Grillit & grillaus

Mä meinasin tänään taas kokeilla tehdä beer can chickeniä, viimeksi tuli paljon nootti että tein liian kovalle lämpötilalle (82 astetta) niin mihis lämpöön se nyt sit kannattaisi pistää ja kannattaako pistää sen jälkeen vielä folioon hautumaan?
Kannattaako sitä voidella jollain paiston aikana?
l

Jos laitat olutta tai siideriä tölkin, niin samaa ainetta kanan pintaa sprayna tai siveltimellä. Ideana on estää sen pinnan kuivuminen.

kaikki grillatut lihat pitää laittaa folioon kypsennyksen päätteeksi. Kana myös.
 
Jos haluaa siitä nahasta vetistä, niin toki sen voi lopuksi folioon kääriä. Itsellä kyllä kokonaisessa broilerissa yleensä tavoitteena rapea nahka. Pintaan valelelen voita valmistuksen aikana.
 
Näyttää olevan myös Traegerin pellettigrillejä alennuksessa

Traeger Ironwood 650 -pellettigrilli 1199,90€
Ironwoodia tai kalliimpaa pellettigrilliä harkitseville suosittelen harkitsemaan myös tätä vaihtoehtoa. Pellettigrilli pääsee vaivoin 250C lämpötilaan eikä epäsuorana ruskista esim. pihvejä. Pellettigrillillä tulee aika mieto savun aromi eikä sitä saa käytännössä säätämällä yhtään enempää. Mastebuiltin GS:llä lämpötilan saa helposti 350C ja yli. Savuaromin määrää voi säätää savustuspalikoiden määrällä. Itsellä on ollut Traeger Timberline pari vuotta ja nyt muutaman viikon Masterbuilt GS. Masterbuiltilla tulee paremmat ribsit. Jos nyt pitäisi valita vain yksi grilli niin se olisi Masterbuilt GS.

 
Jos laitat olutta tai siideriä tölkin, niin samaa ainetta kanan pintaa sprayna tai siveltimellä. Ideana on estää sen pinnan kuivuminen.

kaikki grillatut lihat pitää laittaa folioon kypsennyksen päätteeksi. Kana myös.
Mä aattelin tällä kertaa laittaa tölkkiin ihan vaan vettä, eikös se silläkin tavalla sitä kosteuta, jättää vaan maun tulematta?

Oliko kellään nyt sitä ideaa että mikä se oikea lämpötila nyt olisi?
 
.

kaikki grillatut lihat pitää laittaa folioon kypsennyksen päätteeksi. Kana myös.
No ei helvetissä! Grillauksen ideanahan on juuri saada rapea ja grillattu pinta ja sitten se pitäis lykkää folioon vettymään? Ei hitossa. Toimii ehkä joillekkin low and slow tyyppiselle barbequelle, mutta ei nyt hitto vie grillakseen! Varsinkaa. Kanalle jossa rapea nahka on se paras osuus.
 
Curry, broilermauste, paprika ja grillimauste. Ja jos haluaa väriä visuaalisuuden takia niin pari pisaraa punaista elintarvikeväriä marinadin joukkoon.
Hieronko kuivana mausteseoksen kanan pintaan vai esim oliivi tai rypsiöljyn joukkoon noi ja sivelee sit pintaan?

Jos haluaa siitä nahasta vetistä, niin toki sen voi lopuksi folioon kääriä. Itsellä kyllä kokonaisessa broilerissa yleensä tavoitteena rapea nahka. Pintaan valelelen voita valmistuksen aikana.

Kuinka monta kertaa suunnilleen pistät sitä voita?


Onko nyt esim 75 astetta sellainen tolle (ei jälkifoliota) että on turvallista syödä?
 
Oliko kellään nyt sitä ideaa että mikä se oikea lämpötila nyt olisi?
Ei siinä mitään mittaria tarvita, grilliin 170-175C, aikaa 1,5h ja kana ulos.
Hieronko kuivana mausteseoksen kanan pintaan vai esim oliivi tai rypsiöljyn joukkoon noi ja sivelee sit pintaan?
Ostat lidl tai prisma sellaisen kokonaisen valmiiksi maustetun broilerin (prisman on parempi), ei tartte mausteita/maustamista miettiä... Muutenkin mielestäni suht turha siihen kanan (nahan) päälle on mitään maustetta kiskoa, lähes kaikki kuitenkin repivät sen nahan mäkeen kun syö, mielummin mausteet nahan alle jos itse maustaa.
 
