makkarat.

Lisäksi saatan olla väärässä, mutta olen mieltänyt, että sähkögrilli sopii paremmin makkaran grillaamiseen talvella (oli se sitten okt-parvekkeella tai autotallissa).

Uskallatko suositella tätä sähkö-Muurikkaa lapsiperheelle markettimallin kaasugrillin sijasta? Entä tehot sähkö- vs kaasu-Muurikassa (2,2 kW vs kaasu-Muurikan 6,5 Kw)?
 
Tämä rupesi kiinnostamaan. Tähän asti käyttänyt grillaamiseen muurikkapannua 3-jalkaisen kaasurengaspolttimen kanssa. Tavallista kaasugrilliä olen suunnitellut korvaajaksi ergonomian ja helppouden vuoksi. Ongelma perinteisessä kaasugrillissä on vain se, että muurikkapannulla on ollut helppo paistaa lapsille esim. pottuja ym. mössöä reilumpi määrä kerralla. Tämä ei taida onnistua perus kaasugrillillä. Yllämainitulla sähkö-Muurikalla hoituisikin sekä pyttipannut, lätyt, lihat että makkarat.

Lisäksi saatan olla väärässä, mutta olen mieltänyt, että sähkögrilli sopii paremmin makkaran grillaamiseen talvella (oli se sitten okt-parvekkeella tai autotallissa).

Uskallatko suositella tätä sähkö-Muurikkaa lapsiperheelle markettimallin kaasugrillin sijasta? Entä tehot sähkö- vs kaasu-Muurikassa (2,2 kW vs kaasu-Muurikan 6,5 Kw)?
Ei se parempi ole kuin kaasu, mutta vähiten huono vaihtoehto + turvallisin ja siistein. Riippuu siis vähän mitä arvottaa enemmän. Siisteyttä, turvallisuutta, makua, tuoksuja tai jotain muuta?

Edit.
Ja siis tosiaan sen muurikkapannun tai parilan kanssa tuo on mainio. Tehojen puolesta en ole ainakaan vielä havainnut mitään ongelmaa. Täydellä teholla tuo on melkoinen kiuas ja vastuskin kiertää pannua sen verran laajasti, että se ei ole ongelma. Avonaisena grillaamista en ole edes kokeillut, mutta sellaisessa käytössä teho saattaa loppua kesken.

Yksi miinuspuoli on siinä, että tuossa ei ole kuin yksi taso, joten nopeammin kypsyviä ruokia ei saa siirrettyä "korkeammalle ritilälle" odottelemaan, mutta voi kai siihen hommata jonkin korotetun ritilän itse. Toinen miinus tulee siitä, että kun ei ole tulta, ei ole savuakaan (siis muuta kuin vastusten lähellä käristyvä rasva), joten savuaromia pitää kikkailla esim. laittamalla hieman puulastuja folion sisään tms. Ruoat tuolla valmistuu kyllä ja ylläpito on helppoa ja turvallista, mutta jos on mahdollisuus valita, niin kyllä kaasu on autenttisempi lihansyöjän valinta. :D
 
Viimeksi muokattu:
Ei se parempi ole kuin kaasu, mutta vähiten huono vaihtoehto + turvallisin ja siistein. Riippuu siis vähän mitä arvottaa enemmän. Siisteyttä, turvallisuutta, makua, tuoksuja tai jotain muuta?

Edit.
Ja siis tosiaan sen muurikkapannun tai parilan kanssa tuo on mainio. Tehojen puolesta en ole ainakaan vielä havainnut mitään ongelmaa. Täydellä teholla tuo on melkoinen kiuas ja vastuskin kiertää pannua sen verran laajasti, että se ei ole ongelma. Avonaisena grillaamista en ole edes kokeillut, mutta sellaisessa käytössä teho saattaa loppua kesken.

