Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Huomio: This feature may not be available in some browsers.
Ironwoodia tai kalliimpaa pellettigrilliä harkitseville suosittelen harkitsemaan myös tätä vaihtoehtoa. Pellettigrilli pääsee vaivoin 250C lämpötilaan eikä epäsuorana ruskista esim. pihvejä. Pellettigrillillä tulee aika mieto savun aromi eikä sitä saa käytännössä säätämällä yhtään enempää. Mastebuiltin GS:llä lämpötilan saa helposti 350C ja yli. Savuaromin määrää voi säätää savustuspalikoiden määrällä. Itsellä on ollut Traeger Timberline pari vuotta ja nyt muutaman viikon Masterbuilt GS. Masterbuiltilla tulee paremmat ribsit. Jos nyt pitäisi valita vain yksi grilli niin se olisi Masterbuilt GS.Näyttää olevan myös Traegerin pellettigrillejä alennuksessa
Traeger Ironwood 650 -pellettigrilli 1199,90€
Mä aattelin tällä kertaa laittaa tölkkiin ihan vaan vettä, eikös se silläkin tavalla sitä kosteuta, jättää vaan maun tulematta?Jos laitat olutta tai siideriä tölkin, niin samaa ainetta kanan pintaa sprayna tai siveltimellä. Ideana on estää sen pinnan kuivuminen.
kaikki grillatut lihat pitää laittaa folioon kypsennyksen päätteeksi. Kana myös.
No ei helvetissä! Grillauksen ideanahan on juuri saada rapea ja grillattu pinta ja sitten se pitäis lykkää folioon vettymään? Ei hitossa. Toimii ehkä joillekkin low and slow tyyppiselle barbequelle, mutta ei nyt hitto vie grillakseen! Varsinkaa. Kanalle jossa rapea nahka on se paras osuus..
kaikki grillatut lihat pitää laittaa folioon kypsennyksen päätteeksi. Kana myös.
Hieronko kuivana mausteseoksen kanan pintaan vai esim oliivi tai rypsiöljyn joukkoon noi ja sivelee sit pintaan?Curry, broilermauste, paprika ja grillimauste. Ja jos haluaa väriä visuaalisuuden takia niin pari pisaraa punaista elintarvikeväriä marinadin joukkoon.
Jos haluaa siitä nahasta vetistä, niin toki sen voi lopuksi folioon kääriä. Itsellä kyllä kokonaisessa broilerissa yleensä tavoitteena rapea nahka. Pintaan valelelen voita valmistuksen aikana.
Ei siinä mitään mittaria tarvita, grilliin 170-175C, aikaa 1,5h ja kana ulos.Oliko kellään nyt sitä ideaa että mikä se oikea lämpötila nyt olisi?
Ostat lidl tai prisma sellaisen kokonaisen valmiiksi maustetun broilerin (prisman on parempi), ei tartte mausteita/maustamista miettiä... Muutenkin mielestäni suht turha siihen kanan (nahan) päälle on mitään maustetta kiskoa, lähes kaikki kuitenkin repivät sen nahan mäkeen kun syö, mielummin mausteet nahan alle jos itse maustaa.Hieronko kuivana mausteseoksen kanan pintaan vai esim oliivi tai rypsiöljyn joukkoon noi ja sivelee sit pintaan?
Höpöhöpö. Rapasakka mausteinen nahka on grillikanan paras osa.Ei siinä mitään mittaria tarvita, grilliin 170-175C, aikaa 1,5h ja kana ulos.
Ostat lidl tai prisma sellaisen kokonaisen valmiiksi maustetun broilerin (prisman on parempi), ei tartte mausteita/maustamista miettiä... Muutenkin mielestäni suht turha siihen kanan (nahan) päälle on mitään maustetta kiskoa, lähes kaikki kuitenkin repivät sen nahan mäkeen kun syö, mielummin mausteet nahan alle jos itse maustaa.
Onko nyt esim 75 astetta sellainen tolle (ei jälkifoliota) että on turvallista syödä?
Itselläni herää aina kysymyksiä terveellisyydestä noita tölkkejä lämmitellessä. Mitähän mahtavat vapauttaa lihaan?