Ei siinä mitään mittaria tarvita, grilliin 170-175C, aikaa 1,5h ja kana ulos.
Ostat lidl tai prisma sellaisen kokonaisen valmiiksi maustetun broilerin (prisman on parempi), ei tartte mausteita/maustamista miettiä... Muutenkin mielestäni suht turha siihen kanan (nahan) päälle on mitään maustetta kiskoa, lähes kaikki kuitenkin repivät sen nahan mäkeen kun syö, mielummin mausteet nahan alle jos itse maustaa.
Höpöhöpö. Rapasakka mausteinen nahka on grillikanan paras osa.
 
Onko nyt esim 75 astetta sellainen tolle (ei jälkifoliota) että on turvallista syödä?

65c kana on kypsää eli turvallista syödä. Reidet, koivet jne vaativat vähän enemmän lämpöä (joku 70-75c), mutta rinnoille optimi 65-66c. Eli kompromissina tuo about 75c varmaan ihan jees.

Ja mitään muita kuin low&slow lihoja ei tosiaankaan kääritä mihinkään folioon vettymään ja ylikypsymään kuten tuossa jo useampi asian korjasikin.

Ja jos sitä tölkkiä haluaa kanassa käyttää ei sillä nesteen laadulla ole mitään merkitystä oli se sitten sidukkaa, kaljaa tai vettä. Ei tule maistumaan lopputuloksessa. Siihen en ota kantaa onko tölkkiä fiksumpi käyttää vai olla käyttämättä.
 
Itselläni herää aina kysymyksiä terveellisyydestä noita tölkkejä lämmitellessä. Mitähän mahtavat vapauttaa lihaan?
 
Hallan ilmoitti eilen, että ei tulekaan Bonot varastoon tällä viikolla ja mitään arviota ei ole antaa siitä, milloin tulee. Pistää kyllä entistä vakavammin miettimään muita vaihtoehtoja. Taidan odotella kuitenkin vielä heinäkuun alkuun saakka ja jatkan Master Touchilla aktiivista grillailua. Kesälomaksi olisi vaan kiva saada kamado pihaan, kun olisi aikaa tutustua sen saloihin.
 
Hallan ilmoitti eilen, että ei tulekaan Bonot varastoon tällä viikolla ja mitään arviota ei ole antaa siitä, milloin tulee. Pistää kyllä entistä vakavammin miettimään muita vaihtoehtoja. Taidan odotella kuitenkin vielä heinäkuun alkuun saakka ja jatkan Master Touchilla aktiivista grillailua. Kesälomaksi olisi vaan kiva saada kamado pihaan, kun olisi aikaa tutustua sen saloihin.
Ja tämäkös vituttaa. Jätin useita kiinnostavia alennuksessa olleita grillejä ostamatta siinä toivossa että tällä viikolla olisin saanut kamadon.
 
Folioon kääriminen valmistuksen jälkeen tuntuu olevan hittijuttu kaikille lihoille.
Toki lihan pitää antaa levätä valmistumisen jälkeen, ihan sama oliko kana, possu vai nauta.
Mutta miksi Folioon, kun jälkikypsymisen jatkuu silloin todella pitkään, tehden lihasta liian kypsän ja pinnasta tulee erilainen korteuden tiivistyessä folioon ja tarttuessa siitä takaisin lihan pintaan. Ribsien kanssa ymmärrän lihan luonteen vuoksi.
Kokeilkaa vaikka voipaperi jos johonkin tarvii kääriä.
 