Yksi miinuspuoli on siinä, että tuossa ei ole kuin yksi taso, joten nopeammin kypsyviä ruokia ei saa siirrettyä "korkeammalle ritilälle" odottelemaan, mutta voi kai siihen hommata jonkin korotetun ritilän itse. Toinen miinus tulee siitä, että kun ei ole tulta, ei ole savuakaan (siis muuta kuin vastusten lähellä käristyvä rasva), joten savuaromia pitää kikkailla esim. laittamalla hieman puulastuja folion sisään tms. Ruoat tuolla valmistuu kyllä ja ylläpito on helppoa ja turvallista, mutta jos on mahdollisuus valita, niin kyllä kaasu on autenttisempi lihansyöjän valinta. :D
Tuota savuasiaa en tullut ajatelleeksi. No, kaikkea ei voi saada. Mikäli oikein ymmärsin, niin sähköversiosta saa kaasulaitteen ostamalla tuon D350-kaasupolttimen ja ruuvaamalla sen kiinni kärryyn sähkögrillin tilalle. Laitoin tilaukseen sähköisen version (295 sis pk), toimitusaika 1 kk.
 
Tuota savuasiaa en tullut ajatelleeksi. No, kaikkea ei voi saada. Mikäli oikein ymmärsin, niin sähköversiosta saa kaasulaitteen ostamalla tuon D350-kaasupolttimen ja ruuvaamalla sen kiinni kärryyn sähkögrillin tilalle. Laitoin tilaukseen sähköisen version (295 sis pk), toimitusaika 1 kk.
Noita samoja on aikakin paikallisissa Prismoissa suoraan hyllyssä hintaan 299€. Mustilla tasoilla maksaa vähän enemmän.

Ja tosiaan saa muutettua kaasukäyttöiseksi tuolla polttimella.
 
Itsellä weberin hiili ja siinä tuo emaloitu(Kait) ja kyllä esim. kanat jää niin pirun tiukasti kiinni, kun en ole koskaan mitään laittanut. Tuosta syystä olenkin ruvennut kallistumaan testaamaan ritilän öljyämistä ennen evään laittoa grilliin.

Mulla on nuo emaloidut peltiritilät kaasu-weberissä eli ei edes valurautaa. Emalit on viiden vuoden aikana pysyneet kyllä pinnassa, mutta hieman siihen tarraa jo, liekkö sitten karhentuneet harjaamisesta. Kuumennan grillin täysillä alkuun, harjaan edellisen grillaukset loputkin tähteet pois (kerran poltettu + harjattu jo edellisen käytön jälkeen) ja sitten polttimet ihan minimille hetkeksi ja kevyt öljyäminen ritilöille talouspaperilla ja rypsiöljyllä. Sitten taas kaasu täysille ja ruoat sisään.

Pelkkä ruoan öljyäminen ei ole mielestäni ollut ihan niin tehokasta, tuntuu sillai helpommin tarttuvan. Jaksais vaan niin koittais rosteriritilöitä, niitä näyttäis saavan ainakin Amazonista.. MasterTouchissa on rosterit ja ne on ollu kyllä tosi hyvät.
 
Mulla on nuo emaloidut peltiritilät kaasu-weberissä eli ei edes valurautaa. Emalit on viiden vuoden aikana pysyneet kyllä pinnassa, mutta hieman siihen tarraa jo, liekkö sitten karhentuneet harjaamisesta. Kuumennan grillin täysillä alkuun, harjaan edellisen grillaukset loputkin tähteet pois (kerran poltettu + harjattu jo edellisen käytön jälkeen) ja sitten polttimet ihan minimille hetkeksi ja kevyt öljyäminen ritilöille talouspaperilla ja rypsiöljyllä. Sitten taas kaasu täysille ja ruoat sisään.

Pelkkä ruoan öljyäminen ei ole mielestäni ollut ihan niin tehokasta, tuntuu sillai helpommin tarttuvan. Jaksais vaan niin koittais rosteriritilöitä, niitä näyttäis saavan ainakin Amazonista.. MasterTouchissa on rosterit ja ne on ollu kyllä tosi hyvät.
Itseasiassa itsellä on tuo MasterTouch ja taitaapi tosiaan olla rosterinen ritilä. Jokatapauksessa jää kiinni on mikä tahansa ja ensikerralla kokeilen juurikin tuota ritilän öljyämistä. Juurikin paistelin jauhelihapihvejä toisella grillillä missä on valurautaiset ritilät, niin ei jäänyt yhtään kiinni voitelun jälkeen.
 
Liityin tähän ke kustelupalstaan, koska täällä näyttää olevan savustukseen perehtynyttä väkeä.
Olen hankkimassa uutta savustus systeemiä ja näyttää, että vaihtoehtoja on aika paljon. Nykyinen happoteräspönttö on ollut kalojen nopeassa savustuksessa, mutta nyt on tarkoitus alkaa savustamaan myös lihaa ja tuo ei siihen sovellu.
Grillinä on yksi kamado ja mökillä kaasu. Kamadolla kyllä saa tajuttoman hyvää lihaa grillattuna.