Ja tämäkös vituttaa. Jätin useita kiinnostavia alennuksessa olleita grillejä ostamatta siinä toivossa että tällä viikolla olisin saanut kamadon.Hallan ilmoitti eilen, että ei tulekaan Bonot varastoon tällä viikolla ja mitään arviota ei ole antaa siitä, milloin tulee. Pistää kyllä entistä vakavammin miettimään muita vaihtoehtoja. Taidan odotella kuitenkin vielä heinäkuun alkuun saakka ja jatkan Master Touchilla aktiivista grillailua. Kesälomaksi olisi vaan kiva saada kamado pihaan, kun olisi aikaa tutustua sen saloihin.
Kamado Joen varaosien saaminenkin viivästynyt samaa tahtiaHallan ilmoitti eilen, että ei tulekaan Bonot varastoon tällä viikolla ja mitään arviota ei ole antaa siitä, milloin tulee. Pistää kyllä entistä vakavammin miettimään muita vaihtoehtoja. Taidan odotella kuitenkin vielä heinäkuun alkuun saakka ja jatkan Master Touchilla aktiivista grillailua. Kesälomaksi olisi vaan kiva saada kamado pihaan, kun olisi aikaa tutustua sen saloihin.
Itseä ei onneksi niinkään vituta, kun edelleen pärjään oikein hyvin Weberillä. Kamado tulee olemaan omalla kohdalla ihan puhtaasti hifistelyä ja sen aloittamisella ei ole mahdoton kiire. Myös tuo Masterbuilt GS 560 on alkanut kiinnostaa, mutta vierastan hiukan sitä, että siinä on liikaa mahdollisesti rikkoutuvia osia ja se ei varmasti ole niin pitkäikäinen, kuin laadukas kamado.Ja tämäkös vituttaa. Jätin useita kiinnostavia alennuksessa olleita grillejä ostamatta siinä toivossa että tällä viikolla olisin saanut kamadon.
Täällä ollaan juuri muutettu kerrostalosta rivariin ja weber go anywheren käyttö omalla pihalla tuntuu äärimmäisen väärälle.Itseä ei onneksi niinkään vituta, kun edelleen pärjään oikein hyvin Weberillä. Kamado tulee olemaan omalla kohdalla ihan puhtaasti hifistelyä ja sen aloittamisella ei ole mahdoton kiire. Myös tuo Masterbuilt GS 560 on alkanut kiinnostaa, mutta vierastan hiukan sitä, että siinä on liikaa mahdollisesti rikkoutuvia osia ja se ei varmasti ole niin pitkäikäinen, kuin laadukas kamado.
Miten tämä mitataan? Oma on vasta tulossa ja koottuna ehkä viikonloppuna.SINI Grillisuojus on halpa ja kestänyt itsellä vuosia taivasalla.
Korkeus (cm) | 113,00 |
Leveys (cm) | 122,00 |
Syvyys (cm) | 69,00 |
Ympärysmitta riittää kun nuo ei ole jäykkiä, muodon pitäviä kankaita. Keskikoko riittäisi.Miten tämä mitataan? Oma on vasta tulossa ja koottuna ehkä viikonloppuna.
Mun Weberin mitat alla ja sen alla Sinin mitat.
Mitat ja paino
Korkeus (cm) 113,00 Leveys (cm) 122,00 Syvyys (cm) 69,00
Grillisuojus iso 60x165x110 cm
Grillisuojus keskikokoinen 55x142x95 cm
Grillisuojus pieni 45x122x103 cm
Next
Weber Performer Deluxe GBS (109 x 66 x 119 cm) grilliin SINI:n keskikokoinen oli muuten juuri sopiva, mutta tarrakiinnitys meni aika tarkalle että yletti kiinni .Miten tämä mitataan? Oma on vasta tulossa ja koottuna ehkä viikonloppuna.
Mun Weberin mitat alla ja sen alla Sinin mitat.