Hallan ilmoitti eilen, että ei tulekaan Bonot varastoon tällä viikolla ja mitään arviota ei ole antaa siitä, milloin tulee. Pistää kyllä entistä vakavammin miettimään muita vaihtoehtoja. Taidan odotella kuitenkin vielä heinäkuun alkuun saakka ja jatkan Master Touchilla aktiivista grillailua. Kesälomaksi olisi vaan kiva saada kamado pihaan, kun olisi aikaa tutustua sen saloihin.
Kamado Joen varaosien saaminenkin viivästynyt samaa tahtia
 
Ja tämäkös vituttaa. Jätin useita kiinnostavia alennuksessa olleita grillejä ostamatta siinä toivossa että tällä viikolla olisin saanut kamadon.
Itseä ei onneksi niinkään vituta, kun edelleen pärjään oikein hyvin Weberillä. Kamado tulee olemaan omalla kohdalla ihan puhtaasti hifistelyä ja sen aloittamisella ei ole mahdoton kiire. Myös tuo Masterbuilt GS 560 on alkanut kiinnostaa, mutta vierastan hiukan sitä, että siinä on liikaa mahdollisesti rikkoutuvia osia ja se ei varmasti ole niin pitkäikäinen, kuin laadukas kamado.
 
Itseä ei onneksi niinkään vituta, kun edelleen pärjään oikein hyvin Weberillä. Kamado tulee olemaan omalla kohdalla ihan puhtaasti hifistelyä ja sen aloittamisella ei ole mahdoton kiire. Myös tuo Masterbuilt GS 560 on alkanut kiinnostaa, mutta vierastan hiukan sitä, että siinä on liikaa mahdollisesti rikkoutuvia osia ja se ei varmasti ole niin pitkäikäinen, kuin laadukas kamado.
Täällä ollaan juuri muutettu kerrostalosta rivariin ja weber go anywheren käyttö omalla pihalla tuntuu äärimmäisen väärälle.
 
Masterbuilt GS 560 on alkanut kiinnostaa täälläkin kovasti. Tarvettahan ei suoranaisesti ole, mutta paremmat lelut tekevät harrastuksesta vieläkin mukavampaa. Varsinkin nyt kun on päässyt hiiiligrillaamisen makuun :cool: .
Hiiligrillin hankinnan jälkeen vieressä seisova kaasugrilli on lämmennyt kerran, kun rouva halus iltapalaksi makkaraa enkä ollut kotona. Hiiltä tullut poltettu 20-30 kertaa.
 
SINI Grillisuojus on halpa ja kestänyt itsellä vuosia taivasalla.
Miten tämä mitataan? Oma on vasta tulossa ja koottuna ehkä viikonloppuna.
Mun Weberin mitat alla ja sen alla Sinin mitat.
Mitat ja paino
Korkeus (cm)113,00
Leveys (cm)122,00
Syvyys (cm)69,00

Grillisuojus iso 60x165x110 cm
Grillisuojus keskikokoinen 55x142x95 cm
Grillisuojus pieni 45x122x103 cm







Next
 
Miten tämä mitataan? Oma on vasta tulossa ja koottuna ehkä viikonloppuna.
Mun Weberin mitat alla ja sen alla Sinin mitat.
Mitat ja paino
Korkeus (cm)113,00
Leveys (cm)122,00
Syvyys (cm)69,00

Grillisuojus iso 60x165x110 cm
Grillisuojus keskikokoinen 55x142x95 cm
Grillisuojus pieni 45x122x103 cm







Next
Ympärysmitta riittää kun nuo ei ole jäykkiä, muodon pitäviä kankaita. Keskikoko riittäisi.
 
Miten tämä mitataan? Oma on vasta tulossa ja koottuna ehkä viikonloppuna.
Mun Weberin mitat alla ja sen alla Sinin mitat.


Grillisuojus keskikokoinen 55x142x95 cm
Weber Performer Deluxe GBS (109 x 66 x 119 cm) grilliin SINI:n keskikokoinen oli muuten juuri sopiva, mutta tarrakiinnitys meni aika tarkalle että yletti kiinni .
 
Itseä ei onneksi niinkään vituta, kun edelleen pärjään oikein hyvin Weberillä. Kamado tulee olemaan omalla kohdalla ihan puhtaasti hifistelyä ja sen aloittamisella ei ole mahdoton kiire. Myös tuo Masterbuilt GS 560 on alkanut kiinnostaa, mutta vierastan hiukan sitä, että siinä on liikaa mahdollisesti rikkoutuvia osia ja se ei varmasti ole niin pitkäikäinen, kuin laadukas kamado.

Itsekin katsellut tuota Masterbuiltia, mutta vuoden takuu tuon hintaiselle laitteelle on kyllä täyttä kuraa.