Savustimessa saisi olla automaattinen lämpötilansäätö kuten Masterbuiltissa tai Taegerissa.
Myös grillaus olisi hyvä onnistua samalla härvelillä.

Mitä käytännön eroa on onko pelletti tai hiili versio?
Jos savustaa 10h kuluukonhiiliä/pellettiä paljonkin?

Mitä laitetta kannattaisi harkita?

Jos näihin löytyisi vastauksia, niin se olisi mukava juttu.
 
Kysytään näin että miksei savustus onnistu Kamadolla? Itse olen ainakin omallani vetänyt yli 12h pitkiä vetoja hyvin pienellä säädöllä. Tai jos haluaa just eikä melkein, niin ostaa lisäosina saatavia säätimiä esim. ikamand. Tuolloin onnistuisi sekä savustus että grillaus helposti.

Itselläni ei ole Masterbuiltista kokemuksia, mutta Traegerista ei ole kuin hyvää sanottavaa. Ainoana miinuksena on että erittäin korkeat lämpötilat eivät onnistu. Muistelisin että noilla pääsee vain tuolle noin 250 asteeseen. Mutta tätä lämpöä ei savustuksessa tarvitakaan vaan yleensäkin se noin 100-120 on aika optimi. Traegerista löytyy eri kokoja useaan tarpeeseen, masterbuilttia on kai vaan yksi koko?

Pellettilaitteissa on se etu, että erillistä savustuspuuta ei tarvita vaan niihin on suoraan saatavilla eri makupelletit suoraan. Masterbuilttiin en osaa sanoa miten savustuspuu lisätään.

Weberin pellettikone kannattaa ainakin vielä unohtaa. Olen lukenut useampia tapauksia joissa rasvapelti on syttynyt palamaan.
 
Kiitos hyvistä näkemyksistä.
Minun kamado on pieni 18", joten se on vähän pieni kalafileelle. Isompaa määrää lihaakin on tarkoitus savustella mm. sian kinkku, hirven paisteja yms. Tuollaista säädintä en ollut huomannutkaan. Kiitos vinkistä. Tuonhan voi istuttaa mihin grilliin vaan, kunhan ei asenna säädintä liian kuumaan paikkaan.


Taeger taitaa olla pellettisavustin ja Masterbuilt hiiliversio. Mustang Houston on myös pellettivehje. Millainen lie sitten. Onko käytössä Mustangissa ja Taegerissa isoja eroja. Hintaero on ainakin iso. Entäpä nämä pystymalliset "vesisavustimet". Onko tuloksessa eroa näihin vaakamallisiin hiili tai pellettisavustimiin?
 
Viimeksi muokattu:
Olen menettänyt mieleni sipuleihin. Grillailen ja uuniin pistelen sipulinpuolikkaita. Mukava kaivaa haarukkalla pois ja on meheviä sekä tarpeeksi kosteita. Suosittelen kaikille sillä sipulissa on paljon rautaa.
 
Taidampa hankkia tuon Mustang Houstonin. Ei ole ainakaan hinnalla pilattu. Jos joku tietää, että tuon kanssa rahat menee hukkaan, niin kertokaa ihmeessä äkkiä. Mieluiten tietysti hommaan sellaisen, että ei tarvitsisi heti uusia
 
Taidampa hankkia tuon Mustang Houstonin. Ei ole ainakaan hinnalla pilattu. Jos joku tietää, että tuon kanssa rahat menee hukkaan, niin kertokaa ihmeessä äkkiä. Mieluiten tietysti hommaan sellaisen, että ei tarvitsisi heti uusia
Menee rahat hukkaan, laita muutama satanen lisää ja ota Traegerin laite. Noissa Mustangin laitteissa on ollut ongelmia pellettisyötössä, menee tukkoon ja sammuu.
 