Grillisuojus keskikokoinen 55x142x95 cm
Itseä ei onneksi niinkään vituta, kun edelleen pärjään oikein hyvin Weberillä. Kamado tulee olemaan omalla kohdalla ihan puhtaasti hifistelyä ja sen aloittamisella ei ole mahdoton kiire. Myös tuo Masterbuilt GS 560 on alkanut kiinnostaa, mutta vierastan hiukan sitä, että siinä on liikaa mahdollisesti rikkoutuvia osia ja se ei varmasti ole niin pitkäikäinen, kuin laadukas kamado.
No perkele, pitääkö mun sitten se isoin Sini ostaa.Weber Performer Deluxe GBS (109 x 66 x 119 cm) grilliin SINI:n keskikokoinen oli muuten juuri sopiva, mutta tarrakiinnitys meni aika tarkalle että yletti kiinni .
Joo tuosta takuusta olen samaa mieltä ja tuommoinen perus tietokonetuuletin ilman suojaa grillin alla tuntuu jotenkin oudolta tuossa hintaluokassa. Varmasti toimiva laite silti, sitä en epäile. Mutta videoiden perusteella jää kyllä joidenkin komponenttien laadussa toivomisen varaa ja siitä syystä en harkitse tuon hankintaa kovinkaan vakavissani.Itsekin katsellut tuota Masterbuiltia, mutta vuoden takuu tuon hintaiselle laitteelle on kyllä täyttä kuraa.
Täälläkin odotellaan Bono Minimoa kakkosmunaksi ja jos ei kuun loppuun mennessä kuulu mitään niin vaihdan suosiolla Kamado Joe Junioriin.
Masterbuiltin takuu on tosiaan aika lyhyt verrattuna vaikka Traegerin Ironwoodiin, jossa se on 36 kk. Masterbuiltissa on toiminnan kannalta välttämätöntä puhallin ja muu ohjauselektroniikka, jotka kaikki on varaosina. Elektroniikka tulee sivupöydän alla yhdessä paketissa ja on helppo asentaa tai vaihtaa.Joo tuosta takuusta olen samaa mieltä ja tuommoinen perus tietokonetuuletin ilman suojaa grillin alla tuntuu jotenkin oudolta tuossa hintaluokassa. Varmasti toimiva laite silti, sitä en epäile. Mutta videoiden perusteella jää kyllä joidenkin komponenttien laadussa toivomisen varaa ja siitä syystä en harkitse tuon hankintaa kovinkaan vakavissani.
Onko sulla Joe ykkösmunana myös? Mikä malli?
Joo tuosta takuusta olen samaa mieltä ja tuommoinen perus tietokonetuuletin ilman suojaa grillin alla tuntuu jotenkin oudolta tuossa hintaluokassa. Varmasti toimiva laite silti, sitä en epäile. Mutta videoiden perusteella jää kyllä joidenkin komponenttien laadussa toivomisen varaa ja siitä syystä en harkitse tuon hankintaa kovinkaan vakavissani.
Onko sulla Joe ykkösmunana myös? Mikä malli?
Tarranauha on melko alhaalla, jos alaosasta kapeampi malli kuin tuo minun, niin riittää varmaan hyvin. Lisäksi on kiristysnaru alareunassa.No perkele, pitääkö mun sitten se isoin Sini ostaa.
Tuntuu oudolta kun kyseessä melkein puolet kapeampi Weber kuin ne isoimmat.
Nyt olisi tarkoitus seuraavalla mökkikäynnillä antaa lekasta vanhalle tiiligrillille ja koota itse parempi tilalle.
Välillä on grillailtu vanhalla tynnyrillä, joka on toiminut mainiosti kun tuli on pohjalla ja ritilä ylhäällä niin lämpö on ollut tasaista ja puun kulutus vähäistä ilman ilma-aukkoja. Uusi tiiligrilli on tarkoitus tehdä samoilla periaatteilla.
Eli lattianrajaan(grillipaikalla iso valettu betonilaatta lattiana) tuli, noin 60cm*60cm ja sitten tiilistä tiiviit seinät noin metrin korkeuteen ja ehkä jotain isompaa laattaa(40cm*40cm) vielä yläreunaan että saa tölkit laskettua johonkin.