Täälläkin odotellaan Bono Minimoa kakkosmunaksi ja jos ei kuun loppuun mennessä kuulu mitään niin vaihdan suosiolla Kamado Joe Junioriin.
 
Weber Performer Deluxe GBS (109 x 66 x 119 cm) grilliin SINI:n keskikokoinen oli muuten juuri sopiva, mutta tarrakiinnitys meni aika tarkalle että yletti kiinni .
No perkele, pitääkö mun sitten se isoin Sini ostaa. :hmm:
Tuntuu oudolta kun kyseessä melkein puolet kapeampi Weber kuin ne isoimmat.
 
Itsekin katsellut tuota Masterbuiltia, mutta vuoden takuu tuon hintaiselle laitteelle on kyllä täyttä kuraa.

Täälläkin odotellaan Bono Minimoa kakkosmunaksi ja jos ei kuun loppuun mennessä kuulu mitään niin vaihdan suosiolla Kamado Joe Junioriin.
Joo tuosta takuusta olen samaa mieltä ja tuommoinen perus tietokonetuuletin ilman suojaa grillin alla tuntuu jotenkin oudolta tuossa hintaluokassa. Varmasti toimiva laite silti, sitä en epäile. Mutta videoiden perusteella jää kyllä joidenkin komponenttien laadussa toivomisen varaa ja siitä syystä en harkitse tuon hankintaa kovinkaan vakavissani.

Onko sulla Joe ykkösmunana myös? Mikä malli?
 
Viimeksi muokattu:
Joo tuosta takuusta olen samaa mieltä ja tuommoinen perus tietokonetuuletin ilman suojaa grillin alla tuntuu jotenkin oudolta tuossa hintaluokassa. Varmasti toimiva laite silti, sitä en epäile. Mutta videoiden perusteella jää kyllä joidenkin komponenttien laadussa toivomisen varaa ja siitä syystä en harkitse tuon hankintaa kovinkaan vakavissani.

Onko sulla Joe ykkösmunana myös? Mikä malli?
Masterbuiltin takuu on tosiaan aika lyhyt verrattuna vaikka Traegerin Ironwoodiin, jossa se on 36 kk. Masterbuiltissa on toiminnan kannalta välttämätöntä puhallin ja muu ohjauselektroniikka, jotka kaikki on varaosina. Elektroniikka tulee sivupöydän alla yhdessä paketissa ja on helppo asentaa tai vaihtaa.

Pellettigrilliin verrattuna tuo on yksinkertaisempi kun siinä ei ole sytytintä eikä pellettiruuvia ja moottoria. Sateelta kannattaa varmasti suojata. Talven kesto on kysymysmerkki. Itsellä on ollut Traegerin pellettigrilli ja Bradleyn savustin pari talvea ulkona ja hyvin on toiminut tähän saakka. Vertaisin Masterbuiltin laatua Bradleyn savustimiin.

Suurempi huoli Masterbuiltin osalta on hiilisäiliön ja palotilan kestävyys. Palotilassa on tulenkestävät keramiikkalaatat, joiden päällä on metallinen sisähormi. Joillakin käyttäjillä palotilan metallihormi on palanut puhki, mutta Masterbuiltin mukaan se on vain kuljetussuoja eikä olekaan tarkoitettu pysyväksi.

Kamadoon verrattava isältä pojalle perinnöksi siirtyvä grilli Masterbuilt ei ole. Mielestäni hyvää on kuitenkin se, ettei siinä ole 1.versiion liittyviä toiminnallisia lastentauteja, kuten esimerkiksi Weberin Smokefiressä on. Kestävyys on tosiaan suurin epävarmuustekijä.
 
Joo tuosta takuusta olen samaa mieltä ja tuommoinen perus tietokonetuuletin ilman suojaa grillin alla tuntuu jotenkin oudolta tuossa hintaluokassa. Varmasti toimiva laite silti, sitä en epäile. Mutta videoiden perusteella jää kyllä joidenkin komponenttien laadussa toivomisen varaa ja siitä syystä en harkitse tuon hankintaa kovinkaan vakavissani.

Onko sulla Joe ykkösmunana myös? Mikä malli?