Taidampa hankkia tuon Mustang Houstonin. Ei ole ainakaan hinnalla pilattu. Jos joku tietää, että tuon kanssa rahat menee hukkaan, niin kertokaa ihmeessä äkkiä. Mieluiten tietysti hommaan sellaisen, että ei tarvitsisi heti uusia
Ei ole juuri tuosta kyseisestä Mustangista kokemuksia, mutta jonkun verran on muista Mustangin tuotteista kokemuksia. Yleensä halvemmalle hinnalle on aina joku syy ja Mustang ei ole tähän saakka ollut mikään poikkeus. Jos käyttö on vähäistä ja pitää grillistä hyvää huolta, niin varmaan menettelee. Mitään kovin laadukkaita tuotteita ne ei kyllä ole ja en kyllä ainakaan itse tuollaiseen rahojani laittaisi.
Vähän olen tuollaista Traegeria katsellut ja ainakin toistaiseksi se on ostolistalla (ellei jotain parempaa tule vastaan). Esim. Youtubesta kannattaa kurkata joku video, missä kyseistä laitetta esitellään.
Jos olen oikein noita testejä yms. tulkinnut niin pellettigrillit häviää savustuksessa hiilisavustimille, mutta ei järkyttävissä määrin. Pystymallin "vesisavustimet" vaatii hieman enemmän käytöltä kun Trager ja vastaavat.
 
Kiitos hyvistä näkemyksistä.
Minun kamado on pieni 18", joten se on vähän pieni kalafileelle. Isompaa määrää lihaakin on tarkoitus savustella mm. sian kinkku, hirven paisteja yms. Tuollaista säädintä en ollut huomannutkaan. Kiitos vinkistä. Tuonhan voi istuttaa mihin grilliin vaan, kunhan ei asenna säädintä liian kuumaan paikkaan.


Taeger taitaa olla pellettisavustin ja Masterbuilt hiiliversio. Mustang Houston on myös pellettivehje. Millainen lie sitten. Onko käytössä Mustangissa ja Taegerissa isoja eroja. Hintaero on ainakin iso. Entäpä nämä pystymalliset "vesisavustimet". Onko tuloksessa eroa näihin vaakamallisiin hiili tai pellettisavustimiin?
Onko toi 18" ulkomitta vai sisämitta kuten KJ Classiceissa?
18" sisämitalla olevaan KJ Classic 2:n mahtuu ainakin 8kg kinkku oman kokemuksen mukaan, ja on tuollaisella joku 10kg kinkunkin tehnyt.
 
Menee rahat hukkaan, laita muutama satanen lisää ja ota Traegerin laite. Noissa Mustangin laitteissa on ollut ongelmia pellettisyötössä, menee tukkoon ja sammuu.

No kohta tuon näkee. Tilasin jo. On siinä vuoden takuu jos ei pelitä. Tuon samankokoiset Traeger in jos ottaa, niin hinta on 3x.
 
No kohta tuon näkee. Tilasin jo. On siinä vuoden takuu jos ei pelitä. Tuon samankokoiset Traeger in jos ottaa, niin hinta on 3x.
Mustang Houston grillausalue 72 cm x 49,5 cm =3564 cm2 - HInta 400€. Takuu 1 vuosi
Traeger PRO22 Yläritilä: 55 x 18 cm = 990 cm2, alaritilä: 55 x 48 cm = 2640 cm 2, yhteensä 3630cm2 - Hinta 600€. Takuu 3 vuotta

Itselleni valinta olisi aika selkeä :)
 
Joo huomasin, että kun katsotaan kahdessa tasossa, niin silloin alat ovat käytännössä samat. Grillatessa pitää olla yhdessä tasossa, joten se nyt painoi tässä puntarissa.
 
Täälläkin ollut nyt käytössä Netraudan alennuksesta tilattu Muurikka Kesäkeittiö sähkögrilli.
Kunnolla teki rasvapoltot muurikkapannuun niin ai että kuinka hyvä tuolla on tehdä ruokaa parvekkeella. Grilliritilää ei edes kiinnosta käyttää kun tuo muurikkapannu toimii niin älyttömän hyvin. Tänäänkin tuli vedettyä pyttipannu + kananmunia ja jälkkäriksi lettuja muurikkapannulla. Munatkaan ei tartu pannuun pätkän vertaa, jopa omiin teflonpannuihin verrattuna parempi tarttumattomuus.
Muurikan leveät 42cm paistolastat x2 myös toimineet todella hyvin.