Ajattelin tällä kertaa hylätä laastin tekemisen ja liimata palat yhteen, onko menetelmästä täällä kenelläkään kokemuksia?
![]()
Skamolex Glue tulenkestävä liima 1000 °C -
Skamolex Glue on viimeisintä teknologiaa edustava liimamassa orgaanisten ja epäorgaanisten materiaalien liimaamiseen. Tuotteen ainutlaatuisuus perustuu valmistajan Dana Lim A/S:n patentoimaan sidoskemiaan, jossa aktiivisena osana on epäorgaaninen vesipohjainen reaktiivinen silikaatti. Tuote...tiileri.fi
Todella kallista liima kuten jo käyttäjä ossid totesi. Mikähän tuossa tekee noin kovan hinnan jos Cascon tulenkestävä silikaattipohjainen (vastraava kuin tuo Skamolex) kestää 1500C ja maksaa vain 12,95€ tuubi? Kuvailemaasi muuraamiseen ei välttämättä tarvitse liimaa, koska matala tiiliseinä pysyy kasassa pelkällä limittäin ladottujen tiilien painolla, massakin riittäisi. Ainoa arveluttava asia on vaan kemikaaliturvallisuus, sopiiko näiden liimojen ja massojen palokaasut ruuan valmistukseen.Nyt olisi tarkoitus seuraavalla mökkikäynnillä antaa lekasta vanhalle tiiligrillille ja koota itse parempi tilalle.
Välillä on grillailtu vanhalla tynnyrillä, joka on toiminut mainiosti kun tuli on pohjalla ja ritilä ylhäällä niin lämpö on ollut tasaista ja puun kulutus vähäistä ilman ilma-aukkoja. Uusi tiiligrilli on tarkoitus tehdä samoilla periaatteilla.
Eli lattianrajaan(grillipaikalla iso valettu betonilaatta lattiana) tuli, noin 60cm*60cm ja sitten tiilistä tiiviit seinät noin metrin korkeuteen ja ehkä jotain isompaa laattaa(40cm*40cm) vielä yläreunaan että saa tölkit laskettua johonkin.
Ajattelin tällä kertaa hylätä laastin tekemisen ja liimata palat yhteen, onko menetelmästä täällä kenelläkään kokemuksia?
![]()
Skamolex Glue tulenkestävä liima 1000 °C -
Skamolex Glue on viimeisintä teknologiaa edustava liimamassa orgaanisten ja epäorgaanisten materiaalien liimaamiseen. Tuotteen ainutlaatuisuus perustuu valmistajan Dana Lim A/S:n patentoimaan sidoskemiaan, jossa aktiivisena osana on epäorgaaninen vesipohjainen reaktiivinen silikaatti. Tuote...tiileri.fi
Suunnitelma on valmis, jätän tänne jos joku muu hakee inspiraatiota.Todella kallista liima kuten jo käyttäjä ossid totesi. Mikähän tuossa tekee noin kovan hinnan jos Cascon tulenkestävä silikaattipohjainen (vastraava kuin tuo Skamolex) kestää 1500C ja maksaa vain 12,95€ tuubi? Kuvailemaasi muuraamiseen ei välttämättä tarvitse liimaa, koska matala tiiliseinä pysyy kasassa pelkällä limittäin ladottujen tiilien painolla, massakin riittäisi. Ainoa arveluttava asia on vaan kemikaaliturvallisuus, sopiiko näiden liimojen ja massojen palokaasut ruuan valmistukseen.
Itsellä on kamadon tulirengas haljennut neljään osaan, joten harkinnassa on myös liimaaminen tämän kaltaisella massalla. Tulirengas pysyy koossa ja toimii ilman liimaamista, joten en ole lähtenyt liiman käyttöön. Pitäisi ensin tarkasti selvittää turvallisuus ruuan valmistamisessa.