Joo Classic II löytyy tällä hetkellä ja kovin tyytyväinen tuohon olen ollut. Pikkumunassa Bono houkutteli varustelutasoltaan ja kun KJ Juniorissakin on esim. tuo vanhan mallin huopatiiviste jne. niin Bonon hinta vetää puoleensa.
 
Nyt olisi tarkoitus seuraavalla mökkikäynnillä antaa lekasta vanhalle tiiligrillille ja koota itse parempi tilalle.

Välillä on grillailtu vanhalla tynnyrillä, joka on toiminut mainiosti kun tuli on pohjalla ja ritilä ylhäällä niin lämpö on ollut tasaista ja puun kulutus vähäistä ilman ilma-aukkoja. Uusi tiiligrilli on tarkoitus tehdä samoilla periaatteilla.

Eli lattianrajaan(grillipaikalla iso valettu betonilaatta lattiana) tuli, noin 60cm*60cm ja sitten tiilistä tiiviit seinät noin metrin korkeuteen ja ehkä jotain isompaa laattaa(40cm*40cm) vielä yläreunaan että saa tölkit laskettua johonkin.

Ajattelin tällä kertaa hylätä laastin tekemisen ja liimata palat yhteen, onko menetelmästä täällä kenelläkään kokemuksia?
 
Nyt olisi tarkoitus seuraavalla mökkikäynnillä antaa lekasta vanhalle tiiligrillille ja koota itse parempi tilalle.

Välillä on grillailtu vanhalla tynnyrillä, joka on toiminut mainiosti kun tuli on pohjalla ja ritilä ylhäällä niin lämpö on ollut tasaista ja puun kulutus vähäistä ilman ilma-aukkoja. Uusi tiiligrilli on tarkoitus tehdä samoilla periaatteilla.

Eli lattianrajaan(grillipaikalla iso valettu betonilaatta lattiana) tuli, noin 60cm*60cm ja sitten tiilistä tiiviit seinät noin metrin korkeuteen ja ehkä jotain isompaa laattaa(40cm*40cm) vielä yläreunaan että saa tölkit laskettua johonkin.

Ajattelin tällä kertaa hylätä laastin tekemisen ja liimata palat yhteen, onko menetelmästä täällä kenelläkään kokemuksia?

Aika helvetin kallista tavaraa jos vertaa tulenkestävään muurauslaastiin. Laastia saa koko säkin samaan hintaan mitä tuota saa tuubin. Menekki toki vähemmän, mutta onko niin paljon vähemmän että yksi tuubi riittää?
 
Nyt olisi tarkoitus seuraavalla mökkikäynnillä antaa lekasta vanhalle tiiligrillille ja koota itse parempi tilalle.

Välillä on grillailtu vanhalla tynnyrillä, joka on toiminut mainiosti kun tuli on pohjalla ja ritilä ylhäällä niin lämpö on ollut tasaista ja puun kulutus vähäistä ilman ilma-aukkoja. Uusi tiiligrilli on tarkoitus tehdä samoilla periaatteilla.

Eli lattianrajaan(grillipaikalla iso valettu betonilaatta lattiana) tuli, noin 60cm*60cm ja sitten tiilistä tiiviit seinät noin metrin korkeuteen ja ehkä jotain isompaa laattaa(40cm*40cm) vielä yläreunaan että saa tölkit laskettua johonkin.

Ajattelin tällä kertaa hylätä laastin tekemisen ja liimata palat yhteen, onko menetelmästä täällä kenelläkään kokemuksia?
Todella kallista liima kuten jo käyttäjä ossid totesi. Mikähän tuossa tekee noin kovan hinnan jos Cascon tulenkestävä silikaattipohjainen (vastraava kuin tuo Skamolex) kestää 1500C ja maksaa vain 12,95€ tuubi? Kuvailemaasi muuraamiseen ei välttämättä tarvitse liimaa, koska matala tiiliseinä pysyy kasassa pelkällä limittäin ladottujen tiilien painolla, massakin riittäisi. Ainoa arveluttava asia on vaan kemikaaliturvallisuus, sopiiko näiden liimojen ja massojen palokaasut ruuan valmistukseen.

Itsellä on kamadon tulirengas haljennut neljään osaan, joten harkinnassa on myös liimaaminen tämän kaltaisella massalla. Tulirengas pysyy koossa ja toimii ilman liimaamista, joten en ole lähtenyt liiman käyttöön. Pitäisi ensin tarkasti selvittää turvallisuus ruuan valmistamisessa.