Onhan tuosta Kesäkeittiöstä myös kaasuversio saatavilla, ja sähkäversionkin saisi suoraan muutettua kaasuksi ostamalla D350 polttimen (kaikki siihen tarvittavat kiinnikkeet oli myös sähköversion mukana). Sähkögrilli jäisi silloin siirreltäväksi pöytägrilliksi.
Parvekkeella kun on sähköpistoke niin tuo sähköversio on aika no-brainer, etenkin kun vastuksista näyttää löytyvän ytyä riittämiin. Pitää vielä katsoa että ostaakko tälle grillikesälle vielä tuo Muurikan 42cm parilapannu.
 
Viimeksi muokattu:
Täälläkin ollut nyt käytössä Netraudan alennuksesta tilattu Muurikka Kesäkeittiö sähkögrilli.
Kunnolla teki rasvapoltot muurikkapannuun niin ai että kuinka hyvä tuolla on tehdä ruokaa parvekkeella. Grilliritilää ei edes kiinnosta käyttää kun tuo muurikkapannu toimii niin älyttömän hyvin. Tänäänkin tuli vedettyä pyttipannu + kananmunia ja jälkkäriksi lettuja muurikkapannulla. Munatkaan ei tartu pannuun pätkän vertaa, jopa omiin teflonpannuihin verrattuna parempi tarttumattomuus.
Muurikan leveät 42cm paistolastat x2 myös toimineet todella hyvin.

Onhan tuosta Kesäkeittiöstä myös kaasuversio saatavilla, ja sähkäversionkin saisi suoraan muutettua kaasuksi ostamalla D350 polttimen (kaikki siihen tarvittavat kiinnikkeet oli myös sähköversion mukana). Sähkögrilli jäisi silloin siirreltäväksi pöytägrilliksi.
Parvekkeella kun on sähköpistoke niin tuo sähköversio on aika no-brainer, etenkin kun vastuksista näyttää löytyvän ytyä riittämiin. Pitää vielä katsoa että ostaakko tälle grillikesälle vielä tuo Muurikan 42cm parilapannu.
Hain juuri samam laitteen postista ja se odottaa kokoamista vielä (tilasin lopulta Kodin Terran verkkokaupasta). Ritilä lienee hyvä lähinnä makkaran grillaamiseen. Ajattelin tehdä muurikan rasvapolton pellavasiemenöljyllä kun sitä sattuu olemaan valmiiksi.
 
En tunne noita nykymalleja erityisen hyvin, mutta miettisin silti myös sitä SE-versiota jos siinä on:
1) kunnon paksut rosteriritilät
2) infrapunapoltin

Ite en enää ikinä missään tilanteessa osta kaasugrilliä mistä nuo 2 ominaisuutta puuttuvat.
Olisikohan infrapunapolttimen käytölle jossain hyvää ohjeistusta ja ideoita?
Pikaisesti kokeiltuna ainakin "nuotiomakkaran" teko onnistuu helposti, jopa hyvin helposti...
 
Clas Ohlsonilla on nyt ihan törkeän halvalla sähkökäyttöinen hiilisytytin. Yleensä näiden laitteiden hinnat pyörivät reilusti viidenkympin paremmalla puolella, mutta nyt tuollaisen saa melkein samalla hinnalla kuin kesän sytytyspalat. Tuotetta ei löydä Clasun nettisivulta, mutta ainakin Jyväskylän Sokoksen Clasulta löytyi ja Facebookin Kamado -ryhmän mukaan muistakin liikkeistä.

IMG_20200720_102911.jpg
 
Tuli laitettua Weberin master touchiin tiiviste minkä tilasin amazon.de:stä. Nyt on spare ribsit savustumassa ja hyvin tuntuu tiivistävän. Ei tule savua muualta kun kuvun ilma-aukosta. Pari rullaa oli paketissa ja vajaa rulla meni kuvun reunukseen.

IMG_20200720_131934.jpg
 
^ Onko tuo niin paksua/joustavaa että tiivistyy vaikka olisi grillin reunassa työkalukoukku paikoillaan? Siis tuommoinen koukku: Weber 7401 Besteckhalter: Amazon.de: Küche & Haushalt

Olisikohan tuo 3mm paksua rullalla. Sormilla napakasti puristaen ehkä 1.5mm mikä varmaan on se paksuus mihin asettuu ajastaan. Ei varmasti tiedä kuin kokeilemalla, että säilyykö tiiveys kun tuommoisen koukun ripustaa. Itsellä välissä tällä hetkellä lämpömittarin johto n. 1mm paksu ja ei siitä ainakaan tintunut haittaa olevan.
 