K-Rauta
www.k-rauta.fi
Itse otin sen kannen sisälle lattiaa vasten ja kokeilin painelemalla reunoille mistä se vuotaa, ja sitten varovasti nostat sen kannen niin että kahva osoittaa suoraan sinuun ja ihan varovasti vähän taivutat siitä päältä kasaan, kunnes ei enää klonksu, tolla tavalla sain oman master touchin joka vuosi pahasti sellaiseksi että vaan vähän vuotaa ja hiilet sammuu hyvin kun sulkee aukot.Onko kellään kokemusta weber master touchin tai muun pallogrillin tiivistämisestä?
Tämmöinen tuli vastaan Amazon.com : Weber KETTLE GASKET Kit One Touch 14 18 22 26 Kettle 14.5 18.5 22.5 26.75 : Garden & Outdoor
Mutta tulee vähän liian hintavaksi lähteä tilaamaan. Onko jollain DIY hengessä kokemusta moisesta ja osais vinkata jonkun sopivan tiivistenauhan tuohon. Silikoonin tms. kanssa ei viitsi lähteä pelleilemään.
Mä laitoin bilteman litteää lasikuitutiivistettä 57 Weberin kanteen ja hyvin toimii.
Ottaa liikaa lämpöä, se puskee kaasua ulos jos lämpeää pinta yli 50 asteiseksi, ja se tulee esim 30 asteen hellepäivällä aika helposti.Miten ootte kaasupulloa säilyttäneet?
Ottaako liikaa lämpöä suorassa auringossa?
Luulisi että monilla mökillä grilli ja härpäkkeet aika aurinkoisella paikalla läpi kesän.
Weberi 210 on muuten täydellinen kesäkeittiö tälläiseen kohtuukokoiselle esikaupunkialueen patiolle. Kiitti vinkeistä.
Todella kallista liima kuten jo käyttäjä ossid totesi. Mikähän tuossa tekee noin kovan hinnan jos Cascon tulenkestävä silikaattipohjainen (vastraava kuin tuo Skamolex) kestää 1500C ja maksaa vain 12,95€ tuubi? Kuvailemaasi muuraamiseen ei välttämättä tarvitse liimaa, koska matala tiiliseinä pysyy kasassa pelkällä limittäin ladottujen tiilien painolla, massakin riittäisi. Ainoa arveluttava asia on vaan kemikaaliturvallisuus, sopiiko näiden liimojen ja massojen palokaasut ruuan valmistukseen.
Itsellä on kamadon tulirengas haljennut neljään osaan, joten harkinnassa on myös liimaaminen tämän kaltaisella massalla. Tulirengas pysyy koossa ja toimii ilman liimaamista, joten en ole lähtenyt liiman käyttöön. Pitäisi ensin tarkasti selvittää turvallisuus ruuan valmistamisessa.
K-Rauta
www.k-rauta.fi
Kokeilitko vai pelkästään tuoteselosteen perusteella? Huomasin tuon sinun linkkaaman Skamolex -liiman pakkauskooksi 1 kg, vaikka kuvassa on 300 ml tuubi. Jos pakkaus on kilo niin ei olekaan niin kallista. Tosiaan Casco on massaa, joka tarttuu hyvin ja kovettuu, mutta ei ole liimaa koska joustavuus puuttuu - ohje ei suosittele metalli/kiviainesliitoksille tämän vuoksi (erilainen lämpölaajeneminen ja sauman hajoaminen).Nyt vasta tajusin ettei tuo linkkaamasi toimi. Se ei ole liimaa, vaan tiivistettä. Varsinkin yläreunan kiinnitykseen tarvitsee liiman.
Master touchin kansiteline on kyllä lisärahan arvoinen.Hyvä hiili/brikettigrilli hakusessa, mielellään yli 45cm grillausala, 200€ paikkeilla. Esim. Weber Classic Kettle (57cm) olisi 150€.
Ota suosiolla Master Touch. Kerran kun pääset käyttämään sen tuhkankeruusysteemiä, ritilä systeemiä ja kannen pidikettä, niin et enään hetkeäkään haikaile lisäpanostetun sadan euron perään.Hyvä hiili/brikettigrilli hakusessa, mielellään yli 45cm grillausala, 200€ paikkeilla. Esim. Weber Classic Kettle (57cm) olisi 150€.