 
Onko Weberin Spirit II E-310 :lle järkevää vaihtoehtoa noin 500-600€ budjetilla? Näyttää olevan kyseinen grilli monesta paikkaa loppu ja ne missä on jäljellä myy rahteineen lähelle 600 eurolla. Mielenkiinnosta lähinnä kyselen, kun tässä vaakakupissa vaihtoehtoja punniskelen. Hakusessa siis kaasugrilli ja mieluiten kolmella polttimella.

Onko Landmannin grillit mistään kotoisin?
 
Tarttui kaupasta mukaan kimpale Picanhaa. Mites olette saaneet tuosta tehtyä mureaa? Viime kesänä grillasin kahdesti, mutta molemmilla kerroilla jäi kyllä hiukan sitkoksi, maku oli sinällään hyvä. Nyt löysin kimpaleen jossa oli oikeasti päällä ok rasvakerros, viimekesäisissä lähinnä kalvo/nahkakerros.
 
Lienee olleet Atriaa? Kannattaa välttää.
Jos varras, niin siipaleet U-muotoon rasva puoli ulospäin. Ei parempaa oikein olekaan.

Edit: Pelkkä sormisuola ja tähän tapaan
 
Ostin muuten muutama päivä sitten weberin master touchiin ton weberin välinekoukun (löytyy tän sivun ekasta postista), ja kävi kuten arvasinkin, rupesi kannen välistä vuotamaan ihan helvetisti savua kun se ei päässyt kunnolla kiinni...

Tein sellaisen jutun että siirsin ton välinekoukun siihen master touchin kannen telineeseen kiinni ja rutistin ihan vaan sormilla tiukasti kiinni niitä metalleja päästä.
Nyt se on täysin tukevasti siinä, ei aiheuta ilman falskaamista ja sen lisäksi kun painoin lyttyyn ne metallit millä se roikkuu siinä niin se ei edes ota kiinni siihen kanteen kun sen pistää siihen telineeseen, siinä on yks kohta missä jää molemmista päistä millin rako siihen, eli ei tule naarmuttamaan nyt kanttakaan :D
 
Todella kallista liima kuten jo käyttäjä ossid totesi. Mikähän tuossa tekee noin kovan hinnan jos Cascon tulenkestävä silikaattipohjainen (vastraava kuin tuo Skamolex) kestää 1500C ja maksaa vain 12,95€ tuubi? Kuvailemaasi muuraamiseen ei välttämättä tarvitse liimaa, koska matala tiiliseinä pysyy kasassa pelkällä limittäin ladottujen tiilien painolla, massakin riittäisi. Ainoa arveluttava asia on vaan kemikaaliturvallisuus, sopiiko näiden liimojen ja massojen palokaasut ruuan valmistukseen.

Itsellä on kamadon tulirengas haljennut neljään osaan, joten harkinnassa on myös liimaaminen tämän kaltaisella massalla. Tulirengas pysyy koossa ja toimii ilman liimaamista, joten en ole lähtenyt liiman käyttöön. Pitäisi ensin tarkasti selvittää turvallisuus ruuan valmistamisessa.

Suunnitelma on valmis, jätän tänne jos joku muu hakee inspiraatiota.

Otampa tuon k-raudan massan testikäyttöön, vaikka selosteessa sanotaankin ettei ulkokäyttöön, mutta kumminkin sopii myös moottoripyörän pakoputken korjaukseen. Harvempi moottoripyörä mitä olen ajanut on ollut vain sisäkäyttöön.

Bauhaussista löytyi sopivat materiaalit. Hyllystä 15, 16, 17, 18 ja 23.

Valmiita aihioita:
20200605_173528.jpg
Näillä mennään niin saadaan tyylikäs monivärinen:
20200605_173723.jpg
20200605_173742.jpg
20200605_173749.jpg
Oma suunnitelma:
grilli plääni.png

Grillin korkeus
150mm*4+60mm=660mm

Grillin ulkoleveys
360mm+360mm+180mm=900mm

sisäleveys
360mm+180mm=540mm

kannen ulkoleveys
240mm*4=960mm

kannen sisäleveys
240mm*2=480mm

Painoa ja hintaa tälle tulee vähän enemmän kuin jos olisi ihan perus tiilistä tehnyt...