Tuli laitettua Weberin master touchiin tiiviste minkä tilasin amazon.de:stä. Nyt on spare ribsit savustumassa ja hyvin tuntuu tiivistävän. Ei tule savua muualta kun kuvun ilma-aukosta. Pari rullaa oli paketissa ja vajaa rulla meni kuvun reunukseen.

IMG_20200720_131934.jpg
Anna linkki tuohon tiivisteeseen?
 
Täälläkin ollut nyt käytössä Netraudan alennuksesta tilattu Muurikka Kesäkeittiö sähkögrilli.
Kunnolla teki rasvapoltot muurikkapannuun niin ai että kuinka hyvä tuolla on tehdä ruokaa parvekkeella. Grilliritilää ei edes kiinnosta käyttää kun tuo muurikkapannu toimii niin älyttömän hyvin. Tänäänkin tuli vedettyä pyttipannu + kananmunia ja jälkkäriksi lettuja muurikkapannulla. Munatkaan ei tartu pannuun pätkän vertaa, jopa omiin teflonpannuihin verrattuna parempi tarttumattomuus.
Muurikan leveät 42cm paistolastat x2 myös toimineet todella hyvin.

Onhan tuosta Kesäkeittiöstä myös kaasuversio saatavilla, ja sähkäversionkin saisi suoraan muutettua kaasuksi ostamalla D350 polttimen (kaikki siihen tarvittavat kiinnikkeet oli myös sähköversion mukana). Sähkögrilli jäisi silloin siirreltäväksi pöytägrilliksi.
Parvekkeella kun on sähköpistoke niin tuo sähköversio on aika no-brainer, etenkin kun vastuksista näyttää löytyvän ytyä riittämiin. Pitää vielä katsoa että ostaakko tälle grillikesälle vielä tuo Muurikan 42cm parilapannu.

Lähinnä tulee vain mieleen, että mitä tuolla on tekemistä grillauksen kanssa?


Ja itse aiheeseen, niin rupeaako ooneja jo löytymään jostakin?
 
Jos kamadoon meinaa jotain paistinpannua hommata (lähinnä kaikelle sekalaiselle ruoalle mitä ei voi paistaa ritilällä) niin olisiko hiiliteräs- vai valurautapannu fiksumpi? Vinkkejä jostain tietystä mallista mikä mahtuisi 18" kamadoon? Pitäisi olla varmaan 2:lla pienellä kahvalla.

Jälkiruokia mitkä sopisi kamadossa valmistettavaksi?
 
Jälkiruokia mitkä sopisi kamadossa valmistettavaksi?

Piirakat, Browniet, kakut

Itse suosittelen pataa ja isoa vuokaa risotolle, lasagnelle, isoille lihoille jne... Kannattaa varata kamadolle omat yksilöt.

Edit Ei kannata unohtaa leivän tekoa
 
Viimeksi muokattu:
K-raudassa (ainakin Turun Raision), oli Cello the57 mg tarjouksessa -89€ (norm -149€).
Aika nopeasti selvisi ettei ihan niin laadukas ja tiivis ole, kuin 3kertaa Cellon hintainen Weber 5750.
Takuussakin iso ero hinnan lisäks, mut onko tuo Weber 3kertaisella hinnalla niin paljon parempi?
 
K-raudassa (ainakin Turun Raision), oli Cello the57 mg tarjouksessa -89€ (norm -149€).
Aika nopeasti selvisi ettei ihan niin laadukas ja tiivis ole, kuin 3kertaa Cellon hintainen Weber 5750.
Takuussakin iso ero hinnan lisäks, mut onko tuo Weber 3kertaisella hinnalla niin paljon parempi?
Sori, pakko vastata että jos helpolla haluat päästä niin totta kai weber. Jos jossain haluat säästää ja jos mahdollisesti itseä myös vähän likoon laittamassa niin miksei edullisempi aja asiaa.

Sori en ole hiiliversioita vertaillut sen isommin mutta kaasuja katsellessa hoksannut isompaa eroa miksi premiumia alkaa maksamaan, toki jos ei ole rahasta kiinni, mutta itse en ole valmis 2-300€ ylimääräistä joka asiaan laittamaan kun kate loppuu kesken.

Esim. uuden auton viatkin käsitellään vasta kun ovat merkittäviä/fataaleja.
 