Antiikkimuurikivi lohko 22kg/kpl
15. karelia 6,70€*8= 53,60€
16. musta 6,70€*8= 53,60€
17. harmaa 5,65€*8= 45,20€

Citymuurikivi 22kg/kpl
18. musta 5,75€*8= 46€

Citylaatta 7,8kg/kpl
23. musta 1,53€*12= 18,36€

= 216,76€

32*22+7,8*12 = 797,6kg
 
Viimeksi muokattu:
Onko kellään kokemusta weber master touchin tai muun pallogrillin tiivistämisestä?
Tämmöinen tuli vastaan Amazon.com : Weber KETTLE GASKET Kit One Touch 14 18 22 26 Kettle 14.5 18.5 22.5 26.75 : Garden & Outdoor
Mutta tulee vähän liian hintavaksi lähteä tilaamaan. Onko jollain DIY hengessä kokemusta moisesta ja osais vinkata jonkun sopivan tiivistenauhan tuohon. Silikoonin tms. kanssa ei viitsi lähteä pelleilemään.
Itse otin sen kannen sisälle lattiaa vasten ja kokeilin painelemalla reunoille mistä se vuotaa, ja sitten varovasti nostat sen kannen niin että kahva osoittaa suoraan sinuun ja ihan varovasti vähän taivutat siitä päältä kasaan, kunnes ei enää klonksu, tolla tavalla sain oman master touchin joka vuosi pahasti sellaiseksi että vaan vähän vuotaa ja hiilet sammuu hyvin kun sulkee aukot.
 
Onko kenelläkään kokemuksia pienemmistä Webereistä? Tässä suunnittelen parvekegrillauksen aloittamista ja tila kun on mitä on, niin pieni pöytägrilli olisi mahdollinen. Weberin vehkeitä parit käytössä, joten vaihtoehdoiksi valitsin Go Anywhere-hiiliversion ja Smokey Joen. Kokoluokka näyttäisi olevan suurinpiirtein sama, ehkä muodon vuoksi vähän Smokey Joen eduksi. Lisäksi se näyttää ainakin videoiden perusteella hieman vakaamman oloiselta, kuin tuo Go Anywhere. Molemmat saa tarvittaessa mukavasti kasaan ja matkaan ja hintaluokka on käytännössä sama. Kumpi olisi parempi?
 
Mä laitoin bilteman litteää lasikuitutiivistettä 57 Weberin kanteen ja hyvin toimii.

Tuon itsekkin löysin googlettelemalla. Amazon.de:stä näytti myös löytyvän ihan grilliin tarkoitettuja tiivisteitä. Täytyy ottaa joku testiin. Tiiveyden kanssa on ongelma oikeastaan vain silloin, kun paistomittarin kaksi anturin johtoa ovat kannen välissä. Siihen tuollainen 2-3mm tiiviste varmasti toisi parannusta.
 
Laitetaas grillikaudelle tarjolle yksi resepti.

Hiihtolomalla tuli syötyä Inarissa ravintola Aanaar:ssa männynoksilla savustettua poronpaistia. Nyt otin naudan butchers steakin ja entrecoten jämät pakkasesta ja päätin kokeilla samaa.

Marinadiin punaviiniä, oliiviöljyä, suolaa, mustapippuria, valkosipulia ja tavan sipulia. Mausteita ei kannata laittaa liikaa, kun tavoiteltu männynoksien savuaromi jää peittoon. Ensin grilli kuumaksi ja odottaa, että hiilet on hyvin syttynyt. Hätäisimmät olisi jo tässä vaiheessa lihat ottaneet pois grilliltä. Hiilet matalimmalle tasolle ja paksu männynoksapeti grillille. Havujen päälle marinoidut lihat ja grillin kaikki luukut kiinni, että savuntuotanto on vahva.

Kun havunneulaset ovat reilusti mustuneet hiilien kohdalta, oksat veke ja hiilet sopivalle paistokorkeudelle. Lihojen kypsennys oman maun mukaan, itselle maistuu liha parhaiten rarena.

Oikein maukasta. Pitää vielä hioa mausteiden määrä sopivaksi. Marinadia voi säätää oman maun mukaan tai jättää vaikka kokonaan pois.
 

Liitteet

  • IMG_20200607_095433-01.png
    IMG_20200607_095433-01.png
    5,6 MB · Luettu: 188
  • IMG_20200607_100916-01.png
    IMG_20200607_100916-01.png
    5,2 MB · Luettu: 207
  • IMG-20200607-WA0012-01.png
    IMG-20200607-WA0012-01.png
    2,2 MB · Luettu: 188
Miten ootte kaasupulloa säilyttäneet?
Ottaako liikaa lämpöä suorassa auringossa?

Luulisi että monilla mökillä grilli ja härpäkkeet aika aurinkoisella paikalla läpi kesän.

Weberi 210 on muuten täydellinen kesäkeittiö tälläiseen kohtuukokoiselle esikaupunkialueen patiolle. Kiitti vinkeistä.
 
Miten ootte kaasupulloa säilyttäneet?
Ottaako liikaa lämpöä suorassa auringossa?

Luulisi että monilla mökillä grilli ja härpäkkeet aika aurinkoisella paikalla läpi kesän.

Weberi 210 on muuten täydellinen kesäkeittiö tälläiseen kohtuukokoiselle esikaupunkialueen patiolle. Kiitti vinkeistä.
Ottaa liikaa lämpöä, se puskee kaasua ulos jos lämpeää pinta yli 50 asteiseksi, ja se tulee esim 30 asteen hellepäivällä aika helposti.

Itelläni oli seinän ja grillin välissä niin että grillin etuosa osoitti etelään, niin oli harvoin suoraan auringossa.
 
Todella kallista liima kuten jo käyttäjä ossid totesi. Mikähän tuossa tekee noin kovan hinnan jos Cascon tulenkestävä silikaattipohjainen (vastraava kuin tuo Skamolex) kestää 1500C ja maksaa vain 12,95€ tuubi? Kuvailemaasi muuraamiseen ei välttämättä tarvitse liimaa, koska matala tiiliseinä pysyy kasassa pelkällä limittäin ladottujen tiilien painolla, massakin riittäisi. Ainoa arveluttava asia on vaan kemikaaliturvallisuus, sopiiko näiden liimojen ja massojen palokaasut ruuan valmistukseen.

Itsellä on kamadon tulirengas haljennut neljään osaan, joten harkinnassa on myös liimaaminen tämän kaltaisella massalla. Tulirengas pysyy koossa ja toimii ilman liimaamista, joten en ole lähtenyt liiman käyttöön. Pitäisi ensin tarkasti selvittää turvallisuus ruuan valmistamisessa.


Nyt vasta tajusin ettei tuo linkkaamasi toimi. Se ei ole liimaa, vaan tiivistettä. Varsinkin yläreunan kiinnitykseen tarvitsee liiman.
 
Nyt vasta tajusin ettei tuo linkkaamasi toimi. Se ei ole liimaa, vaan tiivistettä. Varsinkin yläreunan kiinnitykseen tarvitsee liiman.
Kokeilitko vai pelkästään tuoteselosteen perusteella? Huomasin tuon sinun linkkaaman Skamolex -liiman pakkauskooksi 1 kg, vaikka kuvassa on 300 ml tuubi. Jos pakkaus on kilo niin ei olekaan niin kallista. Tosiaan Casco on massaa, joka tarttuu hyvin ja kovettuu, mutta ei ole liimaa koska joustavuus puuttuu - ohje ei suosittele metalli/kiviainesliitoksille tämän vuoksi (erilainen lämpölaajeneminen ja sauman hajoaminen).

Bisonin vastaava tuote antaa mahdollisuuden mm. takkojen ja grillien asentamiseen ja on vielä halvempaa kuin Casco. Minun vinkkini ovat vain eri vaihtoehtoja ja kannattaa itse kokeilla varmistaa sopivin sidosaine.

 
Hyvä hiili/brikettigrilli hakusessa, mielellään yli 45cm grillausala, 200€ paikkeilla. Esim. Weber Classic Kettle (57cm) olisi 150€.
 

Statistiikka

Viestiketjuista
259 820
Viestejä
4 517 705
Jäsenet
74 480
Uusin jäsen
Merts1
Back
Ylös Bottom