Viimeksi muokattu:
Sori, pakko vastata että jos helpolla haluat päästä niin totta kai weber. Jos jossain haluat säästää ja jos mahdollisesti itseä myös vähän likoon laittamassa niin miksei edullisempi aja asiaa.

Sori en ole hiiliversioita vertaillut sen isommin mutta kaasuja katsellessa hoksannut isompaa eroa miksi premiumia alkaa maksamaan, toki jos ei ole rahasta kiinni, mutta itse en ole valmis 2-300€ ylimääräistä joka asiaan laittamaan kun kate loppuu kesken.

Esim. uuden auton viatkin käsitellään vasta kun ovat merkittäviä/fataaleja.
Se weber maksaa itsensä takaisin siinä ettei ole umpiruosteessa toisena vuotena.
 
Se weber maksaa itsensä takaisin siinä ettei ole umpiruosteessa toisena vuotena.
Markettugrilli ulkoisesti 93% kunnossa, hioin puuosat ja petsasin harmaaksi. Sisäisesti omaa huolimattomuutta ja halua siirtyä uudempaan isompaan grilliin.
 

Sopuhintaisia weberin brikettejä (11.90€ norm 15.90). Laitoin 10 säkkiä tulemaan niin pärjää talven yli...
Ostit sitten 3,33% koko tarjouserästä. No pakko noita oiskin useampi säkki sitten ottaa, kun vielä 2 säkin kohdalla jää kuluineen tappiolle motonetin normaalihintaan 14,9.

Onkos Pirkka-briketeistä muuten tietoa vertailuasteikolla? Ilmeisesti niitä on sekä suomalaisia että puolalaisia tarjolla. Kaksi kertaa nyt olen nähnyt eri kaupassa tarjouslapun, jossa puhutaan suomalaisista, mutta tavara on ollut puolalaista, niin on jäänyt kauppaan. Puoleen hintaan niitä on saanut, niin hinnaltaan olisi ihan kilpailukykyisiä ollut.

Pirkka suomalaisia hiiliä on tullut äskettäin käytettyä ja kooltaan kaksi säkkiä oli poikkeuksellisen hyvää, mutta palaa kyllä nopeasti ja millään ei meinannut osata laittaa tarpeeksi tavaraa. Nyt tuli Josperin hiiliä niin ei pitäisi olla sitä ongelmaa. On vaan helvetin isoja.
 
Ostit sitten 3,33% koko tarjouserästä. No pakko noita oiskin useampi säkki sitten ottaa, kun vielä 2 säkin kohdalla jää kuluineen tappiolle motonetin normaalihintaan 14,9.

Onkos Pirkka-briketeistä muuten tietoa vertailuasteikolla? Ilmeisesti niitä on sekä suomalaisia että puolalaisia tarjolla. Kaksi kertaa nyt olen nähnyt eri kaupassa tarjouslapun, jossa puhutaan suomalaisista, mutta tavara on ollut puolalaista, niin on jäänyt kauppaan. Puoleen hintaan niitä on saanut, niin hinnaltaan olisi ihan kilpailukykyisiä ollut.

Pirkka suomalaisia hiiliä on tullut äskettäin käytettyä ja kooltaan kaksi säkkiä oli poikkeuksellisen hyvää, mutta palaa kyllä nopeasti ja millään ei meinannut osata laittaa tarpeeksi tavaraa. Nyt tuli Josperin hiiliä niin ei pitäisi olla sitä ongelmaa. On vaan helvetin isoja.
Joo niin täytyi tehdä, myönnettäköön että kimppatilauksesta oli kyse.. No kuitenkin ongelmana täällä tuppukylissä on se että noita ei saa mistään ostettua marketista, eikä niitä viitsi säkki kerrallaan tilaillakkaan. No nyt oli tullut semmoisia 3kg pusseja paikalliseen kauppaan mutta 7€ hinnalla niitä kirpaisee hieman käytellä. Tiedä vaikka syksyllä myyvät hyllyt tyhjiksi halvalla..

Tokmannilla on ollut tänä kesänä Marienburgeja tarjouksessa, nekin ovat ihan hyviä grillailuun. Syttyvät nopeasti ja käyvät melko kuumana palaen pari tuntia.
 

Statistiikka

Viestiketjuista
259 811
Viestejä
4 517 542
Jäsenet
74 478
Uusin jäsen
Veeti Karjalainen
Back
Ylös Bottom